Hirdetés
- IFA 2025: Ott üti az S25 Edge-et a Tecno Slim, ahol fáj neki
- IFA 2025: 300 wattos mobilakkut villantott a Sharge
- IFA 2025: Csúcskategóriás funkciókat kínál az EarFun új fül- és fejhallgatója
- Műholdas kapcsolatra is képes a Huawei MatePad Mini
- IFA 2025: NXTPaper kijelzős Ultra telefon és gyerekóra a TCL-nél
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- IFA 2025: Ott üti az S25 Edge-et a Tecno Slim, ahol fáj neki
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
Új hozzászólás Aktív témák
-
Trident28
tag
Sziasztok!
Próbálkozom a tuning-al, de nem igazán merek "komolyan" belevágni....
Ha tudnátok egy kis segítséget adni, azt nagyon megköszönném!!!
A konfigom: Gigabyte GA-EP35-DS3(rev:2.0); E6600 proci; Spire Bluestar 1000 hűtő és Samsung 2gb CL5 800MHZ Ram. Mit lehetne ebből szerintetek kihozni!? Próbaképpen ment nálam 2,6-on tartósan(FSB-Ram ráta piszkálás nélkül 867MHZ-en(5-6-6-20)-alapfeszen-proci külső:max 52 fok hajtottan) és 2,8-on pár percet(10:8 aránnyal 780MHZ (5-5-5-18)-Auto voltage controllal-Külső:max 55 fokon). A mag-ok 54 fok 2,6-on és 59 fok 2,8-on... Szerintetek vinné a 3,0-át 10:8 aránnyal stabilan?? Az Auto voltage controlt azt hanyagoljam vagy mit és mennyit érdemes ezen állítani??? Köszike előre is!! -
Miti83
tag
válasz
noskill56987 #6998 üzenetére
Szia!
Nézz be ide: [link]
Pár hasznos dolgot megtudhatsz.Kicsit kevésnek tünik nekem az a spire.
-
noskill56987
csendes tag
Hello! Nem tudom már néztem így hűtőjét de ott a spire feliraton kívül típus nem láttam hogy fel lenne írva.de megnéztem iponon spire hűtőket
http://www.ipon.hu/webshop/product/spire_diamondcool_ii_sp741b3_u/32603erre hasonlít a legjobban
Amugy ott a voltage controlnál minden Auton van.. nem lehet hogy magától veszi felfele magasabbra és azért melegszik?
-
Miti83
tag
válasz
tal-garius #6995 üzenetére
Igen!
várjuk a tuningeredményeket, ha van rá hajlamod
-
Miti83
tag
válasz
noskill56987 #6993 üzenetére
Az sok egy ilyen procinak
, megpróbálhatod alulfeszelni a procit de az igazi megoldás egy jobb hütő lenne. Pontosan milyen procihütőd van?
-
Miti83
tag
válasz
tal-garius #6989 üzenetére
Szia!
A régi E6700-nak [link] dupla annyi L2 Cache áll rendelkezésére. Ezt nem nagyon lehet megérezni a mindennapi életben. Azt viszont annál inkább hogy magasabb az órajel ennél amit te kaptál [link], valamint újabb konstrukció, 45nm-en készült darab, kisebb fogyasztás alacsonyabb hőtermelés.
Alap sebességben gyorsabb mint a régi E6700, hogy tuningban mit tudhat? Azt majd kideríted. -
Miti83
tag
válasz
noskill56987 #6986 üzenetére
Szia noskill!
Everest nevű programot tedd fel, lehetőleg valami crackelt változatot ami aktiválva is van. Hőmérsékletméréshez még tedd fel azért a Core-Temp vagy Real Temp progit.
Szerencsés vagy, mind a lapd és procid is tuningbarát. Mi több, valószínüleg feszültségeket sem kell emelned a BIOSban.A procid szorzója 7x-es, alap FSBje 266. Tehát BIOSban amit át kell állítanod az az FSB, ezt esélyes hogy minden további nélkül 400ra beállítod simán fog menni. Az új FSB beállítással 7x400, 2,7Ghz lesz az órajeled. Ezzel még felfelé játszhatsz. Mielőtt mentenéd a BIOSt át kell állítsd a memória sebességét, mert a megemelt FSB megemeli a RAM sebességet is, emiatt biztos el se indulna szegény gép. Törekedj egyelőre a gyári értéket adni a ramnak, csak Mhz-et állítsd át. Ezután mentheted a a BIOSt. Ha minden kerek és Windows bootol akkor nézd meg a hőmérsékleteket, proci ne menjen terhelés alatt 60fok fölé ha nem muszály, alaplap max. 45-50 szerintem, én mondjuk nagyon hűvösen szeretek mindent.
Orthos nevű programmal tesztelheted a stabilitást, illetve ott menet közben eléri majd a max. hőfokot minden. A progin belül Blend-Stress CPU and RAM, Priority 9-est állíts, és kb 20percig menjen. Ha hibát jelez akkor kell +feszültség a CPUnak, nézd meg Core Temp-ben a CPU VID-et, ez az alapfeszültség, max. 0,1V-al menj felé, de csak ha nagyon muszály és nem melegszik a proci agyon. Tehát az 1,35VID procit BIOSban max 1,45Vre állítanám, de valószinüleg nem kell feszt emelned.írj ha van valami...
-
tal-garius
aktív tag
Hi. Rendeltem egy core2duo e6700-as procit, és helyette egy dual core e6700ast kaptam. Kérdezném van e sebességben különbség (core2duo az 2,66ghz a másik meg 3,2ghz).
-
silbak
csendes tag
Üdvözlök mindenkit!
Egy kis infót szeretnék kérni tőletek.A témában abszolút zöld vagyok,de ha valaki válaszolna talán még én is megértem.Egy core 2 duo 6420 as procim van.Semmi bajom nincs vele,de kíváncsiságból letöltöttem a CPU-Z-t.A program szerint 6x 266.6 on vagyis 1599-en megy a vas.Mivel nem értettem elindítottam egy programot.Utána 8x266 ot mutatott,vagyis ez annyi mint aminek kellene lennie.Azt szeretném kérdezni,hogy ez igy jól van -e,vagy valamit én állítottam a windows-ban,vag a bios -ban.ASUS p5ql/epu alaplapom van. Vagy ha valamit elpiszkáltam hol lehet ezt kikapcsolni,vagy ez igy működik helyesen?Előre is köszönöm a választ!Sziasztok. -
Arkar
aktív tag
-
noskill56987
csendes tag
Hali! Szeretnék tőletek kérni egy kis segítséget a tuningoláshoz.
Gigabyte-g31m-esl2 v2 alaplapom
Intel Core 2 Duo E6300 1.86ghz + Spire Hűtő
2x1GB hűtőbordás Geil CL5 ram
GA 420w tápÉn olyan 2.8 vagy akár 3ghz re gondoltam hogy fel kellene húzni(úgy hallatom ez a proccesszor típus nagyon jól tuningolható)
Esetleg ha szükséges a segítség adásba csinálhatok egy képet a biosbol mik a lehetőségek!
Köszönöm szépen előre is a válaszaitokat,remélem kapok segítséget tőletekja és ez nem teljesen ide tartozik de ha valaki így tudna segíteni az jó lenne... a lényeg az hogy van egy hűtő a gépháznál is de az viszont nagyon hangosan szól amikor működésbe van és valamivel kellene szabályozni hogy gyengébe legyen(fülesel játszok de még úgy is hallom a hangját.P)..amúgy szükségem meg lenne rá mert jól elvezeti a hőt a gépből
-
Miti83
tag
És még egy kérdés:
Megy a 6420as szerinted 450+ FSBn?
-
Miti83
tag
-
Miti83
tag
UP Látom haldoklik a topik.
Egy kis kedvcsináló! [link] A régi lapok régi procikkal azért még tudnak ezt azt, alacsony költség, nagy erő!
(léghűtéssel)
Szerk.: 25dBA alatt
-
Davzone
senior tag
Tud valaki abban segiteni hogy kideritsem mi a különbség a különböző tipusu e6300ak között?
Itt találtam egy részt ahol mindegyik szériaszám jelen van:
[link]
De érdekelne hogy ez a stepping dolog mennyiben befolyásolja a teljesitményt?
Ilyenek vannak forgalomban: SL9SA, SL9TA, SLA5E
Mi lehet ezek között a különbség?kefizor: Nekem volt egy e6300am régen ugy 3 éve ami alapon ugyan ugy ment mint egy másik,viszont 350es fsb-n már 127fokra ugrott primeal,kb5percet ment azonnal elis adtam irodai gépbe,fesz pedig csak minimálisan volt emelve.Ellenben egy ugyanolyan e6300-am(egyszerre rendeltem) ment stabil 4000et 70fok felett nem volt pedig csak levegővel volt hűtve igaz asus striker extreme lapban volt ami nemvolt egy olcsó darab.
Lehet csak pont egy rosszabbat fogott ki a kolléga és ezért melegszik neki extrém módon.
Lehetséges hogy az északi hidnak kéne még adni egy kis feszt,de ha nem birja a proci akk sajna ez van. -
Arkar
aktív tag
válasz
sonaj0203 #6977 üzenetére
Valószínüleg, (de ehez tudni kéne a proc hőfokát nem csak a magokét), sz@r a szenzor vagy a lap ír ki hülyeséget!
Nekem is volt P5B, E2180-sal, 113fokos CPU-hőmérséklet, a magok meg 60-59fokosak voltak everestel mérve teljes terhelésen orthos-szal, nekem sem indult újra, sőt stabil volt 3000-ren.De 113-fokot csak orthos,prime alatt produkált, normál használatba sose írt ki ilyet.
Itt a cégnél is van olyan régebbi ASUS amiben az pentium 531-es 100 fokon indult
, és azóta is úgy megy, hogy mennyi a valódi hőfok? jó lenne tudni!
-
válasz
sonaj0203 #6977 üzenetére
Mivel nézted a hőfokokat? Maghő volt, vagy TCase? Ha ugyanazzal a progival nézted a hőmérsékletet, mint renderelés közben, akkor valszeg az lesz, hogy nem a túlmelegedés indul újra a gép, hanem vmi más instabil. Mivel, ha jól látom, eddig csak a CPU szorzójának variálásával változtattad az órajelet, lehet meg kéne nézni, hogy tudja-e a lapod a jelenleg beállításokon a 400MHz-et.
-
sonaj0203
aktív tag
Na túl vagyok egy Intel Burn Testen
Csökkentettem a cpu vcore feszt 1.25-re, a szorzó maradt 6-on, tehát 2.4ghz-en a proc.
A standard teszt lement, de végig a stop gomb felett remegett a kezem, mert közben bizony 107 fokot is elért a két mag
, de nem indult újra a gép
Lehet ez csak nekem meglepő?Akkor ez most mit is jelent?
-
sonaj0203
aktív tag
Köszönöm
Akkor most ott vagyok ahol kezdtem, hűtő csere nélkül min lehetne, kellene állítanom, hogy ne melegedjen ennyire.
Felhúzni könnyű volt, mert csak követtem az utasításokat a p5b fórum 1 hsz-e alapján, de hogy csináljam óvatosan visszafelé?Mondom csak kicsit vagyok láma
-
válasz
sonaj0203 #6972 üzenetére
Tartósan nem használnám 70-75 fok fölött. A gond szerintem a gyári hűtővel lesz, de azért nézd meg a hőmérsékletet néhány másik programmal is, azok mit mutatnak (Everest, RealTemp, stb.) Az a tény, hogy ugyanazon hőfok mellett nem dől be a rendszer 2.4-en, de 2.8-on igen, arra utal, hogy más, vagy más is instabil a konfigban. Ettől függetlenül a CPU hőmérsékletével mindenképp kezdj valamit, mert a 85 fok nagyon magas.
-
sonaj0203
aktív tag
Köszi
Igen azokat a feszeket adtammeg. Eredeti Gyári hűtővel hűt.Pasztához nem nyúltam, a venti tiszta, kifújtam a port. A házam mindkét oldaláról le van véve az oldala, szerintem elég jól szellőzik.
Tegnap este még rendereltem egy párszor, figyeltem a hőt kb 85 fok után először kék képernyő, alul vamit számolgat aztán újra indul a gép. 2,8ghz 7-es szorzóval és a már tárgyalt beállításokkal.A cpu mindkét magját ilyenkor 84-97%-ba használja.
Később lentebb vettem a szorzót 6-ra többit hagytam úgy ahogy írva van. Így lett 2,4 cpu teljesítménye, a hőmérséklet nem igen csökkent, de ennek ellenére több óráig bírt renderelni 85 fok mellett is, nem volt újra indulás.
Merjem így használni?Köszi a segítséget
-
válasz
sonaj0203 #6970 üzenetére
A P5B topic 1. hsz-ában található feszültségeket adtad meg? Mivel hűtöd a procid? Paszta? Venti tiszta? Milyen a házad szellőzése? Egész biztosan stabil a beállításod? A kékhalál nem kifejezetten a túlmelegedésre utal. Renderelés közben folyamatosan figyeld a CPU értékeit és a magok hőmérsékletét, hogy a 85 fokot elérve visszaveszi-e a proci a szorzót és a feszültséget! Amikor eléri a gyárilag megadott max üzemelési hőfokot, a védelem visszaveszi a CPU teljesítményét, azt CPU-Z-vel tudod követni, ha tovább melegszik, akkor egyszerűen lekapcsol, majd újraindul a gép, legalábbis én hasonló helyzetben még sosem tapasztaltam kékhalált.
-
sonaj0203
aktív tag
sziasztok!
Segítenétek egy kis tanáccsal?
A minap megrántottam kicsit a E6300-asom 1,86-2,800-ra az alábbiak szerint:
[link]Asus p5b alaplapom van.
Nem is volt semmi gondom, amíg el nem kezdtem renderelni egy HD videot, kisidő után kék halál újra indít stb.
Rájöttem a coretemp-el, hogy kicsit túl melegszik ilyenkor a proci kb.80-85 fokra is.
Alap használatnál kb.52-54fok.Kérdésem mit kellene lentebb állítanom, hogy ne melegedjen ennyire?
2,600-nál is így melegedne?
Hogyan csináljak mit?Csak egy kicsit láma
Köszönöm ha segítetek -
cajn
tag
Üdv lenne egykét elég fontos kérdésem.
Itt a konfim elsőnek:
Alap: MSI P45 Platinum
CPU: Pentuim Dual Core E6300 2.8GHz
Ram: 2x1gb ddr2 1066
VGA: Gainward HD4850 512MB
Táp: FSP Bluestorm 2 400wattKérdés: A CPU-z ban nem ezt a cpu nevet írja hanem Intel Pentium III Xenon. Ez mért lehet?
Másik: Az everestbe nem tudom megnézni azt se hogy milyen hőfokon van az alaplap se a proci és még azt se hogy milyen ram van a gépbe és hány MHZ-n fut sőt még a lapkészletet sem. Ez mitől lehet? -
TcK-BOY*
tag
Sziasztok egy c2d E6300-at mennyire lehet húzni?
esetleg egy kis feszemeléssel, de ehez az kellen, hogy valaki aki ért hozzá megírja nekem, hogy mit mennyire emeljek, ezzel a progival tuningoltam fesz.emelés nélkül. ASRock OC Tuner [link]Valaki segítsen pls, akár PMben is.. Fontos, nem gyári hűtése van, hanem egy CoolerMaster Hyper TX3-as
Várom a segítőkész embereket. Köszönöm előre is. ^^
-
Arkar
aktív tag
-
Arkar
aktív tag
A prociból kihozható átlag 3300MHz, jó proc u.a. mint az E6600-as csak 7-es szorzó maxal, általában fsb-limites 475-nél, amelyik nem az viszont képes stabilan akár 3500-3600-ra is.
Nekem p35-ös MSI-m van azok jók , P45-öt nem nagyon ismerem msi-be, kérdez rá a lap topikjában, azt tudom hogy a p35-neo2-fr az 530-as fsb-simán bír, egy alacsony szorzós procinál ez jelenthet előnyt!
