- Mobil flották
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Magisk
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
qltsar
veterán
válasz
tserrof77 #52558 üzenetére
Hogy csinálhat ilyet, ha előtte nem csinált ilyet?
Én örülnék a legjobban, ha megoldható lenne ez szoftveresen
!
GPU BIOS-t egyszer próbáltam frissíteni, de a Gigabyte oldalán lévő csomag elhasalt telepítésnél - pedig jót töltöttem le (1db van).
GPU Z:
CPU Z:Köszönöm
!
-
Crockoo
csendes tag
válasz
tserrof77 #52211 üzenetére
Próbáltam már mindent, sőt, háttértárat is cseréltem. VGA-t is, RAM-ot is, a probléma random visszatér. Ezért vagyok tanácstalan. Hűtő okés, ,nem melegszik, paszta nem száraz - nemrég volt újrapasztázva.
De mondom, már a bios logónál megáll a történet. Én még arra gondoltam, bár dual biosos az alaplap, nem-e ott a gond, vagy a ram-vezérlővel... -
hentes555
senior tag
válasz
tserrof77 #52194 üzenetére
Megpróbálok szerezni majd egy másikat. Ami még fura, hogy most felraktam manuálisan is az alaplap drivereit, amit az ASUS oldaláról szedtem le és kipróbáltam a PUBG-t. Felvettem előtte közepesre a grafikát, átváltottam DX11E módra, utána egész tűrhetően ment, ilyen hosszabb megakadások nem voltak.
Aztán elindítottam a Warzone-t, na az totál besz*rt megint, hosszú-hosszú másodpercekre megállt a kép. Sőt, elindítottam a beépített benchmark progit, ott az első jelenetek valamennyire akadozva lementek, utána meg fekete lett az egész kép, egyedül a bal alsó sarokban mutatott egy számsort amit előtte is, viszont lövöldözni meg tudtam ennek ellenére és mindig azonnal reagált a lövésre, ha nyomtam a bal egérgombot -
FunPro
őstag
válasz
tserrof77 #52183 üzenetére
Az is elképzelhető, hogy a 1200-nak nem tetszenek a ramok. A leírt BL2K8G30C15U4B ram nincs ott a támogatottak között ennél a procinál. 5600x esetében fel van tüntetve.
Persze, ha az "el sem indul" kifejezés azt jelenti, hogy fel sem pörög a gép, akkor ott más lesz a hiba szerintem.
Én azért hagytam volna abba a tesztelést már a legelején, mert a leírás szerint a gép működött, csak nem látta az egyik ramot. Innentől a bios verzió megfelel(t) a procinak, a ram megfelel a procinak. Új cpu esetén pedig elég kis százalékot adnék arra, hogy fizikai sérülés hiányában le legyen halva a ramvezérlés. Elképzelhető, de előbb gyanúsítanám a használt alaplapot. Naív ember vagyok, de lehet az eladó sem tudott a hibáról, mert lehet neki addig jó volt a kontakt, amíg ki nem szedte a procit.
-
JulianSinulf
őstag
válasz
tserrof77 #51268 üzenetére
Köszi!
Most, hogy így írod, eszembe jutott, hogy a laptopomra is ráküldte a bios frissítést. Szerencsére bios-ból csinálta, de amíg nem dugtam töltőre, nem akarta. Továbbléptetni is nehéz volt, hogy ismét induljon a w11, mert én meg akkor nem akartam töltőre dugni.
W10 ilyeneket még nem csinált. -
Kiskun87
lelkes újonc
válasz
tserrof77 #51061 üzenetére
Na azt akkor a számlán is megnézem, hogy mikor vette pontosan, mert csak a hirdetésből néztem, hogy a gari lejárt már róla. Ha meg erre is 10 év van és a táp a ludas akkor a gyártónak küldöm vissza. Monitorral jártam már így, hogy gyártót hívtam kijelző hiba miatt és egyből cserélték, nem kellett az forgalmazóval szenvedni. Remélem itt is érvényesíti majd a gyártó a garit.
-
Petya XT
senior tag
válasz
tserrof77 #51061 üzenetére
Alapjáraton is garisnak kellene lennie, ha másfél éves a táp(vagy az idősebb?). Erre rá kellene kérdezni. A RAM-okkal is ezt játszák, 36 hónap és kész, hiába a 10 év gyártói oldalról. Intézzed magadnak, persze, csak ha a vásárláskor regisztrálta valaki(ez nem szokott menni)...
-
spleenszuru
őstag
válasz
tserrof77 #49176 üzenetére
B550-F nálam is folyamatosan sárga LED-ezik, csak nálam a gond, hogy a gép nem kapcsol KI.
Beragad leállításkor, kigyullad a sárga LED, és csak force stop álíltja le.
Teljesen random, már próbáltam kb. mindent, RAM topikból is kértem helpet, itt is jártam, még most sincs meg a végleges megoldás, de baromi idegesítő.A ramom nincs a QVL listában, de Fudi kolléga azt javasolja, akkor sem éri meg költeni másik kitre, mert lutri.
-
válasz
tserrof77 #49050 üzenetére
Na végül cseréltem tápot, 3 napig nem jött elő a jelenség, aztán megint megakadt.
Vettem egy CM G650M tápot, tehát a kraft megvan.
Mégis megállt minden.
Amit még észrevettem, hogy amikor 1 monitorral és a 300-as táppal hajtottam, sosem állt meg. Két monitorral meg igen.
Illetve Firefox-ban megy egy hosszabb Youtube feltöltés, még arra tudok gondolni, nem-e a böngésző a ludas... -
joecontra
addikt
válasz
tserrof77 #49063 üzenetére
Köszi a választ.
Az alaplap Asus Prime A320M-K, a processzor AMD A8-9600 3.1GHz (sAM4), a táp Chieftec 500W Element ELP-500S 85+. Nem egy erőmű a gép.
Raktam már össze pár gépet, de persze ez nem zárja ki hogy hibáztam az összeszereléskor.d@minator
Ugyanilyen lap volt előtte. Azért cseréltem mert megnyekkent. Az is ezt csinálta de végül már nem is indult. A táp is volt cserélve már a gépben, igaz nem most hanem néhány hónapja mert az is megadta magát.Üdv,
J -
-
FunPro
őstag
válasz
tserrof77 #48042 üzenetére
Soha nem másztam bele egyébként abba, hogyan működik az SSD.
Mármint, azzal addig tisztában vagyok, hogy a vezérlőszoftver egy elengedhetetlen dolog. Arról viszont, hogy ez a szoftver mit is vezérel, arról már lövésem nincs.
Mert ha mondjuk a tárolt adatokat nem piszkálja, hanem ez tényleg csak a működést vezérli, mint az alaplapon a BIOS, akkor elméletileg menthetőnek kéne lennie egy így elpusztult SSD-nek (bár kétlem, hogy nem ez vezérli pl. a címkézést).
Persze, nem az egyszerű embernek, mert akkor is kéne egy gyári vezérlőszoftver, amit valaki lementett egy hasonló típusú ssd-ről, majd kell egy program, amivel a lementett cuccot rá lehet nyomatni a hibás ssd megfelelő helyére.
Aztán ha alapból olyan a dolog, mint mondjuk a dual bios előtti idők vagy a telefon rootolás/rom telepítés, ahol egy rossz mozdulattal helyrehozhatatlanul hardbrickeljük a készüléket, akkor alapból kivitelezhetetlen az egész. Én azért gondolnám, hogy egyébként lehetséges, mert egy bizonyos ssd esetében találkoztam ilyen megoldással.
-
-
Risci69
újonc
válasz
tserrof77 #47547 üzenetére
Az a baj lefagy rögtön a windows telepítő indításnál, így nem tudok másra sem telepíteni, hiába dugom be az ssd - t mondjuk winyó helyett, egyszerűen nem tudom elkezdeni a telepítés folyamatát, windows logó bejön és lefagy a gép
ha simán winyóról bootolom be akkor meg el se jutok windowsig, alaplapom logója bejön, biosba még be tudok lépni, utánna kiírja hogy felkészülés a javításra és szintén lefagy
-
Horvi
őstag
válasz
tserrof77 #47414 üzenetére
Köszi ennek utánanézek. Most épp elindult és akkor downgradeltem a biost F7-re és utána most mindig elindult eddig(kopp-kopp). Közben azért futtatok memtestet is meg majd próbálkozok bios upgradel is.
Amúgy mitől szállhat el a fő BIOS? Illetve ha visszaírom a főbiost akkor mi a garancia, hogy nem száll el megint? Lehet ezeket vajon cserélni vagy kb esélytelen. -
-FreaK-
veterán
válasz
tserrof77 #46883 üzenetére
Köszi!
Az alaplap dobozán rajta van, hogy Ryzen 5000 ready, de akkor gondolom ez nem azt jelenti, hogy rögtön olyan bios is van rajta. Feltételeztem amúgy, hogy mivel ilyen régóta jelent már meg, ezért most már csak olyan biossal gördül ki a gyártból, amivel rögtön megy az 5000-es széria.Viszont akkor a további kérdés, hogy miért nem működött a bios flashback?
Át kell nevezni a .cap fájlt egy adott névre, a megfelelő usb portba bedugni, 3 villanásig nyomva tartani a flashback gombot és utána mennie kéne. Viszont 5x villan fel a led, és utána folyamatosan ég, ez a manual szerint azt jelenti, hogy valami nem stimmel, de vajon mi...
ntfs és fat32-vel próbálkoztam, lehet, hogy extfat kéne?Vártam amúgy sokkal többet is, mert én is találkoztam már ilyennel, de nem ez volt a gond.
-
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz
tserrof77 #46433 üzenetére
Noh tegnap ment egy darabig a gép, kikapcsoltam, majd 5 percre rá ismét be. akkor simán indult.
Úgy tűnik a "hideg indítás", amit Te is mondtál.
Akkor várhatom, hogy beszarik a táp?
Este még cserélek egy elemet hátha. Azt hiszem CR2032 kell a lapokba, bár zsír új volt benne, mikor 1 éve elhoztam. -
polesa
csendes tag
válasz
tserrof77 #45879 üzenetére
A telepítő természetesen UEFI. Az SSD vadi új, ill. egy működő asztali DELL-ben már a BIOS-ban is látszik, tehát nem is hibás. A gépet se gondolnám hibásnak, talán nem kompatibilisek vagy valami beállítás nem jól a van a BIOS-ban, habár sztem már kb mindent próbáltam. UEFI módban is, gyári kulcsokat visszaállítva, sőt Legacy módban is is. Secure boot on és off...de semmi.
-
quailstorm
félisten
válasz
tserrof77 #45797 üzenetére
Most van annyi időm/kedvem...
Semmi nem utal arra, hogy Ethernet driver lenne a gond, TCPIP.sys nem az. Egyébként akkor futott épp a qBittorrent seedelés is.
Stacktrace-ben, dump-ban, sehol sosem láttam Realtekre utalást.
Discordot se gyanúsítanám, mert ezek illegal memory access-ek, meg out of boundary-k, szóval nem azt olvassa vissza, amit beleírt a memóriába. Ráadásul mindig valami magas helyiértékű bit marad úgy.A másik, hogy mostanság kb. minden driver user módban fut. Tök mindegy, hogy GPU vagy Ethernet driver, az már nem rántja magával a rendszert, ez nem DOS alapú Windows, de nem is XP.
Hardverkonfigurációm is kb. vásárlás óta változatlan.
Így viszont nem marad más, mint a hardverhiba.WinDBG Preview alkalmazással szoktam megnézni a kékhalál eredményét.
-
Zender90
csendes tag
válasz
tserrof77 #45607 üzenetére
Hali,
1 órája megy videokártya nélkül a gép... :/
Megpróbálok majd bent a munkahelyemen beszélni az IT-sunkal hogy valahogy teszteljük már le azért a kártyát valahogy..mert így most azért csökkent az áramfelvétel is, és inkább valahogy biztosra mennék.
Köszi a tippet egyébként ez eszembe se jutott h integrált kártyám is!!
-
-
Erunosta
tag
-
Tamas1982.1
tag
válasz
tserrof77 #44011 üzenetére
Szia, köszi a segítséget! Igazad lett. Ha a két memória foglalatból a procihoz közelebbibe bármilyen RAM kerül akkor nincs kép. Ha ugyanaz a memória a másik foglalatba kerül, akkor indul.
3 párral is teszteltem, mindig ugyanaz lett az eredmény. Hibás lehet a foglalat, ilyet még nem láttam eddig. -
banks001
újonc
válasz
tserrof77 #43933 üzenetére
Köszönöm a válaszokat! gondoltam ma mielőtt tényleg neki állok teljesen szétszedni, elindítom még egyszer. És elindult Safe modban. Aztán reseteltem és rendesen megy a gép hiba nélkül. Hihetetlen számomra. Így már elég nehezen tudom kiszűrni, hogy mi lehet a baj. És kitudja mikor jön elő megint. MemTest64-et futattam fél órán át, ami pörgette a procit meg a memóriát és hiba nélkül teljesítet. Nincs sehol égett csatlakozó.
Ami megmaradt azaz, hogy vannak visszajelző ledek amit a kép is mutat és a boot sárga zöld nem villant fel egyáltalán, tehát mintha bootolni nem tudott volna. De attól még képnek kellett volna lennie. -
Laby
őstag
válasz
tserrof77 #43919 üzenetére
Igen, azzal kezdtem hogy legfrissebb BIOS-t felraktam. Viszont előbb olvastam külföldi fórumon, hogy BIOS frissítés megoldotta az adott embernek a gondot, úgyhogy lehet hogy kipróbálok régebbi BIOS verziót.
(#43917) chopin42
Na ezt így nem néztem. Szerintem MSI Afterburner-ben bekapcsolom a világ összes dolgát, és felveszem és utólag visszanézem hogy akadás pillanatában valamelyik érték ingadozik-e?! -
Essejó
veterán
válasz
tserrof77 #43222 üzenetére
Úgy néz ki, hogy sajnos nem vírus. Vagy ha igen már a Biosra is hatással van. Másik gépen letöltött és PD-re kiírt bootolható víruskeresőt akartunk futtatni, de már a biosban is elmásznak a menük ha ki is választja, hogy PD-ről bootoljon, mire entert nyom már egy másik ablak/menü nyílik meg bioson belül. Szóval megy szervizbe a masina.
-
s3toraph
senior tag
válasz
tserrof77 #35707 üzenetére
Nem csinálta, amikor teszteltem, egyik 2GB-al egyik slotban, aztán a másikkal a másikban slotban sem. De akkor nekem működött szépen mindkettővel is utána. Csak hazamentem és egy óra múlva írt unokatesóm hogy megint szétfagyott.
Most csak 1 db 2GB-os modul van benne. Ha ezzel ok, akkor legközelebb megyek nálunk belerakok még egy 1 GB-osat (eredetileg ami benne volt upgrade előtt) és akkor megnézzük működik-e 3GB-al.
-
Petya XT
senior tag
válasz
tserrof77 #35569 üzenetére
..Igen, mert a 1050 kártyával nem azokat a beállításokat használod, mint egy 1060 esetében. Valószínűleg a hátterében maga az FX áll, és a szálankénti(modulonkénti) teljesítménye. Ha lebutítod a grafikát egy 1050 szintre, vélhetően valóban nem lesz baja. Lehet még melegedés és throttling, bár ez nem valószínű. Inkább az FX, ennyit bír... És nagyon érdekes, hogy akkor is drop van, amikor látszólag 25-35%-os a kihasználtság. A 8350 dettó un. csinálta...
-
tupuk
aktív tag
válasz
tserrof77 #35514 üzenetére
Hát ez rossz hír
Azért természetesen köszönöm a választ, jobb megelőzni a bajt.
Ez három új kérdést vet fel:
1. Amíg nem cserélem le, lehet valami programmal javítgatni, erősíteni, hogy addig se dögöljön meg amíg nincs új?
2. Ha már csere, akkor egy SSD-t tennék bele, ezt érdemes? Most egy 300 GB-os van benne, akkor tennék bele egy 120 Gb-os SSD-t, meg egy kb. 200 Gb-os hagyományos vinyót.
3. Ha Kínából rendelem az ebay-en a vinyókat, az szerinted oké? Kis mütyűröket rendeltem már onnan sokat, és azokkal nincs baj, de egy vinyót is lehet vagy azt inkább innen? -
Kódos
aktív tag
válasz
tserrof77 #35506 üzenetére
Sikerult megoldanom a problema valoban a biosban volt meghozza a fan control system ben kellet ignore alni azokat a ventiket amelyeket nem ismert fel a bios habar tovabbra is titok marad mert mivel a legfrisebb bios van fent a lapon vagy lehet ezert?de koszi az otletett
-
chopin42
őstag
válasz
tserrof77 #35480 üzenetére
Úgy lesz, portfóliót/miegyebet kell írnom ezen a kis nyugdíjas cuccon...egyébként egy vapor-x példány, jól szolgált mindeddig. Annyit megpróbálok mindenesetre, hogy a napi küldiket letudom a hs-ben, és minden nap lekopogom, hogy működik...Amit leírtam hibát, azt nevezzük artifactnak? Mitől van?
-
hunvarlan
aktív tag
válasz
tserrof77 #35260 üzenetére
Nos nem akarom elkiabálni de eddig úgy tűnik hogy az alaplap csere után rendkívül jól teljesít a gép szakadás és fagyás mentesen csak hát mivel ingyenes windows frissítés volt ezért most vagy beszerzek egy ujjat vagy elviselem a windows-t aktiválja feliratot mindenhol.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mobil flották
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Tesla topik
- Asztalos klub
- Path of Exile (ARPG)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest