- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Yettel topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Elindult a Qi2 25W tanúsítványok kiosztása
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
dhgm
tag
-
tresh
veterán
válasz
rob210 #35751 üzenetére
Giigz-nél is bevált 0-100-ra 2 mp javult a kocsi
Nem rossz cucc a xado de CR- rendszerű dieselbe nem tennék semmi ilyen adalékot.. max valami rendszer tisztítót pl liqui-moly
-
_NCT
addikt
Nekem is ez a tapasztalatom, mintha IFA-t vezetnék ilyen -5 -10 °C körül....Persze gondolom ez a Renault váltók sajátosságai is, hogy a váltójuk nem a legjobb.
Régebben mikor idejártam még ment a Xado-s kezelés, nem tudom azóta (azt hiszem) Rob nyomatja-e még, vagy teljesen hasztalan télen. Már én is gondoltam rá, néha megilyedek mikor váltok, szó szerint érzem ahogy a váltó dolgozik.
-
Hugo85
aktív tag
válasz
rob210 #34495 üzenetére
A hang szerintem onnan jön, hogy a icipicit szíj megcsúszik minden fordulatnál, ezért nyekken egyet élesen, ami megzabálja hosszabb távon és elkezd folyamatosan csúszni, mint most is. Hiszen ha máshonnan jönne a hang, mondjuk egy csapágyból, szerintem nem kopna ennyire gyorsan a szíj. Ez most egy valamivel több mint fél éves 6pks Dayco szíj, elvileg rávaló itt rakták rá, ez volt a harmadik szerviz.
A botos dolgot már hallottam, de ha a szíj adja a hangot, akkor úgy gondolnám nem segít, nem? Arra is gondoltam, hogy az ékszíjtárcsa, amit ráraktak igazából nem is rávaló, de eddig senki sem szólt emiatt.
Az, hogy a Xado esetemben "szart sem ért", amúgy azt is jelentheti, hogy valóban nem a szervo szorul, de akkor mi?
Klíma nem lehet, mert nem változik a hang ha ki-be kapcsolom, generátor elvileg nem, mert az nézték. Csak a szervo marad -
rob210
Topikgazda
válasz
Hugo85 #34493 üzenetére
Igen van trükkje ne a szervó szivattyút okold a hangért.
Ez nem szervó szivattyú.
Hanem az okos szerelők hozzáértése volt.
Az ékszíjat legyél szíves kicserélni egy odavaló ékszíjra.
Ha ez meg volt, mert valami ilyesmit is írtál, akkor szépen kezd el meghallgatni, hogy honnan jön a tücsök.
Ehhez semmi más nem kell mint egy hosszú szárú csavarhúzó, vagy egy fém pálca.Ráteszed szépen egyesével mindenhova a csavarhúzó végét rászorítod a füled és hallani fogod felerősödve, hogy honnan jön a hang.
A szervó szivattyút kizárnám főleg ha be is xadoztad, mert ugyan te azt írtad szart se ér, de nekem már 4 kocsiban hozta vissza a döglött szervót.
Ahol én magam mondtam azt, hogy hát ez necces csereérett de próbáljuk meg a xadot és azóta 34.000kilométert ment a kocsi a valóban döglött szervóval.
-
Hugo85
aktív tag
Már iszonyúan szól az ékszíj, megint. Nem csak cincog már van hogy egyenesen csúszik, vonyít, és ha bemelegszik sem múlik el már. Nem csak iszonyú ciki, de rohadt idegesítő is+nem is tesz jót.
Eddig összesen 3 szerelőnél volt:
- Az elsőnél anno vezérműszíjat cseréltek, előtte nem cincegett hanem búgott. Azt hittem csapágyas a vízpumpa, cserélték is, de valójában az ékszíjtárcsa volt a ludas, így azt is cserélték, valami minőségire, jó drágán. Kapott egy új szíjat is, de a 6pk-s helyett (minden tárcsa 6pks) 5pk-sat tettek fel. Ez után kezdett el halkan cingogni kb 2 héttel. Fontos információ, hogy cserélték a szervofolyadékot is.
Visszavittük kb 2 hónap múlva: lazítottak az éjszíjon és befújták ékszíj sprével, azt mondták semmi baja. Egy napig volt jó.
- Azután egyre hangosabban cincogott, elkerült a másik szerelőhöz (fék/futómű miatt). Ő azt mondta, hogy szerinte azért csúszik a szíj, mert keskenyebb a szíj, de mert hétvégén szerelte félhaverságból így nem tudta cserélni, nem volt anyag hozzá. Azt is mondta, hogy szerinte biztosan nem generátor szíjtárcsa, pedig eddig arra gyanakodtam (ez is gumiágyazású).
- Harmadik szerelő: lecserélték 6pk-sra, utána kicsit csendben volt, kb 2 hétig. Azt mondták, hogy talán a szervoszivattyú szorul, azért csúszik meg a szíj (gondolom dugattyús, így logikus hogy a sűrítés végén nagyobb erővel kell forgatni).+ Kapott Xado-t a szivattyú, szart se ért és most itt tartunk.
Tud nekem bárki olyan szerelőt mondani, aki ki tudja deríteni, hogy valójában mi a baja és meg tudja csinálni, mert nem szeretek egy tücsökkel kocsikázni
Azt se szeretném, hogy brahiból kicserélik a szervoszivattyút egy felújítottra kb. 30 ropiért, majd újra elkezd cincogni. Főleg úgy, hogy itt egyik autószerelő szótárában sem szerepel a garancia szó.Azon is gondolkodtam, hogy ha nincs más út és a szerelő is csak ennyit csinálna, akkor kicserélem én a szivattyút, elvégre legfelül van hozzáférhető helyen. Valaki csinált már ilyet? Van trükkje?
-
SZATA
senior tag
Megvolt a nagy szerviz.
Olaj (Xado), olajszűrő és levegőszűrő csere, fék- és hűtőfolyadék csere, gyertya csere (NGK LZKAR7A).
Szívócső nyomás szenzor probléma megoldása: szívósor tömítés csere, szenzor-kábel ellenőrzés, fojtószelep tisztítás.Sokkal jobb lett a gázreakció, finomabban lehet szabályozni, nem "ránt" ha visszaveszem a gázt.
Kérdés: Ha a hőfok mutató üzemmelegen egy hangyányival feljebb áll félnél és ahol lenni szokott, de nem ingadozik, és félről minimumig ment le a vízszint az első hosszabb útnál (melegen nézve), akkor az a levegősség jele? A számla szerint csak 3 litert tettek bele, de valahol az olvastam, 5 liter a feltöltési mennyisége.
-
Hugo85
aktív tag
Megjött a szervószivattyúba a Xado, most reménykedhetek a csodában, különben fel kell újítani, ami 25+szerelés+akkor már új folyadék.
De ha akkor sem múlik el a ciripelés, akkor meg felgyújtom...És még arra is rá kellene jönni, hogy a klíma hol ereszti el a gázt kb. egy év alatt.
-
giigz
veterán
válasz
manlions #33029 üzenetére
Alapbol nem tokeletes a valtoja, egyest es harombol kettot hajlamos nehezebben bevenni.
Valto es motortarto bak ilyen idosen szokott gyenge allapotban lenni, azok csereje segit rajta sokat. Valtoolaj csere is, sot xado geles kezeles is.
A kuplungot nem tudom.
Vezerlest par hete csereltettem, Gates, Continental szijak, SKF gorgo, Graf, Dolz vizpumpa. Ezek megbizhato jol bevalt markak.
-
Sly189
senior tag
válasz
rob210 #32945 üzenetére
Nem tudom kinek mi itt a végzettsége, én műszaki embernek vallom magam. Mechatronikusként végeztem, most is ebben a munkakörben dolgozok.
Nem hiszek az ilyen mesékben.
Védelmet képez a henger falán? Véd? Mit csinál?
2500 ml 75W80 olaj kell a váltóba, mit is csinál ez a kőkemény 9ml ??
Értem én hogy valakinek bejön, meg neki jót tett, de lehet hogy csak az tett jót a motornak hogy karbantartotta.
Úgy kíváncsiságból rákerestem erre a google ban: "xado bullshit" hát van találat
-
giigz
veterán
válasz
Sly189 #32941 üzenetére
Robhoz hasonlóan nekem is bevált a xado, finomabban jár a motor, könnyebben gyorsít, fogyasztás kevesebb lett több dl-rel, és az olajfogyasztás is mérséklődött.
7k volt a 3 tubus kb., megcsináltam a kezelést, és nagyon elégedett vagyok, nyilván én is úgy álltam hozzá, hogy nem lesz belőle semmi, de az első gél belenyomása után érezhető volt a különbség.
Ami hülye szöveget leírnak lehet kamu az egész, de az tény, hogy működik.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Sly189 #32941 üzenetére
Előítéletes vagy.
Nagyon jó cucc nekem a szervó pumpámat ez mentette meg.
Már mint a xado szervóhoz való adaléka.
A váltóm is szépen finoman már már nem is franciásan jár amióta benne van.
Csak ajánlani tudom.
Iszonyat kemény felületet képez a súrlódás és a hő hatására pl. a hengerfalakon is.Amikor nekem ~380.000km nél hengerfej módosításra "kellett"
vinnem a kocsit (előző megane) akkor a faszi a gépműhelyben közölte ő még ilyen szép hengerfejet nem látott 16 éves autón. Mit tettem ezzel.
Egyszóval nekem bevált.
-
giigz
veterán
válasz
Sly189 #32404 üzenetére
Átjött, viszont a pontatlanságot nem szeretem... És a mindig mindent félreértünket sem
"Giggz, írtad hogy a tiéd 7et eszik."
Na ez nekem újdonság, pedig az én kocsimról van szó
6-6,3-at eszik vegyesben, ha hajtom akkor 6,3-6,8, de akkor a dízeled sem 4,2-t fog enni városban és országúton felesbe, vagy ha igen, akkor minden ismerősömnek akinek hasonló dízelje van megmondom hogy valamit nagyon rosszul csinálnak, mert hogy nekik nem jön ki 4,2 vegyesben az biztos. Itt a fórumon a dci-s felhasználók sem 4,2-es vegyes fogyasztásról számolnak be, jó ha 5 literre ki tudják hozni sok várossal együtt. A hosszútávú fogyasztás megint más, ott az enyém is 5-5,5-öt eszik, de az most nem számít. Általánosságban vegyesben ezek a kis dízelek esznek 5-öt, a kis benzines meg 6,5-7-et, én tudok vezetni meg van benne xado ezért az enyém egy fél literrel kevesebbet kajál, tehát 6-6,5. A 7 litert arra írtam, hogy az az all time átlagom, tehát abban benne van a 8-9 literes több ezer km is, amikor még nem volt rendben az autóm. Egyébként legrosszabb esetben 6,5-6,6 az átlagom.
Tehát a valóságban egy 1,5-2 liter különbség lehet.
-
tresh
veterán
Xado
16szelepesnek az lényege hogy a motor kulturáltabban jár.. az ő alapjárata pedig rendbe van.. diagra téve a tied is ugrálna minimálisan ahogy az övé is és a fokátoké is az hogy most ott a műszer szemre meg se mozdul az megint más kérdés.. itt akkor van gond ha radikálisan ugrál eltér a gyári értéktől.. esetleges pucolás jót tesz neki ez így van plusz új gyertyák és beállított szelephézagok csodára képesek
-
giigz
veterán
Ennél az én 1.4 8V kopottas motorom is stabilabban jár, ennek nem ilyennek kellene lenni. A 8 szelepsből is van sokkal szebben járó az enyémnél, viszont a 16 szelepsnek még sokkal simábban kellene járni. Nekünk pl. a Focus 1.6 16V fordulatszámmérő gyakorlatilag meg sem mozdult alapjáraton, a tied pedig jobban ingadozik, mint az én 8 szelepesem, ami ugye nem a selymes járásáról híres.
Fojtószelep pucolás mindenképpen előnyös lehet, injektortisztító adalék szintén, a motornak meg Xado kezelés.
-
mycso
Topikgazda
válasz
rob210 #30854 üzenetére
Most 2 napja működik tökéletesen, de szerelőnél rákérdezve, ő is termosztátot mondott első körben.
Aztán jövőhéten szerdán olajcsere, szűrőcsere, így majd akkor termosztát csere is.
Utána kiderül, hogy hogyan áll a dolog.Ja, 5w40-et vettem, mondom még egy próbát teszek
Illetve tényleg kérdezni is akartalak, hogy 4 olajcserével ezelőtt volt xado-s kezelés, akkor most beleférhet egy újabb komplett kezelés??? Mert még erre gondoltam, hogy ezt kapna az 5w-s olaj. -
giigz
veterán
Ez tényleg egy érdekes dolog, már sokkal régebben is észrevettem, pl. amikor rossz volt az alapjáratom, akkor az autó sokkal nehezebben vette az 1-est, viszont a 3-ast könnyebben, ahhoz képest, mint amikor meglett csinálva a fals levegő és beállítva az alapjárat, utána már megszűnt, hogy az egyest nehezen veszi, viszont a 3-ba berakni egy icipicit nehezebb volt, de az is csak az elején utána már nagyjából teljesen megjavult a váltó. Még régebben itt is panaszkodtam, hogy alig veszi az egyest, stb., és aztán az alapjárat beállása és a xado motorkezelés után a váltó is jobb lett
Most pedig megint egy nagy változás a váltóban, hogy a tegnapi olajcsere óta könnyebben jár a váltó, de nem is kicsivel, azokat az icipici akadásokat sem tapasztaltam ma, és amikor gurulva szinte éreztem, számítottam rá, hogy egy picit nehezebben fog 1-be menni, akkor simán belement, pedig mindig meg szokott akadni egy kicsit, de tényleg a váltás is sokkal finomabb lett az új olaj óta...
Nem mondanám, ha nem így lenne
Tehát hihetetlen, de igaz, a váltóhoz hozzá sem lett nyúlva, de ha az előző tulaj beleülne az autóba, fel sem ismerné a váltót
-
rob210
Topikgazda
Majd kíváncsi leszek, ha egyszer kipróbálsz egy seléniat mit lépsz rá.
Szerintem a Mobil nem rossz de a Totalhoz képest változást (jelentős változást) nem fog hozni.
Ezt a kocsit már nem kell xadoznom az előző gazdája hosszan ecsetelte, hogy tette bele egy speciális adalékot xadonak hívják és hogy milyen jótékony hatása van és etc etc. nem mondtam semmit hallgattam mint aki sose hallott róla.
De tényleg szépen ketyeg a kis svájci óraműakarom mondani francia technológia.
-
giigz
veterán
válasz
rob210 #29880 üzenetére
Ha alapból akarok írni egy 3 mondatos hsz-t, nem tudom miért lesz mindig 20 sor belőle
Én is nagyon kíváncsi vagyok a Mobil olajra, azért is vettem meg ezt, mert azt már tudom, hogy a Total mennyire jó, ráadásul olcsóbb is, viszont a Mobil-t mindig is ki akartam próbálni, és ha most a Total-t veszem, akkor megint 1 évig arra vágynék, hogy majd a Mobil-t kipróbáljam...
Így meg most kipróbálhatom
Az új autó még nem lett xado kezelve?
Tudod egy fél litert tuti jelent fogyasztásban, szebben jár a motor, stb. de ugye neked ezt nem kell mondani
-
giigz
veterán
+ létezik a világon Xado is, nekem azzal lett 6-6,5 liter a vegyes fogyim, és ez a téli érték, nyáron még nem mértem
Csak azért írom, mert az enyémnek ilyen használat mellett 7-7,5-nek kellene lennie, és mivel semmi különös nem lett vele csinálva, csak a Xado-ra tudok gondolni
Vagy a vezetési stílusom, motorfék, egyenletes tempó, stb.
-
giigz
veterán
válasz
rob210 #29518 üzenetére
Nekem akkor is ugyanígy ette, amikor még nem toltam neki, sőt ha igaz a régi szerelőm állítása, akkor ennél a mostani mennyiségnél még többet is. A Xado jelentett neki sokat szerintem, meg azóta simult ki a motor járása is, a fogyiban is hoz szerintem 0,5 litert a Xado biztosan, mert ez nem emberi, amilyen fogyim van, ilyen használat mellett 7-7,5 liternek kellene lennie, ehhez képest télen is 6,5 volt, azelőtt meg 6,1-6,3 most még nem tankoltam tele mióta melegebb van, viszont jobban hajtom, de így sincs 6,5 fölött...
Az injektort egyébként mennyiért adnád ide? Jöhet az ár pü-ben is, viszont majd még körbenézek előtte itt is a bontókban, és még olyan kérdésem lenne, hogy amikor a te injektorod volt bent, akkor erősebbnek sokkal erősebb volt, viszont amikor a gázra ráléptem, akkor az első pillanatban megtorpant, és csak utána kezdett el tolni... Ezzel lehetne-e valamit kezdeni, vagy ha pl. egy bontóban nézek injektort, akkor azt is csak úgy lehet megvennem, hogy előtte kipróbálom?
Ilyen injektor szerviz nincs, ahol tudják állítgatni az injektort tetszés szerint?
-
giigz
veterán
válasz
rob210 #28854 üzenetére
Most egy kis agyalasra ad okot ez a muszaki a katalizator miatt, na majd elmegyek itt a kozelben egy helyre, megkerdezem mit gondolnak rola, attoljak-e igy... Ha meg nem, akkor is van otletem
Bar a Xado miatt ugy is termeli a benzint a kocsi, vaj finoman jar, gondolom a CO kibocsatassal nem lesz gond...
Hat igen, igaz itt is van nagy forgalom meg neha kisebb dugok, de annyira nem b@sztatjak a kocsisokat, legalabbis en meg nem futottam bele ilyen ellenorzesbe... Itt pl. ha ugy tarja kedvem telefonalok a kocsiban, max. ha rendor jon arra a pillanatra elveszem a fulemtol, stb.
Mondjuk kopp-kopp, nem akarom elkiabalni, nem lenne jo kapni egy csekket...
-
vallas
őstag
Na az már kiderült, hogy injektor felújítás lesz, nem újak, mert ma azt mondták a szervizbe, hogy még nem kapták vissza őket, és rákérdeztem,, és mondták, hogy felújítják....
ha kész lesz, akkor szerintetek tegyek bele ilyen Xadot ?
emlékeim szerint egyszer már használtam ilyet, lehet ezért húzták eddig...
Ezt egyszer kell, vagy mondjuk érdemes félévente egyet egyet beletenni ismerve a magyar üzemanyagok minőségét?
-
kisninja
őstag
Na a cunus (Renaultom) megkapta az első xado tubust kb 20Km után már sokkal halkabb a motor járása.
-
Coyot
őstag
válasz
rob210 #28288 üzenetére
Xado kezelés megvolt már mikor furán töltögetni kellett utána. 3-4 hónapja. furcsa is volt hogy semmit nem javított a dolgon. Ez is arra enged ugye következtetni hogy turbónál megyel aztán szerelő szerint is a nyomócső volt tiszta olaj. Legszívesebben bevinném a legközelebbi Renault szervízbe és kezdjenek vele valamit, ha győzném azt fizetni.
Szívesen nekiállnék a kompressziómérésnek, ha lenne egy szakim aki elemzi a méréseket és tudja hogyan tovább.
köszi
-
rob210
Topikgazda
Nagy hiba mert a renaultok bazi érzékenyek az olajra.
Mondanám, hogy próbálj meg egy xados kezelést, de ha már ennyire eszi nincs idje a xadonak beépülniMinden féle képpen kompresszió méréssel kezdeném a dolgot hideg<-->meleg.
Azaz hidegen amikor legalább egy napot állt a kocsi meg bejáratva üzemi hőfokon is amikor a hőtágulás jelentős szerepet játszik. -
mycso
Topikgazda
válasz
Sly189 #27616 üzenetére
Az a 49K, azért elég kemény....nekem olyan 20-25K-ból megszokott lenni egy olajcsere,összes szűrővel, munkadíjjal kompletten.
Ennyi pénzért vezérlést cseréltetek....
(#27623) Josi:
Mondjuk annyi, hogy ilyen áron, mint amennyiért ezt a hoki olajat adják, az általam drágállott, de mégis kiváló minőségű XADO olajat is vehetne.
A márkaszerviz egy vicc, de ezt már többször leírtuk, pl. saját tapasztalatból is. Minőségi munkát nem kell várni tőlük, és árban rohadt drágák (mind munka, mind alkatrész). (tisztelet a kivételnek természetesen) -
giigz
veterán
Egy kis fogyasztás adat:
Első 4000 km-en: 8,2 L
Összesen: 7,18 L
Szeptember óta, fals levegő nélkül, jó alapjárat + xado: 6,31 LTehát így télen a nagy átlagom 6,31 liter, úgy, hogy sokat van használva városban, és nem is szoktam finomkodni néha.
-
just
aktív tag
Lassan olajcsere és rendelnék olajat. Az Elf Turbo Diesel olaját néztem ki, jókat írnak róla. 10W40 kell. Abba menne a xado is. Szűrőkből meg Mann-filtert választanék. Ezekről mit tudni?
-
ThodEE
őstag
Na leértem pécsre, 233.5km, 15.1litert tankoltam sokadik kattanásig. Az 6.46 liter 100on
3 xado benn a motorba, váltoét most rakják bele. Olajfolyás ugynézki megszünt.
Kicsit karamboloztam is : /
Lökös kapott, rendszámtábla, kicsit beljebb ment a radi. Mindenki jolvan, kocsival ugyis a szerelöhöz mentem rögtön át is nézi.Ja nem irtam le hogy ehez a fogyihoz gps szerint max 127km/h 74átlag 3ora alatt értünk le, arra már nem emlékszem mennyi volt az állásidö.
-
ThodEE
őstag
Motorba első Xado benyomva, szervóba és az üzemanyag rendszerbe is.
Kocsi feltankolva, gumik felfújva, gyertyák ellenőrizve.
Igaz gépi mosóba de lemosva,motor olajszint,szervó olaj szint, hűtővíz szint ellenőrizve.Az üzemanyag szűrő hozott most a legtöbb érezhető javulást.
Még fűtés és váltó xado vissza van, meg a 100-200km erenkénti ismétlés -
ThodEE
őstag
Még nincs nálam 1 éve az autó, papámtól örököltem, de Ő a koránál fogva inkább csak használta mint költött rá.
2000be került hozzá az autó, ebből gondoltam hogy az első tulaj nem cserélt benne, nagyfater meg addig semmit nem cserélt még el nem romlott ez az érzésem.
Olaj is olyan volt benne hogy a malacok dagonyázhattak volnaMióta hozzám került, volt vízpumpa csere, szíjak, olajpumpa lánc, olaj, olaj szűrő, tömítések, (már csak a hengerfej tömítésnél folyik az olaj de nem vészes) , ma meg üzemanyag szűrő.
Ha kell akkor kicserélem a gyertyát is, szeretnék még 4-5 évig ezzel közlekedni és igyekszem megadni neki ami ehhez kell.Nagyfater bevásárlásra(4km oda-vissza) meg kertbe menéshez(8km oda-vissza) használta és mindig hagyatkozott az ismeretlen szerelőkre akik valszeg csak ráöntöttek az olajra azt csókolom el megy ez még.
Műszaki után kaptam meg az autót, de a szíjak olyan mértékbe szétvoltak töredezve, hogy alig mertem vele elindulni tőle hazáig(10km).Nemsokára fizu és akkor jöhet a teletank, Xado a motorba-üzemanyag rendszerbe-szervóba, 11edikén meg ismerős betölti a váltóba
Szerk:
Ja ha jól rémlik akkor légszűrő is volt cserélve csak kimaradt a listából -
ThodEE
őstag
Az üzemanyag szűrő is idekerült hozzám ma, egy KL 416/1 es. ma alvás után cserélem, kíváncsi vagyok milyen volt a régi
Végre bekerül a kocsiba a Motor-Szervo-Üzemanyag rendszer Xado.
Az üzemanyagosnak ez a leírása:
Fecskendezze bele a XADO tubus tartalmát az üzemanyag tartályba, amiben csak minimális üzemanyag legyen .
Töltse fel az üzemanyagtartályt (40-60 liter).
Használja a gépkocsit szokásosan.Nos ebben az nem tiszta hogy közbe akkor menjek vele?
Vagy a kúton tankolás előtt belenyomom és rátankolok?
Értem hogy a keveredés miatt jobb ha nem teli tankba rakom.Köszi előre is az útbaigazítást
-
giigz
veterán
Na akkor én is boldog új évet kívánok mindenkinek, sok balesetmentes km-rel!
Jövőre terveim az autóval:
- Egyszer legyen egy olyan teletank, ahol 6 liter alattra jön ki a fogyasztás.
- 4 új nyári gumi, lehetőleg nem budget kategória.
- Műszaki vizsga sikeres.
- Olajcsere, olajszűrő csere.
- Váltóolaj csere + xado.Ezek voltak az alap dolgok, most jönnek az opcionálisak:
- Ablakok fóliázása.
- Új injektor.Na de hol a vezérléscsere?
-
ThodEE
őstag
válasz
eTrade #26474 üzenetére
Agipon, mert ott -8Ft al tankolok, nem parázok csak nem vagyok benne biztos hogy ki lett cserélve, olaj-olajszűrő vezérlés be biztos vagyok, de az üzemanyag szűrőbe nem.
Holnap jön a futár és lesz Xado mindenbe, üzemanyag rendszerbe is, és gondoltam jobb lenne tiszta szűrővel indítani
Mann megvan 5k ból, nem ezen akarok spórolni
-
ThodEE
őstag
Na mindent az autóért
Xado gél mechanikus váltóhoz 2tubus
Xado gél benzin motorokhoz 3tubus
És hogy meglegyen a 15k rendelés hozzádobtam még:
Xado gél szervo kormányhoz 1 tubus
Xado spray benzines injector 1 flakon, sajnos a tubusos nincs raktáron, de gondolom ugyan úgy belefogom tudni jutattniKöszönöm a tanácsokat, további jó sütizést
-
ThodEE
őstag
válasz
rob210 #26337 üzenetére
Mester, berendeltem a Xados cuccokat, végül nem spóroltam rajta és ha már 15któl ingyenes a kiszállítás akkor a szállítás árát is a gépre költöttem.
Viszont így felmerült pár kérdés.
A Stage verziónál nem írja hogy lépésekbe kell beleönteni, valóban mehet egyszerre bele az egész?
Azért hogy meglegyen a kívánt árhatár, rendeltem mellé pluszba 1db gélt:
Beletehetem e egyszerre a kettőt?
(Ha nem)
Melyiket tegyem bele előbb?
Mennyit várjak a két belerakás közt?
Nem e gond hogy a váltóba valót később tenném bele kb 2héttel, vagy egyszerre kezdődjön mindkettőn a kezelésBoldog Karit
-
ThodEE
őstag
Kellemes Ünnepeket mindenkinek!
Én is leadtam a rendelést, bár karácsonyi ajándéknak kicsit késő, de sebaj, Január elején megkínálom vele a járművet
XADO 10124
Xado gél 1 STAGE 27ml
8.098 Ft
XADO 10126
Xado 1stage váltóhoz
5.368 Ft
XADO 12101
Xado gél benzin motorokhoz
2.547 FtEgyből szeretném is kérdezni hogy a Stage és a Gél összetölthető e vagy várjak közte 200km-t?
-
giigz
veterán
Első körben az olajcserétől, benzinszűrő, légszűrő, olajszűrő cserétől és szelephézagállítástól lett egy kicsit halkabb, de a legnagyobb gond nálam az volt, hogy a szívósor előfűtő szét volt rohadva teljesen, ott falsot szívott, és úgy járt kb. mintha 3 henger menne... Aztán ahogy az megvolt, elhalkult a motor, beállt az alapjárat 1000-1800-ról a normális 750-re, az utolsó löket pedig a xado kezelés volt, az is finomított a járáson. Most kb. olyan mintha új lenne
-
giigz
veterán
válasz
rob210 #26311 üzenetére
Én még biztos nem cserélem le vagy 4-5 évig, kivéve ha rámszakad a bank, addig hadd termelje a pénzt
Október óta semmi gond nem volt az autóval, mióta véglegesen rendbe lett rakva, indítom, megy. Az alapjárat pontosan 750, és olyan finoman jár a motor, hogy alig lehet hallani, a múltkor nagybátyám is mondta, hogy mi van ezzel az autóval, a múltkor még úgy járt, mint egy traktor... Mondtam neki, hogy azóta a fél autó ki lett cserélve, alapjárat most már jó, xadozás is volt, és ez lett belőle...
Ha minden jól megy, akkor következő szerviz az majd egy olajcsere lesz, és vezérléscsere, ha pedig tényleg nagyon jól viselkedik most már állandó jelleggel a kis autó, akkor nyári gumikat is beújítok...
Szerk: Valahogy ha erre a 323-ra nézek belülről, nem az jut eszembe, hogy kényelmesebb lenne a Megane-nál...
-
ThodEE
őstag
Sziasztok!
Eljött az idő hogy maradt pénz Xadora és ha lecsengtek az ünnepek meg is rendelem.
Megerősítést szeretnék csak abba hogy jól gondolom-e.
XADO 12101 -ből kell 3db és a leírás szerint szépen bele is tudom tenni.
A váltóm az nagyon szépen jár, nem hangos, nincs vele gond és hogy sikerüljön 10k körül tartani a kiadott pénzt így csak 1 tubusra szánom rá a pénzt, tényleg nem érzem szükségességét de ennyit megérdemel.
Tehát váltóba pedig XADO 12103 -ból 1 tubussal jó az én meganomhoz?Köszi előre is
Ha addig nem járnék erre akkor sok sütit meg ajándékot mindenkinek
-
Ck.
addikt
Rob, a Xado kezelés olajcsopoges megallitasaban is segíthet?
-
giigz
veterán
Én tisztában vagyok vele
Amit én akartam közölni:
Xado 1stage gél váltóhoz 27 ml ~5,4k
Xado 1stage gél váltóhoz 27 ml díszdobozos ~ 7,2k
Xado EX120 revitalizáló 8 ml ~ 2,8k
Xado EX120 revitalizáló 8 ml díszdobozos ~ 3,1k
Xado gél mechanikus váltóhoz 9 ml ~ 2,1kNekem is lesz majd nemsoká olajcsere a váltóban, én 2 tubus 9 ml-es gélt fogok belerakni, ha már a motorban bizonyított a Xado...
-
Ha mar (megint) Xado a tema: En csereltettem a valtomat bontottra nyaron, nem vagyok vele maradektalanul elegedett, de sokkal jobb, mint a masik. Egy adag "sima" kis 8 miliset, de meg szeretnek bele tenni, de nem tudom eldonteni, hogy a EX120 -at tegyem bele, ami ugye "120%-os" hatekonysagu, vagy pedig a diszdobozosat, ami viszont 27ml, mig a tobbi csak 8.... azert ez eleg nagy kulonbseg mennyisegben, nem?
Valaki mondja meg a tutit!
-
-
rob210
Topikgazda
válasz
FET-MEN #25518 üzenetére
Lerakódás
az én kocsimban, uram ne sértegess.
Pályázhatsz te amennyit akarsz se lesz olyan patent a motorod mint az enyém
(xado olajjal nem sok lerakódás képződik nem véletlen használom azt)Gigzz majd csinálok neked ilyet, holnap valahogy megoldom, de csak, hogy békén hagyj, te youtube őrült.
Fogyasztás ugyan az, és kissé nyomatékosabb.
(most 6.3 lett) -
ThodEE
őstag
Sziasztok !
Nemsokára fizu és már nagyon tervezgetem hogy vegyek Xadot én is az autómba.
Szeretném megkérdezni a hozzáértőket hogy ez megfelel-eKöszönöm előre is
Esetleg használati tanácsok a gyári leírástól eltérően?
-
lajo
senior tag
Sziasztok!
Végre megjött a xado csomagom. Lenne pár kérdésem.
1. A tubusok közötti 100-200km, az inkább 100, vagy inkább 200 legyen?
2. Az 1500km, mint a kezelés vége, az legyen-e lényegesen több?
3. Az 1500km a 0-tól vagy az utolsó tubustól számolandó?
4. Ezt félek leírni, de jól gondolom, hogy üzemmeleg, de álló motorral kell alkalmazni?Köszi szépen!
-
giigz
veterán
Na akkor itt a videó, ma reggel lőttem... A minőség nem túl jó, de a lényeg látszik
[link]
A dologhoz hozzátartozik, hogy a saját injektorom nem nyit ki teljes gázon úgy ahogy azt kellene, tehát amikor a sajátommal 15,0 másodpercet mértem 0-100-ra, akkor utána pár órával ugyanazon a szakaszon 13,8 másodpercet mértem rob injektorjával, ami a normális beállításokon van, tehát kb. 1,2 másodperc volt a különbség 0-100-on a két injektor között. Most a Xado kezelés és fals levegő javítás után, ráadásul rossz indulással és 5.500-nál elváltással lett a saját injektorommal 13,9 másodperc a 0-100, tehát valószínűleg ez normális injektor mellett ~ 12,8 másodperc lett volna, de ugye sajnos az enyém nincs beállítva jól (azt hogy ki állította el azt nem tudom, érdekes egy dolog...), és nem ismerek senkit aki be tudná állítani itt a megyében, egy szakszerelő meg 10-20k-t kérhet érte, annyit meg ugye nem ér az az 1 másodperc... (ami azért nem elhanyagolható jegyezzük meg (és itt nem a 0-100-as 1 másodpercre gondolok, hanem egyébként ha padlót adok nem úgy megy)
)
A videó sorrendjében:
70-100 km/h 3.-ban: 6,7s
80-100 km/h 3.-ban: 4,5s
80-120 km/h 4.-ben: 16,2s (az autó rendbetétele előtt ez 21,6s volt)
80-120 km/h 5.-ben: 23,3s
0-100 km/h: 13,9s -
giigz
veterán
Azt hiszem egyértelmű, hogy következő alkalommal is mit fogok tankolni... OMV MaxxMotion 95
Már a sima Super 95-tel is éreztem, hogy jót tett a fogyasztásnak és a kocsinak, de ez már túl tesz minden határon, megint lejártam egy tele tankot, és itt az újabb eredmény.
A dologhoz hozzá tartozik, hogy most még a múltkorinál is több város volt benne, hidegen rövid táv, stb. országúton 60-90 km/h helyett 60-120 km/h, de átlagban 90-110 volt most a legtöbbször, és ezzel a tankkal nem is spóroltam, jobban pörgettem, néha nyomtam is neki, az már csak hab a tortán, hogy 2 napig ~2.200-as alapjárattal jártam, és 3 hete minden nap reggel 10 percig kell melegíteni a motort a potméter miatt, majd visszaút előtt megint egy 5 percet melegítgetni. Kb. 7-7,5 literre számítottam ilyen használat mellett, vagyis ha 7,5 liter jött volna ki, akkor sem lett volna egy szavam sem, sőt még annak is örültem volna, mert azért féltem a fogyitól, ez most tényleg nem spórolás volt, de nagyon nem. Na és akkor a fogyim: ~ 6,43 liter lett. Ez most vicc, vagy álmodom, vagy mi van? Hogy a francban tud ilyen keveset fogyasztani?
A Xado és a MaxxMotion benzin miatt (amit most írok az nyilván főleg a Xado-nak köszönhető) szinte minden nap észreveszem, hogy már megint szebben jár a motor, mint pár napja. Hihetetlen, ma is csak figyeltem, hogy már megint finomabban jár.
-
rob210
Topikgazda
válasz
DonThomasino #24763 üzenetére
Átfolyás méréssel.
Ha megfelelő mennyiséget szállít akkor nem ott lesz a hiba, illetve ha hangos az mondjuk nem jó jel.
Egy adag xado megoldhatja a problémát.
De csak akkor, ha szállítani a megfelelő mennyiséget szállítja. -
SZATA
senior tag
Melyik passzol jobban az enyémbe? (D4F712)
Xado 5W-40 SL/CF
Xado 5W-40 SM/CF -
giigz
veterán
Az volt a hiba, mint gondoltam, az alapjárati motor, vadi új, 3 hónapos, beállt... Magamnak is leellenőriztem, utána elvittem a szervizbe, ott megerősítettek benne, hogy be van szorulva... Aztán mozdítottak rajta egyet, akkor minden visszaállt normálisra, majd a következő indításkor már megint be volt szorulva. Megint mozgattak rajta, azóta volt vagy 5 indítás, és tökéletes minden... Azt mondták, hogy ez csak az alapjárati hibája, viszont én úgy gondolom, hogy a pillangószelep miatt áll be, majd kiderül... Állítottak az alapjáraton, így most már gurulás közben sem 900-1250, hanem 800-900 mindig, álló helyzetben pedig 750-850, néha 750, de akkor mindig annyi, nem mozog (a xado kezelés óta
), ha meg 800-850, akkor sem ugrál, hanem finoman jár egyenletesen... Ha már ott voltam, a fényszórókat is beállíttattam, így most már az is rendben.
Utána elkezdtem járni a bontókat, Debrecenben lett volna egy alapjárati motor 5.000-ért Bosch, de nem engedték meg, hogy kipróbáljam, és garanciát sem adnak rá, mondták, hogy bontott alkatrész, ez zsákbamacska, majd ha megveszem, próbálgatom, ahogy akarom... Kösz
Utána telefonáltam egyet, és egy röpke 100 km-es úttal beszereztem a Bosch alapjárati motort 6.000 Ft-ért, és még garancia is van rá. Persze a benzin +2k, tehát összesen 8k volt, de legalább most már van, ha megint beszorul az enyém, akkor megy bele ez
-
giigz
veterán
válasz
Sly189 #24560 üzenetére
Akinek 4,5-öt fogyaszt pályán a kocsija, azt ne érdekelje a Xado
Viccet félretéve, én a honlapon leírtak alapján csináltam, kb. 2,5k egy tubus, 3 kell belőle, akkor érdemes használni, ha sok km van a kocsiban, kopottas a motor, kisebb kopásokat még meg tud javítani.
rob210: A te injektoroddal nem volt ilyen zizegés, és azzal a kocsi is sokkal jobban ment, viszont az olyan 1500-2500 között volt egy nagy kihagyás a gázban, onnantól viszont jobban ment. Nem tudom, hogy ez mi miatt lehetett, de mondjuk most ez nem is számít, csak ha esetleg találnék injektort jó áron, akkor valahogy a megvétel előtt ki kellene próbálnom...
A gázbovden megszorulásán mit értesz? Elvileg az nem lehet megszorulva, mert ha pl. 3-ban megyek, akkor tud 1500 is lenni a fordulatszám, meg néha alapjáraton is visszadobja 1500-ra, aztán vissza ~ 2.250-re... A fojtószelep szintén nem nagyon lehet megszorulva, az előbbi miatt, de persze ezeket könnyen tudom ellenőrizni, viszont 99% hogy nem ezekkel van a baj.
Az alapjárati motort nem tudom, hogy honnan adjak neki áramot, viszont úgy szoktam tesztelni, hogy a pillangószelepet kinyitom gyújtáson, kézzel hátratolom az alapjárati motort, és akkor vissza is ment idáig szépen, viszont ma már nem tudtam visszatolni, tehát csak arra tudok gondolni, hogy az megszorult... De ezt akkor ott csak hirtelen néztem meg, nem nyitottam ki teljesen a pillangószelepet, viszont lehet nem is kell teljesen kinyitni ahhoz, hogy visszahúzza az alapjárati motor a rugóját, vagy mit. Holnap megnézem pontosan ezt a 3 dolgot, viszont ha az alapjárati rendben lenne (de ezt is 99%-ra gondolom, hogy az romlott el), akkor ez a külső hőm. jeladó létezik, hogy 2250-re vezérli az alapjáratot? Mert nekem még tegnap az alapjáratom hidegen sem volt több 1500-nál, most meg 2250 létezne emiatt?
Azt esetleg meg tudod mondani, hol van ez a jeladó?
Komolyan, rohadtul nem örülök most ennek, azt hittem, hogy végre tökéletes a kocsi, aztán mégis ott vagyok, hogy nem tudom miért eszi az alapjárati motorokat... Bárcsak ez a jeladó lenne
-
giigz
veterán
Urak, mivel nem pörög manapság nagyon a topic, gondoltam írok nektek egy kis olvasnivalót...
Úgy terveztem, hogy mivel szeptember elején véglegesen rendbe lett rakva az autó, és teletankoltam, így pontosabban tudok fogyasztást számolni, és majd írok egy kis összefoglalót. Sok segítséget kaptam itt, sokat tanultam, az autó rendben van, úgy reméltem, hogy a fogyasztás is rendben lesz, minden rendben lesz, legyen már összefoglalva... Teltek a km-ek, úgy számoltam, hogy ma, tehát csütörtökre lesz esedékes a tankolás, majd délután úgy is lesz egy kis szabadidőm, osztok-szorzok, összegzek, és megírom ezt. Minden a terv szerint haladt, mígnem csak az lett a vége, hogy az összefoglalót csak nem tudom megírni, mert még nem lehet összefoglalni! Ebből az következik ugye, hogy az autó nincs olyan állapotban, hogy pontot rakjak a szervizjárás és autószerelés végére. Azért csak megírom, mert van aktualitása, fogyasztás eredmény, Xado kezelés eredménye, tehát egy kis áttekintést tartok, a ma reggeli újonnan előjött hiba leírását lentebb folytatom.
Tehát akkor ott kezdődik, hogy megvettem egy olyan kocsit, ami látszólag tökéletesen be tudta csalogatni azt, aki nem ért hozzá, kívül-belül patika állapotával, viszont műszakilag igen elhanyagolt állapotával. Jó sok dolog cserélve lett a kezeim alatt, idő előtti (de mégis időszerű
) olajcsere, szűrők cseréje, szelephézag állítás, fagyálló (többször is
), akkumulátor, szívósor tömítés, injektor talp tömítés, gyertyák, axiál csuklók, porvédő gumiharangok, futómű beállítás, ablakmosó motor, alapjárati motor, és most legutoljára a szívósor előfűtés, ami ugye a fő problémám, az alapjárati gond okozója volt. Az elmúlt szűk 1 évben, mióta nálam van a kocsi, egyetlen egy hiba jött elő, ami a vásárláskor nem állt fenn, mégpedig az elektromos ablakban kellett egy bovdent cserélni, tehát ha úgy nézzük, 1 év alatt ezt a 8.000 Ft-ot kellett rá költeni javításra, a többi az előző tulajtól átvett dolgok orvosolása
Persze a nívópálcát már én törtem bele, az nem a kocsi hibája...
Akkor volt még 2 nyári gumi, meg majd most lesznek téliek, ha minden igaz. Anyagilag idáig kb. 650-ben van, ezt egy kicsit sokallom, az is, de ez van, ha az ember az első autóját veszi meg
Fogyasztás: Ez volt az egyik legfontosabb dolog számomra, egyszerűen nem tudom elviselni, ha 7 L fölött eszik az autó, és ez elvileg képes kevesebbre...
Az elején városban 9 L jött ki, utána országúttal együtt 3.000 km alatt mérséklődött 8,2 L-re átlagban, majd a majdnem teljesen rendbe rakott állapotban 7,2-7,8 L-re, így már kb. 4.000 km után a teljes átlag 7,98 L lett, ami még mindig baromi sok. Na és most jövünk az aktualitásba, ki lett cserélve a szívósor előfűtő "berendezés", megszűnt a fals levegő, az alapjárat pedig "beállt" 750-re. Az autót teletankoltam, mentem vele, majd ma reggel megint teletankoltam, ugyanannál a kútnál, ugyanúgy egy kattanásig. Azt meg kell jegyezni, hogy ebben a teletankban volt autópályázás igaz rövid ideig, de 160-170 km/h körül, néha szintén röviden 140 körül, de egyébként városban 30-40%-ban, országúton 60-70%-ban, amihez hozzátartozik, hogy útfelújítás miatt 1-2x jópár percet kellett araszolni, a városi használatban pedig parkolóházas parkolás többször, hideg motorral rövid távon járva többször, na meg a Xado kezelés miatt 3 x 10 perc alapjáraton járatás, fagyálló csere miatt szintén jó pár perc alapjáraton járatás. Tehát egy igazán vegyes használat eredménye. Jöjjön hát az általam ~ 11 hónapja várt érték: 51,73 L-t tankoltam ma, és 845,8 km-t tettem meg, tehát a fogyasztás 6,12 L lett!! Azt hiszem erről a témáról nincs értelme többet beszélni, nagyon, de nagyon meg vagyok elégedve ezzel az értékkel, ilyen használat mellett gondolni sem mertem 6,5-6,9-nél jobbra, és tessék, szinte lehetetlen érték jött ki.
Xado: Ez is megér pár sort, már a kezdetektől tervezem, hogy belerakom, de mint írtam is, amíg fals levegő, rossz alapjárat volt, addig nem sok kedvem volt foglalkozni az autóval, mert nem nagyon láttam hónapok után, hogy mi lehetne a megoldás, hogy végre normális legyen az autó
Szóval nemrég megvettem a 3 tubust, már az első tubus használatakor éreztem egy kis javulást, de az még éppen belefért volna abba, hogy csak beképzelem, viszont a 2. tubus berakásakor már egyértelmű volt, hogy az autó finomabban jár, alul jobban húz. Most a 3. gél után, és így, hogy már jó pár km eltelt azóta, a motor egyértelműen szebben jár, az alapjárat sokkal egyenletesebb lett, nincs az a lefulladós érzés, vagy nagyon kicsire mérséklődött, és menet közben is ég és föld. Minden tartományban gyönyörűen jár a motor, ma 1-2x pörgettem ~ 5.500-ig, és régen majd szétesett a motor, most pedig sokkal finomabban pörgött, öröm volt hallgatni. Alul is sokkal jobban húz, mintha új életre kapott volna. Persze csodát nem tett, de épp annyit javított rajta, hogy pont jó legyen. A régi jó öreg menet közbeni csattogós hang megszűnt, normálisan jár a motor, és lehet nem lövök azzal sem mellé, hogy a revitalizálás is hozzájárul a fogyasztáshoz. Bele sem merek gondolni, milyen lehet a fogyi, ha nincsenek ilyen sallangok, amik a mostani fogyi-ciklusomban voltak, nem tűnik lehetetlennek 6 alá vinni vegyesben, hosszútávú országúton pedig szerintem simán 5,5 L körül lehetek...
Erről ennyit, idáig minden szép és jó, és itt akartam volna még tegnap befejezni, lezárni a mondókámat, hogy legyen egy ilyen kis összefoglalás, és most már nem az autó töltse ki a gondolataimat, hanem a mindennapi feladatokra jobban figyeljek.
Úgy néz ki, ezt nem akarja az autó, csak azt szereti, ha mindig vele foglalkozom... Ma reggel, amikor hidegen mentem vele, észrevettem (nem volt nehéz
), hogy 2000 körül van az alapjárat, furcsálltam is, de ugye olyan hideg volt reggel, hogy azt hittem csak a hideg miatt ment fel ennyire, majd bemelegszik, és akkor minden rendben lesz... Nem lett, melegen is 2000, sőt inkább 2.250 az alapjárat, úgy ordít az autó mint az őrült... A 3 hónapja vett vadi új alapjárati motor úgy beakadt, mint annak a rendje, nem mozdul semerre, nem szabályoz semmit... Az első megoldás lehet az, hogy megint új alapjárati motort veszek, viszont szerintem ez nem az alapjárati motor hibája, mert már korábban is a kocsi leállítása után hallottam, hogy egy kb. félpercig zúg az alapjárati motor. Tehát a régi alapjárati motor is zúgott. Az a sejtésem, hogy az ilyen zúgásokkor leégeti, vagy valamit csinál az alapjárati motorral, amit nem kellene. Ilyenkor ha a gázpedált lenyomom, tehát álló autónál, akkor a zúgás elmegy, majd amikor elengedem, akkor megint zúg... Ez tart összesen max. félpercig... Tehát talán a pillangószelep lehet rosszul beállítva, én legalábbis erre gondolok. Ha esetleg van valakinek ötlete, akkor azt szívesen meghallgatom, viszont én olyat sejtek, hogy a régi alapjárati motor is az injektor miatt akadt be, és szerintem a mostani alapjárati motoromat is a kocsi tette tönkre... Így most azt tartom járható útnak, hogy téligumi helyett (ez egyébként csak vicc lenne, és valószínűleg az is lesz, de rohadtul nem jön jókor ez az újabb hiba, főleg azt figyelembe véve, hogy minden hónapra van egy 5-25 ezres hiba...) nézek valamelyik bontóban egy jó injektor+pill. szelep jeladó+alapjárati motor triót, és akkor az úgy kompletten meglesz, hátha utána már nem lesz az alapjáratival gond...
-
rob210
Topikgazda
válasz
Sly189 #24556 üzenetére
Nekem 298000km volt benne amikor nekiálltam a motormosó használatának.
Elképzelhetetlen amit kihozott.Nem is mertem bele normális olajat tenni vettem olcsó elfet azzal mentem 1000kmert beletettem még egy motormosót.
Az már annyi dzsuvát nem hozott ki de olyan volt mint ha 30000km ert mentem volna az 1000kmes olajjal.
Csak ugye ez egy benzines a dieselben több lerakódás keletkezik.Minden esetre én utána mert ez vételkor volt el is kezdtem a xados kezelést.
Azaz kimostam a motort és "felépítettem" a hiányzó részeket, kopásokat.Nekem így bevált, de elképzelni sem tudom, hogy egy dieselből mi jönne ki, ha egy benzinesből ennyi szar kijött.
-
-
giigz
veterán
Na beleraktam a 3. tubus Xadot
-
ThodEE
őstag
Na ez jó hír, köszi szépen
Itt a parkolóba ennyi hely volt, nem tudtam tovább gyorsítani, mert meg is kell állni sajnos az erdő előtt
Xadon gondolkodtam már, megvárom a fizut aztán jövök okosításért
96k-97k közt vagyok, mondhatni megbízható a km állás, nagyfaternál volt a gép 4éves korától utána került hozzám ebben az évben, csak az öreg nem kente neki, 80-90nél évente 1x ha ment gyorsabbanAz egyenes része sem eldönthető mert nem folyamat nyíl egyenes az út
-
giigz
veterán
válasz
ThodEE #24376 üzenetére
Nos, sejtettem én, hogy a méréssel lehet probléma, ugyanis a 0-60-ad nem hogy nem 7 másodperc, de olyan mint az enyém, vagy kb. azonos, tehát 5,9 mp. körül van neked is!!
A 3.-at egy kicsit hamar váltottad 70-nél, azt is lehet 6000-ig (80 km/h), persze ez akkor számítana, ha 0-100-ról lenne szó.
Tehát megnyugodhatsz, szerintem az autód teljesen tökéletes, ennyit tud 75 LE.
Az egyenesben mért végsebesség azért továbbra is érdekes, na meg a fogyasztásod is, esetleg egy kis xado géllel próbálkozhatnál, ha a végsebességet nagyon nem is növeli meg, de ha kopott a motorod, nem tudom hány km van benne, akkor azért tud javítani a kopáson, és az a fogyiban jelentős lehet.
-
giigz
veterán
válasz
rob210 #24296 üzenetére
Azért, mert egyszer megyek vele 140 fölött, sőt ha 6000-nél mennék vele akár több percet, attól még a következő 4-5 évben én ezt a kocsit tudom majd használni, hengerfejes így is, akkor meg mind1
Persze ezt az utolsó részt csak viccből írtam, de attól, hogy egyszer egy kocsi megy a végsebessége körül, még nem lesz baja. Ezen a rövid autópályás szakaszon én sem szoktam 140 fölött menni, de most ott volt az a Rav 4, kíváncsi voltam mennyivel megy.
Ja, a fordulatszám olyan 4.800-5.000 körül volt, 6.000-nél elvileg 205-tel menne...
GPS szerint olyan 165 körül lehetett, óra szerint 175 volt kb.
Még ment volna egyébként, de tényleg nem jönne jól most egy csekk, így elvettem...
ThodEE: Nekem ez nem lejtős rész volt, GPS szerint 165 körül lehetett, de még ment volna feljebb. Mondjuk nekem most eléggé rendben van a kocsi, nemrég volt új olaj, szűrők, szelephézag beállítva, most már a Xado is hat, na meg a gyorsulásom a gyári értéken van, tehát 230k km után olyan ereje van, mintha 15-16 éve a gyárból kigurulás után mértem volna...
-
giigz
veterán
Na belement a 2. tubus Xado...
-
giigz
veterán
válasz
Dareios 86 #24269 üzenetére
Ha nem eszi az olajat es nincs benne sok km, akkor 5W is lehet, de ha mar szokta csipegetni, akkor lehet 10W jobb, egyebkent kb. mindegy. Ha sok km, es kopott a motor, akkor meg xado olaj vagy xado kezeles.
Ar/ertek aranyban a legjobb a Mobil es a Total.
-
hossszú
őstag
Ma megkapta az öreg vas ami jár neki, vagy is csak majdnem.
Lecseréltem az olajat, na itt van a majdnem és az összes szűrőt. Sajnos kicsit elszámoltam magam a héten, kicsit többet kellett mennem mint amennyit gondoltam és nem volt időm beszerezni a Xadot, így most 10W40-es ELF Turbo Diesel olaj került bele.
Nem sűrűn szoktam nyitogatni a motorháztetőt így csak most vettem észre, hogy az Y elágazás ragasztásnál kirepedt az egyik vízcsövem és szivárog a hűtővíz
. Valamivel ezt meg tudom ragasztani vagy csere?
-
tresh
veterán
válasz
rob210 #24200 üzenetére
Lehetséges bár franc se tudja.. nekem a cliom alatt is ilyen volt a kettesem mint most a megane alatt.. viszont nekem is csinálta ezt olaj csere előtt hogy nagy melegbe el kezdet szorulni.. így kapott új olajat+xado + befújtam a váltó rudazatát alul és belülről is adtam neki egy kis kenést így nagyon szépen jár..
-
rob210
Topikgazda
Srácok dilemmám van.
Amióta kuplungcsere volt és beletettük az olajat, a váltóba sajna nem tudtam xadot tenni mert nincs 75W80 as váltóolajuk.
Azóta nem olyan mint volt.Szerintetek mire cseréljem?
Erre
Vagy adjak egy esélyt az ELF-nek hátha a váltóba szeretni fogja a gép?Jelenleg 75W90 van benne de ez nem marad így mert így beszarik a váltóm, érezhetően nehezebben veszi a sebességeket, főleg, most, hogy néha kicsit hidegebb is volt már, este.
-
giigz
veterán
-
mycso
Topikgazda
Jahhhh akkor nálad valami komoly gubanc lesz. Valószínűleg 10w-s olajjal vagy xado nyomkodással nem fogsz megoldani semmit, ott már komoly szerkezeti problémák vannak.
Nekem is 1.5dci van.Én 10W40-ből 10k km alatt töltök rá 1-1.5 litert.
Az 5w-ből többet és gyakrabban kellett pótolni azt jobban csipegette nekem is, de egyáltalán nem ilyen mértékben. Én még annó az 5w olajjal csináltam meg a xado kezelést ILYEN ment bele 3 tubussal, én változást nem tapasztaltam, talán mintha picit halkabb lett volna utána a motor (de lehet ezt már csak bebeszélem magamnak). -
Coyot
őstag
válasz
rob210 #24062 üzenetére
Az előző motor hengerfejes volt, az nem hiányzik mégegyszer. Jelenleg semmilyen nyomás nincs a hűtőrendszerben a víz sem fogyott ~9k km alatt. Xado gélt kipróbálom ha a 10W40 es olaj nem válik be.
Abból melyik gél ajánlott? Mert láttam hogy van több fajta ilyen "csomag" is.(#24065) mycso:
Neked is dci van ugye? Mennyire oldotta meg a 10 es olaj a fogyást? Nálam jelenleg sok fogy, ha pályán megyek vele akkor inkább "rengeteg" jelzővel illetném az olajfogyasztást. Szerencsére nincs pályán használva az autó. Ha jól számolom majd 9k km alatt 4 literst simán beleöntöttünk... ami nagyon soknak tűnik -
mycso
Topikgazda
Ez az ET számozósdi picit túl van misztifikálva....
A gyáriak asszem et49-eseek, és 6" szélesek (M2 16-os). Nekem már 3 éve et38 és 7" széles van rajta, a gumi az a gyári méret.
Nem eszik többet, nem megy szét a futóművem, kerék/torony csapágyam....stb. pedig még ültetve is van és keményebb is a gyárinál, meg itt borsodban extrém sz@r utak vannak. Sőt a kanyarokat is kedvelem, nem 30-al csorgok beléjük tehát kap terhelést.Nyilván a gyáritól az extrém eltérés már valóban nem egészséges, de azért bizonyos határokon belül, elég szabadon lehet mozogni.
(#24058) Plero: KoAn -tól kérdezz rá ITT, hátha tud neked mondani rá valamit, esetleg van is neki hozzá vagy tud készíteni.
(#24061) Coyot: nálam a 10W40 lett a megoldás.
5w40-et viszonylag sűrűn kellett töltögetnem, pedig megcsináltam vele egy full xado -s kezelést is. -
rob210
Topikgazda
Egyik sem olcsó de mindegyik megúszható normális áron.
Nekem a 8V-s hengerfej olyan 40.000.- lenne teljesen felújítva.Maga a hengerek kopása nem jelent teljes motorgenerált.
Egy az, hogy egy xados kezelés sokat segíthet.
(motorrevitalizáló gél, bár kékes füstnél maximum kitolható a felújítás ideje.)Másik fele lehet egy gyűrűzéssel megússza az ember , ha nem bemaródva van a hengerfal.
Ezekhez ha megvan mi a rossz minden képen szét kell szedni a motort és látni, hogy merre induljon az ember.
Nagy baj akkor van amikor megreped a hengerfej és vizez vagy olajoz.
Akkor komolyabb összeg a felújítás, mert azt hegeszteni köszörülni, meg mittudom én még mit kell olyankor csinálni. -
rob210
Topikgazda
A 10W40 nem fogja megoldani az olajfogyasztásodat.
Kompresszió mérés kéne, első körben.
Ki kéne deríteni hova tünik az olaj, mert ha a szelepeknél megy el, akkor tehetsz te abba 20W50-est is azt is meg fogja enni.
Ha a hengereknél megy el azaz a kompresszió nem 100%-os akkor mehet a 10W40 es xado, de akkor is a city life, mert a dieselbe az a legtutibb.
Bár egy tubus xado gél és az 5W40 lenne szerintem a legjárhatóbb, ha nem a szelepeid vannak ki.(városi használatra van kifejlesztve, de a dieselek azt szeretik a legjobban)
-
giigz
veterán
válasz
hossszú #23989 üzenetére
Sajnos én sem tudom majd megmondani a különbséget, mert az utolsó fogyasztási adatom 7,4 volt, de az még a rossz alapjárattal, és ha most olyan 6,5-6,9 körül lesz, akkor az szimplán az alapjáratnak tudható be, de ha 6-6,5 között lesz, akkor abban már lehet benne van a Xado is
Persze amilyen szerencsém szokott lenni, 7 liter lesz így is
Új hozzászólás Aktív témák
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- BESZÁMÍTÁS! MSI H110M i7 7700 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 6GB Zalman N4 Cooler Master 400W
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MB35PM 60Hz FHD IPS 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest