- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Fekete tokozást kapott az Apple Watch Ultra 2
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- MIUI / HyperOS topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
envagyok
veterán
válasz
Chris Kiki #48049 üzenetére
Khm..
GTX1070-1080 felett felejtős, és ez már több mint 4 éves nem csúcs vga.
Azért majd dupla erős magonként egy mai csúcs proci, és majd 2x ennyi magja van.
[link]
De még egy mai i3-as is szépen elhúz.
[link]Nem leszólni akarom, mert a maga korában iszonyat durvs volt, és ha valaki megelégszik vele , és nincs nagy igénye, teljesen elég.
De nem véletlenül tértem át 2011-re kb 2 éve. -
Chris Kiki
senior tag
válasz
winhate #48040 üzenetére
De azért az érdekes (a mai világban), hogy egy 10-12 éves platform/gép a mai napig megállja a helyét. Semmi szégyenkeznivalója nincs a mai processzorokhoz képest, munkára is teljesen rendben van. Szerintem ha vennék alá játékhoz valami combosabb VGA-t, még azt is kiszolgálná!
-
envagyok
veterán
Kinai lappal nem, és természetesen out of the box írtam, egy utcáról betévedt átlag számítógépvásárló szemével.
Ipc-t nézve azért csúnyán meg kell húzni, lásd linkelt összehasonlítást, minimum 4ghz kell hozzá. És akkor még az avx stb hiányról még nem beszéltünk. Windows használat böngészés sokkal reszponzívabb egy i5-4690-el.
A 6 magosból egyedül az összes magot kihasználó feladatok profitálnak, de ha a húzott fogyasztást nézzük, akkor óránként kb 10ft a plusz, napi 4 órával számítva 40ft/nap, 1200ft/hó 15000Ft/év.
6 magos i5 se drága már, a villanykülönbségből pár év alatt kitermeli az árkülönbséget.De mondom, én imádom ezt a platformot, használtam is elsődleges gépnek, és most is használom 2008 retróra, és lassan rakom össze a rex3-at vízzel a most vásárolt i7-990x-el. Tuningolni is élmény volt, és most is az, de böngészni levelezni alapvető dolgokat csinálni van jobb.
-
HSM
félisten
-
envagyok
veterán
válasz
MasterDeeJay #48045 üzenetére
De a pár ezres procik gyengék.
A HT mostanában inkább hátrány, mint előny, és egy i5-4690 ipc-jével (amit 80watt fogyasztással produkál) nem veszi fel a versenyt semmelyik 4/8magos 1366 i7 proci, pl i7-965 vs i5-4690 [link] de még a 6 magos is gyengéb 1-2-4 magon [link]
A kínai lapokra én a kutyám nem bíznám rá, nemhogy az adataimat, meg aztán gariztasd le ha lesz vele valami.
Az ecc ram most olcsóbb, de később egy fillért se fog érni, míg a normál igen.
Pl ddr1-500, ddr2-1066 és felette egy vagyont ér, míg annak a kornak a reg, ecc stb ramjaiért a legtöbbet a vastelepen kapsz.
Ha a fogyasztás különbséget is számoljuk, napi pár óra használattal is 1 év alatt megtérül a fiatalabb rendszer.Mondom ezt úgy, hogy horror pénzért vettem most i7-990x procit 16gb rammal, Gigabyte alaplappal, kb 4-5 1366 lapom van lezsírozva eltéve ,(REX3, EVGA FTW, stb.,) és vsn egy komplett retró gépem 2008 végére REX2, i7-965 extreme, 3xGTX285 3SLI
De mondom ez gyűjtés, hobbi, nem napi produktív használat. -
-
|AP|
veterán
Szerintetek egy
-Giga X58-A-UDR3
-Xeon W3680
-6x4GB Kingston 1866MHz HX318C10FBkombót el lehet egyben adni, vagy inkább darabonként kezdjem el hirdetni?
-
envagyok
veterán
válasz
razor03 #48041 üzenetére
Szia
A 1366 szépsége nem az olcsósága, hanem a történelme, amit 2008-2010 között írt.
Most mikor 10. Genes i5 is van már 6 magos 50 körül nem feltétlenül kell 300-akat költeni, de ryzen-t is össze lehet dobni olcsón erőset.
Én retró gépnek raktam be egyet a gyűjteménybe, és a 775-el holtversenyben a kedvenc platformom.
BTW egy kb 30k-ba kerülő 4.gen i5+lap+8GB Ram mai használatra sokkal jobb választás ennél.
De ugye mi ezt szeretjük, nem azt. -
winhate
őstag
válasz
Chris Kiki #48038 üzenetére
Vagyunk meg paran.
Amiga az ősöreg ez a pc fiatal 😉
1260 rulez!
-
rgqjx
aktív tag
válasz
razor03 #48026 üzenetére
Te ezt már eldöntötted, helyettem...
Véleményem szerint az újrapasztázás az egyik legjobb dolog tud lenni,ami az x58 chipsettel történhet, mivel termeli az is a hőt, érdemes rá figyelni. A képeid alapján elsőre egy új cpu hűtöre gondoltam, feltételeztem így tettél "jót". Igen, ahogy írtad vicces akartam lenni (ahogy a szmájli utalt is rá) és egy olyan dolgot írtam ami szintén jó ennek a rendszernek de egyértelműen nem következik a képből.
Az rgb engem nem igazán hoz lázba, de nem véleményezem, mivel ízlésről szerintem értelmetlen vitát generálni. Neked kell hogy tetszen. Esetleg pont ezt feltételezted, hogy ilyen stílusban sikerült reagálnod? Kis frusztráltságot érzek a megnyilvánulásodban. Nem mindenki akarja a véredet...
-
Chris Kiki
senior tag
Jó volt rátalálni erre a topikra, jó látni, hogy nem csak én használom aktívan ezt az ősöreg platformot
-
DigitXT
félisten
válasz
razor03 #48036 üzenetére
Izé, most eladni akarod, vagy mi? Szerintem azt itt ne, két okból:
egyrészt a szabályzat tiltja, másrészt többek pont körberöhögik,
hogy "trendi". Nekem is van RGB a gépben, csak éppen hasznos
célból, miszerint a vízhőmérséklet függvényében változik a szín.
(Nyilván nem veszünk össze: szép, de azért otthonra nem kéne.) -
razor03
aktív tag
válasz
Speed® #48034 üzenetére
Elég sok idő volt mire összeszedtem az alkatrészeket és megtakarítottam mindet. Az lett volna az "üzenet" hogy ár érték arányban nem rossz gép és még trendi is. Aki szeretne egy gépet amin azért mennek a játékok 1080p-ben de nincs 300k-ja, lehet pont ezzel a géppel lesz boldog karácsonykor. Nekem sem kellene RGB PC, de valakinek majd megtetszik. Gondoltam felrakom ide is, ne pangjon a topik.
-
DigitXT
félisten
válasz
DigitXT #46561 üzenetére
Ha már jó is történhet, nos végigpróbálgattam: egyik GT modul
nem látszik a BIOS-ban, így a Win se látja, viszont CPU-Z igen...
Akárhová pakoltam, az nem volt jó. Bár fura, hogy a CPU-Z látta.
Mindegy, elraktam, mint hibás... 1 db GT-vel 10GB-ra bővítettem.Kellett, mert a SS4 nagyon reklamált, hogy kevés a 6 GB, 8 kéne.Szerk: mondjuk 8 lett volna 2x4 felállásban is, de az nem triple...
Ez viszont ilyen felemás, 6GB triple channel, 4GB single channel.
(A hibás modul meg felej-channel.)
-
-
viktor82
őstag
Üdv,kérdésem lenne ,hogy a r3e csak 3way sli-t tud ?
-
qdak
addikt
válasz
MasterDeeJay #48013 üzenetére
Hát igen oda csak egy lap kell és megvan mindenem, ráérek később költeni.
arsfunr08y úgy rémlik, van valami mod, hogy folyamatosan all core turbon mennyenek, keresgess techyescity videói közt.
-
Speed®
titán
válasz
arsfunr08y #48014 üzenetére
A WS lapok nem arról híresek, hogy OCt engednek.
-
arsfunr08y
csendes tag
Sziasztok.! Nemrég raktam össze egy 1366-os konfigot.
Alaplap: Supermicro S8sax
cpu: x5650
ram: 4*4gb ecc hynix 1333
A kérdésem,hogy a procit hogyan tudom tuningolni mert biosban semmit nem találtam csak a turbo boost-ot tudom bekapcsolni.
Köszi előre is. -
Ha nem félsz a kínai lapoktól akkor alin eu raktárból szokott lenni x79T v4.0 24eft körül postával, abba pakolhatsz ddr3-as mert megeszik minden félét. Mindegyik kínai 2011-esre rámegy deepcool archer olcsó hűtő az amd kerettel.
x99-es nincs normális eu raktárból, csak kínából van 22eft körül x99z v102 a best buy.
DDR3-as x99 is van 24e körül de abba sajnos a legolcsóbb proci is 30eft körül van (2669v3, 2678v3, 2673v3)
De a fenti listából egyértelműen 1366-os a nyerő. -
qdak
addikt
válasz
MasterDeeJay #48011 üzenetére
Ahh DDR4 nem jatszik, x79 is nekem per pill sok, ha jol remlik lapot se lattam 30 alatt, akkor marad a bevallt 1366. En is ugy ereztem, nem erdemes 2-4 szeriaba fektetni, 1366 hoz meg, ha mar lapot megveszem, tudom hasznalni, van valami i7 9xx em, hutom...mehet bele a maradek ram amig nem veszek...
-
30k-ból sarkosan kijöhetne egy x99-es kínai lap 2620v3-assal (6c/12t 3.2ghz) aliról az megeszi ezeket kevesebb fogyival +2500ft-os hűtővel.Nagy hátrány hogy az ddr4-es.
Az 1366-os húzva azért odavág rendesen. 4c/4t 2500k, 4570s cuccok szerintem fejeltősek már.
Szóval szerintem 1366 húzva vagy ha kifogod akkor x99 unlocked turbóval de ott a ram drága. Vagy x79-es kínai cucc 8c/16t procival és abba mehet olcsó ddr3 reg ram. -
qdak
addikt
Nezegettem lap proci kombot, a regi msi lap lenne kukazva.
1366: valami giga lap, x5660: 25K
1155: nem h61 es lap, 2500k: 20K
1150: olcso lap, 4570S: 25K
Sajna ezekkel a szeriakkal semmi tapasztalatom, egyik teszt ezt mondja masik azt
Ami 1366 mellett szol, 6 mag, nem 4, 6 ram hely nem 2, igy nem 4GB maradna nekem...
Ha valaki tapasztalt 2.-4. szerias procikkal ne tartsa magaba. -
razor03
aktív tag
válasz
Laraxior #48008 üzenetére
Miért kínlódás a winyó?
Amúgy jön még egy 120 GB-os SSD a gépbe
ez csak a háttértár lesz.
Amit a képen látsz 5680-as: tesóm gépében volt, R2E-el 4.35 körül volt a vége.
A múltkor emlegetett 5675-et szereltem be neki az alacsonyabb TDP miatt. Az most 4.4-en megy 1.43 V körül... de van még benne tartalék 4.6-ig viszont GTX 970 mellé felesleges.
Nekem pedig itt van egy 5670-es +ba csak nem volt időm tesztelni.
-
razor03
aktív tag
Még egy kis hétvégi szerelgetés
ASUS P6T SE, Xeon X5680 és 2x4 GB Kingston Savage. A proci hűtő pedig egy Zalman CNPS10X OPTIMA II Black. A hűtő dobozán 200 W TDP-t ír a gyártó. Szerintetek lehetséges ez? Mármint hogy 200 W disszipációt kezel?
Az én Dark Rock 4-em tud 200-at... több mint 2x-es áron. Ez a Zalman el is törpül mellette.
-
-
Laraxior
titán
Sabertooth alaplap 10-ért az aprón 960-al...
Jegelték már, ne siessetek..
Új hozzászólás Aktív témák
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Gyúrósok ide!
- Azonnali fotós kérdések órája
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fujifilm X
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- PlayStation 5
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Gumi és felni topik
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Processzor Intel Core Ultra 9
- AMD Ryzen 9 9950X 16-Core 4.3GHz ( 64M Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor! BeszámítOK
- Intel i7 9700K
- AMD Ryzen 9 3900X 12-Core 3.8GHz (64M Cache, Up to 4.6GHz) AM4 Box Processzor!
- Intel Core i9 14900KF processzor + Gigabyte Z790 UD alaplap eladó javítandó állapotban OLVASD EL!!!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo IdeaPad 3 15IAU7 garancia 109990
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest