- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
Erdei88 #19505 üzenetére
Ezzel futott automatikusan, azért ezen, mert ahányszor szóltam, hogy nagyobb felbontásban v. összetettséggel kéne tesztelni, eddig még szinte mindig azt mondták, hogy ezzel hasonlítják össze. De akkor majd futtatom 1080p-ben is.
dergander: Kösz.
daveoff: Hát itt is csak 1.2M 1 szálon, dergandernek 1.4 fölött volt, ami szerint i5-ök többet profitálnak 1 szálon. DX12-ben látni, hogy a HT-nek van hatása, csak hát továbbra is gyenge a hatékonysága. A többi nyilván a játékokon múlik majd, mert 3DMark megtévesztő tud lenni, ha kifogunk egy optimalizálatlan szoftvert.
rapidsquirel: Érdekes, én nem töltögetem. Ha bugok tömkelege kell, arra itt van a W7/W8, de a final W10-ben is garantáltan lesznek. Majd akkor tesztelem.
-
-
bombibmw
veterán
válasz
Erdei88 #16723 üzenetére
Köszönöm!
Nem.
Amit múltkor is írtam,az van.
Vissza lehet vinni a kártyát,de csak átveszik és amig nincs állásfoglalás,nem csinálnak vele semmit(vagy használják addig).
Valószínűleg én már nem is fogom visszavinni őket,mert ma jönnek megnézni a gépet,így lehet,hogy holnaptól csak telós leszek,vagy laposos. -
törölt tag
válasz
Erdei88 #16142 üzenetére
Én sem adtam ki érte ennyit
Isten ments... 40€ a max nálam még új játékoknál is.
Zavarni zavar bár nem kötelező megvenni őket (főleg nem külön), a hőbörgés ahogy láttam a steames fórumokat egyébként _jelenleg_ a skinek miatt megy amiknek amúgy semmilyen előnye/hátránya nincs...
+ Megint csak azt tudom mondani, hogy ma már ez sajnos minden játéknál így van, (Prémium, Season pass nevezzük akárminek) ilyen alapon semmivel sem játszanánk...
Amúgy amit pl. a Borderlands 2-vel műveltek az szerintem sokkal undorítóbb húzás volt, GOTY amiben nincs benne az összes DLC + DLC még a GOTY után is... -
törölt tag
válasz
Erdei88 #14683 üzenetére
Mondjuk a cserét nem értem,hw revizió nélkül mit cserélnek és mire?Mondjuk én nem vagyok érintett a 980 am okán,de itt kellene még rengeteg dolgot konkretizálni.Hová kell visszaküldeni a kártyát,hogyan fizetnek és ki állja a postázást?? stb .stb.Hivatalos közlemény nélkül ez még nem annyira biztos.
(#14684) Reggie0 Van egy jelentős réteg szerintem,akinek esze ágában sincs 980 ra váltani és jelentős felárat fizetni érte.
-
HSM
félisten
válasz
Erdei88 #10691 üzenetére
Igen, főleg akiknél jól szellőző házban vannak. Úgyértem, valóban jól szellőző házban, nem olyanban, amire csak ez van ráírva.
Amúgy hogy szóba került, megnéztem pár hőkamerás mérést, nem tűnik ez annyira vészesnek, Guru3D-n ilyen 85 fokokat mértek. Mondjuk nem olvastam el a pontos módszertant, de nem tűnik rossznak, legalábbis így tuning nélkül. Ettől függetlenül szerintem jópont a Gigánál, hogy jobban odafigyeltek a hűtésre, tartalékokra, és hogy nem kell BIOS-t hekkelni a megfelelően magas TDP limithez.
-
HSM
félisten
válasz
Erdei88 #8238 üzenetére
Én máshogy láttam a topikban. A BF4-ben van egy bug, ami miatt Win7 + 4 szálú procin be-belaggol, erre panaszkodnak néhányan, ez nálam is volt, de ezt is jelentősen javították kb. egy hónapja, utána már én is Mantle-val toltam, és teljesen jól, megbízhatóan futott, semmi gondom nem volt vele, és a patch óta már csak kicsi belaggolások ellenére klasszisokkal jobb volt a DX-nél, pedig alaposan magasabbra raktama grafikát is, ami miatt kb. 10-el kevesebb lett az FPS-em is...
És nemcsak az élmény lett jobb, a statom is követte.
Ismerősi körben se volt senkinek gondja a Mantle-vel.(#8242) daveoff: "...csak a játékokban ebből nem érzel semmit."
Ez teljesen egyénfüggő, szvsz. Azt a direkt érzést, amit a Mantle tudott, semelyik korábbi DX progi nem tudta produkálni semmilyen beállítások mellett, semekkora FPS-el.Szóval kicsit szkeptikus vagyok ezzel.
A DX12-t majd meglátjuk, mindenesetre elég gáz ott is, hogy a Maxwell max Tier 2 eddigi állás szerint, nem tudja a max szintet.... No, meg kérdés, ki mennyire fog azokra DX12-t fejleszteni, AMD-re kész lesz a kód a konzolok miatt, de Nv-re...
-
HSM
félisten
válasz
Erdei88 #7524 üzenetére
Azt felejted el, hogy a 100 000 forintos VGA jelen esetben nem az építése miatt 100 000, gondold végig, kis TDP, a kis TDP-nek megfelelő kis egyszerű, általában olcsó VRM, 256 bites olcsó NYÁK, semmi extra hűtők, és mégis 100K. Amit megfizetsz, a kis fogyasztás és jó sebesség, megveszik ennyiért a népek, tehát el lehet adni ezzel a minőséggel. A 980 majdnem ugyanez, csak mégdurvább árcédulával. Az tuti. hogy valaki hatalmasat kaszál ezekkel a karikkal, és ha tippelhetek, akkor az Nv.
(#7533) t72killer: Ha ez a helyzet, eléggé elszúrta az Nv. A 290-em esetén is hasonló terhelésváltások lehettek, sőt, elvileg nagyobbak, mégis gyakorlatilag elhanyagolható volt a cincogás, amit produkált terhelésre, még a win élményindex alatt is alig lehetett hallani bármit is. Azt is csak levett oldallappal és közel hajolva, pedig nekem aztén halk volt a gépem a többi része.
(Csak SSD, passzív táp, szuperhalk CPU-hűtő 400rpm-en, és szuperhalk 2db 18cm-es 700rpm házhűtő.)
-
bandi0000
nagyúr
-
bandi0000
nagyúr
válasz
Erdei88 #7519 üzenetére
persze hogy van, valamelyik csinálja valamelyik csak halkan, ha belegondolunk a 9XX széria kurva jól sikerült eddig, teljesítmény, fogyasztás, hang, sőt még árban is, csak ugye ez a kis cincegés van, persze én se akarom hogy cincegjen de ettől eltekintve egyenlőre nagyon jó vétel
-
HSM
félisten
válasz
Erdei88 #7424 üzenetére
Ha húzod, a 970 is torkosabb lesz elég meredeken, ezzel nem tudsz mit csinálni... 200w biztos nem lenne köztük, mert nincs az a 290, ami 400w fogyasztás mellett nem sülne halálra, míg egy OC 970 azért a tesztek alapján 200w-ot megeszik. Feszben, fogyasztásban elég sokkal több 1050-en a 290, mint 900-on, ugyanis jóval több fesz kell neki.
Kár, hogy a kevés hely miatt nem nagyon vannak növények a szobámban, de a notim biztos imádnák.
(#7425) daveoff: Igen, a tesztek alapján így olyan 20-30w-al kérhetett többet egy OC nélküli 970-nél, miközben lassabb.
Én csak azt akartam finoman jelezni, hogy a 290-nek nemcsak a tuningolás melletti kazán arca van. -
HSM
félisten
válasz
Erdei88 #7417 üzenetére
Igen, meghozta a Maxwell a kedvem, hogy green legyek, 30w körül eszik netezés közben monitorral együtt most az egész gép.
Röhögni fogsz amúgy, nem fogyasztott sokat a 290 sem.900mhz-en hajtottam, -20mv-on, max power limittel, és az egész gép fogyasztása a legizzasztóbb játékokban (BF4 mantle maxon, GTA4 maxon, persze, v-sync off) evett az egész gép monitor nélkül konnektorból 270-300w-ot, pedig az i5 4690k-m is 4,4ghz-en járt és azért a 4*4gb ramom is kért enni 2133mhz-en 1,6v-on. Szval egyáltalán nem olyan vészesek a 290-ek, mint sokan beállítják. Nyilván, a 970 jobb teljesítményt tud ugyanebből a keretből, de a 290 sem egy kazán/áramtemető jól beállítva.
-
Rent
senior tag
válasz
Erdei88 #6270 üzenetére
Jött egy válasz az egyik iponos kollégától, hogy elnézést a kellemetlenségekért, továbbítja a dolgot és a raktáros átnézi, hogy valóban kimaradt -e és amennyiben igen, elektronikusan megküldik.
Megköszöntem előre is a segítségét és megírtam, hogy a dobozban sajnos biztos hogy nincs benne. -
Garsza
veterán
válasz
Erdei88 #5866 üzenetére
Értem. Mondjuk a VRM -en van is hűtőborda a memóriákat menyin használod? Azok szerintem hajlamosabbak a túlmelegedésre mivel nincs rajtuk semmi. Mintha valaki írta volna itt hogy tuningolva már hibázott a memória ha jól emlékszem 30 perc játék után valószínű túlmelegedett.
-
Garsza
veterán
válasz
Erdei88 #5863 üzenetére
Az belefér. Azt azért még jó volna tudni hogy a memóriáknak nem e árt hosszú távon jobban a tuning a hűtés hiánya miatt mit olyan kártyának amin hűtve vannak a memória csippek. Jó volna tudni menyi a hőfokuk.
Mondjuk nekem a ház szellőzésem az jó PWM ventieim vannak 800 - 1800 fordulatig. Elűről kettő fúj be alúrol eggy oldalról egy és hátul meg felül egy egy szívja ki. -
bandi0000
nagyúr
válasz
Erdei88 #4594 üzenetére
enyémmel sincs gond, bár sípol de magas FPS-él és a videón meg élmény index ment, amúgy meg ha v-syncelek akkor hangja sincs, meg kicsit durva ez a 60 fok fölötti venti bekapcsolás tök jó fifa alatt meg se nyekken
Nem bántam meg egyáltalán ezt a pénzt érte pedig azt hittem, a másik meg hogy szerintetek lesz baja a kábelnak hogy ilyen közel van a heat pipe-hoz mert elég forró a heat pipe
-
-
-
ÁdiBá
veterán
válasz
Erdei88 #4287 üzenetére
Ehhez a játékhoz se kell brutális vga venni. Jo formán az összes mai felső kategoriás vga ugyan annyit kap átlagban. Tuti hogy a motor szar. R9 290X ugy fut mint egy GtX970 illetve a 970 többet kap átlagba mint egy 980. Magyarázat? Buta a grafikai motorja szerintem amit fentebb is említettek. Oc val még ìgy nem nèztem.... majd rá vetek egy pillantást.
Gameing GTX 980 kolléga se kapott ekkora átlagot mint most te GTX 970 el. Itt valami fail van.
-
HSM
félisten
válasz
Erdei88 #3777 üzenetére
Soha nem mondtam, hogy az AMD tökéletes.
Nem zavar, ha kiutálnak, amit tapasztaltam, azt tapasztaltam.
(#3780) brumi1024: Igen, sokat számít a belső kialakítás, az egészen biztos. Dehogy akarlak meggyőzni, hogy nincs szórás, tudom, hogy van, nem is kicsi.
Azt viszont állítom a tapasztaltak alapján, hogy ez a szórás egészséges esetben nincs összefüggésben a kártya cincogásával. Természetesen előfordulhat, hogy pont összeáll pár olyan szórású alkatrész, ami gondot okoz, de a nálam járt Vapor-X minták alapján erre igen kevés az esély. A levezetéseddel viszont nem értek egyet, hiszen ha ettől függne, akkor a nálam járt Vapor-X-eknek is másmilyen hangjuk kellett volna legyen, de legalábbis nem 8db-nak tökugyanolyan. (Most a műszeres értékektől tekintsünk el, úgyis a füled szempontjából érdekes a kérdés.)
Szerintem ami sokkal inkább érdekes kérdés, az a felhasznált tekercsek típusa, a VRM kialakítása (gondolok pl. a kapcsolási frekvenciára, fázisok számára) valamint a GPU áramfelvételi "szokásaira", mennyire ingadozik a felvett áramerősség, ezáltal mennyire és milyen frekvencián "rángatja" a tekercset, és van még egy érdekes változó, hogy hogyan függ mindez az FPS-től, merthogy erősen függ. A kártyákat pár perces különbségekkel is hallgattam, CF is volt belőlük építve tesztre.Nagyon jellegzetes volt a hangszínük/erejük, nem volt nehéz megjegyezni. Ez pl. a 7950-em hangja win7 élményindex közben: [link]
Annyit tennék hozzá, hogy az a hatalmas orkán erejű szél az a gyári szuperhalk ventije a SilverStone FT01 házamnak, 18dBA [link], és a borzalmas csapágyzörgés 30cm-re nem is hallatszott semennyire.Egy jóféle diktafont tettem a GPU-tól és tápkörtől kb. 1cm távolságra. Amúgy érdekes mód az egyik legcincogósabb teszt volt az élményindex mérés a 7900-as Radeonoknál. A Vaporoknak hasonló jellegű, szintén halk, de mélyebb hangjuk volt.
Ott vagyok.
Évfolyam össze-vissza, de összességében kicsit tovább, mint félúton BSC-n.
Szintén zenész?
(#3798) players111: Azt nem tudom, hogy csinálta, szerintem kicsit jobban meghúzott valamit az ideálisnál... Nálam 460W-os (passzív
) tápon van a 290, és simán tudok vele alapfeszes tuningon (1040/1350Mhz) és 4,5Ghz-re húzott i5-el játszani/tesztelni.... 450W körül volt a max monitorral, külső winyóval együtt konnektorból, amit mértem olyan játékokban, amik a GPU-t és CPU-t is koppra terhelték, mint pl. Crysis3, BF4....
Normál, alulfeszes módban 360-380W között szokott mutatni mindennel együtt, tuningolva.
Halkan megjegyzem, szvsz egy húzott SB-E-vel mese habbal a játék alatt 300W fogyi....Nekem jobban megterhelve az i5 4690K is röhögve bevág 170-230W-ot 3D terhelés nélkül!
(#3805) Erdei88: Ennyi.
(#3800) h1mpi: Trollmode OFF pls.
-
Asbee
veterán
válasz
Erdei88 #3768 üzenetére
Neeeem, még gariban van.
(#3769) h1mpi: Kábeltől végem van nekem is. Majd lehet belenyomkodom.
Hátlap tényleg szép. Furcsa, hogy nincs hangja a vga hűtésnek.
Alapórajel, bf4 alatt 62 fok 1600-os fordulat. Másik kari itt 84 fok 3000 rpm. Majdnem ugyanilyen giga hűtés. Lassan tuningnak neki esek.
-
zack
nagyúr
válasz
Erdei88 #3582 üzenetére
Akkor ebben speciel jobb a 290X. Nekem alapon ennyi kb (1030/5300), de csinálok húzva fraps mérést (1150/5850). Nem rakom be ide, majd pü-ben küldöm, nehogy flame-nek gondolják egyesek és rohanjanak modker-be.
Azért kérdeztem egyébként, mert érdekel jó döntést hozta e, amikor visszaváltottam 290X-re a saját tapasztalataim alapján, nem f@szméregetés céljából.
-
DigitXT
félisten
válasz
Erdei88 #3422 üzenetére
Meg van húzva rendesen. Nem tudom, mennyire autentikus ez a teszt, de
az 580 SLI vs. GTX970 témában inkább azt erősíti, hogy pariban vannak...
(Persze lehet, hogy kevés a proci, de ahogy néztem, eléggé VGA limites.)
Eegen, 580 alatt 980X van, de c2c stimmel, és ha VGA-ra gyúr a teszt.
Legalább a platform azonos. Nemrég adtam el a 990x-emet, játékban nem
sokat számít a 6 mag, igazából nemigen érzek visszalépést a 920 miatt...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest