Új hozzászólás Aktív témák
-
winhate
őstag
válasz
MasterDeeJay #49558 üzenetére
Bclk told 160 ra a procinal a feszkoval tudsz meg jatszani. Alulfeszelni is erdemes.
Cpu nal szorzora figyelj. Ha van turbo kapcsold ki. -
válasz
MasterDeeJay #49562 üzenetére
Érdemes kipróbálni. Én azt sem tudom, hogy mennyi az X5675 gyári fesze, mert kapásból 1.2-t állítottam be, hogy majd még kitesztelem, csak azóta sem jutottam el odáig.
-
válasz
MasterDeeJay #49558 üzenetére
Nekem a xeonokat a lapom nem engedi húzni (ahogy emelem a BCLK-t azonnal fagy), de a 930-ast én is 160 BCLK-val használtam alulfeszelve. Szóval tuningolva még kevesebbet is fogyasztott!
Gyanítom, hogy xeonnal is meg lehet próbálni.
-
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #49556 üzenetére
Kezdd el feltolni a BCLK-t és közbe nézd hogy a CPU és a RAM mennyin fog menni.
4 GHZ felett már biztos adni kell a QPI fesznek is hogy stabil legyen, 1,3V-ig biztos jó vagy.
Közbe, hogy ne szaladjon el nagyon a CPU CLK, a szorzübül tudsz visszacsípni.
Azt hogy ehhez mennyi Vcore kell, azt ki kell tapasztalni. -
Laraxior
titán
válasz
MasterDeeJay #49550 üzenetére
Persze mert az északi hídnak kell fesz, nem is kevés.
-
Czmorek
aktív tag
válasz
MasterDeeJay #49548 üzenetére
Nem tudom mire gondolsz, vagy mi lehet extra...
Semmi különös beállítás nincs. Nekem is ezzel a procival van. -
Czmorek
aktív tag
válasz
MasterDeeJay #49546 üzenetére
Nekem a 6x8Gb is megy 2133MHz-en
-
kpal
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #49544 üzenetére
Itt Hardver aprón vennék. Most ránéztem Giga oldalára mit írnak mert már nem emlékeztem,1866 is megy benne.
-
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #49533 üzenetére
így már azért barátibb rögtön.
-
mpierre
veterán
válasz
MasterDeeJay #49535 üzenetére
Abból a legutolsóra pecselt verzióval tervezed? Mert fog kérni rendesen procit, ha jól tudom.
-
mpierre
veterán
válasz
MasterDeeJay #49531 üzenetére
P12max meddig ad ki tűrhető/elviselhető zajt?
-
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #49531 üzenetére
-
válasz
MasterDeeJay #49513 üzenetére
Szerintem a Bloomnál a hivatalos 24 GB RAM támogatás valójában azért van, mert a megjelenéskor nem tudtál többet belepakolni a 6 foglalatba.
A 4 GB-os modulok is ritkák voltak. A memóriavezérlő viszont egyértelműen elbánik a 8 GB-osakkal is.
szerk: évek óta gondolkodom, hogy bővítsem a RAM-ot, de olyan szarokat lehet kapni mostanában, hogy mindig eltántorodom. Nem szívesen raknám a kukába a 6 GB 1600 CL6-os Mushkin RAM-okat, hogy tegyek a helyére valami CL11-es vackot, hiába több. -
mpierre
veterán
válasz
Az a TRUE igencsak kedveli a magasabb statikus nyomású ventilátorokat. Jó sűrűn lamellázott. Anno még a Prolimatech Meghalems se csapkodta el rajta a port.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Jó lesz ez... kedvelem az építés közbeni képeket is. -
mpierre
veterán
válasz
MasterDeeJay #49500 üzenetére
Azért a win98-nak ez platform kb hadrongyorsító.
Tényleg mennyi lehet a boot ideje egy sata ssd-vel? már ha nem zavarodik meg a pattogós tempótól.
-
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #49508 üzenetére
-
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #49506 üzenetére
Megírhatnák.
s775-ből Asus P5 valamelyik volt EFI-s.non grafikus UEFI: yess, AMI Aptio 5.xx/6xx pl. a kínai X79-es lapokon ezek vannak.
Nekem még mindig jobban bejön a hagyományos karakteres BIOS pofa.VGA: több P4/s462-es cuccom is simán bebootol még rossz VGA-val iss és fel is állt az XP, rövid pwr gomb nyomásra meg szabályosan ki is kapcsolt (hangból tudom).
P6T Deluxe-om van, de az legacy BIOS-os.
CSM bekapcsolásával simánt adott képet B660-as lapban (s1700, 12-13-14 gen) pl. a 6600GT/9400GT, ezek VBIOS-a tuti nem UEFI képes. -
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #49504 üzenetére
Jó ötlet.
Tutira nem tud UEFI-t.
Kb. az utolsó legacy BIOS-os rendszer az X58.
LTSC verziót (24H2 asszem) AM3+ FX-es gépre tettem fel, de az élből UEFI-s cucc. -
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #49502 üzenetére
LTSC kiadással nem próbáltad még régi gépre (nem UEFI BIOS-osra) ?
-
winhate
őstag
válasz
MasterDeeJay #49500 üzenetére
Most hogy irtad nekem a 11 felejtos lesz.
Hany db 5690 es kertel?
Kerhetek en is egy db ot? -
Laraxior
titán
válasz
MasterDeeJay #49497 üzenetére
Az ugyanaz, mint a 980X
Filléres tétel kár érte, hirdetek egyet ebayen már hónapok óta, kutyának se kell, mondjuk elvan az UD7ben, a tesztelős konfigban. Valószínű megmarad, az a 40 euró nem oszt vagy szoroz a büdzsén és ráadásul dobozos -
válasz
MasterDeeJay #49495 üzenetére
Nagyon régen foglalkoztam vele, de úgy emlékszem, hogy az i7 hivatalosan csak 24GB-ot kezel, de többen is használták 48-al (6 modul). Az ECC-t, ha jól emlékszem viszi (nem teljesen biztos), de a REG-et biztosan nem. A quad rank-ről fogalmam sincs, eredetileg single és dual rank viták folytak, de gyanítom, hogy a desktop procik tudománya itt meg is áll.
Van egy X5670-em, ha kell. 2 jó sörért a tiéd. -
ricsi99
addikt
válasz
MasterDeeJay #49039 üzenetére
-
ricsi99
addikt
válasz
MasterDeeJay #49037 üzenetére
-
ricsi99
addikt
válasz
MasterDeeJay #49035 üzenetére
Megnéztem.
1-ik cpu alapon futott a tesztnél
Átállítottam teljesítményre akkor sem változott semmi
Bios-ban átkapcsoltam
MWAIT-Aware OS -Dissabled
Idle Power Savings -Normal
EUP Compliance Mode -DissabledMulti Thred az feljebb ment a memória sebesség nem
Majd kitotózom melyik beállítás-tól kapott a pár + pontot
-
ricsi99
addikt
válasz
MasterDeeJay #49033 üzenetére
-
ricsi99
addikt
válasz
MasterDeeJay #49017 üzenetére
-
lamiki
senior tag
válasz
MasterDeeJay #49013 üzenetére
Dell T3600 az megy az ECC reg rammal, de járt nálam olyan model belőle ami kisebb táppal volt szerelve (talán 500 W-os) és az ECC reg ramnál hiba üzenetet dobott, hogy nem támogatott, F1-re ment csak tovább a bootolás, és aztán rendben működött vele. A normál tápnál meg nem csinálta.
-
lamiki
senior tag
válasz
MasterDeeJay #49010 üzenetére
Akkor ez úgy néz ki erősen típus, revízió és bios függő is. Fujitsu 1 processzoros M470-2-ben csak az X8-as regisztered ramok mennek, az sem mind, Fujitsu R570 2 processzoros ami nálam járt szintén csak X8-asok menetek, R670 járt még nálam, azt nem próbáltam, mert X8-as registered ramok voltak benne és nem cserélgettem. HP Z400 1 processzoros csak az UDIM és az ECC ramot rámogatja, a regisztered ramot nem. Dell T3500-as 1 processzoros is csak UDIM és az ECC ramot rámogatja,. Érdekességképpen az 1-el újabb HP Z420 is régebbi biossal csak UDIM és ECC rammal működött, és csak bios frissítés után kezelte az ECC registered ramokat, előtte kisípolta.
-
qdak
addikt
válasz
MasterDeeJay #48792 üzenetére
Pont az "AVX" hiányába futottam bele szeretett játékom új, 4. verziójával (AOE4), kb 2 perc google, 2db dll és megy azóta is
Elég mocskos marketing, hogy kényszerítik a meglétét, holott nélküle is vidáman játszható ...
-
kenand
veterán
válasz
MasterDeeJay #48790 üzenetére
20 éve pöcre indult a G4-es Powermacem múltkor buheráltam néhány napot (kapott egy SSD-t), aztán logic board hibás lett, nem érdemes vele foglalkozni...
-
Speed®
titán
válasz
MasterDeeJay #48622 üzenetére
Nálam is van némi becsípődés ebben az irányban, ezt most jól ki is éltem ;p
FuSi M470 lapba került az X5670, 24GB RAM mellé, az RX570et szépen kitekeri. 6x12cm/600rpm intézi a szellőzést (sajnos a lap nem közöl szenzorértékeket, 5Vmoddal oldottam meg), a Gro$Clock'nerre meg került egy TY147, P95 alatt sem pörög fel, 70⁰C alatt tartva a procit, borda alatt meg tolja a VRMre az ájert, kézmeleg utóbbi bordája ezzel, remélem kimegy a világból. Az X58 újrapasztázása feladta a leckét, de sokat javult, nem kell rá venti, tapinthatóvá szelidült az eddigi hűb+ hőmérséklet, így ki mertem adni a kezem alól.
Gondolkodtam, hogy bepattintom az egyik W3680at inkább, de allcore 400MHz tud csak többet alapfesz OCval (ez 3.2Gn teker ugye) és jóval melegebb, ill. a VRM miatt már kellett volna a topflow is nagy eséllyel, az meg nem volt épp szabadon, úgyhogy elmaradt, talán majd ha VGAupgrade lesz..de ahogy alakul a piac, az nem mostanában esedékes :S
-
Remus389
veterán
válasz
MasterDeeJay #48645 üzenetére
Hát azért ez túlzás, B450-es lap fillérekért kapható (15-18e), és a Ryzen továbbfejleszthető, az 5000-res szériára a későbbiekben, ha leesik az ára.
Látok egy alkalmi vétel 1600X-et 20 ezerért, bár ki tudja arra már lehet lecsapott valaki.
Szóval ár/értékben ugyanolyan jó már a Ryzen is szerintem, azért mert mindenki ilyet vett és a használtpiacon túlkínálat alakul ki, mert mindenki a legujabbat akarja.
Ha kijön a DDR5-ös Ryzen és lassan elterjed, majd lecsökken az 5800X és az 5600X ára is, mert mindenki DDR5-öt akar és 16-32 magost (ami szerintem már felesleges egy átlagembernek).
De amúgy ha valakinek az X99 szimpatikus, az is jó, ha jó áron szerzi a lapot és intelligens módon választ processzort hozzá.
De amit megspórolsz a Xeon processzorral meg a szerver rammal, azt rá kell költened a lapra, ha jó lapot akarsz. Pluszba a Ryzen továbbfejlesztehető a legkorszerűbb 5000-res szériára.
Igazából nem milliós összegekről van szó, néhány tízezer ide vagy oda, nem oszt nem szoroz szerintem. Az X99 és a Ryzen is kielégítő tudású, egyik se fog megakadni. Vegye azt mindenki ami szimpatikus neki.
-
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #48622 üzenetére
-
kenand
veterán
válasz
MasterDeeJay #48584 üzenetére
Köszönöm, ha meg jön kérdezek ott, ( low budget lap lesz, CPU is olcsó 2620 V3, ha bejön akkor talán tovább fejlődik, ha allcore turbot be lehet lőni rajta, akkor már elég lesz )
-
477il4
tag
válasz
MasterDeeJay #48538 üzenetére
akkor nagyon felejtős az SR2...
-
core i7
addikt
válasz
MasterDeeJay #48511 üzenetére
gaming
-
core i7
addikt
válasz
MasterDeeJay #48507 üzenetére
nem fog romlani az egy szálas teljesítmény?
-
Laraxior
titán
válasz
MasterDeeJay #48494 üzenetére
X58-nál is hasonló a dolog. Belefutottam én is jópárszor. Nem újdonság.
-
kenand
veterán
válasz
MasterDeeJay #48372 üzenetére
Nem is drága, bár nem írja működőképes-e egyáltalán...
-
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #48306 üzenetére
-
HSM
félisten
válasz
MasterDeeJay #48097 üzenetére
Tudtommal egyszerűen nem voltak akkora modulok, akkoriban, így nem is lett validálva rájuk.
-
qdak
addikt
válasz
MasterDeeJay #48083 üzenetére
Azt hittem Xeon, lutrira nem veszek akkor marad az X56 60-70, az melle meg johet a ram
Ha szabadulni akarsz vmely Xeontol, privatba megkereshetsz. -
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #48058 üzenetére
32 GB (8*4 felosztásban) volt 16k, azaz 500 ft / GB, ezek DDR3 1600CL11-es REG ECC ramok.
Viszonylag melegedős féle, kaptak aktív hűtést. -
envagyok
veterán
válasz
MasterDeeJay #48045 üzenetére
De a pár ezres procik gyengék.
A HT mostanában inkább hátrány, mint előny, és egy i5-4690 ipc-jével (amit 80watt fogyasztással produkál) nem veszi fel a versenyt semmelyik 4/8magos 1366 i7 proci, pl i7-965 vs i5-4690 [link] de még a 6 magos is gyengéb 1-2-4 magon [link]
A kínai lapokra én a kutyám nem bíznám rá, nemhogy az adataimat, meg aztán gariztasd le ha lesz vele valami.
Az ecc ram most olcsóbb, de később egy fillért se fog érni, míg a normál igen.
Pl ddr1-500, ddr2-1066 és felette egy vagyont ér, míg annak a kornak a reg, ecc stb ramjaiért a legtöbbet a vastelepen kapsz.
Ha a fogyasztás különbséget is számoljuk, napi pár óra használattal is 1 év alatt megtérül a fiatalabb rendszer.Mondom ezt úgy, hogy horror pénzért vettem most i7-990x procit 16gb rammal, Gigabyte alaplappal, kb 4-5 1366 lapom van lezsírozva eltéve ,(REX3, EVGA FTW, stb.,) és vsn egy komplett retró gépem 2008 végére REX2, i7-965 extreme, 3xGTX285 3SLI
De mondom ez gyűjtés, hobbi, nem napi produktív használat. -
qdak
addikt
válasz
MasterDeeJay #48013 üzenetére
Hát igen oda csak egy lap kell és megvan mindenem, ráérek később költeni.
arsfunr08y úgy rémlik, van valami mod, hogy folyamatosan all core turbon mennyenek, keresgess techyescity videói közt.
-
qdak
addikt
válasz
MasterDeeJay #48011 üzenetére
Ahh DDR4 nem jatszik, x79 is nekem per pill sok, ha jol remlik lapot se lattam 30 alatt, akkor marad a bevallt 1366. En is ugy ereztem, nem erdemes 2-4 szeriaba fektetni, 1366 hoz meg, ha mar lapot megveszem, tudom hasznalni, van valami i7 9xx em, hutom...mehet bele a maradek ram amig nem veszek...
-
HSM
félisten
válasz
MasterDeeJay #47894 üzenetére
Az Aida64 is meg tudja mérni, milyen tempóval lehet másolni a VGA-ra, VGA-ról.
[link]
-
Laraxior
titán
válasz
MasterDeeJay #47896 üzenetére
Van rajta nekem még hangkártya, meg két NVMe SSD is, gondolom ha ezeket kiszedem, akkor gyorsulna valamennyit. De igazából így is megvan kb-re a 3.0
-
Laraxior
titán
válasz
MasterDeeJay #47894 üzenetére
Na, ezt a tesztet sem láttam még, azért lepörgettem:
Bandwidth 12.51 GB/s (PCI-E3.0) -
Alpi.
addikt
válasz
MasterDeeJay #47830 üzenetére
Jaja. A Zen+ és a Zen2 közt óriási diffi van ! (Főleg ha hozzá tesszük, hogy mindezt mennyivel alacsonyabb fogyasztásssal tudja !!
)
Zen2 most mindennél magasabb ipc-ben szvsz.
Mondjuk nem igazán látok semmi értékelhető listát amiben az uccsó genek is szerepelnének. -
lamiki
senior tag
válasz
MasterDeeJay #47814 üzenetére
Azért én már láttam párat. HP, Dell, Lenovo LGA 775-ösökben egyben sem megy a DDR3 ECC, csak a sima asztali ram, az ECC-t kisípolja mind, asztali LGA 755-ös lapokban meg ugyan ez gond nélkül működik.
-
válasz
MasterDeeJay #47529 üzenetére
Ez teljesen logikus.
Sosem mélyedtem bele, de azt tudom, hogy a flex memory az mindig lassabb. Viszont abban teljesen biztos vagyok, hogy az a felvetés, amire reagáltam, biztosan nem igaz (2x2 GB kétcsatornás, 1x1 GB egycsatornás módban működik párhuzamosan egymással).
-
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #47329 üzenetére
Emlékeim szerint az E5-1620v2 az locked.
A v1 az partial unlocked, 43-as sorzóig, ahogy írtad, ezt tanusíthatom, kipróbáltam.
E5-1650v2 fully unlocked, szintén tanusíthatom. -
válasz
MasterDeeJay #47329 üzenetére
Oké, köszi a részletes infót, ezt lopom
-
válasz
MasterDeeJay #47267 üzenetére
basszus, nem jó továbbra sem
-
LZs?!
aktív tag
válasz
MasterDeeJay #47232 üzenetére
Az én hobbim a digitális/virtuális részben kezdődik, a fizikai rész csak a szükséges alap.
Egyébként megjött a Dell, és nagyon pofás. Amikor beléptem a BIOS-ba, rögtön elfogott az 'itthon otthon van' érzés; még mindig tartom, hogy a Dell a legélhetőbb termékekkel bíró system integrator...
Érzékeltetendő a méreteket: a Fuji-ban a 1060-as elveszett az űrben, míg Dell-be éppen, hogy be tudtam játszani: 1 cm ide vagy oda, és offos lett volna a buli.
-
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #47214 üzenetére
+1. Sőt, úgy is jártam, hogy az elem tökéletes volt, mégis hol indult a lap, hol nem... mire nagy nehezen rájöttem, hogy az elem foglalata volt kontaktos, egy kis hajtás az érintkezőn és már ment is
(álló típusú foglalat, a fekvőkkel sosem jártam még így).
-
-Ben-
veterán
válasz
MasterDeeJay #47210 üzenetére
Lehet, hogy buta kérdés, de lemerült elemmel is működhet az elem kiszedése?
(Nem vagyok nagy guru.. bocs..
) Nem örülnék, ha megdöglött volna a lap. Jó szolgálatot tett és egy költözést átvészelt már 2 évvel ezelőtt...
jokeph: nem, a ramjai külön el lettek adva. 2X8GB Kingston ramokkal próbálkozik, de pontos információm nincs. Megkérdezem...
-
LZs?!
aktív tag
válasz
MasterDeeJay #47205 üzenetére
Lehet, hogy 4GB-os Reg ECC-vel még érdemes lehet megpróbálni?
Egy esélyt megér, főleg annak alapján, amit lamiki írt: [link]
-
LZs?!
aktív tag
válasz
MasterDeeJay #47203 üzenetére
Elvileg annak kéne lennie, de lehet, hogy mégsem: [link]
Jó lenne megoldani, mindenesetre írok...
-
Remus389
veterán
válasz
MasterDeeJay #47174 üzenetére
Nem látod a fától az erdőt
Egyébként van rá megoldás, valahol itt a fórumban, majd rákeresek a sok fanatsztikus hozzászólásomra, már nem először fordul el, de hát öreg már, elnézhető.
-
Remus389
veterán
válasz
MasterDeeJay #47171 üzenetére
Mi van???
-
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #47171 üzenetére
Szerintem is. +1.
-
Smiley
addikt
válasz
MasterDeeJay #47162 üzenetére
Hali,
Tudom, hogy nem ez a bearazos topic, de Ti sokkal jobban kepben vagytok ezekkel a cuccokkal. Van egy X58A-UD5-es lapom (hatlappal egyutt) hozza egy i7-950 meg 4x2GB 1600 hyperx. 1 apro hibaja van, hogy a cpu fan-ra kotott ventinek a fordulatszamat nem erzekeli. Nem akarom hirdetgetni honapokig es szeretnem ha a vevo is jol jarna... szoval szerintetek mi lenne a realis ar ezert?Koszi elore is a tanacsokat.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #47138 üzenetére
Ez a kombo azért nagyon ott van!
-
rup1u5
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #47136 üzenetére
Nem tudom ezt láttad e. V3-as Xeonoknál megoldható az all core turbo némi bios hack-el.
-
LZs?!
aktív tag
válasz
MasterDeeJay #47127 üzenetére
RIP
Céllal halt vagy csak egy kis 'mengelézés' áldozata?
-
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #47127 üzenetére
Jól látom, ragasztott ?
-
razor03
aktív tag
válasz
MasterDeeJay #47073 üzenetére
Nálam két P5E halt meg QX9650 alatt, a proci 4.15-re volt belőve, szerintem a VRM-ek (4+4) megfőttek, mert 4 felett már 200 W körül zabál a Core2 Quad. Amúgy 4x2 GB Kingston is ment szépen 1100-on, és a proci is stabil volt, amíg bírta a lap
-
HSM
félisten
válasz
MasterDeeJay #47073 üzenetére
"A lábak nagyon nagy része redundáns"
Megint sikerült jó nagy bakot lőnöd. A tápáramkör redundás, az adatátvitelben viszont ha rossz a kontakt, akkor jönnek a legkülönösebb bajok. -
HSM
félisten
válasz
MasterDeeJay #47058 üzenetére
Biztos jobb, ha a speciálisan erre a célra való műanyag helyett egy CPU-t használsz, ami így egyből el is használ a foglalat kb. 20 CPU-cserére specifikált élettartamából is egyet.
-
Laraxior
titán
válasz
MasterDeeJay #47063 üzenetére
...akkor én mit mondjak a mostani i9 9900KS-el
Mondjuk az utóbbi időben a W3680 is alapórajelen ment, szóval nincsen különösebb szükségem a teljesítményre... legalábbis amíg GTX1060 a VGA. -
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #47063 üzenetére
Én E5-1603/E5540-et alkalmazok foglalatvédőnek.
Mondjuk, az i7-920-tól nem vagyok hanyattesve...
Ez áll az összes 45nm-es CPU-ra s1366-on. Relatíve sosem érték meg az árukat egy C2Q 9450/9550/9650-es rendszerhez képest, pláne ha már valakinek volt egy jóféle lappal. -
Laraxior
titán
válasz
i7 920
-
mpierre
veterán
válasz
A 1366 még forrasztott. Sz'al leszedhető, de küzdelmes lesz...
Szerk.: És nem biztos, hogy túléli a műveletet a die.
-
Remus389
veterán
válasz
MasterDeeJay #47056 üzenetére
Ja nem azért raktam be, épp otthon voltam a laptop előtt és eszembe jutott mit tudhat Cinebench-ben, az asztalimmal 931 pont volt a max, 4 ghz-en, sajnos az ezres álomhatárt nem igazán tudom elérni, de nem is akarom nagyon erőltetni az öregurat
Talán majd az Asus Rampage-el, ha egyszer a mester méltóztatik megjavítani
Gondoltam, rokon CPU, mit tudhat, mégis gémer, hát alaposan alulmúlta a várakozásaimat, olyan 200-ra számítottam
Itt a gép és rövid története: [link]
Egyet megadok a laposnak, lényegesen gyorsabban boot-ol(villámgyors ebben), mint az asztali, annak kell egy kis idő míg magához tér
-
LZs?!
aktív tag
válasz
MasterDeeJay #47040 üzenetére
Köszi szépen! Itt folyamatosan tanulok valami újat...
-
LZs?!
aktív tag
válasz
MasterDeeJay #47038 üzenetére
Csak hogy dekódoljam:
A gépben eddig volt modulok: 2Rx8-as, és ebből 6 darab.
Ez oldalanként 8+1 chip (a +1 gondolom az ECC miatt van).
Ez akkor 8 chip per bank, és 1 bank per rank, és 2 rank per modul (t.i. a egyik oldala, másik oldala)...korrekt?
Köszi.
-
LZs?!
aktív tag
válasz
MasterDeeJay #47021 üzenetére
Oh... Ősszel HP Z800-ból egy pedáns darabbal szemeztem sokáig innen, az apróról.
2x 6C/12T (nem emlékszem melyik model)
24GB vagy 48GB RAM (erre sem emlékszem)
Gyári vízhűtés
...csak 130e JMF-ot kértek érte, amivel kuriózumként még (talán?) megállná a helyét, de mint használati cikk nem feltétlenül.
-
LZs?!
aktív tag
válasz
MasterDeeJay #47019 üzenetére
4 way setup...az már korhatáros HW-Pr0n, ugye?
Re. M470-2
Nos...haza hoztam a vasat. Fogásra kellemesen nehéz...a product sheet talán 18kg-ot említ?
Az alaplap egyébként C revízió, és csak Xeon CPU-t eszik a sheet szerint.
Ami biztos: tuning by default nem lesz, miután a BIOS ilyen téren teljesen zárt; még fix turbora sem lehet tenni. Ha majd úgy alakul, akkor megpróbálom SW-esen; erre Clockgenerator vagy SetFSB / SetBLCK még használható ezen a platformon?
A MB-ot nézegetve egyébként is illik csínján bánni a dolgokkal; ugyanakkor elrendezés, praktikum és anyaghasználat terén elég minőségi benyomást kelt.
OFF: Sohasem értettem, hogy miért 'köpködik' a Fujitsu professzionális vonalát, messze a leginkább kultúrált/kiforrott a Dell-el egyetemben...szerintem, ofc. Mondjuk, én pl. a HP gépekhez gyűlölök hozzányúlni, annyi proprietary fasság megoldás van bennük. Mindegy...
Amiben reménykedtem, az a SFF Fujitsu állomásokra jellemző fél-passzív hűtés megléte itt is...hát nem... Ugyan távolról sem hangos/zajos, de már elszoktam a ventik surrogásától.
Ma/holnap feltolok rá egy W10-et és nekiállok a tesztelgetésnek; a Fujistu oldalán csak A-B verziókra találtam letöltéseket, de úgy tűnik, már nekik is van kliensoldalról futtatható 'All-In Update Assist' alkalmazásuk, azon keresztül csak lesz vonatkozó BIOS, stb.
Közben azért elkezdtem lamentálni, hogy amikor odakerülök, akkor high-clock 4C/8T vagy low-clock 6C/12T irányba menjek el; értelemszerűen a HC 6C/12T lenne az abszolút válasz, de fajlagosan "sokér' mérik".
-
LZs?!
aktív tag
válasz
MasterDeeJay #47012 üzenetére
Köszi szépen.
Valószínűsíthetően havonta egy pár órát menne rendszertelenül, amikor van érdemben némi kötetlen időm ilyesmire; és ennek fényében értékelem a gépeket...
Re. R670-2
A képszerkesztgetéssel még csak ismerkedem, így szeretnék előre beruházni rá; a játékokat tekintve pedig egyedül talán a GTA tudna mit kezdeni a sok maggal, de 12/24 felállásban szerintem az hagyna kihasználatlan űrt...
Pont ez okozza az ambivalenciát: ha kimaxolom a 'rig' potenciálját, az kb. 80-100e magasságában áll meg, és az előnyeit érdemben nem használnám ki, cserében a számomra fontos(abb) aspektusokat tekitve nem lenne elég kraft benne - ahogy Te is írtad egyszálas vs sokmagos meglátásban.
A 'geekelődés izgalma' pedig gyorsan elmúlna...
Re. M470-2
Ez kéznél van, csere CPU van bagóért; VGA-t pedig mindkét esetben vennem kell.
Maga a gép tetszik, és meglehetősen átgondoltan van összerakva.
Ha rá tudom szánni az időt, akkor jövő hétre már itthon lesz, aztán elkezdem belakni: elsőre kifújom, kap egy SSD-t, install + BIOS frissítés...aztán meglátom mennyire életképes a koncepció, és amennyiben élhető, akkor elkezdek csere alkatrészekre vadászni.
-
lamiki
senior tag
válasz
MasterDeeJay #47015 üzenetére
A HP Z400-asban és a Dell T3500-asban nem is megy, csak a Fujitsuban.
Remusz911 #47014
Azért azt nem olyan egyszerű összehozni, ha nem gyári hűtés. A processzor hűtő csatlakozója is 5 pines, erre kell ráműteni egy 4 pines csatlakozójú ventilátort, aminek valószínű a lábkiosztása is eltér. -
winhate
őstag
válasz
MasterDeeJay #46970 üzenetére
Szerintem teljesen erdemtelen foglalkozni a spectre meg meltdown -al.
Felesleges panikkeltes az egesz. -
qdak
addikt
válasz
MasterDeeJay #46981 üzenetére
Nálam is csak az az 1, ami nem megy idáig, de már mióta nálam van.
Van elég fenn itt -
qdak
addikt
válasz
MasterDeeJay #46970 üzenetére
Akkor ezt én hagyom inkább.
Nekem pont ebbe a gépbe nincs az 1600 as Ram-on semmi borda, a 2*2 ill 2*4 esen van, de érdekes azok melegednek is. Bár a 2*2Gb az érdekes, mert 1066 van ráírva, de ezek a moduljaim mellett simán mentek 1333-on mindenféle vacakolás nélkül, (viszont a 2*4 kit, 1333 az már win betöltésnél kéket hal (bár lehet az a 771Xeon, vagy a lap limitje lenne ?))
ja és ezekkel az 1333-as 2*4GB Ramokkal el sem indul az X58
Szóval kipróbálnám a helyedbelehet szerencséd van, mint nekem a 2*2vel.
Remusz911 VGA nekem pl mikor még 100% os volt a 7870 akkor is 4:3 ba jelent meg a bios 16:10 helyett, valamint a start is egész a win képig (és most is így van) gagyi kártyával jó.
Laraxior USB on start (boot), vagy hasonló be van kapcsolva ?
esetleg, másik port, remélem nem előlapival vacakolsz.
Amúgy ja nekem is van 1 kukázott ps/2 ha borul a bili.Milyen vga ? (itt már nem lehet lassan vásárolni, gyereknek lefixáltam, aztán közölték, hogy jaj tönkrement, aztán jaj mégis fent a hírdetés
)
-
qdak
addikt
válasz
MasterDeeJay #46956 üzenetére
CPU Queen
CPU CPU órajel Alaplap Lapkakészlet Memória CL-RCD-RP-RAS Pontszám
6x Xeon X5675 HT 3666 MHz Asus P6T SE X58 Dual DDR3-1333 8-9-9-24 CR1 57949FPU Juli
CPU CPU órajel Alaplap Lapkakészlet Memória CL-RCD-RP-RAS Pontszám
6x Xeon X5675 HT 3666 MHz Asus P6T SE X58 Dual DDR3-1333 8-9-9-24 CR1 18342Meltdown/spectre patch-eket kilőttem mind így teljesítményvesztés sincs.
Ezt nem vágom, nálam is érdemes lenne ?
QPI visszaosztás menne pinmoddal
FSB ? nem hiszem el, annyi cpu-t lehet modolni, itt nem tudod pin kiiktatással ?
(ahogy írtam én nem találtam)(#46963) Ez nekem magas, az elején linkeltet 166FSB alap feszen tudja fölötte meg nagyjából vérzik az enyém, 4-4.1GHz hez már emelgetni kell rendesen, ramot elég bagóért tudsz szerezni, ha jól értem nálad az is fogja, vagy a lap nem bír többet ?
Nem tudtam hogy a W-s nem duálos.
-
razor03
aktív tag
válasz
MasterDeeJay #46953 üzenetére
-
Alpi.
addikt
válasz
MasterDeeJay #46964 üzenetére
Nézz Fpu-t is sztem, mert az a cpu teszt kb. semmit nem kér csak mag órajelet. Értem ez alatt, hogy ha pl. ha felére esik a ram performance bármi miatt, az hidegen fogja hagyni, holott rossz lesz használni.
[Egy csomó kattintgatás Aida mérésekkel megszakítva]
Láthatod, mennyit ér egy kattintás a megfelelő helyen. ;)
Nem a cpu órajel hozza az igazi előrelépéseket ! Önmagában meg pláne.
(Azért erre ráment egy-két hét, mire összeraktam, hogy ilyen könnyedén állítgathassak winbe. :) ) -
Alpi.
addikt
válasz
MasterDeeJay #46961 üzenetére
Igen, instabil lesz. Majd, valahol talán, de tudván, hogy ezek elég csúnyán tudják limitálni néha a teljesítményt, én spec. amíg nem kell, nem csökkenteném egyiket sem.
Ha már K8-at említettél, akkor például erre gondolok
Itt is szokott gond lenni a túl magas ht és 400-as, cl3-as, reg. ecc ramok, stb. -
Alpi.
addikt
válasz
MasterDeeJay #46959 üzenetére
Nem igazán értem, miért akarod visszaosztani pont azt a 2 dolgot, ami kb. a legnagyobb fék szerepét tölti majd be átlag felh. mellett.
-
qdak
addikt
válasz
sztem a 8-10 a nyerő, érdekes, hogy valamikor 12 kevesebbet teljesít, meg kisebb a legkisebb fps, ami ugye nem jó, pl 59 mp nél mikor sötétedik a kép, beesik 11 re! 2:55 nél is a 12 mag 29 re esett be, míg 4 maggal is 56 a legkisebb, bár lehet anomália, de nem 1x látni.
Tudtommal W szériából van szorzó zármentes. Bár a 2cpus rendszered lehet azt sem engedi állítani.
BSEL modot az istennek nem találtam :/ pedig tuti volt sima i7 ami 166 fsb vel ment
-
jokeph
nagyúr
válasz
Jogos.
Anno én is hasonló megfontolásból vettem meg az X5677-et, a magas alapórajel, magas turbó órajel meg a nagy szorzó miatt. P6T Deluxe lapomban meg is ugorta a 4,5 GHZ-et HZ-val, HT nélkül meg a 4,6 GHZ-et. 24/7-ben.
Ezekkel a beállításokkal minden atomstabilan lefut, hangyányival ezek felett bármilyen kisebb terhelésre instant BSOD.
Update: ha kell a nagyobb CPU erő, akkor az s2011v1 a következő és egyben az utolsó platform, ahol van sok és erős mag és DDR3-as rammal megyen. -
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #46951 üzenetére
Csak ha minden MHZ számít.
X5687 az "csak" 4/8-as, nem 6*12-es.
Nekem a kistesó X5677 van. -
Laraxior
titán
válasz
MasterDeeJay #46929 üzenetére
Szorzózármentes nincsen, de tuningolható igen.
Szokott elvétve az aprón is lenni...de nem egy életképes dolog... haldoklik már, mindennapi használatban szépen lassan odalesz minden vezérlője. -
válasz
MasterDeeJay #46914 üzenetére
Ez meglepően barátságos!
-
Speed®
titán
válasz
MasterDeeJay #46881 üzenetére
Nálam is csak benchek miatt van még meg az 580CF..játékos szempontból
elengedték a multiGPU kezét évek óta, el kell fogadni sajnos. -
HSM
félisten
válasz
MasterDeeJay #46799 üzenetére
Tuninggal pillanatok alatt fel lehetne lőni a gyári 95/130W TDP-ket 150-200W-ra, az azért megviselné ezeket a pontosan belőtt cuccokat.
Ezen a munkaállomás gépek túlélésének egyik titka, hogy a specifikációnak megfelelően lövik be, és nem tudod elpiszkálni...
Játéknál nálam túl nagy csodát nem tett az NVMe, de azért lehetett érezni. [link]
-
HSM
félisten
válasz
MasterDeeJay #46791 üzenetére
Fiery is azt mondja, amit én, bár kicsit szebben összefoglalva...
"Viszont, ahhoz, hogy ezt a gyakorlatban is ki tudja aknazni egy szoftver, ahhoz a szoftvernek tobb szalon kell a memoriat irnia/olvasnia, valamint a NUMA architekturakra is fel kell kesziteni."
Magyarul: csak abban az esetben fog "összeadódni", ha úgy írod meg a szoftvert, hogy gyakorlatilag külön külön használják a két CPU-t, majd az eredményt összegezzék valahogy.Tehát szerintem praktikusabb az a megfogalmazás, hogy mindkét processzornak megvan a maga saját kis sávszélessége a memóriához, amit egymástól függetlenül is tudnak párhuzamosan egyidőben használni. És ha okosan, NUMA-barát módon írtad a szoftvert, hogy a szálaid lehetőleg a saját CPU-n lévő adataikkal dolgozzanak, akkor a két CPU vidáman dolgozhat a saját kis memória területén, amin belül külön-külön rendelkezésükre áll a teljes háromcsatornás sávszélesség.
Szumma, tehát össze is adódik, meg nem is.
Ha okosan használod, akkor elérhető lehet a dupla, de ha nincs rá speciálisan felkészítve a szoftver, akkor marad a 3 csatornányi sávszél, vagy még annyi sem, ha a szomszéd CPU-ban kell turkálni adatért.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest