- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Yettel topik
- Porba hullhat a Pixel 10 Pro Fold
- Mobil flották
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
-
Mobilarena
Ati Crossfire: [link] Ha régebbi kártyád van, akkor érdemes elolvasni!
AMD Crossfire:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Olajka02
aktív tag
Tudomásom szerint berakod a második kártyát.
Ha szerencséd van, akkor a rendszer felismeri és nem kell újra húznod a rendszert (ha nincs, akkor igen, de azért tanácsos ezt tenni, még ha felismeri akkor is).Ha felismerte a kártyát, vagy újra raktad a rendszert, akkor felrakod a drivereket, azután catalyst.
És a catalyst-on belül kell bekapcsolnod a CF-et.
A teljesítmény menüpont alatt.Ha minden stimmel, akkor innetől kezdve él a CF rendszered.
De itt még nem ér véget...
Ha azt szertenéd, hogy az alaklmazások (játékok) igazán zökkenőmentesen fussanak, akkor a catalyst-on belül, vagy ha jól tudom egy CAP nevezetű segédprogrammal (ezt is az AMD fejleszti) kell finomhangolni a a rendszert, hogy a játékok alatt hogyan adja le a teljesítményét (ezt célszerű profilokként beállítani, minden játéknál külön-külön).
Én nagyjából ennyit tudok.
Szerintem a kollégák ezt még jobban ki tudják egészíteni, hogy mégjobban kiokosodj.Egyébként a teljesítmény növekedés tényleg kecsegtető.
Az én 6850 OC rendszerem simán hozott volna egy közel 7950-es szintet, úgy hogy használtan garival vettem a másik kártyát 25-ért.és fogyasztásban sem lett volna sokkal több.
-
Hoorus
őstag
Azért nem eszik ilyen forrón a kását. Olajka kolléga esete eléggé egyedi szerintem és persze sajnálatos.. Nekem jól megy a CF, semmi gondom nincs vele. Két db egyforma Asus 7870 DC2-V2 kártya megy együtt húzott 3770K-val. Játék alatt a fogyasztás még full load-nál se ment 400 W fölé.. Olyan 350 W a jellemző.. Jól szellőző házban nem is melegednek különösebben. 68 foknál megáll a fölső kártya is, amit alulról a másik vga, felül pedig a CPU fűt...
Az a két 7850-es szerintem nem fog annyit enni, mint egy combosabb 7970..
-
Olajka02
aktív tag
Szia!
Az én megfigyeléseim alapján (láthatod fentebb), azt ajánlanám, hogy add el a kártyádat és építs egy komolyabb egy kártyás redszert.
Rosszabb esetben, ahogyan én is jártam (Gigabyte 6850 OC két tkéletesen azonos kártya), egy hétig sz*psz vele és nem tudod rendesen konfigurálni.
Azt sejtem, hogy az én esetem valószínüleg egyedi, de a legrosszabb esetben ebbe is belefuthatsz.
Én is naívan azt hittem, hogy egy ilyen rendszert összerakni és működésre bírni nem lehet olyan nehéz.
Sajnos csalódnom kellett. Most árulom a kártyát, aminek semmi baja nincs, és egy hónapja vettem, a CF-hez.A hd 7850-eseknek nem olyan nagy a fogyasztása, így nem is melegednek annyira, mint pl. egy 7870, vagy 7950-es CF rendszer, tehát, ha csak ez tart vissza attól, hogy még is CF rendszert építsél, szerintem ettől nem kell tartanod.
u.i: egyébként nekem is ilyen kártyám van (Gigabyte HD 7850oc) az egyik gépemben és nagyon meg vagyok elégedve, hűtés, melegedés és zaj terén nem lesz vele bajod az biztos.
Üdv: Olaj
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest