- Azonnali mobilos kérdések órája
- One mobilszolgáltatások
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Yettel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
proci985 #15496 üzenetére
Én nem vitatom a jelenlegi Giga 970 ek kiválóságát.Ellenben volt alaplapom tőlük,ami seperc alatt kuka lett,volt VGA m ami 3X járta meg a garanciát,ezek után elvesztettem a bizalmamat a gyártóban és elhatároztam, hogy soha többé nem lesz.Ez persze szubjektív dolog,de nem tudok tenni ellene
(#15497) yodamester10 Amazonon most van egy nagyon olcsó csomagolás sérült Zotac,majd 100 Euro az árengedmény. [link]
-
katt777
félisten
válasz
proci985 #15465 üzenetére
Nem tudom, mit állíthattál el akkor. Minden ultrán, HBAO+, AA-t is a legjobbra tettem, most nem tudom, az-e a tx, majd ránézek este. Az biztos, hogy 2600/2900MB a RAM használat (1080p,2560x1080), elég logikusnak tűnik. VSyncet próbáltam "sparse", de az lefelezte az FPS-t.
Bocsánat.
mcwolf79: Nem kell kalibrálni? Ezt a vackot már rég használtam, de ami CUDA-s progim most van, az sem használja a CUDA-t, amíg nem kalibrálom. Jut eszembe, a Freemake Video Converter sem ismeri fel. Még tájékoztat is, hogy nem CUDA képes a VGA-m. Na, ezek is hazudnak.
-
katt777
félisten
válasz
proci985 #15264 üzenetére
Sikerült kicsit tesztelnem a kártyát, FC4-gyel (Ultra High) játszottam pár órát, az istennek sem zabálta meg a memóriát (2560x1080), még 3GB-ot sem evett (full HD-ben csak 2600MB volt). Még a VSyncet is rá lehet dobni, mert be sem néz 60FPS alá.
Jó kis kártya ez.
Viszont lassan kezdek félni tőle
:
Fesz emelés nélkül a biztos tuning (1348/1487)1550/7920MHz (tesztben 1575, de nem nyírom ki a karit hátértéken pörgetve). Viszont, ha feszt emelek, sem megy feljebb, lehetséges ez? 1600-nál Fire Strike kivág, RAM-ok 7900-nál néha már kis zöld pöttyöket köpnek, nem kockáztatok további emelést (amúgy is csak tesztre kéne).
RIOS marhája nem engedi feltenni a képet, majd feltöltöm valahova linkelni.
Addig az adatok:
A kártya nem melegszik 75°C fölé, ezt max. 74% hűtéssel bírja (2367RPM) a "memory controler load", amit nem tudom, mi, max. 63%, és még így is csak 85% TDP-ig megy el (@1.212V). Elméletileg tehát többet kellene bírnia. Elképzelhető, vagy fesz emelés nélkül ua. a vége, mint azzal?
Amit még megnéztem: a legminimálisabb (100MHz) VRAM emelésnek is mérhető hatása van, +800MHz pedig +3-4%-ot is hozhat (magasabb GPU-val vsz. többet).
GPU túlhajtással semmivel sem bírnak többet a RAM-ok.+1 érdekes megfigyelés: Hirtelen minden élővé vált, Fire Strike-ban egészen hihetetlen a változás, hogy megint igazi PhysX van (játékokban foltok helyett igazi köd, v. füst, apró tárgyak mozognak/lengenek a szélben, stb). Lósz.rt csinál meg ezen AMD kártya mellett bármilyen processzor.
(Már majdnem elhittem, hogy én láttam rosszul GTX 560 után 7870XT-n.
) De tényleg, akinek szent meggyőződése, hogy ez egy pocsék kártya, amellyel átverték a népet, vegyen helyette 290X-et.
Én inkább élvezem.
Jim74: Teljesen jó a GB OC Guru-ja. Nekem annyi bajom van csak vele, hogy amióta SSD-n a rendszer, hiába van autostartban, nem indul.
HDD-s rendszeren működik.
Ha tudásban maximumot akarsz (pl. monitorozás), akkor Afterburner.
-
daveoff
veterán
válasz
proci985 #15347 üzenetére
Igen, mondhatni, folyékony volt az alacsony FPS ellenére is, persze ezért nem olyan, mint 100 FPS-el, de játszható. Viszont 4xMSAA-val már felugrott 200ms-ra a frametime...
Azért ezekben a kártyákban már durva erő van, 1080p-ben fossa az FPS-t, nyugodtan be lehet vállalni magasabb felbontást is egy kártyával.
-
daveoff
veterán
válasz
proci985 #15220 üzenetére
Megcsináltam az FC4 tesztet a 980-al.
Felbontás 3325X1871(DSR), beállítások HIGH, és AA OFF
Frapsel mértem avg/min/max fps-t, és frametimeot, GPU-Z-vel memória használatot.
A játék meglepően jól futott, semmi extra lag, akadozás, vagy bármi, VRAM használat(szoftver szerint) végig 3500Mb felett volt. Ugyanezzel az eljárással kellene mérni egyet 970-el2015-02-01 12:26:03 - FarCry4
Frames: 28744 - Time: 487859ms - Avg: 58.919 - Min: 46 - Max: 89GPU-Z
-
MPowerPH
félisten
válasz
proci985 #15266 üzenetére
FC4-bol ne vonj le semmifele kovetkeztetest. Egy rakas szar az a jatek optimalizacio teren. Nekem most megvan a min. 55FPS, de inkabb 70 korul mozog. Es random(percenkent tobbszor) megakad a jatek, FPS leesik nullara, es fel sec-ig mintha megfagyna. Ez lehet nalad is a gond.... Memoria hasznalat ~3200MB korul van.
TXAA4x-esen az FPS meg elfogadhato lenne, de mikrolag ozon fogad. SMAA-val talan a legjobb, ott nincs mikrolag, csak az emlitett akadas.
Amiota megvan az SLI, azota talakozok olyannal, hogy szellemkepes lesz. Meg nem jottem ra mitol, de alt. akkor, ha turkalok a VGA orajelekben jatek kozben.De most tanultam a 3-assal eltoltott szenvedesbol. Egy petakat nem fizetek ki erte. Majd ha rendesen megcsinaljak, akkor tartsak a markukat.
-
TTomax
félisten
válasz
proci985 #15214 üzenetére
Gyári bios van fenn?Ha teljes képet akarsz kapni akkor a "PerfCap reasonoket" is figyelned kell. Ugyanis én úgy figyeltem meg ha limitbe ütközöl,(TDP,Thermal,stb)és e miatt változtatni kell a pl a Vcore, Core Clock értékeken akkor kapsz egy szép lagspikeot a render time vonalra... sajnos ez a szoftveres álligatás miatt van...
Arra nézz rá gyorsan,hogy ha indítasz egy GPU-Z-t és ezután elkezdesz tesztelni,akkor a Perf Cap reason végig szürke-e,érdemes ezt még a tesztek elején kizárni hogy objektív képet kapj.(#15203) Henker2
Egy relatív egyszerű módon,át tudod írni az alap ventifordulatot,majd visszaflasheled a saját biosát...Gigát vegyél ha 970...
-
HSM
félisten
válasz
proci985 #15100 üzenetére
Hát ezaz, nézd meg jobban az ábrát... Nincs neki KÜLÖN 28GB/s-je, hanem az KÖZÖS a 3,5GB-os partíció utolsó 512MB-jával. Tehát XOR ahogy írod, vagy a 3,5GB-os partíció olvas, vagy az 512MB-os, a kettő együtt nem tud. A szűk keresztmetszet ezen a kisképen látható bal felső L2 feliratú kocka: [link].
Gondold végig, ha lenne 28GB/s és külön 196GB/s, akkor az egy egészséges 256bites busz lenne, épp, mint a 980-ason.
Namármost a felezés onnan jön, hogy a 3,5GB-os partíció úgy működik, hogy egyszerre ír a 7db memóriavezérlő. Namármost, ha az egyik vezérlő sebessége elfeleződik, mert a hátsó 512MB-ból is rajta (pontosabban az L2-jén) keresztül kell menjen, akkor lefeleződik a komplett 3,5GB-os partíció sebessége is. Nem véletlen látunk olyan csúnya minimumokat.Akkor tudna 196+28GB/s-et, ha az egyik csak ír, a másik csak olvas egy időben vagy fordítva, de ez teljesen életszerűtlen, nem lehet így csoportosítani az adatokat, legfeljebb kis részüket. (Pl. egy másik alkalmazás "felesleges" képpuffere mehet átmenetileg a gázos területre, amíg nincs rá szükség.)
-
HSM
félisten
válasz
proci985 #15089 üzenetére
Nem az utolsó 512MB heted sávszélessége (nyolcad amúgy, 32bit széles) a gond, hanem hogy közös az adatútja a 3,5GB hátsó 512MB-jával, azaz ha azonos parancsot kapnak (olvasás vagy írás) akkor az utolsó 512MB használata ELFELEZI a 3,5GB-os partíció sebességét is. Ezért próbálja az Nv driverből tiltani a használatát az utolsó 512MB-nak, ahol csak lehet. Innen kiderül a háttér: [link]
-
TTomax
félisten
válasz
proci985 #15001 üzenetére
Adok én neked 290et a 970ért... MSI Gaming,itt áll a dobozában pár hónapja,kb ha 3 hetet ment...(nem volt megbontva ) 970et még úgy sem próbáltam...
(#15055) Abu85
Nem mintha az evolved játékok sokkal jobbak lennének...
(#15057) torma1981
Ingyen?Akkor mivel támasztom ki az ajtót?Nem is Japánban lakom... -
törölt tag
válasz
Ha és amennyiben visszaadják a kártya árát nincs semmi gond.Én örülök,hogy annó felmentem 980 ra,de nem igazán veszek észre semmi különbséget a gyakorlatban a 970 hez képest.Az meg,hogy majd így meg úgy elfogy a jövőre megjelenő játékoknál a vram,háát..eddig is lósz@r valósult meg a low level apik tudásából a képernyőt nézve,arra lefordítva.Tartok attól,hogy egy 'buta 970 is még évekig elegendő lesz ( mindenre. )4K ra meg karcsú ez a generáció,mindig elhűlve olvasgatom,hogy Ti milyen felbontásban mennyire faszán futtattok mindent 4K ban
-
válasz
Még sokáig elég lesz a 970.
1db kártya is FHD-ra.
Nem sokára jön a teljes értékű maxwell,úgyis cserélni fogják itt a kártyákat.(én is várom)
És most ezen felbuzdulva próbálnak minél több pénzt menteni a köv kártyára.
Ennyi.
Viszont akkor nem kellene eljátszaniuk,hogy hirtelen nem elégedettek a kártyájukkal.
Hihetetlen és elképesztő,nagyon ház.Jelenleg én sem mindig használok 3 monitort,5760x1200.
Ahol gyengélkedne FPS-ben ott átlövöm 1920x1200-ra és kész.Ahogy írtad is,a gpu hamarabb el fog fogyni,éppen ezért lehet jó egy 970 SLI.
Mikro lag-ról senki sem számolt még be.Majd veszünk 970Ti-t 6Gb vrammal.
De necces hogy nem fogják 970-nek hívni többé,emiatt.#15005 Szaby59 : Ha egy driverrel ezt megoldhatták volna,akkor eleve úgy adják ki.
Ahogy a 960-hoz is kiadtak egy drivert. -
Xirtam
veterán
válasz
proci985 #14630 üzenetére
290 vegig huzva volt! Tapom kb fel eves! Igy tuti kizarnam annyi talan hogy 1 honapig igp-t hasznaltam! De ketlem hogy ez miatt a tapom beadta volna a kulcsot! Elinsitottam egy Diablo III-at ami nem egy mgy jatek kb 30 masodperc utan ahogy no az rpm meg is hal! Gondolom emeli az orajelet! :/
-
katt777
félisten
válasz
proci985 #14444 üzenetére
Gondolod, nem hűt úgy egy S3, mint a ref. hűtő?
Egyelőre azt sem tudom, rá lehet-e tenni egyáltalán (vagy egy S1-et).
blu79: A probléma az, hogy a legolcsóbb extra hűtős kártya drágább, mintha vennék egy ref kártyát, és tennék rá egy külön VGA hűtést. Kár, hogy ref kariról nem nagyon kapok helyzetjelentést tuningot illetően. Egyébként az adatlapomban jelzett házba megy.
Scholes9: Ref-re sem kell másik hűtés, csak zajos? (Haggyá má', XT-m van extra 2 ventis hűtéssel, jóval gyári fesz alatti tuninggal, ez is kazán, 80GPU/100VRM°C a legjobb, amit ki tudok hozni belőle teljes hűtéssel.) Gyári sebességen viszont tök jó levett fesszel.
westlake: HWinfo-val mi a helyzet? Az jól szokta mutatni, de AB pl. csak a beállított értéket jelzi, nem a valósat, és tényleg sok programnak gondot okoznak az extra chipek.
Szinyák: Gyakorlati tapasztalat: 2500K 4.6GHz-ig ment, 4670K max 4.2GHz-ig (hőtermelés miatt), gyakorlatilag ugyanaz így a teljesítményük, tényleg fölösleges procit váltani. De 4600K-ban sokkal jobb az IGP, csak használni nem lehet. (2500K még ment Virtuval VGA mellett, és igencsak hasznos volt.)
-
katt777
félisten
válasz
proci985 #14407 üzenetére
Ez kicsit más boost, mint amit ismerek, XT-men kicsit másképp működik.
AB-rel mennyire lehet ezt kikapcsolni? Mert 20%-kal lassabb karit mégsem vennék.
Egyelőre viszont szükségből Pali a kiszemelt, szükség esetén később S3-mal, ha egyáltalán rámegy. Amennyire néztem tuningokat, szépen felkúszott 80°C közelébe mindegyik, egy extrább hűtéssel ezek szerint nagyobb a tuningpotenciál is.
Asbee: Kösz.
DNReNTi: OK, csak sztem az a jó teszt, amely beálíltásokat játékokban is bármeddig tartani lehet. Volt nekem remek tuningom még GTX5670-nal, amely mindenben remekül futott, a gagyi Borderlands meg tetszés szerint kivágta, hol 50 perc, hol másfél óra után. Persze így soká tartana tesztelni, ez már gyakorlati tapasztalat.
-
Asbee
veterán
válasz
proci985 #14407 üzenetére
Szerintem ő nem a boost órajelről beszél. Csak ugye mivel az több dolgon múlik, így azt érdemes nézni.
(#14400) katt777: Boost órajelet szoktuk nézni, mivel több dologtól függ. Amit linkeltél gigát, Core: 1328 MHz ott 1516-os boost. Nálam ez 1593-as boost clock... Játékok alatt 1600-at megy bench olyan 1650 a vége.
-
katt777
félisten
válasz
proci985 #14398 üzenetére
Guru3D, Techpowerup és egyéb "névtelen" oldalakat. Az is lehet, hogy alaposabban tesztelnek (vagy csak a kereső épp nem más tesztet dobott elsőre), de erről nem nyilvánítok véleményt, amíg nincs saját 970-em.
Most rákerestem, ezt dobta ki, ami a legjobb.
Palira ezt, bár ez jetstream, de elméletileg a hűtő aladd mind2 kari ua.
Tényleg nem értem, az előbb miket dobált nekem.1400 fölöttit nem találtam, és asszem vásárlás előtt közepes tuningképességből érdemes csak kiindulnom, mielőtt túlzott elvárásaim lennének.
-
MPowerPH
félisten
válasz
proci985 #13943 üzenetére
Igen, ez is igaz, jol beszelsz. De techpowerup-on is irjak, hogy kartyaja valogatja a melegedesi hajlamot is, ezert ne vonjon le senki messzemeno kovetkeztetest.
En mar regota nem nezek guru3D cikkeket, mert sok esetben ugy latom, mintha egyes tesztjeik 'szponzoralva' lennek. -
válasz
proci985 #13374 üzenetére
Core Clock: 1178MHz, Boost Clock: 1329MHz
Nem rossz a gyári értékekhez képest.
MSI-m annyin ment,mint ami meg volt adva gyárilag.szerk: Nem rossz,csak fura.
"emiatt kerdezgetem Peaket a huteserol, attol tartok hogy sli miatt a nagyobb melegben leclockolna a gyari boost ertekig."
Vicces
Mi a baj a gyári értékekkel ?Majd tolsz rá rendesen tuningot,ahogy mindenki teszi.
Miklós Úr,jó lesz ha felhívsz és mesélsz nekem erről.
.D
-
Peak
addikt
válasz
proci985 #13363 üzenetére
Cooler Master Silencio 650, tárt természetesen.
Alulra tettem pluszban egy 12 centis ventit, hogy közvetlen tolja a hideget az alsó kártyára, plusz ugye elöl van még 2 db venti, hátul pedig 1 db. A tetejébe még nem szereltem be, a tolóajtó zárva van.
Előbb rosszul irtam, nem +150, csak +120MHz GPU, mert +150-en feszemelés nélkül instabil volt a rendszer.
Tehát gyakorlatban 1450 MHz GPU és 8004 MHz VRAM mutatott a GPU-Z.
Én is érzékeny vagyok a zajra, ezért ha Hearthstone-ozom, akkor kikapcsolok minden szart, szinte alig van hangja a rendszernek. Oda nem kell kraft.
Ha viszont BF4 pörgetem, ott füles van rajtam, max kakaó mindenre, a ház ventifordulatszám szabályzó csúszópotmétere maxra, az aluminium ajtó kinyitva, hogy meglegyen a tisztességes légáramlás, de itt sem zavaró a hang.
Az AMD R9 280X-et azért adtam el a 2. napon, mert megőrültem a sivitásától mindenhol, akár desktopon, akár játékban.hangsúlyozom én nem piszkáltam még bele a BIOSába, a lelkivilágát békénhagytam a kártyáknak.
-
Peak
addikt
válasz
proci985 #13353 üzenetére
egy dologtól függ az SLI rendszer, a normális hűtéstől.
Ha egy fasza házba épited, nem lesz deboost, ahogy nálam sincs, sőőőt...
A két kártyát meg hajtottam +150MHz GPU és +1000MHz VRAM beállitásokkal, feszemelés nélkül, úgy lett pl. az MHO Benchmarkban 23000+ scoreos eredményem. A hőfok 66 fok fölé nem ment, 2000 körül pörgette a ventit.
A max fogyasztásom a tuningolt i7-es mellett maximális szaggatás mellett olyan 505-510W körül volt konnektorból felvéve. -
-
HSM
félisten
válasz
proci985 #13034 üzenetére
"...amik a kartyat hasznalva nem relevansak."
Vagy legalábbis a userek egy jelentős részét nem érdekli.(#13037) Szinyák: Hát igen, korának egyik legnépszerűbb "VGA"-ja volt.
Amúgy S3 Trio is akad itthon, bár 4MB-os, ha jól emlékszem, meg egy régi Voodoo 1 is [link]. Régi szép idők....
-
-
ALLAT001
senior tag
válasz
proci985 #12785 üzenetére
Fejtsd ki nyugodtan, engem érdekel
HSM amit a válaszban is ísz: ennek így ebben a formában semmi értelme. Azt pedig hülyeségnek tartom, hogy a kártya -50/100MHz-en annyival kevesebbet fogyasztana. Alig van - ha van egyáltalán - mérhető különbség. Fesz ugyanaz, terhelés szintén, akkor nincs miről beszélni.
-
westlake
félisten
válasz
proci985 #12624 üzenetére
Nagyon nincs mit linkelnem, mert látszólag nem bonyolult.
"A Maxwellnél ma már nem mérnek peak értékeket. Olyan alkalmazásokkal állapítják meg a fogyasztást, amelyek nem terhelik 40%-nál jobban a GPU-t, és ebből is kiveszik azokat a méréseket, amelyek 40%-os terheltségen 25%-kal nagyobb fogyasztást mutatnak, mint a 40%-os referencianorma."Egyébként pontasan valami ilyesmire számítottam, amikor elkeztem gondolkodni a BIOS-ban beállított TDP értékeken. Azok a ~155W-os értékek nem jelentenek az ég világon semmit. Föleg nem annak fényében, hogy a GTX 780 Ti 250W-ja valóban 250W volt és a kiadott kártyák 95%-nak a TDP100%-a ennyi is volt.
Csinálni fogok olyan benchmarkot, ahol a GTX 970 145W-ra, a GTX 980 pedig 165W-ra le van szabályozva. Biztos vagyok benne, hogy elég érdekes eredmények fognak születni. -
SSJPeter
őstag
válasz
proci985 #12636 üzenetére
Bár nem tudom, hogy neked most hogyan van megcsinálva a ház hűtési rendszere, de nekem kb. -10 fokot hozott a rendszernek az, hogy a fenti ventik nem szívják ki a levegőt, hanem befelé fújják. Borzasztóan meleg volt minden a házban, amikor felül szívták ki a levegőt a nagyventik...ha teheted állítsd őket befújásra, ha még nem tetted.
Vagy legalább is próbáld ki...
-
SSJPeter
őstag
válasz
proci985 #12624 üzenetére
plusz ott a brutal 5csoves, 3ventis hutes, 3x2400rpmes ventivel, ehhez kepest felmegy 73 fokig a kartya egyedul is jatek alatt
Hmm, érdekes...azt gondoltam, hogy a Giganbyte G1 hűtése ennél hatékonyabb, az én MSI Gaming-em ugyanabban a házban gyári venti profillal volt 70 fok környékén játék alatt, a saját custom venti profilommal most 66-67 fok fölé több óra FC 4 vagy Metro Redux benchmark után sem megy, és igaz hogy eközben kb. már 80%-on pörög a ventije, de ez még mindig nem hangosabb a processzor hűtő-ventilátoromnál.
Jó, igaz én csak 1380mhz-ig boostoltatom egyelőre, de akkor is hatékonyabbnak képzeltem a Gigabyte G1 hűtését.
Amúgy más téma, a minap próbáltam 1400mhz-re boostoltatni a kártyát FC 4 alatt és már örültem, hogy stabil, amikor jó 2 óra játék után, ilyen fehér..tejszerű képernyővel kifagyott/kiakadt...nos ezen szerintetek segíthet az, hogy ha feljebb tolom a power limitet? Mert egyelőre 100%-on hagytam...vagy ez inkább melegedés probléma?
Bár mondom 67 fölött még sohasem láttam a GPU tempet újabban...Ha feszt kéne emelni, ezért a +20mhz-ért biztos nem fogok...akkor 1380mhz lesz a vége...még max. egy power limit emelést megpróbálnék, hátha még menne feljebb alapfeszen...
(#12629) blu79:
Előre is köszi.
(#12631) Montesantos:
Neked is köszi.
Akkor a következő kérdésem az lenne a szakértőktől, hogy ez minek a függvénye, hogy mennyire boostol magától?
-
bombibmw
veterán
válasz
proci985 #12594 üzenetére
BL2 nincs meg sajnos.
Crysis 3 alatt full beállítás mellett 458W. skálázódás
Furmarkban,kitolt TDP-vel 1430/7500-on 672W a teljes rendszer fogyasztása.
Azért ez már nem való a Te tápodnak,de ennél nem igazán lesz több egyetlen játékban sem.
Bevállalhatod az Sli-t szvsz.
Nekem egyedül FC4-ben nem megy az Sli végig 99%-on(de csak a legutóbbi patch óta),a többi játékban,amikkel játszottam,ki vannak tekerve szépen a kártyák,lag nincs. -
bombibmw
veterán
válasz
proci985 #12585 üzenetére
Rendben.
Az első legyen az alap Furmark nemrégről.[link]
Gondolom,nem ezzel szeretnél játszani.Régebben mértem egyet BF4 alatt,ahol 450W volt a teljes rendszer fogyasztása 1430/7500-on Sli-vel.
Itt nem toltam ki a TDP-t és a feszt sem állítgattam,csak az órajelet,memóriát.
Mit szeretnél,hogy lemérjek,milyen beállításokkal? -
JoolsNOS
veterán
válasz
proci985 #12508 üzenetére
Ebből kiindulva azért annyival nem eszik többet...Tehát 272 a táp előtti fogyasztás. -kb70 (i5 3570k max tdp 77watt, de tuningolva van, tehát még ez is lehet több) -perifériák: ventik -4*1, vinyó,ssd -10 alaplap -10 ram -15 és máris 160 watt körül vagyunk. De szerintem keveset írtam a perifériáknak. Nem olyan nagy eltérés lehet a gyári adat között.
-
westlake
félisten
válasz
proci985 #12502 üzenetére
Ezt pontosan hogy kell érteni? A TDP % értékéből és a kártya referencia értékéből (W) kalkuláltad ki? Bocsánat, de a "280as maxbol leszamolva" részt nem tudtam értelmezni.
Ha jól gondolom, akkor Gigabyte GTX 970 Gaming G1-es kártyád van. Megnéztem két BIOS-t, de a MBT szerint a TDP 100% 250W-ot jelent. Ezt mondjuk már ireálisan magas értéknek tartom. Nekem jelenleg sajnos csak egy darab GTX 980-as kártyám van, de ennek azért jó lenne utánanézni. A 780 Ti-nél ilyen anomáliák nem voltak.#12503: Azt mondjuk én sem értettem, mivel az NVIDIA egyértelmű értékeket közölt.Tisztában vagyok azzal, hogy az értékek "gyártónként" változhatnak, de nekem ez azért furcsa, mert a Keplernél nem volt ilyen. Mindenhol ott volt a 250W és pont. Persze voltak egyedi paneles kártyák (Classified, Lightning, stb..), ahol ez meg volt emelve ~300W körüli értékre.
-
HSM
félisten
válasz
proci985 #12495 üzenetére
Én a PH-tesztet néztem, ott 165W-ot írtak a 970-re.
[link]
A 290X TDP-je viszont tudom, hogy 250W, volt róla szó a 295X2 megjelenésekor.A linkelt PH teszt alapján is csak ~100W van a 290X (345W MetroLL komplett gép) és a 970 (242W ugyanúgy) között, ez azért nem fele érték.
(#12496) westlake: Persze, hogy a % nem fix. AMD-nél is minden gyártó kedvére játszott a BIOS-al a 290-ek előtt.
Mindenesetre vicces, 145W TDP a gyártó szerint, aztán jönnek a kártyák bő 160W fölé programozva.
(#12498) proci985: Nekem meg alapfeszes tuningnál evett kb. 250W körül a 290.
Ennyit a dupla fogyasztásról. Referenciának, komplett gép, alulfeszelve 900Mhz-en 4,4Ghz-re húzott i5 4690K-val BF4 multi 64 fős tele szerón gyilkolva a procit 80%-on, VGA-t 100-on volt 300W a konnektorból (Platina táp, tehát a gép kérhetett 280W körül), alulfesz nélkül gyárilag 350W körül. Mindezt +50% power limittel.
-
nagy.matyika
aktív tag
-
westlake
félisten
válasz
proci985 #12498 üzenetére
Erre most én sem tudom mit mondani, de tudomásom szerint a TDP jelen esetben (NVIDIA) annyit jelent, hogy ennyi lehet a kártya maximális fogyasztása (W). Bár az Intel 75%-os TDP értékéből kiindulva bármi lehetséges. De a MBT-vel kiolvasott értékek nekem akkor is furcsának tűnnek. A referencia ASUS GTX 980-am boost sebessége 1216Mhz-re van állítva, ami egyezik az NVIDIA renferencia értékével. Ha ebből indulunk ki, akkor a BIOS TDP 100%-a nem lehet 180W. Vagyis lehet, csak akkor nem értem a dokumentációban leírt 165W-ot.
Kellene egy olyan mérést csinálnom, ami csak a VGA-t méri.Egyébként honnan tudod ilyen pontosan, hogy mennyit eszik a VGA-d?
-
daveoff
veterán
válasz
proci985 #12327 üzenetére
Engem igazából a 144Hz érdekelne, ezért is csillant fel a szemem, amikor megláttam ezt a G-sync upgrade kitet. Mindenképpen monitorcserén gondolkodok, és az egyik irány a magas frissítés, mert ezt még nem próbáltam. Azt gondoltam, akkor veszek egy G-sync kompatibilis TN monitort, aztán majd ha úgy alakul, akkor akár a G-syncet is ki tudom vele próbálni. Egyenlőre úgysincs nálam létjogosultsága a G-syncnek, mert a 980-al kevés olyan játék van, ahol nincs meg a 100+ fps.
A freesync is biztos jó cucc lesz, de van egy olyan érzésem, hogy az megint annak lesz jó, akinek valami szutyok AMD APU-ja van, és 20-30 fps-el mennek a játékok. A másik, hogy IPS-ben egyenlőre nem tudok, hogy érkezne 60Hz feletti frissítéssel.
-
odorgg
addikt
válasz
proci985 #12327 üzenetére
Én is várom már a freesyncet. Remélem 100k alatt is lehet majd valamit kapni, mert 100k felett esélytelen hogy monitort vegyek. Érdekes kérdés lesz, hogy NV ad e támogatást mellé, mert ha nem ad, akkor majd monitorhoz leszek(ünk) kötve, ha kártyát kell cserélni. Szóval kíváncsian várom a fejleményeket.
-
-
SSJPeter
őstag
válasz
proci985 #11951 üzenetére
Én is nagyon szeretem ezt a házat valamiért...bár kb. 2 évembe tellett, hogy rájöjjek, mi a fenéért rezonál annyira (mert az elején rezonált eléggé)... eleinte a vinyókra gyanakodtam, de végül kiderült, hogy az alsó tartóban lévő ventilátor miatt csinálta...amíg erre nem jöttem rá, néha az őrületbe kergetett, de miután gumigyűrűket tettem a tartó és a venti közé, abszolút nincs semmi rezgés.
Onnantól kezdve kifejezetten imádni kezdtem a házat, nem is cserélem le még vagy 5 évig, az biztos.A Cosmos S is elég jó fajta, anno gondolkodtam, hogy melyiket válasszam, de a hangszigetelés nyert, pedig az gondolom jobban szellőzik jóval.
Amúgy most, hogy mondtad nagyon ki szerettem volna próbálni ezt az air duct-os dolgot egy 12-es ventivel, na de majd a következő VGA-val, a ház valószínűleg túl fogja élni.
A mai Cosmosok nem annyira tetszenek, nálam a Black Label vitte eddig a prímet, de azt csak nagyon rövid ideig lehetett kapni...kár.
-
SSJPeter
őstag
válasz
proci985 #11895 üzenetére
Bakker, az előbb megpróbáltam berakni az air duct-ot (egyébként nem igazán használtam eddig soha) de az MSI túl széles, nem fér be...
Amúgy az még eszembe sem jutott soha, hogy ventiket is bele lehetne rakni, milyen igaz...de sajnos ezt ezúttal sem fogom tudni kipróbálni. -
SSJPeter
őstag
válasz
proci985 #11889 üzenetére
Ja persze, hisz neked is Cosmos 1000-ed van, el is felejtettem, bocsesz.
Az sokat megfog a zajból persze.Csak én azt olvastam, hogy a G1-ket idle-ben 40%-os ventifordulatnál lejjebb nem lehet venni, de ahogy linkeltek itt képeket a G1-ről ez nem is így van, mert lejjebb lehet venni...igazából kedvem lenni meghallgatni egy G1-et élőben is, hogy mennyire hangos, annyira nem lehet azért vészes.
Idle-ben nekem most kikapcsolt ventikkel 39-44 fokos a GPU és úgy állítottam be, hogy 52 foknál kapcsoljanak be a ventik, és játékokban így is max. 66 fokig megy fel, azért még ez is messze van a "megsüléstől".
Én amúgy odaeszkábáltam egy 12cm-es gyorsan tekerő ventit a HDD tartók elé, ez egyrészt a vinyókról is szívja el a "meleg" levegőt és fújja a VGA-t is, úgyhogy túl sok gondom nincs a ház szellőzésével sem, de amúgy meg a gigabyte kártyákban én már 2x-er is csalódtam, számomra azóta nem szimpatikus a márka, bár az a G1-es 970-ük valóban nem rossz, ha nem lett volna MSI valószínűleg én is G1-et vettem volna, de mostanában MSI fan lettem VGA-k terén.
-
SSJPeter
őstag
válasz
proci985 #11821 üzenetére
A 78.6% már igen csak jónak mondható szvsz, az 1418mhz-s alap boost előtt meg tényleg le a kalappal, az már önmagában nagyon magas.
Az enyém csak 1329mhz-ig boostol gyárilag 1.206V mellett...Én is úgy tudom, hogy Giga G1 TDP limitje 280W, míg pl. az MSI Gaming-é csak 220W.
Itt egy videó, ahol a csávó eléggé tört angolsággal ugyan, de a videó vége felé elmondja ezt az infót, tehát ő szintén így tudja.
Minden esetre én ha újra választhatnék a gyártók közül újra MSI-t vennék, mert nálam a halk működés számít elsősorban és a youtube-os videók alapján a G1 hűtése az egyik, ha nem a leghangosabb hűtés a 970-ek között, de persze tudom, hogy ez nem mindenkit zavar.
Amúgy ahogy felettem eggyel is írták, szerintem is az átlag usernek elsősorban az a lényeg, hogy a kártya sokáig megbízhatóan működjön.
-
-
ALLAT001
senior tag
-
ALLAT001
senior tag
válasz
proci985 #11253 üzenetére
80 fok már pont nem ok, mert ha eléri a kártya, elkezd visszavenni az órajelből....
Arra jutottam, hogy mivel stock órajelekről van szó, a hűtést nem nekem kéne megoldani, hanem a GYÁRTÓNAK. (A garanciát sem szeretném elveszíteni). Uh írni fogok Gigának, hogy találjanak ki valamit
(pl. küldhetnének egy WindForce váltzatot
)
-
daveoff
veterán
válasz
proci985 #11222 üzenetére
Nekem aztán mindegy, mindenki azt csinál, amit akar.
Csak egy jó tanács volt hidd el, nekem konkrétan kinyírta a 7950-es kártyámat, egyszerűen nem látom értelmét, hogy ilyen programokkal teszteljük a kártyákat. És nem a GPU halt meg valószínűleg, hanem a memória, vagy valami más, és azt is elhiheted, hogy nem azt a terhelést adja, mint egy játék. Nem véletlen dobja fel, hogy csak saját felelősségre....
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- alza vélemények - tapasztalatok
- Ingatlanos topic!
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mégsem búcsúznak a DDR4-es memóriák
- Gitáros topic
- Ford topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- 4090 BESZAMITAS!! Gainward Phantom RTX 5090 32GB (Bontatlan,Alza Garancia)
- Asus ROG STRIX RTX 4090 EVA-02 Edition Videokártya!
- Akcio! Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X OC Videokártya!
- Eladó használt Gigabyte AMD Radeon HD 6750 videókártya
- GIGABYTE GTX 1060 Mini ITX OC 3GB videókártya
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest