Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Betáblázta magát az Oppo
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Egy picit megpihen az iPhone a 200 megapixeles váltás előtt
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
jokeph
nagyúr
válasz
Erikk22
üzenetére
és ramok nélkül is ez van ?
BIOS élből támogat minden 12/13 gen CPU-t (gyártó oldal alapján), ez nem lehet a probléma.#49296Erikk22: érdekes....

Ami ramokkal próbáltad, tudható hogy jók, azaz mennek másik gépben ?Azért leáramtalanítanám a gépet (220V kábel is kihúz), pár power gomb nyomkodás és csinálnék egy CMOS clear-t, hátha... (elem ki, jumper feltesz pár percre - lap jobb alsó sarkában, CLRTC feliratú tüskepárra).
#49298codec:
Én a dVGA-t még kivenném, és IGP-vel próbálnék tovább.
-
Erikk22
csendes újonc
Sziasztok lenne egy problémám. Összeraktam egy számítógépet ezekkel a paraméterekkel:
Alaplap: ASUS TUF GAMING B760-PLUS WIFI D4
Processzor: I5 13400
Memória: Hyper X Fury 2x8GB 3200mhz
Tápegység: NZXT C650
1TB SATA SSD
A fent leírtak közül minden bolti, pontosabban az Alzán vásárolt kivéve a processzor, azt itt vettem a hardveraprón elméletileg bontatlan állapotban.
Viszont amikor összeraktam a gépet elinduláskor nem ad képet, csak az alaplapon a narancssárga LED világít.. Már próbáltam másik táppal, egy rammal, ram nélkül, áthelyezve, másik rammal, cseréltem elemet, a processzor jól van behelyezve a hűtő nincs ráhúzva szóval ezek elméletileg kizárva. Felhívtam az illetőt akitől vásároltam aki azt mondta, hogy BIOSZT kell frissíteni az alaplapon, hogy kezelje. Tudtommal a B760-as szériát nem kell frissítgetni mert 13. Gen supporttal jönnek ki a dobozból.
Bármilyen ötletet vagy segítséget elfogadok és nagyon hálás lennék érte! -
ficzal1
csendes tag
Sziasztok!
Igyekeztem sok windows support oldali forrásból tájékozódni, illetve hibaelhárítást eszközölni, de nem igazán sikerült még. Általános számítógépes tevékenységnél (internetezés, böngészés) a gép magától újraindult (windows 10 home 22h2 verzió). Még ez önmagában nem is tűnt fel, mert szokott néha, pedig egyáltalán nincs túlterhelve. Amikor ismét betöltött a Windows, ProfSvc hibával nem tudtam bejelentkezni a felhasználói fiókba. Újraindítottam megint, illetve vártam egy kicsit. Áramtalanítottam a főkapcsolóval a gépet, ismét újraindítottam és nem töltött be a profil. Elkezdtem csökkentett módban (először hálózattal), de egyszerűen nem töltött be, csak fehér képernyő. Újraindítottam simán csökkentett módban, amiben szintén nem töltött be. Hibaelhárításkén sikerült a rendszert az előző napi munkamenetre visszaállítani.
A felhasználói profilba sikerült bejelentkezni, de a fotókat, illetve bizonyos alkalmazásokat a rendszer nem töltötte be. A gép egyszerűen nem indul el normál módban, csak szelektív módban. Amikor a beállításáoknál msconfigban átállítom, újra visszaugrik a szelektív módba a gép. Lemezellenőrzést is csináltam, illetve azóta csökkentett módban sikerült msconfigban beállítást módosítani, de visszaugrik a szelektív módra. Rendszergazdagként is. A különböző bcdedit futtatásokkal próbáltam, és szintén csak szelektív mód. A gépet alaphelyzetbe visszaállítottam úgy, hogy a korábbi adatokat tárolja, és újratelepítés után is hiba. Ami szintén érdekes, hogy azon az SSD-n amin az operációs rendszer is telepítve van, kb. 120 GB fotó van, és a telepítés után olyan mintha duplázta volna az SSD adatot, mert a kb. 465 GB tárhelyből 180 körüli ami nem foglalt. A fotókat viszont az alap profilból nem mutatja. Illetve a proflnevet átállította sima user névre. Próbáltam rendszergazda profilt csinálni, és hibát ott elhárítani rendszergazdai jogosultsággal, de nem működött. Esetleg hasonló hibával találkoztatok már? Milyen beállítást, hibaelhárítást csinálhatna még az ember? -
SRII
őstag
Sziasztok! Van egy kis gépem,(ideiglenes) Asus Pq88 alaplap i7 3770, 16Gb ram(egyforma) és egy gtx 1070 oc ,(a hűtés 6db 14cm venti, a táp siesonic 650 gold platinum) sajna olyan hibák vannak, hogy ha játszom pl a cod warzone, vagy a pubg akkor előtte mielőtt elindítom a játékot ujra kell indítanom a gépet mert azonnal kidob a játék azzal az indokkal hogy kevés a memória, ha újraindítom kb 2-3 meccs után lefagy a játék és ugyan azt az üzenetet adja be' kevés a memória ' vagy elfogyott a memória!
milyen memória fogy el? nem írja soha, ha kilépek és megnézem mi eszik memóriát semmi különös nincs a leírásban, 4-5% megy a proci a memória is alapon vagy csak böngészve a videokártya meg 1% (a kártya terhelési teszten lefuttatva tökéletesen teljesített.
, ha pl cs:go val tolom egész nap semmi baj nincs, 10-15 mm is lemegy egy nap és semmi gond.
Sőt ha elindítok egy nagyobb játékot kockás a kép, akadozik a karakter (pl cod mw2) és lefagy a game 2-3 perc után ilyenkor nem ír semmit ki, csak kilép a játékból.
Valakinek van ötlete mi ez?
(minden játékbeli beállításom low , ezért sem értem )
köszönöm -
-
-
-
HoriTon
csendes tag
válasz
d@minator
üzenetére
Megcsináltam, amit írtál.
Első indításra eljutottam a Bios-ig. Leállítottam, hogy az egeret és billéntyűzetet is rákössem, viszont utána már a monitoron nem hozott be képet. A processzor hűtőn látom, hogy felpörög, áram alatt van, viszont a monitoron nincs jel. Próbáltam alaplapi és GPU kimenetről is.Hogy tudnék ismét videójelet kapni?
-
KROK640
nagyúr
válasz
Csirekzoli01
üzenetére
Kikapcsolnám az XMP-t, illetve megnézném Win10-el is.
-
d@minator
addikt
válasz
Csirekzoli01
üzenetére
Elsőnek belépsz a BIOS-ba és F5 majd F10 és save.
12V tápcsatlakozókat széthúzni átnézni tüzetesen. A moduláris részen is.#49273HoriTon: Általában ha nem nagyon rossz az alaplap ezzel a módszerrel elindítható de a rövidzár kiszedése után leáll megint. Ha tartósan benne hagyod a gémkapcsot és jár a gép fél napot vagy többet meg is javulhat a kapocs kiszedése után. Azaz össze lehet szerelni és működik rendesen. Két gépnél már bevált. Egynél nem.
Hibajelenség: Mindkettő áramtalanítva volt több órát aztán nem indultak el. -
Csirekzoli01
újonc
Sziasztok
Be quiet dx500
Asus Tuf gaming b760m - plus wifi d4
G Skill Ripjaws 32gb 4000mhz
Palit rtx 4070
FSP Hydro G pro 750watt
Wd blue 1tb nvme ssd
Intel I5-13500Par napig semmi probléma nem volt a géppel. Az egyik reggel mikor bekapcsoltam 30 perc elteltével mint ha a konnektorból kihuztam volna. Aztan mikor ujra megprobaltam bekapcsolni egyből kikapcsolt. Szétszedtem és nem lattam semmi rendelleneset. Azota nincs hirtelen leállás csak lefagyás, a hang is egyből megakad.Csak a bekapcsológomb hosszu megnyomásával tudom kikapcsolni. Minden driver és program telepítve a legfrissebbre. Játékok kifogástalan allapotban futnak ( nincs akadás vagy fps drop).windows 11 van a gépen. Biost nem merek frissiteni mert ha kikapcsol a gép akkor kuka lesz az alaplap.XMP-t probáltam kisebbre tenni (3600mhz) nem törtent valtozás.
Egyéb ötletek ? A táp az elegendő ? Barkit kérdezek mindenről megoszlóak a vélemények. Próbálnék tapasztalatokra támaszkodni.
Elore is köszi
-
d@minator
addikt
-
-
-
d@minator
addikt
válasz
vakondka
üzenetére
Szia! Kb.ezek lehetnek. 1 és 3 kizárhatjuk.
- pörög a CPU
- pörög a GPU
- BIOS-ban fan speed maxon van
- rossz a hőérzékelő
- rossz a BIOS
- rossz a hűtő
- nem fekszik fel a hűtő
- légáram útjában van valamiFrissítsd le a Win-t, drivereket, BIOS-t [link]
A többit ellenőrizni, CPU-t kivenni, BIOS CMOS clear és/vagy frissítés. -
-
-
-
válasz
spleenszuru
üzenetére
Igen a memtest batban stressz teszt van.
szerk.
közben nagyúr lettem
-
válasz
spleenszuru
üzenetére
persze.
AVX2 Float, AVX2 Integer, Mixed Workload
mindent tesztel cpu fronton. -
válasz
spleenszuru
üzenetére
Egy ycruncher tesztet is nyomatnék biztos ami biztos.
Hamar kibukik rajta a cpu vagy memória instabilitás
[link]
memtest.bat lefuttatod pár órán belül ki kell hogy dobja a hibát ha instabil. Nekem 20p-en belül dobta, hogy a 11es mag hibázott. -
-
vakondka
őstag
Sziasztok,
Van egy HP Prodesk 405 G4 desktop mini PC-m.
Kb fél éve állandóan belassul, bármit csinálok vele.
Csináltam egy formázást, újra telepítettem a Win 10-et, nincs semmi más program rajta. Meg se nyitok semmmit mégis pörög a ventilátor mint az őrült.
Felraktam egy programot ami mutatja a CPU hőmérsékletét és állandóan 80 fok körül van a proci.
Szétszedtem, kipucoltam, újrapasztáztam a helyzet változatlan.
Mi lehet a megoldás?
-
HoriTon
csendes tag
Köszönöm. Bár meglepődnék, ha elindulna, mivel két gépház gombjával is próbáltam már.
-
-
-
HoriTon
csendes tag
válasz
Top cat
üzenetére
Próbáltam iGPU-val is, nem történt változás. Tápcsatlakozók és procihűtő csatlakozók is jól vannak csatlakoztatva, ahol van bepattanó a csatlakozónál, azok is bepattantak. Csatlakozók nem lötyőgnek, masszívan fekszenek az alaplapon. Bekapcsoló tüske is megfelelő helyre lett kötve. Másik ház kapcsolóját is már rákötöttem, azzal sem történik semmi.
-
HoriTon
csendes tag
válasz
Top cat
üzenetére
Zsebkendőn keresztül óvatosan szedtem le róla, de köszönöm a tanácsot, észben tartom. 🙂
Igen, most már csak az általad említett konfiggal van baj. Ott semmi nem történik bekapcsoláskor. Ott csak annyi történt, hogy komplett az alaplapot kiszereltem a gépházból, processzor hűtő, RAM minden maradt az alaplapban. Tápegység hiba kizárva, mivel próbáltam másik táppal is.
-
spleenszuru
őstag
válasz
Rony949
üzenetére
Nálam is végig futott a tm5 Anta777 extreme profil minden esetben, állítás után, mégis bajos.
Jelenleg manuálisan 3200 MHz-re van állítva, mivel a proci hivatalosan ennyit támogat max, eddig 5 sikeres leállítás, kíváncsi vagyok mikor fekszik le újra.
A fórum RAM mestere szerint ez a ryzen már csak ilyen sajnos.
Nem biztos, hogy nálad is ram baj van, de így gondolom ki fog derülni. -
Rony949
addikt
válasz
spleenszuru
üzenetére
Csináltam egy memória diagnosztikát, de semmilyen error-t nem észlelt.
Illetve most látom csak, hogy két DOCP profil is van BIOS-on belül. Eddig a 3600Mhz-es profilon volt, most megpróbálom a 3000-eset, hátha ezen stabilabb. Ha az se jó, utána tényleg kikapcsolom.
Csak elég gáz, hogy veszek egy 3600-as RAM-ot és tényleg le kell korlátoznom 2400-ra, hogy ne legyen semmi galiba? (mert hogy DOCP nélkül ennyin fut) Bosszantó egy kicsit.
-
spleenszuru
őstag
válasz
Rony949
üzenetére
Szia!
Szerintem próbáld meg kilőni az XMP-t, vagy legalábbis a másik, 3000 MHz órajeles verziót tesztelni.
Ugyanezzel a lap és RAM párossal szenvedek én is, csak nálam más a gond. (nem áll le a gépem néha....)
Ez a RAM ugye rajta sincs az alaplap QVL listáján, már éppen azon vagyok, veszek egy olyan kitet, jó drágán..Ill. még egy tipikus amd ellenséget, a hardveres gyorsítást kikapcsolva is megnézheted, már ha eleve ki nem kapcsoltad.
-
HoriTon
csendes tag
válasz
Top cat
üzenetére
Ma újból nekifutottam a dolognak, leszedtem a hűtőt és megnéztem a foglalat tüskéit. Mindent rendben találtam, viszont amikor vissza akartam helyezni a processzort, megfordítottam és megláttam az alján, hogy egy kis rászáradt paszta volt a kontaktfelületen. Régi paszta volt az már, mert teljesen rá volt száradva, valamint a mostani hűtő felhelyezésekor a processzort nem vettem ki a foglalatból. Szerencsére sikerült lekaparnom róla, majd vissza minden, és láss csodát, betöltött a BIOS, majd a bootolás is sikerült.

Feltételezem, hogy évekkel ezelőtti pasztázásnál odakerült, és most a hűtő felhelyezésénél picit megmozdult a tokba a processzor, és ennyi elég volt neki, hogy szigetelje az egyik tüskét a foglalatban.
Ezzel Jancsika gépe teljesen megoldódott, sikeresen minden drivert telepítettem, és megfelelően működik.Egyelőre Juliska teljesen néma gépével nem tudtam mit kezdeni, az még várat magára.
Bízom benne, hogy az is megoldódik, és köszönöm az eddigi segítséget.
-
Rony949
addikt
Üdv néktek.
Elég komótosan, de végre sikerült összevásárolnom egy új asztali gépet (fél év alatt). Múlthét csütörtök (2023. június 15) óta van beüzemelve és sajnos azóta már háromszor történt meg az, hogy netezek és egyszer csak a semmiből lefagy a gép, de így teljesen. Semmire nem reagál, nem mozog a kurzor, nem reagál semmilyen gomb lenyomására (se Ctrl+Alt+Del, se Alt+F4). Második fagyásnál vártam egy negyed órát, hátha magától visszaáll a gép, de semmi. Csakis az oldja meg, ha nyomok egy hard reset-et a gépház power gombjával.
Itt már egy kicsit el kezdtem aggódni. Próbáltam minden fontos driver-t frissíteni, letölteni a legfrisebb verzióját. Frissítettem a BIOS-t is és ha már BIOS, ki szeretném emelni, hogy nulla tuning történt a gépen. Minden alkatrész alapórajelen fut. Annyit csináltam maximum, hogy BIOS-on belül feloldottam a RAM órajelét, hogy ne a limitált órajelén menjen (XMP/DOCP).
Minden alkatrész vadiúj, leszámítva egy darab M.2-es SSD-t, kettő darab SATA SSD-t és egy darab HDD-t (ami azt illeti, a a HDD-vel is van valami, mert a gépem nemes egyszerűséggel nem látja, se a Win telepítőnél, se a Disk Management-nél, pedig egy nappal korábban, az előző gépben még vígan elvolt)
Eltelt egy pár nap, már kezdtem örülni hogy jól fut a gép, erre bumm, a mai nap megint ugyanúgy lefagyott, ezúttal már harmadik alkalommal. Érdekes, játék alatt nem csinálta még, mindig böngészés alatt jött elő.
Szóval ennyi. Próbáltam Google-ön rátalálni valami megoldásra, de ez is olyan, mikor valami betegség után néz az ember, minden szar indokot talál, hogy ez a ráknak az előjele, súlyos fertőzés stb. Szóval a guglizást gyorsan abbahagytam inkább.
Első sorban RAM-ra vagy tápegységre gyanakszom, de kíváncsi vagyok ti mit gondoltok. Ha valakinek lenne valami tippje, az kérem ossza meg velem! Hálám fogja üldözni!
Rig:
Ház: Be Quiet! Pure Base 500
Alaplap: ASUS ROG STRIX B550 F GAMING
RAM: Kingston FURY Renegade DDR4 3600Mhz CL16 (2x16GB)
Proci: AMD Ryzen 7 5700X
Videókártya: Sapphire Nitro+ Radeon RX 6800 XT (16GB)
Táp: Seasonic Focus Plus 750W (platinum)
Hűtő: Be Quiet! Dark Rock Pro 4
Op rendszer: Win10 -
-
HoriTon
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni az alábbi történettel kapcsolatban.
Tegnapi nap egy jóbarátom (nevezzük Jancsikának) megkért, hogy a megrendelt MSI GTX 1660 Super GDDR6 videókártyát és egy Arctic Freezer i13X processzor hűtőt szereljem be a PC-jébe. Egyeztetés közben kiderült, hogy a testvérének (nevezzük Juliskának) jobb processzora van, ezért komplett alaplap+proci+ram triót építsem be a gépébe, kicserélve az ő régi rendszerét, majd erre az erősebb trióra tegyem rá a processzor hűtőt, majd bekötve a videókártyát.
Jancsika előzetes buildje:
Alaplap: Asus B85M-G (1150) (később ez lett beépítve Juliska gépébe)
Processzor: Intel i5 4430 (később ez lett beépítve Juliska gépébe)
RAM: 12 GB DDR3 (később ez lett beépítve Juliska gépébe)
GPU: Gigabyte HD7790 2GB GDDR5
TÁP: DeepCool 500 WJuliska előzetes buildje:
Alaplap: Asus H310M-K Rev. 2.0 (1151) (később ez lett beépítve Jancsika gépébe)
Processzor: Intel i5 9400F (később ez lett beépítve Jancsika gépébe)
RAM: 8 GB DDR4 (később ez lett beépítve Jancsika gépébe)
GPU: Asus GT1030 2GB GDDR5
TÁP: 550 WBeépítésre váró videókártya: MSI GTX 1660 Super GDDR6
Beépítésre váró processzor hűtő: Arctic Freezer i13XA legelső lépésem volt, hogy mind a két alaplapon a BIOS-t frissítettem a legújabb verziókra, amiket hivatalosan kiadtak. A PC-k tökéletesen működtek tovább.
Ezt követően kiszerelésre került a komplett alaplap Juliska gépéből, és a régi Intel procihűtőt kicseréltem az új hűtőre, majd komplett az egész alaplapot becsavaroztam Jancsika gépházába. Az új GTX 1660 Super videókártyát is bepattintottam a helyére, majd a tápkábeleket bekötöttem a helyükre. Amivel kicsit gondom volt az elején az a panel connector (10-1 pin F_PANEL) bekötése. Utánaolvasva láttam, hogy ha nincs megírva melyik a pozitív és negatív szál, akkor a pici nyíllal jelölt oldal a pozitív. Ezek alapján helyükre kötöttem a panel connector vezetékeit is.Jött az első próba: Bekapcsolást követően a gépben a proci hűtő és a videókártya ventilátora is felpörgött, viszont a monitoron semmilyen képet sem kaptunk. Se BIOS se semmi, csak alvó állapotba tette magát a monitor. A gépház elején lévő két visszajelző LED-ből a bekapcsolást jelző zöld LED világított, viszont a másik pirosan világító HDD-LED semmit sem mutatott. A gépházon lévő RESET gombot kipróbálva, nem indult újra a gép.
Ezt követte még jó pár próba: Próbáltunk más monitort rákötni, de azon sem kaptunk képet. Majd megpróbáltuk a másik gépben (az eredeti) HDD-vel az indítást, de azzal sem történt változás. Visszatettem az eredeti HD7790 videókártyát is a gépbe, és arról sem volt kép (még BIOS-t sem láttam).A bekötést az alábbiak szerint csináltam:
Amig gondolkodtunk a megoldáson, neki álltam Jancsika alaplapját+procit+ramot beépíteni Juliska gépházába, majd rá a GPU, tápkábelek helyükre, F_panel megfelelő bekötése.
Megnyomom a bekapcsológombot és SEMMI nem történik... Konkrétan semmilyen arra utaló jelet nem láttam, hogy áram alatt lenne a gép.
Itt is jöttek a különböző próbák: Bekötöttem azt a tápot, amivel Jancsika "új" gépe legalább felpörgött, és azzal a táppal sem történt semmi.
Megpróbáltam Jancsika gépházának a bekapcsoló gombjának vezetékeit rákötni Juliska alaplapjának F-paneljére, és továbbra sem történt semmi.Most ott tartok, hogy két működő gépből lett egy olyan, aminél felpörög a ventilátor, de semmilyen képet nem ad ki, semmilyen jelet (BIOS-t sem látom, mivel alvó módba kerül a monitor), és a gépházon a HDD aktivitását jelző LED sem világít. Valamint egy másik gép, ami meg sem mozdul a bekapcsolásra...
Tápcsere, videókártya csere, többféle F-panel bekötési kombinációk, monitor csere, semmi nem segített a problémámon egyik gépen sem. Többször átnéztem a tápkábelek bekötését, és nem találtam semmi hibát benne. Egyszerűen nincs több ötletem.
Már arra is gondoltam, hogy a cserénél sérült volna-e az alaplap, de hát mindkettő gépnél?!
Esetleg zárlat okozhat ilyesmi hibát?Bármilyen ötletet vagy javaslatot szívesen fogadok, mert jelenleg kifogytam belőle, és a problémát meg kell oldanom.
Válaszotokat és segítségeteket nagyra értékelem és előre is köszönöm.
Üdv:
Bálint -
Speedy007
addikt
Sziasztok próbáltam az F9a illetve az F8 verziójú BIOS-t előbbi esetén folyamatosan CW-zik az északi híd EXPO-ról váltok XMP-re akkor halkabb ez. Valamint radom kiszámíthatatlanul újra indul a gép és utána fekete képernyő világít zúg a gép azon kívül semmi életjel a bekapcs gombra nem reagál csak ha áramtalanítom a gépet a tápegység hátoldalán található kapcsolóval. Tegnap este is mikor telepítettem rá a Windows 11-t számtalanszor indult újra a gép miután a telepítés befejeződött és a rendszert kellet beállítani. Halvány lila gőzöm nincsen hogy mi lehet a probléma. Egyenlőre integrált GPU-val használom holnap szerzek hozzá egy régi VGA-t azzal megnézve hogy marad ez a probléma. GIGABYTE B650M GAMING X AX az alaplap
-
hfrankee
senior tag
válasz
Graphics
üzenetére
Teljes mértékben!!
Ugy néz ki hogy vagy a CPU vagy az alaplap okozza ,de ilyet 25 év alatt még nem láttam,hogy win install nem tudom végig vinni azóta sem...folyamatos BSOD!
RAM-okat és perifériákat, VGA-t kicseréltem, ugy is csinálja...
Táp FSP HEXA 85+ 450W, új, nem lehet a hunyó!! -
-
-
hfrankee
senior tag
Sziasztok!
Help!
Régóta fennálló,random kékhalál. Kaptam itt tanácsot hogy ha mindent leteszteltem (RAM,SSD,HDD..) és nincs gáz, akkor Win reinstall.
Ezt az opciót választottam, és ha már az utált reinstall, akkor vettem egy M.2 SSD-t és arra megy a WIn!
DE!!! Telepítés közben már kb a 14ik BSOD-nél tartok... Mi a fasz??! Nem tudok telepíteni mert folyton kékhalál!!
Tudnátok segíteni? -
Speedy007
addikt
De egy másik probléma fel ütötte a fejét iszonyatos CW-t produkál a lap ha a CPU-nak a VGA-ját használom ez normális? Ha teszek bele egy normális VGA-t akkor megszűnik?
-
Speedy007
addikt
Köszönöm szépen a segítséget mindenkinek egy BIOS Update valóban helyre tette dolgokat
-
Speedy007
addikt
válasz
Top cat
üzenetére
Igen minden rajta van. Anélkül elnem indulna. Vadonatúj a lap a CPU stb.. Nem ma kezdtem el gépet építeni kétszer le ellenőriztem hogy mindent jól össze raktam. Este mindent át nézek ami javasoltatok. Még esetleg a monitorra gyanakszom mert egyszerre tud g-sync-t és freesync-t és ez automatába van kapcsolva laptop esetén is van olyan időszaka hogy el megy és vissza jön a kép. Azt még megpróbálom ki kapcsolni az automata módot.
-
-
Top cat
addikt
válasz
Speedy007
üzenetére
Minden csatlakozó fent van, CPU_FAN, ATX_12V is?
Ezen van Q-Flash Plus is amivel proci nélkül is lehet BIOS-t frissíteni.
A processzor foglalat tüskéi is megsérülhettek akár. -
válasz
Speedy007
üzenetére
dugj rá speakert a pinekre a sip kódokbol ki lehet találni a baját.
Szerezz ideiglenesen egy gpu-t állítsd be a biost, windowst rendesen, majd visszaadhatod a gput. Mást egyelőre nem tudok mondani.
Egyébként először, bios reset után pl. nyugodtan várj öt percet, hogy bebootoljon a gép.
Egy bios updatet is nézz, hátha kell. -
Top cat
addikt
válasz
spleenszuru
üzenetére
Szerintem az a narancs LED, csak dísznek van.
-
Speedy007
addikt
válasz
spleenszuru
üzenetére
-
spleenszuru
őstag
válasz
Speedy007
üzenetére
Meg kellene nézni a manualban, mire utal a narancs LED. Én átpörgettem most online, de nem találok benne utalást ezekről, ami fura. Hátha a fizikai formában benne van.
Asusnál pl. a sárga(citrom), RAM probléma, de lehet Gigánál ez mást jelent.
Ramok A2-B2 slotokban vannak?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eljött a CPU-k kora az AI-piacon
- iPhone topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Kuponkunyeráló
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Facebook és Messenger
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- ÚJ! Raspberry Pi 4 Model B 4GB+táp+ ház+sd kártya+micro hdmi
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- Lenovo Thinkstation P320 MT,E3-1220 v6,16GB DDR4,256GB SSD,Quadro M2000 4GB VGA,WIN11
- Lenovo Thinkstation P320 MT,E3-1220 v6,32GB DDR4,256GB SSD,Quadro P2000 5GB VGA,WIN11
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 5 5600XT / RTX 5060 / 16GB DDR4 / 1TB SSD!
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Apple MacBook Neo 13" 512GB Touch ID Indigó Bontatlan / 27% áfás ár
- Lenovo ThinkPad L14 Gen 2 Ryzen 5 pro 5650U, 16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, számla, gar
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4533
- Dell Optiplex 3050 SFF,i5-6500,8GB DDR4,256GB SSD, WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest