Hirdetés
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- 2026-ban nem lesz új Asus telefon, de nem zárják be a boltot
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
peti0017
csendes tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Hát, egye meg a fene, én biztos nem veszek abba a gépbe videókarit.
És arra mi a magyarázat, hogy csak akkor nem jó, amikor közvetlen leállítás után ismét bekapcsolom. -
syberia
veterán
válasz
peti0017
üzenetére
Nekem egy ennél régebbi gépben sípolta ki az fx5200-at a bios, a kártya nem volt hibás de ha rá volt húzva a vga hátlapjára a csavar akkor jött elő a hiba. Azt javaslom hogy próbáld meg "lazábban" rögzíteni a kártyát az agp foglalatban, ha úgy is hibázik akkor tuti hibás a karid.
-
peti0017
csendes tag
Sziasztok!
Leírnám röviden a lényeget:
1. PC áramtalanítva van 230V lekapcsolva.
2. Bekapcsolom a gépet, minden rendben.
3. Szabályosan leállítom, Windowsból (230V még rajt van).
4. Ezután közvetlenül bekapcsolom: sípol, nem indul. (1 hosszú, 2 rövid, ha jól hallom): monitor nem kapcsol be, és nem reagál semmire.
5. 230V kikapcs, majd pár perc múlva visszakapcs: a gép tökéletesen indul.A gép:
PSU: Chieftec A80 CTG-400-80P 400W (cserélve lett a "gyári" 300W-os)
LAP: Abit BD7-E S478 BIOS: Phoenix - AwardBios
CPU: Intel P4 2,4GHz 533MHz FSB, 512kB L2
RAM: Kingston DDR 512MB 333MHz
GPU: GeForce FX5200 128MB
HDD: Samsung SP1203N 120GB IDE HDD
PCI: USB2.0 bővítőkártyaKülön kivettem már a kártyákat, megtisztítottam az érintkezőket, videókarit is. Én inkább valami tápellátással kapcsolatos problémára gyanakszom.
Szerintetek?
-
Shodan
őstag
[link] esetleg valaki ?

-
syberia
veterán
válasz
kickboxko
üzenetére
Az minőségi belsővel van szerelve (fsp?) de ez sem zárja ki a meghibásodás lehetőségét. Néha sokat kell próbálkozni hogy a hibás alkatrészre fény derüljön, én mindig tartok egy tartalék tápot a gépem mellett, ha valami rendetlenkedik egy hibaforrás rögtön kizárható vele

-
-
kickboxko
tag
válasz
dvdbackuper
üzenetére
Be quiet 700 W
-
kickboxko
tag
Üdv !
Egy távoli ismerősöm kért h segítsek neki, de tanácstalan vagyok az ügyben azért fordulok hozzátok .
Minden ment a gépébe, csak rossz volt az alaplapi hangkártyája, ezért a régi alaplapját visszaszerelte, amivel előtte nem volt gondja. Nem ért hozzá, de szerinte mindent jó helyre dugott mégis mikor bekapcsolja a gépet nincs kép és a csippanó hang sem az elején. Minden forog ami az alaplapra rá van szerelve.
Ramok ,HDD, SATA, VGA, Tápkábelek mind a helyén vannak.
(A képen nincs bent a VGA mert mindent kitakarna)
-
syberia
veterán
Lehetséges megoldások:
1 - are you simply running out of memory causing continuous loading from the HDD? Maybe you have installed something recently that tipped memory useage over the edge. Disable some start up programs or add more ram - i would add more ram anyway.
2 - automatic updates can cause this, turn it off.
3 - Do you have an antivirus program running? disable on access scanning or scanning in background or remove it.
4 - check temperatures with hardwaremonitor or something - also monitor voltages under load, particularly 12V
5 - run full scandisk on your hard drive to check for bad sectors
6 - run memtest86+ to check ram for errors.
7 - if none of these fixes it its time to reinstall windows, then look at diagnosing further hardware faults (motherboard, psu etc.) -
Matej
tag
válasz
dvdbackuper
üzenetére
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat.
Bekapcsoltam az alaplapi proci hőmérséklet figyelést, hogy sipítson, de nem jelzett.
Olvastam a neten, hogy az Agility 3 is okozhat ilyen fagyásokat. Sajnos ezzel kapcsolatban teljesen tanácstalan vagyok.Viszont lenne egy másik kérdésem is.
Másik konfig.
Időnként mikro akadások jelentkeznek, (böngészés, játék, másolás közben 1-2 mp-re leáll a gép, majd megy tovább minden rendesen).
Gondolom, hogy valami beállítás para lehet, csak nem tudom mi.
Van ötletetek?Sziasztok
-
Andras828
tag
Szia! Egyik barátomnak tökéletesen ugyan ez volt a problémája. Ha időközben nem találtál rá megoldást, és garanciális még a cucc, vidd el szervizbe. A cimbora gépének amúgy ezen kívül semmi baja volt, és végül kiderült, hogy egy hibás alaplapot kapott (Asuséknál ilyen hogy lehet???
. Kicserélték garanciában, és azóta lekopogom semmi baja nincs a gépének. 
-
Olyankor mi van, ha az egyik gépen működik az USB-ről bootolás, be is bootol korrektül a pendriveról, a másik gépen viszont szintén felismeri a pendrive-t, indulna is róla, de ezt írja:
DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER
Mindkét esetben ugyanarról az USB-s pendrive-ról van szó. Miért nem működik a bootolás a második gép esetében?
-
Matej
tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, amire nem találok megoldást a neten.
Adott egy konfiguráció.Gigabyte GA-H77M-D3H
QuadCore Intel Core i5-3570K,
2x4Gb (DDR3-1333 DDR3) Kingmax
Gigabyte 660Ti GV-N66TWF2-2GD 2GB GDDR5
OCZ-AGILITY3 (SSD SATA-III)64Gb,
SAMSUNG HD753LJ (750 GB, 7200 RPM, SATA-II)
FSP Raider 550W (80+ bronze)
Samsung SyncMaster S22B150 [22" LCD] (HMAC405743)A probléma a következő.
Már Windows 7 installáláskor lefagyott a rendszer, majd később, amikor sikerült feltenni az oprendeszert ismét.
Teljesen változó időközönként fagy le a gép (10 mp-20 perc), egér, billentyűzet meghal, csak kikapcs segít.Előre is köszönöm a segítséget, írhattok nyugodtan privit is, akár.
sziasztok
-
treasurer
csendes tag
Sziasztok!
ASUS X51L notebookra megpróbáltam pendriveról windowst telepíteni. Biosbanbeállítottam a boot sorrendet nyomtam egy f10et. Majd újraindulás után csak a az ASUS képernyő jelent meg se előre se hátra. Próbáltam többször újraindítani pendrivval vagy anélkül de ugyanez. Amikor megpróbáltam előhozni a bios, egy 'enter password' szöveg jelenik meg fekete háttérrel. De semmiféle jelszót nem állítottam be, és a laptop gazdája se.
Valaki tapasztalt hasonlót? Fogalmam sincs mi baja lehet. Még sose találkoztam hasonlóval. -
fntastic
aktív tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne, hogy a gép havi 1-2 alkalommal kékhalált dob, vagy az nvidia driver leáll.
A tápom néha elég hangos ventilátor hangot produkál, ha leállítom a gépet aztán kis idő múlva újra indítom, akkor ezt abbahagyja. Ez is kb. ilyen gyakorisággal fordul elő, de nem egyszerre.
Bár én arra gyanakszom, hogy a tápom kezd öregedni (a ventilátor is és néha nem is ad talán elég áramot?)
GIGABYTE SuperB 460W (FSP belsős) a táp egyébként.
i5-2300 proci, GTX460 768MB vga
(vagy videókártya dobhat kékhalált? egyszer mondjuk csíkozottan indult be a gép, de újraindítás után ez is megoldódott)
(fesz-elve nem volt a videókártya, régen húzva igen, de most az sincs.)Nektek mi a véleményetek?
-
Andras828
tag
Sziasztok! Adott egy ötéves gép, ami igaz fizikailag ugyan elindul, viszont piszkos módon lassú a boot (legalább 5 perc, mire eljut addig, hogy CD/USB-ről telepítse a Windowst, vagy bootoljon HDD-ről). Az egyes ellenőrzéseket -memóriaszámolás, IDE channelek megszámolása stb.- nagyon gyorsan elvégzi, viszont két művelet között hatalmas idő telik el. A HDD kivételével minden alkatrésze volt már együtt használva évekig. A gép a következő:
Alaplap: Gigabyte P35-DS3L rev 2.0 (gyári BIOS)
CPU: Intel Core2duo E2180
Memória: 3*1 GB Kingmax DDR2-800
VGA: Gainward GeForce 8600 GT SilentFX
HDD: Western Digital WD800JB 80 GB IDE
Táp: Codegen, model 350X (400W)Tudom, a táp gagyi. No de ennyire belassítaná úgy, hogy anno 2 évig ezzel a táppal lett használva (azóta a táp pihenőn van, szóval 3 éve nem lett használva) és amíg használva volt tökéletesen működött? HDD szvsz kilőve, mindegy milyen módban használom, tökéletesen új kábellel. Illetve egy másik IDE-s HDD-nél is ugyan így reagál, sőt még egy SATA2-es HDD-nél is ugyan ez a ,,csodás" sebesség érhető el. Memóriákat kiteszteltem (minden slotba minden memória egyesével, sőt egy negyedik kölcsön memóriát is belepakoltam, semmi eredménye), BIOS-t reseteltem, elemet kivettem (bár nem cseréltem). Minden kondit megnéztem (nem pufik/durrantak ki), chipet, csatlakozót, minden tökéletesen a helyén van. Nem ad semmi pittyegő/sípoló hangot ki, kivétel az indításkor megszokott pittyegését. BIOS-ba belépve nem látok furcsa beállításokat, illetve teljesen megszokott hőmérsékleteket mutat minden. Előre is köszi a segítséget, bármi is a megoldás.

-
nzozz
aktív tag
Sziasztok!
Amióta visszaraktam a régi 2x2GB Kingston RAM -omat (mert a 2x4GB Corsair -t elküldtem garanciáztatni) nem volt volt BSOD. Kis fagyások viszonylag sűrűn voltak/vannak továbbra is, BSOD nem volt, mostanáig. Épp kapcsoltam ki a gépet, megnyomtam röviden a bekapcs. gombot, neki is állt a windows kikapcsolni, hallom ahogy leáll a HDD, de a ventik tovább pörögtek, majd újraindult a gép... most ntoskrnl.exe BSOD -t kaptam. Na ezzel mit lehet csinálni? Most mi a baja?Köszönöm
-
zalkatti
tag
válasz
Arlekim
üzenetére
szia,
Hat nem sok eselyed van ujraeleszteni ha ilyeneket produkal, valami megszakadt a alaplapban.. A heten ket alaplapom halt meg, a masodiknal ugyanezek a tunetek (bar itt taphibat mondanak, nem utaztattam).. Ha mindent lehuzol es ugy se reagal az alaplap akkor kuka
Esetleg chipset huto elmozdulas? Bar az se melegedhet at ilyen gyorsan elvileg
-
Arlekim
aktív tag
Sziasztok!
A következőben segítsen nekem valaki, légyszíves!
Dell optipleg GX 280 Tover 775/celeron Ht. komplett brand gép, kiválóan működött.
Kis utazás után a gép nem hajlandó elindulni.
- Nem jelez hanggal hibát, az egyetlen amit csinál hogy egy szempillantásra bekapcsolja a monitort, majd fokozatmentesen elkezdi felpörgetni a ventilátort eszeveszett porszívó sebességre.
- Lehúztam róla minden felesleget, változatlanul nem reagált. Ha izomból rányomtam a hűtőt a procira, néha odáig eljutott hogy BIOS nyitó képernyő, de ott kifagyott.
- Gondoltam 1000% hűtés/túlmelegedés. De a gép 1-2 sec alatt kifagy, a rézmagos borda még csak fel sem tud melegedni ennyi idő alatt. Gondoltam akkor biztos hőközlő paszta hiányos. (Miért volna az, hiszen a megelőző 2 évben elég volt alá annyi cucc?) A borda nem érintkező részeiről átkapartam a pasztát középre, de ugyanúgy semmi.
- Ha nyomom erővel, néha elindul. A lap látszólag nem repedt, a borda és a proci között nincs rés, (belátni)Mi lehet a hiba oka, mert kissé idegesítő, hogy nem bírok rájönni

-
Rivaul
addikt
válasz
zalkatti
üzenetére
Semmi esélyed nincs rá. Nem sok olyan hely van ahol alapból végigmérnének mindent. Bevitted hogy nem jó a lap, ők ezt megnézték s nyugtázták hogy tényleg nem jó. Egy teljes tesztelést kell kérned ha meg szeretnél róla győződni hogy mi okozza a hibát. Csak akkor lesz biztos s ebben az esetben is az a fix ha ez után velük rakatsz be egy tőlük vásárolt lapot. Ha az is problémás lenne tesztelés után akkor élhetsz panasszal s ők cserélnék.
-
zalkatti
tag
válasz
MasterHUn
üzenetére
Ha tenyleg a tap akkor az fasza lesz, ugyanis ugy vittem szervizbe elso alkalommal hogy reggel nem kapcsolt be meg budos volt egy kicsit a gep, csak masodszorra indult. Az ember azt hinne azzal kezdik hogy kimerik a tapot, ha egy gepben fogja magat ea lehal a lap...
Hogy tudnam rajuk terhelni az eddigi koltsegeket, mert akkor az o mulasztasuk hogy a masodik lap is megsult.. Gondolom eselyem sincs...
Pedig nem rossz szerviz.. ;( -
zalkatti
tag
Sziasztok!
Valaki segitsen, nagyon fura hibaval allunk szemben.
Elszallt az alaplapom Ide vezerloje egy reggeli inditas utan...ok szerviz,kondicsere de ugyanaz a hiba. Rendeltem innen alaplapot megbizhato eladotol. alaplap csere. Szervizben kitunoen ment, fel is telepitettek nekem stb. Most hazahoztam, elinditom a gepet, billentyu es eger nem reagal, ujrainditom, mar se kep, se hang, visszavittem szervizbe, meghalt az alaplap.
Ez mitol lehet, zarlatos valamim? Monitor, eger, bill?Konfig:
Asrock P4s61 (p4i45pe+ volt az elso)
P4 2,8 553 fsb, 2*512 ram
Sapphire radeon x800gto
Mercury 350 w tap
Samu 80 gb IDE HDDSziasztok, elore is koszonom a segitseget
-
MasterHUn
senior tag
Megprobáltam usbs megoldást de a jelenség ugyanaz mikor bedobná a starting windowst visszaugrik az elejére. Esetleg egy 2 csatis bövitö kártyával átmenetileg kitudnám kerülni az alaplapi chipet?
-
kmisi99
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
VGA ok!
Most teszteltem más gépben a vga-t tökétles. Ugye ha a ramokat kiveszem az alaplap sír szóval gondolom azok se rosszak. Proci csak nem dobja fel a talpát.Más is egyetért hogy az alaplap a rossz? Én nem annyira értek hozzá. Más jobban hozzáértő véleménye is érdekel. Az alaplap még 1 hónapig garis szóval jó lenne 100% ban megbizonyosodni róla. Nem akarom feleslegesen hívogatni a szervizfutárt.
-
kmisi99
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
Azóta szétszedtem az egész gépet és ment vissza az asztalra. A táp az alaplap proci memó vga hdd-k
Ismételten se kép se hang. A gépet az alaplapon lévő gombal kapcsoltam be. Én az alaplapra gyanakodom bár az hogy a ramok hiánya miatt pittyegett lehet nem erre utal. A vidikarit meg még ma letesztelem a másik pcmben -
kmisi99
addikt
Heló!
Van egy 1366 os konfigom. Szészedtem az egészet, hogy kitakarítsam. Mivel elég hosszas művelet a gépet összeszereltem az asztalon (antistatikus zacskón volt stb) Tökéletesen ment majd másnap azaz ma összeszereltem a gépet és se kép se hang.
Amiket csináltam. Minden létezőt lehúztam. Ha a ramokat kivettem a bios csipogott mint állat ha visszaraktam meg se mukkant. Minden venti pörög.
Ha a vga-t kiveszem (amit ma vettem gtx660, de az asztalon összerakva semmi baja nem volt) Szóval ha a vga-t kiveszem szintén meg se mukkan. A bios nem csipog semmi. Csak forognak a ventik.
Szóval vidikarival anélkül sincs semmi csipogás és a gép pár órája tökéletesen ment a gépházba berakás óta se kép se hang. -
Csupii
tag
Erre valaki tud valami megoldást ??
-
-
Akos.-
csendes tag
válasz
dvdbackuper
üzenetére
Egy 6 PINes PCIE csatlakozója van még a tápnak, beleíllik. Nem fogom tönkre vágni?
-
-
Akos.-
csendes tag
Sziasztok!
konfig:
Processzor: AMD fx6100+Artic cooling freezer A30
Memória: Geil evo corsa DDR3 1886Mhz Dual channel 2x4GB
Videókártya: Sapphire HD5670 1gb GDDR5
Op. rendszer: Windows 7
Alaplap: Asrock 970 Extreme4
Merevlemez: Samsung HD103SJ SATA II 1000GB/7200rpm/32M
Tápegység: Chieftec GPS-450A-B 450WProblémám: Ez egy félig teljesen új konfig, tegnap lett véglegesen összerakva. Indítottam a gépet, a gép szépen indult a vinyó hangját is lehetett hallani, mentek a hütők a processzoron és a videókártyán egyaránt, de viszont a monitoron se kép se semmi. A világon semmit nem jelzett ki mintha bese kapcsoltam volna a gépet. Többször ellenőriztem a kábeleket, másik PCIE slotba tettem a kártyát és semmi, még hátul a tévén HDMI csatlakozóval is kipróbáltam hátha de még ott sincs kép(egyébként a monitor VGA kimenetes és a videókártyán egy DVI átalakító van). Az alaplapon van egy 8 PIN es csatlakozó ahova nem tudtam kábelt bedugni mert a tápegységemnek nem volt ahoz kábelje, de viszont azt mondták, hogy akkor nem kell. Nem lehet esetleg, hogy az a próbléma?
Köszönöm a segítséget!
-
Krisz79
őstag
Jónapooot!
Az Én problémám a következő.:
Jelenleg a win7 a 250Gb-os satás vinyómról indul.
Vásároltam 1 db 1 terrás-t.
Mivel az sata3-as,ezért arra tenném fel a win-t.
El is kezdtem,eljutottam a particionálásig. 70gb megadtam a C-nek.
Majd megállt a telapités. ( igy az 1 terrás vinyóm- 70Gb- használható. Ennyit lát mint meghajtó.)
Ha visszadugom a satás 250gb-os vinyót elindul a számitógép.
Tegnap lehúztam ezt a vinyót és csak az 1terrást hagytam fent.
Beállitottam a biost,hogy cd-ről boot-oljon. (win telepitést kezdeményeztem.)
Erre megállt a gép és bootmgr hibát ir ki.Erre mit tanácsoltok?
Köszönöm.
K. -
800.henrik
senior tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Igen, amikor leállt, akkor kihúztam.
-
MasterHUn
senior tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Ez természetesen megtörtént de semmi
-
MasterMark
titán
válasz
800.henrik
üzenetére
De ugye már lehúztad azt a kábelt?!

(#19638) MasterHUn: Újraindítás után a vinyóról kell boot-olni!
-
törölt tag
válasz
800.henrik
üzenetére
Üdv.
Fejhallgatót húzd ki, csinálj BIOS reseteslést, ha nem indul el, akkor próbáld másik tápegységgel indítani. Ha beindul, a hangkártyát próbáld ki egy másik fejhallgatóval, ha nem működik, tiltsd le a BIOS-ban.
Dexter-2000: Okozhatja hardver kompatibilitási probléma pl, ellenőrizd le a ramokat, hogy rajta vannak e a támogatási listán. De okozhatja pl hdd vagy odd detektálási hiba is. (próbálj másik adatkábelt illetve csak a rendszer hdd-t hagyd az alaplapra dugva.
Illetve próbáld kitallózni a külföldi fórumokból, hogy mi a megoldás, ha ezek nem segítenek.. -
Csupii
tag
Sziasztok.
Lenne egy nagyon nagy problémám. Van egy Notebook-om, 6GB DDR3-as RAM-al. A BIOS, és a Windows is látja mind a 6144Mb memóriát, azonban rendszerindítási beállításokban csak az 1/4-ét engedélyezi használni.
Szemléltetve:
Tehát: - Ha beírok maximális memóriának 6144Mb-ot, akkor csak 2048Mb-ot engedélyez az ablak leokézása után.
- Ha 5120Mb-ot adok meg, akkor csak 1024Mb-ot enged használni. A kérdésem, hogy ez mitől lehet?Megjegyzés: - Szerintem csak 2Gb-ot használ eleve bootoláskor, mert frissen telepített Win7 Home Premium is 1perc10mp alatt Boot-ol. Hardware-es, vagy szoftveres a baj?
( feladatkezelő is látja a 6gb-ot, használja is, volt, hogy 4,87gb-ot evett a rendszer használat közben. 2db modul van, kompatibilitási listán szerepelnek a RAMok, és kezel is az alaplap ennyi memóriát. )
Régebben sikerült összehozni valahogy egy olyan Installt, amikor tökéletesen ment a 6gb, 25mp-es boot, de azóta valami változhatott. 64bit-es rendszer van!
Nagyon megköszönném a válaszotokat!!
-
MasterHUn
senior tag
Nah felraktam a win7 et másfél ora alatt ujrainditáa itán boot ol majd mikor bedobná a qindows inditást visszaugrik bootolásra mintha ujraindult volna.
-
Dexter-2000
őstag
válasz
Dexter-2000
üzenetére
erre valaki?
-
800.henrik
senior tag
Sziasztok!
Egy Intel DG965WH alaplapra a hd audio helyére ac97 vezetéket dugtam, és bekapcsoltam. Elindul egy másodpercre, pattant egyet a fülhallgató és a gép kikapcsolt. Most nem lehet bekapcsolni, a zöld led világít a lapon és ennyi... nem csinál semmit.....
-
MasterHUn
senior tag
Sziasztok.segitségeteket kérném. Vizhütéses a géppem egyik napészrevettem h csöpög a radimajd gép kékhalál. Szétszedtem mindent összeraktam ujra bekapcsoláskor semmire nem reagált(el se indult) szétszedtem újra hajszáritoval megszárítottam az alaplapot összeraktam elindult a gép viszont win7 nem indult el. Beraktam a telepitöt hogyfelrakjam a win7 et fájlok másolása megtörténik, fájlokkibontása viszont nem indul el 0% on állfolyamatosan és semmit nemcsinál majdkis idö mulva kidob egy hibaüzenetet hogy a telepités nem sikerült. Ha tudtok valami ötletet vivel probálkozzak nagyon megköszönném!
-
törölt tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Most lett lefrissitve,lehet azt nem szereti?
-
törölt tag
Sziasztok!
Ha egy vidi,meg 1 játék megy 1más mellet,akkor a gépem szürke képernyővel kifagy.(csak komolyabb játékok esetén)
Valami ötlet,mi lehet a ludas? -
Dexter-2000
őstag
giga. z77x-ud3h alaplapom van és alkalmanként a bios képénél lefagy és egy reset után minden működik rendesen.
Ez micsoda pontosan olvastam külföldi fórrumokon hogy másoknál is jelentkezett a probléma
F18 bios van rajta (F19e-t nem tettem fel mivel béta) -
fogirobi
senior tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy milyen programot javasoltok a registry kipucolásához? Sajnos nem értek hozzá és fogalmam sincs, hogy hogy kezdjek neki.
Ezt a Wise Registry Cleaner-t találtam... Ez mennyire jó? -
Fooler89
őstag
válasz
Fooler89
üzenetére
Kipróbáltam mindent amit csak tudtam de nem jutottam el a megoldásig.
Azon gondolkoztam, hogyha memória kivételre reagál az alaplap (csipog a speaker) akkor inkább processzor kéne benne cserélni.Van valami lehetőség amivel kitudnám zárni az alaplapot? (Csere procit még kölcsönbe se tudok szerezni, alaplapot se
) -
Fooler89
őstag
Sziasztok
Tesóm gépe egyik pillanatról a másikra leállt és most nem indul. Azt csinálja, hogy felvilágítanak a ledek és azonnal le kapcsol, néha meghajtja a proci ventit. Kivettem a ramot azonnal csipogni kezdett. Próbáltam kevergetni mindenféleképpen a ramokat (csere sajnos nincs kéznél) de akkor nem indult.
Érdemes másik rammal (esetleg táppal) kipróbálni vagy máshol keressem a hibát?
-
CsonkaImo
addikt
válasz
illes.bence
üzenetére
Akkor tárgytalan

-
illes.bence
tag
megoldódott
-
apollo12
veterán
válasz
MasterMark
üzenetére
hát akkor ez már inkább jah nem is láttam
-
apollo12
veterán
válasz
MasterMark
üzenetére
az csinálhatja??
furmark meg linx meg semmi ?
-
apollo12
veterán
hali 3 napja szenvedek egy géppel és már nem tom mi baja lehet
ujra raktam a srácnak a gépet mert folyton az nvidia driver összeomlott asztal alatt de játék közben nem,
most újra raktam neki és most meg be fagy és csak gép resi segít
, pedig tegnap linx(teljes memo) , furmark kb 4 óráig ment és semmi, most meg randomból fagygép: alaplap [link]
proci: http://www.pcx.hu/termek/amd-athlon-ii-x4-641-processzor-99554
táp codegen 400w
vga : palit gts 450 ddr3 1gb
ram: [link] -
Deimosz
csendes tag
Sziasztok!
Nekem is hasonló problémám lenne hogy játék közben lefagy a gép a monitor elsötétül és pár másod perc múlva a hang is megakad. De nekem nem is indul újra csak restart gombbal. Elsőnek a vinyora gyanakodtam megnéztem másik vinyoval de ugyan ez volt a gond. Aztán tápot cseréltem és megszűnt a probléma ez kb 2 hónapja volt. Most megint ugyan ez a hiba előjött. Létezne hogy megint a táp ment tönkre ? Vagy alaplapi baj lenne ? De akkor eddig hogy hogy rendesen ment? Ha esetleg kihagytam valami infót ami kéne még írjátok meg és leírom. A válaszokat előre is köszönöm.
Gépem adatai:
Alaplap neve Asus M3A (3 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN)
CPU típusa DualCore AMD Athlon 64 X2 Black Edition, 2600 MHz (13 x 200) 5000+
(4db van ) DIMM1: Kingston KTC1G-UDIMM 1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)
Videokártya ATI Radeon HD 5670 (1024 MB)
Lemezes meghajtó Hitachi HDP725050GLA360 ATA Device (500 GB, 7200 RPM, SATA-II)
-
CsonkaImo
addikt
Sziasztok!
Tegnap írtam a fórumba, hogy a gépem hírtelen leállt majd nem sikerült neki újraindulnia. Csináltam az alaplapon bios resetet megoldotta a problémám egy részét. Most már elindul a gép és használható is, csak terhelés alatt random újraindul. Minden oc-t levettem, teljesen alapon megy a gép. Igazából ez nem új gond mert egy hónapja kezdte el csinálni és akkor a tápra gyanakodtam. Azóta cserélve lett és 2 hétig meg is szűnt a probléma de tegnap újra előjött. Szerintetek mi lehet a gond?
Válaszokat előre is köszönöm!
-
petata
őstag
válasz
Rivaul
üzenetére
Közben megoldódott egyébként, addig indítgattam újra, míg be nem jött az automatikus hibakeresés, ami ment volna egész éjfélig, de tudtam hogy nem lesz rá szükség, ezért újraindítottam ismét. Így már betöltött a windows, ami pont elég volt arra, hogy visszaállítsam a rendszert május 12-re. Azóta tökéletes.

-
petata
őstag
Sziasztok.
Adott egy AMD-s gep win7-tel. Eddig minden fasza volt, de az utobbi ket napban nem indul. Elmegyeget egeszen az udvozoljuk feliratig, utana viszont fekete kep es semmi. Csokkentett modbol akarnek egy rendszervisszaallitast, de ott meg az intezo fagy le folyamatosan (ez utobbi mar a kezdetektol igy van). Mi lehet a megoldas?
Elore is koszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- World of Tanks - MMO
- Synology NAS
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Macska topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Mikrotik routerek
- YouTube
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- -151 760 Ft KEDVEZMÉNY: ÚJ Lenovo ThinkCentre M70s G5 SFF:i5 14500, 16GB DDR5, 512GB, nVidia T1000
- Humble szökevények 500-2500Ft
- -42% ÚJ Lenovo ThinkCentre M70s G5 SFF: i5 14500 14mag, 16GB RAM, 512GB NVMe SSD, ÚJ HU bill + egér
- Lenovo Thinkcentre M70s Gen 4 i5-13500 16gb 512GB UHD Graphics 770+ajándék
- Sok garis asztali gép! ( 7950X3D, Nito+ 9070XT, 32 GB , 1 TB, 850W 80+Platinum ) + LG OLED monitor
- Gyönyörű iPhone 13 128GB Fehér (100%) - 12 hónap JÓTÁLLÁS - Kártya független
- LG 77C3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Apple iPhone 16 Pro Max - Black Titanium - 256GB - Akku: 90% - Megkímélt állapot!
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 16GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Ha valakinek ilyen problémája lenne.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
. Kicserélték garanciában, és azóta lekopogom semmi baja nincs a gépének.
4-es csatinak kell lennie. Dugd bele azt úgy ahogy adja magát. Valószínű kell a lapnak.

, pedig tegnap linx(teljes memo) , furmark kb 4 óráig ment és semmi, most meg randomból fagy