-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
daveoff
veterán
válasz
ingalls #28228 üzenetére
Én erről nem tudok. Ha később is indul be, biztos nem 90°C-on. Eleve a strixnél nem külön vezérli a két ventit, én úgy tudom. MSI-nél van, hogy az egyik ventit a GPU hőfok függvényében vezérli, a másikat pedig a VRM. Szerintem is hülyére akarnak venni, ne hagyd annyiban.
-
zsoltnyiri
tag
válasz
ingalls #28060 üzenetére
Szuper, köszönöm a megnyugtatásokat! A hossza nem érdekel, mert elfér. A hangja igen, de szerintem így is egy másik ligába fog játszani. Cicergést meg reméljük megúszom, elég sok mindentől függ állítólag (pl. táp, fps szám stb). Majd beszámolok, de valószínűleg ég és föld lesz, pláne, hogy nekem életem első nvidiája
By the way, ugye többi 970-nek ha nincs nagy terhelés alatt, akkor leállnak a ventijei. Tudom, hogy a G1-nek nem, viszont ha nagyon akarná az ember, be tudna pl. speedfanban olyan profilt állítani, hogy x fok alatt lekapcsolja nem? És akkor gyakorlatilag ugyanott lenne.
-
válasz
ingalls #27992 üzenetére
Hat erdekes, ha becserlik azonnal. Minden esetre ha be is cserelik, akkor attol mar en szerintem nem fogsz tudni kesobb elallni, szoval kockazatos, mert nem tudod az uj kartya milyen lesz, mikor beszereled a gepbe. Ha felhasznaltad a kupont/kibontottad az egeret, akkor azt szepen levonjak az arbol, kiveve, ha a masik kartyahoz is ugyan az jarna "ajandekba".
-
marcusa
addikt
válasz
ingalls #27979 üzenetére
Szerintem nálad valami visszafogta, nekem az MSI Gaming 980 1499/3394MHz-en 78Fps-t hozott win 8.1 alatt Valley-ben extreme HD-ben. A te órajeleiden lehet a 80fps-nek is meg kellett volna már lennie.
Egyébként most nálam van egy munkatársam Giga wf3 970-e, kölcsönkérte a 980-at, mert random fagy a gépe, és teszteli, hogy vga e a ludas.
Watch_Dogs-ot játszom E3 mod-dal, ezen belül is minden fullon, és nagyon durván érezhető a két kártya között a különbség. 980-nal 33-50fps, 970-nel 23-45, de volt már 2-3 alkalommal hogy 10-re beesett.
GTA5-ben és Arkham Knight-ban nincs ekkora különbség, de ott is érezni. Mindét kártya 1328MHz-re boost-tol alapon. Ezek alapján clock-to-clock nem csak 10%-nyi a különbség közöttük, inkább olyan 20% körül lehet.
Ettől függetlenül a 970 ár/teljesítmény aránya persze még mindig jobb.
A másik meg, hogy most már meg tudom érteni azokat, akik msi-re voksolnak a drágább ára ellenére is, mert a wf3 hangosabb alapon és terhelés alatt is mint az msi gaming hűtése, idle-ben a wf3 hangosabb mint a giga itx 970-e. -
bombibmw
veterán
válasz
ingalls #27931 üzenetére
Elvileg nem, de ha valami gond lenne, ez legyen az első, amire gondolsz, hogy okozhatja!
N@idia:
Játékfüggő és azon belül is jelenetfüggő.
Lesznek majd olyan tüskék, ahol belaggol a játék,mert elfogy a proci.
A kolléga szerintem jól tette egyébként, hogy előbb VGA-t vett, legalább ad egy esélyt az i5-nek.
Ha nem lesz jó, jöhet egy k-s proci. -
törölt tag
válasz
ingalls #27832 üzenetére
Ez az MSI gaming nagyon jól el van találva. Én egész nap nyúztam, egyszerűen meg nem hallottam a hangját. Nálam ő a befutó.
De szerintem elég ha megnézed ezt: Vga noiseMás: Ezt a GPU órejel droppolást nem lehetne valahogy kikapcsolni, hogy ha játszok végig fix órajelen menjen? Mert pl cs:s-ben 900Mhz körül megy, mikor 1500-ra van téve, és így az fps se annyi amennyi.
Ezzel lehet kezdeni valamit, vagy ez ilyen? -
válasz
ingalls #27665 üzenetére
A forum emlekszik ra.
Hat ez eszmeletlen komolyan mondom, este nyomatok az enyemnek egy tuningot, megnezem mit mutat a gpu-z, nalam szerintem az a vddc sem ennyire magas.
(#27711) FullGas Gyakorlatilag nincs gar, 60 ezer. En mondjuk nem vennem meg.
snecy20 Erre csak annyit mondanek, hogy annyiert 3 honapos ipon garos custom 970-et szoktak arulni. Dontse el mindenki maga mibe ugrik bele.
-
-
blu79
addikt
válasz
ingalls #27439 üzenetére
- W3-al nem játszottam, de a gta v nagyon szépen szalad azokkal a beállításokkal amit írtál (high - néhol ultra) az Advanced menüben nem kell semmit bekapcsolni mert nem veszel észre semmit. Nagyon szépen megy a gta v. Vannak játékok ahol észre lehet venni ha kicsi az fps és vannak játékok ahol kevésbé lehet észrevenni
4k ra nem szabad élsimítást kapcsolni, az csak Fhd-ra kell
-
Ren Hoek
veterán
válasz
ingalls #27447 üzenetére
Akkor megvan a megoldás!
Egyszerűen nem szabad 30 FPS-nél többet még csak kipróbálni sem, mert akkor erre áll rá az agy. Fejfájást meg ilyesmiket az alkalmazkodás nehézségei okozzák... de az agy nagyon plasztikus, így egy idő után tud adaptálódni... csak élményre, ha megszoktad a 144 Hz-et, akkor már előjön az elme OCD kényszeres funkciója, és csak azért is b...sza a csőrt
Ez tényleg így van.
-
Szinyák
őstag
válasz
ingalls #27244 üzenetére
az 54.-es egy hulladék fel ne told, ha jót akarsz magadnak nekem 2percet volt fent össze is barmolt mindent .. képernyő illetsztő a telepítés után 5 mp .-re össze fosta magát, DDU progival tudtam csak normálisan le szedni, ment is vissza a 353.49 ezzel patent minden ............
-
ffodi
veterán
válasz
ingalls #27108 üzenetére
Ha azt egyelőre kizárjuk, hogy a kártya rossz, akkor tipikusan 2 dolog szokott ilyesmit okozni:
- Sok tuning
- Túl meleg a kártya. A tiednél a VRAM-okon nincs borda, így ebben a nagy melegben simán lehet, hogy túlzottan felmelegedek.Utóbbit magyarázhatja az is, hogy pihentetted a gépet, utána megjavult. Mint említettem érdemes lenne tesztelned manuálisan felcsavart ventikkel.
-
FLATRONW
őstag
válasz
ingalls #27063 üzenetére
Hogyha az Egyéni telepítést választod és azon belül bepipálod a Tiszta telepítés lehetőséget, akkor a telepítő először eltávolítja a régi drivert és csak azután teszi fel az újat. Ilyenkor termesztésen a driverben visszaállnak alapértelmezettre a beállítások. Én mindig így telepítem és soha nem volt semmi bajom a driverrel.
-
ffodi
veterán
válasz
ingalls #27068 üzenetére
Érdemes lenne megbizonyosodni róla, hogy a sz@r driver okozta, vagy a kártya tényleg nem bírta. Én egyébként nem hallott még olyan maxwellről, ami nem ment legalább 1400 MHz-et. (remélem a szóban forgó órajelet a tényleges, monitorozott órajelre érted, és nem arra, amit az egyes programok, pl. a GPU-Z is boost órajelként ír.....)
-
ffodi
veterán
válasz
ingalls #27061 üzenetére
A Valley hülyeséget ír. Ahogy észrevettem a körülményekhez képesti (abszolút) max boost órajelet írja, ami "butaság".
A legegyszerűbben úgy tudod megnézni, hogy nyitsz pl. egy GPU-Z-t és ott a sensors fülön monitorozod az aktuális GPU órajelet terhelés alatt. (AB is jó erre, a lényeg mindegyikből a legfrissebbet használd....)
-
-
Reggie0
félisten
válasz
ingalls #26941 üzenetére
Az, hogy mennyit dolgoztal erte, csak neked meghatarozo. A videokartya eladoja nem egy 10 millios balkani orszagot fog alapul venni, hanem azt ahol a vasarloi bazisanak zome van. Ott pedig nem kell sokat dolgozni ennyi penzert, egy mernoknek 2 napi munkabere netto leadozva. -
balint107
aktív tag
válasz
ingalls #26796 üzenetére
Jah, csak ha az a szerencsétlen táp, minden kártyával gondtalanul megy, csak a 970 nem bír magával, akkor azért csak a 970-el lesz a gond. Én 2 hónapja vettem egy Chieftec 700W-os tápot a 600W-os helyett. Világ életembe Chieftec tápjaim voltak évekre szólóan is, soha nem volt velük gond. A 600W-os gondtalanul vitt, GTX 650-et 2 GTX 660-at, VTX 3D 7870-et, (bár erre a hűtés volt a panasz), Radeon 7850-et, R9 270X-et, GTX 760-at, GTX 670-et, GTX 770-et, GTX 680-at, és GTX 970 WF3-at. talán nem felejtettem ki semmit
. Erre megvettem az első G1 970-emet és cicergett mint a barom mindkét táppal. Ilyenkor az ember csak a kártya körül keresi a bibit. Nem fogok 10 tápot megvenni és kipróbálni, hogy melyik fog ízleni a drágának. Főleg, hogy a legutóbbi darabbal meg érthetetlen melegedési problémák voltak, szintén mindkét táp esetében :/
De egyébként jogos a felvetés, ha megtehetjük érdemes a táppal is variálni.
-
bombibmw
veterán
válasz
ingalls #26755 üzenetére
GTA V,Witcher 3,BF4,amikkel mostanában játszok.
Szép folyamatos a játék,de van olyan,amikor a kártya csak 60-70%-on megy vsync-kel,mégis megröccen a játék.
Ha kikapcsolom a vsync-et,gázabb,mert sok helyen egyszerűen nem képes már kihajtani a kártyát a cpu.
Nem mindenhol van ez természetesen,de azért van.
Összességében kihajtja a cpu a kártyát,de nem mindig,na(jelenetfüggő,cpu igényesebb részek,játékok).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest