- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch Active 2 - láthatatlan gyűrű
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Yettel topik
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reggie0
félisten
Mondjuk ugy, hogy teli van mozgo alkatresszel, ami a mukodesehez feltetlen szukseges. A GPU-nal maximum a hutes tartalmaz mogzo alkatreszt, de a mukodesi elvehez semmi koze. Na ezert nem hasonlithato ossze. Vagy mi lesz a kovetkezo, szerinted egy sima BC182 tranzisztort is be kell melegiteni/jaratnihasznalat elott?
Ismetlem, hogy ertsd: egy processzornak semmi koze egy belsoegesu motorhoz. Ossze sem hasonlithatoak.
-
-
ÁdiBá
veterán
Az még nem olyan vészes felbontás mert 1440p maradt.
980Ti megbirkozna vele gond nélkül, néhol nekem is annyit hoz már 1440p-ben mint egy 970Sli játékok alatt, nem beszélve hogy nem fut ki a memóriából.
980Ti magasabb felbontásban brutálisan megy(#29914) snecy20 Egy jó fajta 980Ti ajánlok, nem lesz vele problémád.
-
snecy20
nagyúr
980Ti SLI biztos nem pálya nálam.
Élsimítást el kell felejteni...az még tűrhető kompromisszum.
Durva volt látni hogy a CPU kihasználtság milyen szinten visszaesett ezen a felbontáson. F1 2015 17%-on pörgette az 5820k-t, a Project Cars meg 35%-on. Ez olyan 20%-kkal kevesebb érték, mint FHD-n. -
ingalls
senior tag
-
GeneraL_XTX
veterán
Ez már a második! ilyen DCU, amivel pályafutásom alatt találkoztam, és így viselkedett.A másik egy gtx 460 volt. Ez nem lehet véletlen. Mindkettő miatt pénzt buktam, és idegeskedtem.Elég volt.Kétszer megégettem velük magam, többet biztosan nem fogom.
Persze azt is elhiszem, hogy Nálad, vagy másnál jól megy, de mindenki elsősorban a saját tapasztalataira támaszkodik. Nem fog attól csődbe menni az Asus, hogy én többet a VGA-ikért egy forintot nem adok
-
GeneraL_XTX
veterán
Antituningos volt valóban, de a hőfokokat és a hűtés "hatékonyságát" ez még nem magyarázza. A giga ugyanabban a házban, ugyanazzal a hűtővel ég és föld.
Nálam ezzel a kártyával az Asus végleg leszerepelt VGA frontján (alaplapjaim viszont továbbra is csak Asusok lesznek, abban még nem csalódtam) -
GeneraL_XTX
veterán
Mondjuk az elég fura, hogy tartja ugyanazt a hőmérsékletet és ventifordulatot tuning mellett is, meg alapon is.
De azt tisztán látszik, hogy az enyém melegebb, és tuning hatására még melegebb. Pedig az alapfeszem is alacsonyabb.
Azt még hagy kérdezzem meg, hogy milyen környezetben használod? Légkondis szobában esetleg? Mert a szobám tetőtérben van, van vagy 30 fok bent az biztos. Csak hogy nem-e ebből adódik a hőmérsékletkülönbség.
-
GeneraL_XTX
veterán
i7 az lófaxt nem melegszik. Tápnál meg azért ezt a megoldást választottam, mert normál módon beépítve fura hangot ad ki terhelésnél így meg nem. Ezért nem akartam cserélni/gariztatni.
De lehet veszek két jobb fajta 14centis ventit és lecserélem a hátsót meg egyet felrakok felülre kifújónak. Vagy azt még próbáljam meg. hogy a lentit megfordítom és kifelé fújon?
Bár nem mintha ez a 77-78 fok sok lenne, de azért mégiscsak na
-
GeneraL_XTX
veterán
hmm látom nálad is karcolja a 70fokot.Milyen kártyád is van pontosan? Mondjuk tuningolva van, de nálad ez az alapfesz? Mert nálam az sajnos alacsonyabb, gondolom ez az oka hogy alapfeszes tuningot csak 1440mhz-ig bírj a GPU.
A ház Define R4. Elől 2db 14cm-es beszívó legkavaró van, alul egy 12cm-es beszívó, hátul egy 12cm-es kifújó. A felső rácsok szigetelőanyaggal lefedve, mindkét oldallap fent van. Annyi még, hogy a táp a házból kifelé fújja a levegőt, tehát a megszokott mód helyett fordítva van benne.
A vezérlőre a 3 befújó venti van kötve 7v-on üzemelnek jelenleg.
-
snecy20
nagyúr
Nagyjából tényleg nulla a memória húzásának a hatása. Talán egy Firestrike-féle összetettebb bench-ben hozhat valamit, de úgy egyébként játékok alatt semmit. A HT ON / OFF jelenség elég változó eredményeket mutat, van játék ahol +1-2 FPS hoz a konyhára, van ahol sajnos mínuszban elég sokat (Dirt Rally, itt kikapcsolt HT +10%-nyi frame-et hoz nálam). Én jelenleg OFF módban használom, így pár fokkal hűvösebb a proci is.
-
qad
senior tag
+1, nálam is befigyelt, csak itt egy 970-es lett vizezve.
modster
Ha csend is fontos meg a hőfokok is akkor vizet neki. Ha olcsón akarsz kijönni akkor ref kártya és egy blokk a gpu-ra(nem lesz gond a mem hűtésével mert teljes lappal hűtve van minden .) Ha tuning a fontos és a csend (ez a drágább) akkor valamilyen non ref. kártyát(ezeken 6+8-as tápcsati van) és arra teli (full cover) hűtést.
Kártyából EVGA-t ajánlok, mert azokat garivesztés nélkül lehet szétszedni összerakni.
-
-
Nem soká tesztelek.
A gép is csak félkész.lusta voltam bármit is letölteni.
De hamarosan jövök.Igen a videóból kifelejtettem,hogy a ventin lévő matrica már könnyne lejön.
#28749 snecy20 :
Nem tudom mi az én szintem.
Azt tudom,hogy a 970 még mindig erős,és tartalék kártyának ideiglenesen megteszi amíg jön a Pascal. Persze könnyen lehet,hogy beugrik mellé még egy. -
ingalls
senior tag
Jó-jó, vettem. De nekem nem megy ez a svindli. Képemre van írva, ha hazudok.
(#28555) snecy20: nekem egyszer volt, mondom, gariügyem a Compkernél, ők rendkívül szimpatikusak, gyorsak és korrektek voltak.
(#28556) h1mpi: lehet, hogy nem voltam rámenős, de ott lengettem 2 kitöltött példányt is az elállási nyomtatványt, de nem akarták átvenni, amíg ki nem derül, hogy én okoztam-e a bajt.
Sajnos náluk a kártya és ezzel a labda, mert bármit rámvarrhatnak. Annyi van a kezemben, hogy az áll a nálam lévő szervizlapon, hogy nem utal semmi sérülésre. De bármit kitalálhatnak. Most ugye ezzel a fóliával próbálkoznak.Mindenesetre megnyugtattatok, hogy ha le van adva a kártya (igaz, az elállási nyilatkozat nélkül, amit nem akartak átvenni), akkor nem ketyeg az óra. De az is biztos, hogy nem lesz kártyám a hosszú hétvégére
-
Tehát csak szerencse kérdése mit kapunk.
#28517 blu79 :
Elég necces,hogy megint MSI lesz.
De még nem biztos,csak gondolkodom rajta,hogy kellene vmi.
Egyébként ha belefutnék vmi jó kis akciós kártyába akkor lehetne más is,mert csak azért kell,hogy legyen vmi a gépben,ha éppen ugy tartja kedvem,hogy játszak kicsit.
Asus Giga nem igazán kell,egy ütős Inno3D-t megnéznék esetleg,vagy egy jófajta Zotac-ot,netán egy Palit Jetstream. Sajna a HOF még mindig őrült drága.
Amúgy most néztem,hogy semmit nem esett az ára a megjelenése óta. A 970 egy jó választás volt amikor megjelent.Ha biztosra akarok menni akkor MSI.
Gondolkodtam még egy 390X kipróbálásán is,kb egy árban van a 970-el,kb tudásban is.
A 3 monitornak lehet jót tenne a 8gb vram. -
snecy20
nagyúr
Amúgy azt pont itt kérdezni akartam, hogy mindenképpen melegen ajánlott SLI-hez ugyanazt a márkát, ill. ugyanazt a típust venni? Vagy 970-970 egykutya? Olvasgattam erről és régebben azt írták hogy anno jó pár éve követelmény volt hogy a két kártya BIOS verziója is egyező legyen.... Azóta hogy van ez? Külföldi fórumokon írnak mindenfélét, de leginkább azt hogy meglenne rá az esély hogy nem menne az SLI inkompatibilitás miatt...
-
ingalls
senior tag
Egy strix 970-et még tavaly visszavittem, hogy elálljak, mert bontott volt és ciripelt. Kérdezték, hogy kérem-e a pénzt, vagy becserélik ("levásárolhatom")? Ekkor persze ugrik az elállás lehetősége az új kártya esetében. De belementem a cserébe, mert nem akartam várni 2 hetet, hogy megkapjam a pénzt. Kaptam egy másik kártyát, az is hangos volt (de a Black már nem volt az később, tehát nem a gépemben volt a hiba).
Ezért gondoltam, hogy talán, ha drágább a másik kártya, akkor belemennek.Lauda, ezt nem értem: "Aztan majd belelog a kezed a bilibe."
Egyébként ilyen elálláskor mi a sorsa a kuponnak és az ajándék egérnek?
-
ingalls
senior tag
Na most dühömben néztem egy teszet a cicergős 980 strix-szel.
Beállítások és monitor MSI AB-vel. Tesztprogram Unique Valley 1.0.
GPU: 1512 MHz boost clock
Mem clock + 172 MHzBenchmark beállítások: Extreme HD
Eredmények:
FPS: 69
Score: 3019
Min: 34.5
Max: 138.3Stabil 69°C. Feljebb a 30 fokos szobában most nem akarom tolni, de ezek elég meggyőző számok már nekem.
Lehet, hogy megalkuszom a cicergéssel? -
N@idia
őstag
Elmondok erre egy story-t.Amikor raktam össze egy új gépet haveromnak nem volt meg az új procija és a régivel használta az új kártyát. Phenom X4 965 4Ghz-en a kártya pedig 970-es volt szintén. Far Cry 4 alatt Msi afterburner-el monitorozta a srác 98-99%-on ment a kártya, de fps-ben 35-65 volt amint meglett az intel proci az fps 65-85 között volt és szintén azt írta az Msi afterburner hogy 99% a kihasználtság. Ezért gondoltam azt hogy hiába írja mennyi, ha van benne még szufla csak épp kevés hozzá a proci, de akkor ez így ebben a formában nem igaz ezek szerint. Mindenesetre örülök hogy akkor ez tisztázódott köszönöm...
-
manu75
aktív tag
Nagyon köszönöm a tippet és a segítséget, rendszeresen takarítom a gépet nem melegszik mindjárt bekapcsolás után csinálta ezt a hibát, akkor szétszedem és átnézek rajta amit írtál és tudok első lépésnek. Képi hibák egyáltalán nincsenek, lehet csak pont akkor jött elő mikor a videókat nézegettem és mégsincs köze a vga-hoz.
-
snecy20
nagyúr
Mondjuk lehettem volna okosabb két hónapja, mert akkor egy kicsit előregondolkodva megveszem legalább a 750-es, de inkább a 850-es XFX tápot.
Amúgy kösz a linket, sokatmondó, mert a 4930K-nak is közel azonos a fogyasztása az 5820k-hoz képest. Most ahogy nézem a neten az ezzel foglalkozó fórumokat és ismertetőket, valószínűleg a 650W-os táp nem lesz gond, amennyiban nincs OC. Az meg szerintem egy simán bevállalható kompromisszum. Aztán majd később mehet a tápcsere is nagyobbra.
