- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- MIUI / HyperOS topik
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Ati Crossfire: [link] Ha régebbi kártyád van, akkor érdemes elolvasni!
AMD Crossfire:
Új hozzászólás Aktív témák
-
kokoato
aktív tag
válasz
MPowerPH #2213 üzenetére
A jó 'monosz" barátom mérte meg mennyit vesz fel a vas, mert egyforma a gépünk, ő azt mondta, hogy 2d-ben win asztalnál 200W, szőrösfánkkal valamivel több mint 700W.
X3-al vagy nélküle mindegy, mert úgy a TT eszi meg teljesen leterlve magát, igy meg megoszlik, egyik sem megy full-on.
Game alatt gondolom olyan 500-600W között lehet, mert ott a gpu-k nincsenek mindig full-on mint a Furmark alatt. -
kokoato
aktív tag
válasz
MPowerPH #2211 üzenetére
Elmenne nekem is, nincs azzal gond, csak műszaki ember lévén tudom, hogy a táppal nem spórolunk, nem hajtjuk határon, és minél hüvösebbek az alkatrészek, annál hosszabb az élettartam, ezért lett egy kímélő x3 a TT mellé!
Mikor indult ez a cfx varázslat, emiatt cserélődött le az Asus Maximus II Formula dszka a mostani Giga-ra.A proci az Wolfdale, a deszka x48-as, és stabilan megy 444x9,5-ön.
De tööbet nem megy, már 445-ös fsb-nél haldoklik! Ebből ennyit lehet kihozni, ez most még elég! -
kokoato
aktív tag
válasz
MPowerPH #2208 üzenetére
Már nem hagyott szerkeszteni,annyit akatam még hogy a TT-ről is leszivárog a 12V-os ágakon 4x18 Amper, de épphogyelég! Így most az x3-as-ra a 4870-es van kötve, a TT meg viszi az x2-t, meg a rendszert, így fasza! Anno nem gondolkodtam cfx-ben, ezért lett a 750-es táp az x2-mellé, teljesen egyetértek a 850w-os érveléseddel egy ilyen rendszerhez!
Tapasztalat, a szamárlétrát végigjártam mire kialakult a mostani rendszer. -
-
-
-
kokoato
aktív tag
válasz
MPowerPH #2004 üzenetére
Az én x2-esem is válogatott darab, de csak hűtés terén, sokszor megdicsértem már a lelkiismeretes "kissárgát" aki összerakta!
Soha olyan melegedési, vagy hűtési problémákkal nem találkoztam mint itt sok kolléga, pedig a kártya lassan két éves lesz, és végig ment tavaly is abban a forró nyárban minden gond nélkül! Bár a takarításra, és a porcicákra odafigyelek elég rendesen! -
Gaboman
nagyúr
válasz
MPowerPH #2004 üzenetére
Fogyasztás,hát nem érdekel ha mellé teljesítmény is van nem is kicsi!
És megvagyok 80 ezerből a 3 kártyával.
Feszemeléssel lehet az ASUS kártyád is bírt volna még többet.
Ha veszek egy erős motort/kocsit annak is van fogyasztása de teljesítménye is,ennyi erővel azt se vegyen senki?
Valamit,valamiért tudod! -
kokoato
aktív tag
válasz
MPowerPH #1984 üzenetére
Teljesen egyetérek, 200MHz az sokat számít! De mivel az x2-nek ilyen szar a tuning potenciálja, ezért került mellé egy 4870 1GB. Volt még vonzata, kellett egy FSP x3-as booster is, mert meleg volt a 750 w-os TT táp!Sokat fogyasz, fűt is, de aki ismeri az Ohm törvényt, az tudja, ahol teljesítmény van, ott van fogyasztás, és van fűtés ebből eredőleg!
Mai árakon kilehet hozni egy 5870 árából egy ilyet, és bizony szarrá veri azt! Nekem sajna még a duplába került, mert másfél éve folyik az építkezés, onnantól mikor kijött az x2, akkor meg bizony 110k volt az ára! Cserélni kellett deszkát is P45-ről X48-ra, meg ilyen apróságok, szóvál végig jártam a szamárlétrát! A DX11-et meg hagyjuk, majd ha olyan gyors lesz a szemem, hogy látom a tesszallációs különbséget game közben, majd akkor gondolkodom a váltáson, addig meg jó ez! -
Gaboman
nagyúr
válasz
MPowerPH #1987 üzenetére
AC VRM miatt nem megoldás?
Na ez nem igaz,teljes terhelésnél sem megy 90fok fölé,gyárival volt 115is!
X2 2év garral volt 55 nekem,szinte új volt as kártya,60ba volt ACvel 1év garral,az is jó.
De mindegy is,nekem megérte az X2,tuningot még nem próbáltam mert felesleges,amit nem bír el alapórajelen azt már OCval sem, fogja.És ez a 4890CFre is igaz,ha kevésnek érzek egy kártyát akkor veszek másikat nem húzogatom. -
Laraxior
titán
válasz
MPowerPH #1979 üzenetére
nekem a sima verzió 1000nél lehal...vaporX-et meg sem néztem,de elég nullák tuning ügyileg az tuti
Pedig nem is Furmarkoztam,hanem csak Crysis...100% ventivel 82°C ami még nem is lenne rossz... de hogy nem bírnak szinte semmiféle tuningot. Legalábbis a simát nem tudtam a VaporX-re húzni,pedig elég sokat mutatott a teszt alatt,mert egy benchmark le is fut de hosszabb game-nél elkezd csikozódni,meg kis zöld kockák jönnek,tipikus ramtéma -
kokoato
aktív tag
-
kokoato
aktív tag
válasz
MPowerPH #1980 üzenetére
Nekem semmi bajom az x2 hűtésével, félóra szörös fánk után, 84 fokos gpu-k vannak, 30% ventifordulat mellett! Az azért nem olyan vészes, se celsiusban, sem dB-ben! Fűteni fűt, télen jól jön az! A gyári hűtéssel is birja a nyarat, minden évben a telken lakunk nyáron, faházban, volt 35 fok bent tavaly, akkor is tette a gyári hűtő a dolgát csak kicsit hangosabb volt! Bár megjegyezném, hogy a számítógépház hűtése az x2-re lett hangolva!
Elől 2x12 cm, felül 14cm, hátul 12 cm fan, az oldalsó 23-as levéve, minden egy zalman szabályón, egy ilyen házban -
MPowerPH
félisten
válasz
MPowerPH #1979 üzenetére
Alátámasztva ezt, az X2 elméleti maximum memória sávszélessége 2x128000MB/s, míg a 4890CF -é 2x147200MB/s, 1150-es memória órajellel.
Persze árban megéri a 4870X2, csak most így nyáron azt nagyon nem tudod húzni se, mert a nélkül is piszok forró lesz, és mellette hangos is lesz a gyári hűtő. Egy +hűtő még X2-re az 10k legalább. Nekem a téli hónapok alatt jó szolgálatot tett, szépen fűtötte a szobát, és nem is nagyon melegedett. Most a 90Cf is fűti rendesen, csak itt van annyi előnyöm, hogy azok nem egy hűtőt terhelnek, hanem külön-külön izzadnak.
-
zack
nagyúr
válasz
MPowerPH #1190 üzenetére
Én nem cserélnék. Max 20%-kal lesz jobb a 4890 CF de inkább 15%. Árban viszont 25-30k-val több a CF. Sok helyet elfoglal 2db kártya, én azért váltam meg a 4890 CF rendszeremtől. Persze jó a cucc, de án ennyiért inkább 5870-et vennék, és ha olcsóbb lesz, még mindig ott lesz az 5870 CF lehetősége. Fogyasztást nem mértem, Chieftec 850W táp elbírta, az biztos, de nagy különbség nincs a kettő között, kb. 25W eszik többet a 4870 X2 rendszer játékok alatt.
A tuning erősen kártyafüggő. Lehetőleg olyan CF-et kell összerakni amit nem kell tuningolni. Játékok alatt kizártnak tartom a 950/1100 Mhz-et. Van gyári tuningos kártya ami tudja az 1000Mhz-et, ha más nem rakj össze ebből CF-et, bár jóval drágább lesz.
Nekem nem volt stabil játékok alatt a 4890 CF ha húztam, pedig azok OC-k is voltak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest