- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
-
Mobilarena
Ati Crossfire: [link] Ha régebbi kártyád van, akkor érdemes elolvasni!
AMD Crossfire:
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
emre
veterán
-
reset
senior tag
válasz
Gaboman #2494 üzenetére
Én a BC2 játékhoz fölraktam a 10-8a. ap.profilt, mert a kártyához javasolták. De onnantól kezdve csak hosszas várakozás után tudtam belépni a játékba, a többiek rendre elfoglaltak minden technikát és kilométerekre jártak, mire loginoltam
Úgyhogy egyből uninstall profil és minden újra ok'. Sztem az csak akkor kell, ha bizonyos alkalmazások jóval jobban futnak vele; a driver ismertetőjében leírják, hogy mely dolgokat optimalizál - de az sem mindig válik be. Nem sok helyet foglal és büntetlenül el lehet távolítani / egy próbát megérhet fölrakni... Nálam az A.I. standardon megy - ide raktam föl bech-eredményeket....most látom, hogy Te is
Mindjárt meg is nézem.
-
emre
veterán
válasz
Gaboman #2497 üzenetére
Lehet de 3D06-ban jobb eredményt hozott [a 4850+4870] kb 1000 pöttyel, mint a mostani 5770CF
Itt még az X38-as lapom volt -
reset
senior tag
válasz
Gaboman #2482 üzenetére
Attól nem lesz baja egyik kártyának sem, ha össze vannak kötve de nem mennek együtt. Én velem is ezt művelte egy darabig a 2 db 5770-es. A ccc nekem fölment, de nem volt cfx fül, tehát nem tudtam engedélyezni...Párszor lepucoltam a VGA drivert és ismét fölpakoltam, aztán egyszerre csak lőn csoda. Célszerű úgy fölrakni, hogy eleve cfx-ben vannak a karik. De lehet, hogy nálad fordítva lesz: egy karival próbáld meg a VGA drivert fölrakni, és ha a CCC is fölmegy, mehet a második kari. Sztem az első érintkezősorra tedd a hidat, a másodiknak 3 vagy többkártyás rendszerekben van szerepe. Elvileg könnyen kellene mennie [link]
Üdv. -
GAbre
veterán
válasz
Gaboman #2462 üzenetére
Hát ahogy olvashattad az 5770 topicban,a GTA IV alatt csúnya erőteljes szaggatások vannak,de lehet,h proci illetve táp miatt.
A cod 5 qrva jól megy,a többit meg elég jól 5770 cfel,de annyira nem néztem.
Annyi,h furmarkal nem hoz több fpst a két kártya mint az 1.
Hömérsékletre,meg mivel a sapphire rev 3omnak jó a hűtése innentől kezdve már csak a házadtól,és a szobádtól függ szinte.
Most van vmi furcsa hangja a 2 karinak,de még meg kell néznem,h mi az... -
GAbre
veterán
válasz
Gaboman #2460 üzenetére
Én mindíg le szoktam szedni a legújabbat,meg ezt a crossfire progit.
Lehet ez nem kell hozzá,a catalistban meg a crossfire fülnél be kell kapcsolni a dolgot,és ennyi...
Nem nagy kunszt,én is többre számítottam,mert a crossban is több variáció van....
De hát nekem így is megfelel,csak menjen normálisan... -
kokoato
aktív tag
válasz
Gaboman #2342 üzenetére
Én is mindig azt mondtam hogy lesz@rom a dx11-et, de ha van idő észrevenni, akkor bizony látszik a különbség! Az is hozzátartozik, hogy eddig csak képeken láttam a kükönbséget, most meg valójában is, a tesszalláció csodákra képes! Nyilván változik az ember véleménye a tapasztalok, és a látottak alapján, ettől még nem mond ellent önmagának!
-
kokoato
aktív tag
válasz
Gaboman #2333 üzenetére
Miután vga lett cserélve, aztán proci is, majd egy pár catalyst, win viszont nem, az a megállapítás helytálló!
Viszont uj win, és cat 10.5 hotfix, innentől mindegy neki mi van bekapcsolva a Metro 33-ban, 60fps az 60fps mindig, még msaa-val is,hát ennyit változott a helyzet!
A crysis is 60fps mindig, full-ban, aztán egy driver csere, utána meg 40 fps mindig, hiába megy vissza az előző, akkor is 40 marad! Érzékeny a driverekre! -
cyberkind
félisten
válasz
Gaboman #2253 üzenetére
Az 5850 Cf vagy jobb az 5970-nél, vagy ugyan olyan, tény hogy az 5970 egy vagyon, és nem lehet tuningolni, és a hűtés sem az igazi, ennél fogva az 5850 CF a nyerő szerintem, de mindenki magának döntse el !!!!!!!!!!!!! Ár/teljesítmény-ben az 5850 CF ugyan azt tudja mint az 5970, csak fele annyiért !!!!!!!!!!
-
TTomax
félisten
válasz
Gaboman #2249 üzenetére
Több mint fél éves tesz.... "18. November 2009"
# Treiberversionen
* Nvidia GeForce 195.50 (GT 240)
* Nvidia GeForce 185.85
* ATi Catalyst 9.5
* ATi 8.66_RC6 (HD 5870, HD 5850)
* ATi 8.66.6 (HD 5770, HD 5750)
* ATi 8.663.1 (HD 5970)# Software
* Microsoft Windows Vista x64 SP2
* Microsoft DirectX 9.0c
* Microsoft Direct3D 10nem szerencsés erre a tesztre alapozni.. az 5970 igazi drivere ez után jött ki...
-
Sanyix
őstag
válasz
Gaboman #2071 üzenetére
butítani
D ja az a 20 mhz gpu órajel különbség biztos sokat számítana(tudod, akkor még csak ilyen különbségek voltak az 50 és 70-esek közt, nem tiltottak le sp-ket is mint mostanság). Memóriák meg kártyák belső "gondjai", függetlenek egymástól. Egyébként tényleg nincs értelme, mert egy 20k-s lap kéne hozzá, annál meg nem sokkal többért már lehet venni egy 4850-est, ami kb ugyanolyan jó, de kevesebbet fogyaszt. Meg van ez oldva hogy a cf tényleg csak a pénz nem számít esetekben legyen nyerő.
-
MPowerPH
félisten
-
MPowerPH
félisten
válasz
Gaboman #1988 üzenetére
"tuningot még nem próbáltam mert felesleges,amit nem bír el alapórajelen azt már OCval sem, fogja.És ez a 4890CFre is igaz,ha kevésnek érzek egy kártyát akkor veszek másikat nem húzogatom."
Ez nagyon nem igaz, a tesztemben bebizonyítottam, hogy bizony az OC rengeteget jelent. Egy olyan játékban, ahol alapon éppen csak játszható FPS-ek vannak, ott OC-val királyok vagyunk. Megjegyzem, OC alatt a 4890CFX hozza a GTX480 közeli teljesítményt.
Szóval ez az állításod így nem állja meg a helyét. Az, hogy nem bírja a kártyád az OC-t, nem jelenti azt, hogy egyből hülyeség is a VGA-t húzni.Mert nem mind1 hogy 850MHz-n vagy 970MHz-n jár a GPU, főleg ha 2db van belőle.
Nem beszélve a memóriáról, ami nagy felbontásnál sávszélhiányban szenvedhet.
Egy GTX260SOC jól megrángatva veri a GTX280-at... Akkor hülyeség a VGA-t húzni? Korántsem. -
MPowerPH
félisten
válasz
Gaboman #1986 üzenetére
A tuning annyiból mérvadó, hogy az általam ismert X2-esek között csak egy volt jól húzható, a többi az mind gyorsan meghal. Míg egy 90-es biztosan jobban megy. Tehát a 15%-ból simán lesz 25%.
AC VRM miatt akkor se megoldás, ráadásul akkor is a házba megy a sok hő. Az nem túl egészséges. Az olcsó X2-esek mindegyike gari nélküli. Szvsz, nem venném meg. Keldor árult itt egy normális X2-est, AC-vel 62k-ért, és még garis volt. Az a +8k már nem nagy összeg a CFX-hez. Nekem mindenképpen megérte a váltás, mert piszok jól megy mind két 90-es, garis is, és nem melegszik úgy, mint az X2-es. Szvsz ár/teljesítményt nézve is versenyképes a CFX. 5870-t a földbe döngöli.
Laraxior: feszemeléssel menne az 1000/1100 is, de azt a +30MHz-t nem éri meg a dolog.
Tesztekre a nélkül is jó mindegyik, de játékokban ahogy Te is mondod kockáz.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Gaboman #1977 üzenetére
Viszont így a melegedés lehet nagy hátrány...
És a 4890CF nem 15%-al erősebb a 4870X2-nél, főleg akkor, ha magas felbontásban játszol, és húzod a VGA-t. A 256bit-es busz mellett magas felbontásban kell a nagy ramsávszél, de az X2-ön 1000 a vége, míg a 4890-ek 1100-1150-et bírnak állandóban a memóriák. Nem beszélve a GPU-ról, ami X2 esetében 800MHz, ha nincs bios mod, bios moddal az átlag az 820MHz, míg a 90-ek esetében 90%-uk tudja a 950MHz-t állandóban.Én X2-ről váltottam CF-re.
-
G4ga
őstag
válasz
Gaboman #1945 üzenetére
eszem agaban sincs jobban huzni,a cel az msi oc 880/1000 orajele volt, azt az elozo asus nem birta, ennek meg se kottyan.
Talan meg a 900/1000res beallitassokkal megprobalom, ha a gpuk nem melegszenek.
40% venti mellett a memok olyan 70-80 fok korul mozogtak, ugyhogy azok jok ugy.
Szerintem sem kell mar a tunning a cf melle. -
Laraxior
titán
-
Zoo123
senior tag
válasz
Gaboman #1928 üzenetére
ricsi99:
Akkor az összevethetőség végett futtasd 1600x1200-ba, én is lefuttatom úgy.Gaboman
"Egy tuningolt 5850 950/1200on több esetben egy alapórajeles 4870X2nek felel meg és hasonló árban kapható használtban."Én ezt nem vitatom.
"Jelenleg legjobb ár/teljesítmény aránnyal az X2 jeleskedik."
Igen, én is gondolkoztam rajta hogy 4870 X2, vagy 5850, de aztán 5850 lett mert tuningolva körülbelül hozza egy X2-es szintjét, de fél-egy év múlva jobban eladható, kevesebbet fogyaszt, nem izzik a kártya 3D alatt, dx11, soroljam még?
-
monosz
őstag
válasz
Gaboman #1796 üzenetére
Ne haragudj de én már belefáradtam abba hogy bizonygassam hogy nekem így megy,másnak meg úgy,már marhmód nem érdekel.
Ha netán a tanácsom kéri valaki,akkor szívesen segítek amit tudok,de folyamatosan bizonygatni az igazam,ez már sok.Hazugnak,meg csalónak titulálnak,de a lényeg: Kell egy hasonló konfig,és mehet a teszt .Akkor majd kiderül hogy mennyi az annyi!Tesz eredményt,már nemfogok pubikálni! Merthogy minek? S.tarjánból jött,akkor az biztosan Kamu-s.
-
Zoo123
senior tag
válasz
Gaboman #1768 üzenetére
És ez így is van rendjén, mivel az 5870-re tuningolt 5850 gyakorlatilag egálban van egy 4870 X2-vel.
Viszont monosz 4870X2 4870 CFX-et használ, és ez látható előnnyel csak az utolsó a "sunshaft" tesztben jár, ahol nem 52, vagy mint neked 55 az átlag hanem 81!
Ott jön ki a cfx előnye, a többi tesztben nem tud "villantani".Persze most végig csak a Stalker COP-ról beszélek.
-
válasz
Gaboman #1757 üzenetére
Meg azt sem kell elfelejteni hogy a 48xx-as kártyákkal elfelejtheted a DX11-et!
Mindennek megvan a maga előnye és a maga hátránya, tavaly nekem is volt 4870X2-m és már akkor sem kellett a kutyának sem, elég nehéz volt eladni, zajos és melegszik. ezért nem vettem most 5970-et...
-
kokoato
aktív tag
válasz
Gaboman #1740 üzenetére
Na ja, az x2 750/900-on megy, meg a 4870 is, ez jóval kevesebb mint egy 5870 900/5200-as értéke, főleg ha abból 2 van igaze! Én annó +30-40%-ra számitottam mikor készült a cfx, nagyjából meg is van, azt viszont aláírom, ha lenne pénzem, és tudnám hogy mit vegyek hozzá!
-
válasz
Gaboman #1740 üzenetére
Ahol nem lehetett trükközni a tesztekkel ott mindenhol ekkora különbség volt! Ahol egyértelműen látszott minden beállítás ott lemaradt a 4870X2 + 4870 páros nem is kicsit!!! Egyedül a Crysis volt kivétel... Akkor semmi sem támogatja a CFX-et csak a Crysis? Akkor meg mi értelme van? Mert Crysis-ben csak 20%-al lassabb a 4870X2+4870 az 5870 Crossfire-nél, elég érdekes.
-
válasz
Gaboman #1736 üzenetére
Azért érdekes hogy Crysis alatt szárnyal a CFX a többi tesztben meg lemarad rendesen! CoP-ban pl 97%-al lassabb a 4870X2 + 4870 páros, Just Cause 2-ben 70%-al. Far Cry 2-ben is kapna minimum egy 70%-ot, csak Crysis alatt szárnyal igy a masina
1680*1050
Preset: Extreme
Renderer: Enhan. Full dyn. lighting (DX10)
Advaced options:
-MSAA: Off
SSAO mode: Disabled -
-
Laraxior
titán
válasz
Gaboman #1685 üzenetére
ezt elolvastad?
vagy write only?
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Gaboman #1616 üzenetére
Bezony... sikerült is szerezni egy ilyen "kazánkát", zuhannak az árak.
najó.. csak vicc volt, még nincs a gépemben, csak sejtem hogy meleg lesz,Viszont szeretném kipróbálni a 3GPU-s CFX-et, ezért a 4870x2 mellé kéne valami, akár kölcsönbe is. Szerintetek 4890 vagy 70 legyen?
Illetve volt aki már látott 4 GPU-s CFX-et?
Ha müxik akkor mi lehet az előnye/hátrány a 2x4870X2-nek a 4870X2+48xx párossal szemben? (a hőleadáson kivül)Ebben a tesztben a 4870x2 alig skálázódik tovább ha 3,4 GPU-ra kiegészül a cfx: [link]
///
Abu85 szerint már megszünt a microstuttering (SLI-ben azért még ott van) és most szeretném megnézni 2 és 3 esetleg 4 GPU-val ATI fronton is.
Azért volt aki 58xx-vel is tudta még mérni: [link]
-
kokoato
aktív tag
válasz
Gaboman #1565 üzenetére
Utoljára teszem fel a Crysis teszteket, hozzáteszem azt is, hogy ez a vas, tuning miatt kb ezerszer halt kékhalált mire stabil lett, a driverek 9.12 óta csak egymásra vannak hajigálva !
Megvédve a cfx bescületét íme a gyengébbik BENCHMARK :Itt pedig a rendes/VeryHigh+8 AA/ :
Mostantól nem kívánok foglalkozni a cfx témával, további kérdéseket, észrevételeket "cyberkind"-nek este itt lesz !
-
válasz
Gaboman #1559 üzenetére
Konkrétan ilyen tényleg nem hangzott el..."Azért nem hinném hogy mindenki csak füllentene akinek ilyen rendszere van." Nem mindenki de ezek az eredmények fake eredmények. Még mindig jobban jársz ha hivatalos Tri-fire tesztet nézel mert ez igy nem mérvadó ahogy ezek az emberek sem...
-
válasz
Gaboman #1525 üzenetére
Szerintem hagyjuk, feleslegesen koptatom a szám ha te elhiszed az a te dolgod de egy +4870 nem hoz több mint kétszeres sebességet ez biztos! Sok a hiszékeny ember... Nem feltünö hogy csak Salgótarjánban terem 4870X2+4870...
Vegyük a te rendszered, 34FPS ha müködik rendesen a Crossfre akkor ezt elosztod kettövel kijön 17 ezután megszorzod hárommal ha tényleg 100%-on megy a Tri-fire és megkapod a maximumot: 51FPS de még ennyi sem lehetne mert nem 100%-on dolgozik a 3. kártya... Ez tiszta matek!
-
válasz
Gaboman #1520 üzenetére
A te 4870X2-öd dobott ezekkel a beállitásokkal 34 fps-t 4870X2+4870 meg dobott 70fps-t ez elég photoshop gyanus! Ezek szerint az 1db 4870 hoz 105%-os gyorsulást! És van aki ezt el is hiszi...
Max 35-40%-ot szabadna gyorsulnia és már az is nagyon szép eredmény lenne! Salgótarjánba csak ugy száguldanak ezek a konfigok...
-
-
Laraxior
titán
válasz
Gaboman #1510 üzenetére
amennyibe az én konfigom..monitorostól,vizestől,egerestől mindenestől
tény hogy a felét sem éri,mert nem tudod min kihasználni, de erődemonstrációnak nagyon ütősmondjuk ha hosszabbtávra tervez az úr, akkor Crysis 2-höz is elég lehet
#1512: ismerve az itteni emberkéket..nem nagyon tervezünk évekre
úgy váltogatjuk a hardvereket beleölve halom pénzt,mint más az alsónaciját. tapasztalatból mondom sajna. nem először fordul velem is elő hogy egy hónapban több alaplapom volt mint...VGA-król nem is beszélve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- SSD kibeszélő
- Építő/felújító topik
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Energiaital topic
- Kutya topik
- Medence topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3070 Ti OC 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- MSI RTX 2080 Ventus 8GB OC
- Asus ProArt RTX-4060 OC 8GB (PROART-RTX4060-O8G)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest