- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Milyen okostelefont vegyek?
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
rup1u5 #14816 üzenetére
Az jó ár sztem. Az én Giga OC 216-osom (ami még 65nm-es) 62k volt nem is olyan rég...
Ugye, hogy a zöld nagyobb örörmet okoz mint a piros?!Használt? Pff... Se baj, max ezt is elcsattintja abban a szuper Asus killer lapban.
Előbb-utóbb csak elfogynak a GTS-eik. Bár, így hogy a pk az övé...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
rup1u5 #14725 üzenetére
Teljesítmény = áramerősség x feszültség. Tehát 18A (egy ágon!) x 12V = 216W
Kérdés, hogy az össz teljesítmény mennyi, mert az nem 2x18A mert (2 x 18A) x 12V = 432W, ennyit nem tud csak 12V-os ágon az fix (egy öregebb táp főleg, amikor még nem 12V-ra gyúrtak). Egyszerűbb egy nem szétbontott vezetékezésű táp esetében (pl az én Corsair TX650-em 52A-t tud 12V-on: 52A x 12V = 624W ). Nálad viszont amit írnak 18A az egy "ág" max terhelhetősége és nem adódik össze a két "ág" A értéke.Itt tennék egy kis kitérőt, ha nem érdekel annyira tápok mélylélektana téma ugord át bátran ezt a bekezdést.
Miért idézőjeles az "ág"? Mert egy 12V-os ág/kör van ezekben a tápokban is, csupán két/vagy több-felé van vezetékezve. Az egyik ATX szabvány anno kimondta, hogy egy ágon max 18A adható le. Ezért kétfelé vezetékezték ahol maximalizálták az átfolyó áramerősség felső határát, hogy ennek megfeleljen és még egy plecsni legyen a dobozon.
Ma már nem érdekes, mert ami egységesen tud pl 52A-t az is kompatibilis eezl a szabvánnyal, mert tud 18A, sőt többet is. Tehát a szabványnak nem felel meg teljesen de kompatibilis vele. Ma már ez elavult szabvány amúgy, mert rájöttek (a mikor a szabály követi az életet), hogy egy nagyfogyasztónak (pl egy tuningolt 65nm-es 4magos procinak bizony kevés lehet az egy vezetéken leadható 18A. Pl Q6600 arra meg nehézkes két ágat bekötni egyszerre... Teszt és akkor még nem beszéltünk a több darabos 4870 X2, GTX 295-ökről pl amik szintén nem kis étvágyúak.Pl volt egy Chieftec 550W-os tápom, az is két 12V-os ágon tudott 18-18A de összesen csak 30A-t maximálisan. Tehát nem 432W-ot tudott 12V-on csak 360W-ot (ami nem mellesleg elég volt egy húzott Q6600-hoz meg egy húzott HD2900-hez. Egyik se az a tipikus green edition vas...
)
No de van egy közös haverunk: Gúgli bácsi. Aki megmondja hol keressük az igazságot (odaát
). A megfelelő fórum Link hasábjain (legfelső hsz) fellelhető tápunk kombinált (tehát az összes "ágon" helyesebben vezetéken átfolyó max A szám) 12V-os tápköri terhelés esetén. Nem szentírás, de ha a gyártó nem közli az értéket akkor kénytelenek vagyunk erre hagyatkozni ami azért több mint a semmi.
Nyilván a gyártó azért nem feltétlenül köti az orrunkra mert így aki nem ért hozzá annyira és nem aludt be fizika órán (ne vedd magadra!!!
) csak A számokat nézi egyszerűen összeadja szoroz és: hűű de bika tápom van. Na nem igazán... bár ez csak a saját szkepitkus véleményem.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
rup1u5 #14670 üzenetére
Az eVGA? Jó kis kari lesz az!
A legújabbat használom most (182.08 WHQL-t). Tökéletes, eddig gondot nem okozott sehol. Nem úgy mint a 4850 driverei.
GTX260 erősebb mint 4850 inkább 4870-el van pariban (vagy felette), és mivel főleg olyan szoftvereket használok amik nV pártiak abszolút elégedett vagyok vele minden szempontból.
Melegedéssel sincs nagy gond, eddig 40%-on ment a venti fixen, úgy kicsit gyenge volt de ha feltekeri az ember egy kicsit akkor teljesen jó még húzva is. Hozza a GTS 512 hűtésének színvonalát. -
TTomax
félisten
válasz
rup1u5 #14569 üzenetére
Eseménynaplóra gondoltam....
#14586) Henk
Pffffff.....ez tényleg siralmas.... hőleadó felület nulla....
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
rup1u5 #14541 üzenetére
Ezt mi is dumáltuk, hogy hogy a francba van még nekik GTS-ük?? Nem herdálták el ezek szerint. Pedig lélekben már készül szegény srác a GTX260-ra.
Viszont a pk őt terheli ami 11k összesen. De legalább cserélték. Az eVGA engem meggyőzött.Ááá, mint vmi szar reklámszöveg...
Valty: Akkor passzolok egyenlőre.
-
Bundás22
őstag
azta hétszázát ezt nem gondoltam volna
én abból indultam ki h ami látványos játék megjelent ezekre a mai konzolokra egy mai átlaggép szépen viszi(AC, Turok, NFS...), tehát úgy fejlesztik h elbírja az ikszbox meg a pléjsztéjsön
ami pedig csak sz.gépre (crájzisssz), sokat kell optimalizálniuk h elfusson rendesen az xboxon
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO videókártya, garanciával eladó
- Gigabyte RX 6800 16Gb Aorus (LCD kijelzős)
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest