- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
marcitp
őstag
Köszönöm a választ, lesz rá módom, veszek egy legújabb verziót. Kipróbálom, max eladom. Absz. nem világom a széles fotó, és sok pénzt nem tennék bele, csak kíváncsi vagyok. Vajh jobb-e picivel alul, mint a 18-105...
azzal sem sok széleset lőttem.
Egyébként jelenlegi szintemen, meg látásmódomban sokszor úgy érzem, kicsi sznobság is van pl a kitobik lenézésében, jó fotók meg sehol. Vegyük meg a jó drágát, mert az egyszerűbb, mint a jó Fotó.
A drágával biztos "könnyebb" lesz.... ja, könnyebb, perszemint az 55/3,5 micro nikkor makróban, kicsit olyan ez, az is az alja, és azzal is lehet azért már-már elfogadhatót fotózni.
Láttam 18-55-tel is iszonyat jó képeket, mert jó szemmel párosult, szóval szerintem ennyit az egészről, meg a "kitobi" fikázásról.
részemről a téma lezárva, köszönöm a segítségeteket! -
Throme
veterán
Még ha cserélgetős vagy (majdnem mind azok vagyunk dslr-en), akkor is jobb a 18-105.
Most - mittudomén - 2 hónappal tovább spórolgatsz és megvan. Persze lesz közös szakasz egy 55-200/300 esetén, de - szerintem - az 55 mm "törés" kényelmetlen helyen van. Ok, van lábzoom a világon, erre meg azt lehet mondani, akkor inkább használj fixet.Aztán ha begyűjtesz sok obit eljutsz oda, hogy a világ hátizsákja se lesz elég. Sérvet se akasz kapni. Ekkor elkezdesz témaspecifikusan obit választani (így kapásból feleződik a zsák tartalma
), végül család mellett felrakod a mindenvivő 18-105 , vagy valamely 18-200 obit és csá. Babakocsi aljában elfér..
.. Esetleg később a gyerek játékai közé becsempészed a kicsi 35mm fixet is....
szvsz
-
wjeszy
csendes tag
Valóban nem tudtam konkrétat mondani - mivel több mindenre is használom (tudom ez bután hangzik) pont ez a lényeg a családi fotóktól egészen a tájképekig. Viszont ha lehet egy jobb zoomnak jobban örülnék, még több lehetőséget kapnék - hogy kipróbálhassam milyen ilyen zoomot használni. Ehhez kértem én konkrétan a segítségeteket. Egy olyan objektívet keresek ami előrelépés a jelenlegihez képest, zoom téren és ha lehet képminőségben is megtartva a jelenlegi mozgásteret a 18 as zoom-tól indulva. Remélem érhető a kérdésem, hozzáteszem lehet, hogy kicsit laza a fogalmazásom de még csak most tartok ott hogy végre teljesen megértettem hogyan használjam a shutter speed, ISO és F-stop beállításokat.
-
Ha a világ végéig élek is, akkor sem fogom megérteni a csikicsukis (collapsible, ha így jobban tetszik) zoomok létjogosultságát DSLR kontextusban. 55-200nál ez kb. 18mm difi hosszban - ennek mi értelme?
Tükrösnél másfél körömnyi hossz miatt baszakodni még egy gombbal...? Nekem furi, de hát different strokes for different folks.
-
Ametist
csendes tag
Szia, köszönöm a választ!
Tanulságos a kép elemzés és a cikk.
Látható a D3200-en, hogy az AA szűrő miatt mintha egy fátyol lenne a képen, míg 3300-nál olyan, amilyet - magam részéről - elvárnék a géptől. Úgy tűnik, hogy néha szükséges az AA szűrő, azonban gyakrabban ad jobb képet a gép nélküle. D3200-n kikapcsolható? -
törölt tag
Mondjuk az ilyen kis gnóm vázak fogásán van is mit javítan. Nem vagyok lapátkezű, de nekem a D60 nagyon kicsinek tűnt. Alap - 18-55 - zoommal annyira nem feltűnő, de egy kicsit is nagyobb üveggel már az. Már a 18-70-nel is majdhogynem orrnehéz. A D3200 meg nem igazán nagyobb váz.
-
Byk01
őstag
sose értettem, hogy a szervízek munkaideje miért esik egybe a júzerek munkaidejével
Talán azért, mert ott is emberek dolgoznak, akik esetleg szeretnének a családjukkal is lenni ... a több műszakos megoldás pedig annyival többe kerül, hogy azt a plusz költséget a "júzerek" nem feltétlenül akarják kifizetni
-
Ed Parker
nagyúr
Jo váz az 5100 csak már kicsit koros is. Azt is vedd figyelembe ha egyszer kiszállnál belőle, szinte kompakt fényképező áron fogod tudni eladni, ha esetleg meggondolod magad egy év múlva és majd többre vágysz.
Hiszen az 5200 és kifutó model. Szóval mérlegelj,Te fogod használni.
Bármelyiket is veszed, a 18-105 egy jobb kit obi.
Azt is nézd meg hogy kapható e csak váz 5200-ból és használtan tudnál venni 18-105-öt vagy akár vázat is, a Nikon adok veszek apróban.Hahaha, akkor hajrá, mert ez is kicsi váz
Throme: ezt én értem, csak a 2 7D egymás mellett a mkI még gyengébb eredményekben.
Szóval én némiképp fenntartásokkal kezelem a dxo mérési eredményeit, egy nagy nevű cég, ahol van tőke fejlesztésre, kétlem hogy rossz vázat adna ki 2014-ben.
Plusz nem a labor tesztek az érdekesek, a valós körülmények között készült képek és az a mkI-nél sem volt rossz. -
Byk01
őstag
Ha ma jó képet csinál, akkor 10 év múlva is jót fog csinálni (hacsak valami nem megy tönkre benne addig). Sokan elégedetten használnak még D50 vagy D70 gépeket is. A mi a jövőben belekerül egy vázba, az nem rontja a jelenlegi minőségét, legfeljebb nem lesz olyan menő a régi gép.
Egyébként elég sokat elárul a D5100-ról, hogy még mindig kapható újonnan, pedig már az utódjának az utódja is egy éve a polcokon van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- E-roller topik
- Fotók, videók mobillal
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Canon EOS 250D kiegészítőkkel, táskával (CSAK 200 expoval !!! )
- Canon EF 100-400 f4.5-5.6 L IS USM II objektív eladó
- Nikon Z50 II kit DX 16-50 f/3.5-6.3 VR, & (DX 50-250 f/4.5-6.3 VR)
- Eladó egy DZOFILM Pictor Zoom objektív szett: 20 55mm T2.8 és 50 125mm T2.8
- MOZA Thumb Controller /MOZA-AIR CR W/L /
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest