Hirdetés
- Poco F7 – bajnokesélyes
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- CES 2026: A Dreame első akciókamerája apró, szétszedhető, 8K-t is rögzít
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
gamerkiller
senior tag
Na, Schwartz, várom a visszavágót.. NE KÜZDJ ELLENEM

Mutass már pár eredményt az E6600-omtól légyszike..
Amúgy egy kicsit hiányzik 
Nyisd ki a szemed, nézd meg jól a Mhz-et..
Majd nézd meg a V-ot, és szedd össze az állad..
Amúgy a Pü-re válaszolván, én hiteles adatokat adtam neked arról az E6600-ról, és képekkel alá is támasztottam nem egyszer mire képes... Ne hidd azt hogy át vágtalak, mert nálam tudta azt amihez neked most több V kell.. Tudom hogy nem mondtad azt hogy átvágtalak volna, csak én érzem magam rosszul, mert nálad nem megy annyit mint nekem..

-
mh197
őstag
Néztem, az nem lenne rossz, de csak egy darab van belőle. 3 k-ért vennék belőle kettőt.
Ha majd hűtővel menni fog a ramom 1075-ön, akkor majd kézrátételle megállapítom melyik a gyorsabb
Igazából nekem a min 1000 Mhz a lényeg a ramnál, meg hogy a procimat be tudjam lőni 3010 Mhz-re.
-
mh197
őstag
Hát nekem gyorsabbnak tűnik a gép érezhetően, ha rosszabb időzítéssel, de magasabb frekin hajtom őket, mintha alacsonyabb időzítésen, de kisebb frekin menne.
Jó, persze a proci sebességnövekedése is lehet ok, de nekem szimpatikusabb az utóbbi verzió. Majd szerzek a ramokra hűtőt (Itt is jelezném, hogy ramhűtőt keresek
), és akkor majd felemelem a feszt 2V-ra, hátha akkor vinni fogja az 1075Mhz -et a ram hiba nélkül.
Most 1000-en megy 1,9 V-al. -
gamerkiller
senior tag
válasz
gamerkiller
üzenetére
Fogalmam sincs hol vannak.. Hol vannak a gyári háttérképek? Amúgy az op az Windows XP SP 3 Winter Edition..
-
h.adam.92
őstag
válasz
gamerkiller
üzenetére
honnan van a háttered, nekem is kell

-
gamerkiller
senior tag
Hmm
Nekem alapfeszen a régi E6300-am 2940Mhz-et ment!.. Újra el szeretném mondani hogy a CPU-Z V adatai nem jók, nem tudom miért írta azt.. A Bench-be látszik az eredeti! 3220Mhz 1,45V-onNagyon jó kis procika volt, nagyon tuningos! Hál istennek nekem mindig ilyenek járnak ki

(#5989): És tényleg! Nekem se fér be a Mugen, nem tudom rárakni az oldalát..kiborító...
Old Gray: Félek kiborulsz hogy megint itt vagyok

Ezek így már elég jók nem? 0% -.-----..--.- 100% A °C-okokra vagyok kíváncsi jó e már..
Mod: Ja, és 27°C van a szobába..
-
-
mh197
őstag
Nos akkor egy áttesztelt éjszaka után itt vannak az E6300 L2-es steppinges proci eredményei:
alapfeszen a max stabil órajel 2800 Mhz, utánna fesz emeléssel, ami biosban 1,35V esetén 3010 Mhz, és 1,4V -al pedig 3080 Mhz a vlge. Az első két érték prime stabil, teszteltem, az utólsót már csak megnéztem, nem volt rá időm, hogy prime-al is teszteljem, de ez a vége, amin elindul ennyi fesszel, magasabb feszt nem akarok neki adni, de sztem 3150 fölé nem hiszem, hogy menne már.
Közben kiderült az is, hogy a "minőségi" kingmax ramjaim, amit boltban 1066 -osnak árulnak, a Giga 965-ös lapjában csak kerek 1000Mhz-et megy stabilan 1,8 V -al. Mivel nincs kedvem gariztatni járkálni, a max fesz amit próbáltam 1,9V volt, de azzal csak 1020 Mhz-re tudtam felmenni vele. Szóval úgy néz ki ramot is vennem kell vmi jobbat, hogy tudja használn 3010 Mhz-en a procit, mert az osztók miatt sajnos 3010 -nél már a ramoknak vagy 1075 -ön kellene menni, ami nem megy, vagy 860 Mhz-en, amit meg már keveslek. Szóval ramcsere jön majd.
Hőfokot tekintve idle 30-34 fok, max terhelve 2 órás teszt után 58-59 fok. Mindez 2800 Mhz-en, mivel ennyin fogom használni, míg nem lesz jobb ramom hozzá.Na most már megyek, és alszol, amennyit még lehet.! Mindenkinek jó éjt vagy reggelt, vagy mit.

-
yolan
őstag
válasz
gamerkiller
üzenetére
Szvsz sok.
-
gamerkiller
senior tag
válasz
gamerkiller
üzenetére
Bocsi, hogy 3hsz egymás után az enyém, de sűrgős lenne, mert ha sok, kapom szét és nézem hogy rendesen a helyén van e..
-
gamerkiller
senior tag
Srácok!
Egy olyat szeretnék kérdezni, hogy ennek a procinak nem sok egy kicsit akkora feszen a 100%-os terhelés alatt a 71-72°C??? Én nagyon sokallom, az E6600 ekkora feszen terhelten volt 40kb.. Igaz a ThermalRight Ulta 120 Extreme-el volt, de ez is nagyon nagy batár hűtő, többet néznék ki belőle..
-
gamerkiller
senior tag
Sziasztok! Főleg Old Gray! Nem tudom emlékezel e még rám, én vagyok az Hayha, a WR E6600 volt tulaja.. Úgy volt hogy elmegyek a 65nm-ről, eladtam a drágaságom, de mégis úgy adódott hogy csak maradtam 65-ön + még gyártót is váltottam.. Egy darabig 4400X2-vel toltam, de most szerencsére visszatértem intelékhez..
Most sem egy átlagos példányt fogtam ki, ez még jobban megy mint az E6600...

Asus P5K Premium/Wifi AP Black Pearl
Intel Core 2 Duo E6850
Gainward Bliss 9600GT Golden Sample
Maradt az 1 giga Crucial.. Ezt még vennem kell..
OCZ Modstream 450W is maradt..
320Gb F1 Samsung is maradt..
ThermalRight Ultra 120 Extreme sajnos ment, vagy még visszajön, pontosan nem tudom... Az a lényeg hogy helyette most Scynthe Mugen van.. -
mh197
őstag
válasz
old gray
üzenetére
Ismerem a gyári értékeket : [link]. Itt 61,4 fokra írják, hogy működési hő.
Efölött is megy a proci természetesen. Ezért van bennük a throttling funkció. Szépen elkezdi kidobálni az órajeleket, és úgy csökkenteni a maga hőjét.
A 85 fok nem tom, sztem az már a vége, hogy ha afölé mégy, ott már bizonytalan, hogy túléli-e a proci. De én nem is erre írtam ezeket, hanem arra, hogy mikor stabil a rendszer.
Lehet még stabil rendszert csinálni magas hőfokon is, de mi értelme? Mész autópályán 200-al, de minden kilométeren meg kell állnod, mert fellforr a hűtővíz. Melletted meg egy trabi is lehagy folyamatos 80 km/h-val
Bár igaz, elmondhatod, hogy te tudsz 200-al menni
Gyanítom az intel sem véletlen írta ki ezt a 61,4 fokot a prociknál.
Jah, és hogy jön mindez a prime-hoz: Azt tapasztaltam az említett prociknál, hogy amikor elkezd a proci throttlingolni a throttlewatch szerint, egy ideig még megy a prime, de minél gyakoribb a throttling, annál hamarabb hibázik a prime is. Szóval lehet összefüggés!

-
mh197
őstag
válasz
rumkola
üzenetére
Hát nem tom, mint írtam, volt már pár proci nálam, igaz core2-t még nem teszteltem, de majd ma este
Mindnél ugyanez a bűvös határ volt, ha 61 fok fölé mentek, már jött a throttling, utánna meg ha föntebb húztam, már annyi is volt a stabil működésnek. Persze lehetett a procit fentebb is húzni, fel tudtam vinni a hőfokot 65-68 fokig is, és még a windows is rendesen ment, minden progi futott, kivéve, hogy prime alatt kihalt 1 perc után, meg a throttlewath jelezte, hogy egy csomó órajelet elvesztek.
Lehetséges, hogy mennek 70 fok körül is, de nézd meg 70 foknál a throttlewatch-al, vicces, mert azon a hőfokon már az órajel fele sztem elmegy.
Én inkább úgy vagyok vele, hogy legyen olyan a procim, ami full gázon sem hagy ki ütemet a hő miatt, mint egy olyan, ami néha megy 100 Mhz-el többet, de esetenként meg visszaesik a teljesítmény.
A hőfokról meg annyit még, hogy egy Abit lapnál volt, amikor a korábbi biosok melegebbnek látták a procit, és utánna későbbi bios verzióban javították is ezt a hibát. -
mh197
őstag
Korábbi gépemben:
P 640-es proci 4 Ghz-re húzva, 3 winyó, 2 db 12v 10w -os vízszivattyú, 4 12cm-es venti, 3 winyóhűtő venti, 4db házventi 8 cm-es, x800xl 256/256, aminek külön 12V-os 6pines tápcsati is kell, Tv tuner, audigy2, 2x2Gb ram, plussz szokásos körítés : optikai floppy, mobil rack (néha winyó is volt benne), és mindezt egy 420-as chieftek gond nélkül vitte.
Utánna ugyanez a konfig Pentium D830-al is ment, ami meg nem a kis fogyasztásáról híres a maga alapórajelen 130W-os TDP-jével, húzva pedig 150-160 W-ot is simán lekajálta tuti.
Szerintem ezek alapján a 350-es FSP, ami talán a chieftek belsőnél is jobb, simán kell vigye a konfigod.
-
mh197
őstag
Töltsd le ezt a progit: [link]
Ezzel látod, ha throttlingol a proci terhelés alatt .

Nekem ez bevált. Amikor már throttling van, hacsak egy pici is, az már a szakadék széle, és onnan már nincs sok hátra, hogy instabil legyen a működés.
Na meg annak sem sok értelme van, hogy fel van húzva egy proci magas frekire, de a fele órajelet throttlinggal tölti, ami alatt nem csiinál szinte semmit.
-
yolan
őstag
Hmm, értem már. Én is végül valami ilyesmire gyanakodtam hogy túlmelegedett már, mikor vártam egy kicsit had hűjjön ment többet az orthos. Hát várom akkor a mugen2-őt, ez a 60 fokos határ ezzel a kis cm hűtővel betette a kaput.
Amúgy winfos alapfeszen stabil ezen az órajelen, linux is.old gray: Igen, ez a 2. leggyanúsabb amire gondoltam. Everest szerint (tudom szoftveres mérés nem mérés, de) a végén már 105W körül fogyasztott terhelve, és olyan 72A-t kapott. Kicsit meg is lepődtem, de alacsony feszen lehet ekkora áram elméletileg. Lesz cserélve a kis jószág, csak megint össze kell várni az árát a jó kis corsair tápnak.

-
mh197
őstag
-
mh197
őstag
Ha a procinak plussz feszt adsz, elindul felfelé a hő. Ha a hő megy felfelé, 60 fok fölött már throttlingolni szokott a proci, ami olyan, mint amikor ki ki hagy egy egy ütemet egy motor. (hülye hasonlat, de más nem jutott eszembe
)A lényeg, hogy a proci így próbálja a melegedését lentebb vinni, vagyis visszavesz, amikor már túl meleg a helyzet. Ezt úgy éled meg a valóságban, hogy ha már túl sok ez throttling, akkor jönnek a hibák is, és akkor meghal a prime, orthos, meg egyebek.
Ha plussz fesz-t adsz a procinak, és nem tudod komolyabb hűtéssel elvinni a hőt, akkor ez van. Próbáld alacsonyabb frekin a procit, és a gyári fesszel. Ha pedig komolyabb hűtéssel sem bírja 60 fok alatt a proci és hibázik az orthos, akkor így járás van. Nem megy annyit a proci. Először alap gyári feszen, és auto mem időzítésen, valamint alap mem feszen tologasd fentebb a proci frekijét, utánna ha megvan az a freki, amin még stabil az orthos, meg prime is 2 óráig minimum, akkor utánna lehet buherálni a proci fesszel, hogy mennyit megy még fentebb a proci, persze a hőre is figyelve, hogy 60 fok alatt légy, és ha ott is megvan a vége, utánna jöhetnek a ramok időzítései, meg feszültsége.
Amúgy pár proci már járt nálam, de nekem ez a bűvös 60-61 fok volt az, ami főlé ha ment a proci, akkor onnantól, igaz még mehet a windows, meg bármi op rendszer, de ha indítasz egy orthost vagy prime-ot, akkor az tuti hibázik már ilyen hőfok fölött. Amilyen prociknál ezt tapasztaltam eddig ezt abűvös hőfokot: ( P530, P630, P640, D830, D915)
A jelenlegi 6300-asra kíváncsi leszek, ma este kiderül, de sztem ez sem lesz másképp, mint a korábbi procijaim. Ja, és természetesen más-más alaplapok voltak, de mindnél ez a 60-61 fok volt a bűvös határ.
-
yolan
őstag
Hát ez nem az én napom volt. Adtam feszt lapnak is, ramnak is, procinak is, ment fél órát orthos alatt aztán pukk, adtam még feszt procinak, ment 35 percet, jó, adtam procinak, lapnak megint egy kicsit, a ramokat 5-7-7-24-be raktam, erre 30 percet sem ment. Val a windóz kezd szemetelni, vagy én nemtudom, közben vagy 8szor raktam vissza az f9-es bios-t, nézegettem a ramokat nem-e vannak rosszul. Most már ott tartok, hogy egyáltalán nem értem
, 1.5v-on instabilabb mint 1.3-on ugyan azon az órajelen
. Ez most nem..Viszont lett végre hőmérséklet adatom.
max 70 fok volt a vége, de akkor már 3800 körül tepert a venti, nyugalmi állapotban 50 körül állt be. Remélem a mugen2 beváltja a hozzá fűzött reményeimet
-
yolan
őstag
Nekiültem megnézni 3.5ghz-n mekkora feszen orthos stabil a dög.
A lap nem kicsit droppol, 1.36-ról 1,328-ra.. mindezt úgy hogy biosban 1.4v-on van.
Már így az elején látom, hogy kell ide a mugen2, 48-as idle hőről, gyorsan felugik 60-65 fokra, pedig 3700-on pörög a venti
Ahogy jutok elölrébb posztolok. -
syC
addikt
Hoppá: amíg vizsgáztam, ment a prime

-
syC
addikt
1 órája kaptam egy E6750-est, eddíg ennyit tud: [link] , most fut a prime 3.7-en ugyanezzel a feszel

-
mh197
őstag
válasz
h.adam.92
üzenetére
Ez p965-ben nagyon durván jó eredmény!
Ezzel már egy E6600-ast is meg lehet szorongatni tuning szempontjából. Milyen lap ez? Mivel hűtöd a lapot? Ramok milyen típusúak?
Nekem is P965 van, a dq6-os fajta a gigatól, előtte DS4 volt/van, amin elnyomtam a bios beállításokat, most van javítás alatt (bios flash)
Nem tom mit megy majd a dq6-ban a mostani 6300-s procim, mert csak csütörtök rakom össze, és a proci is a héten jött meg még. Ha lesznek eredményeim, én is feltolom ide.
-
mh197
őstag
Van linuxos Burn teszt is
, első kapcsira ezt találtam :Ebből is gondolom kettőt kell párhuzamosan indítani a full 100%-os terheléshez, de nem olvastam végig.
Lehet nyomni a tesztet.
30%-os load mellett 60 fok ?!
Az egy max terhelésnél felmegy akkor 70 fokra is simán hosszabb tesztelés után, hiába a nagyobb venti sebesség. 
-
yolan
őstag
Prime, orthos ibt kilőve, linux van, 30-as load mellett 60 fok körülire kúszott, a bios meg felpörgette a ventit.
Eddig 30-40 fok körüliek voltak maximum, most meg ez az 50 meglepett kicsit, mondjuk 27 fokos szobában, de akkoris. Na majd a mugen
jó, bevallom, kicsit baltával gumicukrot effektus.. -
mh197
őstag
válasz
h.adam.92
üzenetére
Na, ez szép eredmény! Gratulálok hozzá!
Ha egyszer úgy döntesz, hogy megválsz az E6320-tól, és nyomott áron beszámolsz bele egy sima 6300-at, akkor dobj rám egy privit, mert érdekelni fog a procid.(Persze azért nem egy év múlva, mert akkor már quad-ra fogok hajtani sztem.
)
-
mh197
őstag
-
yolan
őstag
válasz
birozoli7800
üzenetére
Üzemi hő. Terhelve ami kb egy film, felmegy 51-52-re.
Djuree: a modulon lévő matrácián rajta van
-
mh197
őstag
Nekem Premium lappal volt ez a tapasztalatom az asus-ból. Sehogy nem sikerült vele föntebb mennem.
Giga nem rossz, bár nekem még csak a 965-re volt pénzem, mert a p35 biztos jobb lett volna. Na de állítólag a DQ6 széria elhasít 425-500 fsb közt. Az meg nekem még pont elég. Tekintve, hogy a ramjaim 1066-osak.
Természetesen amint van eredmény írom ide befelé
Hűtés nálam egy komolyabb víz lesz, de feszelni nem szeretném nagyon a procit.
Korábbi 915 D-t meghúzva 3500-ra lehűtötte rendesen, max terhelésnél dual prime 2 óra után 58 fok volt a proci így.
Szóval bízom benne, hogy a takarékosabb, és sokkal hidegebb 6300 L2-est szépen fogja hűteni
-
Djuree
félisten
várjuk a release-t

