Hirdetés
- Mobil flották
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S26 - szeret, nem szeret
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Prohardver app (nem hivatalos)
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Asanto
tag
válasz
speedydb23
üzenetére
Bios reset és újra összerakás után elindult minden, van kép, minden jó.
(folyamatosan pakolgattam a ramokat bele, áramtalanítás még plusz egy ram...)Viszont így hogy volt kékhalál, lehetséges valamelyik ram haldoklik?
Vagy akkor annak most is rossznak kéne lennie?
Esetleg csak valami érintkezési hiba volt?Gondolom csak a következő napokban derül ki, ha lesz megint kékhalál.
Köszönöm szépen az instrukciókat, remélem az újra összerakás megoldotta a dolgokat.
-
Asanto
tag
válasz
speedydb23
üzenetére
Abban csak reménykedtem, hogy a magas hőfok miatt csinálja, mert nem volt időm még ránézni...
Igen, most rakosgatom össze (közben elemet kivettem), mindjárt megpróbálom csak egy rammal... szépen sorban amit javasoltatok.
(#18588) Tiger.huhhhh Nem volt rajta speaker, megpróbálom azt is majd, csak akkor át kell tennem egy másik házba, ezen az ősrégi fémvacakon nem találok.
-
Asanto
tag
válasz
speedydb23
üzenetére
Szia. Nincs egy hete, 3-4 alkalommal csinálta.
Arra gyanakodtam hogy felmelegszik a proci és újraindítja magát a gép, mert az egyik felfogatása törött a procihűtőnek. Akkor még nem tudtam, hogy van kékhalálos történet, ezért gondoltam ráérek most hétvégén ránézni.Nem volt mostanában semmi hardveres változás
-
Asanto
tag
válasz
üzenetére
Asrock P5B-DE
4X1Gb 800Mhz Kingmax Ram
Intel e7300
Seagate Barracuda 120 Gb
Chieftec CTG-450-80PGigabyte 4850 512 Mb
Pár naponta már csinálta, hogy indítás után elkezdtek rajta böngészni, majd csak úgy újraindult.
Most kérdeztem rá hogy nem volt-e kékhalál és volt, úgy indult újra.Folytatom a kísérletezést, köszönöm mindenkinek az ötleteket!
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
syberia
üzenetére
Akkor nem valószínű, igaz volt már rá példa. Általában akkor nem tartja meg a rendszer időt, áramtalanítás után.
De volt olyan alaplap aminél ha az elem 2.7V alá ment, már akkor sem akart elindulni.Hgovi: "ha be jön a bios akkor jó az elem! Ez így ebben a formában nem mindig igaz.
Valamint megkérlek arra, hogyha 5 percen belül vagy akkor használd a szerkesztés gombot, és ne új hozzászólást írj. Köszi. -
törölt tag
válasz
Asanto
üzenetére
Először írd le, hogy milyen gépről van szó.
Memóriákat addig is vedd ki, és tedd vissza egyesével, aztán próba. Hangjelzés nincs esetleg? (ha nincs ajta rendszer hangszóró, érdemes lenne tenni rá). Második tipp a tápegység, először húzd le róla a régit, ami most van benne, aztán mehet vissza, ha nem indul, ki kéne próbálnod egy másik tápegységgel. -
syberia
veterán
válasz
üzenetére
Most átraktam a kék slotból a feketébe mindkét ramot,
vga vissza a helyére és...most normálisan beindult.
Fura mert általában akkor jön el a hiba ha legalább fél
napot állt a gép áramtalanítva.Ma este nem fogom lekapcsolni az elosztót, ha így nem jön
elő holnap a hiba gyanakodhatok a tápomra?
Régebben volt hasonló jelenség, nem akart beindulni
a gépem ugyanezzel a táppal és akkor egy kondenzátort
cseréltettem ki és utána jól ment minden vele.(#18580) Hgovi : köszi a tippet, holnap bepróbálom a backup tápot

-
Asanto
tag
Sziasztok. A segítségeteket szeretném kérni, nem tudom mi lehet a gond a szüleim gépével.
Elindul, működik a vga-, cpu- és házventi, de nem ad képet a monitor.Folyamatosan tesztelgetem, ami eddig megvolt:
- másik monitorral
- másik videókártyával
- (fém)házból kivévesajnos semmi változás.
Az alaplapra tippelek, mivel próbálkozzak még?
-
syberia
veterán
válasz
speedydb23
üzenetére
Minden alapon van, most szedtem ki a 7850-et
hogy nélküle csinálja e, egyből beindult iGPU-ról
bár hibaüzit írt a memóriára, azt is teszteljem le?(#18578) Hgovi a hdd és az ssd 100/100 sentinelben,
van tartalék tápom (350PNF) ha nem a vga akkor kicserélem
a tápom, amúgy a vga is okozhatja ezt a fura nem-indulást?
-
syberia
veterán
Sziasztok!
Mostanában kezd olyat csinálni a gépem ha áramtalanítás után kapcsolom be,
boot közben megáll minden és nem jut el a win7 postscreen-ig, csak reset
segít de utána megy rendesen.Valaki ötlet?

-
RVR400
veterán
válasz
LBandi
üzenetére
Nekem szürkének tűnik, és ha kemény de mégis ragadós, akkor MX-2 vagy MX-4 lehetett, ami egyébként jó paszta, csak nem ilyen jellegű felhasználás mellett.

Örülök, hogy megoldódott a probléma! Egyébként vicces, de én mindig úgy kezdek neki egy problémás gépnek, hogy a hűtőre egyből "ráhasalok", hogy rendesen fekszik-e fel a procira. Ez még a jó öreg Duron-os majd Athlon XP-s időszakból megmaradt szokás. -
LBandi
aktív tag
A hiba megoldódott!
Csak letrölötem a CPU-ról és a bordáról is a pasztát, nem tudom az milyen fajta volt de nagyon kemény és ragadós fajta volt. Ez okozta a problémát mivel a túl vastag pasztaréteghez annyira odaragadt a CPU hogy a borda ami majd 900g a szállítás során bekövetkezett rázkódás miatt nem megfelelően helyezkedett el a fogalatban. A rendszer működik és eddig minden OK!
Köszönöm a segítségeteket! -
RVR400
veterán
-
LBandi
aktív tag
Fejlemények vannak, az üzlet írt vissza hogy hátha megint a szállítás következtében a nagy súlyú processzorhűtő (Artic Freezer 13 pro) nem e kimozdította a CPU-t a foglalatból és nem érintkezik rendesen. Mondom akkor leveszem a hűtőt és megnézem. Lelaszítom a lefogató csvarokat kiakasztom a füleket, még gyanús volt hogy nagyon fogja valami. Ahogy emelem fel a hűtőt, látom a cpu jön ki a foglalatból (a lezárt foglalatból!) vele eggyüt. Ime az eredmény, így nem csoda hogy szerencsétlen proci nem akar működni.

Újrapasztázom az egészet, mert így bordával együtt nem fogom tudni visszarakni a foglalat leszorítófüle miatt. Ráadásul nem hiszem hogy így kellene egy normális pasztázásnak kinéznie/erősnek kell lennie (azt hittem pillanatragasztót használtak).
Pajszer kellett, hogy leszedjem a procit a hűtőről, szerencsére minden láb 100% épségben van.
-
LBandi
aktív tag
válasz
speedydb23
üzenetére
Itt már írtam hogy REV2.0-ás lap van a gépben és azon az 1201-es verziószámú Bios van rajta. Most írok majd az üzletnek hogyan is nézték át először amikor vissza lett küldve.
-
pooley
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi konfigom van:
Asrock H77 pro4/mvp
Intel Core i5 3470 3,20GHz
CORSAIR 8GB Vengeance Low Profile DDR3 1600MHz
HD7870 2GB GDDR5 FLEX PCIE
HGST 500GB 7200rpm 16MB SATA3
CHIEFTEC CTG-500-80P 500W BOX
A problémám: bekapcsoláskor ventilátorok elindulnak (processzor és vga is), de se kép, se hang utána.
Új konfig lenne, lehet én kötöttem félre valamit.
Ha van ötlet, mi lehet a baj, kérlek segítsetek.Köszönettel:
pooley -
LBandi
aktív tag
válasz
RVR400
üzenetére
A REv2.0 verziónak nézitek a honlapját, mert ott az 1006 van írva nem ugyanaz mint a sima lapnál.
Hivatalos oldal pls nézzétek már meg mert lehet én vagyok a vak. -
havri1
félisten
Hali!
Fejlemény van

Rájöttem, hogy amikor a teszt ment 1-2 órát hibátlanul, nem volt lan bedugva. Most szétkaptam újra, lant letiltva, ismét megy már 2 órája az orthos
Kezdek már bekattanni ettől a géptől. -
LBandi
aktív tag
Lejárt a szerkesztés.
Közben kutakodtam tovább, és kiderült hogy az alaplapra van ragasztva egy vonalkód aminek az utolsó 4 karaktere a lapra telepített BIOS verziót reprezentálja. Ezek alapján a lapon az 1201-es számú BIOs van ami már támogatja az összes új FX processzort (köztük az fx-6300-at is). Szóval BIOs probléma kilőve maradt az hogy valamit elbasztak az összeszerelésnél, vagy hibás a CPU/alaplap valamelyike.
-
LBandi
aktív tag
válasz
RVR400
üzenetére
Sajnos ezen a lapon nem teljesen EZ a típusú flashback van (mivel csak a ASUS X79 típusú lapok támogatják azt), szóval nem megyek vele semmire

Viszont jól emlékeztem hogy egyes lapok már támogatják a cpu nélküli Bios updatet (csak táp, pendrive , meg a lap kell hozzá semmi más) -
LBandi
aktív tag
válasz
RVR400
üzenetére
Priviben ment.
Sajnos akkor nincs más hátra mint viszaküldeni megint mert se deszkám s eprocim nincs cserére amivel előbbre jutnék.
speedydb23: valami olyasmit vártam a deszkától hogy esetleg proci nélkül flashelni, de látom ilyne még nincs túl sci-fi-ztem a dolgot. Talán a következő generációs lapok már tudni fogják ezt is, mert igen hasznos lenne.
-
qssoi
csendes tag
Sziasztok!
Tavaly összeraktunk itt egy gépet a nagymaminak, csak most mondta, hogy ha tovább netezik kb 10-15 percnél beáll a Mozzilla, befagy. Ezt csinálja mióta összeraktuk kb. fél éve, mi lehet ez. Proci?
Mozilla már újra lett rakva, egyszer a win 7 is a szomszéd megcsinálta neki, de változatlan a bibi.
-
-
LBandi
aktív tag
Közben sikerült kiderítenem a processzor egy: Amd fx-6300 Black Edition (Box), az alaplap meg Asus M5A97 EVO. Az alaplap honlapján a támogatott processzorok között van a CPU, viszont ahogy nézem szükséges hozzá a legújabb bios. elképzelhető hogy a boltban nem frissítették a Bios-t ezért nem ismeri fel.
Ha igen megoldahtó-e így ismeretlen CPU-val valahogy a bios updatelés?speedydb23: Szegedi a vásárló, a bolt budapesti, először vissza küldték a gépet, amit a bolt visszaküldött azzal az üzenettel, hogy nincs a gépnek semmi baja, ennek ellenére a gép továbbra is ugyanazt a hibát produkálja. Halkan megjegyzem hogy már sokadik ismerősömnek akadt gondja a bolt supportjának minőségével. Sajnos hamarabb vásárolt mielőtt kérdezett volna.

-
LBandi
aktív tag
Üdvözlet!
A következő a probléma: egy Amd procival és ASUS M5A97 EVO alaplappal szerelt gép nem akar bebootolni. Az alaplapon a cpu státuszjelző led pirosan folyamatosan világít. Az alaplap manualja szerint ez a cpu-val kapcsolatos problémát jelent. Konkrétan mi lehetne a hiba forrása, illetve mivel tudnám megszűntetni? A gép áram latt az alaplap status ledje világít viszont bekapcsolás után semmi nem történik azon kívül hogy a ventik elkezdenek forogni, tehát se bios csipogás se semmi.
Ez egy új, bolt által összerakott számítógép, a tulajt a kézhezvételkor az első beüzemelésnél ez a jelenség fogadta.
Ötletek?
-
Titinho31
csendes tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni ha egy asztali PC bekapcsol de nincsen kép és az egér, billentyűzet nem kap áramot, ezen kívül szerintem a memória sem kap, mert ahogy néztem picit sem melegszik fel. Aztán még kifigyeltem, hogy a processzor sem melegszik be egy picit sem, szerintem ő sem kap áramot, minden esetre a hűtése megy. A videokártyán éreztem, hogy langyos és ment az aktív hűtése is (belepróbáltam egy másik gépbe a VGA-t működött). A winchester szerintem kap áramot és kapcsol, de ennek ellenére mást nem csinál. Azt hiszem az alaplap mehetett tönkre minden esetre belepróbáltam egy másik tápegységet, és nem változott a helyzet. Szerintetek is alaplap problémája lehet a gépnek?
(Még egy apró észrevétel bekapcsolni be tudom a házon lévő kapcsolóval, viszont kikapcsolni már nem lehet vele)
Előre is köszi a segítséget! -
havri1
félisten
Sajnos ismét újraindult. Ma még utolsó lehetőségként belerakok egy jobb tápot, hátha.
-
RVR400
veterán
-
RVR400
veterán
Az alján van egy megoldás, hogy rakd át a játékot DX11-ről DX9-re. Bár ez kicsit viccesen hangzik 2013-ban.

-
rAndo
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Nagyon idegesítő problémám van, remélem tudtok nekem segíteni!
Vadi új a gépem, minden driver friss. Minden újbenne(kívéve a tápomat).
Config:
4GB RAM
Nvidia geforce GTX 650
intel i3-3220 CPU@ 3,3 GHz
Gigabyte B75M-D2V alaplapJáték közben lép fel egy nagyon idegesítő hiba, fekete képernyő 20mp-ig, ledob tálcára, vissszatesz játékba fixen LOW fps. Leteszem tálcára, frissítgetek visszakapomaz fpsem, de az esetek többségében még a hangom is kifagy.
A hiba neve: NVIDIA WINDOWS KERNEL MODE DRIVER ERROR
Nos, különböző fórumokon találtam pár "megoldást": indítottam windows fix.it-et, nvidia friss driver, régebbi driver, újra raktam a win7-et, formáztam a winyómat. MEDUSA NX 5.1es füleshez tettem fel külön drivert(amit eddig nem használtam). Szóval egyszerűen nem tudom mi a probléma... A tápegység csere megoldhatja a problémát?
Nagyon jól jönne egy használható ötlet, mert pénteken bevethetőnek kell lennie a gépemnek(ICL-re megyek lanozni).
Előre is köszönöm! -
havri1
félisten
válasz
speedydb23
üzenetére
[Kingstone égett]
A memó jobb oldalán a vonalkódál. Itt annyira nem látszik, élőben sokkal jobban, meg érezhető is.
Amúgy tuti, hogy ez az égett ram, az előző konfigból van, ami leéghetett, ugyanis szerelésnél, a házon, egy merevítőnél, pont a memóriaslotok alatt, kajak meg van égve
És a táp nem lett cserélve..a lap az 2010-es, a táp 2008-as évjárat. Mondjuk lehet csak raktári darab (illetve ez a gyártási ideje), de nem hiszem, hogy 2 évet állhat egy boltban
-
Hgovi
aktív tag
És ha az égett memória másik gépben működik akkor az biztos,hogy lapnál van gond!
-
Hgovi
aktív tag
válasz
speedydb23
üzenetére
Nem biztos,hogy a ram rossz hanem az út sérült ami kezeli a két memo-t! Északi híd stb...
-
speedydb23
senior tag
Meg is van a ludas úgy tűnik... Egy képet azért feltehetnél a memóriáról, hogy mennyire vészesen fekete.

-
havri1
félisten
Én is így gondolom. Nem merek vele tápot vetetni, mert ha tényleg a lap szar, akkor még az is..nem ér annyit az egész

Most a helyén, 1 memóval ment 1 órát ismét, hiba nélkül. Most beleraktam az égett memót is, egyelőre fut.
Ha megy 60 percet, és nem indul újra, akkor ráteszek 3dmarkot, bár az alaplapival lehet el sem indul
Még filózok, hogy a biosban a feszeket meg az időzítéseket leveszem manuálisra, hátha az is bekavarhat..Szerk.: Hopp, már restartolt is a dupla memóriával.
-
speedydb23
senior tag
-
havri1
félisten
Mondjuk én ezt a tápot eleve nem raknám bele, borzasztó kategória.
2 szervizben volt már a gép. Egyikben egy ventit raktak az északi hídra, másikban ezt a vga-t adták el neki.
Nem is használja..skypeozik oszt' csókolom.Szerk.: Köszi
Már 40 perce megy a helyén a gép integrált vga-val 1 mamóval. Hú, marha nagy sikerélmény lenne ha sikerülne
Köszi a tippeket mindenkinek! -
havri1
félisten
Visszaszereltem a házba a lapot, (több mint 2h-t ment az orthos) most újra elindítottam. (Az égett memóriát nem rakom vissza, ha működik, ha nem, nem kockáztatok) Lefekvésig biztosan hagyom. Ha jó lesz, akkor visszarakom a vga-t bele (GV-N430OC-1GL), és úgyis tesztelem. Sajnos teljesen szűz a gép, skype van rajta
Mivel teszteljem még szerintetek? Nem vagyok gamer..3dmark esetleg? -
-
speedydb23
senior tag
Igen, videókártya is simán lehet, főleg, hogy anélkül eddig stabilnak néz ki a rendszer...
Aha, hogy integrálttal is újraindult, akkor viszont más lesz a gond... Egyre gyanúsabb az alaplap...
-
havri1
félisten
Még a házban volt az alaplap, amikor kipróbáltam az integrálttal, akkor is újraindult.
Most nem tudom mi lehet a baja vajon?
Meg van roppanva a lap, és ahogy mozgatva van, vagy lecsavarozva, kontaktos?
Mert minden jó helyen van kb, nem látok testelésre adó okot.
Lehet apránként rakom össze, csavaronként, és úgy talán kiadja..
Bár a takaró lemez ami a ház hátulján van és az alaplap között, az nem volt rendesen bepattintva. Ahogy kicsavaroztam a lapot, kiesett. -
havri1
félisten
válasz
speedydb23
üzenetére
Persze, csak jussak el legalább egy két órás orthosig:-D
Valóban írtad, csak ennyire nem terveztem beleásni magam :-) -
speedydb23
senior tag
válasz
havri1
üzenetére
Én ezt már jóval feljebb mondtam, hogy próbáld ki ház nélkül... Esetleg átnézhetnéd a házat, hogy nincs-e vezeték ami csak úgy lóg magában...
Viszont még azért várnék vele, és ne csak Orthos programot futtass, teszteld játékban, videónézés közben és mindent amit csak csinál egy átlag felhasználó.

-
havri1
félisten
Meghozták az alkatrészeket, de pechemre alaplap csak ddr1-es van, igy kapufa.
Viszont szétszedtem darabokra a gépet, alaplapot az asztalomon osszeraktam, és most 1 memória modullal, alaplapi vga-val, saját gagyi tapjaval 30 perce fut az orthos...
Ha kiderül, hogy a ház rossz, falnak megyek. -
kmisi99
addikt
Adott egy gép
Asrock 770 Extreme 3
AMD Phenom II X2 555@AMD Phenom II X4 B55 955
2x2GB DDR3
Ati 5770 512MB
FSP 400-PNF 400WA hibajelenség az, hogy ment a gép elkezdett sípolni a fülhallgató, és kikapcsolt a gép magától. Utána ha bekapcsoltam a gépet ment a gép de képet nem adott. Mi lehet a hiba?
-
L1ZRRR
senior tag
Hali
Ötletet szeretnék kérni... mert már agyf@szt kapok.
Adott egy MSI BIG BANG TRINERGY + I7 860 + 6970 + 2X4 GB CORSAIR CL8-AS VENGEANCE ram.
Tegnap jött meg minden mondom fasza akkor össze dobom a dolgokat, ez kb 4 órás művelet volt, amíg a kábeleket szépen elvezettem + led stbb.....
A lényeg az h össze dugtam és semmi.. aztán reggel 5-óra kor arra keltem fel h a gép el akar indulni de nem tud... felkeltem megnéztem, felpörög minden, de utána semmi se kép se hang.
Próbáltam más memórival bátyámnak az ADATA-jával de azzal se oké.ÖTLET ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Padavan firmware
- XIM 4 - Rendelés, tapasztalatok (Cronusmax, Venom X stb.), billentyűzet, egér használata konzolon
- BestBuy topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mobil flották
- Anime filmek és sorozatok
- BMW topik
- Igencsak energiatakerékos minigéppel támad a Shuttle
- További aktív témák...
- Új, Gamer félgép - MSI Z890 GAMING PLUS WIFI + Intel Ultra 7 265K + Corsair 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- ÚJ! Raspberry Pi 4 Model B 4GB+táp+ ház+sd kártya+micro hdmi
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- Lenovo Thinkstation P320 MT,E3-1220 v6,16GB DDR4,256GB SSD,Quadro M2000 4GB VGA,WIN11
- Lenovo Thinkstation P320 MT,E3-1220 v6,32GB DDR4,256GB SSD,Quadro P2000 5GB VGA,WIN11
- HIBÁTLAN iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4411, 100% Akksi
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4694
- Dell Vostro 3425 6magos Ryzen 5 5625U 16GB RAM 512GB SSD
- Apple iPad Air 2 (A1566) 64GB Wi-Fi Asztroszürke
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest