-
Mobilarena
Ati Crossfire: [link] Ha régebbi kártyád van, akkor érdemes elolvasni!
AMD Crossfire:
Új hozzászólás Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Lacielvtárs #6405 üzenetére
Nekem egy Corsair VX550 is szépen hajtotta a 7770 CF-et a 4GHz-n járatott 965 társaságában, de azért intenzív terheléskor már elég meleg levegő jött ki belőle.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #6404 üzenetére
finest:
no srácok, megoldottam a kérdést
vettem egy hd 7770es karit
és ha hiszitek hanem a táp is bírja, no és a proci eddig ilyen melegben teljes terhelésnél 65-66 fok volt
most 59 fok
a vga volt a ludas ( no meg a táp) úgy tűnik mindenben.
köszönöm nektek a tanácsokat és a tippeket -
finest
addikt
válasz
Lacielvtárs #6402 üzenetére
Jók a cuccok, bár a 7770 újonnan 25k, 17k-ért is van új Enhance beles Cooler Master Thunder 700W táp, igaz nem moduláris. Viszont én is szegedi vagyok és egyik eladót se ismerem, akiket linkeltél. Miért nem kérdezed meg a szegedi lokálos topikban, h kinek van valami ilyen cucca eladó. Megbízható lakók vannak a topikban, van pár boltos is: [link]. Én olyanoktól vennék, akiknek van több jó értékelése is itt: [link]
-
finest
addikt
válasz
Lacielvtárs #6394 üzenetére
Tápokról itt nálam sokkal többet tudnak: [link]
Egyébként az én 5870CF-em 750W-os Chiftek hajtotta. Chiftek, Corsair, FSP tápjaim szoktak lenni, de az első hsz-ban felsorolnak egy csomó ajánlott márkát. én egy 8-magos proci alá, biztos, ami biztos alapon betennék valami 600-650W-os Chifit / FSP Raider-t (18-20k), már ha nem ragaszkodsz a CF-hez. Ha megtartod a CF-et, márkásabb 750-850W-os Corsairt (25-30k) vennék.Whit3Rav3n Mivel újraindult, úgy tűnik nem tudja leadni a 350W-ot sem, lehet, h régi, lehet, h a meleg miatt a hatásfoka is gyengébb. Egyáltalán van olyan 500W-os noname táp, amire tesznek két 6 pines VGA csatit? Szerintem a 12 voltos ága túlterhelődik, főleg, h van még vagy 3 db hagyományos HDD is rajtuk.
-
finest
addikt
válasz
Lacielvtárs #6392 üzenetére
Coolink? 500W? 8 mag 4Ghz-en, meg CF? Hajaj.
Ne erőltesd, holnap nézd meg a tápod oldalát, h mit írnak rajta és a milyen tápot vegyek topikban érdeklődj róla. Szerintem 500W CF-nek, nyolc magos proccal sovány, nehogy elvigyen magával a táp valamit, ki tudja van-e védelme. -
finest
addikt
válasz
Lacielvtárs #6390 üzenetére
Nem tudom elképzelni, h egy teszt alatt annyira felmelegszik, h újrainduljon. Szerintem, ha a VGA lenne, az hamarabb elszállna driverhibával, semhogy az egész újrainduljon. Állítsd be Catalystban a ventivezérlést 100%-ra és úgy próbáld meg, talán ezzel kiszűrhető, h túlmelegszik a VGA.
Milyen tápod van, nem lehet, h kevés a CF-nek, meg a nyolcmagos procinak? mióta megy ez a konfig ebben a felállásban? -
finest
addikt
válasz
Lacielvtárs #6385 üzenetére
Bármi lehet. Tuning, vagy táp, esetleg valóban a meleg?
-
Whit3Rav3n
senior tag
válasz
Lacielvtárs #6383 üzenetére
Mindenesetre a gpu-z pontosan kiirja hogy mennyi ram van a kártyákon
Melyik teszten fagy ki a 3dmark?
-
finest
addikt
válasz
Lacielvtárs #6383 üzenetére
Az ingyenes próbaverziót használd 3Dmarkból, én is azt használom.
Duplaklikk az ikonon - Upgrade Later - Basic - Benchmark tests only - Run 3DM11Nem tudom, h mi ez a Win7-nél, nekem Home Premiumom van, ott nem ír ilyen részletességgel az élményindexről, lehet, h ez valami Ultimate okosság.
-
finest
addikt
válasz
Lacielvtárs #6381 üzenetére
Köszi, mester! Én is kíváncsi vagyok rá.
Nem különösebben zseníroznak a tesztek, csak most hogy van összehasonlítási alapom, 5870CF-ben, meg 7870-ben is, legalább tudom majd teljesítményben hova elhelyezni az 5770CF-et.
Ami a VGA memót illeti, nem emlékszem, h lett volna 2GB-os 5770, szerintem valami "Turbocache" vagy ilyesmi lehet, amit 2GB-nak kiír nálad a Catalyst. Az Everest - megjelenítés - GPU menüben ellenőrizheted a valós adatot. Dereng, h az Asus 5870-emnél volt valami hasonló okosság, valójában 1GB-os volt. Sajnos a CF hatására a VRAM nem duplázódik meg, CF alatt is csak 1GB-tal gazdálkodik a gép, hiába van mindkét karin 1-1GB Ram.
-
finest
addikt
válasz
Lacielvtárs #6379 üzenetére
Azt gondolom, h nem fog olyan pik-pakk tönkremenni a kari. Nálam a két kari hője teljesen felfűtötte a procit is, igazából azt nem tudtam lehűteni. Az Everestben a rendszerstabilitás tesztet megnyitva, de nem elindítva, a statisztika fülön meg tudod nézni a legmagasabb hőfokot a procidra játék után. Gondolom a nyolc magosod is melegszik rendesen és azt illene 65 fok alatt tartani elvileg. Szóval játssz egy kicsit, vagy bencsmárkolj és nézd meg a végén, h mennyire melegedett fel! A VGA jól bírja a 80-90 fokot is, de a procc nagyon nem.
Mindenesetre, ha el tudod adni az 5770-es karikat, én simán váltanék valami extra hűtős 7870-re a helyedben. Ahogy váltottam is, bár nem extra hűtősre,nekem most Tahiti LE magos VTX3D 7870 Black van a gépben, pont annyit tud 3DM11-ben, mint az 5870CF, viszont az egy hűtőjével is halkabb, meg hűvösebb, és kimaxolhatom a tesszelációt MaxPayne3-ban, LOL.
Közben átgondolva az 5770CF kb annyit tud, mint 1db 5870, szóval a 7870 még jelentős előrelépés is lenne. Nekem aműgy az 5770 és hasonló társaik teljesen kimaradtak. Végül is a CF hány pontot ad neked 3DM11-ben az alapbeállításokkal? Nálam az 5870 1GB cca. 4350, a CF cca. 6800, a Tahiti Le 7870 2GB kb. 6500 pontot kap. -
finest
addikt
válasz
Lacielvtárs #6377 üzenetére
Az alap 7870 már biztos bőven hozza az 5770 CF teljesítményét. A baj a 5770 CF-fel, h csak 1GB VRamod van, a 7870 2GB Rammal jobb választás a CF-nél.
Nálam az 5870CF hasonlóan meleg volt. Vedd hozzá, h most a szobában is irtó meleg van, télen, 20-21 fokos szobában kevésbé lesz gáz! - Abból gondolom, h nincs légkondid, h a vinyóid is 40 fokosak. -
finest
addikt
válasz
Lacielvtárs #6375 üzenetére
Szerintem egy 7870 már hozza az 5770 CF teljesítményét.
-
TTomax
félisten
válasz
Lacielvtárs #6372 üzenetére
A ház a baj,nem való erre...nincs elég venti ami kivigye a meleget hely sincs benne,kicsi.Ha leveszed az oldallapot és két 120as ventit ráállitasz a két kártáyra oldalról akkor lesz a legjobb.Amugy tekerhetsz akármelyik ventin,nem fog jobb lenni...80as ventik kicsik...
-
Whit3Rav3n
senior tag
válasz
Lacielvtárs #6372 üzenetére
Akkor sztem MSI Afterburnerben beállítanám hogy pl 85-90 fokon legyen a 100% ventifordulatszám, az már lejjebb fogja vinni a höfokot.
-
Whit3Rav3n
senior tag
válasz
Lacielvtárs #6369 üzenetére
Ventiprofilban be van állítva hogy maxon menjen a venti? AMD gpu-k jól bírják a höt szal a gyári profilban gyakran csak 100 fok körül kapcsol maxra a venti. Szóval 90 foktól nem fog meghalni rövidtávon a cucc, a 6950-eim évekig mentek 90 fokon probléma nélkül de persze jobb ha hüvösebben is megoldható.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #6369 üzenetére
Nem tudsz egy képet küldeni a kuckó belsejéről?Valami nálad nem gömbölyű szellőzés terén
Nekem 2db VTX 7870 Black(híresen forró gyenge a hűtése) van ugyan olyan elrendezésben(a képen még a 6870-esek vannak,de a lényeg ugyan az) és a felső kari max 85 fok,de ez is 32 fokos panel szobában jött össze.
Én még bepróbálnék egy ventit a házon belül a két kártya elé/közé és ideiglenesen rögzíteném hátha segít valamit.A 8cm-es pontosan hol is van,mert nem teljesen értem.Ui: Most nézegettem a 5770-es topickban és szimpla karinál is volt 92 fokos teszt eredmény amit gond nélkül el is viselt.Külföldi forumokba említik,hogy tartsuk 100 fok alatt.
-
TTomax
félisten
válasz
Lacielvtárs #6367 üzenetére
Nyomj neki oldalrol egy ventit,mert 20Cfok alapjáraton nagyon sok! A felsö kártya elöbb utobb beadja a kulcsot,90Cfok nem normális egy 5770nek!A felsö kártya szemmel láthatóan fuldoklik!
-
X Factor
addikt
válasz
Lacielvtárs #6216 üzenetére
Így van CF probléma letudva.
Itt, szerintem megtudják oldani, bár nem tudom mi okozza akkor a kis megakadást, lehet tényleg a cpu kevés.
-
X Factor
addikt
válasz
Lacielvtárs #6214 üzenetére
A filmnek nem kéne akadoznia. Proci bőven elég neki. Az lehet h. mivel az mkv nagy bitrátájú, te meg közben dolgozol, a HDD swappol egyet, mert gondolom akkor akad meg a film, amikor megnyitsz valamit, nem pedig ha szimplán böngészel.
Ahogy írtam, hdmi-re kikötöd a TV-t, dvi-n meg marad a monitor amin dolgozol. Catalyst-ból megállítgathatsz a kijelzők közt, neked a kiterjesztett asztal funkció kell majd.
Abból a pénzből inkább érdemes egy FX 8320-ra váltani, ha a vga-t úgyis csak megjelenítésre használod.
Örülök h. segíthettem.
-
X Factor
addikt
válasz
Lacielvtárs #6212 üzenetére
Jobban jársz ha a 2db 5770 árából veszel egy 7850-et. A skálázódás program függő, melyik mennyire tudja kihasználni a CF adta lehetőségeket, de igazából a felső kategóriában van létjogosultsága.
Egy kártyára is akár 3 eszközt rálehet dugni, van rajta hdmi, display port, 2 dvi. Tehát, nem feltétel 2 kártya megléte a dupla kijelhőzhöz. Én egy 5870-ről hajtok 3 monitort.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest