- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Magisk
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
core i7
addikt
válasz
Submarine #49783 üzenetére
Köszönöm a segítségeteket
Alaplap. Táp kicserélve 1 fokkal jobb a helyzet. Most
-Már csak van amikor 16GB érzékel van mikor 24 ha ki beteszem
Egér sokszorígy lassabban mozog akadozikViszont volt ,most ma 1x hogy nem indult de mentek a ventik nem állt le nem indult ujra.
-
Essejó
veterán
válasz
Submarine #49777 üzenetére
"Új" gép, W7 telepítés - frissítés W10-re. Gondolom végig bent maradt a telepítő adathordozó, és gép bekapcsoláskor - újra indításkor kérte a telepítő adathordozót.
Azért linkelhette nekem külön, mert én mondtam neki a Home server építése topikban, hogy inkább ide jöjjön, mert ott ez erősen off topik.
-
Eni21
csendes tag
-
Mofli
csendes tag
válasz
Submarine #49743 üzenetére
Úgyis takarítani akartam már így megnéztem az én tápommal is, nem szedtem szét teljesen okosban megoldottam. Viszont a hiba ugyan úgy megvan akárcsak az asztalos próbánál is. Így valószínűleg alaplap hiba lesz, de ez már legyen az ő gondja. Részemről ennyi, mondtam neki, hogy vegyen másikat.
-
mancer7151
tag
válasz
Submarine #49581 üzenetére
Így van. A hőmérséklet környezetfüggő hiszen eleve annyival jobb/rosszabb a hatásfoka annak ami hűt, levegő vagy "víz". Nálam nyaranta 30-32 fok van, tetőtér, légkondi nuku. Lap alapjáraton 32, cpu 55, vga 56 alaphangon. 6 venti szellőztet, elöl 3 fent 2 hátul 1, egy még bekerül hogy a vga elölről megdobott levegőt kapjon. Kihajtva sincs gond, semmi nem megy kritikusba.
-
-
Renkó01
újonc
válasz
Submarine #48440 üzenetére
ez egy I5 6500 proci alaplap hát Gigabyte valami bocsi most nincs itt előttem .
Igen próbáltam de semmi. Kábelek jók videokártya jó táp tökéletes szóval minden jó de ahogy vissza rakom a régi ramot nincs kép se sípolás semmi csak bekapcsol megy minden és kikapcsol aztán be aztán ki. -
SirRasor
addikt
válasz
Submarine #48262 üzenetére
Jó-jó, a driverhiba az szoftveres
Szerencsétlen helyzet, mert én vagyok a rendszergazdi
(pici cég, pici költségvetés)
1. nincs tartalék alkatrész. Se táp se semmi. Ha rossz egy gép, akkor kuka és garis használtat kell venni, ha éppen LEHET.
2. egy tartalékgép van, ha kiesne véletlen egy, de az túl gyenge ahhoz, hogy magamnak rakjam be és még a táp se szabványos benne, nem beszélve a többi - régi - alkatrészről, tehát még RAM-ot se tudok tesztelni (csak az enyém DDR4-es..)Ez menne a kukába, ha nem pont az enyém, és nem pont a legerősebb gépről lenne szó
EDIT: SSD-t tudnék tesztelni, de megmondom őszintén olyanról még nem hallottam, hogy attól fagyjon gép úgy, hogy CrysstalDiskInfo szerint nincs vele baj.
EDIT2: egyébként a folyamatos működés rész jogos...csakhogy az se játszik, hogy wake on lan-ozgassam, mert ezt mocskosul kihasználja a windows update és állandóan felébreszti a gépet, tehát mérlegelve, hogy napi 5x kapcsoljon ki-be vagy folyamatosan menjen, akkor a folyamatos a kevésbé megterhelő.
-
GMJ
újonc
válasz
Submarine #48237 üzenetére
Üdv szia, köszi a választ.Kozben szervizbe került a gép,ahol halottá nyilvánították a procit.Ryzen 5 3600 volt, tulhuzas nélküli használatban és úgy hogy bármi előjel (fagyások, kék halál) nélkül szenderült el.Tapegyseg normál feszültséget ad,tulmelegedest nem tapasztaltam. Igazabol nem sikerült kinyomozni mi történt vele,ami elég bosszantó.
Az létezhet,hogy így, egyik napról a másikra egyszer csak kukazni kelljen a CPU-t? 30 éve használok PC-ket, de ilyesmivel még nem találkoztam.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Submarine #48186 üzenetére
Aha, megvan, láttam.
"És számíts rá, hogy cserébe a SATA3_1 nem fog műkodni" jajj de jó, tele van ugyanis a gép HDD-vel. De jó, hogy szóltál, mert tuti akkor kaptam volna hülyét ha meg azt látom, hogy mostmeg az egyik HDD nem megy ... (egyébként ez egy 4TB-ost fog érinteni)Egyébként azt hittem, hogy az efféle limitációkat a P4-es korszak letűnésével magunk mögött hagytuk (azóta nem nagyon hallottam ilyenekről, de ezekszerint vannak)
-
Joskagyerek
csendes újonc
válasz
Submarine #48019 üzenetére
Koszonom a reszletes valaszt. Mar kettő turiont vettem innen hardveraprorol es mindkettőnél ezt csinalja. A, procit jol raktam bele nincs elgorbulve egy laba sem.
A biossal, szivtam mert regi volt rajta de vegre sikerult tiszta w7 telepítése után. Mert en is azt gondoltam hogy a regi bios miatt rossz. De frissites utan, sem jo. Neten olvastam valami security processor (TPM) firmware. Ezzel lehet e a problema? -
Találtgyerek
veterán
válasz
Submarine #48010 üzenetére
Sziasztok!
Egyik ismerősömnek van egy Gigabyte B450M-H típusú alaplapja és benne egy Ryzen 5 4500-as proci.
A napokban összerakta a Windowst hiba nélkül feltelepíti a gép, viszont az újraindítás után bootolásnál megfagy.
Egy SSD amire telepíti a rendszert és 2 HDD van a gépben.
Valakinek ötlete, hogy mi lehet a gond?
Bios default-on van. -
Askformore
senior tag
válasz
Submarine #47992 üzenetére
Hello! Köszi a választ. Letöltöttem már az Asus oldaláról az audio drivert az alaplapomhoz és újratettem, de az sem segített.. tényleg mindent megpróbáltam már.. Annyi plusz info, hogy egy Oculus Quest 2 volt rádugva a gépre korábban egy hozzá tartozó LINK kábellel (USB-n), amit headsetként érzékel a win, miután van benne mikrofon és hangszóró is.. erős a gyanúm, hogy ez kavart be valahol. Eszközkezelőben eltávolítottam az Oculust, az Oculus appban is beállítottam, hogy a win beállításokat használja hangra, de ugyanúgy nem megy a sima pc-s mic...
-
tata93
tag
válasz
Submarine #47986 üzenetére
Szia!
Köszi, sata csatit ma fogok beszerezni ami 90 fokos.Az ssd-n van már windows.
Nem próbáltam lehúzni az ssd-t de este megnézem.
Biost el tudom érni.A gondom az, hogy nem tölti be a windowst csak bootol és bootol. Próbaltam pendriveról egy windows telepítőt elindítani, hátha azzal is gond van, de az működött, csak ugye nem nyomtam végig
-
AliceWhat
csendes tag
válasz
Submarine #47818 üzenetére
Az első részt nem teljesen értem.
A gigabyteos support linken én is jártam tegnap, ott az NA arra vonatkozik, hogy a prociban nincs integrált vga, ha egyet nézünk. Magát a procit az F2 verziótól támogatja.Hogy melyik van a lapomon, azt nem tudom, mert újan vettem és a biosig nem jutok el.
A vga-t kiprobalom másik gépben, talán lesz alkalmam ma rá, komphone-bol vettem itt apron,hát csak nem selejtet árulnak.
Ramok jó helyen vannak (A2-B2 alaplap utasitasai szerint), de külön nem próbálgattam őket.
Maga az a tény, hogy relatíve sok idő után (bekapcsolastol számítva 1 perc felett) kezd el beepelni és nem konkrét számú pittyenés van, hanem ha elkezdi, nyomja a vegtelensegig, ez általánossagban jelent valamit?
Csak mert erről az ég világon semmit sem találtam a guglin, 5 pittyenésről írnak több helyen. -
koanla
aktív tag
válasz
Submarine #47706 üzenetére
Szia, köszi a választ!
Egyébiránt az történt, hogy a vatta új alaplapot és a CPU-t, valamint a használt RAM-okat még júniusban raktam össze, a hiba meg tegnap előtt jött elő masszívabban.
A teszt pedig még tegnap este teljesen lefutott, csak amikor elküldtem az előző hozzászólásomat, akkor még folyamatban volt. Úgy futott le, hogy a négy passz során 0 hibát írt. Ehhez képest ma reggel rátettem a doboz oldalát, helyére tettem és megint nem indul. -
tothd1989
tag
válasz
Submarine #47621 üzenetére
Egy 1TB Toshiba hddvel próbáltam azóta. Nem változik vele semmi. Félek meghalt az alaplap, vagy a cpu és egyik sem olcsó külön megvéve. Egy full konfigot (26k-tól 90kig változnak, felszereltség függően) meg megvenni, hogy ezt mentem, nem tudom megéri-e. A Linux liveval az a baj, hogy POST screen sincs, nem jut el addig a gép.
-
lm83
őstag
válasz
Submarine #47594 üzenetére
Köszi,
Monitoron vga, hdmi, csati van, kártyán dvi, hdmi.
Eddig egy dvi-hdmi kábellel volt kötve. Reggel kicseréltem egy hdmi-hdmi-re.
Eddig jó volt, de az előbb megint volt, hogy egy pillanatra eltűnt a kép, aztán visszajött egy teljesen zöld képernyő egy pillanatra, aztán pár msp után visszajött a rendes kép.
Hát így mint kiderült nem a kábel lesz a hibás sajnos. -
K0zm0
aktív tag
válasz
Submarine #47080 üzenetére
Szia!
Nem, a hibakód hangjelzése 3 rövid, 3 hosszú, 3 rövid. A generált megcsináltam rajta, bekapcsoláskor még netet is kapott kábelen, hátha.
A Command-R- el próbáltam előcsalogatni a recovery-t de képet abszolút nem ad, pedig a kijelző amire csatlakoztatva van látja hogy a porton van valami...
Valami nekem azt súgja, hogy itt valami alaplapi huncutság lesz a dologban. -
olivera88
veterán
válasz
Submarine #46633 üzenetére
Kivettem ramokat, GPU t, CPU hűtőt levettem, meg alatta ami foglalatot szorítja le, magát CPU t viszont nem vettem ki. Nem láttam semmi problémát.
De ez se oldotta meg bajt.
Az lehet baj sztem h nem áramot gép valami miatt, mert ha hiba is lenne el kellene h induljon elvileg nem? És ha van hiba akkor jelzi.
Opció meg kipróbálom az előző tápegységgel, azzal kap e áramot.
De ha az ütés okozta bajt akkor azzal se fog elindulni. Más ötletem már nincs .
A HDD hiba sztem kizárható, mert indult volna akkor SSD rol elvileg. -
jokeph
nagyúr
válasz
Submarine #46576 üzenetére
Pedig régi találmány, de csak pár éve hozták le a konzumer/destop vonalra, előszőr HEDT lapokon találkoztam vele, pl Asus X79 Sabertooth, cirka 10 éves lap lehet.
Alapesetben úgy működik, hogy nem kell semmit tenni a lapba, csak az ATX és a segédtápot kell csatlakoztani a laphoz, aztán mehet a móka a gyártói leírás alapján.
De ha már benne van minden, az sem okozott nálam eddig problémát.#46577Nemgézaa: azért képnek illene lenni, bootolható eszköz hiányában pl. a BIOS-ba be kellene tudni lépni.
Milyen kijelző van csatlakoztatva és milyen csatolással ?
-
Nemgézaa
csendes tag
válasz
Submarine #46569 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek. A frissítést lement a leírások szerint, de nem vagyok teljesen biztos benne, hogy minden tökéletes.
Most bekapcsoláskor kb. 10 mp-re világít a CPU led, aztán 4-5 mp-re az VGA, végül a BOOT led, de ez világítva is marad. Gondolom, hogy ez így rendben van, mert egyelőre nincs benne amiről bootolhatna, de az a furcsa, hogy nincs monitorkép egyáltalán. Azt gondoltam, hogy a prociban lévő grafikus mag miatt op. rendszer nélkül is kitesz valamit a képernyőre.Szóval ez így normális, hogy semmi kép sincs, vagy kezdjek aggódni?
-
Bence1103
újonc
válasz
Submarine #46567 üzenetére
Próbáltam már mindent, most jelenleg ott tartok, hogy irtam a webshopnal, hogy visszaküldök minden alkatrészt és derítsék ki mi a jó. Persze kicsit aggódok, mert az alaplapon észrevettem egy kis szépséghibát. Újonnan vettem az alaplapot, de ez vagy már egyszer szervíz által javítva lett, vagy pedig az asus rework-je elég szarul megy.
-
-
zsarnoldus
csendes tag
válasz
Submarine #46547 üzenetére
Volt bios reset persze.
Megcsináltam a javaslatot.Sajnos továbbra sem jutok el a biosig.
Angol nyelvű fórumokban is írják, hogy másnak is csinált /csinál/ ilyen érdekességeket ez az alaplap az aegis ddr4 3000 mhz memóriával.
Gondolom lett valami az alaplappal...
Lehet, többet tenni már nem nagyon lehet. A szerencse, hogy még garanciális..
Azért jó lett volna visszahozni valahogy, de ez van.
-
zsarnoldus
csendes tag
válasz
Submarine #46542 üzenetére
Szia!
Köszönöm a választ.
B450 plus az alaplap.
És természetesen működött előtte, semmi probléma nem volt vele.
-Slotok tiszták amúgy.
-Memóriák mindenben megegyeznek/g skill aegis ddr4 3000mhz/
-ramokat mindenhol próbáltam, semmi változás /a2,b2 ben voltak.
-Hiába rakom vissza csak a régit, semmi változás/ ventik mennek, alaplapon ledek világítanak de nem bootol../
-Nem akarom elhinni hogy esetleg nem kompatibilisek az alaplappal..ha így lenne, akkor egy évig miért ment tökéletesen egyel? Puszta véletlen folytán? -
törölt tag
válasz
Submarine #46542 üzenetére
A BIOS a háklis. Kéne oda egy CMOS reset / CMOS CLEAR / BIOS reset, nevezzük ahogy akarjuk. Aztán ha két "azonos" méret/freki/időzítésű ram modul megy A2-B2-be, akkor nagy valószínűséggel feláll alapon. Ha vannak diagnosztikai LED-ek a lapon, azok is segíthetnek.
Lehet, hogy csak nincsenek jól a helyükre "pattintva" a ramok.
"hallom az ssd-t hogy dolgozik," ---
A fórumtársnak olyan SSD-je lehet, mint az én 36 éves ébresztős kvarcórám?
--- A MAC-es páciensnél meg erősen VGA driver összeomlásra gyanakszom.
-
perge666
veterán
válasz
Submarine #46135 üzenetére
Nem azzal van itt a probléma,hanem a netkábel ahova megy be a gépbe azzal van valami,mert elkeseredésemben már mindent próbáltam,és több mint 4 óra kinlódás után erre jutottam!
Szóval ha kihúzom a netkábelt akkor egyböl kikapcsol kb 5 másodpercen belül 5-ből 5X. Kábellel bedugva meg 100-ból 1X sem.
Próbáltam másik kábellel,a hiba ugyanúgy fenn állt,viszont a régi tizenpár éves gépem meg tökéletesen működött vele,így kizárásos alapon az “ új “ gépem csatija a hibás!Most kértem kölcsön USB-s wifi adaptert,és net is van,meg ki is kapcsol rendesen.
D@minator : Már kijött a hiba de azért köszi.
Azon agyalok hogy tiszta alkohollal megtakaríthatom azt a dugaljt vagy inkább hagyjam a csudába és vegyek usb-s cuccot? -
milan07
tag
válasz
Submarine #46075 üzenetére
Köszönöm a választ!
Az én laptopomon csak ez a pixeles hiba volt, a másik bootolásos dolog pedig egy asztali gépnél. Az tölt be nagyon lassan. Annál eddig nem is nagyon láttam ezt a windows boot manager vagy mit, pedig jó párszor újratelepítettem. Na visszatérve a laptopomra, hogy ne keveredjenek össze a dolgok. Szóval ott csak ez a pixeles paca volt, nem jön be a telepítő menü. Közben persze dvd-ről érdekes módon bejön a windows 7 telepítője gond nélkül. Szóval egyszerűen érthetetlen számomra, hogy akkor a dvd-vel meg miért működik tökéletesen??? Emlékszem még évekkel ezelőtt csináltam szintén pendrive-ra egy telepítőt, de már akkor sem működött, azóta haldoklik a vga? Jó sokáig bírja akkorViszont akkor még azt hittem, hogy én csináltam valamit rosszul, közben meg nem, mert kiderült, hogy másik gépen meg sikeresen bootolt a pendrive-os telpítőm.
-
törölt tag
válasz
Submarine #45168 üzenetére
Az lehetetlen, valaminek történnie kellett. Vagy a BIOS-t állította vissza alapra (és korábban már ki volt kapcsolva a hiba esetén F1-re történő továbblépés/várakozás, így a hibaüzenet fel sem tűnt neki), vagy másik processzor került az alaplapba, stb., stb., de az biztos, hogy a gyártó oldalán is egyértelműen fel van tüntetve, hogy csak 77W-ig támogatja a CPU-kat ez az alaplap:
https://www.asus.com/Motherboards-Components/Motherboards/All-series/H61MK/techspec/ -
Amade400
újonc
válasz
Submarine #45113 üzenetére
Megvolt a rollback 460.89 (dec. 15.). Tökéletesen működik, nem fagytam ki.
Két monitor mellett dolgozott, igen, de a 8100 bottleneckelte, és sosem melegedett (65° fölé). A 9600K mellett viszont szinte mindig 100%on fut, és ilyenkor felmelegszik 70-75°-ra, ezt az MSI beállításaival tudtam megoldani. Bár most jött ki a Geforce Experiencenek egy Béta overclockere, ami elvileg ki tudja váltani a külső alkalmazásokat.
Az erősebb proci meg upgrade miatt lett véve, nyáron lecserélem a 1050emet is valami másra (2xxx széria van tervben, még meglátom mire esik a választás). -
Gabesz87
veterán
válasz
Submarine #45075 üzenetére
OK, köszi. Csekkoltam, és a cikkben lévő Felébresztési időzítők engedélyezése opció be volt kapcsolva. Letiltottam. Ill. ellenőriztem a bill. szoftverében is a hozzárendelt funkciót, az meg Default-on volt, úgyhogy Shutdown-ra állítottam. Remélem így jó lesz. Nem értem, mitől állítódtak el ezek, mert évek óta így használtam, hozzá sem kellett nyúlni az Unifying SW-hez.
-
gordonfreemN
addikt
válasz
Submarine #45065 üzenetére
Már majdnem rendeltem, adtam még egy esélyt.
A mail applikáció súlyos tévedésből vagy miért nem tudom, de megoldódott.
Azért nem tudom, hogy súlyos tévedés vagy win hülyeség, mert még soha nem volt olyan, hogy fltelepítem bármelyik verzióját a winnek (leginkább mindig a 1803-mat toltam fel), és kiáll ilyen hibával.
Itt a megoldás:Előtte meg a G Hub-ot sikerült feltelepíteni. 3 dolgot változtattam mire beadta, de most visszacsináltam mind3-mat és még mindig felmegy. Egyelőre tesztelgetem, hátha megoldódik. A BIOS-on túrtam egyet, az USB stick-eket a bill-egérhez átdugtam másik portba és a RAM-ot egy másik rank-be
De még egy apróság van itt. Ma első körökben nem települt. Figyelgettem a BIOS-ban a feszültség értékeket és a CPU VDD vcore feszültség 1,05 és 0,995 közt mászkált, de normal beállításon volt, aminek az alapértékeket kellene hoznia. Ez viszont okozhatott RAM hibát, csak nem értem miért ment el, nem piszkáltam, volt CMOS reset is, meg mentett profil beállítás, mégis ezek után rakoncátlankodott...
-
Pitterix
őstag
válasz
Submarine #44951 üzenetére
Cseréltem monitort. De ennél is azt írja, nincs jel. Hdm átalakítóval dugtuk össze. Nos a csavar a történetben, h az én monitorom van most öcsémnél és hívott is, h elsötétült a kép. Most még visszarakom az r9-et, azt megpróbálom azzal. Köszi.
Ha bárkinek van még 5lete, szívesen várom.
Ha ilyen helyzetben megy tönkre a kártyám, nem tudom, majd javítják, visszaadják a pénzt. -
Thome
veterán
válasz
Submarine #44947 üzenetére
165hz-n ment eddig el a kép, most tesztképp átraktam 144-re, majd figyelem hogy jelentkezik-e.
Természetesen DP kábelt használok, ugyanazt amivel ezelőtt az LG monitorom ment 144-en, így elvileg itt is jónak kell lennie 144-en.
VGA alatt a win drivert vagy konkrétan a biosát érted?
A win driver a legfrissebb, de az WHQL MS driverével is ugyanezt csinálta.Majd ha elmegy a kép, feljegyzem az időpontot aztán a logot megnézem mi történt, erre eddig nem is gondoltam.
-
Pitterix
őstag
válasz
Submarine #44947 üzenetére
Tarka-barka a kijelző. Úgy néz ki, ez a Sapphire kuka. Bejön vele a win, de olyan, mintha ráöntöttek volna a monitorra 1 vödör színes festéket.
A gépet egy Sapphire 5500xt-vel kipróbáltuk és azzal megy. Ha a táp lenne kevés, bár eddig elég volt az 550gold, akkor annak mi lenne a jele?
Ha a kártyán a HDMI csatlakozó ment tönkre, azt hogyan tudom ellenőrizni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- DOOM - The Dark Ages
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Ford topik
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- GAMER PC! Ryzen 5800X / RTX 3080 / B550 Aorus / 32GB DDR4 / 512GB NVMe / 750w! BeszámítOK
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Dell Optiplex 7050 MICRO - TINY PC
- Lenovo ThinkCentre M710q TINY PC
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest