Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Mobil flották
- iOS alkalmazások
- Microsoft Rewards
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
RVR400
veterán
Alapvetően valami összetettebb hibád lehetett, lehet, hogy az alvó mód ölte meg, mert először azt írtad, hogy bekapcsolás után csak a ventik mennek, de semmi más nincs. Ha csak a rendszer lett volna rossz, akkor a bios-képernyőt legalább látnod kellett volna ekkor. Lehet, hogy én csinálnék egy biztonsági bios újraflesselést, ha már a legújabb is van rajta.
-
Ellia
addikt
Újra él a gépem, de nem volt egyszerű. A boot rendszer halt meg teljesen, de, hogy mitől? Nem tudom. Ilyen hibával nem találkoztam még, a rendszer meghajtóm áthelyezve másik gépbe se bootolt, viszont ha meghajtóként kötöttem rá akkor látta.
Windowsos helyreállítás nem működött (miért is működne?), szóval másik gép bekapcsol, Win 11 telepítő pendrive-ra letölt, örül. Ja nem. Telepítésnél kiírja, hogy a W11 nem kompatibilis a gépemmel. Mi a franc? Ja, hogy a bios beállítások visszaálltak defaultra, vissza kellett állítani a dolgokat (secure boot meg a többi). Végre. Telepítő indul, akkor formázzuk a rendszer. Megvolt. De nem akart az új tiszta lemezre telepíteni. Itt bevallom user error volt, mert a segéd meghajtóit nem formáztam le... Na közben megcsináltam azt is, W11 felment, most lakhatom be - legalább a dolgaim nagy részét le tudom szinkronizálni felhőből.
Rant off, köszönöm az ötleteket

-
--ka
senior tag
válasz
GrassPC
üzenetére
Igen, láttam. Volt egyszer egy Abit Socket 370-es Intel chipsetes, de nem Tualatinos lap, ami egy darabig 16 púpos kondival ment. Aztán nem. Mind ki lett cserélve, és feltámadt. Még évekig használta, aki megvette.
Nem emlékszem a típusára, kb. 18 éve volt.szerk.: Megtaláltam. Szinte biztosan ez volt.
-
F e Z o
veterán
Hali!
Nos, november végén vettünk havernak egy s1200-as lapot Gigabyte H510M H, egy i3 10100F procit, 2*8gb Crucial 3000MHz-es ramot és egy RX560 kártyát a PCX-től. Azt még rendeléskor néztem, hogy az első bios az F3-as, ami támogatja az adott procit. Összerakom a konfigot, indítanám semmi, csak 5 rövid síp, ami CPU hibára utal. Természetesen megnéztem a lábakat sértetlenek, összedobom ismét, ugyanaz az 5 síp, visszaküldtem a pécéiksz-nek, jött a válasz, ott nem tapasztaltak hibát, így visszaküldték, összeraktam, s tökéletesen üzemelt. Felettébb érdekes. Most a napokban szét lettek húzva a kábelek, mert a ház átkerült egy másik szobába. Nem volt sem villám, se túlfesz, nem volt hozzányúlva a géphez, de megint 5 rövid síp fogadott összerakáskor, s nem indul a gép. Valakinek valami ötlet? Küldjem fel megint garis javításra, cserére? -
Ellia
addikt
Úgy néz ki megvan a hiba, a boot rendszer tojta össze magát.
Csináltam egy w11 telepítőt, hogy meg tudja javítani, de nem tudja... :D
Remélem egy w11 reinstall megoldja...
-
-
-
Ellia
addikt
válasz
KROK640
üzenetére
Pótlom:
Alaplap: MSI B450 Gaming+
Processzor: R5 3600 rajta egy be! quite pure rock hűtő
RAM: GSKILL TridentZ 2x8 gb, 3200 Mhz
VGA: jelenleg egy 6700 XT előtte egy RX 580
Táp: Fractal Design ION+ 760
Ezek mellett van bent még 2 ssd (samsung 870 es 970 evo) és két hdd.
Mindezek egy Zalman Neo 7-es házban vannak. -
Ellia
addikt
Sziasztok! Ötletet szeretnék kérni mi lehet a baj:
Hibajelenseg: gép bekapcsolt, ventik pörögnek, ledek világítanak, viszont a gép nem posztol illetve a perifériák se villannak fel.
Amit próbáltam:
Perifériák más géppel - működnek.
Vga csere - ugyanez a jelenség.
Másik pcie slot - ugyanez a jelenség.
Memóriák ki be, egyesével - ugyanez a jelenség.
Monitort más gépre kotve/másik hdmi-el.Nagyon alaplapra gyanakszok ezekből de nem tudom... Lenne ötletetek?
-
RVR400
veterán
válasz
Vismajor01
üzenetére
Ők is csak akkor adják felbontottként, ha a csomagolást elszakítja az ügyfél bontáskor, más esetben simán eladják újként. Még az Euronicsban is találkoztam visszacsomagolt cuccal a polcon, amit nem csak megnézésre bontottak ki, hanem látszottak rajta a használatból eredő hajszálkarcok is azon felül, hogy a visszacsomagolás sem sikerült tökéletesen (kábel nem jól volt feltekerve, és a dróton is látszott, amivel össze volt fogva, hogy más irányba lett visszatekerve, mint eredetileg volt.
-
Vismajor01
addikt
válasz
palfitom
üzenetére
Ugyanezt irtam én is, de ha nekem lenne sötétképem a gépem helyett akkor engem tuti nem zavarna, ha nincs más megoldás. Irtam azt is, hogy jobb ha van. Nekem detto volt ugyanez a problémám, de itt PH-n segitett egy arc. De egyébként ha nagyon vigyáz a csomagolásra, és szépen vissza is csomagolja akkor azon a processzoron sose fog meglátszani hogy berakták egy egy gépbe, és a bolt meg-tapasztalatból mondom-simán eladja újként. Kivéve Alza és tsai akik árulnak felbontott cuccokat. Én külön örülök ha valaki visszaviszi a kiprobált cuccot mert én emgvehetem olcsóbban alzán
-
palfitom
félisten
válasz
Vismajor01
üzenetére
Szerintem 2490-ért csak a tőlük vásárolt lapot frissítik.
A 14 napos elállással való "kihasználásra" buzdítás nem igazán etikus szvsz!
-
Vismajor01
addikt
válasz
Pavl000932
üzenetére
At pcx shop you can buy a bios update, you just need to bring your motherboard to them at Duna Plaza. I believe they charge 2490 Ft so roughly 6 euros.
Although they may not help you if you did not buy the motherboard from them, i didn't find confirmation.
The less popular solution would be to abuse hungarian internet-order law, which grants you 14 days after purchase to return the bought item without any excuse or problem, and you will get the full refund. Obviously if the item is not damaged at all. This law is made as a solution for a problem that when you shop online you can't actually get your hands on on these, so this law grants you a chance to try them, check them out and if you don't like them you can send them back.
So you could order online a 2200G processor, put it in, update your BIOS, swap to R5 5600, and bring back the 2200g to the shop you bought it from within 14 days.
It is better if you can find another solution as this is a but unfair with the shop, but it's fine for last resort.
And i thought if you aren't hungarian and you use google translate, english would be better suited for you. If it isn't let me know i will type it in hungarian
-
Pavl000932
újonc
válasz
KROK640
üzenetére
alaplapon nem fut a bios új cpu-val. Bekapcsol, de nincs kép. A régi BIOS firmware-ben nincs processzor támogatás. Ezért frissítenem kell a biost. Ez csak úgy tehető meg, ha egy AMD Ryzen 3000 sorozatú vagy alacsonyabb processzort telepít az alaplapra. Nincs meg, nem akarom megvenni csak BIOS firmware-hez. A szervizközpontok 60 eurót kérnek a firmware-ért. Mennyibe kerül egy új alaplap
-
KROK640
nagyúr
válasz
Pavl000932
üzenetére
-
Pavl000932
újonc
Üdvözlet minden fórumozónak! Jómagam nem vagyok magyarországi, de ideiglenesen Budapesten élek. Nemrég vettem egy Gigabyte b450m és AMD Ryzen 5 5600 alaplapot.Az alaplap ezzel a processzorral nem indult el. Frissíteni kell a biost régebbi cpu-val. Segíts kérlek! Elnézést a nyelvi problémákért.

-
Submarine
senior tag
válasz
bringasisti
üzenetére
Üdv!
Szerintem végleg megadta magát a kontakt a monitorod panelén.
Ha tényleg ez baj, azon nem tudunk segíteni.
Másik monyóval kiszűrheted. -
bringasisti
őstag
Üdv. Windows 10 és 4 éves gép. Korábban volt, hogy mikor bekapcsoltam a gépet a monitor jobb oldalán egy 2 centis függőleges fekete csík volt, és a maradék helyen volt az asztal teljes adat mennyisége. A gépet újra indítottam, és megszűnt a probléma. Ez kb 10* fordult elő. Most hiába inditom újra a gépet a függőleges csík megmarad. Tudtok segíteni? Köszi
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Az irodai gépemmel van egy kis furcsaság, történetesen, hogy ha csatlakoztatok egy usb-s külső házat, amiben egy ssd meghajtó csücsül, akkor azt bizonyos időközönként leválasztja, majd újra csatlakoztatja a win, ami valamikor sikerül, valamikor nem.
I5-2400, ASUS P8H61-M LX2, 2*4 GB DDR3-1600 RAM, MX500 250 GB SSD és HD502HJ 500 GB HDD van a gépben.
A külső ház Gembird EE2-U3S-6, Samsung 850 EVO 120 GB-os ssd van benne, de korábban hagyományoss hdd-vel is fennállt ez a jelenség.
Az operációs rendszer W10 Home 64bit, a driverek frissek, biost is frissítettem az alaplapon, de ugyanaz a probléma, az elő- és a hátlapi usb portokkal egyaránt. Volt olyan, hogy emiatt csak újraindítás után tudtam használni a gépe.
Mi lehet a probléma?
-
icp1970
senior tag
ÚjVálasz2022-07-03 15:39:48

icp1970
senior tag
Sziasztok. Adott egy új konfig. MSi MAG B660M MORTAR WIFI DDR 5 [link] I5 12400 [link] Kingston 2x16gb ddr5 Kvr48U40BS8-16 [link] Samsung PM9A1 PCIe Gen4 SSD. Seasonic FOCUS Plus 550 Gold táp,NOCTUA D14 HŰTŐ. Jog tiszta WIn 10 pro ,friss telepítés, friss gyári driverek,a lapon legfrissebb bios.A gép időközönkét, de főleg ki kapocslásnál, vagy amikor újra akarom indítani kék halált dob. Memory Management hibát,máskor meg PAGE FAULT IN NONPAGED AREA hibát dob. Aida rendszer stabilitás teszt órákon át hibátlan.Aida memória olvasás teszt hibátlan. Memtest 10 órán át hibátlan. Prime 95 blended cpu és memória teszt 5 órán át hibátlan. SSD 100 per 100 hd sentinel szerint. Mi lehet a gond?Olvastam régebben hogy 12 gen hez WIN 11 kell,mert Win10 nél sokszor kék halált dob. Ez igaz? Ha nem akkor mi lehet a baj?Köszi előre is a választ.
-
codec
senior tag
válasz
Vismajor01
üzenetére
Kártyát kivenném, pin-eket alkohollal letisztítani, driverből jóval régebbit felrakni, esetleg másik táppal is megnézni. Ha ezek se segítenek vga csere, vagy reball.
-
törölt tag
válasz
Vismajor01
üzenetére
Te gyanús vagy nekem valahonnan 8-10 éve.
Ez egy mezei, prosztó VGA ram hiba.
Nem tanultál te semmit 8-10 év alatt.
-
Vismajor01
addikt
Van egy Corsair one pro gépem, nem sokat játszom de néha mégis.
Amig játszom semmi gond, de amint AFK-ba megyek mert család szólit, akkor újra indul a gép mire visszajövök de minimum a játék be van zárva. Egyébként sima böngészésnél is hajlandó ilyen tipikus "beakadásra" és elsötétül a kép, villog a billentyűzet, semmit sem reagál és ha megnyomom a gépen a fizikai bekapcsoló gombot, nem hosszan! Akkor kapásból kikapcsol.
Játék közben viszont nem indul újra és ki sem fagy.Hibaüzi semmi nincs.
Merre kellene elinduljak?
-
pozsoka
senior tag
Üdv, a gépem egy
ZOTAC Magnus One ZBox
Alaplap: VRM-hűtéssel felszerelt, 2 db m.2-es és egy Sata (HDD/SSD) csatlakozóval ellátott. DUAL LAN (Gigabit + 2.5Gbps), WiFi, Bluetooth, 3-in-1 (SD/SDHC/SDXC) kártyaolvasó
CPU: i7-10700, 8 mag, 16 szál, up to 4.80 GHz, UHD Graphics 630
Tápegység: 500W 80+ Platinum
Ram: Kingston FURY 16GB (2x8-as KIT) dual channel, 2933 MHz
SSD: WD Blue SN570 m.2. NVMe 500GB
VGA: Zotac Gaming OC RTX 3060Ti 8GB
Windows 10 Pro OEM
Hogyan lehet az, hogy néhány játék nem működik, aminek simán mennie kellene a geforce experience szerint (metro exodus, ac origins)?
Mindent kipróbálok, amit csak leírnak megoldásnak, eredeti és tört játékkal is próbálom, de semmi. -
tserrof77
őstag
Ha megnézed, a Fórumtárs asztali gépről beszél. Ergo a kettőnek (szerintem) semmi köze egymáshoz. De pont van nálam egy HP 250 G1, amibe ennek örömére bele fogok egy i3-ast tenni és meg fogom nézni. (arra már nem emlékszem hogy HM60 vagy HM70 van a lapon, de tuti nullás végű, emiatt is raktam félre anno a gépet.) Úgyis nyár van, egy számtekboltos meg ráér ilyenekkel szöszmötölni

-
--ka
senior tag
válasz
Undoroid
üzenetére
Szia!
Érdekelne, hogy mégis, hogyan oldja meg a nevezett program (és verziója) ezt a gondot.
Ha tudsz valami bővebbet, akkor szívesen veszem, vesszük.
Mivel eddig úgy tudtuk (világháló szerte), hogy nem Windows probléma. Sőt, ha csak bekapcsolod a gépet, akkor is leáll 30 perc után, ha a BIOS.ban (UEFI) van az ember. Belenyúl a BIOS-ba, újraindítja a stoppert, vagy eliminálja? Elég egyszer futtatni vagy rezindensként kell üzemeltetni?
Lassan eltűnnek ezek a notik, de időről-időre előjön még (legutóbb én kb. 2 éve találkoztam a gonddal egy HP notebook kapcsán, ezen eset előtt). -
Undoroid
őstag
válasz
ThodEE
üzenetére
Üdvözöllek!
Valami hasonlóval már Én is találkoztam korábban (legalább 8-10évvel ezelőtt) és sokat keresgéltem, míg végül találtam egy programot, amit feltelepítettem és elakadt a szavam az eredménytől:
Az akkori gépem (i3 4230, 2x4Gb DDR3, P8B75M-LE és egy ASUS GT610 zsugából állt), új telepítés után is hasonlókat produkált: nagyon hosszan dolgozott kikapcsoláskor...az ismeretségi körömből jött a tipp: ***Windows Doctor 2.7.0.0 Elindítod és az optimalizálást kell majd választani! Elég bazárinak néz ki működés közben, de ha végzett, akkor...akkor lesz nagy meglepi!
Használat előtt ajánlott biztonsági mentést készíteni a rendszerről, mert a Sys/Reg-ben fog kotorászni!*** CSAK ez a verzió és semmi más! Magyarítás mehet rá! Próbáld ki és jelezz vissza kérlek!
-
ThodEE
őstag
Sziasztok !
Van egy PB EasyNote TV11HC843HG laptop.
Gyárilag B980 processzor és 4Gb ram.
Került bele egy i3-3110M + 4Gb ram és szerelés előtt megkapta a 2.21es BIOS-t.Jelenleg stopperral mérve, a bekapcs gomb megnyomása után 30 perc múlva kikapcsol.
Ha több ablakban megy a youtube, processzor stresz akkor is max 60 fokos a proci és kikapcsol a gép 30 perc után. Ha nem csinál semmit csak az asztalt nézem akkor is 30 perc és off, ha akkuról megy akkor is, ha be van dugva akkor is .
Energia sémáknál már minden SOHA, teljesítmény centrikus stb, nem segített
Hogy lehetne ezt a kikapcsolást megszüntetni
-
Grave_444
nagyúr
válasz
kispori
üzenetére
Ahogy írják próbáld ki másik konnektorral, akár hosszabbítóval a másik szobából, ami valószínűbb másik körön van. Nekem igaz csak hasonló volt, nálam a konnektort kellett kicserélni, mert régi volt és elszenesedett a csatlakozója. Durrogott stb ha bekapcsoltam róla az elosztót, amiről a gép ment. Klíma is volt ugyanide kötve, de nem az zavart be.
-
Essejó
veterán
válasz
kispori
üzenetére
A klíma valami zajt generál amit vissza küld az elektromos hálózatba. Ebben az a szép, hogy az adott fázison akár a szomszédoknál is jelentkezhet hasonló zavar. Elméletileg kéne benne lenni valami zavarszűrőnek, ami lehet egy méretes Elko, csak vagy kihagyták a szereléskor vagy elpukkant. Nem ártana villany szerelővel vagy klíma szerelővel megnézetni. Esetleg egy szünetmentes beszerzése és beüzemelése a gép elé is orvosolhatja a hibát a gépeden, mert az galvanikusan leválasztja az elektromos hálózatról a géped. Viszont akkor is foglakozni kéne vele, mert ha a szomszédnél okoz gondot és bejelenti az Elműnél, ők ki tudják mérni a hálózaton, és az lehet pénzedbe kerül.
-
-
kispori
csendes tag
Sziasztok!
Egy (számomra) nagyon különleges problémával fordulnék hozzátok, és nem is vagyok biztos benne, hogy lesz rá megoldás.
Februárban beköltöztem egy panel lakásba, és mostanában a gépem elkezdett egy magas frekvenciájú "gépzaj"-t kiadni. Egyszer kiadja ezt a zajt, egyszer nem. Magából a gépházból is hallatszódik, de ha felveszem a fejhallgatóm abban még jobban -a hátsó és elülső jack-be dugva is-, olyan szinten zavaró, hogy már nem is nagyon használtam a gépet az utóbbi héten. Már elkönyveltem, hogy alaplap hibám lehet.
A mostani hétvégén azonban megvilágosodtam.
A nappaliban rendeztem be a pc sarkomat, ugyanebben a szobában található egy split klíma is. Arra lettem figyelmes, hogy amíg napközben nem kapcsoltam be a klímát, nem adta ki a zajt a gép, amikor bekapcsoltam, akkor egyből hallatszódott a "gépzaj". Ezt utána teszteltem többször is, és tényleg akkor adja csak ki ezt a zajt a gépem, ha a klíma is megy vele párhuzamosan. Ha alvó módba kapcsolom a gépet, a gépházból akkor is hallatszódik.
A nappaliban klasszikus panel fali aljzatok vannak -azaz a padló felett 10 centivel egy darab konnektor-, ezért elosztókat kellett használnom. Tudom, a tápot is és a klímát is közvetlen fali aljzatba kellene dugnom, de ezt sajnos nem tudom megtenni. A klíma egy T-elosztóba van dugva egy lámpával közösen a szoba egyik sarkában, a tápom pedig egy hatos elosztóba a két monitorral és egy asztali lámpával együtt a másik sarokban(tehát külön fali aljzaton van a klíma és a gép). Ezeket csak azért írom le, mert nem tudom van-e bármi jelentősége a problémámmal kapcsolatban.Specs:
MSI b550m bazooka
R5 3600
rx5700xt
Seasonic gc-650Van esetleg bárkinek valami ötlete, hogy mi okozhatja ezt a jelenséget és hogy tudom megszüntetni? Nagyra értékelném, mert most választanom kell, hogy vagy a gépet vagy a klímát használom.
Előre is köszi!
-
--ka
senior tag
Ha működik, akkor meg ne foglalkozz BIOS frissítéssel.
... még a végén elromlik.
-
--ka
senior tag
válasz
spirit7777
üzenetére
Elvben Windows alól is (csak a korabeli időkben támogatott verziók esetén biztonságos - XP, Win7, meg kell nézni a támogatott OS-k listáját a lap weboldalán), de igen, FDD és lemez vagy CD (ez esetben elvben le kell zárni egy CD-R-t és ezzel csak erre lesz használható). A CD BIOS frissítést megint meg kell nézni a leírásban. Volt, ami elfogadta lezárt CD-RW-ről is, de meg kell nézni.
Piszok sok LGA775 lap volt nagyon különböző metodikával. -
--ka
senior tag
válasz
spirit7777
üzenetére
Ahogy u299975 kolléga írja.
Csak annyit tennék hozzá, hogy ha van frissebb BIOS, mint ami a lapon van jelenleg, akkor lehet, hogy megoldották.
Vannak olyan LGA775 lapok, amik az évek során 15-20 nem béta, azaz végleges BIOS-t is kaptak.
Sokat változott a technika, főleg a Core képes chipseteknél a korai és a legvégső BIOS esetén annyi minden változhatott, mintha új lapod lett volna. -
törölt tag
válasz
spirit7777
üzenetére
"775-ös alaplapnál " --- nem szereti. Nem készítették fel rá, mert kb. 15 évvel ezelőtt ez még nem volt napi gyakorlatban. DVD-s telepítő és kész.
-
törölt tag
Giga... Bármi miatt sérülhet, de krúva ritka és extrém. A Backup Biosban meg nem tudhatod, hogy mi van... Volt róla egy jó saját cikk egy régi fórumtárstól. ZSENI, NA!!! Genetikai alapon is meg tudta forrasztani.
Ami Giga lapot rendbe rakott (és az összes többit IS) , az jobb volt, mint a gyári új.
-
Horvi
őstag
válasz
tserrof77
üzenetére
Köszi ennek utánanézek. Most épp elindult és akkor downgradeltem a biost F7-re és utána most mindig elindult eddig(kopp-kopp). Közben azért futtatok memtestet is meg majd próbálkozok bios upgradel is.
Amúgy mitől szállhat el a fő BIOS? Illetve ha visszaírom a főbiost akkor mi a garancia, hogy nem száll el megint? Lehet ezeket vajon cserélni vagy kb esélytelen. -
joomt
csendes tag
Sziasztok köszönöm a lehetőséget. Olyan gondom lenne, hogy a számítógépem nem kapcsolt be, bekapcsolás után ventik pörögtek, de képet nem adott. Lehúzva mindent, csak a power pin maradt, és a gép bekapcsolás, működik! Annyi maradt hogy most elsőre megint bekapcsol de képet nem ad, kényszerített kikapcsolás, majd újra bekapcsolva már működik.
Kérdésem az lenne, hogy gépház hiba és/vagy alaplap hiba is lehet ez? (a gépház előlapja sérült)
Köszönettel a válaszokért. -
MurkaLap
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy gép, a hibajelenség pedig tök random kék halálok, játékokban állandó crash-ek, instabil FPS szám, stb. Jó pár hónapja megy, SSD, RAM cserék nem oldotta meg a dolgot, új Win10 sem. Kezd elegem lenni, és mindenképp eladnám majd, persze ha ér valamit, de jó lenne tudni mi a hiba. Nem Warzone-ozok vagy ilyesmi, leginkább WoT ill. LoL megy, tehát nem eget rengető igényű játékok.
A gép:
Aorus B450 Elite 2.0
Ryzen 5 1600 (stock)
Be quiet Pure Rock 2
Be Quiet System Power 9 600W
16 GB G.Skill Trident Z @3000MHz (2x8)
Asus Strix GTX 1060 6G OC
120GB SSD sata
1TB wd10ezex hdd2db monitorom van, 1x27" FHD, 1x21,5" 1600X900
Discord szokott menni háttérban, meg a chrome 3-4 ablakkal.Köszönöm előre ha tudtok segíteni
-
tserrof77
őstag
Elszállt a fő biosod. Ez dual bios-os lap, ezért tud néha elindulni. Némi hozzáértéssel, de vissza lehet írni a "B" biost az "A"-ba, YT tartalmaz ilyen videókat. (Emlékeim szerint a 2-es és 6-os lábat kell rövidre zárni) Ha szerencséd van, vissza tudja írni, de csak nem sérült a chip.
-
Horvi
őstag
Na sikerült cserecuccokat szerezni és kipróbáltam őket. Úgy néz ki a dolog, hogy a saját lapomat a csere cpu-val és ram-al sikerült egyszer elindítani de utána többet nem. Ha próbálom elindítani a gépet akkor bejön a Gigabyte UEFI BIOS kék képernyő de csak ez a felirat van rajta aztán egyből újraindul a gép. Ha cserélek ramot akkor néh-néha megint be tudok lépni a biosba. De a dolog elég hektikus. Mintha a BIOS nem jegyezné meg a beállításokat/vagy korrupt lenne.
Szóval nagyon úgy tűnik, hogy a lap adta meg magát és több sebből is vérzik a történet- Ha van még valami ötletetek, hogy mit próbáljak ki célirányosan akkor ne kíméljetek.
Köszi -
Sziasztok!
A konfig a következő:
Fujitsu Tx140 s1
Alaplap: D3049-b12 gs2
Processzor: Xeon e3-1265Lv2
Hdd: 250GB
VGA: Alaplapi, vagy Asus HD 7470
Táp: 450W gyári
Memória: 2*8GB Hynix 10600r vagy 2*2GB 1333 Kingmax. (Van még micron 4GB 10600r otthon, de azzal még nem próbáltam.)
Van még benne egy Raid vezérlő kártyaA probléma:
Nem ad képet, sem alaplapi vga csatlakozóról, sem az Asusról. Csak az általános hibát jelző háromszög villog narancssárgán, és 3mp-enként pittyen egyet. A ventik alapon mennek, aztán felpörögnek maxra, aztán vissza közepes fordulatra, mintha postolna, csak semmit nem látok belőle.Amit próbáltam:
Két táp dugalj van, próbáltam csak az egyikben, akkor villogott még egy led
, meg mindkettőben is.
Proci ki, foglalat szép, akkor már kapott új pasztát.
Már nem a foglalat.
Ramok párban, minden lehetséges formációban kaptak helyet a slotokban, az R-es is, és a sima is. Nincs változás. Igen, azóta olvastam, hogyan is kell két modult belerakni, de úgy sem jó, sajnos. Ram kompatibilitás hibánál gyanítom, a visszajelző led is villogna..
Tápcsatikat is lehúztam, Bios elemet is kivettem 2 percre. Az elemet nem cseréltem, nincs otthon ilyen bazi nagy.
A vezérlő kártyához nem nyúltam, lehet hogy kellett volna?
Sima HDD-t kötöttem rá. Meghajtó nélkül is kellene képet adnia, nem?
Sajnos nincs tapasztalatom az ilyen gépekkel, lehet hogy csak egy apróság, lehet, hogy komolyabb.
Kérem a tisztelt szakértő közösséget, adjatok "jó képet" a problémámnak!
Krisztián
-
Horvi
őstag
válasz
Undoroid
üzenetére
Köszi a tippet, sajnos visszaolvasva nem fogalmaztam elég pontosan. A minimál konfigot úgy értettem, ahogy az összefoglalóban van. Tehát csak a lap+cpu+1 ram volt + a pendrive amiről bootolt volna a memtest. Tehát a dVGA nem volt benne és így sem indult el.
A tápra nem gyanakodnék hirtelen mert az idei darab(nem örülnék ha az feküdne ki ennyi idő után, bár van rá jó pár év gari szóval nem lenne akkora gond), de azért megpróbálok szerezni másikat hátha. -
törölt tag
válasz
jokeph
üzenetére
és Undoroid (masszív ütős macsó név
, van benne velő):Táp engem is szopatott már néhányszor:
- 2013, vadiúj Chieftech iArena 450W (tudom, a még éppenhogy vehető occsó) Athlon II X4 640 és HD6670 összeállítású konfig alatt 3 hónap alatt eldurrant. Primér kör, a nagy kondi tubarózsává vált. A gariztatása 1 perc volt, ráfizetéssel cseréltem egy CTG 500-80P-re, a CTG 450-80P-m ment az öcsém gépébe az iArena helyett. Ma is azzal megy a kis konfig az összes vidéki nyári vihar, villámcsapkodások, letört ágak által rövidre zárt 20kV-os távvezetékek ellenére stabilan bírja 11 évesen.

Az 1990-es esztendőről meg ne is beszéljek, amikor a Vörös Csillag Mgtsz táp egy rohadtul strapabíró megbízható táp volt. Bekapcs gombok/kapcsolók 1 évet bírtak, ezek meg 5 évet simán.

--- MX 440-től undorodtam. MX 400-am volt, Ge Force3 Ti200 is, azokat jobban szerettem. Brand gépek is imádták. Van egy öreg gépem, abban egy Nv Quadro van, egy Tomato lap és egy Celeron700 társaságában. Valami MS ... Empire ... faszán ment rajt. Öcsém nyúzta...
-
jokeph
nagyúr
válasz
Undoroid
üzenetére
Ez szerintem egy remek tipp, anno ugyanígy sikerült kiszűrnöm a tápom hibáját.
dVGA X1950GT-vel eldobálta magát a gép a legkisebb 3D-s terhelésre, majd már 2D-ben és végül az OS sem tudott betölteni. Visszaállva IGP-re (ATI HD3200) meg tökéletes volt, valamint behelyezve egy GF2 MX 440-et, azzal iss.
-
Undoroid
őstag
válasz
üzenetére
Igen, simán lehet a MOBO is a hunyó.
Ha a kérdező megpróbálja az integrált VGA-t használva beindítani a masinát -ezzel tehermentesítve a tápegységét attól az enegiazabáló kártyától- és az egész szépen beindul, akkor Én a haldokló táp irányába indulnék el, mivel új terhelés (igaz, hogy csak néhányszáz miliamperes) került a rendszerbe és már az előidézte a jelenlegi helyzetet.(Jártam már úgy minőségi táppal, hogy a névleges terhelés fele-háromnegyedét kapta és már két nap után tönkre is ment. Visszaküldtem és jött a hideg zuhany: javíthatatlan ...és nem egy gagyi masina volt, hanem egy felső-közép kategóriás cucc volt! Többször láttam ezt a fajtát működés közben, mert az ismerősöm is ilyet használt. Előfordul...) Nem kötelező az Én javaslatomat követni, csak adtam egy lehetséges tippet.
-
d@minator
addikt
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Pár éve vettem egy 21:9 új LG monitort rendszeresen elsötétül egy időre amikor a hűtő kapcsol. Az előző monitor nem csinálta.
Azt mondták régi (elhasználódott) már a hűtő. -
törölt tag
A hirtelenül nagy áramfelvételre, amely egyidejű feszültség esést is okoz a 230V-os hálózatban. Jellemzően nagyobb teljesítményű elektromos motorok indulásakor lép fel, amikor még a durva induktív ellenállás is belép, hogy bonyolítsa a helyzetet.
Nagy teljesítményű lifteknél (teherlift pl.) még a neon is hunyorog.Nem biztos hogy a monitor tápellátása vagy egyéb része készül meghalni, de az sem kizárható.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- A jövőben nem csak a gazdagok kiváltsága lehet az Intel CPU-k tuningja
- Milyen notebookot vegyek?
- Sci-fi
- Mesterséges intelligencia topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Crimson Desert
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- HP Z2 G4 Workstation 500W táp - üresen - alaplap+ház+táp+CPU hűtő - ram, ssd és cpu nélkül - 2db van
- AKCIÓS/GARIS/ÚJ/HASZNÁLT/ Ryzen 7 5700/16GB DDR4/RX 6800 XT 16 GB/ 500 GB M.2 SSD/1 TB HDD
- FPSRaptor PC - i7-4790k / RX580 8GB / 16GB DDR3 / 1TB SSD
- Gamer PC i5-14400F RTX 2080 Ti 32GB DDR5!!!
- Lenvoo M80q Micro - Mini PC - Core i5 10500T 16Gb ram 256GB SSD - gyári Wifi - csak 1db
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 512GB FHD 400nit 1 év garancia
- Új Asus ROG Zephyrus G14 OLED 2.8K G-Sync 120Hz RyzenAI9 HX370 32GB 2TB RTX 5070Ti 12GB W11 Garancia
- 171 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080 (ELKELT)
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- 209 - Lenovo Yoga Pro 7 (14APH8) - AMD Ryzen 7 7840HS, no GPU
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Teljesen félreértettem a kérdést...kikapcsolás utáni (tetű)lassú leállásra volt ez egy egész jó megoldás.