-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
V B A
aktív tag
válasz
TigerCat #33648 üzenetére
Én megvenném 18-140-el. Nem rossz cucc az. Aztán fél-1 év múlva már érezni fogod, hogy mire van szükséged, mi érdekel.
Lehet, hogy a 18-140 megmarad "szaladgálósnak" és veszel még egy olcsó, de jó 35-ös fixet.
Lehet, hogy valami nagylátószögű nagy fényerejű dologra lesz szükséged. Vagy jövő tavasszal egy virágos réten beleszeretsz a makrofotózásba.
A legfontosabb érv sztem, hogy elég nagy "sokk" lesz maga a DSLR váz is. Obikat cserélgetni tényleg ráérsz. :-)
Én pl. 10 év után egy D50-es DSLR-ről váltottam D7100-ra, marha sokáig tartott míg a saját szám íze szerint sikerült konfigurálnom, kiismertem, megtanultam a gombokat, vezérlőtárcsákat kezelni. Mivel nem fotózom minden nap, csak ha van vmi érdekes ill. utazáskor nekem egy fél év volt míg teljesen otthon éreztem magam a d7100-on.
-
Throme
veterán
válasz
TigerCat #33651 üzenetére
Ha a kitobi nem elégít ki, akkor vehetsz fix sort, vagy brutál drága fényerős zoom-okat, mind nagylátó, mind közép, mind tele tartományban (tehát 3 db, nem egy).
A tami 17-50 meg nem 'ki is lehet próbálni' kategória, hanem ki kell!! próbálni.
Pláne , hogy még af tuning se lesz a vázadban és az f2.8 rekeszen már a fókuszhiba bosszanthat.
Ez igaz a fixekre, mármint, hogy ki kell próbálni, főleg belépő vázhoz. Tami 17-50-ből a korábbi és más fórumos hsz-ek alapján nem is egyet, kettőt kellett kipróbálni...Nem tudom mit fogsz fotózni, vagy inkább hová szánod a képeket, de én nem írnám le a kitobikat se.
Ha kitben veszed a cájgot, akkor a kitobit kvázi bagóért kapod a rendes árához képest.
Annyiért még el is tudod adni és 0 ft-t buksz. Az elején, ha kiismerted a dolgokat, akkor már látni fogod merre hova tovább. Milyen témák, milyen lencsék kellenek, vagy éppen tele lesz a tököd és eladod az egészet....
Ki tudja?szvsz
-
updog
őstag
válasz
TigerCat #33651 üzenetére
Tamron 17-50 f/2.8-nak nézz utána szerintem
Korrekt áron ki is tudod próbálni akár, ha majd megvan a gép (google: objektív neve + bérlés). Sőt, biztos van olyan szaküzlet, ahol felcsavarják neked előre egy D5500-ra, és még vásárlás előtt kipróbálhatod így kompletten, egy próbát megér.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- Samsung Galaxy S24 FE 128GB dobozos 12 hónap garanciával
- Csomagfeladás Foxpost automataba XS/S/M/L/XL - 2390 Ft egységesen
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest