Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• pinnacle

nagyúr

válasz asdf_ #25478 üzenetére

NFH-től is megjött a válasz.

A szavatossági jogait illetően nyújtott megtévesztő tájékoztatás miatt valóban bejelentéssel élhet az illetékes fogyasztóvédelmi felügyelőség előtt, illetve álláspontunk szerint amiatt is, mivel a vásárlók könyvi bejegyzésére nem érdemi választ adott az üzlet.
    Felhívjuk ugyanakkor a figyelmét arra, hogy a felügyelőségnek nincs lehetősége kötelezni az üzletet a pénz-visszafizetésére. E téren jogai érvényesítése érdekében valóban bírósághoz vagy békéltető testülethez kell fordulnia.
    Ezt megelőzően javasoljuk azonban, hogy próbáljon fizetési meghagyásos eljárást indítani a vállalkozással szemben az illetékes közjegyző előtt. A vonatkozó jogszabályt itt találja.

Fizetési meghagyást, még nem olvastam át, de ha jól emlékszem, ha nem szólnak ellene semmit, nyert ügy. Sokan megszívták, ha kidobták a kukába.

Egyébként az üzletben azt is mondták, ha írok az egyedi ügykezelési csoportnak (telefonon megtettem), akkor is visszakapnám a pénzem. Kérdeztem miért kell ilyen felesleges köröket futtatni az ügyfelekkel, csak nem azért, hogy feladják? Erre nem válaszoltak.

Új hozzászólás Aktív témák