- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Magisk
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
balint107
aktív tag
Te jó ég másról sem szólnak az iponon a hozzászólások, mint a 3,5 GB cirkuszról. A legjobb, hogy javarészt olyanok alkotnak véleményt, akik még csak hallottak arról, hogy van GTX 970 videokártya.
Az ilyen hozzászólásokat látva nekem is elgurul a gyógyszerem:"Ez a 3.5GB-os baki hasonlít az nVidia zöldhályogos fanboyok működéséhez. Általában normális, értelmes emberek ők is, és tudnak is gondolkodni, de ha meglátnak egy olyan hozzászólást hogy a GTX 970 memóriájával tényleg gondok vannak, akkor ők is azt produkálják mint a kártyák, belassul az agyműködésük, és mint egy zombi csak azt tudják írni hogy nincs semmi baj a kártyával, és jönnek a frame dropok, mivel a bizonyító videókat, és hozzászólásokat nem látják."
5hR3kY - Ipon.hu -
GeneraL_XTX
veterán
Elég csúnyácska, én be nem raknám a gépembe az tuti
Oda csak MSI illik (sajnos) és ezt azért mondom mert utólag mindkét MSI karin amivel dolgom volt átlagon aluli ASIC GPU volt és ez a tuningon is erősen meglátszott. Mind az én 970-em, mind haver 980Ti-je 65% alatti sajnos
-
Grafirka
őstag
A gyari paszta valoban nem valami fenyes, szedtem szet egy parat es mindig ugyanugy meglepodok azon, hogy vajon miert hasznalnak "plasztilint " ?
Viszont 3 honap alatt meg igy sem kene 3-4 C romoljon a homerseklet. Vagy feszutseg modositas, vagy extrem porosodas , esetleg leallt valamelyik haz ventilator. Ezekre tudok gondolni.Ha egyik sem akkor otletem nincs mi okozhatja. -
#Morcosmedve
veterán
Na igen... grat.
Egyebkent annak eltornem a kezet, aki kitalalta, hogy ilyen resnyi helyes, hegesztett hőcsöves valamit dob a GPU-ra, ahelyett, hogy raknanak egy normalis, sik fémlapot...majd arrol mennek el a csövek, melyek közt nincs rés... Azokon a kis ures teruleteken nagyok a hősokkok.ffodi: elvileg 1.21 fole nem emeli be gyarilag, nem?
-
Bjørgersson
félisten
Hivatalos weboldalon kompatibilitási listát megnéz, GTX980-at meglát, örül, megvesz, rárak, majd megint örül.
-
Grafirka
őstag
Az AC Syndicate-ot nem probalatam, csak videokon lattam, de siman elhiszem hogy zabalja a procit.
Csak poenbol emlitem , hogy a napokban kicsit jatszottam a Skyrimmel ( grafikus modolassal,) es pont azt figyeltem, hogy a CPU kihasznaltsag sokszor (esetek legalabb 75% ) 25% alatt van (3770 alapon) Fejlodik minden, joval nagyobb igenyek vannak. -
nagy.matyika
aktív tag
-
Meghivott
addikt
Ne, ne, ez érdekes téma. Az például forintban vagy valutában mennyi, ha az ember a GTA V-t nem very high-ban, hanem medium-on nyomja végig elsőre?
Vagy féláfával vásárol, de ezt nyilván nem számolja mikor eladja a terméket 2 év múlva.
Sokváltozós dolog ez, kár Az Igazságot keresni. -
unrealnoise
senior tag
Ezt írtad: "Ha megnézed a mostani új 970 árakat rádöbbensz hogy nem esett az ára"
De esett az értéket! Nem is keveset. 400 $-os termékkel számolva mondjuk = 400x50 (forintromlás!) = csak ez 20.000 Ft-t jelent.
Tehát ha a forint nem erősödött volna jóval olcsóbb lenne a GTX 970 is.
Nem kell várni semmire, valóban még mindig a GTX970 a legjobb ár/érték aránnyal rendelkező kártya. De nem azért nem esett az ára itthon, mert ilyen a piac, vagy ennyire jó a cucc, vagy mittodomén'.
Egyszerűen most ez van, ilyen szar a forint.
DE: igen, még akár várni is érdemes lehet, ki tudja mikor mi történik, esés után általában emelkedés jön, egy erősebb forint erősödés a kisker áraknál is meglátszik majd idővel. Én most FullHD-n teljesen elvagyok a GTX960-al is, csak VR miatt veszek majd komolyabb kártyát. És azt pl nem szeretném megvenni a forint történelmi mélypontján ha lehetséges.
-
unrealnoise
senior tag
Te komolyan ennyire nem érted? Simán lehetne sokkal olcsóbb is a cucc, most gondolj arra mi van ha nem 50 FT-t gyengült volna a forint, hanem még erősödött volna...
Akkor nagyon nem ezt írnád.
Ezt figyelmen kívűl hagyni butaság. Mármint az OKOK egy jelentős részét. Szóval az, hogy tartja az árát külföldön pl nessze nem így van, hiszen ahol nem gyenült a helyi pénz a dollárral szemben ennyit, vagy erősödött, ott bizony már jóval olcsóbb az egy éve vásárolt kártya. és ez tény.
-
-
#Morcosmedve
veterán
"de a boltiaknak csak nagyon kicsi az esély hogy lefele változik" - ez igaz lehet:
- tartjak kis ideig a regi arat (van aki nem figyeli az uj termekeket - beajánlják beépítésre), majd leviszik, hogy ne maradjon rajtuk (ritka mert nem tartanak raktaron)
- tartjak kis ideig a regi arat, majd leviszik, mert a nagyker is kiszórná
- felmegy az ár, mert 1-1 db van belőle -
Rasiel
senior tag
Far Cry 4-et és az AC Syndicate-et nem írtam, hogy ilyen lenne.
Project CARS-ra most ránéztem, 6.0-ás patchel is ilyen, tehát nem lett megváltoztatva. Elindítottam egy versenyt, 30-35 FPS, 50-60 %-os GPU használat, majd, ha épp olyan részhez érek, akkor hirtelen felugrik 55-60-ra, után megint vissza 30-ra.
Véletlenül nálad nem ablakos módban indul a játék? Összességében kb. hány FPS-el fut a játék? -
FLATRONW
őstag
Igen, ez az egész elégé játékfüggő. Nálam például a Batman AO-ban még a v-sync mellett rá kellett nyomni a 60-as limitet is, hogy sima legyen a játék. Elméletben ez egy teljesen felesleges lépés, mert a v-sync alapból limitál a monitor frissítési frekvenciájára, de a gyakorlatban néhány játéknál szükséges.
Az esetedben például a hibás beépített v-syncen a 60-as limit sem segített, de lehet hogy a driveres v-sync önmagában is megoldja a hibát. -
FLATRONW
őstag
Próbáld ki azt, hogy a játékban kikapcsolod és a driverben a játék profiljánál pedig bekapcsolod a v-syncet.
Sok esetben a játékokba épített megoldás hibás és ez eredményezheti a nálad is meglevő hibát.(#34114) GeneraL_XTX: biztos GPU-n fut a PhysX? Lehet, hogy a driverben az automata beállítás CPU-ra tette a PhysX számítását. Igazából nem tudom, hogy ennél a játéknál mennyire terhelő a Physx. Azonban ellenőrizd le, hogy kizárhassuk ezt a lehetőséget.
-
TTomax
félisten
"Mert ha belépek a GtaV-be és már a V-sync be van kapcsolva és úgy játszok akkor ahol 60 alá esik az Fps ott rögtön felezni akar. "
A Vsync nem működhet máshogy, ha van 60fps és 60Hz akkor kirak egyet-egyet,ha nincs akkor felez másképpen tearing van,kitalálták rá a double-triple buffert,de az sem igazi megoldás , az igazi megoldás a monitor oldalon keresendő.Freesync,G-sync...stb -
#Morcosmedve
veterán
Szerintem a Gigabyte 970 Extreme halkságban is ott van mint az MSI Gaming, csak ugye a felépítése még a G1-en is túlmutat.
(970 G1/WF3 is halk, csak alapon nem és mivel innen skálázza a hűtést, ezért nagyobb terhelésen is hangosabb lehet. Jó lenne, ha ezt nem otthoni, hanem official BIOS mod-al tudnánk orvosolni).
-
Pala
veterán
Összességében én is úgy látom, hogy a rendkívül jó tuningolhatóság és a kedvező fogyasztás miatt sokkal jobban megéri az azonos szinten lévő AMD-karikkal szemben. Én MSI 760 Hawkról váltok, és igazából nem is nagyon tudok más NV kártyára, ha 100k-m van rá (960 észrevehetetlen előrelépés lenne, vagyis inkább konkrétan 0).
-
keszegduda
őstag
3.8-ról lőttem 3.9-re nem igen vettem észre difit AA-val. R9 280x-et cseréltem, óriási a változás így is, féltem nem hajtja meg, de nem igen érzem hogy cserélni kellene, majd ha desktop fronton lesz 6 mag legalább elérhető áron, talán jövőre. Még 1x 4 magost újan nem vennék, mert clock to clock, legjobb esetben is 40% a difi, sok esetben sokkal kevesebb, néha 5-10%. Azért nem éri meg szerintem.
Amúgy MSI-t ajánlottak itt, valóban NO 1. -
Grafirka
őstag
Alacsonyabb feszultsegen ~15C melegebb
Ez valoban erdekes. A ventilator RPM mindket esetben ugyanaz? vajon nem az tortenik , hogy a magasabb feszultsegnel autumatikusan felkapcsol joval magasabb fordulatszmra, de mivel csendes, nem tunik fel ? Hangeroben van valami valtozas ?
-
JegesEmber20
aktív tag
-
k-adi
nagyúr
msi gaming 4G (gondolom ez a 4gb vram-ra utal
)
ajánlották még az asus strix változatot is, de azt mondták az okosok a neten, hogy a gaming halkabb.. majd a gpu-húzásra kíváncsi lennék, gondolom már egy ideje kint a kártya így megvannak a Mhz határok meddig lehet/érdemes húzni ezt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mercedes topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Revolut
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- VR topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest