Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • unrealnoise

  senior tag

  Most te... Komolyan, naphosszat sorolhatnám, miért nem lesz visszafelé kompatibilis a gép.
  Nem igaz, hogy neked ezek körül egy nem jut eszedbe.

  1.) Idő, és pénz megcsinálni, arról nem beszélve, hogy a Wii U erősebb, mint egy Xbox360, pedig a Microsoft az Xbox360-as cmek emulálásával is erősen megszenved. Az NX-nek brutálisan erősnek kellene lennie, hogy ez működőképes legyen (hiszen az NX várhatóan teljesen más architektúrára épül, mint a korábbi Wii U)
  2.) Remastered kiadások. A The last of Us a Halo, meg egy csomó játék bizonyítja, hogy pénzt lehet csinálni az újra kiadott játékokból. Ez szerintem nem geciség. Ha kellett pl. a The Last of Us PS4-re, 60 FPS-el, "megvetted". Megveszi az ember akkor is, ha nem volt korábban PS3-asa. Ahogyan Wii U-n is örülök, hogy fel van újítva ez meg az, hiszen így klasszikusokat pótolhatok, nem kell egy játékért retro boltba konzolt gogarászni plusz pénzért. (Ami aztán lehet nem is működne sokáig)
  3.) Az áráról meg annyit, hogy fingja sincs senkinek sem. 400 dollárra tippelem, itthon 120-130 ezer. Ennyiből össze lehet rakni egy erősebb gépet a PS4-nél. Viszont ha a hozzá adott érték nem csak egy szimpla gamepad, az feláras lehet. Az viszont rizikó, hiszen mi lesz a piacon akkor? Egy majd 500 dolláros NX meg egy 300 dolláros X1 a 300 dolláros PS4-el? Az úgy szopóka. (Még akkor is az, ha az NX erősebb is lenne náluk...)
  4.) Én 400 dollára lőném be, sokat javítanék mindenen, és bizony ráeresztenék a népre két baromi erős exkluzívot, a multiplat fejlesztőket "bíztatnám" arra, hogy portolják gyorsan át a játékaikat NX-re, aztán 2-3 havonta szintén megjelentetnék ütős exkluzív címeket. :) Elviekben ez lehetséges hiszen a Nin bevallottan gyorsított a "játékfejlesztési módszerein".

  Szóval visszafelé kompatibilitás tuti nem lesz szerintem. Nézd meg, hogy a Wii U-nál sem mentek sokra vele... És a Microsoft sem adott el ezmiatt több millió gépet. A Sony baszik rá, mégis ő vezet.

  Jó marketing, jó ár, jó kommunikáció, ütős exek, esetleg valami jó újítás, és nyerő lehet a gép, de X86-os AMD alapnak kell lennie.

  steam / trakt.tv ID: unrealnoise

 • unrealnoise

  senior tag

  Örülsz az újnak de hidegen hagytak az újítások. Szakadok. Nekem nem volt sem Wii-m, se Wii U-m, és bár már bánom kicsit, hogy csak most szállok be a buliba (de jobb később, mint soha), azért áruld már el mit vársz annyira, ha ennyire nem érdekelt egyik újítás sem? (Amikor végtére is, mint a kettő tök jó ötlet volt szerintem.)

  Az ilyen embereknek inkább valami hagyományos kellene szerintem, mert pont az ilyeneknek nem lehetne megfelelni, csak 100-ból _egyszer_.

  "Viszont az 500 dodos árat erősen sokallnám.."

  Ez már paródia! Mit gondolsz, majd ingyen hozzádvágnak egy NEXTgen Nintendo-t? Kellenek az újítások, hogy erős is legyen, aztán utána meg sokallod az árát? :W

  steam / trakt.tv ID: unrealnoise

 • unrealnoise

  senior tag

  Kissé el vagy tévedve... Szögezzünk már le pár dolgot.

  "A Snes óta MINDEN N konzol volt már a tulajdonomban (GC és Wii többször is), te viszont csak most akarsz beszállni a buliba, és le mersz egy ilyet írni? Ne nevettesd már ki magad kérlek!"

  Totál leszarom milyen cuccaid voltak korábban. Az tény, hogy állításod szerint nagyon nem jött be sem a mozgásérzékelős cucc, sem a "tabletes" gamepad. Értem én, ezzel nincs is gond, DE AKKOR MIT SZERETNÉL LÁTNI? Mit ami se a Microsoftnak, se a Steamnek, se a Sonynak, se a Nintendonak eddig nem jutott eszébe?! Mondj már valami irányvonalat lécci. De olyat, ami azért józan áron meg is valósítható. És olyat, amivel nem lehet esetleg úgy befürödni, mint a "Wii U féle újítással". (És akkor innentől kezdve kapcsolodik a következő válaszom eme sorokhoz.)

  "Tesó, te mit szívtál? Engem az sem érdekelne ha 3 évig nem jönne ki az új konzol. A mai napig a 98as OOT-t tartom minden idők legjobb játékának...szerinted engem érdekel hogy milyen erős meg ilyenek?
  Te nem ismersz engem, mégis azt hiszed hogy igen. Nem tudom hol voltál eddig, de nyugodtan visszamehetsz szerintem. :))
  Hja és a hab a tortán hogy leszólsz amiért sokallnám az 500dollárt, miközben te 400ra saccolod... :C"

  Figyelj, engem meg az ilyen emberek, gamerek nem érdekelnek. Egyszerűen béna érvelések, nulla logikát vélek felfedezni soraid között. Csak úgy szólok, ha a Nintendo 3 évig nem jönne konzollal (ahogyan állításod szerint neked úgy is "mindegy") akkor meg is nézhetné magát. Tegyük fel ez sem érdekel. De akkor ha ennyire leszarod, akkor mégis: hogy, miből és kitől & mikor szeretnél új kedvenc játékokat látni?!

  Leszarod milyen erős? Remek. Kár, hogy te a gamerek olyan elenyésző részéhez tartozol, hogy szinte számba se veszik a játékipari cégek ezt a réteget. De tutod mit? Lehet itt vagánykodni, hogy neked csak a gameplay számít, leszarod az erőt, csak ez megint olyan öngól, ha belegondolsz, mint a ház. (Sikerült? Nem. Gondoltam...) Az NX nem véletlen lesz erős. Ha a te "nulla" igényeid szerint építené meg a Nintendo a konzoját, már most jelentsenek csődöt. Nem a grafika az elsődleges, de a HC Nintendo mag nem elég ma már a sikerhez asztali fronton. Arról nem beszélve, hogy egy erős NX órási potenciált jelenthet a későbbiekben is, most gondolok itt VR-ra, vagy amit épp kitalálnak hozzá. Ha gyengével jönnének ki, akkor ezeket élből elfelejthetnék.

  Te nem ismersz engem, mégis azt hiszed hogy igen. Nem tudom hol voltál eddig, de nyugodtan visszamehetsz szerintem.

  Ez csodálatos, ebbe nem tudok belekötni. :D :R

  Hja és a hab a tortán hogy leszólsz amiért sokallnám az 500dollárt, miközben te 400ra saccolod...

  Szövegértés?! Elmagyarázom, ne parázz: valamiféle újdonságot vársz, miközben TÉNY, hogy erős lesz az NX. Ez a kettő pedig nem fog beférni 500 dollár alár jelentősen. Kihozhatna a Nintendo egy újdonságot, X1 szinten, csak (és ezt már elmagyaráztam), kb kutya nem fogja megvenni, amikor ott lesz a már játékokkal teli, X1, PS4 is olcsón, és ha valaki teljesítmény, VR vagy grafbuzi, ismét csak az új PS4-et veszi. Megint az lenne, hogy a keménymag maradna Nintendonál.

  Nem, nem a személyeddel van problémám. És igen, túlzásba viszem én is. De a fentieket gondold már át még egyszer. Nem, nekem sem a játék az életem, csak egy hobby, a többi mellett. De ha nekem fontos egy hobby, akkor nyilván nem szeretnék sem olyan ötleteket, sem olyan elképzeléseket látni, vagy "leszaromozni", amivel akár a sírba is küldhetné a cég saját magát és az én/te/ő/mi kedvenc platformunkat. Részemről lezártam. És a fentiek ellenére is tisztelet, hogy itt vagy és mióta játszol N konzolokon, de ettől független az utolsó bekezdésben levezetett gondolatok miatt egyszerűen nem tudom az ilyen embereket hova tenni.

  (Pl szorítok egy focicsapatnak, de leszarom, hogy 3 évig nem szerződtetnek senkit, azt is leszarom, ha Hamilton kap büntetést az időmérő után, azt is leszarom, hogy 3 évig nem lesz forma1, pedig én szeretem.) Értem én, hogy te elvagy ezzel meg azzal bőven, ahogyan én is elleszek a Wii U-val.

  DE mint már írtam, sosem tudhatod milyen élmények és meglepetések várnának egy új megjelenés után, szóval eléggé érdekes, hogy neked az is mindegy lenne.

  Az árra még visszatérve. Én nem sokallok semmit. Én azt mondom, ha versenyképesek akarnak lenni, akkor kihoznak egy PS4 és PS4k közötti szinten lévő gépet. Vagy akár PS4k szintjén levőt. 400 dollárért. Ez nem várakozás, álom, etc, hanem taláne egy jó, versenyképes ár. De én ezt úgy kalkulálom, hogy ehhez semmi forradalmi nem jön. Nem lesz hozzá kézikonzol, stb. Ennyiért nem.

  Amúgy meg ha a PS4 ésa PS4k közé lőnék be a gépet, talán az lenne az egyik legjobb húzás. Olcsóbb lehetne mint a PS4k. Miközben a játékok jobban futnának (kevesebb FPS ingadozás, satöbbi) mint PS4-en. Persze ha VR-ra is készülnének a Nintendonál, akkor a VR multiplat címek miatt jó lenne, ha tudná a vas azt, amit a PS4k. Bonyolult. De a gép ereje és arcitektúrája két nagyon fontos dolog. Nem csak nekem, nekünk (tudom vannak kivételek) hanem a multiplatform fejlesztőknek is. Nah békesség, és már most sorry, ha elvetettem a sulykot.

  steam / trakt.tv ID: unrealnoise

 • unrealnoise

  senior tag

  Szerintem meg nem.

  1. Jót tesz a topicnak, ha pörög. :) Van és lesz élet. Láttatjuk magunkat Nintendo rajongók. :)
  2. Az efféle szelektálást nagyon nem szeretem. Ha megemlítem a PS4-et az Xbox-ot egy kommentben, akkor mindig lépjek át amoda írni, vagy esetleg mind a két topicba? Plusz a komunikáció az a válasz gomb segítségével indul be igazán, így ez is hátráltatja a dolgokat, arról nem beszélve, hogy
  3. 90%-ban az NX-ről van szó.
  4. Az NX-ről olyan sokáig olyan kevés infó lesz, hogy pláne jó tenne a topicnak, ha itt maradunánk. Mert ha csak az újdonságokról írhatnánk, akár be is zárhatnánk jó időre...
  Plusz: ....Hiszen egy be nem mutatott gép topicjában, mégis mit tudna az ember csinálni, mint "találgatni".

  steam / trakt.tv ID: unrealnoise

 • unrealnoise

  senior tag

  azt mondták az NX-en teljesen hasonló élmény lesz a zenlda. Tehát lesznek gombok, stb. Nem várok forradalmat, max valami hibridet.

  Ne várjatok szerintem Neo, Scorpio szintű gépet.

  Azért mert:
  1.) ha kihoznának egy ilyet, az drága lenne, miközben a két riválisnak lenne olcsó, alternatívája
  2.) Ezért inkább egy PS4 szintű gépben vagy egy kicsit erősebb vasban bízom, ami lehet olcsóbb a PS4-nél is, többek közt az optikai meghajtó elhagyásával, stb.

  De igazából itt van az RX480, 200 dolláros GPU, elég időtálló és jövőálló, pláne egy konzolban. Nem bánnám ha valami ilyesmi kerülne a gépbe... Persze ez is drágább lenne, mint az alap másik két konzol, de ha meg le akarnák fedni az egész piacot, akkor két vasat kéne kiadniuk.

  Egy olcsót, és egy erősebbet, drágábbat.
  De kell ide még sok minden... nem csak játékokon múlik a siker, nem értem miért nem szivárogtatnak pozitív infókat azon túl, hogy húdejó exek lesznek rá...

  steam / trakt.tv ID: unrealnoise

 • unrealnoise

  senior tag

  Ezt mondom lényegében azért én is. A Nintendo helyében Neo szintet lőnék be. Persze lehet ez nem lehetséges egy hibrid vasnál...

  De semmiképpen sem húznám meg, hogy megint ők legyenek az utolsók hardveresen.
  Vagy két féle hardverrel dobnám piacra, ez lenne talán a legjobb megoldás...

  Wii U-nál az nem értem, hogy totál hülyék voltak. Én tuti kivettem volna a tabletes gamepadot az alapcsomagokból (mikor látszott mekkora bukta lesz), így egyből lentebb lehetett volna vinni a kütyü árát nem is kevéssel, nem sokat számított volna, de az is több, mint a semmi lett volna...

  steam / trakt.tv ID: unrealnoise

 • unrealnoise

  senior tag

  [link]

  Nah. Pár gondolat a csatolt videó mellé.

  A Nintendotól nyilatkozták (tudom pár napos hír már), hogy a "Zelda: Breath of the Wild 'Same Experience' on NX."
  Szóval lehet itt várni a forradalmi ötletet, az egyedi megvalósítást, csak újfent nem értem, mit várnak itt technológiai csodát egyesek, amikor maguk a fejesek is lenyilatkozták, hogy a Zelda totál támogatja a Pro kontrollert miközben az NX-en ugyanaz az élmény lesz vele tolni, mint Wii U-n - leszámítva a grafikát.

  Ennyit arról, hogy valami atom ütős "forradalmi" cuccot tesz le az asztalra a Nintendo.

  DE: Nem is kell letennie semmi ilyesmit. Egy jó konzolt kell szállítani, jó áron, remek exekkel, jó fejlesztői környezettel, 3rd supporttal. Ennyi. A rendszeren, UI-n is elvárnék egy kis modernizálást (nem is keveset), számomra ilyen téren a Steam az etalon, dizájnra, funkciókra, stb.
  Az sem szabad elfelejteni, hogy attól még, hogy szerintük (és szerintem is!) a Nintendo elsősorban a játékokkal akar majd lenyűgözni, nem feltétlen jelenti azt, hogy ócskavassal jönnek ki a piacra. Sőt. Én a legtöbbet pletykált viszonylag erős hibrid konzolban hiszek, ez megvalósítható, ésszerű, és logikus döntés lenne.

  A Wii-t leszámítva a Nintento egyre inkább gyengült az asztali konzolok eladásait tekintve, de a hordozható vasak nagyon fogytak. Miért ne segíthetne be hát egyik a másiknak?! És akkor ott is vagyunk egy hibrid rendszernél, ami eddig talán példa nélküli lenne a mainstream gamerkedést tekintve. Mondhatnátok, hogy de pont úgy kezdtem, hogy nem várok semmi forradalmit. Nos én irányításban, kezelésben tényleg nem várok. (Én így értelmezem Reggie úr szavait.) Attól még a platform maga tartogathat meglepetéseket.

  Arról sem szabad megfeledkezni, hogy a Kknect, a mozgásérzékelős gaming jelenleg jóformán halott. Nincs újdonság varázsa, akit ez korábban a casual rétegből lekötött, ma már mobilon, tableten nyomul...

  Néha az a legegyszerűbb, hogy nem világmegváltó ötletekkel, hatalmas újdonságok sorával akarod lenyűgözni és vásárlásra ösztönözni a potenciális vásárlókat, hanem azzal, ami már "eleve adott" technológiai szempontból. Nézzük meg mit csinált a Sony a PS4-el? Összeraktak egy X86-os, közepes PC-t, az elején kivártak, mindenben a Microsoft alá ígértek, megtolták jó marketinges anyagokkal, majd még kezdetben normális, minőségi exkluzívok hiányában is letarolták a piacot. És ez a lendület a mai napig tart. (Lásd 40 millió eladott konzol.)

  Jómagam PS4 és Neo közötti hardveres teljesítményt várnék el az NX-től (mármint az asztalitól), ami számomra teljesen korrekt is lenne. Remélem nem csúszik és márciusban megjelenhet a vas, így év végéig (a Scorpio érkezéséig) szép példányszámban lehetne értékesíteni.

  A tovvábbiakat illetően: majd idővel elválik mi is történik majd, de szerintem biztos, hogy optikai lemezmeghajtó nélkül jön a gép:
  1. a sok pletyka miatt, a memóriakártya gyártó céggel kapcsolatban
  2. a hibrid rendszer miatt nincs is más alternatíva (egy "kézikonzolba" nem fogunk BR lemezt rakni, az biztos...)
  3. az optikai (BR) meghajtó az egyik legdrágább komponens az asztali konzolokban, ezt elhagyva jóval olcsóbb is lehet a konzol!
  4. a memória kártya mondjuk drágább, de ezt már a Nintendonál jobban tudják, mit és mennyiért tudnak nagyban vásárolni a partnerektől...

  A VR sokak szerint nem téma még, de 2017-ben kijönni egy olyan konzollal, ami nem VR képes, hatalmas hiba lenne. (Igazából meg is lepődnék ha ezért csúszna az NX premier. nem is értem, hogy a Nintendo miért nem készült eleve erre is...)

  Személy szerint ha valamelyik fejlesztőben látok potenciált a VR játékok fejlesztését illetően, az a Nintendo. Pályadizájn, kreativitás, "szellemiség". Nem feltétlen erről fog szólni a következő egy-két év, de az tuti, hogy a VR-ral újra meg lehetne szólítani olyan alkalmi játékosokat IS, akik már felhagytak az "igazi játékokkal". Egészen más élményt kínál, mint amit korábban bármi más, és bizony biztos vagyok benne, hogy a VR élményben mindenki megtalálhatná a maga kis csodáját, világát. Legyen az szimpla szemlélődés egy hegycsúcsról letekintve, vagy csak egy kis Mariozás a fene mód varázslatos virtuális útvesztőben. :)

  steam / trakt.tv ID: unrealnoise

 • unrealnoise

  senior tag

  Haha. :D Látod az a baj, hogy ez messze nem így fog történni. Javaslom nézd vissza mekkora sarat kapott a Microsoft az 500 $-s ár után. :)

  Értem én, hogy ezt Te egy erős konzolért fizetnéd, és én is szívesebben fizetnék a Nintendonak egy bika gépért, de nagyon nem tartom valószínűnek ezt a verziót. Ilyen árérzékeny időkben mi maradna akkor a Nintendonak a sima PS4 és Xbox One ellenében? Mert bizony azok a te 600 $-as géped ellenében már most csak kb. 300-ba fájnak. Ilyen árral rendelkező konzollal a Nintendo megásná a saját sírját.

  Erre mondtam, hogy jól tennék, ha kihoznának ők is egy premium (kb Neo, Scorpio) és egy közepes gépet, ami még mindig lehetne erősebb a sima PS4-nél, akár olcsóbban is (ha kihagyják belőle az optikai meghajtót)

  steam / trakt.tv ID: unrealnoise

 • unrealnoise

  senior tag

  Jó, és akkor szerinted SEMMI új megoldást, forradalmit nem tud majd az NX? Csak erős lesz? Ennyi?

  Nekem ez is elég lenne, de csodálkoznék, ha semmi újdonság nem lenne.

  NEM, még mindig nem érted. Tudom, hogy a Neo és a Scorpio az ellenfél, de ne felejtsük már el, hogy mire kb a Neo kijön a PS4-ből már elmegy 50 millió, és továbbra is baromi népszerű konzol lehet és lesz is. Mert gondolom a Neo érkezésével vághatnak egyet az árán, és igen, akkor lehet még én is beszereznék egyet magamnak pótolni ezt-azt. Igen, ezt is bele kell kalkulálni. Nem mindenki fog rohanni Scopriokért ám...

  A rendszert meg simán meg lehet oldani úgy, hogy két féle specen fusson, hiszen az achitektúra meg minden szar ugyanaz lenne, csak a teljesítményből adódó különbségeket kellene jól skálázni a játékokat illetően. Aki csóróbb és viszonylag új konzolt akar, az majd lehet vesz X1S-t, vagy PS4-et, Nintendoban nem lesz alternatíva.

  Azt is elképzelhetőnek tartom, hogy ahogy írtam már, jön egy asztali és egy kézi-konzolos vas is, és mindkettő lejátszaná a memkártyás játékokat. Igaz, hogy a memkártya drágább, de egy ilyen újdonság, egy ilyen "húzófunkció" mindkét konzol és a Nintendo népszerűségét és eladásait is jelentősen megdobhatná. Lévén egyedülálló dologgal rendelkeznének az ütős exeken túl. :)

  Majd meglátjuk, szívem szerint bízom azért benne, hogy Neo szint alá nem megyünk. :)

  steam / trakt.tv ID: unrealnoise

 • unrealnoise

  senior tag

  Jogos, de azért a BR lemezeknél is paródia mit művelnek a fejlesztők, tömörítetlen hang, meg etc, feleslegesen, hiszen ezt igazából nagyon nem veszi észre a játékosok 99,9 százaléka, egy jó minőségű tömörítés és lecsó, rengeteg helyet lehetne spórolni ezzel... (plusz videók...)

  Persze nyilván a BR előnyös lenne mindenkinek, hiszen nem kellene az NX memkártyáira bezsúfolni valamit, ami már eleve ki van/lesz adva a másik három platformra is.

  steam / trakt.tv ID: unrealnoise

 • unrealnoise

  senior tag

  Viszont újra meg lett erősítve, hogy márciusban jön a konzol. És ez egy nagyon jó hír. Mert ugye voltak pletykák, hogy...

  steam / trakt.tv ID: unrealnoise

 • unrealnoise

  senior tag

  Ha ez igaz lesz, le merem fogadni, hogy kb 80 ezernél megáll a gép. 100-120 környékén, felette esélye sem lesz, óriási bukás lenne.

  Viszont ez a hibrid cucc nekem nem kell. Egy Neo-ra jobban vágyom. Egy Zeldába egy buszon nem tudok elmerülni, egy Dark Souls szintén hangulatromboló kis kijelzőn, low grafikával és frémrátával tolni...

  A casual gamereknek megmarad a telefon, tablet, a HC gamereknek meg ott az X1, PC, PS vonal. Szerintem hatalmas öntökön lövés az egész. 3rd party játékok hogy fognak futni? Sehogy, vagy az összes platformot ideszámítva itt lesznek a legbénábbak. Köszi Nintendo, ebből én nem kérek. Inkább legyen egy erős gépem, mint hogy egy tök gyenge vasra vegyem meg kb UGYANANNYI pénzért a játékokat, mint egy tök jó hardverre...

  Számomra világos volt, hogy a nép egy sima asztali konzolt akar erős hardverrel, esetlegesen egy új kézi-konzollal. Az X1 nagyot "bukott", a PS4 egyeduralkodó lényegében, és jövőre lehetne nulláról indulni. De egy jól beárazott asztali, erős NX-el, baromi ütős exekkel és fullos 3rd támogatással simán kurva jó konzol lehetett volna z NX.

  Kár, hogy nem lesz ebből semmi...

  steam / trakt.tv ID: unrealnoise

 • unrealnoise

  senior tag

  Ezek hülyék... Csont hülyék. Pont. Érik, hogy PS4 pro és új teló, aztán kész. Fire emblem meg ilyenek majd telóra is jönnek valszeg, elleszek velük.

  De komolyan, áhh, érthetetlen, mintha direkt maguk alatt ásnák a sírt. Semmi pozitív hír sehol. Ezer téren kellene javulnia a Nintendonak, és semmi, lassan mintha nem is léteznének. Igen, ezt komolyan mondom. Egy fecske meg nem csinál nyarat. (The Legend of Zelda)

  Bődületes bukás lehet belőle, már teljesen letettem arról, hogy valami erős, fasza gépet kapok, amely elsődleges konzolként is beválhatna, pont ezért ugrok lehet inkább a PS4-re...

  steam / trakt.tv ID: unrealnoise

 • unrealnoise

  senior tag

  A játékok tuti jók lesznek rá, de akkor is kellene már valamit promózniuk. Ha a hardvert nem is, azért jó lenne pár képet, vagy teasert nyomatni legalább valami már készülő Nindento játékból. De nem.

  Nem beszélnek arról, hogy lesz mobil app a store-hoz, nem beszélnek ezek semmilyen egyéb fejlesztésről.

  Közben felnéztem steam-re, és az folyamatosan fejlődik. Nem feltétlen a legjobb platform a PC-s, de hogy a Steam magasan ver mindent, az biztos. Funckiókra, UI-ra, stb.

  Én a Forza Horizon 3 miatt PC-n nyomnám, de a PS4 Pro ára meg elég vonzó... és van pár ütős PS4 exkluzív is, de két konzolom életemben nem lesz többet, azt biztos. :)

  Ha meg a Nintendo előránt egy 60-80.000 Ft-s kézikonzolt, hát kösz, lehet az is kimarad, pláne ha jön jó pár cím mobilra is. (Tudom ezek egy része vicc lesz mobilon, gombok, karok nélkül...)

  steam / trakt.tv ID: unrealnoise

 • unrealnoise

  senior tag

  És ez mi a tökömet jelent? :D

  Lassan vagy gépet fejlesztek vagy veszek egy konzolt, és bizony nem szeretnék NX-et is venni, talán nem is fogok tudni, pont ezért lenne jó, ha csinálnának már valamit, és tudnánk végre valamit...

  steam / trakt.tv ID: unrealnoise

 • unrealnoise

  senior tag

  Korábban azt mondták egy teljesen modern architektúra, ami tök jó. Bizakodó vagyok.

  steam / trakt.tv ID: unrealnoise

 • unrealnoise

  senior tag

  Jah, már csak azt nem értem, hogy mi a francért nem szedik alapból ketté? Nem mindegy, hogy 300-350 EUR-t kell fizetni, vagy csak 150-200-at...

  Nekem pl premierbe jó lenne egy kézikonzolos NX vagy egy asztali, attól függ éppen, mit tartanék fontosabbnak egy PS4 mellé, és igen később rábővítenék.

  Hatalmas öngól lenne, ha kihagynák ez a ziccert.

  350 EUR-ért a vélt koncepció a kezdeti szép eladások után olyan bukta lesz, mint az állat..
  A Wii U-t sem mentették meg az exkluzívok...

  steam / trakt.tv ID: unrealnoise

 • unrealnoise

  senior tag

  Csak felvetek valamit, amit lehet nem kell majd még egyszer leírnom.
  A Nitnendoból kinézem ezt, Wii U-náűl is meghagyták a 90%-ban tök felesleges és csak konzol drágító tabletes gamepadot, simán kinézem belőlük, hogy itt is rossz döntést hoznak. Adja az isten, hogy ne... :)

  steam / trakt.tv ID: unrealnoise

 • unrealnoise

  senior tag

  Nekem annyira nem jött át. Ez a dokkoló vicces, nincs is helye neki. TV alá berakom, akkor hogy csúsztatom be? Macera... A "Pro"kontrolleren az analóg karok homorú kialakításúak, a kézikonzolos cuccon meg nem...

  Miért, miért nem lehet ésszerűen megtervezni végre valamit? Nyilvánvaló, hogy a homorú az etalon erre..
  A trailer meg fapad volt, szabadban, vagy buszon inkább olvasok, mint játszok, szóval arra nem is nagyon érdekel. Bizonyos esetekben jól jöhet, de ennyi. A pro kontroller tetszik, de megint minek vegyek ulti címeket a leggyengébb platformra? :F

  Az exkluzívok miatt megérhetné, de messze nem győztek meg eddig, sőt. Inkább azt mondom, ez nekem kimarad...

  steam / trakt.tv ID: unrealnoise

 • unrealnoise

  senior tag

  Messze lesz ez az One szinttől. :D

  ha One szinten lenne, akkor nem értem miért olyan nagy a PS4 Slim meg az X1 Slim, ha a Nintendo be tudta rakni egy kijelző alá a hardvert...

  persze tudom, ez nem ugyanaz az architektúra, de akkor is. :)

  Úgy volt, hogy a hordozható hardver nem lesz olyan erős, talán a dokkolóban lévő cucc lesz, lehet X1 szinten. Más kérdés, hogy úgy látom, érzem, hogy a dokkolóban lehet nem is lesz kakaó. :D Azaz az csak egy sima dokkoló.

  steam / trakt.tv ID: unrealnoise

 • unrealnoise

  senior tag

  szerintem meg szinte égő a nyitókínálat. Úgy az elmúlt 1-1,5 évben folyton azt olvastam a Nintendo-tól, hogy a játékokkal már nagyon jól állnak, és csak a vas innovációja miatt késik a premier. Ezt sokszor, sok helyen olvastam. Erre mi van premierkor? Egy Zelda...

  Meg egy Mario Kart lényegében...

  Röhej...
  Akkor bukra lesz, hogy csak nah, pedig egy HC nintendo konzol sikernek örültem volna. Annak, hogy legyen akár moduláris, komoly asztali vas a konzol.

  A kézi-konzol meg szerintem halott hosszú távon. Hiába volt ebben sikeresebb a múltban a Nintendo, az okostelefonok meghódítanak mindent.

  Nem csoda, hogy a Nintendo is nyit feléjük. Én pl egy Fire Emblem játékért nagyon szívesen fizetnék szinte full árat droidon is. :) És remélem így is lesz. Remélem megbuknak, és multiplat fejlesztők lesznek... Sok-sok fejlesztő megmutatta már, hogy abban akár még több pénz is van.

  Konzolt eladni és népszerűsíteni a Nintendo nem tud, és ezt a konzolt elnézve, elmentek nekik otthonról. Semmi ésszerűség nem volt abban amit ide most letettek...

  steam / trakt.tv ID: unrealnoise

 • unrealnoise

  senior tag

  Az exkluzívok már a Wii U-t sem adták el.
  A külső fejlesztők ki fognak hátrálni mellőle. Erre sok ok, és jel is van már. Persze ha baromi nagy siker lenne a konzol, akkor gyárthatnának rá még sok mindent mások is, de megint az lenne, hogy kutya nem venne erre semmit jóformán, ha véletlen van mellette egy jobb vas, amelyre ugyanannyiért szebbet és jobbat is kap.

  Tudom, van akinek ez lenne az elsődleges konzol... Elképzelni nem tudom, hogy ez baromi sikeres legyen.
  Persze a 3DS-re fejlesztő emberek nyilván sokat segítenek az "asztali" konzol helyzetén, majd meglátjuk mennyire lesz ez elég.

  steam / trakt.tv ID: unrealnoise

 • unrealnoise

  senior tag

  Hát tény, hogy így fekete háttérrel elég bóvlesz. Nekem még mindig az Xbox one design tetszik a legjobban, de egyes elemeiben a Steam is mintha lehetne PC-n...

  Nem gondolták túl, az biztos...

  steam / trakt.tv ID: unrealnoise

 • unrealnoise

  senior tag

  Zelda engem is nagyon vonzana, de... Egy zelda minőségű és komplexitású játékot pont nem buszon, meló közben, vagy metrón ülve szeretnék elővenni.

  Valszeg megvenném a vasat és a dokkolóban "porosodna".

  Ezért sem értem, miért nem csináltak egy bikább, sima, asztali nintendo konzolt, lásd (PS4, PS4 Pro, X1, Scorpio). Az Nvidia tudott volna szállítani bikább hardvert.

  De egy másik dolog: A Switch drága, ott vannak a kis kontrollerek, a kijelző felára... Szóval ha csak ezeket leszámítjuk, akkor is egy jóval olcsóbb, sima otthoni Switchünk lehetne. (Ha tegyük fel az ugyanolyan vasat kapna, mint ami most van a cuccban.)

  Simán lehetne saccra 75-80 ezer a vas, az pedig jelentősen barátibb ár...
  Most mondja meg nekem valaki, miért nem lehet kihozni egy ilyen konzolt...

  Nekem abszolút kimarad szerintem, értem én, hogy a Zelda állat, de ennyit nem ér.

  Plusz a Nintendonak a már megszokássá vált hülyeségei is taszítanak. Friends rendszer bénasága, no achievements, nincs felhőbe való mentés vagy mi, és még sorolhatnám...

  steam / trakt.tv ID: unrealnoise

 • unrealnoise

  senior tag

  De. Multiplat címeket nézve milliószor jobb volt a helyzet. Szóval összességében is jobb volt. Nem tudom ezen mit nem lehet belátni.

  steam / trakt.tv ID: unrealnoise

 • unrealnoise

  senior tag

  Nem de volt pl sportjáték kínálat is. Fifa, Madden. Lehet szidni, nem szeretni, de a FIFA annyira tartalommal és játéklehetőséggel el van látva, hogy nem véletlen a népszerűsége a cuccnak. Millió órát bele lehet ölni.

  És igen, ütős ex nem volt rá jó ideig, de itt meg csak egy cím van, és pont.

  Félreértés ne essék. Szeretnék én Zeldázni. De nem szeretném kifizetni a kis kontrollerek és a kijelző, meg akku felárát, adjanak egy kis dobozva zárt "Switchet" 70-ért, amit a TV-re dugok, aztán kész.

  Annyiért legkésőbb jövőre be is ruháznék rá. De itt szerintem még rosszabb a helyzet, mint a PS4-es korszak elején. Tudtuk, hogy lesznek jó Sony exek, ahogy tudjuk, hogy lesznek még kiváló Nintendo címek is. Ellenben az egyikre még remek multiplatform címek is jönnek majd...

  steam / trakt.tv ID: unrealnoise

 • unrealnoise

  senior tag

  Továbbra sem értem a Nintendo-t. Ott tartunk, hogy lesz egy konzolja, amire jóformán csak a saját játékait tudja eladni. :W

  Ezzel egy gond van. Saját konzolt azért gyártanak vállalatok, hogy az azokon értékesített rengeteg multiplat címen lévő X százalékos hasznot, mindig levegyék.

  A Nintendora kutya nem csinál igazi multiplat címet. (Max indie-k...), ergo nem is tud nagyon kit lehúzni pénzzel a platform jogán.

  Konklúzió: Ezer milliószor jobban járna, ha hagyná a fenébe a konzolgyártást. Lehet elmegy 40-60 millió majd a Switchből. (Minden attól függ, mennyi és milyen exkluzívok lesznek rá...), de le merem fogadni ha a Nintendo bejelentené, hogy jön minden cím PS4, PC-re, X1-re, akkor olyat robbanna az árfolyama, hogy olyat még nem láttunk... Rohannék Marioért, Zeldáért, Mario Kartért PS4-re...

  A játékgyártáshoz értenek. Nem értem miért nem azzal foglalkoznak...

  steam / trakt.tv ID: unrealnoise

Hozzászólok Aktív témák