Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #40935168

    törölt tag

    No, ismerkedjetek meg kicsi életem új jövevényével, Samyanggal.
    Samyang - fórumarcok.
    Fórumarcok - Samyang.
    :R

    És akkor egy rövid bemutatkozó helyette - ő ugyanis nem tud beszélni: kettőnyolcon is szétkarcol, igaz a végtelen nem a végtelen jelen van (de ezt tudtuk a netről már) :DDD , cserébe jobbféle vázakon - mint például a Nikon - ;] van immár elektronikus kapcsolat az obi és a váz között, így a manuális rekesz állítás mellett f/22 állásban megvan a lehetőség arra, hogy immár gépvázból állítsunk tárcsával rekeszt. Az f22 nem fixálható kis retesszel, mint D-s obikon, így obifeltétel után ellenőrizendő, különben a gép "EE"-t mutat a keresőben.

    Fókusz ugye manuál, a gépváz próbál a keresőben segíteni nyilakkal vagy pöttyel, amikor szerinte éles lesz a kép, de hogy őszinte legyek, akkora tartományra mutatja a pöttyöt (azaz a jó fókuszt) hogy simán mellémehet pár méter tárgytáv esetén így is, fókuszgyűrű simán fordul vagy 30 fokot, a váz továbbra is úgy gondolja, az úgy jó éles lesz. Fenét :D Mellé is ment, az arrébb és arrébb mászó macskát (aki hülyének nézett, mit inzultálom) igen nehezen kaptam le vele pixelszinten is élesre. De egyszer sikerült :C na az arcledobós, csak benne van hugom is, izé, nem mászott mögém :))

    Lényegében egy brutáljó képű manuálfókuszos D-s obi :K amire rajzolnia kell az embernek egy saját maga által kitapasztalt és jól belőtt fókusz-skálát, ha gyorsan is akar jó képeket lőni. :D

    6 lamella, nem lekerekítettek, bokeh meglepően homogén és krémes. CA zéró, hihetetlen. És hát 2.8-on amit csinál, áááhh.. Ezt komolyan, csak DOF miatt kell rekeszelni kisebbre (+vignetting), de azt se nagyon, a 14 ugye eléggé nagy dof alapból is. f/5.6-on simán éles a táj nagyja.

    Az ideális, borotvapenge végtelen állással még szórakozok, ugyanis LiveView-ban sem és lőtt képeken sem tudom megállapítani, melyik állásban is van az ultraéles végtelen.. csak bemákoltam egyet-kettőt, amire meg kijelzőn belezoom-olva azt hittem hogy éles, hát ACR-ben még libeg, egyik az, másik nem (közben tekertem fókuszt).. túl kicsi felbontású hozzá a NEF-ben lévő előnézeti kép. Úgyhogy jön az USB kábel és élesben állványról tekerés, képernyőn nézés, teszképezés, ilyenek. :D illetve a végtelenbe lövöldözgetés, lövések között meg 1mm fókuszgyűrű tekerés -> ezt eljátszom előbb 2.8-on, majd 8-on is, megnézzük, a 2.8-on borotvát adó fókuszállás lerekeszelve is ezt adja el, vagy elshiftel vmerre.

    Amúgy fullfém-fullüveg, a minőség atom! :K Télen csak kesztyűben, különben odafagy az ember ujja. Feltekerni kicsit nehéz, nincs pötty az obin, forgattam óvatosan mire megtaláltam, hogy na akkor KATT, oké.. :) Kb. a rekeszpöcökről meg lehet állapítani saccra.

    Asszem hugomtól kölcsön fogok kérni egy fehér körömlakkot és egy nagyon finom hegyű ecsetet. :DDD Kap pár pici pontot a váz, csak nem haragszik meg érte ;)

    Töltök képeket, ha helyrerándult a szerverem.

Új hozzászólás Aktív témák