-
balint107
aktív tag
A G1-en fémből van a venti keret, ahogy a 770 780-nál is (csak a lapátok műanyag), a sima WF3 970-nél viszont minden gagyi hajlós vékony műanyag. Mikor ki-be tettem a kártyát úgy féltem, ne nyomjam meg nagyon a hűtőszerkezetet rajta. Backplatje se volt így ettől is félni kellett, ott se sérüljön. A G1-nek sokkal jobb az anyaga, hűtése megéri azt a plusz 5 ezer forintot, ha így is úgy is 100+ ezer egy ilyen kártya.
-
Bandi79
aktív tag
Szerintem a Palit Jetstream GTX 980 is megfontolandó... Legalább olyan halk, mint az MSI, "csak" 25000 Ft-tal olcsóbb nála (160k vs 185k). A WF3-hoz képest 5000 Ft-tal kerül többe, ennyit sztem megér, hogy lényegesen halkabb, van backplate rajta és kidolgozásban is jobbnak mondják. Hátrány lehet a 2 év gari és a mini HDMI,DP csatlakozók.
Ha minden igaz, a héten rendelek egyet
-
ingalls
senior tag
Meglepő, hogy mikre emlékszel
Arról nem akartam beszélni, user error volt: kilazult a dvi a monitorból. Csak azért nem gyanítottam ilyet, mert csökkentett módban nem jelentkezett. Bár gondolom, ott a színek sem olyanok.Itt a kép.
Ezen még stabil, játék alatt is. 80 fölött már nem az. Valley még csak lefut. Ja, én Valey 1.0-t használom. -
ÁdiBá
veterán
Semmi probléma nincs a Windows 10 alatt a GTA5-el.
Én a Windows 8-assal többet szívtam megjelenés napján a GTA5-el mert a felhasználó nevek miatt nem tudtam belépni, de szerencsére már annyira helyre állt a játéknak az online felülete, hogy gyorsabban letudom tölteni a programot, mint egyesével dobálni befele a rengeteg DVD lemezt...
Rakták volna inkább BluRay lemezre a pics@ba...
Szerintem egy megfelelő PC-ben alap mai világban egy író, még ha nem is XL lemezes de egy BD BluRay író simán.
Ugyan úgy megy ahogy a Win8.1 PRO x64 - esemen ment, nem lett se lassabb se gyorsabb.
Én nem tapasztaltam érdemi változást, viszont a magyarosítást a játékhoz úgy várom mint a messiást... Akkor megint végig fogom játszani.(#27542) h1mpi NE is említsd, én csontra azt hittem valami felhőbe ment hogy mindig be kell jelentkezni ilyenek.
Erre nézem, sehol semmi mentés... pfffu. -
ingalls
senior tag
Nem utolsó sorban a Black iszonyatosan babán néz ki. Amióta megvettem, nincs szívem visszatenni a ház oldalát. Gyönyörű backplate (nem randa sárkányos, mint az msi-nek, vagy össze-vissza cikornyázott a Gigának) és fekete csövek, két diszkrét LAD-del. És persze csöndes! Épp ezért nem váltok feljebb. Imádom ezt a kártyát!
-
Jack@l
veterán
-
snecy20
nagyúr
Kösz a tanácsot, arra nem is gondoltam, hogy esetleg már egy visszaküldöttet kaphatok, de mindenképpen ki fogom bontatni egy átnézésre. Mindenhol van erre lehetőség? 220volt.hu-ról néztem ki, ott fogom átvenni vagy ma estig vagy hétfőn.
Amúgy ez garis problémának minősül? Mert úgy tudom pl. tápegységeknél az áramkörök cicergése tök normális.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Amazon Kindle
- Napelem
- Renault, Dacia topik
- Méretes QD-OLED monitor jött az ASUS ROG-os portfóliójába
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen routert?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest