Hirdetés
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Betáblázta magát az Oppo
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Macrodroid
- Várhatóan ez a négy iPhone már nem telepítheti az iOS 27-et
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
speedydb23
senior tag
válasz
Chosen
üzenetére
Hali!
Amennyiben biztosra szeretnétek menni szerezzetek egy tápot ami biztosan bírja, ha azzal is csinálja akkor lehet keresgélni tovább a hibát...
Igazából olyan 40W-al kér most többet a rendszer az új kártyával ha jól néztem, tehát az eddig leírt adatokból én úgy saccoltam, hogy 220 W körül kajált a rendszer eddig terhelésnél, de persze nem tudom mik vannak a procin és a vga-n kívül még a gépben! De tegyük fel, hogy plafon 300 W-ot kért a táptól, akkor is vinne kellene egy 430 W-os tápnak, főleg egy 550 Wattosnak!
Tehát gyanús a táp, de mondom szerezzetek egyet próbára, aztán lehet tovább okoskodni.

-
Sziasztok!
Adott egy konfig:
Asus P5K
E6750 + évek óta auto +30% tuning (olyan 1,45V körül kaphat és 3,3Ghz)
Régebben HD 4870, most HD 6870
HKC 550 vagy 430 táp ami 5 éve viszi a gépet.Következő történt amilyen infókat kaptam: Full idle netezés közben kiírja a win, hogy a vga illesztőprogram nem válaszol (aero elszáll ahogy kell, még talál villant is a kép). Ezt követi egy restart, hát a gép nem indul, valamit még a win is kiír, de egy bios reset után beindul. Ezt követően próba tuning visszaállítására, nem indul ugyanazokkal a beállításokkal a gép. Valami ilyesmi történt (nem biztos, hogy minden pontosan így, de kb ez volt a menet) Bios reset megint és indul.
Na most tekintsünk el attól hogy a táp ultra gagyi. Ezt okozhatta rajta kívül bármi? Pl a cpu hosszú idejű (5 éve kb ) agyon feszelése? Bármi más?
Nekem sanszos hogy a táp, de nem szeretnék feleslegesen vetetni egy tápot a tulajjal.
-
L1ZRRR
senior tag
Hali urak,
Lenne 1 olyan kérdésem, hogy most jött meg a gépem minden alkatrésze ( leírásban láthatjátok ) és össze szereltem ám az a problémám, hogy a memória nem megy dual chanelbe, csak 1 más meletti foglalatban megy másik 2-ben eleve el sem indul.
ÖTLET?

-
quailstorm
félisten
Na már csak azért is megérte, hogy lássak egy ilyet: You can also get back from bullet time by pressing Szóköz or Jobb Shift when standing.
De a Max Payne-hez ez a gép már kevés
Így ment a Half-life
Másik videót majd csak holnap töltöm fel. -
quailstorm
félisten
Ezen driverrel megy a cuccos. De már töltöm fel a videót hogy legyen min röhögnötök.
-
quailstorm
félisten
Uraim, gáz van. A DX6-os Mortyr is ezt csinálja... Mostmán megnézem a hl-t is még egyszer. Pedig anno de sokat szopatott a játék XP-n, hogy nyomtam, azt fél óra múlva csata közben szólt hogy a gépemen nem találta meg a DX6-ot ezért leáll...
Úgyhogy azért is levideózom. Képminőség kaki lesz arra készüljetek fel, de azért látszódni fog. Mondjuk azt hogy 720p de laggos. Tehát nem közvetlen a kép lesz randa. -
quailstorm
félisten
válasz
üzenetére
A Half-Life HD-nek semmi baja. Az DX6-ra épül. De most akkor rakjam fel a Mortyrt? Abban csak DX6 mód van.
RAM elég, fele így is üres. XP meg van azon a gépen amiről írok. Az esetleges munkához a Win98SE kell. Csak DOS alapú windows kezeli a DCT-3 kábeleit.
Pedig elvileg annyira nem lenne ratyi az integrált VGA. Az a gáz, hogy a Max Payne a fátyolon át nézve tök használhatónak tűnik. De így a szemem kiveri. Lerendereli a képet, meg csinál egy RAMkosz színes csíkhalmazt, és ezt váltogatja marhagyorsan. Levideózzam?
(#18692) speedydb23: há köllött vóna... De ez már 3 éves vásárom volt... Akkor még ez jónak számított. És úgy 2k, hogy fater összetörte(lesarkazta) a procit, és hűtővel együtt kellett másikat venni. -
speedydb23
senior tag
válasz
quailstorm
üzenetére
Hát überelni nem szeretném az tény, de ezt adtam el februárban 500 ft-ért:
Acorp 694TA REV 1.0 alaplap
Intel® Pentium® III 866 MHz processzor + hűtő
768 MB SDRAM 133 MHz (3 db 256 MB-os modul)
(ezen felül még 5-6 db SDRAM vegyesen, 64MB-tól 128MB-ig)
S3 Trio 3D/2X 8MB videókártya
Hálókártya Acorp L970 (RTL8029AS chippel szerelve)Szerintem ez se rossz tétel!

Szerk.:
Jah ami lemaradt, hogy majdnem egy Matrox G45+ MDHA 16DLE videókártyával adtam el!
-
törölt tag
válasz
quailstorm
üzenetére
Cseréld el, ha tudod. Sokkal könnyebb lenne az életed, ha nem az integrált VGA-sal küzdenél....
Bővíteni is kéne, memóriát mindenképp, egy AGP-s vga-val és 512 vagy több rammal már elmenne az XP, ami sokszor jobban tartható ( a 98 nem a stabilitásáról lett híres, ráadásul tele van hibákkal).
A pixel hibákat te írtad játék közbenit is, ha a 10 fps-es játék közben is megvan a pixelezés-megjelenítés hiba, akkor az számomra a vga hibára utal. Ati 9800 pro is vitte a játékokat, csak a képi megjelenítésekkel voltak gondjai). Lehet ez illesztő program vagy akár alaplap illesztő program hibája, én csa a fentiekből indultam ki, ezért írtam a hardveres szintű hibát. -
quailstorm
félisten
válasz
speedydb23
üzenetére
óóó, ez 2000HUF volt mindössze. Azt tuti nem übereled. Ugyan írtam már róla ide, a PH! fórumra is, de annyira nem kényelmes. Nokia 3310 szervizszoftverhez kell, meg ha épp valami hülyeséget akarok csinálni. De ehhez ötletem nincs egyelőre

-
speedydb23
senior tag
válasz
quailstorm
üzenetére
Ezt a rendszert hobbyból tartod vagy tényleg ezen ügyködsz?

Csak mert 10k-ból már ha ügyes vagy össze tudsz dobni egy 2 magos Celeron rendszert!
-
quailstorm
félisten
válasz
üzenetére
Igazából nyomokban lehet utalásokat találni a neten, hogy ezen hiba létezik, kb mint hogy az N95-ömön nem megy az n-gage. De megoldás sehol. Viszont ha visszamegyek régi driverre, akkor meg az openGL sem fog menni. Kicsit matatok a driver körül, hátha találok valami érdemlegeset. Az alaplap driverei között van egy floppys csomag, ami 1MB-os. Ez valami alap driver. És erre tettem fel a forceware vezérlőt. Szóval legalább összetett a dolog.
Igen AGP az nincs rajta, PCI-ra meg nem költök. Inkább megpróbálom elcserélni olyanra, amin van AGP foglalat. Egyáltalán egy ilyen lapnak van valami előnye? Linux szereti, pici, és keveset fogyaszt.
VGA hiba meg hogy lenne má, ha OpenGL-ben a Half-Life HD-vel is annyi a baj hogy ~10FPS. -
törölt tag
Ha totálisan kikapcsol (leállnak a ventik, mintha a power gombot nyomnád 5 másodpercig), akkor, ahogy írták előttem, először a bekapcsoló gombot nézd meg (mivel nem mindig csinálja, így nem hiszem, hogy ez a hibás). Legegyszerűbb, ha a power sw-ről lehúzod a bekapcs.gomb vezetékét és rádugod a reset gombét. Ha így is csinálja, akkor húzd le a tápegység csatlakozóit az alaplapról és dugd vissza. Ugyanez mehet a vga-val és a memóriákkal is. Nézd meg, hogy nincs e sérülve a tápegység valamelyik molexe (égésnyom, esetleg vissza csúszott tüske). Ha ezek után is csinálja, cserélj tápegységet.
quailstorm:A direct x verzió ritkán kavarja be így a gépet. Én első körben a vga hibára tippelnék. Próbáld meg uninstalálni a drivert, tegyél fel régebbi verziót, ha nincs, akkor ugyanazt, ha ugyan így viselkedik, akkor könnyen lehet, hogy az integrált vga meghibásodott. (gondolom nincs rajta AGP-s foglalat, PCI-os meg eléggé drága, ami érdemben használható, de hátha találsz valamit értelmes áron).
Első oldalon mondjuk találtam ilyet,, nem is olyan rossz ajánlat...
-
quailstorm
félisten
Na most asszem elküldtök a picsába a kérdésemmel de azért próbálkozok

Gép:
P3 Celeron 633 MHz
Ram 392MB 66MHz SDRAM
GPU alaplapi integrált AGP vezérlős ALI nVidia RIVA TNT2 24MB RAMot látva...
HDD 30GB
A legfrissebb elérhető videodriverrel.A probléma: screen flickering. OpenGL totál jól megy. De még a DX7 tesztje a DXdiagnak is egy RAMkosz felhő mögött jelenik meg, színes csíkok közepette, directdraw fullscreenben ugyanez. A játékok ezt azzal tetézik hogy villognak is... Érdekes módon a HL D3D módja jól megy. De akármi más nem. Mondjuk a kártya is csak DX6-ot támogat, dehát elmennek a cuccok, csak ez a retek zaj. Lefényképezzem vagy kb érthető volt?
Valaki valamikor ilyesmit tapasztalat esetleg?
-
D.Va
őstag
Üdv!
Van egy kis gondom de nem tudom hol kezdjem a keresést...
3 napja minden délelőtt egyszer leáll a gépem mintha áramszünet lenne, de nincs mert a másik gép nem áll le.
Mindíg csak egyszer áll le délelőtt utána bekapcsolom és egész nap megy.
A pontos időt nem néztem eddíg mert azt hittem véletlen leállás de már harmadjára csinálja... Kíváncsi vagyok hogy holnap is leáll-e majd 11:40-45 körül... most itt körül állt le.
Teljesen hirtelen és váratlan a leállás mintha kihúznám a tápot... A géppel semmi baj nincs gyors és stabil. Nem fagy, nem restartol soha... Terhelés alatt sem...
Nem csinálok semmi extrát, tegnap WMPlayer ment mp3-al Corelezés közben,
ma meg WMP ment mp3-al Firefox használat közben.
WMP egész nap megy de nem okoz gondot.
A Win7 az eredeti.
Alaplap: Gigabyte MA770-ES3
Táp: 4 hónapos Corsair TX750 V2
RAM: Corsair Dominator
Mivel mindíg csak 1x és délelőtt áll le, én vmi szoftver v beállítás hibára tippelek... Bár akkor meg szabályosan kéne leállnia nem pedig hirtelen off-al...
A gépem változatlanul használom kb 3 hónapja... Szoftverből az elmúlt 2 hétben kb csak 1-2 játék lett telepítve mostanában.5let?

Esetleg hol tudnák utánanézni vmi naplózásban hogy mi okozta a leállást?
Bár lehet nem naplózza a hibát mert mikor újra bekapcsolom a gépet a leállás után akkor nem jön be az üzenet hogy "a rendszer súlyos után hiba bla-bla..." -
Garfield92
csendes tag
Probléma megoldva.

-
Garfield92
csendes tag
Üdv all!
Lenne egy kis gondom megosztom hátha van ötlet.
Szóval öcsém gépében meghalt az alaplap(lefordult egy kondi...), vettem neki másikat, gondosan kiválogattam, hogy minden alkatrész kompatibilis legyen vele, tehát ez nem lehet a gond. Szépen összeraktam, ahogy azt kell, annak rendje és módja szerint, ebben sem hiszen hogy lenne hiba. Na most ennek ellenére, amikor bekapcsolom, szépen elindulnak a hűtők miegymás, de nem igazán zúg fel, csak amolyan alapzajt ad, és se kép se hang. Még a biosig se jut el, semmi. Nem karcolnak a vinyók, a procihűtő sem zúg fel kellőképpen, és innen nem is jut tovább. Kérdem én mi lehet a gond? -
speedydb23
senior tag
Hali!
Mit takar az, hogy nem bírja? Újraindulgat?
Csak azért kérdezem, mert 500W-nak bőven elégnek kellene lennie ehhez a konfighoz!
A tápod pontos típusát leírhatnád majd!
Aztán ajánlom ezt a topic-ot neked:
Tápegység ajánló -
yaesu
csendes tag
Milyen tápot ajánlotok ehhez a konfighoz:
Nexus Prominent 5 Black házban
Alaplap:
Asus Sabertooth X58
(1 PCI, 2 PCI-E x1, 3 PCI-E x16, 6 DDR3 DIMM, Audio, Gigabit LAN, IEEE-1394)
Proci:
QuadCore Intel Core i7-930, 2933 MHz (22 x 133)
Memória:
3 db Kingston 99U5471-001.A01LF 2 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM
VGA:
Gainward NVIDIA GeForce GTX 460 (2048 MB) GDDR5 PCI-EXPRESS
Vinyó:
Rendszer: SSD OCZ-VERTEX3 ATA Device (SATA-III)
1 db SAMSUNG HD502HJ ATA Device (500 GB, 7200 RPM, SATA-II)
1 db SAMSUNG HD502HJ ATA Device (500 GB, 7200 RPM, SATA-II)
1 db SAMSUNG HD753LJ ATA Device (750 GB, 7200 RPM, SATA-II)
Optikai meghajtó:
ASUS DRW-2014L1T ATA DeviceJelenleg egy CORSAIR 500W táp van benne, de nem bírja..

-
törölt tag
válasz
Vegitaa
üzenetére
Nem tudom miért van (biztosan van oka, akinek szakmája, vagy elég tájékozott, majd leírja, ha erre jár)
Codegen csodával vettem anno 26-ért egy ASUS alaplapot (a Codegen nem volt az árban). Másfél hónap múlva tönkre ment az alaplap, kicserélték. Egy hónap múlva megint alaplap hiba, kicserélték, de szóltak, hogy vegyek másik tápegységet, mert amiatt megy tönkre az alaplap. Vettem másikat és megszűnt a hiba.
Különböző furcsaságokat tud okozni egy instabil, a ráírt feszültségektől sokszor nagymértékben eltérő tápegység. Egyszer be fog indulni vele a géped, aztán egyszer csak nem..ráadásul az alaplap és a rajta lévő eszközök sem tolerálják a végtelenségig a rossz-bizonytalan amper forrást, könnyen elszállhat egy, vagy több hardver (míg a tápegység beindítja majd a következő áldozatát is).
Szóval szerezd be véglegesre azt az FSP-t! (de legalább egy működő képesnek kikiáltható noname-t, ami pl mérésekkel igazoltan működik terhelés alatt is). -
-
törölt tag
válasz
ssandor
üzenetére
Nagyon számít, hogy milyen időzítések vannak a memóriáknál. A noname ramok simán vissza foghatják a géped, ráadásul egymással is lehet gondjuk... Ha megint XP-t teszel fel rá valamikor, próbáld egyszerre egy rammal indítani (512 simán elég egy normális XP futtatáshoz). Próbáld végig mindegyiket, s ami lényeges, minden slotban.
Ezt most is megcsinálhatod, ha van rá időd, lehet, hogy 2*512 több lesz, mint a másfél giga...(főleg, ha tudja az alaplap a dual chanel üzem módot, s hajlandó a két különböző ram együtt működni).
Vegitaa: Ha megint elő jön a hiba, próbálkozz másik tápegységgel. -
Vegitaa
senior tag
Én már semmit sem értek. Itt írtam egy hibajelenséget, amivel már 2 napja szenvedek...
Most meg, egyszerre elindul!
-
-
vodibalage
csendes tag
sziasztok!
problémám a következő: mikor winampot hallgatok, és elindítok egy másolást (ráadásul nem is a rendszervinyóról) , elkezd akadozni a lejátszás, pedig azért van power a gépben elég:
ocz vertex3 ssd
p5qd turbo alaplap
q6600 3200Mhz-en
8G 1066 ddr2
win7 ultimate 64bit-essel telepítve
hol a szűk keresztmetszet?
a segítséget előre is köszi!vodi
-
-
ssandor
csendes tag
Köszi a válaszokat! msconfig-ból mindig kilövöm ami nem kell. Nem volt baj a géppel eddig, csak az utolsó pár XP telepítés óta, általánosan, nem csak netezés közben. Este még gyorsan fellöktem egy win7-et és azzal teljesen simán fut, szóval lehet az XP telepítőmmel lesznek gondok. Minden esetre ha hazaérek felrakok mindent ami kell és meglátom mi lesz

-
Vegitaa
senior tag
Üdv, segítsetek S.O.S.!
Adott egy AMD config: lap: MSI K9A2 Neo-F (MS-7388); CPU: AMD Phenom HD9550WCJ4BGH.
Elvileg minden hardverelem máshol kitesztelt, s rendben vannak, de mégsem indul el.Első bekapcsoláskor felpörögnek a ventik, a proci egészségesen melegszik, de képet nem ad, s a speaker sem szólal meg. Ha kikapcsolom, már többet nem akar elindulni, csak akkor, ha kihúzom a lapról a tápcsatikat, majd ismét visszadugom. Aztán kezdődik előről...
Van ötletetek?
Köszi! -
Hgovi
aktív tag
válasz
ssandor
üzenetére
Avast-ot un-instaláld és net kapcsolat nélkül nézd meg a winows-t, van-e gyorsulás?
Az msconfig-ból /futtatás /ki tudod venni a nem kívánatosan induló progikat ez sokat szokott segíteni!
Én védelemnek a Microsoft Securitit ajánlanám [link]természetesen ez akkor működik ha minden hardver jó a gépben! -
ssandor
csendes tag
Hello!
Adott az alábbi konfig:
Alaplap: AsRock P4Dual-880Pro (s478)
CPU: Intel Celeron D 330, 2666MHz (20 x 133)
RAM: 3db 512mb DDR, vegyes noname - memtest86+ teszt szerint jók
VGA: Sapphire Radeon X1650 512mb DDR2 128bit AGP8x
HDD: Seagate 80gb 7200rpm 8mb SATA2 100/100 (jumperrel butítva)
TÁP: Mercury 400WA gépet anyumnak szánnám netezni, de friss XP telepítés után is rettentő lassú. A proci frissen pasztázott, minden ki van takarítva, töredezettség mentesítő lefuttatva.
A kérdés az lenne, hogy mi okozhatja ezt az idegtépő lassúságot? Valamelyik program fogná meg ennyire? (bár szinte semmi komoly nincs még rajta csak az Avast és a Firefox)
Vagy a hardverek járnák már a végüket
-
törölt tag
válasz
mrbigfoot
üzenetére
Köszi, reménykedek benne, nem egy nagy tétel ez az alaplap, csakhát...a ráfordított idő, meg szívás a dühítő.
Mondjuk sosem értettem azokat, akik régóta itt vannak a ph-n, és egy rakat pirossal a háttérben képesek eladni egy sz.rt.
Eddig ha 200 gépet nem raktam össze, egyet se, főleg hogy ezt magamnak kellett volna, ilyenkor az ember meg különösen figyel rá, hogy ne rontson el valamit. És akkor azt mondja, hogy full nem értek hozzá...
Memória kellene még, avval próbálni, ez az utolsó variáció, aztán passz. Marad a kuka -
törölt tag
válasz
speedydb23
üzenetére
Köszi, rendes vagy, igen, összehozni nehéz a cuccokat. De már fix, hogy mennie kellene evvel a Celeron D procival a lapnak.
Kezd egyértelműsödni, hogy döglött a lap, sajnos.
Szóval be lettem palizva...az eladó meg nem jelentkezik, az 50 pirospontjával együtt.
-
törölt tag
válasz
speedydb23
üzenetére
persze, avval is, meg egy sima pci-vel, meg egy pci-e-el is.
Egyikkel se volt kép. Csak pörög a cpu hűtő, meg nyivákol, ha kiszedek valamit a lapról. -
törölt tag
válasz
speedydb23
üzenetére
Jaja, csak így szoktam tesztelni, hogy jó e a lap, hogy kiszedem a memóriákat, rákötök egy speakert, és ha sípol, akkor műxik. Ezesetben lehet, mégsem.

Persze, az ECS lappal minden megy, kivéve a celeron 420-as procit.
Memóriával az asus lap elindul, csak nincs kép egy videokártyával sem.
Még amit nem próbáltam, hogy HDD rákötésével betölti-e az oprendszert.A jó eladónak van vagy 50 pirosa, vidékről mentem fel a lapért Budapestre, csak ezért, és esküdött rá, hogy kipróbálta, ment neki...mondjuk vettem már tőle alaplapot, ezért mertem megint, akkor felajánlotta, hogy nála kipróbálható, most nem.
-
speedydb23
senior tag
válasz
üzenetére
Ki ez a "jó" eladó?
Na de ez nem ide tartozik!Lényeg, hogy a memóriák is működtek az ECS lapban ha jól gondolom, tehát felejtős, hogy ezért ne kapcsolna be az Asus lap!
Legalábbis azt mondtad, csak memória nélkül sípol, de memóriával nem sípolt... Vagy már én kavarodtam meg teljesen.
-
törölt tag
válasz
speedydb23
üzenetére
Szóval van két alaplap, egy ECS és egy Asus, az ECS-ben biztos nem megy a celeron 420, azért szereztem az asust.
Az ecs-ben volt a celeron d, az megy persze, arról írok most.
De már kinyomoztam, hogy ennek a celeron D-nek mennie kellene az asus lapban, a c1-es revízió miatt, az megy mindegyikben.
Már csak a memória maradt, de hát igen....azért egy kingstonnak mennie kéne benne.
Az eladó eltűnt, mint az aranyóra, itteni cucc, csak azt mondogatja, hülye vagyok hozzá.
Meg hogy küldjem vissza neki, aztán utal...ezek után?
-
speedydb23
senior tag
válasz
üzenetére
Nekem az nem tiszta, hogy most a Celeron D az működött eddig vagy sem?
ECS lapot emlegettél még ami eddig volt, ezután vettél egy Asus lapot ami nem ad életjeleket se a D se a 420-as Celeronnal!Eddig képben vagyok?
Csak mert a ramokat kizárnám ha azok eddig működtek, nekem is Asus lapom van és sose válogatott memóriákban, főleg nem Kingston-al!
Szóval azért kérdőre vonnám az eladót, hogy mégis mivel próbálta ki a lapot...
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Hát az Asus oldalán nem szerepelt ez a ram, bár nincs is túl sok ram ott feltüntetve.
Írtam a celeron d-t, melyik, nem tudom, ezen kívül mit lehet még, az Asus lapján csak azt a különbséget láttam, hogy c1 a stepping. Ez olyan.
A biost nem tudom, nem kapcsolódik be a lap.
A volt gazdija se tudja szerintem, rajta is csak keresztülment ez a lap.
Állítása szerint működött nála...mai világban fene se tudja ezt már.
Most nézegettem, egy asus p5b nél írta valaki, hogy nem ment neki a cel.420, bios frissítés után ment neki.
Csak az zavar, hogy a celeron d 352 miért nem megy?
itt egy everest kép a prociról:
Bár lehet, cpu-z kéne...na leszedek olyat is.
Köszi amúgy!

-
speedydb23
senior tag
válasz
m1sk4r
üzenetére
Szia!
Egyik memóriával se tölt be a windows már? Nem írtad hány darab memóriád van, de én mindegyikkel egyesével végig nézném külön külön slotokban, ha ezután se megy akkor valószínűleg nem memória hiba, bár lehet egyszerre döglött meg mind, bár ez furcsa lenne...
Esetleg procit kivehetnéd, újra pasztázás stb.
De ezek a legrosszabb esetek amikor csak úgy újra indul, leáll stb.
-
m1sk4r
aktív tag
Üdv.
Adott az adatlapomon található konfig, kb. 1 órával ezelőtt netezés közben fogta magát és kikapcsolt. Hirtelenjében azt hittem, hogy áramszünet van, de a monitor készenlétben villogott tovább. Meglepett, gondoltam áramingadozás (bár ez is szokatlan lenne), ezért bekapcsoltam és a postkép után ismét kikapcsolt. Itt már gyanús volt a helyzet. Vártam öt percet majd próbálkoztam újra, ekkor eljutott a windows üdvözlőképernyőig ekkor viszont megint leállt.
Ezután a szokásos procedúra: BIOS reset, memóriamodulok egyesével való próbálgatása, másik merevlemezzel való indítás. Eredménytelen, egy bizonyos pont után leállás.Valakinek van valami ötlete?
Előre is köszönöm. -
törölt tag
válasz
üzenetére
A 420-as celeron procid nem biztos, hogy jó.
A D-s celeronról pedig még mindig nem derült ki, hogy melyik típus. A BIOS verziót sem tudtad még meg....
Nem kényes az ASUS, bármelyik gyártó lapjánál lehetne ugyanez a helyzet, amíg nem tudod biztosan, hogy az ASUS lap alap BIOS-sal támogatja, avagy sem a D-s CPU-t (amiről megint csak nem tudni, hogy a kettő közül melyik van a birtokodban), addig csak találgatások lesznek. A memóriák kompatibilitását is ki kell szűrnöd (az alaplapod honlapján keresd meg, hogy rajta van e a támogatottsági listán, de már ezt is írtam), mindezt a Te érdekedből mondom, nem vetne Rád jó fényt, ha a nálad lévő hardverek hibája-kompatibilitási hibája okozza a nem indulást... -
törölt tag
válasz
üzenetére
Hát nem tudom, azért hogy kapásból 2 procit se fogad el...
Amit elvileg tudnia kéne.
Már mindent végigjártam, a procifoglalat tűk már jók, 1 volt csak elhajolva.
A celeron d procit elfogadja, avval kispolja, ha nincs benne ram.
De az alaplapi, egy pci-e-s, és egy sima pci-os videokártyával se volt kép vele, nem kapcsolta be a monitort.
Ezek után nem tudom milyen 775-ös procit szerezzek bele, ennyi erővel azt se fogadja majd el akkor.
Lehet, a ram nem tetszik neki, 533-as kingston DDR2.
De ennyire finnyás alaplap lenne egy Asus?
Járt jópár nálam, de ilyen inkompatibilitások nem voltak azért. -
törölt tag
válasz
üzenetére
Járj végig mindent módszeresen (infó a bios-ról, memóriák, stb). Próbáld asztalon indítani a gépet.
A CPU-ra rá van írva a számsor-betű jelzés, ha azt beütöd a gugli keresőbe, azonnal dobja az infót...
Nézd át tüzetesen a foglalatot (nagyító és elem lámpa), ha nem boldogulsz vele, s nincs hiba és a BIOS biztosan támogatja a D-s procit, akkor a klasszikus "vissza a feladónak" verzió lép életbe. -
törölt tag
válasz
üzenetére
Helo, köszi a segítséget!
Van több tápom is kipróbálni a lapokat, erre van egy FSP tápom, halálpontos feszültségeket ad le.
Sajnos nem tudom melyik celeron d-m van, de most megnézem az everestben azt írja cedar mill 512 cpu stepping c1. 65 nm-es.
Ha az Asus lapba beletettem a celeron 420-at, egyáltalán nem melegedett a proci, míg a celeron d-t beletettem egy rövid időre, egyből forró lett.
A másik lapban mindkét proci melegedett, de a 420-as abban se ment. Mindkettő támogatja a core 2 duo procikat, az Asus lapja szerint támogatnia kellene a 420-ast is.
Nem, nem sérült az előző alaplap, csak a 420-as celeron alá akartam venni egy lapot, ha már megvan.
Most megy a civódás az eladóval, mert tényleg nem tudom, mi a rossz, vagy miért nem megy.
Ja, még annyi, hogy az alaplapi 775-ös foglalaton egy tű nagyon el volt hajolva, azt visszahajlítottam, örültem, hogy ez volt a baj, de mégsem... -
törölt tag
válasz
üzenetére
Nem említetted, hogy üzem biztos tápegységgel megnézted a régi-új alaplapokat? A tuning egyébként könnyen károsíthatta a C. 420-as CPU-t. A D-s CPU-dból kétféle verzió létezik, csak az egyiket támogatja az ASUS alap BIOS-sal, nézd meg melyik van a birtokodban. Lehet, hogy csak akkor fog elindulni az ASUS, ha frissíted a BIOS-t, de ehhez ugye kéne olyan CPU, amit támogat az ASUS....kérdezd meg az eladót, hogy melyik verzió van fent.
Még annyit, hogy memóriákat is cserélgess benne, illetve nézd meg azokat is a támogatottsági listán, hogy rajta vannak e (az előző alaplapod meghibásodásakor akár a memóriák is sérülhettek, azokat is ellenőrizd, vagy nézd meg működő alaplapban).
Kb ennyi, sok sikert! -
RVR400
veterán
válasz
tigerscorpio
üzenetére
Most már egyre biztosabb vagyok, hogy az lesz az : "Erről további információt nem adhatok ki

" 
Őt keresd:
Gacza László
8200 VESZPRÉM, Diófa út 27. 88/325-778 -
RVR400
veterán
válasz
tigerscorpio
üzenetére
Vazze, a céges gépemből kaptad meg az alaplapot?

Pont ez a lap, pont ilyen coolerrel, és pont ilyen púppal ment át javításra vagy 3 hete. Egyébként a kondicsere megoldja.
-
tigerscorpio
aktív tag
-
RVR400
veterán
válasz
tigerscorpio
üzenetére
Normál helyen olcsóbb.
Jellemzően a proci melletti vagy a VGA alatti kondik szoktak púposodni. -
tigerscorpio
aktív tag
válasz
speedydb23
üzenetére
rendben, köszi 1800 microfarad, 6,3 volt
de az elmélet akkor jó lehet?

-
speedydb23
senior tag
válasz
tigerscorpio
üzenetére
Ha már úgy is bemész egy ilyen boltba akkor ott megmondják neked az árat!

Amennyiben meg itt szeretnél tájékozódni akkor írd le a kondi típusát és paramétereit, talán utána lesz aki mond neked árat is! -
Qtya123
őstag
Sziasztok.
Egy Gigabyte B75-D3V alaplappal rendelkezem. Tegnap át kellett raknom a HDD-t a házban egy másik fiókba. Semmi mást nem szereltem a gépben. Annyi, hogy az eddig a 4. sata csatlakozóba volt csatlakoztatva a HDD, most átdugtam az 1-re. Ja meg a ramot szedtem ki addig, amíg a hdd-t átraktam, hogy könnyebben beférjen.
Máshoz nem nyúltam, jumpereket nem piszkáltam, elemet nem vettem ki.Mégis indításkor számomra új dolog történt. Kiírta, hogy BIOS reset történt és 3 választást ajánlott fel:
- belépés a BIOS-ba, - BIOS alabeállítás és indítás. - BIOS alapbeállítás és újraindítás.
Az utolsót választottam.Azóta rendben van minden, csak nem értem miért történhetett ez. Már vagy 10x matattam a gépben, miközben cseréltem ezt azt. Egyszer másik házba is költöztettem, mégsem írt ki soha ilyet.
Mi történhetett? Van valami, amit érdemes ilyenkor leellenőrizni?
Köszi!
-
tigerscorpio
aktív tag
sziasztok egy ismerősöm gépe nem indult egyszer neki.
megnéztem nálam minden elképzelhetőt, másik táp, más ramok. stb.de semmi.
már az elején feltűnt, hogytaz egyik kondi kvazimodónak képzeli magát.szerintem azt kellene kicserélnem.
adtam neki egy másik lapot. azt használja,
ezt meg megjavitanám, ha tudnám .
kérdésem, hogy nem találtam otthon megfeleldő kondit semmi, szétszedhetőben.
ha bemegyek ht boltba elmondom mekkora, milyen kell. mennyibe kerül kb? -
törölt tag
Üdv Mindenkinek!
Ma vettem innen a PH-ról egy Asus p5ld2-vm alaplapot, meg pár nappal korábban egy Celeron 420-as procit.
Az előző lapomban( ECS RC415T-AM) nem ment ez a proci, se kép se hang.
Beletettem az Asusba a procit, avval se nyikkan meg, az Asus honlapja szerint támogatja, az ECS-ről semmit nem találtam, hogy támogatná-e.
Beletettem az Asus lapba egy Celeron D 352-es procit, avval legalább kisípolja a ramokat, ha nincs benne, a celeron 420-al még azt se csinálta. Viszont egyik procival sincs kép az Asus lapban, 3 videokártyát megpróbáltam már.
Most jöjjek rá, mi a nem jó. Lehet, rossz az alaplap is, meg a celeron 420-as proci is? elképzelhető ez?
Nagyon egy tuningolható proci, alig fogyaszt, az 1.6ghz-es simán megy 3 ghz en is. Lehetséges, hogy kinyiffant?
Köszi, ha valaki tud valamit.
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
Asanto
üzenetére
Kezd a tesztet úgy, hogy mind a négy modul benne van. Utána ha esetleg hibázik akkor majd ki lehet venni egy egy modult. Memtest86+ Ezzel tesztelj.
-
Asanto
tag
válasz
speedydb23
üzenetére
Rendben tesztelgetek. Köszönöm mindenkinek a segítséget!
-
törölt tag
válasz
Asanto
üzenetére
Ha volt kék halál, akkor még nem végeztél sajnos!
Egyszerre egy ramot tegyél bele, ha jó, cseréld ki. Az is jó megoldás lehet, ha egy ramot több slotban is kipróbálsz (lehet, hogy valamelyik megadta magát). Ha ezek nem vezetnek eredményre, akkor Memtest86-al teszteld meg a ramokat egyesével.
Türelem és sok sikert!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Projektor topic
- Milyen program, ami...?
- Milyen TV-t vegyek?
- Motoros topic
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Eredeti játékok OFF topik
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Eljött a CPU-k kora az AI-piacon
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- AMD A6-5400 félkonfig (FM2) - Alaplap, CPU, RAM, SSD, hűtő
- Új, Gamer félgép - MSI Z890 GAMING PLUS WIFI + Intel Ultra 7 265K + Corsair 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- ÚJ! Raspberry Pi 4 Model B 4GB+táp+ ház+sd kártya+micro hdmi
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- Lenovo Thinkstation P320 MT,E3-1220 v6,16GB DDR4,256GB SSD,Quadro M2000 4GB VGA,WIN11
- Eladó egy Xiaomi 11t pro 256/8 snapdragon processor
- Apple iPhone 15 / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:88%
- AKCIÓ! Gigabyte G1.Sniper Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo T14 Gen 1 Ryzen 5 pro 4650U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, garancia
- 212 - Lenovo IdeaPad Slim 5 (16IMH9) - Intel Core U5 125H, no GPU
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest