- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Légies iPhone halvány színei
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
-
Mobilarena
Ati Crossfire: [link] Ha régebbi kártyád van, akkor érdemes elolvasni!
AMD Crossfire:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Whit3Rav3n
senior tag
-
Whit3Rav3n
senior tag
válasz
Stanchore #3574 üzenetére
Ez ebben a formában nem igaz. Ha 2 különböző kártyára akarunk rákötni monitorokat akkor ki kell kapcsolni a CF-et mert bekapcsolt CF-el csak az elsődleges kártyára kötött monitorok mennek. Szóval rákötsz az elsődleges kártyára 2 monitort és kész, én is 2 monitort használok cf-el.
-
szacsee
nagyúr
válasz
Stanchore #2854 üzenetére
Igazából az x8 PCI-E sebesség elég bőven a HD5770-es CF-nek.
Nálam igaz, hogy x16+x8-as sebességgel mentek a kártyák, de amikor összehasonlítottam a többféle módot, akkor sem volt semmilyen egetverő különbség.
Ha gondolod bemásolom ide az eredményeket.
Viszont 60K-ért jelenleg "csak" 6870-et kapsz, amit elver az 5770CF.
5870 /6950 az a kártya ami egálban van, vagy erősebb a CF-nél.
Nálam 2-3 játék ami nem szerette a CF-et.
Borderlands: Catalyst AI-t disabled-re kellett rakni, mert random fagyott a játék, no mivel az AI felel az AFR módért is (legalábbis nekem ez jött le) nem működik a CF nélküle. Viszont így is megvolt a min 50 FPS-em 1920x1080-ban.
HL2: Szintén zenész. CF alatt random fagyott a játék mindegyik epizóddal. AI disabled, vagy CF disabled megszüntette a problémát. Egy kártyával is lazán 100FPS felett megy a játék bőven, természetesen 1920x1080-ban kimaxolva.
Battlefield Bad Company 2: Sajnos CF alatt előfordul nagyon ritkán, hogy egy pillanatra de fekete / fehér maszlaggá válik a kép. Ez nem fagyasztja ki a játékot, de zavaró. Viszont nagyon ritkán fordul elő vele, így maradt a CF alatta.Amik nagyon szerették és nem volt gondom vele:
Dirt 2, Just Cause 2, Dirt, TDU2 beta (gondolom a véglegessel sem lesz gond), Metro 2033, Stalker összes rész, Race sorozat, GTR sorozat, NFS HP igaz csak rövid ideig próbáltam, mert nem jött be a játék.. és még sorolhatnám.
Ha azok a játékok amik alatt zavarhat a CF, de megfelelő sebességet nyújt 1 kártyával is, ott letiltod addig a CF-et, vagy az AI-t. Ebben az esetben a CF-et választanám.
Viszont a jelenlegi alaplapod is elég jó, igaz PCI-E 1.1-es csatoló van rajta, de az X16-os.
Ha tudsz némi pénzt áldozni, akkor lapcsere nélkül 5870/6950 lenne a befutó, ami igaz most drágább, de idővel olcsóbb lesz. Vagy kivárod, vagy nem.
Neked kell dönteni. Egykártyás rendszer mellett szól, ha a játék nem fut megfelelően akkor a Cata Ai disabledre rakásával csak 1-2%-ot lassul a játék, viszont CF esetén feleződik a sebesség.Motion Blur: Mindig a kisebb órajelű kártya órajelén fog menni CF esetén a nagyobb kártya is tudomásom szerint.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Stanchore #2851 üzenetére
Szerintem ez nem alaplap függő, hanem lapkakészlet függő:
Két kártya esetén 8x-8x sebességet tud. Nem írtad milyen VGA vásárlását tervezed, mivel adatlapodon 9600GT van, ami nem CF kompatibilis.
Elméletileg jó sebességre képes egy nem csúcskategóriás VGA PCIe 8x csatolófelületen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest