Hirdetés
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- VoLTE/VoWiFi
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Köszönöm szépen mindenkinek, nagyon sokat segítettetek!
-
rob210
Topikgazda
válasz
tothjozsi96
üzenetére
Szia.
Élek a gyanúval, hogy egy fékfolyadék csere sokat segítene átjáratva diaggal.
De az is lehet, hogy nem a kocka a hibás, csak egy abs jeladó döglődik.
Sajnos járt már így egy srác 124.000.- ért "kivették javították" a kockát, de a hiba megmaradt.
Eljutott hozzám, diag egyből írta, hogy a jobb első abs szenzor impedanciája bizonytalan, ugrált az értéke.
Jeladó csere, azóta se jött vissza.
Érdemes komolyabb diaggal átnézni mielőtt te is vagyonokat költesz el.Ettől még lehet kocka hiba, de a diag azt is megállapítja egyből.
Van benne ugye teszt funkció, ha szivattyú vagy szelep baja van az is kiderül.
Ha elektronika hibás az is , szóval gondold át
-
zsola400
senior tag
válasz
tothjozsi96
üzenetére
Volt rendes (Clip) diag azon az autón vagy csak úgy rámondták, hogy csere.
-
tycon
tag
válasz
tothjozsi96
üzenetére
Most adtam el a 2. Lagunámat (ráncfelvarrott). Mindent én csináltam rajta, amit tudtam. Fék, gömbcsukló, gólyaláb, ésatöbbi. Maradt két új szíjam, vezérmű, hosszbordás és szíjtárcsa, INA. Új számlával. Avensisbe nem jó.
-
-
tycon
tag
válasz
tothjozsi96
üzenetére
x hiba szokott előfordulni.
1. Kockán belül aa bepréselt nyomádmérő chip hiba (kiírja clip pontosan)
2. A szivattyú motorjának a hibája (nem megy, elrozsdált)
3. Valamelyik, több mágnes dugattyúja berozsdált
4. Elektronikájának a hibája
5. Csatlakozó hibája (mert ott van egy csomó pin) Be szokták zselézni, nekem legalábbis a Coach szerelő azt csinálta.
6. És még sokan mások (a film végén)pixelfix.hu, már volt szó róla.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
tothjozsi96
üzenetére
Ha nem tudod pár napra nélkülözni, akkor lehetne azonos bontottat venni olcsón és azt elküldeni felújításra.
-
troll81
addikt
válasz
tothjozsi96
üzenetére
Illetve van javító készlet ezekre ezekhez.
-
válasz
troll81
üzenetére
Komoly.
Csak azt nem értem, oké írja a hibakódot, de egyébként semmiféle valós problémát nem tapasztalunk. Tehát nem esett még be a fék meg amiket írnak azok közül semmit se tapasztaltunk hogy most tényleg itt valami probléma lenne.. Lett már kitörölve így diag-al a hibakód meg minden, de hát csak visszajött a hiba.
-
troll81
addikt
válasz
tothjozsi96
üzenetére
Nem vészesen drága.
Találtam van aki 800 € oda mész cseréli teszteli és 2 év garancia van rá
Bontott 140-400€ km futás függvényében.
1100 az új
-
-
troll81
addikt
válasz
tothjozsi96
üzenetére
Van hozzá gyári cikkszámod rá keresnék kíváncsiságból
-
weiss
addikt
válasz
dellfanboy
üzenetére
De mi a tököm kerül ezen ennyibe?
-
weiss
addikt
válasz
tothjozsi96
üzenetére
Meeennyiiii? Nem írtál el egy nullát?
-
válasz
dellfanboy
üzenetére
Köszi az infót, fogok rá figyelni.
-
dellfanboy
őstag
abs kocka általában a fékfolyadék csere hiánya miatt kotlik meg, független a futásteljesítménytől... szóval akármit is választasz, ne felejts el fékfolyadékot cserélni. asszem 2évet mondanak mint csereciklus.
-
válasz
tothjozsi96
üzenetére
Mármint azért nem mert ez egy 2009-es III-as Megane, szóval ezért lennék kíváncsi hogy most akkor ilyen esetben ki mit szokott ajánlani. Mert ez az autó nem futott 100e km-t sem. Szóval nem tudom jobban járok-e ha valahogy kiszedetem, elküldöm hogy javítsák meg, visszaküldik és berakatom. Vagy mondjuk veszek egy bontóból egy ilyen ABS kockát. Szóval valami útbaigazítást ha esetleg valaki tudna mondani, hogy mit érdemesebb. Új ABS kockát ilyen 500 ezrekért nem nagyon szeretnék.
-
válasz
dellfanboy
üzenetére
Beszéltem egy Renault szerelővel (had ne mondjak nevet és megyét,várost) de azt mondta az új gyári az 560e forint. Azért ennyit nem szeretnék rá költeni.
-
dellfanboy
őstag
válasz
tothjozsi96
üzenetére
ha abs kocka felújítás nem pálya akkor én vennék újat. gyárit.
bontós ugyanugy megmakkanhat nálad... -
Sziasztok!
Van egy ilyen ABS hiba amit dobál az autó, illetve ezt az ESP-t is írogatja. Mikor mit. Autó használatába nem jelentkezett még semmiféle gond, de a hibaüzenetet folyamatosan írja. Írták itt a topikba hogy döglődő akku is okozhatja. Ki lett cserélve az akku, de a hibaüzenet továbbra is fennáll.
Azt tudom hogy vannak ilyen cégek hogy elküldöd és akkor megjavítják visszaküldik. Helybe semmi ilyen nincs aki ilyent vállal.Szóval az a kérdés hogy bontóból lehet venni ilyen ABS kockát, vagy mit lehet csinálni ilyenkor?
-
Technical
kezdő
válasz
MasterMark
üzenetére
Köszönöm!
-
Jaded
őstag
válasz
rob210
üzenetére
Én is korainak tartanám egyébként.
Ha kitolatok az udvarból, balra vagy jobbra szedve (nem teljesen) koppan (van egy kis huppanó az út és a bejáró összekapcsolásánál). De ezt is inkább a kormányon érezni.
Menetközben biztos nem ráz, pontosan 84-nél
van egy búgó hang. De ez meg szerintem gumi lesz, azok is már csak pár hétig lesznek fenn, jövőre csere. -
rob210
Topikgazda
Szerintem azoknak a csuklóknak semmi bajuk nem lesz.
Inkább a fogazás kottyanását hallod a difinél.
Ezt pedig csere után is hallani fogod.
Ha 90 felett nem rázza a kormányt és jobbra ballra alászedve induláskor nem hallasz kattogást, akkor az csak a természetes difi kattanás lesz.
-
Jaded
őstag
válasz
MasterMark
üzenetére
Akkor jól emlékeztem, csak nem tudtam, hogy keverem-e a szezont a fazonnal. De ezekszerint csak részben
Régebbi autóimon volt cserélve csukló (valamelyik, már nem emlékszem). Renault esetében van ajánlott márka?
Persze azért megnézetem a szerelőmmel, csak szeretek előre felkészülni. -
Jaded
őstag
Sziasztok!
Megane 4 Grandcoupé. Úgy néz ki, hogy az alábbi helyeken "kotyog" a futómű. ezek cserélhetőek/felújíthatóak vagy egyben cserés a jobb és bal oldal is?
Nem mind a 4 ponton, de laikusként azt tudom megállapítani, hogy vagy a külső és/vagy belső részen. Nem vészes, de azért már érezhető/hallható. -
rob210
Topikgazda
válasz
Kronos3000
üzenetére
Lehet a csatijával van baj, vagy a vezetékével.
Ilyen hibát csak az fhp jel eltérés tud okozni. -
mycso
Topikgazda
válasz
gixxergabi
üzenetére
Valamit/valamiket piszkálok ennél is, de mindent nem merek.
Egyébként most ott járok, hogy cseréltek olajat a váltóba, kell menni minimum 50km-t utána mégegy olajcsere és utána programoznak. (ne kérdezzétek, hogy mi az elve ennek)
Nos, az első olajcsere és kb. 60km után, most olyan ramaty sz@rul működik, hogy borzalom. Menetközben elmegy, de elindulásnál, főleg hátrafele szinte használhatatlan.
Kedden viszem vissza, mostmár nagyon kíváncsi vagyok...
Kicsit utánaolvasva, sokaknál ez a kalibrálás megoldotta a dolgot, illetve valami olyasmi irománnyal is találkoztam, hogy a váltóolaj csere után kötelező kalibrálni, mert nemfog jól működni.
Lehet nálam ez kimaradt (10.000km-el ezelőtt volt a váltómba olajcsere és szerintem azóta nagyságrenekkel szarabbul működik a váltás). -
rob210
Topikgazda
válasz
Kronos3000
üzenetére
Fhp
-
Kronos3000
senior tag
Twingo.2010.D7FA8.Ismét elkezdett szórakozni. Hideg indításkor : időz.eltolás -24 fok?. Önindító pöccintés, csak egyet fordul a motor : időz.eltolás: 4 fok? Ez miféle érzékelőre, szenzorra utal? Az első esetben nehezen indul az autó, a másodikban amikor az érték 4 fok? akkor simán. Az előgyújtás lenne? Mi küld rossz adatot?

-
Technical
kezdő
válasz
szatomi30
üzenetére
Rendelkezik Renault RN 0700 / RN 0710 jóváhagyással, megfelelő.
A C3 közepes hamutartalmat jelöl, az A3/B4 pedig a normál hamutartalomra utal.
Azért arra én is kíváncsi vagyok, ez a hamutartalom a kenést hogyan befolyásolja. Azt értem, hogy a C3 a katalizátor és a DPF tisztaságát hivatott védeni... -
szatomi30
tag
Sziasztok!
Renault Clio 2 16V 1.4 (2003) autóm olajcserére megy hamarosan, legutóbb Castrol Magnatec 5W-40 C3 típusú olaj lett beletéve. Az autó napi használatban megy, naponta ~25-30 km-t városban és autópályán.
Maradnék továbbra is Magnatecnél és 5W-40-nél, viszont az lenne a kérdésem, hogy a C3 szabványú olaj megfelelő ebbe a motorba, ezek nem dízel motorba valók? Őszintén ezzel nem foglalkoztam korábban, most vettem észre, hogy C3-as olaj lett beletéve tavaly.
Egyébként semmi probléma nem volt a motorral, olaj fogyasztás is nagyon minimális volt.
Köszi előre is a segítséget!
-
tycon
tag
válasz
Sirus86
üzenetére
Én imádtam a tervezést. amikor már egyedül tervezet, én voltam műszaki tervező, egy másik az elektromos, a 3. meg a szoftveres, na az érdekes volt. Én nem tudtam a másiknak segíteni, de körbe viszont. A főnök meg mondta, ilyen és ilyen a rendelés, ilyen legyen. De főnök ilyet még nem csináltunk soha. Nem baj, el van adva. Na, akkor csináld, találd ki! Elsőre, tervezésre, gyártásra, tesztre. Szívizomra, stresszre isteni teszt!
-
makszi
aktív tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Igen működött a szervó.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
forceberg
üzenetére
Megvettem a Bosch Aero Eco-t (nem Tescoban), és ahogy gondoltam is, a Valeo a trágya. Ez az olcsóbbik Bosch teljesen hangtalanul és szépen töröl.
Lehet, hogy én nyúltam bele a rossz Valeo-kba és jó Bosch-okba, de eddig elég egyértelműnek tűnik a helyzet. Btw. A Valeo majdnem másfélszer drágább volt. -
-
makszi
aktív tag
válasz
rob210
üzenetére
Annak idején amikor vettük felhívták a figyelmemet, hogy ebben a start-stop miatt az átlagosnál nagyobb akksi van és tényleg valami 74 v 76 Amper órás van benne. Mi egyébként 10-ből 9 szer kikpcsoljuk a start-stopot indulás után azonnal, tehát szerintem kevesebbet volt igénybe véve ez az akksi mint egy átlagos társa...
-
Na buszek vagyok magamra, mint It-s megcsinalja az autojat.
Modus K4M folymatosan random hibat dobott es a gazpedalra, es adagolora panaszkodott. Nagyon roviden mi volt az igazi gond: Relehazban R5-os rele csere (6.6 Euro). Ha nem vagy benne biztos, akkor megcsereled R5-ot R1-el es akkor nem inditozik az auto minden esetben (Clio 3-nal ugyanaz a relehaz van!):
FHP megpucol (nem volt hibas)
Minden csati megpucolva es kontakspreval befujva.
Gazpedal, es feknel zold kabel ellenorizve, szinten befujva.
Ezek sorrendben ide-oda mentek, de a vegleges megoldas a rele csereje volt az FHP pucolasaval.
Es voila, a szivatos, menetkozbeni hibak eltuntek. Nem kellett gazpedalt cserelni, es nem kellett semmi mast sem!
A rele otlet innen jott, es a gyari nemet szerviz kezikonyv megvetele utan talaltam meg a helyet az R5 relenek.
https://forum.mykangoo.de/index.php?mode=thread&id=308469
Remelem sok bosszusagtol tudom az olvaso tarsasagot megmenteni a jovoben. Auto kozben koszoni szepen jol van, asszony mar 200km-t belerallizott hiba nelkul, ami eddig 1-10km alatt kijott. -
Minden elismeresem a tied! Amit csinaltal anno, az reszpekt! Szerintem korhazakba a dizajn az nem fontos. Vagyis keteltu: privat korhazban, illetve gazdag orszagokban igen, allamiban, illetve szegeny orszagokban nem. A lenyeg,hogy menjen. Pl magyarorszagi nogyogyasz 2x eves rtg geppel megmondta mi a baj 5 perc alatt, nemetben a csitti-fitti uj geppel 2 het alatt, 2x orvos csak talalgatott, nem tudom en hany geppel neztek meg az illetot. Kb ezen a forumon Rob ranezesere, mi meg szivunk
-
rob210
Topikgazda
Szép lassan épülget a szíve a kis twingonak 🤣 -
rob210
Topikgazda
válasz
makszi
üzenetére
Isten barmai.
Komolyan nem tudom kik dolgoznak manapság a szakszervizekben.
Ilyen hülyeséget régen hallottam .
Van ilyen letapadás, de az konkrét hibát dob és nem ezt.
Szerintem vagy az inteligens töltés managenent el lesz a baj, vagy a generátorral. Ne adj isten az aksival, de az jelentkezne máshogy is. -
makszi
aktív tag
válasz
rob210
üzenetére
Most otthagytam a gödöllői reanult szervízben elvileg ma rádugják...

Olyamit mondtak hogy ebben az 1.33 TCE ben van 2 db vezérműtengely állító bütyök és ha sokat áll a kocsi akkor az letapadhat és csak meg kell hajtani pályán.
De 1-2 napnál ez nem áll többet egyszerre... -
vzsryl
nagyúr
2006-os Grand Espace 3.0@182Le V6 dízel, Aisin automatával milyen buktatókkal jár?
-
tycon
tag
válasz
lsebestyen
üzenetére
Tervezésnél (én röntgengépeket, rtgasztalt tervezem (meg sokmást hajótőkesúlyt)), ahol volt olyan rész, hogy a legbonyolultabb sem került igazán sokkal többe, mint az egyszerű. Kiraktam 5 asztal változatot a konyhai falitáblára, és szavaztak, melyik legyen. Itt elsősorban forma és design a meghatározó. A tavaly kiállított legjobb konkurrens terméknél jobban nézzen ki, mert akkor tudjuk egyáltalán eladni. Ha többe kerül, akkor is, mert különben nem veszik meg. Új termék pl. (Philipsnek gyártottuk, mi terveztük), prototyp. Mondtuk, na vigyék meszire, első darab. Jó. Hova vitték? Új Zélandra. A következő évben 10-et rendelt Ausztrália. De a Siemest is i terveztük gyártottuk, itt MO-n. 2010-ig nem adtunk el Magyarországon, nem volt az Eü-re pénz. Aztán lett. És a 1. gyerekklinika első fejröntgenét az én unokám fejéről csinálták az új géppel. A fiam oda vitte az unokámat. Mondta az orvos, nincs még röntgen. Ez volt hétfőn. Én meg előtte szombaton üzemeltem be. A fiam tudott róla. Doktornő, tudtommal már üzemel, apám két nappal előbb üzemelte be. És lett felvétel, probléma mentesen, új, digitális. Bocs, ez OFF.
-
makszi
aktív tag
Basszus nem lehet hogy az akksi szivat?
-
makszi
aktív tag
Szerintem sincs semmi összefüggés. Fogalmam sincs mi a bánat van. 1 hónapja volt éves szervizen
-
makszi
aktív tag
Sziasztok!
Van egy 5 éves Captur 1.33 TCE EDC váltóval.
56000km, konkrétan 3 napja járt le az 5 év gari. Ma este jött haza a feleségem és a háztól 2-3km-re elkezdett rángatni meg lefulladni bakkecskézni a kocsi. MOL 100-as benzin van benne. Valahogy hazavergődött vele. Lefotózta a m űszerfalat egymás után elkezdte dobálni a különböző hibakódokat. Van valakinek ötlete, hogy mi lehet a baja?
-
lsebestyen
addikt
Lehet hogy amikor még te voltál aktív a szakmában, akkor nem volt ennyi pénzügyes és kontrollingos.

Hiába tervezné meg a mérnök jóra, ha éppen elég jóra kijön 20 eurócenttel olcsóbban egy kinyomóvilla, akkor azt fogják legyártani/legyártatni. Ez van.Az pedig már önmagában gond, ha egy gyerek 120 kilós, de az sem rendeltetésszerű használat, ha hintázik a széken.
-
tycon
tag
Érdekes doog ez a kuplung. Nekem a Lagunába cseréltek. Vettem LUK-ot, belevalót, kéttömegűvel. Közlekedésmérnök, finommechanika-műszertechnika szakmérnök lennék, és láttam, hogy a villa amit a csapágy nyom, egyik vége letört. Olyan kis vékonykára elhegyezték, hogy olyan 3-as lemez 5-6mm szélesre. Már újonnan szemre letörik. Biztos megméretezte a mérnök úr a 3D analízissel. És elhitte, akkor az annyi. Persze, jó az, ha naponta egyszer kuplungolunk. Élettartam semmi. Egy széklábat sem lehet egy ember egynegyedére méretezni, mert a 120 kilós gyerek úgyis egy lábra állítja a fészkelődése közben a széket, meg billegtet. Aztán a műa. székek meg roskadnak fél év után össze.
-
den89
tag
Ugyanez volt nálam a jelenség, amikor gatya lett a 16,5 éves Megane kuplungja (270 e km-nél durván). Szóval mint laikus, azt mondom, szerintem ez kuplung csere lesz. De persze, adja az ég, hogy ne, azt kívánom neked. Mert ez minimum fél misi lesz (manuális annyi lett volna nekem márkaszervízben, függetlennél megúsztam 250-260-ból), de az automata valószínűleg még pár százassal drágább lesz.
Gondolom attól is függ, kinél mikor jön elő, hogy milyen körülmények között használja. Esélyes, hogy akinek elmegy 200k-t, az 90%-ban autóúton, autópályán használja az autót. Te meg valószínűleg nagyrészt városban?!
-
mycso
Topikgazda
válasz
gixxergabi
üzenetére
Renaultban csinálják, gondolom megfelelően csinálják.
-
mycso
Topikgazda
109.000km, utolért engem is a DW5 (EDC7) kuplunghiba. Indulásoknál rángat, egyes sebességek váltásánál, pedig olyan mintha megcsúszna.
Azt nem tudom, hogy ez mitől függ, hogy előjön-e?
Vannak akik ezzel a váltó-kuplung kombóval, már 200k km felett járnak és a van a másik csoport, akiknél 100k km környékén standard-en előjön.
Azt tudom, hogy volt kuplungból egy gyárihibás széria a talismanok elején 2016-17, de az enyém már utána készült.Első körben megpróbálkozunk egy váltó-kuplung programozás/kalibrálással, aztán nyilván kuplung csere a vége...
Ami érdekes, hogy tiporva magas fordulaton szépen vált, inkább indulásnál-lassú menetben van ez a jelenség.hint: ha valaki ilyen váltóval vesz autót --> alajáraton induljon el előre - hátra, majd ugyan ez, csak nagyon minimális gázzal --> ha rángat, akkor már nincs sok hátra a kuplungból.
-
válasz
vzsryl
üzenetére
A rögzítője nincs esetleg magasabban? Én jártam úgy, hogy feltettem, majd akkor vettem észre, hogy magasabb az egész lapát szerkezet, amikor az ablakmosó a kart spriccelte, nem felette ment el a víz...
Na azóta én előszedtem a már gumi ügyileg elöregedett jó kis SWF lapátot, aztán csak a gumicsíkot cserélem benne. -
válasz
vzsryl
üzenetére
Túl erős a rugó, túl erősen szorítja a gumit az üvegre.
Vagy a rugót kéne cserélni gyengébbre, vagy magát a kart egy kicsit meghajtod, hogy a törlőgumi ne szoruljon olyan erősen az üvegre.
De az sem biztos, hogy nálad ez van, lehet csak simán túl rideg a gumi, aztán nem bír visszaforuldni a végállásnál. Mivel ilyenkor nem "húzza" a kar a gumit, hanem "tolja" maga előtt, ezért ugrál. -
vzsryl
nagyúr
válasz
forceberg
üzenetére
Csak lehúztam az előzőt, amit még a régi tulaj rakott fel, és ezt a Valeot ráhúztam. Fogalmam sincs, hogy mit kéne hajlítanom, mert minden úgy néz ki, mintha hibátlan lenne.
Először lehet, hogy veszek egy 400mm-est baloldalra, aztán ha ott jó lesz, akkor a hosszabbat is kicserélem. Csütörtöktől clubcarddal olcsóbb lesz, mint bármilyen webshopban.
-
vzsryl
nagyúr
A Tescoban kapható Bosch ablaktörlő lapátok rámennek a Laguna 3-asra?
Május környékén vettem rá Valeot. Életemben eddig kétszer vettem Valeot és mindkettő borzasztó hangosan akadozott. A Bosch lapátok viszont nagyon jók voltak. Az asszony Jettájára a Tescoban vettem kb másfél éve, és még mindig hibátlan. -
rob210
Topikgazda
Mindeközben alakul a kis méregzsák.
-
rob210
Topikgazda
válasz
norbert1998
üzenetére
Nekem az új jel egyáltalán nem tetszik.
Szerintem nem kell mindent mindig újragondolni.Zsola
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC! Intel i9-12900KF / RX 7900 XTX / 32GB DDR4 /1TB Gen4 / B760 /1350w Platinum! BeszámítOK
- Xiaomi 15 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 0PERCES BOSE QuietComfort Ultra Headphones, zajszűrős, Bluetooth fejhallgató!
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 16 M1 Max (2021) 32GB/1TB karcmentes 95% akku 155 ciklus
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Azt tudom hogy vannak ilyen cégek hogy elküldöd és akkor megjavítják visszaküldik. Helybe semmi ilyen nincs aki ilyent vállal.
van egy búgó hang. De ez meg szerintem gumi lesz, azok is már csak pár hétig lesznek fenn, jövőre csere.

Szép lassan épülget a szíve a kis twingonak 🤣