Hirdetés
- iPhone topik
- Dreame X40 Ultra - épp csak kávét nem főz
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Kikapcsoltam a gépem mert elmentem itthonról és amikor újra bekapcsoltam volna CPU/DRAM debug ledek világítanak és nem bootol. Ventik pörögnek, mind. Mi történhetett durván 4 óra kikapcsolt állapotában a géppel?
Amit eddig próbáltam, hogy a ramokat ki-be, külön-külön is egyesével bekapcsolni, de semmi. Kábeleket átnéztem hátha kihúzták magukat, de nem. Elemet ki, vártam, be. Semmi változás.Valami tipp?
Addig lehet ki szedem a procit is meg be, hátha. De kétlem, hogy ez oldaná meg.ryzen 7700
DDR5 KINGSTON FURY BEAST 6000MHZ 16GB - KF560C40BBK2-16
asrock b650 pg lightning
3070 giga
nzxt c850 -
Összeraktam egy vadonatúj PC-t, ami nem indul első próbálkozásra. Bekapcsol, járnak a ventilátorok, folyamatosan áram alatt van a gép, de semmi nem jelenik meg a képernyőn. Mi lehet a probléma forrása? És mi az, amit ki lehet zárni? Hogyan tudnám diagnosztizálni a problémát?
Konfiguráció
Processzor: Intel i5 13600k
Alaplap: MSI MAG Z790 TOMAHAWK WIFI
Processzorhűtő: be quiet! Dark Rock Pro 4
Memória: Corsair 32 GB DDR5-6000 CL30 2x16GB Kit
Videokártya: MSI GeForce RTX 4070 GAMING X TRIO 12GB
Meghajtó: WD Black SN850X NVMe SSD 2TB hűtőbordával
Ház: Fractal Design Define 7 PCGH
Táp: Corsair RM850x Shift 850W -
E.Kaufmann
veterán
válasz
Dingle
üzenetére
Oldallap rajta van, mobilt nem teszed mellé, nem kapsz üzenetet/hívást, mikor kikapcsol?
Jártam már így
Esetleg valami zárlatot okozna? Nekem egy ősi TV tuner infravevője okozott ilyet, de elvileg USB-nek nem szabadna ilyet csinálnia zárlatban sem más csatlakozás, ami gondot okozhatna nem tudok. Valamint lehet gond még valami földelt és nem földelt eszköz összekötése.
Ha már kizártad, amit a többiek írtak. -
d@minator
addikt
válasz
Dingle
üzenetére
Először ki kell zárni a külső tényezőket. Jól van e bedugva a gépbe a tápkábel, a fali aljzatot, hosszabbítót is ellenőrizni kell. Statikus feltöltődést kizárni, portalanítani a gépet beleértve a tápot.
Utána a belső tápellátás ellenőrzés jön. Minden kábelt, egységet (VGA, SSD stb. ami mozdítható) széthúzni, ellenőrizni újra bedugni.
Ha így is jelentkezik a probléma, ki kell szerelni a házból a gépet és úgy tesztelni. Bekepcsoló gombot is kiiktatni a két érintkezőt rövidre zárni.
Ezek után sem jó, már lehet hardverhibára gyanakodni. -
Dingle
tag
Sziasztok!
Tegnapi nap során jelent meg a probléma a gépemmel, és ma is a bejegyzés írásáig szintén előfordult egyszer. Alapból nem lenne nagy baj, ha nem hirtelen a semmiből jött volna elő a probléma.A hiba a következő: böngészés közben egyszerűen kikapcsol a gép, és nem tudom visszakapcsolni, csak miután lenyomom a táp kapcsolóját és visszakapcsolom. Addig hiába nyomom a bekapcsológombot.
Ezek alapján tápra kezdtem el gyanakodni, hátha azzal van baj, ezért elindítottam olyan játékot ami eléggé kihasználja a GPU-t és processzort is, és hagytam 10 percet futni, hátha az a baj, de nem indult újra és le sem kapcsolt.A gépem:
ASUS TUF B550M PLUS
Ryzen 7 5800X3D
Crucial 16GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Ballistix Black
ASUS TUF 6800XT
Kingston A2000 1TB, ezen van a rendszer is (W10 Pro)
SilentiumPC Supremo FM2 Gold 750W ATX -
válasz
messier13
üzenetére
Én a helyedben elküldeném az ASUS-hoz. Vennék egy másik lapot és akkor nem lenne probléma a hosszabb ügyintézés.
Sajnos láttam már olyat hasonló hangkártya hiba volt a lapon, a chip pedig iszonyatosan melegedett használat közben. Működött a lap ugyanígy, de égett szaga volt emiatt. Én ilyennel nem játszanék, ezért merem javasolni, hogy cseréld le
-
blp85
senior tag
válasz
messier13
üzenetére
Az ASUS szervize Csehországban van, és tapasztalatból mondom, hogy kb. 1 hónap a kiesés. Amúgy emlékeim szerint 3 év garancia van rá (gondolom kivételt jelent ez alól a szürke import), illetve az ASUS acconuntba beregisztrálva látod, hogy mikor jár le a garanciája.
Nekem a VRM hűtő alatti megfolyás miatt ment garanciába, de az égvilágon nem csináltak vele semmit, még le sem törölték róla a zsírfoltot (ASUS ROG- Strix B450-F Gaming II a lap egyébként). -
messier13
csendes újonc
válasz
Angie™
üzenetére
Sziasztok!
Ígértem, hogy folytatom, előzmény:
#48831A szervízben 1 nap alatt megnézték, tényleg gyorsan dolgoznak, nem ülnek rajta, pozitív csalódás. (Cegléd, Firstep)
Eredmény:
- a szerviz letesztelt minden hardvert külön külön, szerencsére csak az alaplap integrált hangkártya része ment ki: új oprendszert telepített másik ssd-re és ott sem érzékelte rendesen, teljesen random jelent meg az eszközkezelőben, (felugrált-eltűnt)de zömében nem.- tehát a proci, vga, ram megúszta úgy néz ki
- arra, hogy nekem korábban miért nem volt kép, nincs magyarázat, náluk minden bekapcsoláskor adott képet és felállt a rendszer. Erre azt mondta próbáljam meg másik HDMI kábellel. Kicseréltem, 1,5 óra játék után eddig rendben minden, illetve 2x-3x is kikapcsoltam, bekapcsoltam a gépet, rendben felállt a rendszer.
- mysoft-tól van az alaplap, az 1 év jótállásból már kicsúsztam éppen sajnos, de rendesek voltak mert ha akarom akkor elküldhetem nekik és ők intézik a gyártói szervizgaranciát az asusnál (erre 2 év van, ezért még benne vagyok), persze ez már lehet/biztos pénzbe kerül.
viszont: van nekem egy Asus XONAR AE 7.1 hangkártyám amit régebben vettem de nem nagyon használtam, elégedett voltam az integrálttal. Hát most betettem és az így funkcionál. Egyébként meg aktív hangfalat használok bluetooth kapcsolattal ha nem a fülest.
Szóval így lényegében a kiesett funkció pótolva van.
Kérdés hogy ez az alaplapi hiba okozhat-e bajt később? (szerviz szerint nem) Munkára is használom a gépet (CIVIL 3D) ,az asus szerviz pedig nem tudom mennyi időkiesés lenne...
hetek, hónap? (pót gépem nincs vagy kölcsönbe ilyesmi) -
Cölöp
tag
Sziasztok!
A tárgyi konfig:
ASUS X99-M WS/SE
i7 5930K
Corsair Dominator Platinum 4*4 GB 2400 MHz
Palit Geforce GTX1070 Gamerock
Enermax Modu 525 W tápÉvekig működött hibajelenség nélkül, nem volt húzva, full alapként ment.
Aztán most nem boot-ol.
A hibakód kijelző 00-t ír.
Az alaplapra aggatott vetik sem pörögnek, a VGA viszont igen.Próbáltam BIOS reset-tel, elemcserével. Egyszer eljutottam a BIOS-ba, rámentettem, aztán boot-olt, RAM XMP-t beállítottam, a Windows is betöltött, akkor tudtam a gépet utoljára használni, kikapcsolás után megint előjött, és azóta nem tudom kizökkenteni a mélyálomból.
Üdv,
Cölöp -
tserrof77
őstag
válasz
-FreaK-
üzenetére
Valami földhurok szerűség miatt, egy olyan kütyüről, ami a gépre van dugva, de nem a kapcsolós elosztóba, visszakeveredik valami kóboráram a gépre és dob egy impulzust. De pl. ha árnyékolt UTP kábelt használsz, akár a routerről/kábelmodemről is kaphat valamit.... De csak tippelek...
-
-FreaK-
veterán
Sziasztok!
Nem biztos, hogy baj, de hátha látott már valaki ilyet és tudja mitől van:
A billentyűzetem háttérvilágítása időnként felvillan egy pillanatra úgy, hogy nem csak a gép van kikapcsolva hanem az elosztó is, amire a gép van kötve. Több óra elteltével is, most pl. éjjel 1kor kapcsoltam le a gépet és elosztót, és reggel 7kor láttam megint felvillanni.
Az első pár alkalommal csak a szemem sarkából láttam, azt hittem haluzok, de azóta már láttam többször telibe.
-
-
tserrof77
őstag
válasz
Matthew1999
üzenetére
Én a vga-ra gyanakszom inkább. Ha van integrált grafikus kimenet az alaplapon, érdemes tenni azzal próbát. De amúgy a linkelt alaplap tuti nem a procidhoz való.
-
belgast
csendes tag
Üdv!
Van egy Acer Spin 5 laptop nálam,vizet kapott hátulról,utána még működtt másnap már nem,ötlet?
https://ibb.co/3y08DC1
https://ibb.co/gWgdJ7V
https://ibb.co/wNg9Zy5
https://ibb.co/rcmbxYF -
Matthew1999
friss újonc
Sziasztok.
Öreg számítógépem van még kamaszkoromban raktam össze de sajnálnám ,hogy feladja mert nagyon kis helytálló nekem arra amire kell.
Az elmúlt időkben jelentkezett egy olyan probléma ,hogy a gépem egyszer csak menet közben megfagy pl ha megy egy youtube videó még a hangot is megfogja és kellemetlen zúgás és kép fagyás történik azaz semmilyen más lehetőséget nem hagy mint hogy manuálisan a gépház gombjaival kapcsoljam ki és be. A procihűtő RGB-t használ viszont van amikor úgy kapcsol már be hogy nem megy az RGB de előfordul hogy megy.
Van amikor be se adja a képet csak sokszori ki és bekapcsolgatás után. Van egy pont amikor tökéletesen megy és le se akar állni. Például most erről az említett gépről írok ide.
Van egy pont amikor lefagy ki be kapcsolgatom utána és elindul a procihűtőnek az RGB-je
De már fordult elő olyan is hogy a gép behangyásodott vagy elfehéredett teljesen bár en volt a legritkább jelenség. van amikor bevisít mint akinek a RAM baja lenne de a ramnak semmi baja próbálva volt. mit tudok tenni hogy visszateremtsem az életbe ?
mellesleg hozzáteszem amikor a bekapcsolással van baj meg megfagy a kép azt semmilyen hangjelzés nem kíséri szóval jelet sem ad hogy Hardweresen történne olyankor valami annak ellenére hogy történt már hardweres jelzés is.
processzor :AMD fx 8300 (a sima nem a black)
Videókártya : Nvidia GeForce 750 OC
Ram : 8GB 1600MHz DDR3 Corsair Vengeance
Procihűtő : Gamidas Boreas
Alaplap: AsRock AM1B-ITX ITX (DDR3)
Táp : 800W Bronze plus -
garage112
aktív tag
Sziasztok,
Bátyám gépe már nem először indítás után egyáltalán nem ad képet. Kb 1 éve is előjött ez a probléma, azóta semmi, mai napon többször is ezt csinálta. Minden működik, amint ad képet. RAMokat kivettük, cserélgettük a slotokban, de az sem segít rajta, processzor csere is volt azóta. Próbáltuk több monitoron/TV-n is, CPU VGA HDMIvel is ugyan ez a helyzet.
Én RAMra vagy alaprapra gyanakszom, de inkább tőletek várok segítséget ezzel kapcsolatban.
Config:
Asrock Z390 Pro4
I9-9900k
EVGA GTX 1080Ti
2x 8 Gb Corsair Vengeance 3000 Mhz
SEASONIC Prime PX 650W 80 PlatinumElőre is köszönöm
-
onlinenév
csendes újonc
válasz
mancer7151
üzenetére
köszi, megcsináltam
figyelem hogy lesz-e bármi változás
-
-
Shaza
senior tag
A fenti problémámra lenne valakinek ötlete?
Annyit vettem még észre ,hogy általában Youtube közben csinálja és szép lassan fagy le.
Pl.:Előszőr megáll a Youtube,azt gyorsan bezárom,utána még kitudok lépni a programokból,de aztalon jobb gomb már nem működik ,végül megáll a kurzor.Alt+Tab-al még tudok váltani.de ennyi. -
GL820
tag
Sziasztok!
Múltkor írtam ide egy lehetséges ssd probléma miatt. / Pár naponta a win rögtön bejelentkezés után lefagy, majd csak a resetre reagálva indul újra, de akkor meg lefagy még mielőtt a boot elkezdődne, utána ki majd bekapcsolom megjavul. / Már több mint egy hete nem jött elő ez a hiba, de ma viszont ez a képernyő fogadott:
Ezt néztem pár percig majd a gép újra indult de se kép se hang. Csak a ki be kapcsolás oldotta meg.
Már nem vagyok benne biztos, hogy ssd probléma, de igazából fogalmam sincs mi lehet.
Valami tipp? -
kope984
csendes tag
Sziasztok!
A gépem terhelés alatt és terhelés nélkül is lefagy. A tápot kicseréltem egy újra, de a fagyás nem szűnt meg.
Az operációs rendszert (Win10) nem tudom újratelepíteni, mert közben is lefagy.A gépem:
ASUS ROG B550-F Gaming
Ryzen7 5800x
4x8 GB Crucial Ballistix RAM
ASUS TUF RX6900XT
ASUS ROG LC240 folyadékhűtés
Samsung Evo 970 SSD
ASUS TUF 1000W GOLDA segítséget előre is köszönöm!
Üdv.
-
Reaper04
aktív tag
válasz
Angie™
üzenetére
Rákerestem, elvileg a legfrissebb van fent.
Megvárom, míg legközelebb jelentkezik, akkor letiltom. Kíváncsi vagyok, mi történik.
Aztán újra rakom utána az illesztőjét. Próba úgy is.
Aztán SSD csere se ártana azt mondjátok?
tserrof77:
Jahhhh... hát igen. 11 éves. De eddig egész jól bírta. Lehet, hogy lejárt az ideje?d@minator:
Igen, azon van. Arra is gondoltam, hogy túl sok ez az 5 db a gépben. Talán jobb lenne egy 500-as SSD (Crucial MX500) és egy darab nagyobb HDD hozzá (3Tb Toshiba P300) ?
-
válasz
Reaper04
üzenetére
Hangkártya gyanús így nekem hirtelen, nem volt mostanában frissítés hozzá? Vagy próbáld frissíteni, vagy régebbit felrakni. Illetve egy teszt erejéig próbáld már meg, hogy eszközkezelőben letiltod és nézd meg, hogy így jelentkezik-e a hiba.
Ez is szoftveres hibának látszik. AMD driverek minden szépen fent vannak? -
onlinenév
csendes újonc
Sziasztok!
Egy ilyen gépet raktam össze és meg is érkezett. Kíválóan futnak rajta a játékok viszont van egy aggasztó problémám:
Miután vissza alt tabolok a játékokba akkor a kép hajlamos lefagyni 1-2 másodperce

Mi lehet a baj?
Lap Asus Tuf Gaming B550M Plus
CPU AMD 5700X
Hűtő be quiet! Pure Rock 2
Ram Kingston Fury Renegade 32gb
SSD Western Digital WD Blue SN570 1TB
VGA 6950 XT
Ház be quiet! Pure Base 500
Táp Seasonic - FOCUS GX 850Monitor Acer Nitro XV322QUP
-
Reaper04
aktív tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségetek kérni!
-Pár hete jelentkezett először, nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget. De mostanra már elég zavaró, mindennapos eset.Bekapcsolás után néhány másodpercenként (2-10s) akad egyet a rendszer. Ilyenkor az egér is megáll, a hang is beakad, fura hangja lesz. Mindez egy fél másodpercig tart csak és megy tovább minden, megint eltelik pár másodperc és akad ismét....
Először, amikor ez volt újraindítottam és megoldódott a dolog.
Máskor több újraindítás után lett jó, volt amikor pedig azután sem.Van amikor naponta ha többször bekapcsolom előfordult mindegyiknél, volt, amikor csak X nap elteltével.
Nem értem mitől lehet.
BIOS-t frissítettem, VGA drivert szintén. Monitor képfrissítés változtatással is próbálkoztam. A kábeleket is variáltam (Dp/HDMI). Az akadásoknál nincs CPU % ugrás, se ram.
Fél éves win telepítésem van. Nem telepítek fel minden vacak programot. Pár játék van fent és ennyi. Nem telepítettem mostanában fel semmi újat. Egyszer csak "lett".Amit észrevettem, de lehet ez sem valós.... hogy az újraindítás nem mindig segít.
De ha leállítom, várok vele és vissza bekapcsolom úgy eddig 3/3 jó lett.
Prime 95-el néztem, 100-on ment a proci, akkor mintha nem csinálta volna? De lehet ez is csak fake.Konfig: (win10)
(ASUS Prime B560M-K, Intel I5 11400F, G.skill Ripjaws V 2x8Gb DDR4 3666Mhz, XFX RX580, CoolerMaster RS-600-ACAB-M4. , és van bent 1db OCX vertex 3 60gb SSD, 1db 1Tb WD caviar, 1db 1,5T WD Green, 2db 500Gb WD szintén. Monitor: DELL G2422HS 24" )Az alaplap+proci+ram kombó fél éves vásárlás. A többi már megvan egy ideje.
Nincs húzva, se semmi extra.Mi lehet a probléma szerintetek? Mivel próbálkozzak?
Win probléma? Sok benne esetleg a merevlemez? Esetleg a vga hibája/vagy proci,alaplap? Táp?
Köszönöm előre is a válaszokat!
Dave -
messier13
csendes újonc
válasz
d@minator
üzenetére
Köszönöm nektek,
A táp az biztos hogy leégett, teljesen kuka lett, onnan jött a szag is. Tegnap sikerült beadnom a szervizbe, oda is részletesen leírtam a srácoknak mindent, szorítsatok hogy rendbe tudják hozni a vasat.
(útóirat: köszi, a munkámból kifolyólag nap mint nap precízen kell fogalmaznom)
-
d@minator
addikt
válasz
messier13
üzenetére
Próbáld meg 1 RAM modullal több foglalatban, aztán a másikkal ugyanígy. Azt írtad valaminek szaga volt. A táp estleg nem olyan szagú? Mert ha nem akkor más az.
Van, hogy nem jön be a BIOS a fastboot miatt. Kellene egy CMOS clear.
Bárcsak mindenki más ilyen szépen összefoglaltan leírná az eseményeket!
-
válasz
messier13
üzenetére
Mivel azt mondod néha ad képet, szerintem az alaplap rendben van. Habár, a hangkártya az elhalázothatott rajta..

Az, hogy nem minden induláskor ad képet, sajnos lehet vga hiba vagy ram hiba is..Ha néha elindul a gép és ad képet, akkor be kellene, hogy tudjál lépni a biosba is. Próbáld átdugni a billentyűzetet másik USB slot-ba.
Sajnos elég sok gond lehet a géppel, ezt alaposan ki kellene tesztelni, innen távolról sokkal több okos dolgot mondani nehéz. -
messier13
csendes újonc
válasz
messier13
üzenetére
Sziasztok!
Folytatódik a történet....
(48831)A leégett táp kuka, az új táp (seasonic b12 550w) beszerelésre került, (az új tápegységet előtte teszteltem power supply testerrel) és úgy néz ki sajnos nem úsztam meg a dolgot!
az alábbi jelenség történik:- a bekapcsológom megnyomásakor elindul a gép, ventik felpörögnek, de 10 indításból csak kb. 4x lesz kép és tölt be az operációs rendszer, egyéb esetekben nincs kép, a monitor nem kap jelet.
- ha betölt , az alaplapi integrált hangkártyát nem érzékeli, az eszközkezelőben sem jelenik meg a hangeszköz (ez minden alkalommal így volt), sem a gépházban a "hangok"-nál
- ha betöltés után újraindítom, akkor újraindul de szintén nem tölt be, nincs kép, a monitor nem kap jelet ismét.
- a biost sem tudom indításkor behozni, nem reagál a "delete" -re
Tehát teljesen esetlegesnek látom én ,hogy mikor tölt be és áll fel a rendszer.Egyébként az alaplapon az induláskor az ellenőrző ledek (cpu, ram, vga, boot) felgyulladnak szép sorban de nem maradnak égve. (a komponensek hibáit ezek jeleznék nem?)
Viszem szervízbe a héten, de szerintetek mi lehet az esélyes gond, melyik hardver haldoklik?
Az alaplap amúgy még garanciális.köszönöm, az eddig segítséget is
-
Top cat
addikt
válasz
Hicskok
üzenetére
Kérdezd meg ennek a blogbejegyzésnek az íróját, hátha találkozott már ilyennel.

BIOS frissítést én sem ajánlanék ilyen instabil állapotban.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Hicskok
üzenetére
Üdv !
Ez lehet sokminden (legroszabb esetben döglődő lap).
Speaker nincs rádugva ? Ha igen ad jelzést ilyenkor ?
Ha nincs, tégy rá egyet.Ugye AMI BIOS-os a lap ?
Okozhatja a táp is, elsőre tápcserével próbálnék.
BIOS a legfrissebb ?
Érdemes lehet a ramokat is végigpróbálni (4*16 vagy 8*8 GB és pontosan milyenek ?), a kézikönyvben leírtak szerint feltölteni a ramslotokat.
-
Hicskok
újonc
Sziasztok!
Olyan problémam lépet fel hogy a gép lefagy utána nem tudom viszakapcsolni egy ideig, és ez a probléma úgy 2 havonta megjelenik. Jingsha X99 es alaplapom van egy E5-2669 V3 proci 64Gb ram és egy 3070 ti a táp egy gigabyte 850 Gm.
Az alaplapon van egy viszajelzö ami ilyenkor FF -et ir ki.
Elöre is köszönöm az ötleteket, válaszokat. -
Shaza
senior tag
Amin változtattam:
-helyi fiók lett a Microsoft helyett.
-Biost csak Flasbackkel tudtam frissíteni ez(kép) miatt,most a legújabb van fent.
-biosba expo bekapcsolva
-biosba AI Tweakerben memory context restore bekapcsolva,Power Down bekapcsolva
-driverek frissekMost hirtelen ennyi jut eszembe,hátha segít valamit.
-
Shaza
senior tag
Hello!
Bizonyos időközönként van hogy 5-6 óránként félig lefagy a gép(kurzort tudom mozgatni,mást nem nagyon lehet csinálni).kb 5 perc után újraindul és utána megint jó.
Érdekes hogy sosem játék közben történik ez.
Most raktam össze a leírásban levő gépet.
Ötlet?Köszi!
-
messier13
csendes újonc
-
Top cat
addikt
válasz
messier13
üzenetére
Az égett műanyag szag, nem jó jel. Tápegység hiba gyanús.
Szerencsés esetben csak a táp döglött meg.
De könnyen vihetett magával több mindent is. Ez a tápegység nem volt túl jó választás.
Kölcsön tápegységet nem tudsz szerezni?A Melyik tápegységet vegyem topik ajánlásai.
Nem tudom mennyit szánsz rá, de ez sem rossz.
-
d@minator
addikt
válasz
messier13
üzenetére
Szia! Esélyes a táp. Finoman fogalmazva gagyi.
16ezer-től tudsz tápot venni, de ott lehet, hogy kevés lesz a csatlakozó vagy rövid lesz egy kábel esetleg nem lesz halk Pl. Chieftek, FSP.
5 év garival FSP Hydro Pro [link] vagy Seasonic B12 BC-550
Vagy használtan az apróról. -
messier13
csendes újonc
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni Tőletek:
Az alábbi hibajelenség történt: Játék (red dead red. 2) közben egyszerűen elszállt a gép, azonnal kikapcsolt, utána bekapcsolni nem lehetett már, a bekapcsoló gombra nem reagál. Semmilyen hibaüzenet vagy egyéb nem volt. Eddig ilyen jelenség nem volt soha, a lentebbi VGA lett cserélve a napokban 1050 Ti ről. (A számítógép áramtalanító főkapcsolóját (0-1) ha benyomom hátul, akkor az alaplapi ledek és a VGA ledje is áram alá kerül amúgy.)
Konfig:
- I5-12400F ARTIC FREEZER hűtővel (gyári helyett) - újonnan, nincs egy éves
- 1x16 GB Kingston Fury 5200 Mhz-en - újonnan, nincs egy éves
- Geforce ASUS TUF 1660S 6Gb VGA - használtan vettem, de még garanciális
- ROG STRIX B660-F GAMING WIFI - újonnan, nincs egy éves
- + egy venti hátulTÁP: Approx APP500LITEB01 500W - ezt kb. 2017 -ben vettem, az akkori komplett összeállítással, vagyis nem lett lecserélve most. Ezt szerintem be is néztem címeres ökörként hogy nem figyeltem erre....
A hiba után enyhe műanyag égett szagot éreztem a ház körül, még semmit nem vizsgáltam meg egyelőre.
Fentiek alapján esélyes hogy táphiba lesz? (remélem)
Ha igen, akkor ehhez a konfighoz minimálisan milyen tápot kellene betennem?
Okozhatott-e kárt a prociban, VGA-ban bármi másban a fentebbi jelenség?
Köszönöm
Tamás
-
Aceroy
újonc
Sziasztok!
Egy Asus ROG TUF A17 laptopom van. Eddig semmi baja nem volt, 2021 májusaban vettem. Még ma délután is használtam, viszont ma amikor hazaértem, bekapcsoltam, kb 2 perc után a böngésző megnyitása után kikapcsolt a gép. Azóta ha megpróbálom bekapcsolni 1 masodpercre felvillan a bekapcsolo gomb, illetve a billentyűzet LED és ki is kapcsol. Ugyan ez a helyzet akkor is, ha kihúzok mindemt belőle, a töltőt is.
Van még garancia rajta, hétfőn elviszem szervízbe, addig is van valami ötlet, hogy mi baja lehet?
Kb 1 hónapja takarítottam ki a ventillátort és a környékét ecsettel óvatosan. Azóta nem lett hozzányúlva és előtte se.
(Ha már itt tartunk, ha csak az alja lett levéve portakaritás miatt, a garancia remélem nem ugrott. Nem lett újrapasztázva és nem lett kivéve semmi fő alkatrész. Nem tudom van-e benne matricás csavar ami ezt jelezné.) -
Kevex
csendes tag
Sziasztok!
Van egy fenálló problémám a gépemmel - időközönként elhalálozik szegény. Képernyő elsötétül, billentyűzetről elmegy a világítás, ellenben mennek tovább a ventilártorok. Próbáltam belépni rá TeamVieweren keresztül ilyen állapotában, de halott...
Újraindítani csak áramtalanítás után lehet (táp kikapcs / bekapcs). A jelenség teljesen random jelentkezik, nem függ a terheléstől. Windows event logban semmi info az esetről, csak annyi, hogy az utolsó újraindulása váratlan volt.Konfig:
Alaplap:
ASUS ROG STRIX B450-F GAMING
CPU:
Ryzen 5 - 2600
Hűtés:
BeQuiet! Pure Rock Slim CPU Cooler (BK008)
Mem:
GeIL EVO Potenza 16GB DDR4 3000MHz
Táp:
Be Quiet! Pure Power 530W L8 CM -
GL820
tag
Sziasztok!
Egy másik fórumban feltettem már a kérdést, de had kérdezzem meg itt is:
Adott a következő ssd: gigabyte m30 M.2 512 GB, amit azért vettem mert tavaly decemberben az elődje a gari idő lejárta után pár héttel megadta magát.
Az utóbbi 2 hétben a következő jelenséget tapasztaltam: A gép indul, win betölt, bejelentkezek és pár másodperccel később lefagy, csak a reset gombra reagál, ezután azonban a win nem indul el, csak az alaplap logóját látom, és nem reagál a gép semmire, csak a reset gombra. Hiába nyomom azonban meg, ugyanez történik, a win betöltésig csak akkor jutok el, ha a gépet kikapcsolom majd újra be, és akkor minden ok. / Néhány alkalomig, mert utána újra kezdi a hülyeséget /. ssd problémára gyanakszok, mert az elődje is hasonló jelenséget produkált, viszont ez az ssd csak 4 hónapos, de nem vagyok biztos benne, hogy ssd hiba, mivel az előző ezt a win bejelentkezés utáni lefagyást például nem csinálta. Nehéz így kiszűrni, hogy a hiba néhány naponta jön csak elő. Szerintetek mi lehet még?
A gép egyébként ez: Gigabyte z590 aorous ultra
i7 11700k
32 gb ddr4 3200 mhz hyperx
gigabyte m30 m.2 512 gb ssd
kingston 960 gb sata 3 ssd
toshiba 3 tb hdd
Msi ventus rtx 3080 10 gb
seasonic focus 650 w 80+ gold táp -
micilacko
csendes tag
Sziasztok.. Tavaly év végén vettem olcsón egy Xeon L5640-es CPU-t.. Kis fogyasztás (60W), olcsó, 6 mag/ 12 szál 2.2 Ghz.. Viszont LGA1366.. Ezt csak utólag fogtam fel.. Konkrétan alig van hozzá alaplap.. Eléggé zsákutca platform. Vettem hozzá lapot a vaterán egy i7 950-es CPU-val és 8 GB rammal szintén nem túl drágán.. Összepakoltam. Az egyik ram tán hibás.. De a másik 3-mal 6 GB RAMMAL a gép nekem tökéletes lenne.. 1 bajom van vele..
A napi első bekapcsolás után 2-3 percen belül lefagy a gép.. Nincs hibaüzenet, a WIN elindul, az egér megáll és vége.. Ha nem érek hozzá akkor is, ha netezek akkor is, stb Resetre se indul újra. A főkapcsolót nyomni, amíg a táp leáll.. Majd újrakapcsolom, s megy minden hiba nélkül.. 1-2 hete nézem. Elsőre fagy. Utána egész nap megy hibátlanul. Win 10 x64 van rajta.. Mi a fene okozhatja ezt? A Bios néztem, okésnak tűnik. Ramokat cserélgettem is, de ugye.. Ha baja lenne, akkor másodjára se menne egész nap hibátlanul... Valakinek ötlet? Egy 450 W-os táp van rajta és egy HD6770-es VGA benne.. 1 HDD, 1 SSD.. L -
Blackbour
csendes tag
Sziasztok!
Lenne 1 olyan problémám, hogy van egy Asrock a320m-hdv r3.0 alaplapom és vettem 1 Ryzen 3 3100-as processzort ( az alaplap leírásában BIOS frissítés után támogatja), a számítógép elindul, de nem történik semmi a monitoron a képernyő fekete (ha kihúzom a videókártya kábelét akkor kiírja, hogy nincs jel).
A processzort kipróbáltuk a testvérem gépében , az ő alaplapja egy MSI A320M-A PRO nála miután kivette az egyik RAM-ot már működött a processzor és utána már 2 RAM-mal is lehetett indítani.
Az én gépem esetében viszont semmi, frissítettük a BIOS-t, Kipróbáltuk 1 RAM-al ( a testvérem RAM-jával is), de nem történt változás, kivettük a CMOS elemet, majd visszaraktuk, de az sem segített.
Olyan kérdésem lenne, hogy valakinek lenne tippje, hogy mi lehet a baj vagy, hogy mit érdemes még kipróbálni? -
cyber86
őstag
válasz
scott_free
üzenetére
Egy próbát megér a sata kábel csere viszont sajnos nem ismerek más programot amivel lehetne tesztelni.
-
cyber86
őstag
válasz
scott_free
üzenetére
Elvileg az ssd jó de érdekes, mert ilyen hibát szerintem ssd csinál de lehet tévedek.
-
cyber86
őstag
válasz
scott_free
üzenetére
Hali. HD sentinel mit mutat az ssdre?
-
scott_free
senior tag
Üdv,
2 éves gép kezdett el az elmúlt hónapokban vacakolni, egy-két kék halál után valamiért a rendszerfájlok sérülnek meg úgy, hogy nem is lehet visszaállítani őket, vagy épp a felhasználót "veszíti el" a rendszer, hogy azt se lehet visszaállítani, csak az új telepítés a megoldás. (Aztán pár hét után kezdődik előröl...)
A gép:
- Gigabyte B550M DS3H (bios frissítve)
- AMD Ryzen 3300X
- 2x8GB G.Skill Aegis F4-3000C16-8GISB
- Radeon RX 570 4GB
- Western Digital WD Blue 3D NAND 2.5 500GB
- BeQuiet System Power 400W
- Windows 11 (előtte 10) legfrissebbAida stabilitásteszt hiba nélkül fut (bár a proci a gyári hűtővel stresszteszt alatt belekóstol a 90 fokba is), ssd felületolvasási teszt se jelez semmilyen hibát.
A gép netezésre, játékra van (Roblox).Vajon merre keressem tovább a hiba okát?
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer Pc - i7-6700, 16GB, GTX 1660
- Dell PowerEdge T440 Tower Szervergép,Intel Xeon Gold 6138,4Gb DDR4,iDRAC Ent,16xSFF,PERC H330,gari
- 27% - APC BGM2200-GR 2200VA UPS Szünetmentes táp!
- GAMER PC! Ryzen 3900X / RX 6800 Gaming X / 32GB DDR4 / 500GB NVMe / 850W! BeszámítOK!
- GAMER PC! i7-12700 / RTX 4070 / 32GB DDR4 / 500GB NVMe / 650w Gold! BeszámítOK!
- Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 15 / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Frissen pasztázva! Playstation 4 Pro 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB Lian Li LANCOOL 216 ARGB 850W
- Thermal Grizzly Aeronaut paszta 3,9g /BONTATLAN/Több darab/Számlával/
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

hetek, hónap? (pót gépem nincs vagy kölcsönbe ilyesmi)