- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
rob210
Topikgazda
Akár mit is mondasz, nem szereted te azt az audit én nekem az jön le mindig a mondandód végén, hogy nem teljesen jó a szád íze amióta abban ülsz.
Én ettől szerencsére megkíméltem magam, pedig tudod, hogy nálam is számításba került.
Te arra a kocsira már annyit költöttél, hogy abból két megane I PH2 1.6 16V-m lenne a ház előtt és váltogathatnám őket egyik nap ezzel másik nap a másikkal járnék.Nem azt mondom, hogy megbántad, de nem vagy 100% os an boldog abban a kocsiban lássuk be.Vagy legalábbis nem úgy beszélsz róla és rajongsz érte mint én a kis választottamért.
-
Kornel
veterán
én is 1.6-ra gondoltam.
ez pl. jónak néz ki, és elég olcsó, mi lehet a buktató? -
Hugo85
aktív tag
Nagyon köszi a felajánlást, tényleg jól esik, de nem akarok senkinek sem a terhére lenni főleg így félismeretlenként
Van egy csomó autószerelő ismerős, de mind vidéken, nagyon messze és egyszerűen nem lehet megoldani értelmesen a szerelést, csak ha kiveszek 1-1 nap szabit, annyi meg a világon nincs. Meg a benzin+autópálya odavissza majd' 20 ropi. Így ha nem készülök orbitális szopásra (5 mm mélyen, alsó tolerancia alá bemaródott fékdobok, amik ráadásul csapággyal vannak egyben), akkor inkább elviszem egy szerelőhöz... aztán megírom a fórumra...
-
Hugo85
aktív tag
Ne is vedd magadra
Sajnos mivel a szétszedés után derülnek ki az ilyen dolgok (otthon az utcán az albérlet előtt pedig nem tudom szétborítani a dobféket) így nincs időm ilyenkor már összevadászni több helyről, webshopból vagy ismerősöm keresztül az alkatrészeket, illetve elküld a szervíz a picsába, ha odaállítok ezek után egy domb alkatrésszel vagy rejtélyesen megnő a munkadíj
Amúgy nem sokkal több az anyag (bár a dobok tényleg nagyon jó áron vannak), számolj még hozzá két kézifék kötelet, mert valóban be voltak rohadva azok IS.
Ami miatt 100-ra jött ki az anyag a végén amúgy az a további: két lengéscsillapító porvédő, bal oldali axiálcsukó+porvédő, bal oldali trapézgömbfej, egy ékszíj (egy éve került fel az előző, de 4PKs 5PK helyett), 4 gyertya.
Mindegy, összefoglalva: ezt beszoptam.
-
giigz
veterán
Áhh inkább hitelre most nem vállalnám be
Még 10 évre is szép törlesztője lehet...
Örülök, hogy a kocsi 2014-es kiadásai benzinnel együtt mérséklődtek 60.000-re havonta, igaz most még lesz pár költés rá, de év végére nagyon remélem hogy legalább 40 körülre lemegy, mert úgy is majdnem félmillió lesz a ráköltés benzinnel együtt 2014-re, ami busszal 60.000 lett volna, tehát nagyjából 10x pénzt fizetek azért, hogy autóval járok busz helyett... És ez csak az idei átlag lesz
-
Savanya
addikt
Kellett pedig az okoskerék vagy VTI , de ha VTI akkor a korábbi Nissan szövetségnél miért nem a jól bevált japán technológiát használta fel . Kettős-tömegű meg szintén jó dolog , de a Sachs idejébel lépett és a drága licencjogok miatt kerül nekünk sokba .
Franciák kicsit túlságos védik a hazait mikor még most se igazán tudnak elektronikai dolgokat gyártani . -
gabx76
senior tag
Sajnos nekem olyan kedvezményeim nincsenek
Terveznék én, de előbb-utóbb viszont kénytelen vagyok lecserélni a kocsit, mert a család kinőtte... -
gabx76
senior tag
Jogos, de már nem szándékozom már 100k-t tenni a kocsiba, remélhetőleg előbb fogok megválni tőle. Addig meg csak kibírja az a vezérlésmódosító: ahogy rob210 is mondta, oda kell figyelni rá.
Amúgy, ha a szerelő belenéz, úgyis látni fogja, kell-e cserélni a közeljövőben. Ha igen, akkor beszerzem gyorsan azt is. E-bay-en láttam 40 körül szállítással együtt. -
Sgt. Chris
aktív tag
Igen, pont ebből a postból indultam ki, és ránézésre a kábelezés tök egyforma, mindegyik esetben mini ISO és jack...Nemrég vettem a kocsit és bántja a fantáziámat, főleg, ahogy nézem, az előző tulaj is valami ilyesmit használt, mert a rádió alatti rekesz hátfala ugyanígy meg van fúrva már, gondolom ott vezette ő is ki a kábelt... :-)
-
vampire17
addikt
Hat, nem dragabb, mint egy normalis fejegyseg, nem borul a muszerfal "design"-je, minden funkciogomb tovabbra is mukodne a kocsin...
Amit linkeltel, biztos nagyon hasznos egy villamosmernoknek, de aki meg eleteben nem fogott a kezebe pakat, annak kevesbe..
Engem alapvetoen nem az alternativak erdekelnenek, hanem hogy a fonti cucc mukodne-e az automban
-
toldy
őstag
Keresztfater tegnap vitte hozzájuk egy II laguna kártyáját, enyhén fogalmazva romokban volt, kíváncsi vagyok mire jutnak vele.
Más, kicsit szerelgettem az autót, lecseréltem a csomiajtó teleszkópjait, milyen jó hogy magától kinyílik az ajtó, és teljesen... Illetve kicseréltem a pollenszűrűt, ahhoz képest hogy milyen ilyesztően nagy melónak tűnik, kb fél óra volt, de hogy mi volt benne... Meg az ajtó szigetelő gumikat húztam le és pucoltam el, mennyivel tisztább most.
Egyébként bézs kesztyűtartót hol találok, már hívtam pár helyet de vagy nincs vagy ilyen több 10k
-
-=Tiger=-
tag
Gyári másolat. "A" kategóriás. Ennél már csak az A+ jobb. --> Elvileg jobb az anyaghasználat, értem ezalatt a jobb nyákot stb. Állítólag... minden funkciója tökéletes.
A családban van egy MII/2 GT (2007) meg egy Thalia (2003 )utóbbin anno elvégeztem egy teljes reprog-ot úgy, h előtte elfelejtettem a tartalmat elmenteni, aztán csodálkoztam, hogy nem indul. Hajtott a kiváncsiság.
Szelepkódok megismertetése. Finom volt, de mindig tanul valamit az ember.
Meg 1-2 ismerősnek... Azért vettem, mert nagy valószínűséggel marad a Renault vonal egy ilyen meg mindig jól jön.
*
Eddig még mindent vitt tökéletesen. Akitől vettem az ezzel foglalkozik, ha elromlik is nagy valószínűséggel tudja javítani, neki van Autocom is stb... -
-=Tiger=-
tag
Nekem azért már írt ki fura dolgot 1-2 hibás izzítóra. Hát köze nem volt hozzá. Előizzító anyámkínja... de azért az esetek nagy százalékában okos dolgokat mond.
Ha valaki légzsákot akar szerlni otthon annak a szerelés idejére nélkülözhetetlen. Csak fél évet szoptam vele, hogy folyamatosan világított és nem jöttem rá a hibára. Fél óra alatt pontot tettem az i-re vele.
-
imyourfriend
őstag
Mikor még megvolt otthon a Subaru Foraster akkor én is bohóckodtam így. 4-ben 150 környékét mente és elég fürge volt még 170 körül is.
De ezt egy 1.5 dci-től nem várhatom el, viszont amilyen tempót elvárok azt bőven megadja akár az érdi emelkedőn is.
Sokszor tényleg azt látni hogy az emberek nem gondolkodnak csak a gázpedál van és váltani egyáltalán nem, majd felgyorsul az a szar egyszer.
-
giigz
veterán
Ez tényleg egy érdekes dolog, már sokkal régebben is észrevettem, pl. amikor rossz volt az alapjáratom, akkor az autó sokkal nehezebben vette az 1-est, viszont a 3-ast könnyebben, ahhoz képest, mint amikor meglett csinálva a fals levegő és beállítva az alapjárat, utána már megszűnt, hogy az egyest nehezen veszi, viszont a 3-ba berakni egy icipicit nehezebb volt, de az is csak az elején utána már nagyjából teljesen megjavult a váltó. Még régebben itt is panaszkodtam, hogy alig veszi az egyest, stb., és aztán az alapjárat beállása és a xado motorkezelés után a váltó is jobb lett
Most pedig megint egy nagy változás a váltóban, hogy a tegnapi olajcsere óta könnyebben jár a váltó, de nem is kicsivel, azokat az icipici akadásokat sem tapasztaltam ma, és amikor gurulva szinte éreztem, számítottam rá, hogy egy picit nehezebben fog 1-be menni, akkor simán belement, pedig mindig meg szokott akadni egy kicsit, de tényleg a váltás is sokkal finomabb lett az új olaj óta...
Nem mondanám, ha nem így lenne
Tehát hihetetlen, de igaz, a váltóhoz hozzá sem lett nyúlva, de ha az előző tulaj beleülne az autóba, fel sem ismerné a váltót
-
imyourfriend
őstag
érdi emelkedő az m7-esen, na az a kedvencem. Mikor arrafelé járok, és látom hogy sok erőtől duzzadó autó sofőrje nem tartalékol erőt és csak szenved én meg az 1.5 dci-vel 150-el elhúzok mellette emelkedőn felfelé 5 személlyel.
Aztán némelyik visszakapcsol, látni is a fekete kormot a kipufogónál de mire felgyorsulna már rég otthagytam.
Nem versenyzem csak szeretek tempósan haladni felfelé is.
-
giigz
veterán
-
giigz
veterán
Kovács Autótól rendeltem, végül a Mobil mellett döntöttem, kíváncsi vagyok milyen lesz
4 liter helyett az 5-ös kiszerelést választottam, a mostaniból kiindulva majd valamennyit biztos rá kell töltenem időközben, és akkor legyen itthon bőven, hogy fel tudjam tölteni
6,5k az olaj, 1,5k a szűrő, 1,4k a posta, így 9,4k az egész
-
imyourfriend
őstag
Nem véletlen tankolunk mi is odakint, ha úgy van Szlovéniában ha úgy van Ausztriában. Az ár nem számít annyira, csak az hogy normális üzemanyag legyen az autóba és a munkaeszközökbe. Már felháborító volt hogy itthon tankolva mindig újra kell állítani az alapjárattól kezdve mindenfélét akár egy damilos fűkaszán, nem beszélve a motorfűrészről.
-
rob210
Topikgazda
-
rob210
Topikgazda
Mikro talit most passzolom, mert 24-én egész napos buli lesz ugyebár, amire innen senki nem mondta biztosra, rajtam kívül a részvételt, két ember meg kérdőjeles.
A festéket 0.5 decit kevertek ki és nem ecsetelősbe kértem, mert fényező mondta, hogy ezeket a hibákat jobban járok ha lekenem mókusszőr ecsettel.
Ha sprayel nyomom fel, nagyon csúnya lesz.De tudom spraybe is töltetni.
A 14.á-kerben van a kis üzlet kifejezetten erre vannak szakosodva, mármint a színkód alapján festéket kevernek autókhoz, spraybe és ecsetelős változatban.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090 - 3 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Ritkaság! Hibátlan! Intel Core I9 13900KS Processzor!
- HP EliteBook 820 G2 i5-8300U 8GB 256GB SSD 12.5" 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest