-
Mobilarena
Ati Crossfire: [link] Ha régebbi kártyád van, akkor érdemes elolvasni!
AMD Crossfire:
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
cyberkind
félisten
-
fsb1000
nagyúr
válasz
fsb1000 #1791 üzenetére
Nem tudom... mégis kicsit hihetetlen...
i7-860@3,5 4870x2 + 4890 1920x -> 46
C2D@4,2 4870x2 + 4870 2520x -> 51Erősebb procival, gyak ugyanolyan VGA parkkal, kisebb felbontáson 10%-val gyengébb eredmény.
Nem zavar, de kéne hozzá megfejtést keresni, miért ez jött ki
A tesztoldalak sem támasztják alá az 51-et 25xx-re.
Viszont kb. azt hozzák amit írtam 1920xx-re.Megkérdőjelezni nem szeretném, mert nem tudom kipróbálni a 25xx-et.
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
fsb1000 #1620 üzenetére
Olyan mérésekkel, amik mellé nem raktan egy GPU-s eredményt, mert ha raknának, akkor hasonló lenne a grafikon. Ehh ... nem véletlen, hogy a komolyabb hardver oldalak nem foglalkoznak ezzel. A technikai szempontból úttörő Beyond3D és a Rage3D sem írt ezekről, tudják, hogy ez pár soros késleltetéssel kezelhető jelenség.
És a Furmarkra mióta csinálnak Multi-GPU optimalizációt? Megy az alapértelmezett profil és vagy működik vagy nem.
És most ezzel mit csináljunk ha neked csinálja, de a tesztekben nem tesznek róla említést, mert nem veszik észre. Lehetséges, hogy egyedi a probléma?Csak te leírtad, hogy szerintem az SLI-ben még van microstuttering, amikor mondtam, hogy ott sincs, mert az NV programozói is jártak iskolába és tudják, hogyan kezelhető a jelenség.
Mégis mit vártok tőlem? Dicsérjem az NV-t, mert a hardver fejlesztése helyett inkább a piac monopolizálásán dolgozik a zárt szabványaival? Ez lenne az érdekünk? Egyetlen gyártó, egy specifikus zárt rendszerrel, ami ellen senki sem tud majd fellépni? Persze a Fermi megjelenésével ez a stratégia erősen vesztett értékéből, de nyilvánvaló mi a törekvés. Konkurens mellett ez a GPU piac értelmét veszti a vállalat részéről. Most is láthatod mi történik. Az Intel kicsinálta az integrált GPU bizniszét, míg az AMD túl gyorsan fejleszt, amivel nem tudják tartani a tempót. Csak a zárt rendszerek terjesztése a járható út, ekkor nem számít, hogy mennyit teljesít a hardvered, más nem képes futtatni a programot/effektet. Persze ez sokat ront a piac értékén, de a semminél ez is jobb.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
fsb1000 #1618 üzenetére
Olvasd már el mit írok!!! A microstuttering már rég megoldott probléma mindkét oldalon. Csak azért tartják a felszínen a gyártók, hogy eltereljék a figyelmet a megoldhatatlan jelenségekről. Pl.: Input Lag.
Légy szíves legközelebb, ha írsz egy Abu85 szerint ... kezdetű mondatot, akkor inkább linkeld a hsz-emet, mert elég sok sületlenséget olvasol ki a hsz-eimből.3-4 kártya esetén húzd fel a procit 5 GHz-re és skálázódni fog. Még a HD 5970 is platformlimites a legtöbb szituációban, miért várjuk el, hogy 3-4 GPU jól skálázódjon.
Érdemes ezekről a technikai részletekről: Beyond3D-t, Rage3D-t vagy Hardware.fr-t olvasni. A PCGamesHardware elég sok hülyeséget ír le.
-
TomiLi
addikt
válasz
fsb1000 #1464 üzenetére
Nap közben nem nagyon volt időm, de most ahogy visszaolvastam feltűnt, hogy a Laraxior is tapasztalt előnyt a 16x16x cf-nél a 8-8x -sal szemben. Ez is az X58 mellett szól...
Egy barátom viszont nagyon sok játékot tesztel i3-mal. Nagyon meglepőek a tesztek (gtx 295-tel,meg 5770 vaporX CF-fel) Azokban a játékokban amikkel tesztelt (Crysis, far cry2, metro2033.. stb) nagyon szépen hozta azokat az fsp-eket amiket egy nagyobb rendszer...
DE! Láttam, hogy Te is szívsz a GTA4 vga párossal...
Nekem is van egy hasonló mániám: ARMA - na ehhez is művészet összehozni egy normális rendszert... szinte lehetetlen, ha full beállításokkal akar játszani az ember..
Ez az a játék, ami miatt elbizonytalanodtam az i3 + CF felállásban.
A CF terv marad!(szerencsére meg lehet mókolni a játékot és megy a CF)
A másik, amit köszi! A HT kikapcsolása
Ezt ki is fogom próbálni, mert van laggolás a játékban... Már javult a helyzet, mert át raktam a játékot HDD.re, de még nem az igazi...
(jmicronos ssd is tud laggolást okozni!!! )
Kicsit elkanyarodtam a fórum témától elnézést!
Még egyszer köszönöm a segítséget!!!
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
-
kokoato
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest