- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 950 / 960 (GM206) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
lacus83
senior tag
válasz
4264adam #11232 üzenetére
Aki egyszer már ráált az ssdre az hddt már nem szívesen használ,persze adatnak még mindig favorit ár / tárhely arányban.
A másik hogy nekem lassan már a 840 evo is lassú,pedig még mindig 500/500 felett mozog.
Sokan félnek tőle, mert csak egy nagy pendrive meg drága.
Pedig már vicc áron van egy 120 as.
Egy komplett rendszer meg egy két aktivan futatott játék röhögve elfér rajta
Asztal alkalmazásoknál is brutál az elérés hddhez képest.
Mindegy Olyan ez mint az Ips monitor, akinek ráál a szeme minden másra ránézve érzi a különbbséget.
Nem érdemes már 10-12 k sprólni az ssdn. -
laychi
veterán
válasz
4264adam #11182 üzenetére
GV-N960OC-4GD)
Bios verziószám: 84.06.26.00.05
giga oldálárol letölthető F2 bios verziószáma: 84.06.44.00.4E2 gigás változaté nincs fent valóban.
-
mcs
veterán
válasz
4264adam #11075 üzenetére
Köszi!
Mondjuk az árával nem voltam a legszerencsésebb, mert egy ezressel olcsóbb lett, ami egy 28as pizza ára.laychi: Amikor a WF1 Giga 960am volt, asszem 85xx volt a max graphic scoreom hasonló, vagy inkább akörüli gpu órajelen, mint nálad. Az enyém gyengécske volt tuningban, mert 1490en végződött stabilan, de a ramok simán vitték a 8000et. Ami furcsa, hogy a gpuja sose fagyott, hanem fekete pacákat kezdett el dobálgatni.
Most a 950en természetes minden, mert a gpu fagy, a ram pedig szemetel. -
mcs
veterán
válasz
4264adam #10954 üzenetére
Használt ssdnél talán csak az összesen megírt bájtot (Total Bytes Written) érdemes figyelni, mert a gyártó által megszabott értéket túllépve elvész a garancia. Lemezes vinyót kockázatosabb venni az izgő-mozgó alkatrészei miatt. 15ért ajándék az Intel 530, ha megbízható eladótól veszed.
Nálam a Samsunggal fura módon csak Gridek alatt jött elő az akadásos szitu, mondjuk játékra most már inkább a kisebbik Furymat használom, hogy ne a rendszer meghajtót köpködjem tele. -
mcs
veterán
-
guftabi96
addikt
válasz
4264adam #10950 üzenetére
én is arra gondoltam, de Hdsentinel szerint semmi gáz nincs.
Átnyergelek valami másik topikba, mert szerintem nem a kártyával van gond. Holnap belerakok egy 950-et, és benne hagyom pár napra, a másik gépbe meg belerakom ezt. Akkor úgy is ki fog derülni, hogy van-e köze a kártyának ehhez. -
Tikakukac
titán
válasz
4264adam #10729 üzenetére
Igekötő plz.
Továbbá hülyeséget ne írjunk már le. Ha 90 napon belül nem regel akkor soha nem fog senki más sem. Vagyis beregisztrálhatod a karit, de garit azt bizony nem fogsz rá venni, 90 napod van rá ugyanis.
Továbbá (ezt is leírtam már szerintem nem is egyszer), mivel az ő nevére lett véve ezért ha fején pörög a leendő vevő, akkor is a számlán szereplő adatokat kell bevinni meg feltölteni, tehát ez max önszopinak jó. Továbbá amit szintén leírtam, direkt van opció arra az esetre, ha eladnád a kártyát. Ekkor szépen át lehet adni az új birtokosnak egyik accountról a másikra az egészet.TechN7ne: 90 napon belül tudsz venni plusz 2 vagy 7 év garit. PayPal-el is lehet fizetni, sőt.
-
Hauptmann
veterán
válasz
4264adam #10405 üzenetére
Semmi gondom nincs a hardverapróval, sok cuccot vettem onnan, és még majd fogok is (pedig két éve belefutottam a jó öreg Nagy Tamás barátunkba 140k-val, nyilván onnantól kezdve előreutalás ugrott a részemről, akármennyire sok pozitívja van az eladónak). Csak vannak olyan dolgok, amiket nem érdemes onnan venni a garancia kérdésessége, vagy az egyéb kockázat miatt, csak mert spórolunk valami lényegtelen összeget.
-
Tikakukac
titán
válasz
4264adam #10405 üzenetére
Ez trágár?
Ez még attól nagyon messze van, ez semmilyen módon nem trágár.
Az aprós vásár baromi jó. Az aprós értelmetlen vásár nem. Ez külön és kifejezetten igaz a VGA részlegre, ahol az átverési arány szerintem a legmagasabb. Nekem a konfigom 2/3-a apróról van. De. Itt jön a de. Van az az árrés (kiskerben dolgozik a lelkem néhanapján) amikor egyszerűen saját magával tol ki az ember. Nincs az az indok, amikor egy 50k-s VGA-nál 2k diffi miatt inkább apró és sajtpapír mint kisker és számla. Ha valakinek a 2k ilyen tételnél komoly, akkor gondolkozzon el rajta mekkorát bukhat és mennyire áll stabil lábakon, hogy egy ilyen egyébként baromi drága hobbit fenntarthasson. Off end.
-
Isual
veterán
válasz
4264adam #10389 üzenetére
Akkor tök felesleges az FTW verzió, nem? Vagy másban is tud többet az SSC-hez képest az enyhén emelt GPU órajelet leszámítva? Esetleg az FTW jobban tuningolható?
(#10391) Tikakukac: Köszi. Megkérdem az ismerőseimet az Oázisban hátha tudnak jobb áron hozni, ha nem, akkor marad az iPon.
-
Isual
veterán
válasz
4264adam #10386 üzenetére
Isten mentsen attól, nekem a csend az szent!
Akkor ahhoz nem kell nyúlni, mert alapesetben a fanless módban van, ugye?
Egy kérdés még. Ez az FTW gondolom nem éri meg a felárat mert csak kicsit magasabb a GPU órajele, amit az SSC-n is lazán feljebb tudok állítani, ugye? Tehát ezért nem érdemes plusz pénzt áldozni.
(#10387) Tikakukac: Köszi vagyok! Nagykerből sajnos én nem tudok rendelni, akkor marad az iPon?
-
Isual
veterán
-
Peat;)
veterán
válasz
4264adam #10367 üzenetére
Én is ezt írtam, köszi hogy példákat is írsz alátámasztani.
De fel lett fújva a téma kicsit. Én mindig azt tanácsolom mindenkinek hogy a jelenlegi helyzetre vásároljon vga-t és ne a jövőre nézve, ez a mondandóm lényege. Ez a gondok lehetnek kijelentésekre elismerem túlzottan reagálok, mert ezt nevelte belém a ph! -
Long Man
tag
válasz
4264adam #9794 üzenetére
A legpontosabban Isual tudná leírni a jelenséget, mert Nála fordult elő.
röviden összefoglalva (ha jól értettem) :
DVI porton alapból megfelelően széles a dinamika tartomány (0-255), de
HDMI és/vagy DP porton, alapértelmezetten szűkebb (16-236).Ezért, aki HDMI / DP-n keresztül csatlakoztat megjelenítőt, a fekete sötétszürke lesz.
(ráadásul az LCD-paneleknél, a "bevilágítás" és "szivárgás" miatt, 0-255-re állítva is inkább mélyszürke a fekete, de ez sajnos megkerülhetetlen technikai adottság)Ennek (és még sok másnak) a megoldását mutatja be, részletes magyarázatokkal, a linkelt cikk.
Correcting HDMI Colour on Nvidia and AMD GPUs - PC Monitors
A megoldás megtalálásáért természetesen Isual-é az érdem.
-
Mercutio_
félisten
válasz
4264adam #9618 üzenetére
És vágjam le 5 lábát a procinak?
Peat: Hellgate London, starcraft 2 és hasonló "modern" játékok, esetleg valami online fejlesztős, kaszabolós, de tényleg annyira nincs időm, hogy évekig elleszek 5 évvel ezelőtti játékokkal. Filmet nem konvertálok, a proci nagyrészt alapon most is, ha lesz amihez erősebb kell ráérek akkor beszerezni
-
-
Bad Pritt
félisten
válasz
4264adam #8882 üzenetére
Én is hajlanék a 960-ra, de a tesztek egyöntetűen erősebbnek hozzák ki a 380-at szinte mindenben. Volt 280-am, iszonyat hőt termelt meg hangja is volt, úgyhogy mennie kellett, de annál nem volt stutter, csak az ilyen Unity meg Arkham Knight szinten gányolt játékoknál.
Igazából nehezen fogom fel, hogy hogyan hagyhat az Nvidia ekkora helyet a 960 és a 970 között, ahova az AMD két kártyát is be tudott passzírozni.
Ezzel a 4 gigás két ventis EVGA 960-tal van valakinek tapasztalata? Egy tesztet láttam vele, ott nagyon dicsérték. -
Bad Pritt
félisten
válasz
4264adam #8832 üzenetére
Én elolvastam, vagy ilyen kártyát (EVGA 4GB), vagy R9 380-at szeretnék jövő hónapban, még nagy a gondolkodás.
Egy apróság viszont az összefoglalóval kapcsolatban: többször lehet olvasni ott a micro shuttering kifejezést, ami szerintem a micro stuttering akar lenni. Lehet már korábban is szóba került, mobilról nem tudok rendesen keresni. -
Daw93
senior tag
válasz
4264adam #8698 üzenetére
Én voltam az a kolléga, most úgy néz ki megoldódott a Watch Dogs-os - akadozós - vga kihasználtság csökkenős dolog!
Nem tudom a probléma megoldódásának pontos okát, de újraraktam a Windowst egy 850 EVO ssd-re, a legújabb Nvidia driver van fent jelenleg, és a Watch Dogsot is átraktam az SSD-re. A 3 közül valamelyik megoldotta a gondot, már szépen fut. -
Mark023
tag
válasz
4264adam #8586 üzenetére
A hűtést kérdezte, arra mondtam, hogy magasabb órajelnél is keveset forog a venti. Akkor úgy fogalmazom meg, hogy gyakorlatilag majdnem minden 960 magas tuning potenciával rendelkezik. Sőt inkább úgy fogalmazom meg, hogy a maxvell-es kártyák magas tuningal rendelkeznek. Eméletileg más pcb-ék és mosfetek vannak rajta a g1-en.
Így jó?
-
-
MrDerekas
addikt
válasz
4264adam #8528 üzenetére
Ez a bevillanó leállás a crimsonra jellemző mifelénk újabban. A család gépén kb óránként, de csak a böngésző használata közben. Mondjuk előtte a hd6850-em a régebbivel csinálta ezt. Nekem is fent az experience és semmi problémám vele. Beavatkozás nélkül elvileg nem telepíti az újabb drivert. Igaz naponta ránézek és ott mutatta, hogy elérhető frissítés van és azt manuálisan kellett indítanom. Arra is külön rákérdezett a telepítő, hogy tiszta installt akarok-e, vagy csak rája
Játék közben nincs gebasz, nyugiság van.
-
kisza25
félisten
válasz
4264adam #8458 üzenetére
gtx 950 és 960 között egetrengető különbség nincsen szerintem, akinek elég a 2GB az vegyen gtx 950-et olcsóbban, akinek kell a 4GB az meg 960-at
Ami még fontos, 950 nem szereti a tuningot, egy idő után lekapcsol a monitor, de elég annyi, hogy kitolom 118%-ra a TDP-t, szerintem gyenge a VRM rész, persze alapon nincsen vele semmi gond -
Csezi
tag
válasz
4264adam #8421 üzenetére
Sziasztok!
...nekem is ugyanezt csinálja a GtaV 16G rammal is...játszok kb fél órát 60fps-el(v-sinc nálam megy)aztán véletlenszerüen elkezd mikrolaggolni pár másodpercig....ilyenkor az fps 45-55között változik
A proci hőfok kb 50-55...
A lapom trottyingolna vagy a vga?
A vrm-re már külön ventit raktam...úgy is ez a helyzet...
MiniGigám van... -
Mark023
tag
válasz
4264adam #8331 üzenetére
Értem, köszönöm válaszod. A plusz erőre voltam kíváncsi. Felesleges, akkor húzni annyira. Az enyém power limit-be ütközik. A magasabb grafikai beállítás nekem már nem kell. A 260x-ről is legalább egy 50% teljesítmény javulást hozott, ha nem többet, és így is nagyon megvagyok vele elégedve, főleg, hogy végre egy normális geforce szoftvert látok. ÉS tök furcsa, hogy 30-60 FPS felül játszok
nekem már megérte váltanom.következő lépés egy táp lesz, mert az annyira cseszi a fülem, hogy kattog a ventije, hogy szivesen kbasznám az ablakon, vagy gariba vissza, de.... úgy is visszaküldik mint a 260x-emet,
-
fauv
őstag
-
Mark023
tag
válasz
4264adam #8214 üzenetére
Nem mondtam én semmilyen oldalsó légáramlatot, csak levegő áramlást említettem, amit leírtál nekem pontosan úgy van a házban! A proci nálam 48 fokos volt nyáron most 45-46 között mozog a gpu meg 52fok, az alaplap meg 28 szóval nekem kellemes idő van a gépben.
8213: kisza25 : hogy neked mindig az ellenkezőjét kell leírnod
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- E-roller topik
- Fotók, videók mobillal
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest