Hirdetés
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- 2026-ban nem lesz új Asus telefon, de nem zárják be a boltot
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Csorbi
üzenetére
Hátööö... inkább úgy új táp, hogy pót táp, mert az előzőhöz képest nem ugyanaz a minőség.
Bár, ha erről a top tier Seasonicról tényleg kiderül, hogy 3 év után kezdi megadni magát, akkor nem fogok többet ilyen agyonmarketingelt léhűtő cégtől tápot venni.
FSP Vita BD 650W. Tesztelni jó lesz, gondolom tajvani kondis, de legalább DC-DC-s tápegység. Majd ennél is lemérem a feszültséget, hogy legyen viszonyítási alapom. Ha tényleg bebizonyosodik, akkor meg megreklamálom a boltnál, mert a Seasonicra 12 év jótállás van. -
Holnap jön meg az új táp. Nekem igencsak gyanús, hogy a 12 voltos ágon mért 12.7-8 volt az valójában nem mérési pontatlanság, hanem sajnos túl sok feszültséget ad le a táp, ami valamilyen védelmet aktiválhat a videokártyában és ezért annak a védelme lekapcsolja, ezért sötétül el egyik pillanatról a másikra a képernyő, majd ezért tiltódik le a Windows 11-ben a VGA driver.
-
-
sutyesz96
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Igen, így utólag kicsit én is bánom. De ha ezzel a kártyával azt mondod közel azonos eredményt érek el, mint közvetlen, alaplapba integrált megoldással, akkor megrendelem.
-
Hrdi2
tag
Sziasztok
Félig meddig megy a gépem Félig meddig nem.
Új táp+proci+vga. 750w táp volt bent de bekerült egy 850w.
Szépen ossze dugtam mindent vga led megy a bekapcsoló gombkörül a led megy de se az elején se a hátulján nem mennek az USB portok. Megnéztem mindent és jól van ossze dugva. B450f az alaplap amin a rám melletti kis sárga led folyamatosan világít. Romokat cserélgettem de ez se segitett. Plusz kép sincs a monitoron. Merre keressem a megoldást. -
parandroid
félisten
válasz
sutyesz96
üzenetére
Nekem ez volt egy B550 MSI lapban: ASUS PCE-AXE5400 (90IG07I0-ME0B10). De innét kb bármelyik jó: [link]. Csak BT-t ilyen eszközből én még nem láttam.
Amúgy épp ez az oka, hogy manapság nem szívesen ajánlunk alaplapot gyári BT/WIFI nélkül. Egyszerűen annyi mindenhez kellhet már (kontroller, fülhallgató, oksoeszközök, stb), a wifis lapoknak meg 1-2e Ft csak az extra költsége, ami jóval olcsóbb, mint egy ilyen kártya (és nem kell szerelni, nem foglal helyet).
p
-
sutyesz96
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
"De az igazán jo megoldás az alaplapi wifi/bt modul"
Ehhez tudnál ajánlani konkrét modellt? Feltételezem nincs olyan, ami csak bluetooth modul(?)
-
parandroid
félisten
válasz
sutyesz96
üzenetére
Évek óta gyári xbox kontrollert használok pc-vel, ment sokat bt-n is, de őszintén szólva gamer sznob lettem, és minden beviteli eszközöm kábeles. Mivel a gyári. box kontrollereknhardveresen több sebből véreznek (driftelő analóg kar, beragadó ravasz, mindkettő tipushiba sajnos), és az érzékenységük sem elsőrangú, most a fekete pénteki keárazásban megleptem magam egy razer wolverine v3 tournament kontrollerrel. Pár hete napi szinten nyúzom, és bár alapvetően elégedett voltam az ms kontikkal, ez valami brutálisan más világ. Az más kérdés, hgy ez vezetékes, és így volt akciósan 63 euró, a wireless verzió teljes áron 200, akciósan is alsó hangon 160.

Visszatérve a microsoft gyári kontrollerre, amíg nem kezdtek el a gombok, ravaszok beragadni, vagy az analóg kar oldalra húzni, addig az is fasza, de meguntam, hogy évente veszek egy újat belőle, aztán elkezdem érezni, hogy egy idő után nem az igazi. De wireless konnektivitási gondom sose volt velük. Az ára meg jó, akciósan 30-35 eur korrekt ár érte. Csak már nagyon ideje lenne átállniuk nekik is hall effektes belsőre.

BT stickek amúgy nagyrészt fosok, de nekem is volt tp lunk usb bt dongle, működött a kontrollerrel. De az igazán jo megoldás az alaplapi wifi/bt modul, annak hiányában meg a pcie wifi kártya.
p
-
sutyesz96
addikt
sziasztok!
Mivel a gamepad topik halott, így ide pofátlankodok kérdésemmel. Irányítsatok át valahova, ha ide egyáltalán nem illik.Tehát jelenleg egy 7700XT-s PC a fő gaming setupom, viszont 2 éve folyamatos kontroller problémákkal küzdök. Van DS4 és egy DualSense kontrollerem, mindkettőhöz feltelepítve az összes driver, illetve ezen felül DualSenseX és DS4Windows programok is. 10-ből 8 játéknál probléma van így is a kontroller bevitellel, esetek nagy részében szimplán nem érzékelik a játékok (pedig maga a Windows igen), más esetekben beszámíthatatlan a viselkedésük (igen, mindkét kontrollernél ugyanez), random lag spikeok, random input átprogramozások, stb. Van olyan is, hogy csak kábellel működik, van olyan is, hogy a kontroller teljes halottnak teteti magát (a LED se kapcsol be rajta) PS gomb megnyomása után, de a gép meg látja elérhető bluetooth eszközként, úgyhogy teljes lutri.

A történethez tartozik még, hogy egy Bluetooth 5.0 bluetooth sticket használok, alaplapi bluetooth chip hiányában.A küzdelmet én már feladtam, nem szeretnék tovább b#!$kodni szoftveresen, és szeretnék egy épkézláb, Windows-zal 100%-ban kompatibilis kontrollert találni, ami megbízhatóan funkcionál, és nem azzal megy el fél este minden egyes alkalommal, hogy fohászkodom, hogy ugyan érzékelje már a gép a kontrollert, mikor szeretnék egy pár órára kikapcsolódni hétvégente.
Úgyhogy kérlek irányítsatok át az erre legmegfelelőbb topikba, vagy ha tudtok gyors választ itt, azt megköszönöm.

szerk.: Egy haver ajánlotta az Amazonról rendelt 8BitDo Ultimate 2 kontrollert, megkaptam kipróbálásra, ugyanúgy jelentkeznek ennél is a problémák.
Tényleg ennyire nem lehet PC-n még mindig kontrollert - megbízhatóan - használni?
-
milan26
senior tag
válasz
parandroid
üzenetére
Majd veszünk újat, teljesen a nulláról, ezt meg neki adjuk a kisebbik gyereknek. Akkor majd meglátogatom a te topikod, ebbe meg jó lesz ez, ha működik.
Köszönöm szépen!
-
parandroid
félisten
válasz
milan26
üzenetére
Tudom, hogy zt írtuk, hogy bármi, ami technikailag igaz is, de hadd ne bátorítsunk, ha kinézed a pillanatnyilag piacon lévő legolcsóbb, és egyben legvacakabb lapot. Igen, újan, 20e-ért ez van, neked meg olcsón kell működő gép. Jó megoldás nincs.

Illetve van, csk drága: Asrock B650M HDV M2 lap - 42.790, AMD Ryzen 5 8400F - 44.990, KINGSTON FURY 16GB Beast DDR5 5600MHz - 59.790, valami alap hőcsöves hűtő, pl THERMALRIGHT Assassin X 120 Refined SE - 7.990. Ez már így értelemesen elköltött (sok) pénz lenne egy jó belépő konfigra. Az egész a RAM árakon bukik meg, egy hónappal ezelőtt ezt a pofátlanul 70e-s modult kb 20e-ért utánad dobták.
p
-
shadow1901
aktív tag
válasz
milan26
üzenetére
AM4 ATX és mATX méretben bármi jó.
szerk:
Hát egy lapot szerintem én még rászánnék újonnan. Ha az előzőből indulunk ki az is X időt bírt. Használt lapban már lehet X-hez közelítő idő. Továbbá mással is van gond nem kell viaskodni az eladóval, hogy vegye vissza a rossz lapját.
CPU valóban mehet használtan, de nem gondolnám, hogy létszükség.
Cserekor majd gondolj rám
-
parandroid
félisten
válasz
milan26
üzenetére
Ehhez kb bármilyen am4 lap jó. Javaslom, hogy használtan nézelődj, új alkatrészt nemigen érdemes ehhez venni. Praktikus volna amúgy egy füst alatt új procit is venni, jelentősen gyorsítana a rendszeren egy 5600, de már egy 3600 is. Szintén használtan, nyilván,
Mondanám, hogy ha újat akarsz venni, akkor am5 lap + proci, de ahhoz ddr5 ram is kéne, ami egészen egy hónappal ezelőttig normális áron ment, aztán 1-2 hét alatt 2-3x -osára drágult.
p
-
milan26
senior tag
válasz
parandroid
üzenetére
Köszönöm neked is. Volt már a géppel baj, a proci csatlakozás mindig kilazult, lehet köze van ehhez. Mi lenne a legolcsóbb lap ehhez a confighoz? Annyit talán még megér, amúgy is érik az új.
PROCESSZOR: AMD Ryzen™5 1600X (6MAG-12SZÁL)
PROCESSZORHŰTÉS: AMD Wraith Stealth (új)
ALAPLAP: MSI B450 MORTAR MAX (Új)
RAM: G.Skill Aegis 16GB DDR4 3000Mhz 2x8GB (új, 2 év garancia)
VIDEÓKÁRTYA: MSI Radeon RX5500XT 8GB DUAL EVO GDDR6
HÁTTÉRTÁR: Apacer M.2 2280 Nvme 256GB SSD (új, 2 év garancia)
HÁTTÉRTÁR2: TOSHIBA 500GB HDD (100/100)
TÁP: Chieftec 450W 80+Bronze
HÁZ: Kolink Inspire K5 RGB (Edzett ÜVEG oldal, RGB) -
milan26
senior tag
válasz
shadow1901
üzenetére
Oké, köszönöm a segítséget!
-
milan26
senior tag
válasz
shadow1901
üzenetére
Nem világít semmi. Magyarul vegyek egy új lapot?
-
shadow1901
aktív tag
válasz
milan26
üzenetére
Lapon van Debug led. 24 tűstől föntebb. Ott nézd meg mi világít/villog/jelez. Ha semmi, akkor nyilván nem jut el odáig a lap, hogy ne a lap problémája legyen. Mivel CPU venti sem indul, nem hinném, hogy jelezne valami hibát.
szerk.
Jelen állás szerint a lapnak biztos van problémája. Hogy másnak is van-e, más miatt lett a lapnak problémája? Nem tudni. -
milan26
senior tag
válasz
milan26
üzenetére
Na összegezve:
-A táp összekötve működik
-Power és reset felcserélve, csavarhúzós módszer kipróbálva
-CR2032 elemet kicseréltem újraA gép még mindig nem indul, nem tudom, hogy mennyi idős, használtan vettük.
Az alaplap lesz a baj, vagy lehet más is, pl processzor vagy RAM?
Megvan a típus, de rájöttem, hogy ez új volt benne:
MSI B450 MORTAR MAX (Új)
-
shadow1901
aktív tag
válasz
milan26
üzenetére
Táp még így sincs kizárva, de kevesebb az esélye mint az alaplapnak.
Alaplap korát, esetleg típusát elárulod még? Nem feltétlen leszünk vele előrébb, de ha régi benne van. Ha új AMD akkor RAM tesztelés lehetett volna, de akkor bekapcsol. Kizárva.
Újabb intel? Nem-e a problémás önmagát elégető széria? (Talán 13-14. széria)
Ennyi ötletem volt. -
milan26
senior tag
válasz
shadow1901
üzenetére
Táp működik, de pin összeérintésre sem reagál.
-
milan26
senior tag
válasz
shadow1901
üzenetére
A gomb csere már megvolt. Kipróbálom az összekötést meg az elemcserét.
-
shadow1901
aktív tag
válasz
milan26
üzenetére
Esetleg elem kiszedéses bios reset, illetve bekapcsoló gomb és reset gomb megcserélése (vagy egyszerűbb a csavarhúzós indítás). Ha ezekkel sem megy, tartalék alkatrész nélkül nem fog menni.
Nem kellett neki valahova plusz fps petike meg azt mondta húzzak még 130mhz-et ezzel a programmal?
szerk.:
[link]
A csavarhúzóval elindítás pedig lehúzod a bekapcsoló gombot az alaplapról, majd azt a 2 pint amire rá volt dugva fém valamivel összeérinted. Ezzel kizáródik a bekapcsoló gomb hibája.
Elem kivesz, táp 230ból kihúz vár pár percet, esetleg megnyomkodni néhányszor a bekapcsoló gombot. Majd elem vissza, vissza dugni és próbálni bekapcsolni.
Milyen idős a lap és a táp? -
milan26
senior tag
válasz
shadow1901
üzenetére
Ezt hogy érted? A tápon, és kapcsoljam be, hogy felpörög-e?
-
milan26
senior tag
válasz
shadow1901
üzenetére
Azt mondja hogy nem csinált semmit. Délután be akarta kapcsolni és nem indult.
-
milan26
senior tag
Sziasztok!
Gyerek gépe nem indul el. Tápot ha bekapcsolom, a VGA-n világít a led, de bekapcsoló gombra nem reagál, nem pörög fel egyik venti sem. Táp ventije nem tudom, hogy fel kellene pörögjön a billenő kapcsolóra is, vagy csak a power gombra. Mi lehet a gond? Táp vagy alaplap?
-
válasz
Csorbi
üzenetére
Másik táp és VGA beszerzés alatt, megpróbálok a végére jutni, hogy melyikkel van a gond, pár lehetséges kombinációban kicserélgetem őket. A Windows driver hibát kizárnám a körből, mert Linuxon is csinálja. Még felmerült bennem, hogy a monitor bekapcsolt adaptive sync-je okozná a kártya letiltását, de nem tartom valószínűnek.
-
kzoli89
tag
Pasztából a gyárit hagytam, nem nyúltam hozzá. Volt rajta egy műanyag "dobozka", azt leszedtem, de külön fóliát nem láttam.
Most megnéztem pár unboxingot, meg a hivatalos doksit megint, de nem láttam azokon sem plusz fóliát. De akkor majd holnap/holnap után ránézek, úgy sincs használva még a gép. Őszintén, csavartam én sokat rajta, átlósan, de biztos nem csavartam koppra, mert paráztam, hogy megeszi a menetet vagy megsérti a procit (bár józan ésszel utóbbit nehez tudná gondolom).Minden esetre köszönöm a választ!
-
kzoli89
tag
Sziasztok!
Lehet off topic egy pocit, de inkább validálást akarnék kérni. Most raktam össze unokaöcsémnek egy gépet az alábbi fő alkatrészekkel (a kérdés tekintetében):
- AMD Ryzen 5 7600X
- Asus TUF B650
- Corsair Frame 4000D RS
- be quiet! Pure Rock Pro 3 LXSzóval... Eddig saját gépnél a procihoz adott hűtőket használtam főleg, viszont ennél a gépnél a fent említettet választottam.
Mikor húztam ráfele a hűtőt, nem tudom pontosan meddig feszítsem, mert megszakítani sem akartam a menetet, meg nem akartam, hogy ne legyen meghúzva, és ezért van egy kis bizonytalanság bennem.
Jelenleg a proci egy 50fokon van idle-be, és amint terhelés alatt van, 80-90 nagyon hamar, amit a hűtő visszahűt 75 fok körülre.
Cinebench-csel néztem egy hosszabb tesztet, ott 5.4Ghz körül volt a turbó frekvencia, és 90 fok stablisan több percen keresztül.
Ami még fontos, hogy jelenleg egy radiátor mellett van, szóval eleve meleg levegőt szív be (ez kb. minimálisan fog megváltozni, de akkor 1,5 messze lesz.)Ilyen esetben mennyire normális ez? Nem igazán van viszonyítási alapom, mert korábban sosem néztem az enyémen 😅.
Köszi előre is, és sorry, ha nagy marhaságot kérdeztem volna.
-
-
válasz
Csorbi
üzenetére
Eddig tartott az öröm, visszatért az újraindulás. A hőfok pedig szerintem rendben van, megint random elkezdte, hol Furmark közben, hol az elindításánál.
A tápegységben ránéztem az egyik Molex csatira multiméterrel és az szerintem érdekes, hogy 12.8 (!) voltot mértem Furmark alatt a 12 voltos ágon. Nem sok ez egy kicsit?
-
Csorbi
addikt
Tégy egy próbát ezzel: Halnziye HY-P17
-
válasz
Csorbi
üzenetére
Így van, ment 10 percet a Furmark, semmi gond nincs vele, játékok alatt sem indul újra. De ez az MX-6 biztosan nem lesz jó rá hosszú távon, vagy mást veszek rá, vagy sűrűbben kell újrakennem. Sőt, valószínűleg félévente újrakenem meg kitakarítom, még 1440p-n is elég jól elvagyok ezzel a kártyával, nem játszok AAA címekkel.
-
válasz
CriticalHit
üzenetére
Az 5950X-ben nincs iGPU.
-
válasz
Csorbi
üzenetére
85 a hotspot és 92 a VRAM. Padeket kb. 3 éve cseréltem, miután lejárt a gariidő. Thermal Grizzly Minus Pad 8 került oda, most pasztának Arctic MX-6-ot használtam. Nem valami acélos, vagy alul kellene feszelnem, vagy jobb pasztát venni.
Szerk.: amúgy tavaly cseréltem pasztát nála és akkor is Arctic MX-6 került rá. Most szétbontáskor meg voltam lepődve, mert foltokban teljesen hiányzott a die-ról, szerintem a pump out miatt nem bírta a hosszan tartó terhelést. -
válasz
Csorbi
üzenetére
Na most igazából nem értem a dolgot, tudod miért? Mert általában ebben csak akkor szólal meg a ventilátor, ha elkezd melegedni... Random ötlettől vezérelve kivettem a kártyát, újrapasztáztam, visszaraktam, újra csatlakoztattam a tápegység csatikat és lőn, világosság... lefutott a Furmark. Még a hőfokok is teljesen jók lettek.
Nem értem...
-
tkesy
őstag
Na megszakértették a dolgot a hagyományos cserélgetjük az alkatrészeket módszerrel, alaplapban ment meg valami, mert az én összes alkatrészem megy az ő alaplapjukkal, míg az ő cuccaik nem mennek az én alaplapommal. (vagy csak random módon)
De hogy pontosan mi baja lett a lapnak azt nem tudni. És így azt sem, hogy mitől. -
Sziasztok,
Tünetek a következők: bármilyen GPU intenzív program, (egyaránt Linuxon és Windowson) indítása során összeomlik a rendszer, sötét képernyő, majd nem reagál semmire. Újraindítást követően a Windows letiltja a videokártya drivert, amit aztán kézzel kell feloldani és újra kell telepíteni, csak azt követően működik újra. Pár hete megvan ez a dolog, de most egyre gyakrabban fordul elő. Sokszor újratelepítettem a GPU drivert, kikapcsoltam a Freesyncet, turkáltam a BIOS-ban, semmi sem segített, a probléma továbbra is fennáll és úgy tűnik, hogy egyre inkább fokozódik. Windowson amint elindítok egy Furmarkot, azonnal sötét képernyőt kapok, valamint Linuxon a Superpositionnál is, tehát biztos vagyok benne, hogy innentől nem szoftveres a probléma, hanem hardveres.
Tippem: vagy videokártya döglődik, vagy a tápegység. Videokártya egy Sapphire Pulse RX 5700 XT, kicsivel több, mint 6 éves. Tápegység egy Seasonic Prime TX650, 3-4 éves körül van, most a számla nincs előttem.
Mivel tudnám szerintetek leszűrni, hogy kettő közül melyik lehet a ludas? Vagy ha teljesen más lehet a hiba, akkor mégis hol keressem?
Teljes config:
MSI B550 Tomahawk
Ryzen 9 5950X
Sapphire Pulse 5700 XT
Corsair Vengeance 2x16GB DDR4 3600MHz
Seasonic Prime TX650
SK Hynix Platinum P41 2TB
Samsung 980 1TB -
válasz
Csorbi
üzenetére
Általában el szokta ezeket intézni a windows, legfeljebb neked kell bejelölnöd a spec beállításoknál. A mostanában kezembe került gépeknél simán lejöttek a windows update-tel a firmware, video, audio driverek. Csak akkor mennék fel a gyártói oldalra, ha valami nem, vagy nem jól működik. Ott viszont arra kell figyelni, hogy ne tedd fel az összes gyártói bloatware-t. Átlag felhasználónak megfelel a WU.
A kolléga azt kérdezte, hogy külön program kell-e hozzá, gondolom valamiféle driver managerre gondolt - na az nem. -
Csorbi
addikt
Hülyeséget ne tanácsolj légyszi. Látszatmegoldásnak biztos jó, meg biztos van akinek ez megfelelő, azonban szakmailag az alábbiak az indokoltak:
1. tisztában kell lenni a gépben lévő hardverkomponensekkel pontosan (pl. alaplap típusa, modell, rev., stb)
2. ez alapján a gyártók oldaláról össze kell szedni a megfelelő drivereket, és manuálisan telepíteni őket. Chipset, LAN, WiFi, Audio, VGA, stb. Esetleg BIOS frissítés, sokszor nagyonis ajánlott.
3. notebookok esetén szintén a gyártó oldaláról, általában gyári számot megadva a gyártó oldalán beazonosításra kerül a pontos típus -> lehet menni a support oldalra driverekért, pluszban majdnem minden gyártónak van driverkarbantartó szoftvere (pl. Lenovo System Update) amivel a jövőbeli driver- és BIOS frissítések karbantarthatóak.Szóval ne hagyatkozzunk a Windowsra, igenis van különbség egy mezei Win Update által, és egy manuálisan feldriverezett rendszer között.
-
psion2101
tag
Sziasztok!
Ha telepitek egy új windows-t.Milyen programot ajánlanátok,hogy felismerje milyen hardver van a gépben és vagy telepitse a hiányzó drivereket vagy legalább adja meg melyikkel kell foglalkozni. -
Grave_444
nagyúr
válasz
bgombos79
üzenetére
Örülj neki és nem butaság, keress utána.
Az összes 13-14. generációs K-s Intel proci érintett.
(Bios) UEFI frissítésekkel próbálták javítani a helyzetet.Dave576
Stabilitást azért jó lenne full alapon nézni, de szinte biztos az áramingadozás/túlfeszültség lesz a baja, próbaképp mindenképp nézd meg máshol vagy szünetmentessel. -
FunPro
őstag
válasz
bgombos79
üzenetére
Van igazságalapja, de én úgy olvastam, már nem releváns a hiba.
Ha jól tudom, valamilyen áramkezelési problémájuk van (túl nagy feszültséggel dolgozik valamelyik területen?), ami nem függvénye a minőségi alkatrészeknek.
Viszont, a legtöbb alaplapgyártó egy bios update-el orvosolta ezt a hibát, bios szinten normalizálták a feszültséget. Szóval, ha valaki most vesz egy új 14. gen procit és az alaplapján a legfrissebb bios van, nem lesz gond a procival.
Használt 14. gen-t viszont lutri venni, mert amik a biosos hotfix előtt futottak, meghibásodhattak.
-
Dave567
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
De stressz teszt alatt nem kapok kékhalált, meg semmi.
Ram teszt alatt van hiba, mert nem fut végig.
Örülnék ha csak az lenne, van Garanciám bőven.
7800x3dn se sikerült, ott is voltak gondok, az volt elotte. -
Dave567
veterán
Sziasztok
Adott egy gép Asus z790 Hero
14900kf proci
48gb ram
4080 vga
Corsair 1000w táp
Folyamatos FPS beesés, meg hibák tapasztalhatók az Eseménynaplóban, este kikapcsolom, másnap be, Kritikus hiba, nem megfelelően állt le a rendszer.
Kb 5 év alatt ez a 5 gépem AMD-n is végig mentem.
A mostani rendszer kapott egy Undervoltot, Ramtuningot, képet is kaptam, Stabil volt, kb két hét múlva meg elmásztak magától a feszültségek a BIOS-ban, meg már nem stabil.
Whea error-ról azt olvastam, meg javasolták, a Biosban ki kell kapcsolni ASPM-et, meg is történt, az összes javaslatot végig próbáltam, a hibák ugyan úgy elő jönnek.
Gyenge elektromos hálózat, okozhat ilyen problémákat?
-
xmad
őstag
nvidia fórumon találtam egy ilyen bejegyzést:
i5-9400F, B365M Aorus Elite, RTX 5060 TI Minden újraindításkor a BIOS kezdőképernyője levágja a képernyőt, és a rendszer lefagy. A teljes leállítások jól működnek. Az egyetlen megoldás az, ha a PCIe-t 3. generációról 2. generációra állítjuk, majd normálisan újraindul. De biztosan van jobb megoldás.
hogyan lehet 3. genről 2-re váltani??
-
kyle23
tag
Üdv!
Olyan kérdésem lenne, hogy a héten ment a gépem szervízbe. Kapott új tápot, ssd-t rendszernek. Frissítve lett a bios a lapon és új win 11 pro is felkerült. A baj a következő:
Giga B450 aorus elite lap
R7 2700x proci
2x8gb predator ram 3200mhz cl16
Giga 2070oc.
Samu nvme 990 1tb
Corsair Rm850x gold tápVan egy 2x32 GB patriot viper 3200mhz cl16 ramom. Ezt nyilván fejlesztés miatt vettem, úton van x3d proci és majd karácsony környékén egy új vga...
ha ez a ram kerül a lapba, akkor a lapon a VGA Led lámpa pirosan világít. Többszöri restart után, van mikor elalszik a visszajelző Led. Ez még addig nem baj, míg el nem kezdek játszani. Még csak a wot van a gépen de miután betölt a játék, azonnal összeomlik a progi és Nvidia rendszerhiba vagy játék küld összeomló jelzést.
Hol keressem a hibát?
-
xmad
őstag
sziasztok
nekem olyan problémám van hogy VGA csere után minden újra indulásnál a boot kép negyede megjelenik majd lefagy.
gigabyte b365 aorus elite
RTX 5060 vga
Gigabyte P650G tápmindig csak újraindulásnál.. bekapcsolásnál nincs gond
-
tserrof77
őstag
válasz
Vismajor01
üzenetére
B550-es lappal sokan szívnak. Valamit eltoltak az Asus-nál. Nekem is volt mostanában két garanciális cserém hasonló okokból
Érdekes, hogy Gigabyte és MSI lapokkal nem volt ilyen gond.Grave: Ott socket hibára gyanakszom, sérült foglalat esetén szoktak ilyet csinálni.
-
Csorbi
addikt
válasz
Vismajor01
üzenetére
Akkor itt valami defektes. Vagy a lap, vagy a CPU (memóriavezérlője).
-
Vismajor01
addikt
-
Csorbi
addikt
válasz
Vismajor01
üzenetére
A2-B2-ben kell lenni a ramnak 2 modul esetén, mindig. Ez már nagyon-nagyon régóta így van (lásd kézikönyv).
Leellenőriznéd az alaplapod pontos típusát? BIOS milyen verziót ír, mi van rajta most?
A letöltött BIOS fájlt átnevezted flashelés előtt a kézikönyvben leírtaknak megfelelően? -
Vismajor01
addikt
Sziasztok,
16 gb 3200mhz ramot cserélni szerettem volna 32gb-ra. Több probléma is felmerült
1. Az előző kit az A1-A2 slotban futott. Az új csak B1-B2 felállásban hajlandó bootolni vagy 1 stickkel, de A1-A2ben nem.
2. A ramot látja a gép, 32 giga, viszont 2400mhz. Ez várható volt, engedélyezem DOCP. Nem megy, safestartol 3 újrainditás után. DOCP 3000 ugyanez. 1.375 fesszel ugyanez.
3. Nem tudom flashelni biost. Bármelyik verziót töltöm le: Not a proper bios! A legújabbat, az azelőttit, az enyémhez képest eggyel újabbat, próbáltam 3 különböző pentdriveot, fat32 természetesen, semmi.Bármi ötlet srácok?
Setup:
Mobo: Asus TUF Gaming PLUS WIFI II
Cpu: amd 5600 non-x
Új ram: RAM Kingston FURY Beast RGB DDR4 32GB 2x 16GB 3200 CL16
Régi ram ugyanigy 2x8gb 3200 cl 16 volt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- World of Tanks - MMO
- Synology NAS
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Macska topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Mikrotik routerek
- YouTube
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- További aktív témák...
- SunFire X4170 Szerver 2x Xeon, 26GB RAM, 8 HDD
- Gamer PC-AMD Ryzen 5 7500X3D/ Asus RX 9060 XT 16GB/ B650M / DDR5 / Gen4 M.2 NVMe SSD - Garanciás
- ÚJ Kis gamer/kis tervező PC: Lenovo ThinkCentre M70s G5 SFF: i5 14500, 16GB RAM, 512GB, nVidia T600
- Humble szökevények 500-2500Ft
- Eladó 1440p Ultra Gamer PC: i5-12400F Intel Arc B580 12GB 24GB RAM SSD Dobozos!
- Eladó ÚJ BONTATLAN Samsung Galaxy A17 5G 8/256GB / 24 hó jótállás
- Honor Magic V5 Black 16/512 GB Újszerű, kipróbált Garancia 2028. 12. 02-ig
- Apple iPad 11Pro Wifi+Cell 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Asus Zenbook 14 OLED 2.8K 90Hz HDR 10bit Ryzen5 5600H 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Bár, ha erről a top tier Seasonicról tényleg kiderül, hogy 3 év után kezdi megadni magát, akkor nem fogok többet ilyen agyonmarketingelt léhűtő cégtől tápot venni.

Még ilyen volt az elején amit el küldött a kolléga. Persze tökéletes volt nála minden.