-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
messier13 #48891 üzenetére
Én a helyedben elküldeném az ASUS-hoz. Vennék egy másik lapot és akkor nem lenne probléma a hosszabb ügyintézés.
Sajnos láttam már olyat hasonló hangkártya hiba volt a lapon, a chip pedig iszonyatosan melegedett használat közben. Működött a lap ugyanígy, de égett szaga volt emiatt. Én ilyennel nem játszanék, ezért merem javasolni, hogy cseréld le -
blp85
senior tag
válasz
messier13 #48891 üzenetére
Az ASUS szervize Csehországban van, és tapasztalatból mondom, hogy kb. 1 hónap a kiesés. Amúgy emlékeim szerint 3 év garancia van rá (gondolom kivételt jelent ez alól a szürke import), illetve az ASUS acconuntba beregisztrálva látod, hogy mikor jár le a garanciája.
Nekem a VRM hűtő alatti megfolyás miatt ment garanciába, de az égvilágon nem csináltak vele semmit, még le sem törölték róla a zsírfoltot (ASUS ROG- Strix B450-F Gaming II a lap egyébként). -
d@minator
addikt
válasz
messier13 #48844 üzenetére
Próbáld meg 1 RAM modullal több foglalatban, aztán a másikkal ugyanígy. Azt írtad valaminek szaga volt. A táp estleg nem olyan szagú? Mert ha nem akkor más az.
Van, hogy nem jön be a BIOS a fastboot miatt. Kellene egy CMOS clear.
Bárcsak mindenki más ilyen szépen összefoglaltan leírná az eseményeket! -
válasz
messier13 #48844 üzenetére
Mivel azt mondod néha ad képet, szerintem az alaplap rendben van. Habár, a hangkártya az elhalázothatott rajta..
Az, hogy nem minden induláskor ad képet, sajnos lehet vga hiba vagy ram hiba is..Ha néha elindul a gép és ad képet, akkor be kellene, hogy tudjál lépni a biosba is. Próbáld átdugni a billentyűzetet másik USB slot-ba.
Sajnos elég sok gond lehet a géppel, ezt alaposan ki kellene tesztelni, innen távolról sokkal több okos dolgot mondani nehéz. -
messier13
csendes újonc
válasz
messier13 #48831 üzenetére
Sziasztok!
Folytatódik a történet....
(48831)A leégett táp kuka, az új táp (seasonic b12 550w) beszerelésre került, (az új tápegységet előtte teszteltem power supply testerrel) és úgy néz ki sajnos nem úsztam meg a dolgot!
az alábbi jelenség történik:
- a bekapcsológom megnyomásakor elindul a gép, ventik felpörögnek, de 10 indításból csak kb. 4x lesz kép és tölt be az operációs rendszer, egyéb esetekben nincs kép, a monitor nem kap jelet.
- ha betölt , az alaplapi integrált hangkártyát nem érzékeli, az eszközkezelőben sem jelenik meg a hangeszköz (ez minden alkalommal így volt), sem a gépházban a "hangok"-nál
- ha betöltés után újraindítom, akkor újraindul de szintén nem tölt be, nincs kép, a monitor nem kap jelet ismét.
- a biost sem tudom indításkor behozni, nem reagál a "delete" -re
Tehát teljesen esetlegesnek látom én ,hogy mikor tölt be és áll fel a rendszer.Egyébként az alaplapon az induláskor az ellenőrző ledek (cpu, ram, vga, boot) felgyulladnak szép sorban de nem maradnak égve. (a komponensek hibáit ezek jeleznék nem?)
Viszem szervízbe a héten, de szerintetek mi lehet az esélyes gond, melyik hardver haldoklik?
Az alaplap amúgy még garanciális.köszönöm, az eddig segítséget is
-
Top cat
addikt
válasz
Az égett műanyag szag, nem jó jel. Tápegység hiba gyanús.
Szerencsés esetben csak a táp döglött meg.
De könnyen vihetett magával több mindent is. Ez a tápegység nem volt túl jó választás.
Kölcsön tápegységet nem tudsz szerezni?A Melyik tápegységet vegyem topik ajánlásai.
Nem tudom mennyit szánsz rá, de ez sem rossz.
-
d@minator
addikt
válasz
Szia! Esélyes a táp. Finoman fogalmazva gagyi.
16ezer-től tudsz tápot venni, de ott lehet, hogy kevés lesz a csatlakozó vagy rövid lesz egy kábel esetleg nem lesz halk Pl. Chieftek, FSP.
5 év garival FSP Hydro Pro [link] vagy Seasonic B12 BC-550
Vagy használtan az apróról.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Építő/felújító topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- PlayStation 5
- Azonos árketegóriájú (105-110.000 Ft-os) relatív olcsó telefonok kamerái
- Elemlámpa, zseblámpa
- Opel topik
- Magisk
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged