Hirdetés
- Elképesztő robotok, kutyatelefon, Waymo, kártya méretű tracker... CES
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- Crackberry Kevin telefonja, óriási Dreame stand autóval a közepén - CES
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- CES 2026: Új összehajtható 3 az 1-ben töltő az Ankertől
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- MIUI / HyperOS topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cech19960320
tag
sziasztok

egy ismerősöm gépével lenne a probléma:
panaszkodott, hogy mostanában gyakran akár filmezés közben is lefagy a gép, és megkért, nézzem meg mi lehet a gond.a gép: amd sempron 2800+ proci,
1gb ddr ram
256Mb Msi VGA
160gb HDD
400W noname táp.(tudom, kuka..)na most először arra tippeltem, hogy túlmelegszik, mert igencsak szutykos volt...
szétszedtem, kitakarítottam. a procira, memóriára, vga-ra stb. nagyon odafigyeltem.
na most összerakás után viszont nem ad képet a Vga.
az alaplapnak meg persze nincs semmilyen csatija ami képet adna...a vinyó felpörög.
megnéztem, mi van, ha memória nélkül indítom, akkor csipog, az nem lehet a gond...szerintetek??
-
medve74
csendes tag
Sziasztok!
A probléma a következő adott egy általános asztali pc időnként csak harmadszorra-negyedszerre indul be de a probléma csak havonta egyszer-kétszer jelentkezik általános felhasználás mellet szerintetek is a tápegységet cseréljem ki? -
RVR400
veterán
válasz
DCI_market
üzenetére
Kizárásos alapon valószínűleg nem stabil teljesítményt ad le a tápod. Ha használtan vetted, akkor meg nem is új.

-
ebegab92
senior tag
válasz
DCI_market
üzenetére
Próbálj egy BIOS reinstallt,elképzelhető,hogy sérült már a BIOS chipen lévő tartalom
Ide felraktam az összes ABIT BIOS-t és manualt
-
DCI_market
tag
Az aláirásomban lévő konfig szivat most épp. Vásároltam egy 520W-s moduláris tápot itt a forumon használtan, de amióta betettem azóta hol az alaplapi hol az 5850 indul biosban a priority az 58é de mégis hol ez hol az jön fel, ami rohadt idegesítő, valamint az 58al kb 5 perc után fagyás.
Ez mi lehet? Rossz az új táp?

-
DCI_market
tag
Üdv
Abit AN2-es sempron gép 450es CM táppal, 1HDD 1 DVD, 6600GT nagyjjából a kondig amivel a gondom adódott: Elfelejti az alaplapi beállításokat. Elemcsere először másik alaplapbol, aztán boltból vatta uj, az a jelenség hogy amíg standby modon be van dugva, nem felejt, ha kihúzod akkor annyi ideig áll meg a bios órája amíg be nem dugod újra... Mit kéne megnézzek? -
jozsi252
veterán
válasz
tigerscorpio
üzenetére
Beadtam a szervízbe. 2 terás winyómra felraktam OS-t, átdugtam abba a Sata 3 portba ahol az SSD volt. Este tesztelgettem nem volt semmi gebasz szerencsére, remélem nem is lesz.
Amíg az SSD a gépben volt, driverek felrakása se nagyon ment, mert megállt közben, gépresi, BIOS-ba be SSD nem látszik. Kivettem SSD-t hibátlan minden. Garizás hát 2-3 hét minimum, de írok mindenképpen a végkifejletről.
Alaplap szerintem nem hibás, mert a többi Sata portra kötött cuccokat hibátlanul felismeri fagyás után is.
-
ebegab92
senior tag
Ma eggyel többet megtudtam a PCI-os Zotac GT610 problémámról.PCI-os lapteszter a másik foglalatban,Zotac az első PCI foglalatban-->94-es hibakód
0x94 PCI Bus Enumeration
Cikk róla
Mondjuk ezt Inteles cucchoz találtam,de nem tartom kizártnak,hogy AMD-nél is van ilyen... -
jozsi252
veterán
-
ebegab92
senior tag
Történt egy kis újítás,lett egy Zotac GeForce GT610 PCI videokártyám
A rendes gépemben akartam kipróbálni,de valamilyen oknál fogva nem akart indulni még CMOS reset után sem (lásd adatlapom).Mert,ha még valami Inteles cucc lenne ott tudnám hogy miért nem mukkan meg,illetve a HD4350 meg ment ebben a lapban,egyedül az átfordító-chip lett lecserélve a GT610-en a HD4350-hez képest.
Valakinek ötlete,hogy miért nem megy?
Elővettem egy másik cuccom: MSI 945GCM478 + Socket-478 Pentium 4 3.00 GHz Prescott CPU + 2x1 GB DDRII @667 MHz abban érdekes mód minden probléma nélkül üzemel
Lényegében a gép PCIe-es cuccnak látja,PCIe 1x portot fordít át PCI v3.0-ra,ami lefele kompatibilis
-
tigerscorpio
aktív tag
válasz
jozsi252
üzenetére
ismerős és egyszer csak megjelenik a biosban sokadik indítás után az ssd is...
mint haveromnál csinálta
az is ocz, csak nem tudom melyik altípusa
valami matrica volt hozzá, hogy "my ssd is faster than your hdd"
de gondolom ezt többhez is adtak...de annyira nem friss a biosod, hogy az okozhatná?
/értem itt azt, hogy nem közvetlen frissítés után kezdődtek a gondok?/
Ui.:
én is frissítettem a biost , utána már jónak tűnt (bár, a hiba előtt a régi biossal sem volt gond)
de ha gyenge seria kiderül, akkor visszacseréltetem, ha tudom -
jozsi252
veterán
válasz
tigerscorpio
üzenetére
BIOS nemrég lett frissítve, beállításoknál minden jó, táp kb 3-4 éves de jóféle, el kell hogy bírja a rendszerem. Bármiféle fagyás van csak az SSD nem látszik a BIOS-ba. Este még kipróbálom másik Sata portba ha akkorsem jó tuti hogy az SSD a rossz.
-
tigerscorpio
aktív tag
válasz
RVR400
üzenetére
egyik ismimnek is volt egy ilyesmi gondja nem indult neki a rendszer, a bios nem láttta az ssdt álítgattam a Biosban,utána jó lett, de az i ocz, és valami nem alsó kategóriás gépet raktam neki össze,tavaly nyáron. szóval nem gagyi darab.
ocz a ssd, nem tudom milyen típus.
az honnan tudom meg, hogy melyik a szar fajta?
ha megnézetem vele a dobozt, a nevéből már megtudod mondani, vagy típusszám, gyártási szám is kell?
-mert le gariztatom neki ha ez nem biztonságos, vagy éppen instabilelőre is köszi,

-
-
jozsi252
veterán
Ehh pont az maradt ki
Crucial M4 64GBRégen amúgy OCZ-t pont ezért vittem vissza mert ilyet produkált. Lehetséges hogy csak az a 1 Sata port lenne rossz? Mert van egy 2 terás Seagatem és ott nem áll fent ez a hiba hogy fagyáskor a BIOS-ba nem látom. Csakis az SSD-nél áll fent ez a gebasz.
-
jozsi252
veterán
Kolink Roline majd megnézem melyik lesz jobb. Köszi
Viszont mivel helyből mindkettő Sata kábelnél fentáll a hiba ezért kizárnám én a kábel hibát inkább. Kiváncsi leszek mindenképp hogy Sata 2 portba us fogja-e produkálni ezt a jelenséget. Ha igen akkor az SSD nem jó sajnos. -
jozsi252
veterán
Sziasztok.
Tegnap óta haldoklik a gépem. Először COD 2 alatt fagyott meg, majd már a winbe is szimplán megfagy. Ilyenkor semmisem segít mert csontra megfagy a gép. Ilyenkor a restart után ez jön be "reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key"
Ha fagyás után egyből del-t nyomok a bootnál, akkor a browser-ba nem látom az SSD-m. Köv restartnál minden jó.
Szóval mivel nem látom fagyás után az SSD-t, arra következtetek hogy az SSD-vel lett valami. Ti is erre tippeltek?
Ma hazaérek aztán próbálgatom másik portba ami nem Sata 3-as, de a lapom jó szerintem.
A cuccaim: Win 7 x64 - Z77Pro 4 - i5 2500 - 7850 - VX450
Ja és HDS nem ír ki hibát az SSD-re, illetve sata kábel csere sem segített.
Köszönöm előre is.
-
tigerscorpio
aktív tag
válasz
RVR400
üzenetére
azt tudom, köszi, de nem úgy jött össze, hanem a gyári kondi lábaihoz forrasztottam hozzá, mert egyszerüen nem tudtam kiolvasztani, utána meg letörtem az egészet, aztán a lapi kivezetéshez.
utána meg az aljárol (a nyák alsó feléhez pöttyintettem) szigeteltem utána
a speaker lapi csatijába meg beledugtam a két kondilábat (próbának)
de ugyanaz a kimértem, hogy szakadás nincs a lap és kondiláb között -
RVR400
veterán
válasz
tigerscorpio
üzenetére
Ha áttolod a kondi lábait a lyukon, akkor a másik oldalról simán meg tudod úgy folyatni, hogy jó legyen.
-
tigerscorpio
aktív tag
válasz
üzenetére
2 táppal kipróbáltam, és egy másik amd athlon xp-t is beletettem.
ami benne volt 2.5 +
amit bele raktam 2,4+
de úgysem
Sajnos aztán így kelett megoldanom. /miután letörött a forrasztási pont a front részröl
/Van egy másik lap is, az régen ment, aztán most veszem elő, hogy pénzt csinálok belőle, valami kis aprót...
ugyanaz, hogy semmi...
az asrock, de az tele van kvázimódó kondikkal

-
törölt tag
válasz
tigerscorpio
üzenetére
Másik tápegységet próbálj ki, ha azzal sem indul el, akkor alaplap, 10% valószínűséggel CPU hiba van.
-
tigerscorpio
aktív tag
válasz
RVR400
üzenetére
2,99 volt (feszültség az elemben)
időközben kitörtem a forrasztási pontot, de a hátoldalrol szzigetelten elvezettem a kondit
-lapka nem sérűlt elméletileg-
se ramokkal,se ramok nélkül, meg sem nyikkanik egy régi pcios vidikarival probálgattam,de semmi, másik gépben megnéztek a karinak semmi gondja
(,csak nálam van internal server error itt ph-n, vagy másnál is jelentkezik a hiba? )
-
RVR400
veterán
válasz
tigerscorpio
üzenetére
Az alaplapi elemben van szufla?
-
tigerscorpio
aktív tag
válasz
RVR400
üzenetére
Hali elkezdtem összerakni a vasat, próbálgatom, de nem indul.
aztán leszedtemm a felrakott konditt elindulni elindul kondival, és anélkül is.
de egyik esetben sem ad ki a speaker hangot indulásnál.
illetve hamenetközben lehuzom a procihűtő kábelét, akkor gondolom lekellene állnia a gépnek...
de lehet nem mindig van igy...
Valakinek még ötlete, hogy még mi baja lehet abit nf-7
-
Hgovi
aktív tag
válasz
Zsolt_974
üzenetére
Csaó
Na az a lényeg ,hogy mükszik.Elég érdekes dolog a tiéd!
A tápod,hogy elég-e játékra is,lehet hogy kevésnek bizonyul elsőre ,de ha ez segítség.[link]
Én minden Asus laphoz e-szerint vettem tápot,idáig nem volt bajom.A Tiédre 550w-ot dobott ki.
Ha megy a 430-al akkor ténylegesen meg kell hajtani és a játéknál ki derül.
Sok sikert és nagyon szívesen -
Zsolt_974
tag
Szia!
Tegnap óta megy a corsair az i3 configba még tesztelem, de eddig semmi rendelleneset nem vettem észre.
Az i3-ban garis minden ha akar akkor inkább itt menjen tönkre. Gyerekkel megbeszéltem hétvégén játszhat de csak szigorúan a tesztelés kedvéért.
Nem mintha amúgy nem tenné ha kész van a feladataival.Tudom nem igazán ebbe a topikba való, de nem akarom másik topikba végig írni a dolgot. Ezért annyit még kérdeznék, hogy ehhez a confighoz elég ez a táp?
- Asus P8H77 -V
- i3 3220
- 2×4GB 1600Mhz DDR3 Kingstom limited edition
- Sapphire HD7770 1GB DDR5 Vapor-X
- WD10EZRX 1TB
- WD10EZRX 1TB
- WD15EARS1.5TB
- WD1600HLFS 160GB Veloci Raptor
- Samsung DWD-RW
- 2×12cm ventilátor
- Corsair CX430A másik gép (E8400) azóta is megy az FSP Raider 550W táppal.
Számomra rejtély marad a dolog szerintem, azért még nem adom fel. Eddig 1:0 a technika javára.
Neked és Tiger.huhhhh kollégának is köszönöm a segítséget.
Üdv. Zsolt.
-
havri1
félisten
válasz
kicsijoker
üzenetére
És tuti nem szoftveres hiba?
Egy hosszabb prime95/orthos (legalább 3-4 óra futás) eldobta? Mert ha csak a játék alatt fagy/indul újra.. -
havri1
félisten
válasz
kicsijoker
üzenetére
Még egyáltalán nem biztos, hogy rossz a táp. Mondjuk én gondolkodás nélkül cserélném, hisz ez a táp nagyon nem tartozik a megbízható tápok közé. Ha jó is, nem kizárt, hogy egyik pillanatról a másikra elszáll, és viheti magával a többi alkatrészed.
Egy gép összerakásnál nem szabad a tápon spórolni!
Én a helyedben haverral, akárkivel összeülnék (akinek hasonló gépe van), és tápcserével letesztelném az adott játékot. A BIOS-ban egy feszültséget nézhetnél még, ha eddig nem tetted. (PC HEALTH -ban nézelődj). Ha gyanúsan alacsony értékeket mutat, vagy ne adj isten túl sokat, akkor jó esélyes a csere.Melyik tápegységet vegyem? itt nézelődj/kérdezd meg
De az adott problémához még: Coretemp, GPUZ progikkal win alól lesd meg a hőmérsékleteket. ORTHOS futtatása mellett. (Bár a coretemp amd-re lehet nem jó, nem néztem még amd alatt)
-
kicsijoker
csendes tag
válasz
havri1
üzenetére
Pfú
Sajnos munkanélküli vagyok, így nincs túl nagy keretem, főleg gépre 
Megpróbálok szerezni, addig marad a játék nélküli üzemmód!
Ha vettem tápot, jelentkezem mi a szitu!
Köszi mindenkinek a segítségét!ui.: egyébként azt hiszem még garis a táp. Nem cserélik ezt nekem? Ja és milyen tápot ajánlotok ehhez a konfighoz? (ami nem megy tönkre 1 év alatt ...)
-
havri1
félisten
A konfigom a következő:
Alaplap: ASUS M5A78L-M LX
Processzor: AMD Phenom(tm) II X4 945
Ram: 2db Kingmax DDR3 PC12800 1600MHz 4GB
Videókártya: ATI Radeon HD 5670 1Gb
Merevlemez: WDC WD6400AACS-00G8B1 ATA Device (596 GB, IDE)Megtaláltam. Nem tudod valami erősebb, normálisabb táppal letesztelni?
-
havri1
félisten
válasz
kicsijoker
üzenetére
Ettől féltem.
Még egy pontos gép leírást tudsz adni?
Alaplap, proci, memória, vga, hdd-k száma, ? -
Hgovi
aktív tag
Akkor valószínűleg ő a ludas
-
havri1
félisten
válasz
kicsijoker
üzenetére
De azért én még mindig várom a tápod pontos típusát!
Mert ha egy Codegen/Mercury -ról beszélünk, akkor ne is kötögesd a leírtak alapján - szerintem - . -
Hgovi
aktív tag
válasz
kicsijoker
üzenetére
Így van és hátha megy, akkor a tápod szar/olcsóbb mint egy vga/.

Végül is ideiglenesen megoldja a problémádat,remélhetőleg. -
Hgovi
aktív tag
válasz
kicsijoker
üzenetére
-
havri1
félisten
válasz
kicsijoker
üzenetére
Sose voltam jó, ha valamit körül kell írni, de megpróbálom.
A tápon van külön PCIE tápcsati (6 vagy 6+2 pines), vagy 2 molexből alakítod át?
Ha molexből, és nem is 1 hanem 2 vs 1 átalakítód van, akkor keress 2 külön szálat a tápból, és úgy hozd össze a PCIE csatlakozót.
Ha van külön PCIE tápcsatid, akkor felejtős. -
Plaguee
tag
válasz
speedydb23
üzenetére
Azt hogyan tudnám ellenőrizni?
-
havri1
félisten
válasz
kicsijoker
üzenetére
2-3 ág is szokott kijönni 1 tápból.
-
Hgovi
aktív tag
válasz
kicsijoker
üzenetére
Nem is kell. Az a lényeg hogy ami kijön a tápból arra csak a vga legyen rákötve semmi más,persze ha erre van lehetőséged.És így próbáld meg a játékot .
-
Hgovi
aktív tag
válasz
kicsijoker
üzenetére
Ez fránya lové én megértem

Először meg kellene bizonyosodni a táp hibájáról.aztán lehetne venni. -
Hgovi
aktív tag
válasz
kicsijoker
üzenetére
Itt az előzményekben van egy-két érdekesség:"Ha alacsony grafikán játszik nem fagy,ha nagyon akkor igen a gépe"-60-70 fok fölé sose megy a hőfok.
Én szerintem nem a vga a ludas hanem a táp,mivel úgy több cucc kell neki/lehet hogy elég lenne a tápról egy teljesen szabad szálról áramot adni neki,próbaképpen és így játszani.
De ugye még nem tudjuk a tápot milyen,ha egy alsóbb kategóriás akkor lehet hogy ideiglenesen megoldja a problémát és ő a ludas/Volt régen egy ilyen tápom,nem volt mindegy mit hova kötök rajta-néha megőrültem tőle/.
És szerintem az a hőfok sem stimmel,bár... -
Hgovi
aktív tag
válasz
kicsijoker
üzenetére
(#18830) havri1:Igen ez így van tulajdonképpen
Próbáld meg amit leírtam aszerint megnézni a géped
Hátha. -
havri1
félisten
válasz
kicsijoker
üzenetére
Jó, de ameddig nincs a tápról infó, addig vaktában lövöldözik mindenki sztem

-
kicsijoker
csendes tag
Hatvanban?

Nincs tudtommal sajna :/havri: sajnos elfelejtettem megnézni, ha otthon leszek megnézem!
Nem egy bizonyosnál, többnél is próbáltam. 1 nem eredeti, többi igen.
GPU melegedés nem nagy szerintem, pl BF3-at játszottam max-al, akkor volt 62 fok.
CPU melegedés sincs, 25 percig ment egy tesztelő program.
Kondik nem púposak, semmi rendelleneset nem láttam. -
Hgovi
aktív tag
válasz
havri1
üzenetére
Itt az előzményekben van egy-két érdekesség:"Ha alacsony grafikán játszik nem fagy,ha nagyon akkor igen a gépe"-60-70 fok fölé sose megy a hőfok.
Én szerintem nem a vga a ludas hanem a táp,mivel úgy több cucc kell neki/lehet hogy elég lenne a tápról egy teljesen szabad szálról áramot adni neki,próbaképpen és így játszani.
De ugye még nem tudjuk a tápot milyen,ha egy alsóbb kategóriás akkor lehet hogy ideiglenesen megoldja a problémát és ő a ludas/Volt régen egy ilyen tápom,nem volt mindegy mit hova kötök rajta-néha megőrültem tőle/.
És szerintem az a hőfok sem stimmel,bár... -
havri1
félisten
Nem mondom így látatlanba, de nagyon sok információ hiányzik még ebből a történetből - legalábbis részemre - .
Egy bizonyos játéknál, egy bizonyos felbontáson fagy a gép? A játék eredeti, crackelt, patchelések, dx?
Ha vram hiba lenne a vga-nál, akkor nem csak itt jelentkezne, hanem máshol is. Mert - szerintem- a ram nem válogat, hogy mikor mit hova pakol, hanem folyamatosan használja a modulokat, és amint hibás modulra ír és vagy olvasna vissza, akkor szállna el.
GPU melegedés? Monitorozás volt? GPUZ?
CPU melegedés? CPUZ, Coretemp? ORTHOS, Prime95?
Tápegység típusa, kondik ellenőrzése?
Memtest?
Ezek nélkül marha nehéz beazonosítani a hibát. -
havri1
félisten
válasz
kicsijoker
üzenetére
És végre megnéznéd már, hogy milyen tápegység van a gépedben?
Ha még mindig elkerülte a figyelmem, akkor elnézést..
Kisebb felbontáson, kisebb terhelést kap a GPU. Nagyobb terhelésnél, több fesz kell neki, meg a gépnek úgy általában.
Egy fesz ingadozás nagy teljesítmény felvételnél, simán okozhat ilyesmit. De ezt 4 napja mondjuk neked páran
-
Hgovi
aktív tag
válasz
kicsijoker
üzenetére
Nem lesz egyszerű dolgod,de sajnos vissza kell küldened a kártyát.
A közeledbe nincs ipon?Esetleg oda is be vihetnéd
-
kicsijoker
csendes tag
válasz
speedydb23
üzenetére
Hát márpedig tuti az a ludas.
Most teszteltem 20 percig a gépet egy programmal, max terhelésen ment, semmi gond nem volt.
Tehát 99% eséllyel a vga-ra gyanakszom.Most jutott egyébként eszembe,hogy régebben (kb. 1-2 hhónapja) is volt gondom.
Spontán restartolt a gép játékok közben. Egy barátom ajánlotta a bluescreen viewer progit amit le is szedtem.
És láss csodát, 3-4 ilyen kékhalál üzenet volt. (az összes valami vga-ra utaló hiba volt...)Azóta pedig nem cseréltem VGA-t, így még nagyobb a gyanúm, hogy vga.
-
speedydb23
senior tag
válasz
kicsijoker
üzenetére
Ez nem rossz, csak nem tudom mi van akkor ha kitalálják, hogy nincs baja a VGA-nak, akkor neked kell fizetni a vissza utat?
Csere VGA-t meg tuti nem kapsz!

-
kicsijoker
csendes tag
válasz
speedydb23
üzenetére
A probléma az, hogy Pesten van a bolt.
Én pedig hatvani vagyok.
ps.: találtam egy ilyet, szerintem igénylek egyet.Plussz addig nem kapok vga-t?
-
speedydb23
senior tag
válasz
kicsijoker
üzenetére
Bemész és megmondod, hogy ha fullon tolod a game-t akkor kifagy meg koszol a kép, elküldik gondolom tesztelni, aztán ha náluk is rosszalkodik akkor kapsz helyette másikat, rosszabb esetben javítják.
-
kicsijoker
csendes tag
válasz
quailstorm
üzenetére
Garis még. Mivel bizonyítsam nekik, hogy tényleg az a szar?
Vagy hogy megy a gariztatás? ipon-ba vásároltam. -
quailstorm
félisten
válasz
kicsijoker
üzenetére
Videokártya nélkül nem nagyon van gép, esetleg linux. És mivel I/O errort okoz a szar RAM, az egész OS crashel. Volt ilyen kártyám nekem is...
-
kicsijoker
csendes tag
válasz
speedydb23
üzenetére
Most azon gondolkodom, hogy:
Egy rendszer ugye feláll ha nincs vga, akkor is.
Tehát nem szükséges egy videókártya, ahhoz, hogy elinduljon a gép.
Ez által nem is hinném, hogy emiatt áll le a gép.Mi gondolsz/gondoltok?
-
speedydb23
senior tag
válasz
kicsijoker
üzenetére
Akkor sajnos ez van![link]
Ideje lesz új vga után nézni idővel.
-
kicsijoker
csendes tag
válasz
speedydb23
üzenetére
Úgy nem jó, próbáltam. Ugyan az.
Tehát ha leveszem low-ra a játékot, úgy megy.
Ha felveszem max-ra ugyan az a gond...
-
quailstorm
félisten
válasz
kicsijoker
üzenetére
Ha felteszed maxra és újra fagy és koszol a kép, akkor lehet videoRAM hiba, vagy VRAM kontakthiba.
-
speedydb23
senior tag
válasz
kicsijoker
üzenetére
Ha már újra pasztáztad meg kipucoltad akkor told fel maxra ahogy eddig játszottál és úgy teszteld...
-
kicsijoker
csendes tag
válasz
kicsijoker
üzenetére
Nos.
Megnéztem hogy a LOL (League of Legends) úgy is csinálja-e a jelenséget, ha lejjebb veszem a grafikát.
És hopp, levettem mindent low-ra meg nem 1920x1080-as felbontás és így nem fagy.
Előtte megcsináltam az újrapasztázást, kiportalanítottam, porszívóztam.Ötletek, hogy mi lehet a gond?
-
Zsolt_974
tag
válasz
üzenetére
Ha jól emlékszem 2013 februárban vettem a corsairt az ipon-on még garis a gond csak az, hogy ugyanakkor vásároltam egy i3 konfigot amiben egy fsp raider 550W van és ebben a konfigban elindul a corsair.
Szerintem simán vissza küldik, hogy Teszt OK!
Most az következik, hogy az e8400 konfigba megnézem az fsp, hogy indul-e.
Ha indul akkor nem tudom mitévő legyek.

Zsolt.
-
törölt tag
válasz
Zsolt_974
üzenetére
Adva van a verzió:
A Corsair-ban megfáradtak a kondenzátorok, ezért bizonytalan a leadott feszültség. Ezt egy ideig tolerálja az alaplap, egy idő után viszont az is instabillá válik. A Codegen tápegységed még tudja azokat a feszültségeket (és teljesítményt) biztosítani, ami kell az alaplapnak (persze ennek ellenére nem tanácsos azt használni komoly konfighoz), így az eddig Corsairral működő lap elindul vele. Amelyik lap elindul az Corsairral, annak is lehet később baja. Mivel a kontakt hibákat kizártad, ezért javaslom, hogy a Corsairt selejtezd le, a Codegent pedig mihamarabb váltsd le egy minőségi tápegységre. Érdeklődj effelől a tápos topicban, melyiket érdemes akár használtan megvenni. -
Zsolt_974
tag
Tiger.huhhhh és Hgovi
A cpu csatlakozó van külön jelölve az egyikre rá van írva, hogy cpu és az is van és volt beledugva.
Csatlakozok átnézve nincs rajtuk égésnyom.
Az alaplapban már nincs csak a proci és a ram corsair ha elindul akkor a venti pörgésen kívül semmi, nincs csipogás.
Viszont most egy érdekes dologra jöttem rá ha bekapcsolom akkor a stb (3.3V) lemegy 0V-ra úgy ahogy illik viszont a táp venti és a prociventi sem indul el viszont szerintem így mennie kellene.
A codegennel +proci+ram csipog úgy ahogy illik.

Eddig miért működött vele?Zsolt.
-
törölt tag
válasz
Zsolt_974
üzenetére
Nézd meg, hogy nincs e elszíneződve a corsair tápegység cpu tápcsatlakozója. A feszültségek ránézésre rendben vannak, én kontakt hibára tippelek első körben (a codegen érintkezik, emiatt indul el vele, az alaplapoknál meg elég egy milliméter eltérés és a corsair már nem működik mindkettő lappal). Ilyen nyomon indulj el szerintem.
Hgovi: Megtennél nekem egy szívességet? Légy oly szíves és egy napon keresztül a felkiáltójel helyett használj pontot. Egyszerűbb is a használata, nekem pedig felüdülés lenne.
K!Ö!SZ!Ö!N!ÖM!
-
Hgovi
aktív tag
válasz
speedydb23
üzenetére
Azt sem szabad kizárni!Lehetséges! Párásodás,kosz ,por,stb!
Új hozzászólás Aktív témák
- DDR5 Mini Gamer PC - i5 12400f, RTX 3070 Fe, 512 gb SSD
- Gamer Pc - i7-6700, 16GB, GTX 1660
- Dell PowerEdge T440 Tower Szervergép,Intel Xeon Gold 6138,4Gb DDR4,iDRAC Ent,16xSFF,PERC H330,gari
- MiniITX 5900X / RTX 3080 / B550i / 32GB 3600MHz / 1TB NVMe / 750w GOLD! BeszámítOK
- 27% - APC BGM2200-GR 2200VA UPS Szünetmentes táp!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4203, 94% Akksi
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 1TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3732
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- Dell Precision 7550 i7-10850H 32GB 1TB Nvidia RTX3000 6GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

A rendes gépemben akartam kipróbálni,de valamilyen oknál fogva nem akart indulni még CMOS reset után sem (lásd adatlapom).Mert,ha még valami Inteles cucc lenne ott tudnám hogy miért nem mukkan meg,illetve a HD4350 meg ment ebben a lapban,egyedül az átfordító-chip lett lecserélve a GT610-en a HD4350-hez képest.
Valakinek ötlete,hogy miért nem megy?
Crucial M4 64GB
/

És akkor alaplap meg merevlemez miről kap áramot?