- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hotkar
senior tag
válasz
wjeszy #34535 üzenetére
Itt egy kicsit látványosabb összehasonlítás.
Ezek alapján nincs az az isten, ami rámkényszeríthetné a Tamront a Nikon ellenében.
Igaz, ezek a tesztábrák elég szélsőségesek (a létező legkontrasztosabbak), de élesszég, CA összehasonlítására jók. A valóságban számos más szempont is bejöhet (méret, súly, átfogás, AF gyorsaság és pontosság), de ha a képminőség javítása a cél, akkor mást kell keresni.
Esetleg egy használt Nikon 18-200? Elég sok van most belőle.
-
updog
őstag
válasz
wjeszy #34535 üzenetére
Nem hangzik bután
Én is kezdőnek tartom magam, és sokmindenre használom (nekem is D3200 van). Szeretek pl. túrázni, akkor kell a 18mm, de sokat járok az állatkertben pl., ott meg a 200-300 is lehet kevés. Meg most kezdtem a portrézást gyakorolni, oda kell vaku, most nézegetek softboxokat hozzá. Meg persze fényerős obi. Esetleg még egy vaku. Múltkor Ausztriában volt nálam egy Tamron 10-24, az is instant KELL érzés a tájfotóhoz.. ez ilyen
Szóval átérzem a helyzeted, de szerintem írhatja itt bárki, hogy ezt meg azt vedd meg, ha utána neked pont nem fog tetszeni, marad majd benned egy hülye érzés. Tudom, mert én is voltam már így
Ha rákeresel googleban hogy hol lehet 18-200-ast* (vagy a fentebb említett 17-50-et, vagy 70-300-at, 10-24-et stb.) bérelni, 1-2 napra felcsattintod, tekergeted, a képeket megpixelbuzulod, és talán úgy kerülsz legközelebb ahhoz, hogy kell-e neked egy ilyen
De ha megveszel egy objektívet (használtan), és 1-2 hét után rájössz hogy nem kell, akkor is kb. 0 bukóval tovább tudod adni.
*jav: ott még a régi fajta 18-200-ast lehet bérelni, de érdemes lehet utánaérdeklődni, mert forgalmazzák az újat is.
-
aleister
veterán
válasz
wjeszy #34532 üzenetére
Ez az összehasonlítás nem jó semmire, mert csak a fizikai jellemzőit veszi az obiknak.
Ha az optikai teljesítőképesség érdekel, akkor inkább ezt tanulmányozd.Mint várható volt, a Nikkor 18-105 élesebb rajzolattal rendelkezik. Ez nem csoda tekintve, hogy fele akkora az átfogása. Cserébe a Tamron kevésbé torzít és CA-zik. Ha kevésnek érzed a 105-ös véget, akkor elgondolkodtató lehet a váltás, viszont ha az élesség számodra fontosabb a kényelemnél, akkor nincs értelme.
Nekem volt fent egy próba erejéig ilyen Tami. Nem éreztem azt az élesség eltérést, mint amit a linkelt teszt alapján kellett volna. Szerintem remek utazum.
-
updog
őstag
válasz
wjeszy #34528 üzenetére
Csatlakozom az előzőkhöz, nagyban függ a felhasználástól. Ha a zoom számít (az objektív cserebere megúszása miatt), pl. keress vissza itt a Tamron 18-200-ra. Ha tényleg a minőség ésvagy fényerő/bokeh-erdő, akkor meg marad a cserebere (+zsebbenyúlás
)
(#34526) wjeszy "egyenlőre"
(#34531) wjeszy igen, ez lesz az amit írtam
-
csacsi77
senior tag
válasz
wjeszy #34528 üzenetére
Az a baj, hogy ilyet nem fogsz találni.
A 18-140mm Nikon kb. pont olyan, mint a 105-ös végű. Csak kicsit hosszabb, kicsit újabb, de egykutya.
Ami képmőségben előre lépés lenne, annak nincs ekkora zommja. Ezek a Nikon 17-55 f/2,8 vagy a Tamron 17-50 f/,2,8 nonVC.
Esetleg próbálkozhatsz a Sigma 17-70 f/2,8-4 DC OS HSM-el is, de ott sem sok a fényerő nyereség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Palpatine - A Terv
- Vicces képek
- Motorola G86 - majdnem Edge
- EAFC 25
- Mégis mehetnek Kínába az áprilisban korlátozás alá helyezett AI gyorsítók
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mégsem búcsúznak a DDR4-es memóriák
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
Állásajánlatok