Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Betáblázta magát az Oppo
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Egy picit megpihen az iPhone a 200 megapixeles váltás előtt
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jokeph
nagyúr
válasz
Zoli54213
üzenetére
Üdv !
Amennyiben nem forr fel benne semmi sem (CPU pláne), lehet hogy a lapra integrált 4 GB RAM "szemetel", meg kéne küldeni egy memtest-el, ha ez a baja, akkor szervíz (sanszosan alaplapcsere, nem hiszem hogy molyolnak a RAM BGA chip cseréjével), illetve ha garos, akkor garban cseregyanús.
Vagy kapásból #51597Csorbi javaslata. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
ridiculous
üzenetére
terheletlen allapotban random restart / fagyas altalaban az alacsony fesz miatt van.
ha neked a soc fesz fixalasa megoldotta, annak orulunk ; de azt azert tudni kell, hogy a soc fix orajelen megy. A CPU viszont ha nem fixalod a szorzot, akkor összevissza váltogatja azt, azaz a frekvenciát, ezzel egyutt a feszultséget is.
ha a cpuhoz fix frekis tuningot alkalmaz, akkor lehet fixalni a cpu feszt azazvagyis a kepeden a "cpu core voltage" -t.viszont a kolleganal nem terheles nelkul kapcsol le, hanem azt irta, hogy jatek kozben random, tehat a problema nem feltetlenul ugyanaz ; ezert irtam, hogy :
"a cpunak ne fix feszt adj , az alaplapod tud offsetelni, lehelletnyi + offset legyen ; de
elsokorben a socot nezd meg, mennyivel hajtja az alaplap, es allitsd annal egy fokkal magasabb fix feszre"azaz ha ertelmezzuk, akkor azt mondtam, a cpu -t offsetelje pluszba, de elobb a socot nezze meg mennyi az auton annyi, es annal az erteknel egy lehellettel allitsa magasabb feszre.
* igy visszanezve a szálindító kérdésre, megneznem ugy, hogy az adrenalinban a 6700XT -t korlatozom picit visszabb.
-
Zoli54213
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy ismerősöm Acer Aspire 5 (2020) laptopja az alábbi paraméterekkel:
-Intel Core i3 11gen 1115G4 3Ghz (a hozzá tartozó integrált videovezérlővel)
-8GB DDR4 RAM (ebből 4GB alaplapra integrált)
-256GB nvme SSD
Elmondása szerint egyik napról a másikra brutálisan lassú lett.
Kezdésnek bekapcsoltam, és 10 percet kellett várni mire meg tudtam mozgatni az egeret, mindenre olyan brutálisan lassan reagált, hogy használhatatlan volt. Jó, mondom akkor újrateszem a Win 10-et rajta. El is kezdtem, majd jött az első furcsaság: nem ismeri fel a Win telepítője magától a háttértárat. Hát, mondom az ilyen ritka, de szedtem le illesztőprogramot, külön a telepítésnél betöltöttem, jó is lett, csináltam partíciókat, el is kezdte telepíteni. Csakhogy olyan lassan, hogy több, mint 1 órába telt a nagyon max 15 perces művelet. Minden folyamat irreálisan 4x annyi ideig tartott mint kellett volna. Mikor az elején be kell állítgatni a dolgokat, alig bírtam az ikonokra kattintani, nagy kínkeservesen beadta az asztalt. A célt nem értem el az újratelepítéssel, nem lett újra gyors a gép.
Itt én szétszedtem a gépet, kivettem belőle az SSD-t, tettem bele cseredarabot, mondom biztos az SSD-nek van baja. Elkezdtem arra is a Win telepítést, de ugyanaz a brutális lassúság. Jó, visszaraktam az eredeti SSD-t, kivettem a hűtőventilátort, levettem a hűtőbordát, kitakarítottam, újrapasztáztam. Levettem a gombelemet majd visszatettem, minden resetelődött. Bekapcsolom, ugyanaz, használhatatlan. Van egy plusz RAM modul a gépben, kivettem azt is hátha, de nem, ugyanolyan lassú mindenhogy. Már kifogytam az ötletekből. CPU vagy alaplap hiba lenne? Én ilyennel még nem találkoztam, fogalmam nincs mi okozhatja ezt. Még egy HDD-s gép is lekörözi most ezt a gépet... -
kopa0
csendes tag
Sziasztok!
Nem rég frissítettem a gépem viszont nagy csalódás ért mivel több mint 1 percig tart mire betölt a gép.
Meg nyomom a gombot vagy kb. 50 másodpercig semmit nem csinál(fekete kép) majd postol és be is tölt
Próbáltam megoldást keresni neten , ott annyit találtam hogy be kell kapcsolnom a memory context restore-t a biosba, ez meg is oldotta a problémát viszont mi után betölt a windows kék halált kapok mindig.
Valami ötlet hogy tudnám megoldani ezt a problémát?
Alaplap: ASUS PRIME B650M-K
CPU: AMD Ryzen 5 7600X
RAM: KINGSTON FURY 32GB Beast DDR5 6000MHz CL36
GPU: RTX 3070 -
hokuszpk
nagyúr
válasz
MiltonICG
üzenetére
a cpunak ne fix feszt adj , az alaplapod tud offsetelni, lehelletnyi + offset legyen ; de
elsokorben a socot nezd meg, mennyivel hajtja az alaplap, es allitsd annal egy fokkal magasabb fix feszre ; az szokott lenni a problema ( bar nem irtad ), hogy az nvme ssd -t nem birja stabilan hajtani az auto fesszel. -
Bence_99
csendes tag
Sziasztok!
Lehetséges, hogy az alaplapom adta meg magát?
Egy ideje már játék közben fekete képernyőt kaptam, miközben a hangokat továbbra is hallottam, és Discordon is tudtam beszélni. Ilyenkor újra kellett indítanom a gépet, és minden rendben volt.
Majd egy ilyen eset után a gép már nem kapcsolt be, az alaplapon pedig a VGA debug LED folyamatosan világít. Először a videokártyára gyanakodtam, így kicseréltem, de sajnos továbbra sem kapcsolt be. Hozzátenném, hogy ilyenkor az egér és a billentyűzet sem világít.
Már mindent megpróbáltam:
- SSD nélkül indítani,
- egy RAM-mal indítani különböző slotokban,
- CMOS resetet csinálni.Lassan 6 éves alaplapról beszélünk:
- MSI B450 Mortar Titanium
- Ryzen 5 2600XEsetleg van valami ötletetek, mit lehetne még megpróbálni, vagy egyszerűbb lenne venni egy újat?
-
MiltonICG
csendes tag
válasz
ridiculous
üzenetére
Nem akarok semmit elkiabálni, de két napnyi tesztelés után úgy tűnik stabil
Örök hála!
-
Pferi
senior tag
válasz
MiltonICG
üzenetére
Hetekig szívtam hasonlóval. Időnként leállt a gép, teljesen kiszámíthatatlanul. Memtest86 simán lement hiba nélkül órákig, Aida64 stresszteszt hiba nélkül szintúgy, de időnként játékok alatt vagy csak sima netezés közben leállt a gép.
Aztán egy itteni tag tanácsára kipróbáltam másik konnektorból. Jelenleg két hete a szomszédos szobából van tápolva a gép egy hosszabbítóval, és ezidő alatt egy leállás sem volt, betonstabil a gép.
Azt tanácsolnám hogy próbáld meg te is ezt. Gondolom hosszabbítód van otthon, úgyhogy nem kerül egy fillérbe sem
-
MiltonICG
csendes tag
válasz
ridiculous
üzenetére
Köszi, rámegyek, majd közlöm az eredményt

-
ridiculous
aktív tag
válasz
MiltonICG
üzenetére
Ugyanez az alaplap + 5600X nálam.
Nekem bekapcsolás után csinálta ha nem terheltem semmivel a random restartot.
Pár nap reddit olvasgatás után sikerült megoldanom hogy a BIOS - ban a cpu nb/soc voltage - ot AUTO - ról átállítottam 1.1V - ra.
Egy próbát nálad is megér. -
MiltonICG
csendes tag
Szervusztok,
A konfiguráció:
Deepcool Kendomen TI házban (5 ventis)
MSI B450 Tomahawk MAX alaplap
Ryzen 7 5700X proci
Arctic Freezer 34 eSports Duo venti
2x8GB Corsair CL18 RAM
RX 6700 XT VGA
EVGA 750 GT táp
A probléma:
A gép játék közben random idő múlva kikapcsol, nem feltétlen nagy erőforrásigényű játékok közben is. A gép nem melegszik túl.
Eseménynapló annyit ír, hogy Eseményazonosító 6008 - Az előző rendszerleállítás (2024. 09. 06. - 23:10:54) váratlan volt. Erről csak néhány felszínes, valódi megoldást nem kínáló videót találtam.
Fogalmam sincs mi lehet a megoldás, Memtest szerint nincs gond a RAMokkal, checkdisk is lefutott. Ma elég sokáig bírta, némi csalfa reménnyel kecsegtetve. Már annyira idegesít, hogy többször megfogant bennem a gondolat, hogy szétkapom és eladom (és mindig egyre csábítóbb ez a gondolat). Érthető módon nem azért raktam össze, hogy ne működjön/szivasson.
Tud valaki esetleg megoldást erre a problémára? -
zapikanka
tag
Köszi mindkettőtöknek, de végül ez a VGA-HDMI adapter csinálta a galibát. Miután csak a VGA kábelt dugtam be, ment tökéletesen. Köszi szépen! Kellemes hétvégét!
-
zapikanka
tag
Sziasztok!
ipon-ról rendeltem egy gépet, összerakással és teszteléssel együtt. Arra számítottam, hogy itthon már csak az OS-t kell telepítenem, viszont minden egyes újraindításnál a monitor power saving üzemmódba kapcsol és a bekapcsoló gombon élvő led csak villog. Az az érdekes, hogy ez csak a bekapcsolásnál jelentkezik, nulláról simán bekapcsol a gép, viszont egy OS telepítéskor többször újra szokott indulni általában egy PC és ezzel megszakad minden addigi előrehaladás.Járt már valaki így?
A gép:
ASUS PRIME H510M-K
INTEL Core i5-11400 2.60GHz
G.SKILL 16GB Aegis DDR4 3200MHz kit
FSP SFX Pro 450W
SAMSUNG 500GB 870 EVO SATA 3 2.5"VGA nincs bent, a CPU-ra integráltat szeretném használni, mert irodai felhasználásra lesz a gép.
-
Fviktor89
csendes tag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni. A gépemben proci, alaplap, memória csere történt és azóta a Windows 10-el gondok vannak.
Első lépés konfig csere után az volt, hogy a régi konfiggal működő Windows-al megpróbáltuk elindítani, el is indult kb 1 órás feketeképes körözés után.
Amikor betöltött minden oké volt, de minden újra indításnál körözött fél órát.
Ezután újra telepítettük a Windows 10-et SSD-re UEFI GPT-s verzióval. De bármi Windows frissítés van vagy valami program felkerül újra jön a feketeképernyős percekig körözés és jobb esetben betölt a Windows de általában a Windows javítás jön be és újra kell indítgatni vagy rendszer kell visszaállítani, hogy elinduljon. Most épp a Windows 11 frissítés okozott egy ilyet.
Egyébként ha betölt a Windows már nincs semmi gond, teljesen stabil több óra játék / netezés után is.
Bárkinek van ötlete mi okozhatja a problémát?
A konfig:
Alaplap: Asrock B450M Pro4
Proci: Ryzen 5500
Memória: 2x8 gb Kingston Fury Beast DDR4
Videókártya: Rtx 3060 oc 12Gb
SSD: 240gb kingston (Ezen van a windows)
HDD: 1Tb western digital
Tápegység: FSP 600W
Köszönöm a segítséget. -
bentami
csendes tag
Sziasztok
Játék közben befagyott a gép, még volt időm leolvasni a sarokban a CPU hőfokot (82fok, mostanság történt már ilyen, mivel próbálom halkra állítani a ventiket..cpu,vga vízhűteses 280/360 hűtőkkel.. eddig hangos ventikkel 40 fokon mentek.. de meguntam a zajt..nesze nekem) sejtettem h tulmelegedes miatt fagytam ki. Viszont a korabbi esetekkel ellentétben nem indult ujra a gép. Illetve próbál de:
(MSI z370, i5 8600k, táp fractal design 660w ion+ platinum)
A debug ledekből a RAM világít, majd elalszik, felvillan a cpu egy pillanatra, majd újra a RAM világít.
Évek óta stabil lightos oc config volt.Mi lenne a megfelelő hibaelhárítási sorrend?
-
Balcsix
senior tag
Sziasztok!
A mai nap egy plusz RAM modult szerettem volna tenni a gépbe, amely sikeresen meg is történt. Azonban az indítás után azt csinálja, hogy jár kb. 3-4 másodpercet (nem jelenik meg semmi, nem csipog, stb…), majd pedig leáll, és aztán újra elindul, majd ezt ismétli.
A legrosszabb az egészben, hogy az új RAM modul kivételét követően is ez a helyzet áll fenn.
Mi történhetett vele, illetve merre induljak el a hiba feltárását illetően?
Előre is köszönöm!
-
Csorbi
addikt
válasz
szithorszki
üzenetére
A PC előzmény nélkül kék képernyőn közli, hogy nincsenek meghajtók.
Ezt a képernyőt dobd be ide légyszi. Az eszközök a BIOS-ban látszódnak mindig?
-
RVR400
veterán
válasz
szithorszki
üzenetére
SATA-kábel csere első körben. Sentinellel ránéztél, hogy mit ír, amikor elindul?
-
I02S3F
addikt
válasz
szithorszki
üzenetére
Még egy ötlet, hogy kizárjuk a 10 gondjait, live Linux-al is megnézhetnéd, hogy ott látja-e a hdd-t,ssd-t! Például egy Linux Mint Cinnamonnal. Próbálj fájl műveleteket végezni és, ha már ott vagy a Disks alkalmazással megnézhetnéd a smart adatokat!
-
KROK640
nagyúr
válasz
szithorszki
üzenetére
Oprendszer a HDD-n mikor van egy SSD is a gépben?
WTF.
Egyébként ezalapján leginkább az alaplapod déli hídja adta meg magát. Talán kivéve persze ha nem túl régi, de akkor is megeshet bizonyos tipusoknál. -
KROK640
nagyúr
válasz
szithorszki
üzenetére
Nem ártana legalább az, hogy pontosan milyen konfig.
M2-t vagy SATA-t nem talál? -
I02S3F
addikt
válasz
szithorszki
üzenetére
kábelek feszesen csatlakoznak?
-
szithorszki
csendes tag
Sziasztok! A PC előzmény nélkül kék képernyőn közli, hogy nincsenek meghajtók. Újraindítást eszközölve néha elindul, de leginkább csak a nincsenek meghajtók üzenet van. Miért csinálja ezt, miért nem látja, majd mikor olyanja van látja?
-
Pferi
senior tag
válasz
KROK640
üzenetére
Én mérgemben már memóriát cseréltem, új alaplapot és tápegységet választottam, de szerencsére hallgattam egy tanácsra és bevált.
Pedig 2 éve lett megcsinálva a villanyszerelés a lakásban, de ott ahol a gép van, egy 4-es fali aljzatból rengeteg cucc megy. Úgy látszik valami nem tetszett a gépemnek ott. -
Pferi
senior tag
válasz
blendész
üzenetére
Hetekig szívtam hasonlóval. Időnként leállt a gép, teljesen kiszámíthatatlanul. Memtest86 simán lement hiba nélkül órákig, Aida64 stresszteszt hiba nélkül szintúgy, de időnként játékok alatt vagy csak sima netezés közben leállt a gép.
Aztán egy itteni tag tanácsára kipróbáltam másik konnektorból. Jelenleg két hete a szomszédos szobából van tápolva a gép egy hosszabbítóval, és ezidő alatt egy leállás sem volt, betonstabil a gép.
Azt tanácsolnám hogy próbáld meg te is ezt. Gondolom hosszabbítód van otthon, úgyhogy nem kerül egy fillérbe sem
-
blendész
tag
válasz
Grave_444
üzenetére
Simán újraindul. Terhelésre gyakrabban mint üresjáratban, de úgyis előfordul.
Azért is nyomtam a memtestet, az nem jelzett gondot.
Tápot - azon kívül, hogy veszek egy másikat - ki lehet vhogy tesztelni?
Felmerült bennem, hogy esetleg a csúcsterheléshez kevés az 500W, de sokszor egész sokáig bírja az Aida stressztesztje, egyszerre futó gpu, cpu és fpu teszttel. Ekkora terhelést a mindennapokban nem nagyon szokott kapni a gép. Amúgy a be quiet!-re nem nagyon szoktak panaszkodni, 4 éves és nem kapott extrém terhelést. Persze bármi el tud romlani... -
blendész
tag
Sziasztok!
Van egy visszatérő problémám. A gép erősebb terhelés alatt néha egyszerűen újraindítja magát, de sokszor akkor is ha épp semmilyen terhelés nincs, csak szimpla üresjárat.
Van, hogy hetekig semmi gond, aztán van, hogy egy nap alatt ötször eljátszotta ezt.
Mivel az előző ramommal voltak gondok, így egy Anta memtestel kezdtem, de nem volt hiba az egyórás teszt alatt. Mivel lenne érdemes folytatni?
Melegedni elvileg nem melegszenek a dolgok, proci, videókártya, alaplap hőmérsékeletek mind bőven kényelmesek, még terhelés alatt is. Egyedül az ssd tud nekilódulni sajnos és 45-48 fokig felmenni néha.A konfig: AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte RTX3060 - VISION OC 12G, 4x16 GB Kingston KF3600C16D4, SSD: Gigabyte Aorus M.2 NVMe 500GB Gen4,
tápegység: be quiet! Pure Power 11 500W -
Dave567
veterán
Sziasztok
Utána néztem kicsit az eseménynaplónak a gépen, mert éreztem, hogy ez nem tökéletes
Asus b650e-e
7800x3d
4080
32gb ram
Win11 pro eredeti
Szerintetek ezek micsodák?

Illetve az alaplapon q-code 40-es számot ír ki. -
Low Noise
senior tag
Így csinaltam, de csak egyszer, már eleggé szét van szedve, inkább beviszem. Köszi.
-
-
Low Noise
senior tag
válasz
Veiled Bride
üzenetére
Jokeph, Curtain
Köszi, még annyi info, hogy VGA nélkül is ugyanúgy fehéren áll meg, feltetelezem nem kéne, hanem az integráltat kéne használnia.
Közben az Iponnal értekeztem, holnap beviszem bevizsgálásra, ezt javasolták, remélem nem fogják ott napokra, hanem megnézik.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Veiled Bride
üzenetére
Általában igen, de lehet más probléma is VGA BIOS/alaplapi BIOS problémája, ezek inkompabilitása.
VGA-nál játszik még - ha van- a riser kábel esetleges hibája. -
Veiled Bride
őstag
válasz
Veiled Bride
üzenetére
Ha a fehér led folyamatosan világít akkor az vga hibát jelent. Asus lapoknál ez egy öndiagnosztika minden indításnál. Egymás után felvillan mind a négy led (cpu, ram, vga, boot) sorban és ha el is alszanak akkor minden ok. Ha valamelyik folyamatosan világít akkor gond van.
-
Low Noise
senior tag
Sziasztok!
Most érkezett Asus B650E-F, 2x16GB Kingston Fury 6000 CL30, 7800X3D
Ami már megvolt működött, Asus TUF 3070 TI, Be Quiet 750W
Elvileg bios flassel le is frissitettem, miután láttam, hogy nem indul.
Nyomtam a gombot villogot kb 3 percig látszólag megcsinálta.Amit csinál: Bekapcsra ventik pörögnek, ledek narancssárga, piros majd igen fényes fehérre vál és itt megáll és az alatta lévő led halvényabban meleg fehér szinnel világit
Előre is köszönöm.
-
Mr.Pit
tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni az alábbi hibajelenséggel kapcsolatban:
CPU: 5900X
Alaplap: x570 Aorus Xtreme rev 1.0
RAM: 2x G.SKILL Trident Z RGB 16GB (2x8GB) DDR4 4266MHz F4-4266C19D-16GTZR (tehát összesen 32 giga 4 ram slotban)
GPU: 6900 XTElőzmény: anno az alaplapot használtam vettem, F36-os Bios volt rajta. A processzorommal történt egy kis malőr (elejtettem és az elhajlott pineket meg kellett csináltatni, működése le lett tesztelve a szervizben, hibátlanul működik). Míg a proci javítás alatt volt Q-flasheltem a BIOS-t F38-ra, bárminemű komponens nélkül. Le is futott ezzel sztem nem volt baj. Proci megjött. Tegnap összeszereltem a gépet. Bekapcsolás után ventik pörögnek, de nem bootol "0d" hibakóddal megáll, képernyő totál fekete semmi jelet nem ad. A power gombbal nem tudom kikapcsolni, reset nem működik, csak a tápot áramtalanítva.
A lapot tesztelve vettem, ott a képek alapján rendben volt. Furcsa számomra, hogy a lapon lévő rgb-k nem világítanak (ramok, GPU rgb-je természetesen megy.)
Amiket próbáltam:
- ramok kiszerelve próbálgatva, ugyanúgy 0d. Teljesen üres ram slotokkal 10-es error code. Képernyőn ugyanúgy semmi.
-régebbi F36-os bios flashelése, CPU-t nem szedtem ki közben, se a ramokat.
-CMOS reset a hátlapi gomd segítségével.Egyelőre tanácstalan vagyok. Az újabb BIOS flashelése okozhatta a hibát, vagy esetleg az, hogy a memória nincs a QVL listán (ettől függetlenül vmi alap időzítéssel mennie kellene, mivel több alaplapom volt és mindegyikben vígan elment.).
Előre is köszönöm.
-
blp85
senior tag
válasz
bitblueduck
üzenetére
Azt azért próbáld meg, lehet egy kicsit deformálódott az eredeti slot.
-
blp85
senior tag
válasz
bitblueduck
üzenetére
Esetleg a videókártyát próbáltad másik slotban?
-
Imike20
senior tag
válasz
Grampy
üzenetére
Szia. Nálam is hasonló volt a helyzet. Nem értem a mai napig mi a baj. Annyi hogy az asztali gép Tápkábele egy 6-os elosztóba dugom be. Persze más is van bele dugva monitior, erősítő 2db lámpa ami tökéletesen működik. De az asztali gép egyszer csak nem kapcsol be a bekapcsoló gombal illetve az alaplapon lévő Start gombal se indul el a gép. Áram van hisz látom az alaplap RGB világít. Úgy tudom elindíteni ha lekapcsolom a Tápon a billenő kapcsoló várok vele egy kicsit majd vissza kapcs és már indítható is az asztali gép a bekapcsoló gombal. Aztán most úgy van hogy a Táp kável közvetlen a fali konektorba van dugva így működik. Jah és próbáltam már 3db hosszabbító mindegyikkel ez volt a jelenség. De ha a fali konektorba van dugva akkor nincs baj. No erre mondjon valaki valamit!
-
d3tox1c
senior tag
Sziasztok.Be lehet allitani valahol,hogy alvo modban ne adjon le aramot az usb csatlakozo?Azt mar megoldottam,hogy kikapcsolt allapotban ne adjon,de alvo uzemmodban maradt az aram leadas.Koszonom elore is.
-
bitblueduck
senior tag
Sziasztok!
TL;DR Valaki tudja mi baja lehet az asus lapnak?: 4 hosszú síp, utána a normál induláskori pittyegés, aztán 1 hosszú 3 rövid és utána semmi, nincs kép soha.Bővebben:
asus H97-Plus alaplap, i7-4970 CPU, 2x8GB RAM, RTX3060, 5 sata eszkoz 2 ssd 2hdd 1odd.
nagyjából 3-ból 1 alkalommal elindul, többiben a fentit produkálja.
amit lehet lehúztam, maradt az alaplap, cpu integrált grafikával, 1x8GB RAM (megcserélve is, más slotban is) akkor is ugyanez. memória nélkül 1 hosszú 2 rövid és ezt ismétli, ez normálisnak tűnik (anomaly is detected in memory asus szerint).
1 hosszú 3 rövid elvileg "anomaly is detected in the graphic card" de az integrált meg diszkrét kari esetén is jön.
meg az elején a 4 hosszú csipp elvileg timer, vagy memory bank hiba de kicseréltem a bios elemet (timer hiba), azt meg nem tartom valószínűnek hogy 2 RAM modul közül egyik sem jó különböző slotokban sem.
szóval én arra jutottam ez valószínű alaplap lesz, vagy esetleg CPU. -
Grampy
aktív tag
Köszi srácok!
Holnap még letesztelem másik konfigban a processzort, aztán kiderül. -
FunPro
őstag
-
KROK640
nagyúr
válasz
Grampy
üzenetére
Ez bizony pont klasszikusan alaplap halál esete. És ahogy elnézem a tesztek során te magad is erre jutottál.
Külön "finom", hogy lejárt a garija is
(én az SSDmmel jártam így pár nappal a gari után vége lett menthetetlenül egyik pillaaatról a másikra)
Egyébként a lemerült CMOS elem is gondra utalhat, főleg, ha utána a következő is lemerül nagyon gyorsan.Összességében nekem ez alaplapnak tűnik.
-
Grampy
aktív tag
válasz
Grave_444
üzenetére
Sziasztok!
Mai napon nem indult az asztali gépem.
Tegnap este még kiválóan működött.
Nem reagál a bekapcsolásra.Konfig: Gigabyte B550i Aorus Pro AX, 5800X3D, 2x16GB HyperX Fury Beast, MSI RTX 4070 Gaming X Slim
Amik lettek nézve és ki lettek szűrve:
- tápra gyanakodtam, de meg lett táptesztelővel mérve, tökéletesen megy, jók a feszültségek
- másik táppal sem kapcsol be a gép
- az én tápom másik félkonfiggal működik, tehát táp kizárva
- másik konnektorban is próbáltam, semmi
- megmozgattam minden vezetéket, semmi
- a ház bekapcsoló gombja meg lett mérve műszerrel, működik
- másik gyanúm az alaplap volt, ez egyik táppal sem kapcsol be, minden le lett húzva róla csak a CPU maradt benne, de nem reagál semmireA lap 3 éves kb, most járt le a garija. Nem volt probléma vele azt leszámítva, hogy egy pár hete cseréltem CMOS elemet benne, mert lemerült. Tuning sosem volt, szinte gyári beállításokon ment.
Ti mit mondtok? Nézhetem az új lapot vagy van még esetleg valami ötletetek?
szerk.: sry Grave_444 , nem neked akartam címezni
-
hhenry
őstag
Sziasztok!
Ma vettem egy új laptopot, amikor telepíteném a Win11-et, nem lát egy partíciót sem...
Illesztőprogram nem található hiba üzenettel (Linux fut rajta alapból)
Valaki?
-
KROK640
nagyúr
válasz
Flashback
üzenetére
Ha már nem garanciális, akkor bajban vagytok, ugyanis a proci és sok esteben a RAM meg az SSD is rá van forrasztva, no meg a VGA is a lapra. Vagyis ezeket mind szintén cserélni kell, hiába nincs bajuk, plusz ehhez lesz egy borsos munkadíj. Úgyhogy én inkább eladnám bontóba és vennék egy másikat. Ha pedig van rajta valami fontos adat ... nos vegye elő a backupot. Ha az nincs, akkor nyugodtan felejtse el, mert olyan komplikált így, ha az SSD is integrált, hogy nem éri meg.
Ha mégis a javítás mellett dönt, akkor valószínűleg jóval többet fog rákölteni, mint amennyit utána érni fog a cucc hibátlanul.
Cimborámnak így volt egy még teljesen ki sem fizetett GTK-s laptopja. -
Sziasztok,
Cimobrám Asus notija nem indul. Memóriát, SSD kipróbáltuk másik gépben az OK. Tápot adva neki bekapcsolás után csak a bekapcsoló gomb világít, a billentyüzet már nem. Monitorra semmi sem megy ki, HDMI-re sem. Heatpipe kézmeleg lesz bekapcsolás után.
Gondolom innen már alaplap lesz a gond. Kérdéseim hogy:
- Mit tudunk megpróbálni?
- Alaplapot javít valaki, esetleg cserelapot tudunk venni hozzá? Honnan?Elöre is köszönök minden välaszt!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Eljött a CPU-k kora az AI-piacon
- iPhone topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Kuponkunyeráló
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- ÚJ! Raspberry Pi 4 Model B 4GB+táp+ ház+sd kártya+micro hdmi
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- Lenovo Thinkstation P320 MT,E3-1220 v6,16GB DDR4,256GB SSD,Quadro M2000 4GB VGA,WIN11
- Lenovo Thinkstation P320 MT,E3-1220 v6,32GB DDR4,256GB SSD,Quadro P2000 5GB VGA,WIN11
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 5 5600XT / RTX 5060 / 16GB DDR4 / 1TB SSD!
- Asus ROG Strix GAMER PC! Ryzen 3700X / GTX 1660 Ti / 16GB DDR4 / 512GB NVMe
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z270M i7 7700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S2 TG ADATA 650W
- Bomba ár! Getac RX10 - Intel Core m5 I 8GB I 256SSD I 10,1" WUXGA Touch I Cam I W10 I Garancia!
- SMAILIO HD 5" GPS autós navigáció
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Örök hála!
WTF.

Vettem másik Tápot is ugyan az maradt a jelenség.
Terhelve a gép illetve játék közebn semmi hiba. Szóval hihetetlen ez a jelenség.
(én az SSDmmel jártam így pár nappal a gari után vége lett menthetetlenül egyik pillaaatról a másikra)