- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Külföldi SIM-ek itthon
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
aleister
veterán
válasz
#40935168 #1885 üzenetére
A D800-nak kb olyan a pixelsűrűsége, mint a D5100, D7k, stb vázaknak. Ha ott elég volt a reciprok szabály, itt is elég lesz.
Ha megnézed, a történés az én szempontomból lett felvezetve. Nem azt mondtam, hogy nem hasznos a stabi, sőt, le is írtam, hogy másoknak biztos jól jön. De az ÉN fotózási szokásaimhoz annyira nincs rá szükség. Ezért is írtam, hogy SZÁMOMRA sokad rangú, lényegtelen ENNÉL az üvegnél.
-
aleister
veterán
válasz
#40935168 #1881 üzenetére
Persze, átnyálaztam, de nekem a stabi sosem volt szempont. Főleg nem FX-en, ahol nem kell a crop faktor miatt másfélszer venni a gyutávot a reciprokszabály miatt, és főleg nem ezekkel a szenzorokkal, ahol úgy csavarom fel az iso-t, mint Jancsi a hangerőt a piros zsigában...ész nélkül.
Ettől függetlenül elhiszem, hogy bizonyos esetekben hasznos/másoknak jól jön.Ezért is lepődtem meg, mert qrvára nem néztem utána, hogy a tesztelt példányokban van-e stabi, vagy nincs.
(#1882) hp1950:
No problem. Én is elég félreérthetően fogalmaztam, így számítógép szerelés közben. -
*Ropi*
félisten
válasz
#40935168 #1841 üzenetére
Én máshogy nézem ezt a sorozatot: ugye tudjuk, hogy Michael Alzheimeres, emiatt a mozgáskoordinációja eléggé esetleges bizonyos helyzetekben, tehát olyan pózokban lehetett csak fotózni, ahol ez vagy eltűnik, vagy rájátszva kiemel valamit. A hölgyet én sem tudom, hogy kicsoda (tippre egy aktuális orosz híresség: modellnek nem elég szép, milliárdosfeleségnek elmegy, vagy valami sportoló a méreteiből adódóan), de remek választás volt az arányokkal való vicces játékhoz: magas lány kicsi kutyával, alacsony srác nagy kutyával (plusz a helyzetkomikum, ahogy a dán dog "vonszolja" maga után...A pólós képen is ugyanez köszön vissza. A napszemüvegben visszatükröződő gigantikus torony és a gigantikus nőci...Az étteremben a benga csajszi a mini salátával, ő meg a kétemberes adag spagettivel. Az ágyban elveszve, vagy az utcán térdelve, ahogy a lány térdéig ér...
Stb...
-
*Ropi*
félisten
válasz
#40935168 #1839 üzenetére
Régebben kint volt az oldalán egy teljes sorozat Michael J. Fox-ról az Alzheimerre kihegyezve, gondolom azért vette le mert ez került ki helyette.
Zseniális, mint az összes portréja. Ahogy játszik a méretekkel és az arányokkal kifigurázva mindent...
-
*Ropi*
félisten
válasz
#40935168 #1835 üzenetére
Megrendítő, hogy a képstabilizátort Michael J. Fox-szal reklámozzák...A fiatalabb generációknak mondom: minden idők egyik legkedveltebb filmje, a "Vissza a jövőbe" trilógia főszereplője volt a nyolcvanas évek végén és a kilencvenes évek elején. A mai 30-as és 40-es korosztályból sokan csak miatta tanultak meg gördeszkázni.
A film 4. részét Michael J. Fox egyre erősebben jelentkező Alzheimer kórja miatt nem tudták leforgatni...
Mellesleg Bryan Adams (igen: a zenész, akiről nagyon kevesen tudják, hogy kiváló fotós és operatőr is - érdemes körülnézni a modelljei között) is készített róla egy fotósorozatot, csak egy ideje megváltozott a honlapja és nincs kint rajta.
-
-
flash-
veterán
válasz
#40935168 #1754 üzenetére
tudom mi a blendeprioritásos mód, az meg megtévesztő volt így hirtelen ovlasni hogy az expkorrekció mér nyúlna már bele az isoba,én magamból indultam ki,én nem szeretem az auto iso-t,bár lehet meg kellene barátkoznom vele,csak nem szeretem hogy ha kevés a fény akkor a minimum zár alá megy a gép,jobban szeretném ha ilyenkor lenne inkább alexpós de ne nyulna bele
-
flash-
veterán
válasz
#40935168 #1710 üzenetére
nagyjából értem miről beszélsz és tök érdekes,de attól még gyakorlatilag mégiscsak jobb az alacsony iso a kisebb zaj és a normális szinek miatt...
engem egyre jobban zavar hogy lövök egy képet iso800-1600al és gyakorlatilag az egész kép sárgás-piros hiába állítok fehéregyensúlyt,szineket..
nézek ilyen összehasonlító grafikonokat több gép között de látszólag a grafikon alapján én nem igen látok eltérést..
vajon mért tünteti el a magas iso a normális szineket? -
Kleroo
veterán
válasz
#40935168 #1714 üzenetére
A szenzorok működési elvét még nem tanulmányoztam,az nem kell a szakdogához.
De lehet megőrülök,és bedobom magam a mélyvízbe.
Az viszont biztos,hogy nem ilyen egyszerű,ahogy kifejtetted. ilyen elven kb nem is kéne állítgatni az ISO-t,csak azért hogy legalább a helyszínen lássuk a képet. Az utólagos expoállítás mindig rosszabb eredményt ad,mint a megfelelő ISO használata.(kivéve persze ha elve úgy rontjuk el picit az expót,hogy a nekünk fontosabb tartományból maradjon több info) szerk: Illetve amiről Te írtál,azt hívják kiterjesztett ISO-nak. Amikor a szenzor már "nem tudja",de ettől még feljebb húzod.De kíváncsiságból segítségül hívtam nigró modellemet.
Fixált rekesz,és a záridő-ISO párossal játszottam. ISO200-helyes expo, majd ISO6400-on azonos expo. Ezután ISO200 -5Fe-vel alulexpozva,és LR5-ben +5-el visszahúzva. Minden zajkorrekció OFF-ra .
Croppok:[link]
Nem állványról fotóztam,semmi alaposság,csak gyors kíváncsiság. nem hiszem,hogy kell magyarázat melyik-melyik -
törölt tag
válasz
#40935168 #1700 üzenetére
Egyszerűbben: a pixelek - tehát a zajos pixelek is - mérete a teljes képmérethez viszonyítva nagyobb DX módban, mint FX módban, ugyanakkora nézet esetén. (Mert amúgy nem nagyobb, miért lenne)
Ezért tűnik olyannak, mintha egy FX gép DX módban több zajt produkálna: önmagához képest ugyanakkora zajt produkál, csak kisebb megapixel a DX kép ugyanolyan pixelsűrűség mellett -> látványosabb a zaj.
-
hp1950
tag
válasz
#40935168 #1529 üzenetére
Saját webtárhelyre fel tudom korlátozott ideig tölteni. A linkelésben viszont sügér vagyok. Ebbe kéne segítség.
Elég ha az elérési útvonalat bemásolom ide?
Neked küldök privátban képeket. De így első ránézésre kibbaszott jó!!!!
7D + 70-200 f4 IS is király volt, de FX-en tuti!
Az obi nagyon pontos, gyors AF. -
dabgergo
őstag
válasz
#40935168 #1499 üzenetére
Köszi, hát majd lehet kipróbálom h vmi saját képnél mennyire látom. Shadows-t sokszor akkor is fel szoktam húzni ha amúgy nem alexpós a kép.
Most néztem a linket is: és ha 14bit de compressed az milyen?
Más: az auto ISO az hogyan köthető fókusztávolsághoz? Mintha minden ugyan olyan lenne itt a beállításoknál mint D90-en.
Amúgy az tök jó a D7100-on h gyakorlatilag 2 Fn gomb is van!
-
válasz
#40935168 #1465 üzenetére
A 70-200 S kategória, az biztos!
Még azért DX-en is érezhető a sarkok nem túl acélossága.
(#1467) TayRol : bolond lettél, ember?
(#1464) Santiagain: nem fontos a stabi, de azért egy telénél sosem hátrány. Az elején úgy éreztem, hogy jobb a VR1. Összességében jobb is, de nekem nem ér meg +200k-t a HSM II-höz képest.
-
imyourfriend
őstag
válasz
#40935168 #1436 üzenetére
Én amúgy 120-400 simára gondoltam ami használtan 150 környékén van, hova gondolsz hetvenkéccáz után azonnal már a fényerősebbre fáj a fogam?
Elgondolkodtató amúgy a 70-200 mögé egy X2-is, bár lehet nem fejlesztettek hozzá, attól függ milyen a kétszerező minősége stb, utána kellene járnom.
(#1435) Real_Necro: Kitartja egykézzel mint Toldi a rudat és úgy képeli a legyeket -
imyourfriend
őstag
válasz
#40935168 #1429 üzenetére
120-400 f/4-5,6 OS az amit most árulnak 145-ért, nem is rossz ár érte. Madarazni nem tudom, nesát kell megkérdezni hogy elég lehet e az ekv. 600mm madarazni. Akkor már 150-500 és 750 ekvivalens miliméter.
360-900, de mennyi pénzért is?Amíg nincs fényerőtlen hosszabb végű mint kéccáz addig hetvenkéccá' is megteszi, nem félnek tőle a madarak.
[link] Az ott egy hetvenkéccáz a bal szélen?
-
Peethy
őstag
válasz
#40935168 #1359 üzenetére
Én csak azt nem értem, hogy miért nem állt elő még egy gyártó sem ilyennel. Nem hiszem, hogy ne lehetne valamilyen módon akár dokkoló nélkül is, PC-ről állítani az objektíveket. Az oké, hogy a nagy gyártók nem álltak rá, de pl. Panasonictól, Olympustól simán el tudnék képzelni egy ilyet, nem beszélve arról, hogy valami 3rd party is ráállhatna. Sigmától ez előrelépés, kérdés hogy mennyire kompatibilis a régebbi optikákkal.
-
akela91
addikt
válasz
#40935168 #1348 üzenetére
Ejj, én is kezdek szűkölködni a tatyómban, mióta markolat rajta van a vázon. De lassan megrendelem a Tami 90-et, akkor már szelektálnom is kell. Ez van most(nem saját kép):Lowepro inverse 200
Lehet el kéne adni, tökéletes állapotban van, viszont hátizsákot meg nem szeretnék, ennél nagyobb oldaltáska(öv) meg nem nagyon van szerintem. -
aleister
veterán
válasz
#40935168 #1334 üzenetére
Lehet félreérthetően írtam. Nálam is megvan az f2.8. 3.2-ön is.
Szóval jelenleg ugyanott áll ebből a tekintetből a 2 obi. Élességre is azt mondom, hogy kezd alakulni a dolog. 70-en kb a 70-300VC szintjén van, ami a grafikonok alapján rendben van.
Sajna a notim szervizben (sose vegyetek Asust), a most használt MSI bontószökevényen meg nem fut az LR (pontosabban az 5.0 béta közölte, hogy a Vistát, W7/8-at szeretni, az XP-t nem.)...szóval tesztképeket nem tudok mutatni, de lőttem sokat, és már nem vészes a helyzet. A Te képeid nézegetve rendben van....és ekkor köszöntött be derült égből Gyurma fórumtárs D90-e, majd HP kolléga D600-a, akik felmutatták a középső ujjukat az AF-nek.
Egyébként Freddy volt a legelső, akinek a vázán volt a Tami.
-
aleister
veterán
válasz
#40935168 #1331 üzenetére
Egyelőre az f2.8=3.2 a legfőbb hibája, meg ott van az X-aktás AF hiba. Egyszerűen nincs ötletem, hogy mi lehet a gond. Ha meg a szerviz kipróbálja pár tesztvázon, és azon jó, akkor nem fognak tudni vele mit kezdeni, hisz nálunk nem jelentkezett a probléma.
Ezért is kértelek, hogy lehetőleg minél több vázon próbáld ki a talin, mert nagyobb mintavételből tán fel lehetett volna állítani valami diagnózist. Én kb 8 vázon próbáltam, ennél többre nincs lehetőségem. -
hp1950
tag
válasz
#40935168 #1265 üzenetére
Köszi!
FX-re kéne (D600).
Fotós szaki az üzletben a Nikkort javasolta. " a többi csak vak vágány"
7D-n a Canon 70-200 F4 IS-t használtam. Király volt. Itt FX-en más a helyzet.
APS-C után gyakorlatilag újra kell tanulnom fotózni
Átértékelni, és átgondolni a rekeszérték fogalmát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteA620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX6700XT 12GB Bitfenix Nova Mesh Enermax 750W
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! HTC VIVE Pro 2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Eladó karcmentes állapotban levő Xiaomi 14T 12/256GB / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest