Hirdetés
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Macrodroid
- iPhone topik
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Designdíjas Aukey cuccok jöttek Magyarországra is
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pferi
senior tag
válasz
I02S3F
üzenetére
Egy 32"-os monitor van még ott.
Az a krv nagy baj hogy okozhatja a táp is, vagy az alaplap, vagy a cpu, vagy a VGA, de honnan akasszak le mindenből?
A memóriát meg tudtam oldani, de a többi...
Most mindenből rendeljek online 1-1 db-ot, teszteljem külön-külön, utána meg küldjem vissza? Ahhoz nem fűlik a fogam.
Esetleg tegyek a géphez egy szünetmentes tápot? -
Pferi
senior tag
Sziasztok!
Hibás USB port vagy USB eszköz okozhatja azt hogy időnként váratlanul leáll a gép?
memóriacsere megvolt, BIOS reset, új BIOS felrakás megvolt, BIOS állítgatás megvolt.
MEMTEST86 hiba nélkül lefut, AIDA64 stresszteszt órákig hiba nélkül megy, de néha jákékok alatt, sima böngészés alatt, vagy csak rendszerindításkor váratlanul leáll a gép.
Most arra gyanakszok hogy valamelyik USB port vagy USB eszközöm hibás, de mivel a leállás teljesen szabálytalanul, váratlanul jön elég nehézkes produkálni a hibát. Néha órákig semmi gond, néha meg a gép bekapcsolása után 10 mp-e, már le is kapcsol.
A gép összetevői az aláírásomban vannak. -
loczki65
csendes tag
Sziasztok volt itthon egy régebbi számítógépen most újra telepítettem és nagyon lassú megnéztem a processzor hőmérsékletet és azonnal 90 fokote mutat bekapcsolás kor . víz hűtés vén benne . délután veszek hozzá hő elvezető pasztat és újra pasztazom már nagyon régen g volt pasztazva .vagy rakjak rá egy ventillatoros hutest? Vagy más baja lehet?
-
codec
senior tag
-
-
juve600
nagyúr
Sziasztok !
Gépbe új ssd került a biosban a boot menüben beállítottam hogy arról induljon a win.
Majd a biosban a save changes and power off -ra nyomtam. Gép kikapcsolt,de azóta kb 10-20 bekapcsgomb nyomás kell hogy elinduljon a gép .........
Mi lehet a gond ?
-
pruzsi
őstag
Sziasztok!
Mai napon Path of Exile játék közben egyszercsak lekapcsolt a gép minden előjel nélkül.
Visszakapcsolni sem akart csak miután a szünetmentest kikapcsoltam és vissza.Ezután lefuttattam egy memória tesztet,furmarkot,3d markot,IntelBurnTest,Prime95, végül egy AIDA64 stressz tesztet nem volt gond.
Mind egy jó 10 percig ment folyamatosan.Létezik még valami amivel érdemes tesztelni?
Táp hiba Seasonic FOCUS GX-650? Szünetmentes hiba(FSP 1500)?
Vagy más?
-
roseA580
aktív tag
válasz
honlapos5
üzenetére
Én is hasonlóan jártam régebben az előző PC-mel.
Megvettem a legolcsóbb vezeték nélküli egeremet a helyi boltban, és a Windows 11 nem ismerte fel.
Visszavittem, a bolt tulajdonosa is kipróbálta a saját PC-jén, és gond nélkül tudta használni. (Windows 11, drivert sem kellett telepítenie hozzá)
Szerencsére egy márkás, jóval drágább vezeték nélküli egér már nálam is jól működött.
Egyébként később én is vezetékesre váltottam, mert a legtöbb vezeték nélküli egér hamar energia takarékos módra vált, és nem azonnal reagál ha ilyenkor megmozdítjuk.Ui:
A vezeték nélküli egereket egyébként sok minden megzavarhatja:
WiFi, Bluetooth, Tápegység, az alaplap DC-DC konvertere, a Videokártya DC-DC konvertere
mind zavaró jelet sugározhat ki. (még az USB 3 is képes zavaró jelet sugározni, igaz én szerencsére még nem tapasztaltam) -
honlapos5
csendes tag
válasz
Csorbi
üzenetére
Köszi Mindenkinek a tippeket.
Feladtam! Győzött az ismeretlen hiba!:
Visszavittem a hibátlan, de a PC-mel nem működő Hama MW-500v2 a Logitech egereget és helyettük egy vezetékes Logitech G203-as gamer 1000Hz-st üzemeltem be ami tökéletesen működik! Akárcsak a noname wirelesses régi, ami már kicsit nyikorog.
Legyőzött az ismeretlen hiba!
-
-
honlapos5
csendes tag
válasz
honlapos5
üzenetére
Köszönöm, nem ismertem a LAtencí Moont, de a teszt után azt írja ki zölddel, hogy nincs probléma. Miközben a program használata közben alig tudom eltalálni a "play" gombot az új egérrel.

Most épp két egeret dugok a PC-ra, a régi egérrel tökéletesen, folyamatosan működik,
az új egér szaggat, késik, ugrál. De csak ezen az asztali gépen, mert a másik számítógépen (laptopon) meg tökéletesen múködik!
Imént az asztali gépen az alaplap bios-t rezeteltem, hátha ez megoldás lesz, felcseréltem minden usb portot, a hibajelentség marad.
Az új/problémás egér USB receivert közvetlenül kivezettem egy kábellel az egérhez, hátha... Ugyanúgy akadozik.
Tehát a hibát leszűkítem:
Egy adott asztali számítógépen egy új egér(ami egyébként más számítógépeken tökéletesen működik) akadozik. De csak ezen az egy Win10 számítógépen, amin egyébként egy régi egér tökéletesen működik.
Hátha létezik olyan szakember, akinek még van ötlete, mi okozhatja ezt.
-
jokeph
nagyúr
válasz
honlapos5
üzenetére
Üdv !
Esetleg, nézz rá Latency Moon progival, hátha kidob valamit. -
honlapos5
csendes tag
válasz
I02S3F
üzenetére
Köszi, maradt a 7-es pont, de azt meg kiüti az, hogy a windowsos laptopomon meg tökéletesen működik az egér.
Szóval még a rendszer újratelepítése van hátra. Esetleg ha valakinek még vannak ötletei...
(A win újratelepítéseknek külön története van, pl, meghalt az SSD-m, előtte kisérleteim voltak dual bootra mindenféle linuxxal amik összevesztek egymással, és hasonló esetek, amugy a nyugis böngészgetős laptopomon évek óta fut ugyanaz a win10
)
-
KROK640
nagyúr
válasz
honlapos5
üzenetére
Mi baja van annak a szerencsétlen gépnek, hogy 6 havonta újrarakod a Windowst 10-et? Azt már csak nagyon ritkán kell, ez már nem a Win 9X, már az XP-t se raktuk félévente újra, mert fölösleges időpocsékolás. A Win7-em a 12 év alatt kb 3× volt újrarakva, egyszer HDD hiba miatt, egyszer meg azért mert kapott a rendszer egy SSD-t.
A Win 10-em pl 2021 márciusi install, és azóta is az van, pedig közben volt RAM csere, SSD csere és VGA csere is. (illetve monitor és billentyűzet csere is)."de az új egerekkel szakaszos a mozgás, loggol, darabosan mozog" - itt érdemes lenne akkor a LOGba beletekinteni, hogy mit látsz?
Egyébként a 7-8-as pontot javasoltam volna én is. A régi egérrel jól megy most is? Mert ha igen, akkor a 7-es pont körül lehet a ludas. Illetve ha gondolod rakd újra a Windowst az új egérrel.
-
honlapos5
csendes tag
Nem tudom létezik-e olyan IT-s szakember, aki tud válaszolni a következő hiba okára:
Win10 rendszeren használtam egy egeret, egy noname rádiós egeret. Tökéletesen működik most is. (Asztali gép, 5 éve tökéletesen működő, napi frissítésű, 6 havonta újrahúzott win10 rendszer, intel procival)
Vettem egy új Hama egeret (MW-500v2) és időnként akadozott az egér kurzor.
Visszavittem a boltba, vettem helyette egy Logitech M235-öt, amit egy alap szabvány egérnek godnoltam, de azzal is ugyanaz a hibajelenség.
Tehát a régi egerem tökéletesen működik, de az új egerekkel szakaszos a mozgás, loggol, darabosan mozog, nem indul meg aztán hirtelen ugrik egy nagyot, stb.
Nem vagyok bolond, de határozottan akkor kezdődik ez a hibajelenség, ha legördülő menük vagy beviteli mező fölé kerül az egérkurzor.
Nekiálltam hibát keresni,
1. próbáltam másik USB portba tenni a rádiós vevőket, hasztalanul usb 2.0 usb 3.1 portokban is marad a hibajelenség. (nem hubba tettem a vevőt, hanem közvelten alaplapi portra)
2. az Eszközkezelőben eltávolítottam az egeret és újra felvettem azt
3. ellenőriztem az egerek akksijának töltöttségét
4. ellenőriztem a legújabb frissítéseket az oprendszeren
5. Eszközkezelő USB beállításainál kikapcsoltam az energiagazdálkodást
6. Biosban végignéztem, van e olyan USB opció, ami esetleg nem alapállapotban van
7. folyamatban: A szomszédaimhoz becsengetek, ki használ még esetleg rádiós egeret, amivel interferálhat.
Egyszerűen nem értem, a második teljesen új egeret vásárlom, és a hibajelenség megmaradt, nem tudom normálisan használni a gépem és az idegest a legjobban, hogy nem tudom a hiba okát.
Sok dologgal szívtam már 1993 óta, de ennek az okára nem jövök rá.
Van valaki, akinek van lövése? -
Paligyerek
csendes tag
Az a helyzet nem otthon élek (svájcban) és itt egy alap hibakeresés egy komponens ára (100-150 frank) ezért próbáltam itt segítséget kérni, de koszonom mindenkinek a valaszt!
-
Csorbi
addikt
válasz
Paligyerek
üzenetére
Szerviz!! Nem teljesen evidens, ha nem értesz hozzá...?
-
Paligyerek
csendes tag
Mit javasoltok mit csinaljak? Nem teljesen ertek hozza sajnos
-
KROK640
nagyúr
válasz
Paligyerek
üzenetére
Ez nekem arra utal, hogy lehet, hogy nincs is speakered
-
Top cat
addikt
válasz
Paligyerek
üzenetére
A POST beep letiltható, így nem meglepő ha nem csippant induláskor.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Paligyerek
üzenetére
Arra, hogy valamit csipogna a lap, és akkor tudnánk, hogy mi nem tetszik neki
-
RVR400
veterán
válasz
Paligyerek
üzenetére
Speakered nincs esetleg?
-
I02S3F
addikt
válasz
Paligyerek
üzenetére
Ha nem tudsz tápot kölcsön kérni, szerintem add be szervízbe, ott másik cpu-val is meg tudják nézni!
-
-
I02S3F
addikt
válasz
Paligyerek
üzenetére
Próbáld meg másik táp kábellel, másik konnektorba. (Hátha van otthon! Ha mást nem a monitor tápkábelével meg tudod cserélni.)
Ha van módod rá, akkor másik táppal is megnézhetnéd!
-
Paligyerek
csendes tag
Gepben minden ami RGB-s felvillan ( huto, videokartya, ramok) perfieriak azota sem reagalnak semmit, van egy usb stickes wifi adapter, folyamatosan vilagitott, jelenleg az sem.
-
Paligyerek
csendes tag
Ah bocsi rosszat neztem…GPU villan fel, de ha kiszedem akkor sem villan meg semmilyen periferia. CMOS reset volt, ramokat atdugtam masik slotba, egyesevel is probaltam..
-
RVR400
veterán
válasz
Paligyerek
üzenetére
Csak kivetted az elemet, vagy csináltál CMOS cleart is? Vagy legalább rövidre zártad az elem csatlakozóit, hogy kinullázódjon?
Esetleg 1 memóriamodullal is letesztelhetnéd, ha ez nem segít. -
Top cat
addikt
válasz
Paligyerek
üzenetére
Akkor ez elvileg a Boot folyamat megakadását jelzi.
Ha kiveszed az SSD-t, úgy mit csinál?
-
Top cat
addikt
válasz
Paligyerek
üzenetére
EZ Debugg LED jelez valamit?
-
Paligyerek
csendes tag
Config:
3900x CPU
2x16 Corsair Vengeance RAM
Corsair RM850 Táp
5700xt GPU
1TB Samsung 970 evo SSD
és egy MSI B550-A alaplap
Mai nap délután zökkenőmentesen ment a gép, mire hazaértem bekapcsolnám, se képet nem ad, illetve a perifériák sem villannak fel, tudni kell az alaplapról, hogy az egyik PCI csati már nem működik (így vettem sajnos) lehetséges, hogy teljesen megadta magát az alaplap?
RAM-okat kivettem, áttörölgettem, elemet is kivettem, nem segítettek, felpörög minden mintha normális indulás lenne, csak az alábbi hibák jelentkeznek. A semmiből

-
Marci177
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy LG 27UP600 monitorom, ami elkezdett egy furcsa dolgot csinálni. Mégpedig pc használat közben azt vettem észre, hogy mintha elakarna halványulni a kép, aztán vissza ugrik, és ezt kb 20-60 másodpercenként csinálja. Ezt leginkább világos hátterű dolgoknál csinálja, sötétnél is észrevettem, hogy ezt történik, de sötétnél vagy nem, vagy szinte nem észrevehető, vagy nem csinálja. Pc egy ideje nem volt bekapcsolva, az elmúlt pár napban konzollal használtam a monitort és ott nem tapasztaltam ilyen "hibát". Ma konzol játék után bekapcsoltam a gépet és win frissítések lefutottak elsőnek, utána akartam netezgetni és akkor vettem észre. A gépben egy 3070 van, maga a gép és a monitor nincs egy éves, a gpu viszont idősebb.
Szerintetek mi lehet gond? GPU vagy monitor lehet a ludas?
-
I02S3F
addikt
Sziasztok!
Adott egy Lenovo Thinkstation P510. Vettünk vagy 8-at, 9-et és csak ezzel az eggyel van baj.
Hibajelenség: Nem ad a monitorra jelet.Paraméterek:
CPU: Intel Xeon E5-1620 v4 (8 mag)
RAM: 16GB DDR4 ECC
HDD/SSD: 512GB SSD
VGA: NVIDIA Quadro M2000 4GB GDDR5 (integrált vga nincs benne)Amit próbáltam:
- monitor: másik géppel megy.
-kábelek cseréje (monitor tápkábele, adatkábele)
-másik konnektor ajzat
-ram másik slotban
-VGA másik ajzatba
-VGA csere másik quardo m2000 (Egy jól működő p510-ből) (több portot is kipróbáltam)
-vga ajzatból kiszed, visszarak.
-másik VGA displayport bemenet.
- PC tápkábel csere, másik konnektor
-Kábelek a gépházban nem-e lazultak meg.
-CMOS reset
-monitor más csatornáiAmit holnap akarok próbálni:
-manuál elolvas
-CMOS elem csere újra.
-google.**A fentieket a chatgpt segítségével csináltam, ami megelőzte a Google-t, mert kényelmesebb, de még Google is adhat eredményt.
Van még ötletetek? (Azon túl, hogy adjuk vissza garanciába. Ez lenne - értelem szerűen - a legutolsó lépés)

Szerk.: Lényeges lehet hogy displayport to hdmi átalakítót használok. Ebből is próbáltam többet is, eredménytelenül
-
Nerazim
őstag
válasz
Nerazim
üzenetére
A processzor az egy i7-8700k a lap meg egy Asus z270-p. A CPU támogatási listában nincs benne ez a CPU. Ez lehet a gond, hogy még bios sem jön be?
-
Nerazim
őstag
Üdv!
Tesóm újított kicsit a régi gépen, és lecserélte a procit, lapot, tápot, hűtőt. Ezekből a táp és a proci hűtő 0 km-es. Segítettem neki összrekani, mivel jó pár gépet összeraktam már. Viszont bekapcsolásra meg se nyikkan. Amit próbáltunk eddig:
-táp bekapcs gomb ellenőrzése
-ház bekapcsoló gomb bekötés check, polaritás felcserélése majd vissza
-táp csatik ellenőrzése (full moduláris táp) megnyomkodása
-tápkábel cseréje
-alaplapi elem cseréje
És itt elfogytam a gép továbbra sem indul -
Gáboratya
csendes tag
válasz
KROK640
üzenetére
Következő a történet, a gép uj , ahogy irtam a windows alap lépései közepén le fagy , igy még konkrétan a windows elindulásáig nem értem , a másik próbáltam eggyenként a ramokat , ugyan az a történet, most egy uj ssd re is telepitettem windowst is az sem lehet gond, egész fura jelenség
-
zolka95
őstag
Üdv!
PC alkatrész problémákra milyen diagnosztikai vagy tesztelő programok léteznek, amivel ki lehet szűrni a hibát?Olyanokra gondolok mint például a memtest vagy a hdsentinel.
A memtest-et meddig érdemes futtatni?
Processzorhoz és vga-hoz mi az ajánlott?
Stressz teszt? Mennyi ideig ajánlott futtatni? -
Gáboratya
csendes tag
Sziasztok ! Van egy gyárilag össze pakolt predator p03-650
I5 13400f , rtx 4060, lényeg el inditom , el kezdem a windows név miegymás email / és mindig utközben kifagy a gép , nagyon bosszantó, ujra pasztáztam , már végképp nem tudom mi lehet a baj , ha bioszban mozgok akkor semmi baja -
Csorbi
addikt
válasz
jencsikdani
üzenetére
Tedd ki asztalra a lapot és nézd meg úgy. Gondolom a CPU-t nem vetted ki, csak újrapasztáztad. Milyen pasztát használtál? (Áram vezetés miatt lehet érdekes) Mivel takarítottad le? Foglalat körül esetleg hiányzó alkatrész (SMD) nem látszik?
-
Csorbi
addikt
válasz
jencsikdani
üzenetére
Akkor nézd meg alaposan a RAM slotot, nem ment-e bele valami. Gondolom A2-ben megy, B2-ben már nem.
És csak a B2-ben önmagában? Esetleg a többi slotban? -
Csorbi
addikt
válasz
jencsikdani
üzenetére
-
jencsikdani
tag
Sziasztok. Segitséget szeretnék kérni. Cpu ujrapasztázás után a gépem nem kapcsol be. Gépházban minden rgb megy, gépházon kívül se egér se billentyűzét és a monitor se ad képet. Kipróbáltam mivan ha 1 rammal kapcsolom be, és lám bekapcsol. Mind a 2 rammal próbáltam ha 1 van benne akkor bebootol a gép. Ha 2 se kép se hang. Esetleg tudtok mondani valami tippet rá? Elemet kivettem 10 percig meg vissza, biosba kézileg bementem 1 rammal ott is azért vissza állitottam mindent gyárira de semmi így sem. 2x8 gb Gskill trident z ramról van szó.
-
KROK640
nagyúr
Nekem is valamiféle zárlatnak tűnik. Egyébként a backplate se véletlenül van a gépekhez, nem is értem, hogy tűni kel annyi. Szerencsére ma már a legtöbb lapon van alapból.
Amúgy jó kis gép. Szerintem szedd szét, és rakd újra össze, ha már ott vagy esetleg egy CPU újra pasztázás sem árt, mert ezek 2011 voltak menők, és 13 év alatt a paszta veszíthetett a minőségéből.
-
Torry
addikt
Sziasztok!
Újra élesztettem egy asztali gépet, de a következőket produkálja:
Ha picit is meglököm/hozzáérek a számítógép házához, akkor elmegy a kép vagy becsíkozódik. Előfordul, hogy be sem kapcsol, de ha megmozgatom a házat, akkor ismét indul.
Integrált és külső VGA-val is ugyanezt produkálja.Konfig:
ASUS P8Z77-V LX (nincs backplate)
i7 2600k
16db ddr3 1600 mhz
gt 1030
chieftec ctg-500-80pÉn valamiféle zárlatra tippelek, szedjem szét teljesen és rakjam össze újra?
Köszi,
P -
jokeph
nagyúr
válasz
Mr.Pit
üzenetére
Üdv !
Rövid válaszom:
Ha a kérdéses ottlévő anyag az MX4 paszta, akkor nem lesz vele baj, eletromosan nem vezető ez a paszta.Jópár féle lábas proci jött ki nekem is hűtővel már ZIF socketekből (s478,s754,AM2/3/3+/4), a lábak minden esetben túlélték, egy sem szakadt le (mázli azért), ha lehetőséged van teszteld előtte egy másik kevésbé fontos lapban, atombiztosra csak így tudsz menni.
Kiszedés:
A rögzítések leszedése után (nagyon jól tetted hogy "bemelegítetted" előtte) finoman lefelé nyomva és apránként megmoztgatva a proci síkján jobbra/balra (szép nagy toronyhűtőd van, ezeknél ez nekem mindig működik) 99% hogy lejön a hűtő és a CPU a socketben marad a helyén.MX4: nagyon jó és olcsó paszta, jól teríthető, 2 év után sem száradt be nekem.
Cserébe viszont nagyon jól tapad a CPU-ra és a hűtő talpára is mint tapasztalhattad.#51415Imike20: Üdv !
Gondolom, ez a setup ment így ahogy van.
Diag LEDsor mit mutat ?
Speaker (ha van) ad életjelet (hangot) ?#51416KisApám: Üdv !
NTFS.sys-t látok a kékhalál képernyőn.
Lehet, hogy döglödik a háttértár/kábel ?Ahogy #51418KROK640 is írja, segítene a konfig alkatrészeinek pontos leírása.
És #51418KROK640-nak is lehet igaza, mert bizony ez lehet RAM/ramslot kontakt probléma is. -
KisApám
addikt
Sziasztok!
Mi lehet a probléma?
Elindítom a gépet, és ezek jönnek egymás után.
"Kék halál" után újraindítja magát, jön a 2. "Kék halál", és az egész újból megint.

-
Imike20
senior tag
Sziasztok.
Segítséget szeretné kérni. Köv. lenne a jelenség. A PC a gépházon található bekapcsoló gombal hiába akarom bekapcsolni semmi. Hiába nyomkodom. Az alaplapon található Start gomb is hiába nyomkodom semmi. Az alaplap világít így gondolom van áram illetve más is ebbe a konektorba van dugva és működik. Aztán úgy tudom bekapcsolni ha a Tápegység hátulján lévő billenő kapcsolót kikapcsolom várok vele hogy elmenjen az áram alaplap nem világít. Majd vissza kapcsolom a billenő kapcsolót és akkor már a bekapcsoló gombra reagál vagyis bekapcsol a gép. Érdekes...........
Intézkedések:
- Kapott új 230V táp kábelt a Tápegység
- Áramtalanítás után, megnéztem az alaplap kis tűs csatlakozókat illetve
kivettem a RAM-okat.
Konfig:
Ház:
- Lian Li LANCOOL III Mesh RGB
Tápegység:
- FSP Hyper M 700W 80+ Bronze
Alaplap:
- ASUS® ROG Crosshair VIII Dark Hero
Processzor:
- AMD® Ryzen 7 5700X 8-Core 4650 MHz (46.5 x 100) + ARCTIC Liquid Freezer II 420 A-RGB
Memoria:
- 32GB G.SKILL® Aegis DDR4 3000MHz
Videokáryta:
- Gainward GeForce® RTX 4070 12GB DDR6X Panther
Merevlemezek:
- 120 GB Samsung® SSD
- 1 TB Western Digital® Gold
- 2 TB Western Digital® Red
- 6 TB Western Digital® Purple
Köszönöm a válaszokat.
Üdv: Imi -
Mr.Pit
tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni. A sztori röviden:
Alaplapot cseréltem és mielőtt kivettem volna a procit (5900x), beindítottam a gépet, hogy bemelegítsem. Rátettem egy stressztettet. A hűtő egy Deepcool Assassin 4. Gyönyörűen hűtötte, szépen ment a teszt is. Aztán nekiállok kiszerelni a hűtőt, procit. Kicsavarozom, nem akar kijönni. Nézem mindkét csavar már ki volt csavarva. Húzom egy kicsit nagyobb erővel és nagy csodálatomra a hűtővel együtt jött a proci. A paszta pár hónapja lett felvive Arctic MX-4 szépen, nem vastagon.
Eztán jött a fekete leves. Hogyan szedjem le a hűtőről? Picit mozgattam, fordítottam és hopp... elengedte a paszta és leesett a processzor a földre. Eredménye a sarkoknál elhajlott lábak...Elküldtem szakinak javításra, hogy kiegyenesítse a lábat. Ő azt mondta, hogy az elhajlások mellett mikroszkópikus rést lát a proci oldalánál, amiben paszta van (sztem ez a hűtőpasztám ami megfolyhatott és a rés a normál illesztés lesz). Véleménye szerint 80-20 az esélye, hogy működni fog a processzor, viszont megjegyezte, hogy ha hibás lett a proci, akkor az alaplapot gatyára tudja vágni.
Emiatt szeretném kérni a véleményeteket, hogy nyugodtan betehetem a processzort az alaplapba vagy vhol ki kellene próbáltatni, mert a kockázat valós?
Előre is köszönöm.
-
BenHans
addikt
Volt cmos clear is.
-
BenHans
addikt
Sziasztok!
1600af proc helyére 5600 került, b450 steel legend alaplapba, bios frissítés megvolt az ajánlottra.
A bios menüig sem bootol be ha egynél több ram van benne, gskill aegis 3200mhz 2*8.Mi lehet a gond?
Köszi szépen ha valaki segít!
-
ityam
őstag
-
KROK640
nagyúr
válasz
Hunterhead
üzenetére
Na, már az alaplapot legalább tudjuk, csak az SSD típusa lenne még érdekes meg ilyenek. Mindenesetre erre a lapra nincs SSD integrálva (sőt, asztali gép esetében még nem is hallottam, integrált SSD-ről). Nyomj egy CMOS resetet, és szerintem megoldódik a problémád.
A RAIDet nem piszkáltad?#51400 mancer7151 : Kösz

-
Drower88
csendes tag
Sziasztok!
A napokban vásároltam egy GMKtec NucBox G3 mini PC-t (barebone verzióként), de egyszerűen nem tudom működésre bírni és megoldást találni arra hogy mit ronthatok el.
Egy 16 GB-os Crucial DDR4 3200 Mhz-es memóriát vettem hozzá, SSD-ként pedig egy 512 GB-os Samsung 970 EVO Plus-t, de próbáltam más SSD-vel is.
A tápon látszik a zöld jelzés, a mini PC bekapcsol, de nem jön semmilyen jel a monitoron, se a gyári, se más régi "már bevált" HDMI kábelen sem. Mind az új, mind a régi HDMI kábel működik ha laptopról használom a PC-s monitoron/TV-n. Mi lehet szerintetek a probléma? Lehetséges hogy hibás a RAM? Vagy lehet esetleg az a probléma hogy nem "szűz" SSD lett beletéve?Köszönöm előre is a segítségeteket!

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Spórolós topik
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Facebook és Messenger
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Xbox tulajok OFF topicja
- OLED TV topic
- Battlefield 6
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- AMD A6-5400 félkonfig (FM2) - Alaplap, CPU, RAM, SSD, hűtő
- Új, Gamer félgép - MSI Z890 GAMING PLUS WIFI + Intel Ultra 7 265K + Corsair 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- ÚJ! Raspberry Pi 4 Model B 4GB+táp+ ház+sd kártya+micro hdmi
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- Lenovo Thinkstation P320 MT,E3-1220 v6,16GB DDR4,256GB SSD,Quadro M2000 4GB VGA,WIN11
- Bomba ár! Dell Latitude E4310 - i5-520M I 4GB I 160GB I 13,3" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi 13C 6/128GB fekete / 12 hó jótállás
- Lenovo T495s Ryzen 7 pro 3700U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4373, 100% Akkumulátor
- INTEL Core i7-13700F 3.40GHz LGA-1700 (30M Cache, up to 5.20 GHz) OEM CPU!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)