nem hiszem hogy a lap a ludas, direkt tuning lapot vettem, már ami a keretből tellett. mindent lehet szabályozni rajta aprólékosan. meg én csak asus-t veszek mindig, jók vele a tapasztalatok, mondjuk a giga-kat még nem próbáltam, jókat olvasok róluk.
viszont a memó-k nem tetszenek, nem lehet őket húzni kicsit sem, pedig direkt overclock-os ramok, a gyártó oldala szerint is
még plusz fesszel sem mennek magasabb órajelen... -
mh197
őstag
Szia!
Na, végre egy szintén L2-es tulaj
Először meglepődtem, mert visszaolvasgattam, meg kerestem itt a topicban többször, többféleképp, de nem láttam volna, hogy 6300-ad lenne, utánna leesett, hogy 6400
Én a 6400- L2-ről azt olvastam, hogy azok totál antituning szériák, és még a 6300 L2 -ők is többet mennek, nem is kevéssel. Tudom, ugyanaz a mag, mind2 allendale, de ezt olvastam a neten. Talán gyártósor, vagy mittomén miért van ez így. A 2700 mondju elég karcsú a 6400-tól még így is, bár lehet, hogy nálad a lap lesz a korlát, nem a procc. Mindenesetre az fura, hogy a ramokkal játsszva fentebb tudtad vinni. Ami arra utal, hogy vmiért a ramokkal nem akar jobban menni a cumó, vagy fsb nem akar fentebb mászni. Ha jól láttam ASUS lapod van. Egy korábbi gépemben nekem pont az Asus lap miatt nem ment fentebb a proci, pedig bírta volna még, csak már a lap nem tudott több FSB-t nyomni neki.
Na, meglátjuk, én csütörtökön tudom próbálni a 6300 L2-met előreláthatólag, szóval kíváncsi leszek. A lap egy Gigabyte 965P DQ6 lesz hozzá, ami elvileg elég a proci kihajtásához, mert 425-500 FSB közt szokott ezeknek a lapokna vége lenni. Majd jól rákötök minden tápkivezetést mindenhova, még a plussz molex csatit is a duál vga ellátására valót, és meglátjuk mit hoz ki belőle.
Én 3150-et tűztem ki célul vele. Remélem összejön.(Bár már nézelődök, hogy mi legyen az utód az L2 cache nagyobb mérete miatt.
) -
mh197
őstag
válasz
old gray
üzenetére
Visszaolvasgatva 3 Ghz-et azt írták, hogy a legtöbb L2-es gond nélkül viszi. Ami kérdéses, hogy ugyanolyan rendszerben átlagosan mennyivel lehet többet kihozni a B2-ből. Ahogy nézegettem a B2-ők határa 3,5- 3,6 Ghz körül van, tehát ha egy L2 menne 3,3-on stabilan 24/7-ben, akkor az tökéletes lenne nekem. Bár a 450 Mhz-es FSB-vel is megelégednék már, ami ugye 3150 -et jelentene, ha menne stabilan hiba nélkül 24/7-ben.
A deszka amúgy sem hiszem, hogy sokkal többre vinné a procit, mert ugye a Gigabyte 965p DQ6 vége vhol 450-500 Mhz-es FSB körül van, amit még rendesen bír.
-
old gray
addikt
"Hány fok lehet vajon az L2 javára a kisebb magméretből adódó előny? "
Nem tudom, ilyen összehasonlítást még nem találtam. Szerintem tökmindegy mivel hűtőd, ha nem tuningos a cpu akkor vízzel hűtve sem lesz jobban tuningolható. Max. 24/7-re több fesz.-t adhatsz neki gond nélkül. Mindenesetre ha a 3GHz-t eléred az már szép eredmény.
-
mh197
őstag
válasz
old gray
üzenetére
Jaja, ezeket már megtaláltam.
Végigolvastam, ami itt, meg a neten a 6300-ról van,. de szinte mindenhol a B2 van kitesztelve. L2-es tesztet még eddig nem sikerült találnom. Ezért bátorkodtam megkérdeni, van-e itt vki, aki ilyet tesztelt, és neki mennyit ment max egy ilyen L2.
Tudom, hogy majd úgyis az adott példány fogja eldönteni, mennyi lesz a vége, de vmi átlag azért csak lehet, pl átlagosan 200 Mhz-el mennek kevesebbet, vagy 300 vagy 400-al... vagy egyáltalán nem húzható
.
Hőmérséklet is érdekes lenne nekem, egy komolyabb vízzel lesz hűtve, és ha ez a procc még hidegebb is, hiába nem B2, lehet menni fog azért. Hány fok lehet vajon az L2 javára a kisebb magméretből adódó előny?
-
mh197
őstag
Sziasztok!
Van itt olyan, aki tuningolt már E6300 -as procit L2 steppinggel? Tapasztalatok?
Mennyivel jobb/rosszabb hőben/frekiben mint a B2 , ha van tapasztalat, és összehasonlítás?
Asima L2 tuningról is jöhet infó, minden érdekel!
-
Djuree
félisten
áá nem megy ez sehogy
adhatok én ennek bárhova plusz feszt.2700 a vége, de már ennek is 1,45V kell, 1,4V-on hibát ad az orthos

-
Djuree
félisten
-
yolan
őstag
Hmm, érdekes.
A domináid ennyire szarul mennének
Nekem cl5-ben 2.3v on 1170mhz körül mentek.
Én lehet a ramokat beállítanám egy olyan 2.0v-ra, cl5-be, és 800mhz-ig vissz osztanám, hogy biztosan ne a ram legyen a rudas.
A p45-ös chipnek 1.1v az alapfesze, a p43-asnak szerintem valamivel alacsonyabb, de nem tudom pontosan, 1.0 és 1.1 között, ha 1.1-re állítod valszeg a 400mhz-s fsb-ig nem lesz vele gond, ha mégis akkor emeld egyértelműen.
Ha már fsb, a 2.7ghz-t milyen beállításon érted el?
Az auto-n való 800-asnak látás szerintem abból adódik hogy jedec szerint 800mhz a vége a ddr2-es szabvány ramoknak, kézzel kell belőni az 1066-ot, vagy pl epp (xmp) profillal. -
Djuree
félisten
na most kihámoztam belőle 2.7-et
de kell az 1.45V. igaz így sem melegszik csak minimálisan. így úgy néz ki jó.úgy néz ki a ram nem bírja, de még az 1066-ot sem, pedig ezek 1066-os ramok, és elvileg tuningramok
pedig adtam nekik plusz feszt is próbából, a maxot, 2.3V-ot, de így sem.
ahogy vettem lejjebb a ram órajeleket, úgy egyre több ideig ment hiba nélkül az orthos.eleve a lap auton csak 800-asnak látja a ramokat. ez miért van?
chipsetnek mennyi feszt érdemes adni? azt sem tudom mennyi a chipset alapfesze
az everest 1.1V-ot ír chipset fesznek. -
Djuree
félisten
az meg a másik, hogy sehol sincs leírva mennyi ennek a proccnak az alapfesze, még a qrva intel honlapján sem

-
Djuree
félisten
hát úgy néz ki kifogtam egy antituning e6400-at
2500 fölött nem hajlandó menni, még fesz emeléssel sem.
pci frekit mennyire lőjem be? 100hz?
van rengeteg beállítás, majd még próbálkozok. -
cspeti92
csendes tag
E6750 esetén a G0 stepping tuningosnak számít?
-
Arkar
aktív tag
válasz
hajnalbros
üzenetére
Normális!

-
hajnalbros
tag
Ja igen és Intel TAT-tal monitoroztam a hőket !
-
hajnalbros
tag
Kérdeznék ! Giga X38 DS4 + E6400 @3.2 1.35V Vcore + 0.1 V az FSB-nek , hűtve Xigmatek S1284-gyel. Idle ben a magok 38-40 fokosak. Terhelés alatt (Prime, max heat) 60-65 fok . Ezek az értékek szerintetek magasak vagy normálisak ?
-
cartzje
csendes tag
hello!
Az mitől lehet hogyha húzom a procim(E6600) akkor játék közben változtatja a szorzót 9x ről 6x re. Alapon nem mozog játék közbe csak ha húzom. alaplapom GA-P35-DS3R a többi benne van adataimba. köszi előre -
Djuree
félisten
hello.
vettem egy e6400-es proccot. még nem raktam gépbe.
szeretném tuningolni, min. 3ghz-re, de ha bírná jó lenne akár 3,5ghz-re is
szerintetek mennyit tudok kisajtolni belőle?
asus p5ql-pro lapban lenne, 1066-os corsair dominator ramokkal, brutál léghűtéssel.L2 steppinges a proci (SL9T9 a száma). ez jó? tuningos stepping?

-
syC
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- CES 2026: újraértelmezte a billentyűzet fogalmát a HP
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Nintendo Switch 2
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3920
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11500 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Zalman T4 Plus be quiet! 600W
- Samsung Galaxy S20 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Amúgy egy kicsit hiányzik 

, 1.5v-on instabilabb mint 1.3-on ugyan azon az órajelen