- Google Pixel topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- Android szakmai topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
winhate #49501 üzenetére
Már rendeltem egyet. [link]
Áfa rámegy fizetéskor, azzal sem kell bajlódni de a posta valszínű felszámolja a 400ft-ot vagy mennyit.Win11-nél a következő trükkök kellenek:
Windows 10 telepítő legacy módon keált pendrive kell és oda bemásolni kézzel egy régebbi win11 install.esm vagy milyen fileját (azt a bazi nagyot)
Ekkor nem nézi a követelményeket (uefi, secureboot, tpm, proci típus)
Én rá fogom rakni, egyszerűen azért mert már megszoktam, meg igazából driver van mindenre, proci bőven elbírja, ramot is lehet pakolni. Start menüt szoktam moddolni openshell-el meg jobb gomb menüt registriben. -
válasz
winhate #49499 üzenetére
Igazából nincs nagy panasz erre a platformra, pár hiányosság van.
Alapból nincs nvme boot, biosmoddal megoldható.
Nincs REBAR és AVX, na ezzel a kettővel nem tudtam mit kezdeni. AVX némely játéknak kell ahogy tudom bár ezekre mintha lenne valami hack. Rebar meg sandy bridge-el jött így arról le kell mondani sajnos.Win11 megy rajta kis segítséggel.
Fillérekért megépíthető és bővíthető. Most rendelem éppen 9eft-ért x5690-est. Retrózni jó, win98 is támogatott gyárilag. -
jokeph
nagyúr
válasz
winhate #49474 üzenetére
Bench ide vagy oda, ahogy #49475Laraxior írta, az elérhető sávszél (adatátviteli sebesség) nem csak a ramoknál hanem platformszinten is nőtt minden kapcsolat esetében, és ez azért érezhető még egy sima napi használatnál is.
Etől persze az X58 még mindig használható vidáman, napira is.
Ugyanez áll a másik DDR3-as cuccra, az X79-re is.
X79-nél annyival jobb a tünet, hogy a CPU tud AVX-et, sajna az X58-ba lévő CPU-k nem.
Meg van 1+ csatona a ramoknál.Napira ezeket nyaggatom:
AM4 - 5600G+B350 2*16 GB DDR4 4400@4000, 5600X+X470 4*8 GB DDR4 4400@3866
s1700-i5-13600K+Z790 2*16 GB DDR4 3600@3600
Ez mind állat módón ugrik, az 5600G-t csal IGP-vel csapatom.Ám hamarosan újra befogom a benchpadra az X58-at, jött pár VGA amit ki kell vallatnom némi 3DMark-al.
-
Laraxior
titán
válasz
winhate #49474 üzenetére
Nem is csak a ram gyorsult, hanem az egesz rendszer. Gondold csak.el, pl az usb rész, a savszelesség a tárhelynél...
Én x58rol valtottam x299re. Nagyon is erezheto a kulonbseg, pedig nem is tettem bele nvme ssdt, es kulonosebb tuning sincs, alapórajelen megy kb az egesz.
Persze a Z790-es gépem gyorsabb, de filmezesre tokeletesen eleg az x299.
Azert egy x265 hdr film lejatszasa mar megerolteto volt az x58-nak. -
jokeph
nagyúr
válasz
winhate #49472 üzenetére
DDR4 - pont azért amiért van már DDR5, és lehet idén, de jövőre valószínűbb a DDR6 is.
Amúgy, az előd csúcs RAM-okhoz (pl. DDR3-2133/2400) mérten a kezdő újabb gen (DDR42133/2400/2666/3000/3200) nem sokat dob kalácsban, egyedül a sávszélesség nőtt, a modulok fogyasztása meg csökkent.
Ugyanez van a DDR4 vs DDR5-nél is.
Mondjuk, a DDR4-4400 MHZ-es ramot 4000-en hajtva nekem az 5600G Vega 7 IGP-je meghálálta, FPS tekintetében. -
Remus389
veterán
válasz
winhate #49151 üzenetére
Nincs ujabb es nem is kell
Nekem csak egy gépem van, ami 1366-os, és egyelőre nem kell újabb. Szépen fut a Windows 10 rajta. Esetleg ha megszünteti a Microsoft a Windows 10 biztonsági támogatását (ami úgy tudom 2025 októberében lesz), akkor elgondolkodok, hogy tényleg kellene-e újítani, vagy áttérek a Linux-ra, bár nem igazán szeretem a Linux-ot.
-
válasz
winhate #49085 üzenetére
Szerintem jobban jársz, ha ebből veszel hármat: [PATRIOT 16GB Viper 3 DDR3 1866MHz CL10 KIT]
Az a kit qrva drága. -
jokeph
nagyúr
válasz
winhate #48959 üzenetére
Természetesen nem.
A T9300 már W7 alatt is kezdett elfogyni amúgy (az alaplap IGP-jével ment, ami egy Intel GMA4500, ez egy socket P-s desktop lap, nem laptop - azaz mindent is CPU erőből kellett megoldani) azt W10-el nem erőltettem.
X5677/X5690-nek meg hótmindegy volt, van elég mag/szál és erősek is.
Ugyanez igaz az R3 3300X-re is, a 4/8-as felépítés még pesztrálás nélkül is okés (kb. mint egy i7-7700k).
Az az érzésem, hogy a böngésző és maga a web is erőforrásigényesebb lett.
Laptopon határozott piszmogás (7. gen i5-ig volt szerencsém), a laptop CPU-k azért jóval gyengébbek mint az asztali társaik. -
qdak
addikt
válasz
winhate #48090 üzenetére
Most vagyok épp túl rajta, Update után, csak az 1. slot ram ment
Kb. 5 biost tettem fel, a végén, a legutolsó módosított biossal, telepakolt rammal indult.
Most a "szerver" 8GB ja van benne, torrentnek elég most a 4GB, aztán ezt úgyis telepakolom, a 775 meg 8GB kimaxolva.
Elvileg ez tartalmazza a Xeonokat, X5660-70-et célzom meg. Pár ezer különbség, Sajna a másik gépben lévő X5675 már jóval drágább.
Nem tudom a srác mivel használta, mert E5504 Volt benne, CPU slot védőként, de nem próbáltam, mert 920-nál is gyengébb. -
Chris Kiki
senior tag
válasz
winhate #48040 üzenetére
De azért az érdekes (a mai világban), hogy egy 10-12 éves platform/gép a mai napig megállja a helyét. Semmi szégyenkeznivalója nincs a mai processzorokhoz képest, munkára is teljesen rendben van. Szerintem ha vennék alá játékhoz valami combosabb VGA-t, még azt is kiszolgálná!
-
Auratech
őstag
válasz
winhate #47719 üzenetére
Megbecsülöm a dolgaimat, de nem kötődöm hozzájuk mindenáron. A Falcon volt az első számítógépem és rendben tartottam. Használtam is amíg többszörösen ki nem nőtték az igények a lehetőségeit.
Még becsülettel, jó, működőképes állapotban, elutasíthatatlan ajánlattal, de nem fillérekért adtam tovább az egész pakkot, hogy okozzon örömet és némi kihívást másnak is. Azért éreztem, hogy kezd bizonytalankodni. Ezt érzi az ember. Az árát viszont nem voltam hajlandó közcélra fordítani. Azt vettem, kiváló áron, amit naponta és sok évig tudok használni.
A szerény teljesítményből kihozott kiváló használhatósága tanulságos a mai sokezerszer erősebb gépek eseti szarakodását nézve, hasonló taskok futtatása, (sokcsatornás midi vezérlés, párhuzamos multitask! hangszín szerkesztés sysex scriptekkel..) során.
Az 5650-es procira épülő gép sem lenne nálam használatban, ha nem így állnék a masinákhoz. Amíg korát meghazudtolóan fiatalos lendülettel szolgál, nem érzem kínzó szükségét, hogy kukázzam pár utasításkészlet hiánya miatt, miközben egy rendesen jobb gép, 16 core Ryzen alapon, legalább 2K forintba lenne (cpu, 32G ram, alaplap, táp, hűtés). -
Auratech
őstag
válasz
winhate #47705 üzenetére
Nekem egy Atari Falcon 030 14 MB rammal, fpu-val.. szolgált vagy 25 évig.. 94-től 2019-ig.. Midire - Mindenestül eladtam, én hálátlan kutya
. Vettem egy igenpríma midi billentyűt az árából (Arturia keylab 88). Nem bántam meg. A Sólyom kezdte a tollát hullajtani.. Alig bírtam összerakni. Úgy éreztem magam, mit egy Java a Tatuinon garázsvásár előtt .
Csak hazáig kibírja....
-
Remus389
veterán
válasz
winhate #47179 üzenetére
Te, lehet állati jó tippet mondtál, lehet azért van ez a zavar időnként a géppel.
Kéne szereznem még egy Crucial-t és kivenni a Hynix-et. Valószínűleg jó az a Hynix önmagában, de a másik kettő nem szereti, pedig specifikációk szerint megegyeznek.
Csak azért vettem, mert akkor épp nem volt Crucial az aprókban. Tudtam akkor is hogy nem szerencsés ha más márkájú a RAM, de hát végülis működött.
Első lépcsőben akkor dual channel lesz, 2*8GB Crucial, meglátjuk.
De persze az is lehet hogy a porcicák tehetnek róla
-
-
-
Alpi.
addikt
válasz
winhate #46654 üzenetére
Specko cucc ! Bakonyi karsztviz a furdoszoba csapbol.
Egy kis chiller, aminek hideg vizet kellene eloallitania, de jelen homersekleti viszonyok kozt inkabb a kevesbe langyos a megfelelo jelzo. 20 fok kore tippelem, kezirateteles saccolassal. Persze ez is oriasi lepes egy "hagyomanyos" szobalevegos vizhutohoz kepest. 15 fok minusz.
Tegnap meg a szokasos, kirakom az erkelyre es 5 fokot nyerek dolog se mukodott volna, mert pont olyan meleg volt ott is. Ha huvosebb ido lesz, meg huvosebb ejszakakkal, akkor indul a jatek izgibb resze.
Tolt ez -20 fokos cuccot is mar. Hideg teli ejjel, fagyalloval toltott rendszerrel.
-
Alpi.
addikt
válasz
winhate #46645 üzenetére
Did someone say 5000 ?
[2. nekifutás] Csak nem hagyott nyugodni egy-két hisztis húzása, nekifogtam még 1x és meg is lett a kis.... mondanám, hogy mocsok vagy pi@a, de ami így megy arra nem mondunk sértő jelzőket.
4.8-on simán benchelhető, az 5 ghz-es validhoz is saját lábán ment el windows asztalig csak ott már nem kívántam nyektetni. Majd ha hűvösebb lesz. Nem mintha 65 fok fölé ment volna, de egyértelműen látni lehetett, hogy kezd exponenciális alakot felvenni a fesz - órajel görbénk. Az is elég beteg, hogy 4.8-on így terhelhető és olyan feszekkel, hogy nem is merem elmondani. Simán 24/7-es értékek, sőt kemény alulfesz is van ! Rampage 3 meg no komment ! Nem kifejezetten a szívem csücske 1366, de esküszöm ez a lap fog közel hozni minket !
-
Remus389
veterán
válasz
winhate #46603 üzenetére
Átnézni? Annyit tudok, hogy megpucolom majd illetve égésnyomokat keresek, rendellenességet keresek, többet nem. Pl.: Púpos kondi
Méricskélni multiméterrel nem fogok, és nem is tudok. Hol? Mit? Milyen ellenállás? Mi a jó? Fogalmam sincs.
Szerintem a kártya adhatta meg magát, nem tudom mitől, simán youtube-oztam mikor lefagyott az egész. Még az is lehet hogy, és ezt komolyan mondom, egy hangya/bogár okozhatott zárlatot, és persze elégett. Mintha lett volna ott valami trutyi.
Rosszul írtam, a középső slotban volt a Radeon (ahogy a videón is látszik), ha kapok cserekártyát akkor a legfelsőbe rakom, biztos ami biztos. Azért volt a középsőben mert hűtöm az északi hidat is azzal a fehér ventivel ami a videón is látszik félrehúzva, hogy elférjen. Lehet kénytelen leszek venni oda egy pici ventit, de valami leszabályozható csendeset, ha egyáltalán van ilyen, utálom ha zúg. Tudtok ilyet ajánlani?
Igazából passzívan is elmegy az NB, már szétszedtem, újrapasztáztam ÍGY, de játéknál+tunningnál+nyáron nagyon felmelegszik, aggasztóan. Ha az új videókártyát a legfelső slotba teszem, szükségem lesz egy kis ventire, csak mit rendeljek ami jó?
-
HSM
félisten
válasz
winhate #46347 üzenetére
Pont ez a lényeg, minek kellene az összes HDD-t SSD-re cserélni? Elég a rendszernek és a programoknak azon lenni, az már így is sokat dob a tempón.
(#46348) Smiley: Azok is jók, nekem is van egy. [link]
Ugyanakkor az már közel sem akkora előrelépés egy SATA3 SSD-vel szemben, mint HDD után egy gyors SATA3 SSD.A 830-ból az agyonpakolt 64GB-osok hullottak csak, ahogy én láttam. Nekem egy 128-as van, több, mint 1000 nap üzemidővel, és 20TB írt adattal, hibátlanul, no comment....
-
HSM
félisten
válasz
winhate #46344 üzenetére
"SSD tul draga es megbizhatatlan"
Ezzel azért vitatkoznék... Egy minőségi SSD-nél semmi gond nincs a megbízhatósággal (saját, pozitív tapasztalat Samsung 830, 840 PRO és 850 PRO-val is van), valamint az ára sem vészes, újszerű 850 PRO 256GB pl. már 12K-ért van aprón.... Az pedig bőven elég a gyakran használt programoknak és a rendszernek. A HDD szvsz már egy kétmagos notebook tempóját is rendesen visszafogja, nemhogy egy ilyen komoly rendszernek....
Én már a pendrive-omba is egy 840 PRO 256GB-ot tettem...[link]
-
Vesa
veterán
válasz
winhate #45814 üzenetére
Ma is tudnak programozni, de mások az elvárások. Ráadásul számos olyan feature van grafikai engine terén, ami zabálja az erőforrást, cserébe a látványon akkora egetverő varázslatot nem okoz már. De implementálni kell, mert anélkül már nem játék a játék...Illetve nyilván van ebben egy kis szándékosság is, serkentedő a HW piaci eladásokat...
-
válasz
winhate #45642 üzenetére
Ezt a platformot már átjártam, mindenképp más platform lesz.
Ryzen-nel szemezgetek, legalábbis egyelőre úgy néz ki. Minden platformnak van negatívuma, de eddig ott volt számomra a legjobb ár/érték arány sok évre tervezve.
Kövi fél évben lesz valamikor öszerakva, egy ideig még 920-szal döcögök.
-
HSM
félisten
válasz
winhate #45460 üzenetére
Az X5650 azért olcsóbb lett volna már akkor is, kb. 10K-val, de annak keveselltem a szorzóját egy korrekt, turbómentes 4Ghz-hez C6-al. Igazából be is jött, amit gondoltam, az X5660 21-es szorzója most éppen elég rá.
A tökéletes alany amúgy egy X5675 lett volna vagy nagyobb, de azok akkoriban még igen erős áron mentek. -
Remus389
veterán
válasz
winhate #45425 üzenetére
Inkább az áruk magas az új Inteleknek.
Ott cseszték el, hogy azzal számoltak hogy mostanra már vígan 10nm-en fognak gyártani (az Intel féle 10nm van olyan jó mint a TSMC féle 7nm), és kiadták a 14nm-es gyártósorokat más tervezőcégeknek hogy gyártsanak mindenféle chipet.
Most kapkodnak, mert a 10nm csúszik, de a 14nm kapacitást már eladták, legalábbis részben.
Ezért tudnak kevés procit gyártani(és főleg a Xeon-ra koncentrálnak, hisz abból van a nagy pénz), erre még rájön hogy az AMD most kivételesen tényleg versenyképes.
Szóval a kapkodás az oka.
Most szerintem nem érdemes új Intelt venni, mert ha kevés van, felmegy az ár. Az AMD viszont olcsón adja az alig gyengébb procijait, hisz piacot és részesedést akar szerezni.
Tehát ár/értékben nagyon most az AMD, és ugye a 7nm AMD pedig szvsz el fogja érni a mostani csúcs intelek szintjét, tehát ki lehet cserélni a mostani AMD-t, az alaplapodban, ha eljön az ideje.
Egyébként ha mindez nem érdekel, el lehet lenni az öreg Gulftown-nal is, dobj nekem egy progit ami megakasztja, szerintem nincs semmi.
-
HSM
félisten
válasz
winhate #45390 üzenetére
Nálam az 5.88 megy, mint a huzat.
Win10, 1709-es verzió, mivel a frissebbek telepítése nálam csontrafagyott gépet eredményeztek friss win verzió helyett.
Örültem is neki, hogy vagy 10x megpróbálta telepíteni kérdés és más választási lehetőség meghagyása nélkül, még szerencse, hogy az én gépem és nem az OS dönti el, mit csinálhatok rajta.... -
válasz
winhate #45320 üzenetére
Mennyi idő alatt ugrik fel 89°C-ra? Csak érdekesnek tartom, mert nekem is Mugen 2 van rajta (MX-4 paszta), és pl. a 10 körös IBT Very High 70-80°C között sikeresen lefutott.
Igaz ez egy X5660, de 4.2 GHz-en (21x200), 1.29V-on.
Játék közben amúgy 70 fok alatt marad... az eredeti 12 cm venti van rajta, mondjuk egy elég szellős házban. -
jokeph
nagyúr
válasz
winhate #45318 üzenetére
Üdv !
Alakul ez...
1600-as G.Skill-ek nálam mennek 1749-en, feljebb nem próbáltam.
De ha biztosra akarsz menni, a ramok inkább legyenek 1600 körül, vagy ha nagyon nem tudod visszaosztani a közelébe, akkor lejjebb, már amennyiben akarsz még a CPU-n feljebb tornázni, nehogy a túl nagy ram freki legyen a gátja.
-
válasz
winhate #44381 üzenetére
Bocs srácok, hogy zsinórba írogatok.
Én most is használok RAID-et, de már a Core2-nél is volt. Nekem a munka miatt RAID1 (mirror) van.
Valóban lassabb a BOOT, mert idő kell a RAID BIOS-nak, míg összeszedi magát. Az oprendszer betöltése után még az IRST is vacakol valamennyit. Ezt leszámítva semmi hátránya nincs. Elméletileg valamivel lassabbak a lemezműveletek, de nekem nem tűnt fel.
Amikor a Core2-ről váltottam, semmit sem kellett mókolni. Kapásból felismerte a RAID kötetet (pedig előtte vért izzadtam, hogy mindent lementsek).
Amikor a 320-as RE vinyókat cseréltem a mostani 1 terásakra, akkor sem volt gond. Rádugtam az új vinyókat, létrehoztam a kötetet, átmásoltam mindent és kész. A régi kötetet megszüntettem, aztán szépen lehúztam a lapról. Semmi gondja nem volt. -
Laraxior
titán
válasz
winhate #44381 üzenetére
En hasznaltam regebben 775ös rendszeren.
Arra kell figyelni csak hogy atomstabil legyen a bios beallitasod a tuningnal.
De annyira kozel sem erzekeny a raid0 tömb. Ha neadjisten beüt egy bsod, akkor sem lesz kulonosebb problema.
Viszont alaplap cserenel szet kell valasztani, mert ott elveszik minden adat.
Hja meg asszem lassabban indul a rendszer, mert eloszor be kell toltenie a raid vezerlot. -
Laraxior
titán
válasz
winhate #44306 üzenetére
Nekem most egy 775ös alaplapon kellett leszednem az egesz bordarendszert mert nem akadt be a füle a CPU hűtőnek.
Vicces volt,hogy egy bazi toronyhűtő mar az alaplapon volt, de a vrm es eszaki hid hutes még sehol.
Persze a CPU hűtő sem valami acelos, ezert inkabb vettem egy NH-D14-et. Meg lett egy ingyen CM V8-am is. Szoval kukaztam az ilyen gondokat.
A Noctuat viszont a W3680-ra szánom, a mostani Thermalright Copper-t inkabb visszadobozolom.
Mondjuk alapórajelre olyan mindegy. -
HSM
félisten
válasz
winhate #44284 üzenetére
Nincs rajta reset jumper?
Az UD5 ilyen téren nagyon király volt, ott hátlapra ki volt vezetve egy világítós (!!!) kapcsolóra a CMOS reset....
Imádtam.
Amúgy tény, itt ez már kb a max levegőn neki, leginkább az IMC-nek, azt kicsit visszavéve a Prime is megy.
[link]
Amúgy a mindennapokban, pont a széthajtást elkerülendő azért nem így használom, egy ehhez képest nagyon visszafogott 4,05Ghz-en hajtom, 1540Mhz körüli ramokkal. Így is megy rendesen, 930 pont körül van a multi, és 123 körül az egyszálú, ha emlékeim nem csalnak.Szerk.: megtaáltam egy képet, jól emlékeztem, CB R15 4,05Ghz: [link].
(#44285) REIT: Szuper hűtő, nem fogsz benne csalódni. Nekem az "olcsó" változata van, erejéről a gyári 1500rpm-es ventilátorával lásd a 4300Mhz prime eredményem az előző bekezdésekből.
Nem viccel ez a cucc, az egyik legjobb ár/érték arányú hűtő, és ráadásul halk ventilátorokkal is szuperül hűt.
(#44287) jokeph: Az a készenlét nekem irreálisan soknak tűnik.
Majd ránézek, nálam mennyi.
-
válasz
winhate #44041 üzenetére
Bloomnál simán megy a 12-es szorzó a RAM-nak.
Az előző próbálkozásnál alapbeállításon szerintem szintén ment a xeonnal is, de ott kapásból az FF1 béta BIOS volt fent, csak a múltkori zűrök miatt inkább visszaraktam a tutira stabil FD-t (és nem F4, ahogy fentebb írtam, bár ez valóban a 4.)
Alapvetően a Bloom tuningjánál sosem volt problémám, csak a xeonnal gyűlik meg a bajom.
Ha letudtam ezt a rengeteg sürgős melót, megint felrakom az FF1-et. Addig sem aggódom, mert ahogy írtam, az összmagos turbó órajel alig alacsonyabb, mint ahogy a 930-at használtam, de ez kevésbé melegszik. Legrosszabb esetben így marad. -
kenand
veterán
válasz
winhate #43889 üzenetére
SSH-n is lehet ellenőrizni, de ami gombokat nyomogattam ott nem fogadott jelet. 8.90.3-as LibreEleccel van baj korábbiak mennek jól a távval. De a 8.90-es többet tud(na), megy a HGBO GO, MindigTV stb is..Tény a 8.90.x még erősen fejlesztés alatt van 8.90.4-ben meg még tovább variálták a távot, elég munkás újrakonfigurálni.
Most visszatettem a korábbi változatot, HBO GO-hoz meg androidban bootolunk.
(Táv jó mert Android alatt és 8.2.x LibreElec alatt jól megy) -
HSM
félisten
válasz
winhate #43285 üzenetére
Azért a mostani HEDT-k is meglehetősen harapósak. Egy húzott i9-7900X az mondjuk két és félszer gyorsabb szeretett hatmagosainknál [link], ami nem rossz teljesítmény. Hogy mennyi pénzért, azt inkább ne firtassuk....
A középkategória "fejlődése" volt inkább vicc. Sok pénzért négy mag, és újra és újra csak négy mag....
Itt azért nagyot alkotott az AMD a Ryzenekkel.Megfizethető lapokba elérhető áron adnak erős CPU-t.
-
Laraxior
titán
válasz
winhate #43217 üzenetére
Csak a hőmérsékletet figyeld. De azt mindenhol az alaplapon. Nem elég a szoftveres. Kezed mehet a bordára. Ha nagyon forró, akkor lehet eldobja magát a rendszer instabilitás miatt, de egy kis légáramlat már stabillá teheti.
Ramot addig húzod ameddig megy, amennyit bír. Általában a magasabb órajel és lazább időzítés a nyerő, mint az alacsonyabb órajel és az alacsony időzítés.
A többi fesz értéket is tedd normalra, vagy alapra, ne maradjon auton, mert ezek a lapok nem sok mindent monitoroznak, így nem tudni mi ugrik meg, és mi nem. -
törölt tag
válasz
winhate #43186 üzenetére
Köszi, de jól mondja Laraxior több procival is teszteltem. Mondjuk X-esekkel ezt nem csinálta korábban.
Laraxior: mindenen van aktív hűtés, direkt még rá is raktam az EXTREM, UD7-féle NB hűtést.... ettől függetlenül MC végelgyengülésre tippelek én is, jobb ötletem nincs
-
Laraxior
titán
válasz
winhate #43128 üzenetére
Ebayen nyertem liciten. Mondjuk az utolsó pillanatban kitoltam a licitet, egy olyan árra, amire még azt mondom, nah egye fene belefér, a régi barátságunk emlékére. Hát belefért... épphogy, de belefért.
Várom, hogy megérkezzen postán.
Gondolkodom, hogy ide teszem fel a mostani konfigot, mert gyakorlatilag az egész megy amit itt vettem.
De ebayen asszem többet adnak érte, legalábbis megpróbálom.
Az X58-as lapok arany árban mennek, az ilyen dobozos, szép példányok meg....Van egy SR-2 az aprón, most már jó árban, de 3-4db PCI-E foglalat nem működik, fosok, hogy a többinek sincsen sok hátra...
Különben megvenném azt is -
snowball
tag
válasz
winhate #43092 üzenetére
Sajnos nálam nem mennek többet. 20x200-on 2000Mhz lenne a következő lépcső, azt viszont már 1.65V-al se bírja. Be se boot-ol. magasabb szorzót meg nem akarok beállítani. Jobban szeretem, ha minden mag magas órajelen megy, mint ha csak 1-2 mag menne 2-300 Mhz-vel magasabban. Majd tesztre jövőhéten lehet, kipróbálom 22x szorzóval feljebb vinni a ram órajelet is.
(#43093) dsbhg:
Simán mennek. Csak xeon proci kell hozzá. Most 24GB-van benne (3x8), de ment a 32GB-is (4x8)
-
Laraxior
titán
válasz
winhate #42815 üzenetére
Igyekszem jo aron elpasszolni, foleg azert mert az egy Hall of Fame kartya.
Meg kesztyű is van a dobozban hogy azzal taperaljuk.
Egyebkent nem lesz gond ha a megfelelo felbontasban tesztelek. 4K mondjuk. 1080p-re jobb lett volna a 7700K.
Mondjuk tápgondjaim lesznek, mert csak 850W-os tapom van. A ket VGA megeszik 700W-ot... -
Laraxior
titán
válasz
winhate #42808 üzenetére
Igen, mert garanciából a 980Ti helyett 1080Ti-t kaptam
Már úton van. De nem tartom meg, hanem eladom az egyiket, mert felesleges nekem. Nem számítottam rá, hogy ez lesz a gariból, ezért már korábban vettem egy 1080Ti-t.
De azért egy kicsit nyúzom majd őket(#42809) REIT: Majd még optimalizálom, ez csak ilyen hirtelen tuning. Magasabb BCLKval, de ugyanezzel az órajellel, még jobb eredmények lesznek, de ugye több hűtést is kíván majd az alaplap.
A CLU meg, igen a Coollaboratory Liquid Ultra.
Azért jobb, mert ez folyékony fém. Nem véletlenül zárta rövidre a 980Ti-met. De itt a CPU-nál nincsen ilyen veszély. Arra kell csak figyelni, hogy a hűtő alja ne alumínium legyen, mert azt megeszi. Réz az tuti, meg a nikkel is elmegy. -
Laraxior
titán
-
Alpi.
addikt
válasz
winhate #42545 üzenetére
[Ez a konfig] jelenleg. Épp valamiféle 24/7-es setupot próbálok kreálni.
Egy-két dolog kezd világossá vláni, de sok még a fehér folt.Egyelőre úgy néz ki, egész stabilan üzemel.
-
HSM
félisten
válasz
winhate #42535 üzenetére
Igen, ez még mindig kicsit sok 3600 magasságához. Főleg, hogy az 5650-ek között gyakoribbak a magasabb szivárgású, kisebb fesszel is ellévő, de magasabb feszen kazánná alakuló példányok.
Amire még figyelni kell, hogy ha turbo-val tuningolsz, és aktív a C6 technika, akkor ha csak két mag aktív, akkor a Turbo rátol mégegy szorzót.
Mondjuk emlékeim szerint az 5650-en 22 az "alap" sokmagos turbo, és 23 csak akkor aktív, ha ez a C6-os móka van, és max két mag dolgozik. De HWiNFO-ban is tuti látszik, mi történik. Én jobban szeretem turbo nélküli órajelen meghajtani, akkor nincs ezzel gond. (Nálam 200-as BCLK van, azzal szépen szalad a ram is 1600-on.)
Úgy kéne belőni, hogy a Tjmax ne menjen 15 alá... Ha megnézed, nálam a 4,3Ghz-es Prime-on lement rövid időre az egyik magon 12-re is [link], de átlagban azért 20 körül maradt, nekem ez még teljesen okés volt.
(#42537) winhate: Ez az 1,12V-os 81 foks eredmény már jó.
Adj neki akkor még picit, mondjuk 1,15V-ot, akkor sanszosan visszatalál 69Gflopsa korrekt hőfokkal.
-
winhate
őstag
válasz
winhate #42530 üzenetére
Elso fontos dolog amit zavar.
Tul magas a core homerseklet.Terhelesnel (Linx0.6.5) szinte egybol felugrik az osszeg mag 90-95C ra
A cpu homersekelte ekkor viszont max 67C -ra megy fel.
Ha csak a cpu t nezem az nem veszelyes.Clock: 1900-3000 kozott terheles fuggvenyeben valtozik
Core voltage (auto) : 1.376 V (fix allando, szerintem tul nagy)A feszultsegeket mindent auto -n hagytam kivetel a memoria az 1.5V fix
FSB= 160mhz ( a ram 1600mhz miatt)
Qpi :2880
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Google Pixel topik
- Megújult a PROHARDVER!
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xbox Series X|S
- Synology NAS
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Eladó Intel i7-6700 Processzor Hibátlan Működés!
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest