Hirdetés
- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Új belépő a Honornál
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Íme az új Android Auto!
- Fotók, videók mobillal
- Microsoft Rewards
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zozek
tag
Sziasztok,
Olyan problémám lenne hogy néha lassan töltenek be a játékok. Mindegy melyik meghajtóra teszem az adott játékot,akkor is előfordult.Gondolkodom hogy kiveszem a sata drive-okat és veszek a 2. M2-es helyre egy 1 TB-st.
Sata kábeleket cseréltem már.Asrock B550M Phantom gaming 4
Ryzen 5600x
G.SKILL 32GB Ripjaws V DDR4 3600MHz CL18 KIT F4-3600C18D-32GVK
Sapphire RX 6700XT Pulse
Apacer AS2280P4U Pro 512GB
250GB Crucial SSD 2,5" SATA MX500
WD Green 480 GB 2,5 SATA
Be Quiet! Pure Power 11 500W 80PLUS GOLD
Windows 11 -
jencsikdani
tag
Sziasztok. Olyan problémám lenne hogy már szerintem 1 hónapja amikor kikapcsolom a gépet elkezd kikapcsolni a gép. Képet nem ad, billentyűzet, egér nem világít. Viszont a ventilátor és minden rgb ami a gép házon belül van az forog és világít. Beakad egy adott szín kombóra és azon marad. Ha a gép házon a be/kikapcsoló gombot hosszan tartom, csak akkor kapcsol ki teljesen.
Bios resetet próbáltam nem oldotta meg.Alaplap: Asus Rog Strix B550-F Gaming Wifi II
Proci: Ryzen 7 5800x
Ram: Gskill trident Z 2x8 gb
Táp: Seasonic B-12 700 watt (assszem)
Videókártya: Aorus Rx 570 -
koni016
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni hátha ti tudtok valamit amit esetleg kihagytam.
Ismerősömnek nem indul a gépe, éppen tv-zett amikor egyszercsak kikapcsolt magától. Nem futott a háttérbe semmi komolyabb dolog. Azóta csak addig jut el a gép hogy bekapcsológomb benyom, proci venti felpörög teljesen majd szép fokozatosan visszalassul és kb 10-20 másodperc múlva kikapcsol a gép. Amíg megy addig pedig se kép, se hang, monitor is azt írja ki hogy nincs jel. Egér, billentyűzet sem reagál, bios se jön be.Konfig:
core i5 3470 proci gyári intel hűtővel
HP-D250AA0 250W-os táp
corsair ddr3 2x4 giga ram 1600mhz
Asrock A77M-ITX alaplap
kingstone 250 gb ssd
packard bell imedia S1360 gépházAmit eddig próbáltam:
-teljesen kitisztítottam, szétszedtem, újrapasztáztam, amit lehetett azt másik kábellel is megnéztem
-ezeket az alkatrészeket tudtam megnézni cserével: ssd, táp, proci hűtő, illetve a két ramot cserélgettem, megnéztem minden slotba
-elemet kicseréltem, cmost töröltem jumperrel is
-alaplapról lehúztam a gépház kábeleit és egy külső bekapcs gombal indítottam el, de úgyis ugyanaz az eredmény
-csipogó nincs az alaplapon és a szervizkönyvébe se láttam hogy rá lehetne e kötni :(Csak az alaplapot és a procit nem tudtam behelyettesíteni mással, ezekre tippelek hogy tönkrementek esetleg.
Még a HDMI csatlakozóra tudok gondolni hogy hibás, de dvi kábelem nincs letesztelni.Van esetleg másik lehetőség amivel próbálkozhatok, vagy valószínű meghalt valamelyik alkatrész?
-
KROK640
nagyúr
válasz
jokeph
üzenetére
Végeredménybe véve azért kijön az, hogy bár a PCIE miatt azt gondolná az ember, hogy bármilyen VGA-t beletehet egy mai gépbe de ez nincs így.
Egy korai (pl 6600GT) már el sem indul a mai gépekbe, de az annál 6 évvel újabb HD6850 sem indult mai gépekben.
Épp ezért érdemes sajnos nagyjából egykorú cuccokat használni, és ha új gépet vesz az ember (főleg most hogy már nem olyan drágák) érdemes a VGA-t is azonnal cserélni, ha 5-6 évnél régebbi. -
jokeph
nagyúr
válasz
roseA580
üzenetére
Mondjuk, lehet hogy nem kedvelték egymást a lappal, sajna létező jelenség az inkompatibilitás.
Q-LED diagnosztika mit mutatott ?
Speaker, ha volt rajta ?
VGA melyik kimenettel volt csatolva a kijelzőhöz, és az miféle ?#51889Csorbi: Én örülök annak, hogy egyelőre a CSM lehetőségét meghagyták, a csak legacy vBIOS-os VGA-k igénylik (tudom, ez rétegigény).
-
roseA580
aktív tag
válasz
jokeph
üzenetére
Szia!
Asus ROG Strix B560-E Gaming WiFi
Az előző lapom is UEFI-s volt, abban viszont működőt!
Szerintem nem volt módolva a BIOS a kártyán.
Persze ez nem 100%, mivel használtan vettem.
És már egy Intel Arc A580 kártyát használok helyette.Egyébként inkompatibilitás mindig előfordulhat, emlékszem még a HD5850-es problémákra, sok alaplapon BIOS frissítés nélkül az sem adott képet. (igaz ez már régen volt)
-
Kisgomb
csendes tag
Sziasztok. A helyzet a következő. Adott egy Gigabyte GTX1050 első generációs videókártya és egy új B760 chipsetes Gigabyte alaplap. Az összerakás után nem indul el a gép, 5 rövid csippanás és kész. Amint egy másik, újabb videókártyát helyezek be, minden oké, a gép elindul. Lehetséges, hogy nem kompatibilis lefele a PCI-e x16 csatoló? A régi videókártya is működik, mert egy másik gépben jó. Köszi
-
janlaci
újonc
sziasztok!
Vettem itt a harderapron egy hp z240 sff gépet , xeon cpu volt benne de sajnos olyan amiben nincs gpu , mivel ugyanezt a tipust árulják sima 6. generácios cpuk-kal gondoltam rakok bele egy sima I5-6500-at de sajna nem indul el vele , tehát az alap konfig megy és amint kicserélem a xeon cpu-t I5-6500-ra nem indul , 3 hosszut és 2 rövidet sipol de ennyi , nem megy tovább
valami ötlet esetleg ? -
bencebal.i
újonc
Igen, EXPO nélkül volt alapból. Honnan tudom, ha a táppal vagy valamelyik hardverrel lenne pl. a gond ha se Cinebench, se Furmark nem crashel-t teszt közben?
-
FunPro
őstag
válasz
bencebal.i
üzenetére
Expo nélkül is crashel?
-
bencebal.i
újonc
Sziasztok!
Tegnap órák utáni játék közben kifagyott a Rainbow Six Siege és crashelt. Megpróbáltam újraindítani a játékot, de csak a menüig jutottam és kicrashelt egyből. Több játékot is elindítottam, pl. a Fortnite-ot: ugyan ez történt - menüig betölt, majd egyből crashel.
Premiere Pro vágóprogramot is megnyitottam, behúztam egy videót és az is crashelt. Team Fortress 2-őt is megnéztem, az meg hiba nélkül fut. Minden más amit próbáltam azonnal crashel miután beérek a menübe.
Sosem történt eddig ilyen. Újratelepítettem a Windows 11-et leformázva az összes SSD-t, a legfrissebb BIOS-ra frissítettem, beállítottam az EXPO-t, a legfrissebb driverek vannak fent - a probléma ugyan az.
Cinebench multi-core test alatt 90-96 fok között volt végig a CPU (ez nem tudom baj-e vagy sem), single-core test alatt pedig 59-73 fok között.
Furmark-kal videókártya tesztet is csináltam, ott minden rendben volt.
Teszteltem azt is, hogy Fortnite indításával és crash-elésével hány hőfokon van a proci, max 88-ra ment fel, de átlagban 74 körül volt.
Mit csináljak, miért van ez? Jelenleg dolgozni sem tudok, mert a Premiere Pro is crashel.
PC-m:
GIGABYTE B650 AORUS ELITE AX
AMD Ryzen 5 7600X 4.7GHz 6-Core AM5 Box
G.SKILL Trident Z5 Neo RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz
MSI GeForce RTX 3070 GAMING Z TRIO LHR 8GB GDDR6 256bit
Corsair HX850 850W Platinum -
honlapos5
csendes tag
Sziasztok!
Ha esetleg a kérdésemre már volt topik, akkor valaki belinkelné, mert nem találtam.
De leírom a promlémát.
Aztali számítógép win 10 számítógép. Egy rendszer SSD és tárolásra HDD.
Van egy régi HDD-m amit rátettem a sata portra (előtte egy külső rackban formáztam).
Nem bootolt a gép, gondoltam kiveszem ezt a vinyót, ami a problémát okozta. Nos, azóta nem inuld el a windows, hanem minden esetben "felkészülés a hibajavításra" üzenet utána előjön az "Autómatikus javítás" kék háttéren az Újraindítás/Speciális lehetőségekkel.Mi a fenét tudott csinálni egy üres vinyó, amitól megsérülst az SSD-n levő rendszerem?
Hogy tudnám helyreállítani?
(Próbáltam parancs üzemmódból helyreállítani:
bootrec /fixmbr
bootrec /fixboot
bootrec /scanos
bootrec /rebuildbcd
panacsokkal, de nem segített, azóta is mindig elakad a windows 10 indítása az "Autómatikus javítás"-nál.Valaki tudja mi a teendő?
-
RVR400
veterán
Meg kellene nézni, hogy a procihűtőn egyáltalán megy-e a venti. Ha igen, akkor biosba lépve megnézni, hogy nem melegszik-e túl a proci. Ha ez rendben van, akkor az alaplapot megnézni, hogy van-e rajta esetleg púpos kondi, netán olyan, ami már ki is folyt.
Ha ez is rendben van, akkor egy kölcsön tápegységgel megpróbálni. -
jimpo
senior tag
Sziasztok
Adott az alábbi alkatrészekből álló konfig
Asus B450-F Gaming
AMD Ryzen 5 3600X
Crucial Ballistix Sport LT 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz
Powercolor RX570 8GB GDDR5 OC Red Dragon
Cooler Master MWE Gold 750W (MPY-7501-AFAAG)
Kingston V300 SSDBekapcsol, indul egy darabig eljut... Van hogy egészen a Windowsig.
Viszont előbb utóbb mindig lekapcsol, előfordul hogy még a BIOS post előtt, esetleg közvetlenül utána. Tehát terhelést sem kell kapnia és teljes sötétség.Vissza kapcsolni nem lehet, csak pár perc főkapcsoló OFF után hajlandó "indulni".
Régebben játék közben kapcsolt ki néha... De mostmár gyakorlatilag használni sem lehet.Tippek, ötletek mi lehet a baja
-
Targis75
csendes tag
Update: mivel vasárnapnál előbb nem lesz időm nagyobb szétszedésre csak az elem kivesz visszatesz módszert tudtam elvégezni annyi a változás hogy most indult a házon a hátsó ventilátor
-
Csorbi
addikt
-
Speedy007
addikt
Sziasztok nem tudom hogy jó helyre írok. Van egy LG UltraGear 27GN800-B monitorom délelőtt semmi gond nem volt vele készenlét üzemmódban hagytam az az kikapcsolt képernyővel. Erre ez fogadott mikor haza értem és le ültem a monitor elé [kép]. Korábban is művelt ilyet de egy pár másodperces áramtalanítás megoldotta a problémát de most nem kábel csere is történt. Jó gondolom hogy a monitor tönkre mehetet?
-
Targis75
csendes tag
Sziasztok! Kéne kis (nagy) help . Kiléptem egy játékból, ezután kikapcsolt a gép és nem indul újra. Bekapcskor elindulnak a gépben a ventik, hűtő, videó, a házon elöl. A hátsó nem, BIOS nem tölt be kép sincs. Alaplapon CPU és Dram LED pirosan világít. Szívesen fogadok ötletet merre induljak el. ASRock X570 PRO4 lap ryzen 7 5700x rám típust pontosan most nem tudom gigabyte 2060 kari. Van valami ötlet merre induljak?
-
KROK640
nagyúr
válasz
jokeph
üzenetére
Köszi a segítséget.
Nem, végül kiderült, hogy nem az volt a probléma.
Szétszedte az egész gépet, és kiszedte a RAMokat, megtakarította, valamint, az összes kábelt kihúzta és visszadugta, és a gép erre hibátlanul elindult
Igazából nem egy mai gép, és terv szerint januárban cserélve lesz, de addig azért jó lenne, ha menne.
-
partizanka
kezdő
Sziasztok!
Szeváltam egy 6gen i5 Fujitsu brand gépet, 16pin táppal van megáldva, sajnos semmire nem reagál, én tápegységhalálra gyanakszom de ezt a 16pin tápot nem tudom sehogy tesztelni mert 16pin így a teszterre hiába is dugdosnám, esetleg valakinek valami ötlet?
-
KROK640
nagyúr
Üdv.
Adott egy gép (lásd lejjebb) ami tegnap este teljesen rendesen működött és rendes állapotban kikapcsolt leállításkor.
Ma reggel azonban induláskor folyamatosan rövid sípolásokat nyom (speaker) ennek ellenére van kép, és elkezdi bebootolni a Windowst azonban sem csökkentett sem normál állapotban nem képes betölteni, a helyreállítás sem lehetséges.A gép :
Brand SFF gép
Dell nem tudom milyen alaplap
Core 2 Quad Q8400 processzor
8GB GSkill Performance DDR2-800 RAM
1TB SATA HDD
Sapphire Radeon 8490 1GB GDDR3 VGA
Dell 275W tápegység
Sony 19" monitor
Windows 7Ami eddig próbálva lett : teljes áramtalanítás.
Holnap vagy méginkább csütörtökön tudok vele jobban foglalkozni, gondolom érdemes a RAMokat kiszedegetni belőle meg ilyesmi. De ezenfelül mit javasoltok merre induljak el? Egyelőre csak telefonon kaptam hibaleírást, de nagyon fura nekem, hogy van kép és elvileg közben rövideket sípol már a Bios után rögtön azaz boot próba közben is. -
Fernet
senior tag
Sziasztok!
Van egy érdekes jelenség a gépemnél, nem jövök rá az okára. Két hónapos a gép, az utóbbi hetekben teljesen váratlan időközönként belassul néhány percre, akár közvetlen rendszerindítás után is még mielőtt bármit csinálnék. Ilyenkor nagyon lassan nyílnak meg az ablakok, lassan töltődik be a tartalmuk (pl. gépház, sajátgép, stb.) ha az asztalon lévő ikonok fölé viszem a kurzort ott is lassan vált a "négyzet". Az egérkurzor nem akadozik. (1440p, 144Hz)
Feladatkezelőben nem látszik semmi olyan program ami terhelné a gépet. Teljesítmény fülön sem látható kiugrás a lassult állapot és a normális között.
Defenderrel és malwarebytes-al végignézettem a gépet, egyik sem talált semmit, de nem is telepítgetek mindent össze-vissza, négy játék van a gépen (steam-es és epic-es).
Windows 11 (23H2, folyamatosan frissítve, nem kalózpéldány)
Alaplap: ASUS ROG STRIX B650E-F
CPU: Ryzen 5 7600
RAM: G.Skill Flare X5 CL30 (2x16GB DDR5)
SSD: 1TB WD Black SN770 M.2 SSD
VGA: XFX Speedster SWFT 319 Radeon RX 6800 CORESSD sentinel szerint 100%-os, WD dashboard-ot is ráengedtem, az talált frissebb firmware-t, feltettem, de nem változott semmi.
Mit próbáljak még? Mi okozhat ilyen random lassulásokat? Túlmelegedés nincs. Nem tudom megmondani mi települt/frissült azóta amióta ezt csinálja.
-
bugizozi
őstag
Ja tényleg, a fogyasztást félrenéztem. Telefonon nehéz google-zni

Valahogy sikerült életre lehelni, lett kép, viszont hang az nem
Először piros X volt a hangszóró mellett, feltelepítettem a Win7 x64 drivert, eltűnt a piros X, felismerte, hogy AMD HDMI audio, de nem szólal meg. Ez mitől lehet? 
Köszönöm!

-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Ismerosnel vagyok segiteni, (kellemes vasarnap du-i elfoglaltsag) adott egy Dell Optiplex 760 sff szamitogep. (Core2duo e8200 idoszak)
Mukodik szepen, raktam bele egy asus 5450 vga-t , de nem indul, az elejen megakad, nem csinal semmit, biosba se tudok belepni. (Elotte alaplapi vga porttal jo volt, de tv-re akarja kotni hdmi-vel)
Ez lehet azert, mert - ha jol nezem - az alaplapi pci slot 4w (
) tud leadni a vga meg 17w akar fogyaszatni?Koszonom!
-
v.tom
őstag
Sziasztok!
Nem biztos, hogy a megfelelő topicba írok, de hátha...
Adott egy Fujitsu S920 thin client gép (AMD SoC, 2x8 GB DDR3, mSATA SSD).
A géppel a célom, hogy Home Assistant szervert csinálok belőle. Ennek érdekében Ubuntu live alól csináltam egy disk image recovery-t, minden szépen ment, majd pedig az első újraindítás óta a boot gyakorlatilag megszűnt működni.Ha bootolni próbálok USB-ről, különböző formában, de mindig elhal a boot arra hivatkozva, hogy nincs elég memória. Ez a jelenség van Ubuntuval, Windows installerrel, és még Gparteddel és Ventoy-al is. Egyedül memtest86-ba tudtam bootolni.
A bios most nem látja az mSATA SSD-t sem (amire korábban simán telepített OS-t), pedig másik gépben próbálva működik.
Próbáltam különböző memória konfigurációkat is, az eredmény mindig ugyanaz.Van tippetek, hogy mi okozhat ilyet?
Köszi!
v.tom -
Allmegvalto
tag
válasz
dahaka666
üzenetére
Ugyan ez történik nekem is...megoldást nem találtam...(2019óta van ez a lapom) Volt hogy 1évig semmi baja nem volt... Aztán lehúztam egy ssdt nem ment...aztán összeszedte magát félnap múlva és ment...próbáltam ramokat variálni, elemet cseréltem, szétszedtem összeraktam...agyrém
-
Csorbi
addikt
válasz
dahaka666
üzenetére
Jó eséllyel megsérült a lap a hűtőcsere közben, de kipróbálhatod a CPU kivételét (milyen pasztát használtál konduktivitás szempontjából?), átnézését és visszahelyezését, illetve kivenni az SSD-t ha M.2-es foglalatban van, illetve az egészet kiszerelni és elindítani asztalról úgy, hogy csak a RAM és a VGA van rádugva, minden más lehúzva - így kéne hogy adjon képet.
-
Allmegvalto
tag
válasz
dahaka666
üzenetére
Ugyan ez a lapom van csak nem az itx.....de nekem is hasonlókat csinál....2hónapja ezt csinálta nekem is nem kapcsolt be napokig.... Aztán egyszer csak indult... Ment is tegnapig, reggel beléptem biosba újraindítottam (beállításon nem változtattam semmit) aztán nem megy,most délután megbekapcsolt....ez a lap egy hulladék az a sanda gyanum...
-
dahaka666
csendes tag
Sziasztok, nekem az lenne a problem hogy egy CPU hűtő csere után a gép 10 másodpercenként újraindul, a procihuto vgahuto felpörög meg minden aztán leáll minden és újra az egész.
A hűtőt vissza cseréltem a regire de semmi változás megnéztem úgy is hogy kihuztm a vgat memóriát is kiszedtem de ugyanaz történik.
Az alaplap egy ASRock b450 fatality itx a profi egy amd 5700x a VGA pedig egy Nvidia 3070es.
Mi lehet a gond?
-
Szoradi
csendes tag
Így néz ki
-
Szoradi
csendes tag
Sziasztok
Pár napja vettem egy zsír új sata kingston SSD-t pár óra használat után már crc hibákat dob folyamat és 80%nak jelzi a hard disk,ebben kérném a segitségeteket,hogy tudnám orvosolni a hibát?
(Sata kábelt már cseréltem,de nem.segített) -
parfish
tag
Szia!
Én ugyan nem értek a gépekhez, de nem is olyan rég pont ilyen hibával fordultam az itteni fórumozókhoz. Újonnan összerakott gépen produkálta ezt, és végül a bolt javaslatára levettem a hűtőt és a processzort is kivettem, ami jó eséllyel elmozdult vagy ilyesmi, mert visszarakás és pasztázás után tökéletesen működött, végre adott képet és elértem a biost.
-
uzerto
tag
válasz
uzerto
üzenetére
Sziasztok!
A korábbiakhoz képest újfent változott a dolog. Vettem egy új monitort (nem a hiba miatt, csak nagyobb felbontásra volt szükségem), ami már UHD felbontású, viszont ez a monitor HDMI kábelen keresztül lett rácsatlakoztatva a számítógépre. A korábbi jelenség, hogy egy idő után lefagy a gép eltűnt. Viszont előjött egy másik jelenség, hogy egy-egy pillantra elment a kép és visszajött (pár tized másodperc), mitha mi sem történt volna. Gondoltam a gyenge minőségű kábel lehet az oka, amit a monitor mellé adtak (elég vékonyka kábel szemben a TV HDMI kábelével), Vettem egy Displayport - HDMI kábelt, mely képes 4k 60 Hz átvitelére és arra kötöttem a monitort és visszakötöttem HDMI-n a TV-t. Meg is szüntek a random képeltűnések. Viszont tegnap ismét produkálta a Displayporton keresztül, hogy lefagyott a számítógép (monitor ki is kapcsolt, mert nem jött jel). Újraindítás után viszont nem ismerte fel a monitort rendesen, nem engedte beállítani a 3840x2160 felbontást még nVidia control panelen sem, de még a FHD felbontás is homályos volt. Csak úgy tudtam megoldani, hogy kiszereltem a VGA-t és utána visszaraktam. Utána mindent felismert és autómatikusan beállította magának az UHD felbontást. Driver a legfrisebb. Van ötletetek a jelenséggel kapcsolatban?
Köszönöm ha elolvastátok, kicsit hosszúra sikerült. -
válasz
DeathAdder
üzenetére
reinstall továbbra se történt meg, arra nagyon nehezen veszem rá magam
továbbra is memóriaproblémákba ütközök, tegnap ledobtam tálcára a játékot, és új chrome lapot nem akart betölteni
feladatkezelő szerint 20 gb volt legfoglalva a 32-ből, vram 10 gb a 16-ból, nem értem a nyígást, hogy miért szabadítsak fel neki memóriát
amit észrevettem hogy feladatkezelő memória fülön a Lefoglalt résznél valami 45/46 gb-t írt. Nem tudom mi az, de ott a felső érték is gyakran változik

-
Indy69
aktív tag
Segítséget szeretnék kérni.
Van egy micro ATX alaplapos gép ,kb 4-5 éve nem volt használva(elötte minden jó volt)
A gond ,hogy bekapcsolás után nincs kép a monitoron ,de se egér se bill nem müxik tehát a BIOS ba sem tudok belépni amúgy minden házventi ,táp, és gépház led megy mintha müködne de mégsem
Cseréltem gomb elemet az teljesen levolt merülve de így sem jó. A monitor és egér meg bill müxik más géppel! Alaplapra gyanakszom ,szerintetek mi lehet ,volt már valakinek ez a probléma? -
szacsa33
tag
A BIOS-ban turkálva megtaláltam hogy a hőmérsékletet is kijelzi ha úgy van beállítva,úgyhogy a kérdésem tárgytalan.Nem volt egyszerű de csak rájöttem!
Mindegy a M.2_3-as foglalat nem működik továbbra sem. -
szacsa33
tag
Üdv urak.
Szeretném megkérdezni ha valaki tapasztalt már ilyen anomáliát,hogy a most garanciális javításból (D6hibakód volt nem is indult)visszaküldött STRIX B650eE-E GAMING WIFI lapom debug ledje folyamatosan változó értéket mutat,gyakorlatilag számolgat magának ide-oda.Ilyet még nem láttam,valaki tudja esetleg mi az oka.Egyébbként az egyik M.2 foglalat sem látja az ssd-t,ha másikra cserélem akkor azt sem.Amúgy működik a gép már úgy ahogy.
A segítséget előre is köszönöm. -
Zaied
addikt
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne, játékokból csak simán kilép a gép hibaüzenet nélkül.
Asus ROG Strix B550-F Gaming Wifi
AMD Ryzen 5 5600X
2x 16GB G. Skill Ripjaws 3200Hz
Hosszas próbálkozás után rájöttem, csak akkor jelentkezik a probléma ha DOCP profil megy, automatán hibamentes. 1 hónap híján 3 éve megy ezekkel a beállításokkal, szóval még garis a proci, ram, alaplap, melyiket küldjem vissza? Jól sejtem, hogy proci probléma? -
jeni
félisten
válasz
semetka
üzenetére
Én egy ilyen házat vettem a kollégának 2023-ban komplett géppel összerakva. Abban már a kezdetektől rossz volt a főkapcsolója és a reset volt csak jó.
AeroCool CS-104-S-BK-v1 táp nélküli Micro ATX ház fekete (ACCS-PC12014.11)
Bármit csináltam azt hittem maga az alaplap a rossz mivel jól kötöttem be és akkor derült ki,hogy a ház kapcsolója rossz amikor az alaplapnál a power pineket össze érintettem. A bolt a ház árát vissza adta 13 napon belül.
-
semetka
őstag
Örülök nagyon egyébként hogy ennyivel megúsztam.
Ilyen nagy piros vészkapcsolót kellene rászerelni reset gombnak
Vannak néha szerencsés esetek mikor visszaveszik úgylátszik , még ha nem is rossz.
Egyébként én is furálom hogy miért a reset megy tönkre mikor nincs is nyomkodva, a bekapcsoló meg minden nap és megy mai napig. Kicserélhetném de szana szét kell szedni a házat. Ottmarad örökre
Úgyis új gépház lesz az új setupnál. -
jeni
félisten
válasz
semetka
üzenetére
Ennek örülj mert az egy vacak kapcsoló rosszabb esetben új ház.
Amúgy lehet kapni szép "reset" gombokat,amit rászerelve mutat is.
De bírnám,ha nálam ez fordítva ment ....
Hiszen az ON gomb a főkapcsoló naponta lett használva ott valós lehet ha idővel elromlik.
És ma kaptam fura híreket bár őrölök meg nem is.
A jelzett 850W márkás tápegységemet mérgemben vissza vittem a PC boltba és elmondtam a problémámat azzal kapcsolatban és videóval jeleztem az újra indulásokat. A tápegység garis volt (lehet,hogy a gyári 12 év miatt) és ma azt a hírt közölték,hogy a beszállító jóvá írta. Pedig nem is annak volt a baja. Kérdés miért kell nekik a tápegységem?Igaz annak 62ezer Ft volt a megvételi ára.
Ezzel az erővel adjam vissza az alaplapot egy másik PC boltnak hátha ők se foglalkoznak vele,és akkor vissza kapom a 100000Ft alaplap árát? Nekem ez így jobb lenne mert akkor DDR5-re váltok.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
semetka
őstag
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Most már 100%-ig biztos hogy a Reset gomb szivatott. Egész éjszaka ment a gép illetve hagytam míg hazaérek melóból és semmi újraindulás. Visszadugtam és egyből jöttek az újraindulások. Míg végül átdugtam a resetet a kikapcsolo pinekre és lám lelőtte a gépet, meg be is kapcsolt magától
Nem is értem hogy nem jutott ez hamarabb eszembe. Így megvan a bűnös, ha új gép lesz , a reset sose lesz bedugva az tuti. Köszi a segítséget
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Amazon Fire TV stick/box
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Ubuntu Linux
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- További aktív témák...
- RTX 5070 + i5-14600K 32Gb ram GAMER PC + 144Hz MONITOR AJÁNDÉK
- Rackszekrény - APC NetShelter SX 48U, Fekete, 2258H x 600W x 1070D mm TAA
- Új Fehér Gamer Gép - ASRock X870, Ryzen 7 9800X3D, 64GB DDR5, RX 9070 XT 16GB, 1TB SSD, 1000W
- Intel Xeon E3-1265L v3 (4 mag / 8 szál / 45W ) // 32 GB DDR3 (4X8GB) // ASRock Z97M Anniversary
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 8700F 64GB DDR5 1TB SSD RX 7800 XT 16GB Montech XR TG FSP 750W
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- HP EliteBook 640 G9 - i5-1235U 16GB 512GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! 64GB Patriot Viper 3600Mhz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook Pro 14" M1 32GB RAM 1 TB 27%-os áfás számla (0449AB)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

valami ötlet esetleg ?

Legalább ennyivel megúsztad. Mi meg tapasztalat szerzésnek betudjuk.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)