-
kefizor
tag
hali,
Esetleg valaki hajtott már E6400-at 400FSB fölé egy ASUS P5Q DELUXE lapban? Nekem valamiért nem sikerül fölé tornáznom sehogy... 401-nél már bootnél kék halál, hiába tolom feljebb/lejjebb a ram frekiét, akkor is. A 400FSB is csak úgy megy, stabilan, hogy auto feszt kap, ami 1,446. Aki esetleg tudna segíteni,annak nagyon örülnék. -
cajn
tag
Üdv mindenkinek erről a prociról mi a véleményetek Intel® Core™2 Duo Processor E6320
Ilyen procit akarok venni egy ilyen alaplapba:MSI P45 PLATINUM/ZILENT
Mennyire húzható? -
Arkar
aktív tag
válasz
round3r #6956 üzenetére
A képen a ram FSB arány 1:1, ha emeled az FSB-t a ramm is vele megy pl.: 410 fsb, akkor 1:1 arányban 410-lesz a ram is!
Ha nem tudod mit megy a ramm akkor először azt nézd meg, pl.a procinal választasz egy biztos sebességet 333X8, a rammot pedig elkezded felfelé osztani, 1:1,2, 1:1,25, ... amedig van boot adig bírja a ram, vagy addig amíg ki nem fagy a win. .
De csinálhatod úgy is hogy a szorzó a procnál fix.(pl.:8) és a ram szorzó is(pl.: 1,25) és utána ötös lépésekben FSB emelés 333,338,343....Ennél a lapnál nem tom elképzelni hogy nem lehet 1:1-ben hajtani a procit és a rammot, nem egy ember csinált vele 530 fölötti fsb 1:1-es osztással(persze ehhez kellet egy 1066-os rampár is, vagy olyan ami megy 1066-t)
-
SlacaHUN
csendes tag
Sziasztok! Tuningolni szeretném a procit... Segítségeteket kérném kezdő vagyok e téren!
Config:Alaplap: Asus P5Q pro
Proci: C2D E6400
VGA: geforce 8800gts 320mb
RAM: Kingmax 3x1gb ddr2 800mhz
Táp: Soly Tech Sl-8400btx 400W
HDD: Samsung 320GB
Cooler: Zalman CNPS7000C-AlCu -
Arkar
aktív tag
válasz
svedmalac #6951 üzenetére
Kis tuningra még egy g31-es is oké, de ha komolyabban akkor inkább p35, p45-öt alá, max oc-hoz kell egy olyan lap ami tudja az 500-as fsb, (én elfogult vagyok, de eddig ami biztos , hogy a giga p35-sök, és az msi p35 neo2-FR/platinum , abit p35E/p35 biztosan tudja, én asusban csalódtam)
De itt biztosan segítenek!
-
svedmalac
tag
Szeretném kérdezni, hogy E6400-hoz melyik lapot javasolnátok?
Lenne egy kis tuning is...
Alapvetően az ASUS-szal szimpatizálok, de ha van jobb ötlet, jöhet.
A lapot használtan venném, max 10-12-őt szánnék rá.Bocsi, ha már volt ilyen kérdés, de annyi a fórumos anyag e témában is, hogy 70 éves lennék, mire végig tudnám olvasni.
-
MedMike
csendes tag
Bocsi a rossz helyért
és köszi a választ
-
Arkar
aktív tag
válasz
MedMike #6948 üzenetére
Ez lesz a topik ahol tudnak neked segíteni!
-
MedMike
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Core2Duo E4700 procim (2,6 GHz) és azt szeretném megkérdezni, hogy nem-e tudja valaki, hogy mennyire lehet felhúzni. És ha ért hozzá megköszönném, ha el is magyarázná hogyanElőre is köszönöm !
-
Arkar
aktív tag
válasz
gainwardgs #6945 üzenetére
Teljesen rendben van az 55oC-max, szerintem maradhat.
Amúgy meg szép eredmény jól megy! -
gainwardgs
veterán
E6600 @ 3.4 ghz max volt 1.3500, hőmérséklet max 55 fok , prime stabil, ez igy mehet 24/7-be???
-
janihunk
senior tag
Én nem tom hány KG lehet
De amúgy egy Ati 5670 re akarom cserélni majd amin nincsen PCI csatlakozó simán az alaplapból vesz fel feszt max fogyasztása 65W a jelenlegi 45W ot eszik. A mostani procim 98W maxon mer 90nm-es. Ha lecserélem az E6320 ra az 65nm és 65W ot eszik egyből átmehet a GPU ra majd az a majdnem 40W amit a proci cserével nyerek.
-
Arkar
aktív tag
válasz
janihunk #6940 üzenetére
OKé! most elég, kérdés ha le terheled: jobb VGA, O.C. a procin akkor kell a stabil 12v a lapnak és az Amper, na ott fog eldőlni a tudása elég lesz-e? az a baj a codegennel , hogy a feszültségek ingadoznak nagy mértékben ez káros lehet az alaplapra és a + 6-8-tűs VGA-ra én ilyenben inkább nem kockáztatnék! De lehet hogy elég lesz, csak javaslom!
A giga kb 1kg, a codegen? -
Arkar
aktív tag
-
Arkar
aktív tag
válasz
janihunk #6934 üzenetére
Elég lesz egyenlőre az Alpine 7-is, hát nekem egy 9-es szív befele egy 8-as fúj kifele, egy 12-es dolgozik a procra és a csipsetre oldalról valamint egy 8-as a VGA-ra szintén oldalról! így a cpu a freezer 7-tel 50-52-fok max terhelésen melg időben.
Nem nevetlek ki nekem is volt TUalatin (p3) konfig GF2-vel amikor már mindenki Most wandted-ezet nekem meg maradt a kemény diavatítés a carbont már s478-on játszottam
-
janihunk
senior tag
Egyenlőre Alpine 7 gt de minden képpen valami ilyesmit szeretnék: klikk
Csak 2 ventivel (kék ledes) az egyik venti ami a gépház hátujára néz az szívná a levegőt ami a gépház hátulján van venti az tolná ki a másik ami a bordán van a gép eleje felüli meg fújná. Ez így hatásos megoldás lenne?Végül is ami játék megy majd rajta az a TDU 1 meg majd a 2 ha kijön meg az NFS World.
Muszáj vagyok áldozni rá mert a jelenlegi konfigomon szaggat a youtube 720P ben (ne nevess légyszi).
-
Arkar
aktív tag
válasz
janihunk #6931 üzenetére
Hát 400as FSB-ig oké a lap, de nem ártana valami p45, p35, a Geil-ram az nem lesz korlát egész 533-ig,
Ha játékra használod akkor majd később érdemes 4gb-ram, de persze ez függ a kerettől, + (428x7) 3,0 Ghz kellhet ha ATi a VGA, tovább nem nagyon van értelme emelni nem lesz nagy a gyorsulás játékok alatt!
Hűtés ? -
-
Arkar
aktív tag
-
Sziasztok.
Azt szeretném megkérdezni,hogy az E6300 ból melyik a2-8ghz-es?Melyik az 1.8ghz-es? a dual core,vagy a core2 duo?Mert teljes belezavarodtam és lehet nem jot vásároltam mert nem tudtam hogy ebböl a tipusból 2 féle létezik
Az eladó sem mondta én meg megnéztem tcsak igy E6300 és mindenhol 2.8ghz-et dobott ki igy megvettem.Most meg itt idegeskedek valyon melyiket is vettem?:S
-
janihunk
senior tag
Sziasztok most szeretnék proci venni és kinéztem ezt: E6320.
Nah most ebből léghűtéssel menyit lehet kihozni? Láttam you...-on hogy 2.8 akat is megy. Nem játékra kel de azért jó lenne egy 2.4 2.5 re felhúzni. -
Arkar
aktív tag
válasz
barnam_ #6920 üzenetére
Rég látalak
mere jártál?
Volt egy picit több is(3845), de azt nem sikerült validálni, a ramok nem bírták, az biztos hogy nem egy FSB-vallos példány!
De engem is meglepett, az E6600-nak kelett ehez 1,54volt, akkoriban egy helyről jött mind a kettő (6600,6320) nem rég cseréltem a 6600-ra ismerősömmel + kaptam egy VGA-hűtöt , szerintem nem volt rossz bolt, viden u.a. tudják csak 0.09 voltal kevesebb a 6320 -javára. -
jgrg
tag
Sziasztok
A gépem e6550, 2Gb DDR2 800Mhz, Ati5770, Asus P5B; órajel 333 Mhz volt, most felhúztam 366-ra (2,66 GHzen stabilan megy a proci, nem fagy, stb).
A problémám, hogy igazából jobb lenne egy gyorsabb proci, de nem szeretnék alaplapot cserélni, meg memóriát, stb.
A teszteken azt láttam, hogy a core 2 duo és quad között igazából nincs akkor különbség (tudom, hogy 2 maggal több, de azt a progik nem mind használják ki), csak az órajel, ami igazán számít.
A 2 megoldás amin gondolkozom:
1. Még feljebb húzni a procit. Tudja valaki meddig húztható a 6550? Fel rakhatom az órajelet 400-ra? Normál ventillátoros hűtésem van... Hol látom, hol a határ (mielőtt megfőzpm a procit)
2. Venni egy 775-ösbe való procit. Tudja valaki hol lehet ilyet jó áron venni, esetleg a meglévő beszámításával?
KÖszi:
gergő -
Arkar
aktív tag
válasz
squallzell #6914 üzenetére
Mire akarod használni, mennyi cash van rá, tuning lesz-e ?
-
squallzell
csendes tag
Sziasztok!
Tudna valaki nekem segíteni?Egy új procit szeretnék venni......Jelenleg egy ASUS P5KC alaplapom van.Melyik proci lenne a legjobb????
Előre is köszike.... -
-
tzoli986
tag
400as fsb-n bebootol a win7 de orthos hibázik.
1,45v feszt kapott a cpu vtt nem tudom mi.a procinak nem adtam feszt ha erre gondolsz,mert 6-os szorzóval is ugyan azt produkálja ami pontosan 2400mhz viszont alacsonyabb fsb-vel 7es szorzóval gond nélkül megy a 2400mhz.
mindegy nem szenvedek vele tovább szerintem.az alaplapot eladtam holnap postázom a proci pedig meg van hirdetve itt ph-n.
vettem helyette egy E5200at és egy p35-ös gigabyte lapot.köszönöm a segítséget majd jelentkezek még úgy is ha meg van a másik alaplap proci páros. -
dethroner
veterán
válasz
mar1boroman #6897 üzenetére
Pénzmozgás nem lesz, simán csere? 2 dolgot nem értek. Első, hogy tápot mi a búsnak cseréltek? Szerintem hangos lesz az a 2x8 cm-es hűtő a tápban. A második, hogy a csere partnerednek mi a biznisz ebben a cserében?
-
Arkar
aktív tag
válasz
tzoli986 #6903 üzenetére
Hát még egy picit adhatsz neki 1,4-1,45-ig. Nekem is volt egy ASUS P5B(965-ős)-m az 390-ment, Pentium core duo E2180-nal, P35-ben 400-át ment, de ott a proci volt valos, esetleg át lehet a chipsetet pasztázni az is segithet!
Ha nagyon kell a 3GHz akkor vagy lap csere P35-re, vagy nagyobb szorzós proci E6600, E6700 pár ezer forint ráforditás!
-
tzoli986
tag
0,1 voltot adtam az alaplapnak,de nem mondanám,hogy bármit is javult a helyzet.bootolás közben kékhalál olyan 360-370es fsbtől.a ph-s tesztben ezzel az alaplappal fesz emeléssel 450es fsb-t is elértek.nekem fesz emeléssel is ugyan azt tudja mint emelés nélkül.a bios frissítéssel szenvedek csak nem tudom megcsinálni,mert miután windowsban megcsináltam a rendszerindító flopyt nem fér rá a bios.már megőrülök tőle.218kb hely hiányzik mindig.
-
tzoli986
tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Villanyszerelés
- Elektromos autók - motorok
- E-roller topik
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Bibliai bőség a Tesla negyedik mestertervében
- Megreformálja az otthoni AI-t a Framework Desktop
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Ryzen5
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS C246M i5 9400F 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 Super 6GB Zalman N4 Zalman 600W
- Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 256GB 13.3" FHD magyarbill 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3035, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest