- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petrónius
aktív tag
válasz
Top cat #52052 üzenetére
Már elengedtem a lapot. Szervizbe semmiképp nem viszem. Egy kétes kimenetelű "javítás" már nem éri meg nekem. Azt a pénzt inkább beleteszem egy AM5-ös lapba, a processzort pedig eladom. Vagy lehet hogy nézek a procihoz egy másik lapot. Még nem tudom.
"Még azt kipróbálnám, hogy felraknám a legelső BIOS-t, ami támogatja ezt a procit, 7C84v17, hátha alapon. Meg kicserélném a CMOS elemet."
Mindkettő megtörtént, nekem is eszembe jutott. Csak ide nem írtam le. -
-
HoriTon
csendes tag
válasz
Top cat #49247 üzenetére
Próbáltam iGPU-val is, nem történt változás. Tápcsatlakozók és procihűtő csatlakozók is jól vannak csatlakoztatva, ahol van bepattanó a csatlakozónál, azok is bepattantak. Csatlakozók nem lötyőgnek, masszívan fekszenek az alaplapon. Bekapcsoló tüske is megfelelő helyre lett kötve. Másik ház kapcsolóját is már rákötöttem, azzal sem történik semmi.
-
HoriTon
csendes tag
válasz
Top cat #49243 üzenetére
Zsebkendőn keresztül óvatosan szedtem le róla, de köszönöm a tanácsot, észben tartom. 🙂
Igen, most már csak az általad említett konfiggal van baj. Ott semmi nem történik bekapcsoláskor. Ott csak annyi történt, hogy komplett az alaplapot kiszereltem a gépházból, processzor hűtő, RAM minden maradt az alaplapban. Tápegység hiba kizárva, mivel próbáltam másik táppal is.
-
HoriTon
csendes tag
válasz
Top cat #49236 üzenetére
Ma újból nekifutottam a dolognak, leszedtem a hűtőt és megnéztem a foglalat tüskéit. Mindent rendben találtam, viszont amikor vissza akartam helyezni a processzort, megfordítottam és megláttam az alján, hogy egy kis rászáradt paszta volt a kontaktfelületen. Régi paszta volt az már, mert teljesen rá volt száradva, valamint a mostani hűtő felhelyezésekor a processzort nem vettem ki a foglalatból. Szerencsére sikerült lekaparnom róla, majd vissza minden, és láss csodát, betöltött a BIOS, majd a bootolás is sikerült.
Feltételezem, hogy évekkel ezelőtti pasztázásnál odakerült, és most a hűtő felhelyezésénél picit megmozdult a tokba a processzor, és ennyi elég volt neki, hogy szigetelje az egyik tüskét a foglalatban.
Ezzel Jancsika gépe teljesen megoldódott, sikeresen minden drivert telepítettem, és megfelelően működik.Egyelőre Juliska teljesen néma gépével nem tudtam mit kezdeni, az még várat magára.
Bízom benne, hogy az is megoldódik, és köszönöm az eddigi segítséget.
-
Speedy007
őstag
válasz
Top cat #49214 üzenetére
Igen minden rajta van. Anélkül elnem indulna. Vadonatúj a lap a CPU stb.. Nem ma kezdtem el gépet építeni kétszer le ellenőriztem hogy mindent jól össze raktam. Este mindent át nézek ami javasoltatok. Még esetleg a monitorra gyanakszom mert egyszerre tud g-sync-t és freesync-t és ez automatába van kapcsolva laptop esetén is van olyan időszaka hogy el megy és vissza jön a kép. Azt még megpróbálom ki kapcsolni az automata módot.
-
mathgery
aktív tag
válasz
Top cat #49139 üzenetére
Sajnos a pontos BIOS-t majd csak meló után tudom megnézni, de nagyon régen nem frissítettem, mert a lap oldalán ez az üzenet van:
"ASRock do NOT recommend updating this BIOS if you are going to use Pinnacle, Raven or Summit Ridge CPU on your system."
Nekem pedig egy Ryzen 5 2600x proci van benne (Pinnacle Ridge)Vagy ettől merjem frissíteni a BIOS-t?
-
messier13
csendes újonc
-
Drenadar
veterán
válasz
Top cat #48624 üzenetére
hát oda eddig se tettem jumpert, a cmost gombbal csináltam, a hátulján. szóval igazából jumpert sehova se tettem, ha eddig nem volt rajta most sincs
ehhez újra ki kellene venni a VGAt ami... és hát tuti nincs ott... nah.
hát nincs hirtelen se másik AIOm, se másik cpu hűtőm hogy leteszteljem hogy az aio a hibás e... :| az AIO kábeleit most kétszer átnéztem, és azok jól rajta vannak a helyükön... -
Top cat
addikt
válasz
Top cat #48619 üzenetére
Az előbb nem sikerült a táp képének a linkje.
-
Drenadar
veterán
válasz
Top cat #48617 üzenetére
az a pici tüskés jumperes cucc? az mindig rá volt dugva. Vagy a Táp kábele? az is rajta van. a tápon gondolom mindegy hogy hova dugom.
végül rátettem a vgat is, valamint egy ramot. SSDk nincsenek rádugva.
most vagy valami nagyon alap dolog hiányzik, vagy lehet tényleg az alaplap a szar -
Drenadar
veterán
válasz
Top cat #48614 üzenetére
jó ezt nem úgy értem hogy más hibája nah... én vagyok egyébként nagyon lusta...
Egy jó barátom mondta, hogy szedjem szét totál a gépet asztalra tegyem le csak a tápot és az alaplapot és úgy nézzem meg, és szép lassan tegyek rá plusz dolgokat....
De én gépet építeni is utálok, ez az alap lap kikapása stb...
Hát ha még szombaton megrendeltem volna a tápot akkor kb 1 órán belül meglett volna de akkor még hezitáltam... ha nem a táp a gond, akkor is lesz egy erősebb tápom, a másikat meg valamennyiért elpasszolom. -
-
Drenadar
veterán
válasz
Top cat #48606 üzenetére
kaptam egy szép chieftec 550es kölcsöntápot, csak hát arra nem számítottam hogy az alaplapomon a cpu rész az 2x 8 pin (vagy csak 4nek hívjuk???) a tápon viszont csak egy olyan volt, és nem volt semmi pót kábel hozzá egyik táp dobozában se, és így hogy csak egyet dugtam rá ugyanúgy nem indult be semmi. (jah és ez még régi táp ami egyáltalán nem moduláris így az se "játszott" hogy a másik táp kábelét erre dugom rá...
)
Corsair RM1000x (2021) t rendeltem ezzel állítólag nincs sok baj.
az FSP 850 viszont "lehet" még garis mert a táp dobozára 5 év van írva, de nem találtam meg az iponos papírját... gondolom az ipon anélkül nem áll szóba velem
ha ezzel se indul el, akkor viszont alaplap? -
Drenadar
veterán
válasz
Top cat #48603 üzenetére
úgy csináltam még a táp kábelt is kihúztam belőle és nyomtam vagy 3x 10 másodpercig...
a ledet kb esélyem nincs látni, mert alapbol nem világít egy pillanatra felvillan és sötétség...
de lehet az egyik villant, a 3.?? az ramot jelent de hát volt hogy úgy próbáltam hogy nem is volt benne ram... -
KFury
csendes tag
válasz
Top cat #47684 üzenetére
Igen. Rajta van a 4-tűs CPU táp, meg a 24 tűs tápcsatlakozó és a procihűtő is. megmozgattam őket minden rendesen csatlakozik. Igen a kézikönyv 12. oldal 16. pontjában levő ábra szerint a felső sor jobb szélső két tüskéjéhez érintettem a csavarhúzót de semmi reakció. Vadiúj alaplap és van áram, mert az ethernet lámpa világít. Annyit tudni kell ,hogy azért cseréltem az alkatrészeket, mert felrobbant egy biztosíték a lakásban és vitte a régi tápot és az alaplapot is. Arra gondoltam, hogy esetleg meghalt a számítógépház kábelezése/nyomogóomb is, szóval nincs más hátra veszek egy olcsó házat holnap és bízok a szerencsében.
-
szupi92
tag
válasz
Top cat #47660 üzenetére
Sikerült szerezni egy csere vga-t, és ki is próbáltam azzal sem megy,és ahhoz még nem is kellett tápcsati elég volt ne PCI-ról nyert erőforrás. Sajnos azzal is ugyanaz volt a baj, és továbbra sem ad képet.
Annyit még észrevettem, hogy a 2 PCI foglalat közül az egyikben nem pörgött a vga ventije. Ez adhat esetleg plusz infót?
A tápot jövő héten kicserélem, és remélem az lesz a baj forrása. -
szupi92
tag
válasz
Top cat #47657 üzenetére
Hát nem sajnos, de idáig nagyon nagy gond nem volt vele. Már tervben van a fejlesztés, de sajnos mindig volt valami, ami hátráltatta.
Megnéztem, és nem forró, alig melegszik.
Próbálok szerezni egy tápegységet, de nem nagyon van az ismerőseim körében felesleges. Nem valahogy bemérni a tápot? -
Simivok
senior tag
válasz
Top cat #47633 üzenetére
Nem, nemrég lett kitakarítva. És alapból 48 fokos volt mindig is venti nélküli módban, a legnagyobb nyári melegben se kapcsolt be netezésnél. Egyébként gyári hibás volt a venti a anno, és zorej megmaradt akkor amikor bekapcsol meg olyan 20%-on megy, ezért zavar különösen.
-
-
-
csilike
újonc
válasz
Top cat #47524 üzenetére
De a szerelő tudott rá windowst telepíteni, meg minden :D Lehet hogy valami szoftveres gond lesz, vagy nem tudom.
Szétszedtem amúgy már, nem kellett kivennem az alaplapot és nem is akarom, mert nagyon pocsékak a tartócsavarok.
Szóval szétszedtem, kiszedtem procit visszatettem az egészet, ugyan ez. Nem nagyon változott semmi.
Ha van még valami tipped megpróbálom megoldani, ha nem sikerül, hétfőn megy szervízbe és ha tudom mi volt a baja meg fogom írni. -
-
csilike
újonc
válasz
Top cat #47518 üzenetére
Ja, én is rájöttem később, hogy hiába dugtam az alaplapra...
Az a helyzet hogy nem akarom szétszedni a gépet, túl vastag a csavarhúzóm és macerás..
Én tettem bele a procit, én is gyanakodtam arra hogy rosszul van benne, de mit lehet azon elrontani? Belehelyeztem a foglalatba, rácsuktam a kis drótkallantyút.
Lehet hogy a procihűtőt szorítottam rá túl erősen? Ilyen rugós a szorító szóval van egy kis mozgástér, de jó erősen rácsavartam. -
Robokutya
senior tag
válasz
Top cat #47064 üzenetére
ennyire lökött nem vagyok és amint leírtam betöltés ideje alatt volt csak hallható a jelensé amint ledropolt a karakterem a játékban megszünt illetve lehalkított rendszer mellett füleltem.
pl farmszimulátor 22 tökéletesen zaj nélkül fut. gta 5 szitén pedig az töltikézik rendesen
Asus RX460 4GB DDR5 STRIX-RX460-4G-GAMING
Intel I5-7400 3GHz 6MB CACHE(Intel HD 630)
16 GB DDR4 2133 LC14 288
Asus B250G Gaming (Strix B250g Gaming) -
-
válasz
Top cat #46986 üzenetére
Megoldva.. Én se hiszem el, de most flash, 1 percet vártam kb, volt CPU debug led VGA debug led és nem ment. Mondom még megnézem másik monitoron, fiam samsungjára rádugtam HDMI és lássatok csodát megy. Most átdugtam az acer predatoromra DP és már úgy is bootol. Case closed, köszönöm mindenkinek a hozzászólást/segítséget.
-
-
-FreaK-
veterán
válasz
Top cat #46926 üzenetére
Üdv urak!
Megy a gép..
A nyertes #46926 Top cat hozzászólása volt, ez úton is gratulálok neki, a nyereményét hamarosan átveheti!
Köszönöm szépen a sok segítséget/ötletet!Még múlt hétvégén megcsináltam az FW frissítést a VGA-n, de kipróbálni csak most tudtam, elsőre ment. Feltételezem, hogy a HDMI kábellel is ment volna, ha azt próbálom ki előbb
-
-
törölt tag
válasz
Top cat #46965 üzenetére
Na ez már az OFFon belül is nagyon OFF, de zárszónak beírom.
1984: ODRA specifikus ASA FORTRAN nyelven írtam beadandó programot egyetemen. 169-szer dühöngött körbe-körbe a ciklus, az operátorok mindig lelőtték a gépet 15 perc futás után.
Beadás előtt 1,5 órával vettem észre, hogy egy "kisebb vagy egyenlőt" -> "nagyobb vagy egyenlőre" gépeltek el. 169-ből 13 ciklus futás lett. Sikerült javítószalagot gépeltetnem (lyukszalag bazmeg!) és határidőre beadtam. 5-ös. Az 1-es ZH-val kijött a 3-as érdemjegyem. Berúgtam, de piszkosul.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Léghűtés topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen légkondit a lakásba?
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- OLED TV topic
- Ford topik
- Steam Deck
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 2070 és 16gb RAM
- PC 1060 6GB , i7-7800x , 32GB RAM
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest