-
Mobilarena
Ati Crossfire: [link] Ha régebbi kártyád van, akkor érdemes elolvasni!
AMD Crossfire:
Új hozzászólás Aktív témák
-
fsb1000
nagyúr
Én már sokat vitatkoztam PH!-sokkal azon, hogy "kell a több CPU mag" vagy sem.
Szerintem kell. És meg is látszik a teljestményen, csak ne legyen VGA limit.
Nagyon-nagyon kevés játék van/lesz pár évig, ami 5870CF-vel VGA limites lenne, ezért csak platformlimites lehet, azaz a CPU oldalt kell növelni, amennyire csak lehetP55 + I7 860-val lesz 4+4 mag, de csak x8+x8 PCIe sávszél (ami szerintem elég)
Nyilván a kompromisszummentesebb megoldás az X58
Abba amúgy sem tehetsz i3 530-at, úgyhogy 920/930 proci. és x16+x16 Pcie sávszél.Egyébként a HT-t sokan kikapcsolják, mert laggolást, túlmelegedést okozhat, úgyhogy a fizikai 4 mag mindig jól jöhet.
Drágáb mint az i3... de ez nem tétel 5870CF mellett, nem a CPU-n kell sporolni szerintem ha valaki TOP VGA-val CFX-ezik. -
zuchy
őstag
Szerintem két HD5870-el jobban járnál. Eleve az 5970 meg a 5870 már 3 GPU...és azokat ki is kéne hajtani. Legalább 2560x1600-s felbontás való ide már. Két HD5870 CF-ben na az tutko.
Az bőven elég mindenre.
Amúgy szerintem menne az e fajta "hibrid" CF, előző szériánál is ment, ahogy írtad is... -
gombcomp
senior tag
Tapasztalataim szerint ez a "legkifizetődőbb" variáció CFX esetén,a 2X 4870- X2 pénzkidobás volt (számomra).Sajnos a 4xxx széria nem működik az 5xxx szériával együtt,
így a jövő 5870x2 és 5870 lehet azoknak akik a maximumot szeretnék kihozni az 5xxx-es
crossfire-ből. CF-combo List -
monosz
őstag
Ha van kedved,és időd a CF-el bíbelődni,akkor én mindenképpen a 2db 4890-est
választanám,mivel magasabb órajelő kártya a 4870-hez képest.Gyakorlatilag a
teljesítménye is nagyobb.Ha jól működik a CF,akkor jobban teljesít,mint a 4870X2-es.
A hátulütője a dolognak a driver.Ha az nincsen kihegyezve a CF-re,akkor sajnos olyan,
mintha csak egy 4890-ed lenne,és vannak esetek,ahol még gyengébb a teljesítménye.
A 4870X2-es kártyával ilyen probléma nincs.(legalább is szerintem)
Ha szereted a kihívást,akkor 2db 4890,ha az állandó teljesítmény kell,akkor 4870X2.
Persze,ez csak az én véleményem. -
monosz
őstag
Mindenképpen,az egy nyákon lévő 2GPU-s Vga,merthogy ezen hardveresen van össze applikálva a CF.A 2*1 Gpu-s CFX rendszerek,marhamód függnek a drivertől,innentől kezdve
a teljesítménye is azon múlik.Illetve,a játék-tól,hogy működik-e rajta a CFX.Én használtam CFX rendszert,és bizony,volt olyan szitu,hogy az egy VGA jobban teljesített,mint a kettő CFX-be! Az X2-es Vga-k nál ilyen probléma nincs! -
zuchy
őstag
Mindegyik fajta megoldás CrossFire. Ha az egy nyákon 2 GPU-s nem megy jól, akkor a 2 kártyából összerakott CF sem fog jól menni. Ugyanaz. Az egyetlen küldönbség az, hogy az X2-es VGA-k nak több PCI-E sávszél kell, de neked meg van hozzá a kellő tudású lapod.
Hűtés szempontjából érdemesebb a két kártyás megoldást venni ha van elég hely.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- !FELVÁSÁRLÁS! RTX 4090 KORREKT ÁRON AZONNAL
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- Garanciális BIOSTAR GeForce RTX 3060 TI 8GB GDDR6
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- Bomba ár! HP Elitebook 8560W - i7-2GEN I 8GB I 500GB I 15,6" FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest