- iOS alkalmazások
- Kézbe fogták az ultravékony Z Fold7-et
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Google Pixel topik
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Ati Crossfire: [link] Ha régebbi kártyád van, akkor érdemes elolvasni!
AMD Crossfire:
Új hozzászólás Aktív témák
-
energy4ever
addikt
válasz
csori23 #6766 üzenetére
Te elolvastad azt a cikket, vagy csak belinkelted?
Csak mert szerintem egy ertheto irasrol van szo.Lehet, hogy a regebbi alaplapjaid mas-mas chipset-el voltak felszerelve amik nem megfelelo (alaplap-chip osszekotes) tervezesnek kovetkezmenyeben, nem az elvarhato szintet hozzak. Tehat ugymond az alaplap osszeallitasa korlatoz. Vagyis ez nem tudhato be a 4X-es PCI-Express-slotnak.
En Am3+ csaladon belul egy felso kategorias lapon vegeztem teszteket(utolag nem tudom miert nem csinaltam irast rola). Eredmenyekepp ahogy emlekszem, 16x-16x ahol elert 60FPS-t, ott 16X-4X elert 52FPS-t. 2gyengebb kartyanal nem lesz eszreveheto az elteres, csak meressel kimutatva. -
energy4ever
addikt
válasz
csori23 #6754 üzenetére
Ertelmetlen amiket irogatsz masoknak. Nem kellene a nem hozzaertoket felrevezetni!
Nalam 16x16x8x-ben mennek a kartyak, 16x8x8x-hez kepest 3FPS kb a kulonbseg, tehat NEM eszreveheto.
Nem az elso lapom, nem gyenge kartyak vannak benne, nem 1-2 eves tapasztalat all mogotte...(es volt olyan alaplapom ami neked, FXA UD3, azutan volt meg 2lapom, szinten AM3+os kategoriaban, es az UD3, elege szerencsetlen alaplap volt, mondjuk az ara is ezt mutatja)
Ez az alaplap amit emlegettek, tokeletes lesz CF-hez: Gigabyte GA-Z68P-DS3
-
Stifler85
csendes tag
válasz
csori23 #6752 üzenetére
Intel i5 2500k
Gigabyte GA-Z68P-DS3
Fsp hexa 500 watt
Cooler Master HAF 922
1Terra seagate 5400
120gb ssd kingston 300v
Asus HD 7850 2GB V2
Corsair H80i
Kingston 2*4 gb 1600mhz
Logitech mk320 bill + egér
Benq GL2240 led monitor
Lg dvd író
Plusz 2 db 20 cm es venntilátor
Plusz egy db 23 ventilátor mindegyik ledes Cooler master Thermaltake -
Whit3Rav3n
senior tag
válasz
csori23 #6724 üzenetére
Egyébként most jobban megnézve az 1gb ram a te 6048x1080-as felbontásodhoz nagyon durván kevés. Rendszermemóból nem lehet hozzácsatolni de nem is lenne semmi értelme mert nagyon lassú lenne a video ramhoz képest. Szóval ebben az esetben én is azt mondom hogy hagyd azt a 6870 CF-et és vegyél legalább 7870-t de jobb lenne egy 7900-as széria ha belefér.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
csori23 #6715 üzenetére
Mert a gagyi 800-as jó ha 500-600-at lead,ráadásul ingadozhatnak a 12-v-s ágak is.Amit ráírnak annak jó ha a fele igaz és ha elszáll sanszos hogy visz mindent.Alap szabály,hogy a CF/SLI-nél nem szabad a tápon spórolni.Az egybe ág meg a tuningnál jön jól.Volt egy 750-es Nitroxom(4x18A) ami azért nem volt gagyi(pont a 6870CF-nék) és nem volt mindegy melyik ágakat kötöttem a vga-kra.Volt hogy túlterheltem az egyik ágat és élből lekapcsolt az aktuális kártya(csak alapon ment).Az egybe ágnál nincs ilyen gond.
Isten igazából szíved joga,ha lapot cserélsz(lehet belehibázol és tényleg a lap a rossz),de ne nagyon bízzál a 16/16-ba,hogy minden isteni lesz,tőle.A 6870 nem éppen acélos kártya pont elég neki a 8x-is.
Szerény véleményem szerint amit belefecölsz ebbe a projektbe,már rég más kártyában gondolkodnék.A húzott 7870(tahiti-le)-m egymagába is versenyképes a 6870Cf-el(az áruk is kb egyforma),ráadásul az 1gb ram édes kevés manapság nagy felbontáson(FC3 bekajálta a 2gb-t is full pompában). Másból sem állt az életem,mint butítgatni a grafikát/szűrőket,mert ha nem tettem elfogyott a vram és elkezdett laaggolni.Pl a Tomb Raider Ultimate beállításon minden maxra véve 2xSSAA-val szépen bekajál 1800mb vram-ot és ettől vannak több memóriát igénylő játékok is.Persze lehet butítani,de akkor meg mi értelme az egésznekVan egy kolléga aki 7850Cf-el hajt 3 monitort.Érdemes megnézned,hogy mennyi memóriát zabálnak fel a játékok illetve egy jóval erősebb összeállítás mit is lép 3 monitorral.
-
Whit3Rav3n
senior tag
válasz
csori23 #6712 üzenetére
Régebbi driverben mint 13.8 volt olyan bug hogy 2x16-os sávszélnél is a második kártya bennragadt 1.0 1x-esben. Akkor nekem is lassabb volt a CF mint egy kártya. Nincs dinamikus munkaelosztás szóval ilyenkor is a 16x-os kárya vár az 1x-esre. Az egyébként normális ha idle-ben csak 1.0 1x-esen vagy hasonlón mennek a kártyák, lehet az zavarta trixx-et ha csak idle-ben nézted.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
csori23 #6704 üzenetére
Na akkor ezt ki is húzhatod mint hibát.A 6870Cf-et egy Asrock 870 Extreme 3-asban használtam egy évig gond nélkül(955be).Majd a mostani lapban a 7870CF-et is egy 2500k val szintén 8/8-ban és szintén minden gond nélkül ment.Csak a mostani 3570k-val van meg a PCIE3 8/8-am ami PCIE2 16/16 nak felel meg és szemre nem mondanám meg a különbséget.A PCIE2 8/8 bőven elég a 6870cf-nek(és sokkal erősebb kártyáknak is) kb 0-5% között(az utóbbit egy játékba talán a FC2-ben) tudtam kimutatni különbséget.
Milyen tápot használsz? -
Whit3Rav3n
senior tag
válasz
csori23 #6697 üzenetére
Normális felbontásokon én ilyennel még nem találkoztam hogy bizoynos felbontáson nem ment volna a cf, de egyébként furmark nem jó teszt cf skálázás tesztelésre a problémás támogatás miatt, a game-es problémánál meg segítene ha leírnád hogy milyen game-ekkel van probléma.
-
TaylorXIII
őstag
válasz
csori23 #6697 üzenetére
Próbálhatsz IS ha más már nem segít. Több dologgal is kell próbálkozni és ez is egy azok közül. De nekem nem volt még CF rendszerem. Ezeket csak az itteni hszekből meg tesztekből meg más fórumról tudom csak. Az biztos, hogy egyesek sokat szenvednek vele. De játékfüggő a dolog.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
csori23 #6691 üzenetére
Ha belenyúlsz működés közben akkor persze,hogy leállítja.Csak akkor megy a teszt alatt a 2db vga amikor teljes képernyőn megy(nem matatsz,nem nyúlkálsz nem teszed asztalra,srbstbstb...).Én pl próbálta prsc-el képet nyomni neked de abban a pillanatban leállt a 2-es vga.
priti : És tényleg!Nekem sem sikerült,bár én még 13.9-et használok a hozzá való CAP-al amit régebben szedtem le.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi haladó szinten
- Futás, futópályák
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Retro teló rajongók OFF topicja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- DUNE médialejátszók topicja
- iOS alkalmazások
- EAFC 25
- Ford topik
- További aktív témák...
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Apple iPhone 7 Plus 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / ÚJ AKKU / 12 hónap jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest