Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
schwartz
addikt
válasz
*HaYha*
üzenetére
Ááá nálam nem jonnek be a kepek...
Na vájácsak mert jovok en is nemsokara egy E6700-al. A tuti az, hogy alapon majd jol leveri a Te procidat... de gyari frekin legyen az is.
Ha nem sikerul huzni, majd konyorgok Keldor-nak, hogy adjon el nekem is valami ubertuning procit. (Mondjuk azt az E6850-et
) -
*HaYha*
aktív tag
-
Rushbácsi
tag
Hali Guruk!
Szerintetek ez milyen eredmény egy C2D E6420-tól?
Biosban 1,3375 V-ot adtam a procinak.
Hőmérsékletek szerintetek jónak számítanak?
Választ előre is köszi
Üdv: Imi
Jah és a kép: [link] -
*HaYha*
aktív tag
All: Nem néztem
Csak addig volt így, amíg képet csináltam róla, 1,5V fölé pedig nem fogok menni 
-
*HaYha*
aktív tag
-
lipi67
nagyúr
Félreértettél!Amit Te nézel a z a Fő (20+4 tűs) tápcsatlakozója s a +12Vot a cpu mellett adja le ott van egy 8pines csati(vagy négy..-sajna)Na Ide jön a 4+4-es csatija..Ez nem 20+4 +4 !!!!!!!!!![link]
S nagyobb prociknál ez a +12V-os 4+4-es nagyon fontos,hogy bika legyen!!! -
*HaYha*
aktív tag
Bőven elég nekem ez a 3600MHz.. Sőt... A tegnapi csak csupán kíváncsiskodás volt

Nekem nagyon bejön ez az E6600.. Egyenlőre nem kell jobb, VGA limit van.. Most azon ügyeskedem hogy elvigyék, srác azt mondta még várni akar. Monitor is jó lenne még, bár az ha minden jól megy akkor onnan lesz tőled
-
lipi67
nagyúr
Nincs jó memóriám,de emlékszemvalahol beszéltünk AMD_ről,rémlett valami.Hát üzletelni azt tudsz
!Milyen az a 965-ös deszka???Nálam működik abitnál simán.RMClock-ot haszáltam én is,na az nem,ha a szorzó más.Tuti lapfüggő az egész.Sajna ilyen tapasztalatom nincs,én szemellenzős Abitos vok,még hatudom is,vannak más lapok is(ez meg nem is lesz..)
A melósbulit nem értettem különben.Most se
Vadul elgázoltad az alaplapodat és elgörbölt a kerék?
Még jó,h cég állta.Megyek én is oda melózni.

-
lipi67
nagyúr
DS3..necces.Bár nem csak ettől függ.Attól is,hogy mi ül benne!Nálam MCH kért egy keveset,ICH sose kap mert ront..s 6320 alatt 517-et vitt(ramok korlátoztak mert 800-asok s 1:1-be 1034volt a vég),8400-alatt 512volt a max,de itt a proci kérne még feszt,de 1,505V -nál többet nem mertem.S ha viszi-viszi.Tápot nyomhatja meg,s dolgozik a deszka,de 500 most teszt vagy örök..mind1.Szerintem MCH 1,41V és ICH 1,55V a max.Ha ezen nem viszi,vagy más a hiba,vagy wallos..
-
keIdor
titán
válasz
*HaYha*
üzenetére
Olvass visszább, írtam, hogy mennyi kellett annak a procinak 4GHz-hez, de vigyázz, mert azt vizzel vitte. Mivel ott hidegebb, ezért kevesebbfesz is elég neki, léggel olyan 1,55V-al lenne stabil... 24/7-re olyan 3800-3900MHz fog összejönni neked.
MCH elég lesz oda, én annál a lapnál 550FSB-ig nem nyúltam semmihez, minden alapfeszen volt, kivéve a proci meg a ram.
24/7-re minnél nagyobb FSB-re menj rá, futass Everest tesztet és megtudod miért. 475×8 pl.
-
keIdor
titán
válasz
*HaYha*
üzenetére
Dede, pedig azaz. Nekem elhiheted... FPO is egyezik.
1,85V 65nm-es procinak folyékony nitrogén alatt még nem káros, tehát nem fog károsodni, mert a -170°C "megvédi". 45nm 2-3 ilyen teszt után már biztos többet kért volna.
Ne aggódj a procinak semmi baja, 65nm-nek 2V felett veszélyes csak, ott már mind1 a nitro... 3-4 alkalom és megérzed. -
Lacpac
őstag
Ismét üdv! Van egy kis időm írni!
Hogy-hogy elkalandoztam? AMD frontra? Nem, nekem mindig is AMD-m volt. Azt tudtam szerezni jó árban. Most (2-3 hónapja) 0 Ft ráfizetéssel tudtam P31, e2140-re cserélni. Gondoltam átnézek a "sötét oldalra" Azóta szintén 0 Ft-ból lett 965p+ e6400 B2. (mákom volt, nem tudok alkudni)Többen mondták a KN9 fórumban, hogy nekik mőködik a C&Q (c1e, eist megfelelője AMD fronton) akkor is ha emelik a feszt. Nekem csak a szorzót vette vissza, gyanítom nekik is, csak valamit elnéztek. Az everest nálam is azt mutatta, hogy műxik, de a hőfokok, és a Crystal CPU ID, és az RMclock is mást mutattak.
Elkezdtem BIOS-t cserélgetni, már a sorozatos sikertelenség miatt kicsit felhúztam magam. Aztán elmentem a melóbulira (cég fizette) ott benyomtam egy kicsit, majd másnap bicigliszerelés közben (első kerék nem forgott a villában, nem tudom mi lelte
)
rájöttem, hogy sza××i rá, Jó nekem a 2700MHz is C&Q-val. -
*HaYha*
aktív tag
válasz
Anubis_9
üzenetére
Ez már sokkal jobb.. és ha gondolkozol egy kicsit, reális is..
Márciusban hol van olyan meleg mint Augusztusban? Most kb 10°C-al van melegebb mint 5 hónappal ezelőtt.. Én így hagynám a helyedben, nincs már azzal semmi gond..
Persze a konkurensek kedvéért: SZERINTEM!
Szerk: Nekem TRUE 120-am van, ami pedig sokkal jobb hűtő mint a gyári, és nekem így 39-40°C a két mag terhelés nélkül..
-
Anubis_9
addikt
válasz
Hurkaleves
üzenetére
Szétszedtem, majd újra összeraktam. Most terhelés nélkül 54-55 fokosak a magok... Ez olyan 10-zel több, mint amennyit márciusban mértem. Hááát... Szerintem ez sem az igazi.
Akinek gyári hűtője van és E6000 CPU-ja, írna nekem 1-2 hőfokot?
Köszi!

-
*HaYha*
aktív tag
Most jó lenne Keldor
Nem merem tovább, 4Ghz-en elindul, de a CPU-Z indításába belefagy. Akkor már 1,42V-t kapott, és 43-44°C volt a két mag. (everest előbb bejött.) Szerintem lehetne stabilizálni.MCH: 1.35V (tuti kevés)
Ram: 2,1V (ez szerintem jó)
FSB: 445
Szorzó: 9
CPU fesz: Biosban 1.4V de windows-ban ledroppol (ennek a szónak még mindig nem vagyok tisztában a jelentésével..Plz help me..) 1,376V-ra
E6600

-
*HaYha*
aktív tag
Én azt tudom hogy 1,85V-nél már nem bírja se lég, se víz. De hogy pont ez lenne az a proci ami nálam van, azt nem hiszem! Hallottam már valami olyasmiről hogyha nagyon feszelnek egy procit, akkor egy idő múlva igényelni fogja. Ha ezt a procit 1,85-ön hajtották volna, akkor szerintem most nem menne 1,37-en 3600Mhz-et alap MCH-val.

-
D®. GeNy@
aktív tag
Sziasztok!
A BIOS-ban ugye az auto módot azonnal felülbíráltam és NORMAL-ra raktam, akármennyire is "sír" és pirossal jelzi, h. nem auto-n van a fesz. A BIOS 1.350V-ot mutatott, így eddig nem nyúltam hozzá, gondoltam csak valós ez az eredmény, de mikor 8x400mhz-es FSB-nél olykor újraindult, akkor kértem tőletek segítséget! Terhelve hol tudom megnézni, h. mennyi a valós feszültsége a procinak? Erre jó a CPU-Z? Természetesen kiveszem a BIOS-ból azt az energiagazdálkodási biz-baszt.
Most a bios 1.3645-öt mutat és eddig nem indult újra, játék közben a magok (Core1 és Core2) max 55 fokosak, de hűthetem őket jobban is, csak én visszavettem a procihűtő fordulatát. Magyarán mondva csak 60 fokos maghőmérsékleten menjen 100%on a venti. Ezt szerintetek rosszul tettem? (Küldök képet a hűtőről)
Azt olvastam, ha nagyobb feszt adok a procinak, akkor jobban is melegszik, ezért nem akartam adni 1.41V-ot, DE ha ti így tanácsoljátok, akkor legyen

Húzni még igazából nem nagyon húztam, nem is próbáltam az FSB-t 400 főlé vinni, de megpróbálhatom.
Egytől félek csak, mégpedig: a deszkám nem az nb hőmérsékletét mutatja, hanem az sb.jét! (Eddig azt hittem, az nb a meleg és vettem rá egy Thermalright HR-05 SLI/IFX-et, de befürödtem, mert nem az a meleg). Ha növelem a proci feszkóját, akkor nem lesz melegebb az sb.-em? Így is 50 fokos, akár játszok, akár filmezek, akár csak töltök. Hűtőt nem tudok rá tenni, mert pont a vga csücskénél van és nem fér be semmilyen hűtő, csak a gyári...
Mikor kell az nb.-nek és az sb.-nek feszt adni, esetleg szükséges egyáltalán, vagy csak a proci feszkóját és az FSB-t kell növelgetni? -
Brumi˘
addikt
válasz
D®. GeNy@
üzenetére
En is csak azt tudom tanacsolni mint Lipi kollega. Toljal neki feszt ha nem eleg, ds3l ugyis dropol legalabb 0,1V-t bioshoz kepest, ami terhelesre meg lejebb esik. (sajna tapasztalat). E6300-hoz bios 1,525V volt beallitva hogy terhelve 1,4V-t adjon, de legalabb stabil volt 3,5ghz-en.
-
D®. GeNy@
aktív tag
Hali!
Az szerintetek nem gáz, ha egy Gigabyte GA-P35 DS3L deszkában az E6750-es procim 3.2Ghz-en csak akkor stabil (8x400Mhz FSB), ha az 1.350V helyett (ami alapfesz) csak 1.36-37 -en megy stabilan?
Ha alapfeszen hagyom 3.2Ghz-en, akkor olykor újraindul a gép, most 1.3640V-on stabil. -
Anubis_9
addikt
válasz
Hurkaleves
üzenetére
Délután szétszedem és újrapasztázom a CPU-t. Hátha segít...
-
Hurkaleves
őstag
válasz
Anubis_9
üzenetére
Hali!
Nem tudom, h alapból mennyire melegedős a procid, de pl az enyém simán lenne 55-57fok körül - úgy, hogy meg van polírozva - gyárihűtővel (minden alapon) ebben a 30-35fokos nyári melegekben, szal sztem ez előfordulhat, hogy igaz.. (b2-ék nagyon csúnyán melegszenek).
Így viszont, hogy van egy régebbi bejegyzésed a prociról... érdekes.. én még mindig azt mondom, h ez a kegyetlen meleg több mint 10fokot is odaküldhet lazán a magoknak.
-
-
Anubis_9
addikt
Pont írni akartam, mert elfelejtettem az előbb:
-proci alapon van, alapfesszel
-Zalmanos paszta van alatta, pont amennyi kell
-levettem a ház oldalát, nem lötyög a venti, masszívan rajta van...Visszanéztem 1 régebbi hozzászólásam a Hyper TX kapcsán:
"Gyári hűtővel bármilyen terhelés nélül QFAN PERFORMANCE-szal (lezárt házban, házventi nélkül):
CORE 0: 42 fok
CORE 1: 42 fok"Szóval sok a 60 fok, 20-szal több mint kellene, de nem tudom, mi okozza...

-
Anubis_9
addikt
Sziasztok!
Tegnap visszatetem az E6400-esemre a gyári hűtőt (Hyper TX volt rajta), mert hétvégén eladom a gépem. Erre látom, hogy a CORE TEMP szerint 59-60 fokosak a magok, TERHELÉS NÉLKÜL. Pedig a venti 1900-at pörög.
Ez normális? Szerintem elég sok. Kezdetektől a TX volt a CPU-n,l így nem emlékszem, mennyinek kellene lennie a gyári hűtős hőfoknak.
Köszi!
-
lipi67
nagyúr
Persze,hogy nem látok(látunk)s már hetek óta siratjuk magunkat...Lövésem sincs mi lesz..Ez tetszett:illetve a két nVidia bérenc XFX, EVGA gyárt.nekem is vannak szokásaim,s ne szívesen adnám fel őket,de...Asusom nem sok volt (p4c 800 deluxe,ami hirtelen beugrik,de az is kényszerből mert meghótt az IC7-es deszkám)Giga meg ..húúú nem ma volt.
1,4V/3,8GHz..az jó.Az áráról ködös elképzeléseim vannak,s ha eladod,Te is tudod,h nem apuci hülyegyereke lesz rá a vevő..
Aki tudja,hogy mit akar,s ha megmutatod neki,hogy a procid mit is tud..az nem feltétlen tartja majd irreálisnak.Kár,hogy az idő(mint mindenki másnál)nem Neked dolgozik.Azért priviben nyomhatnál egy sacc/kb árat,kíváncsivá tettél.Kben meg:Sok sikert,Jó üzletet!

-
keIdor
titán
Hát látsz P43 és P45 lapokat?
A konkurencia már 2-3 hónapja kijött a sajátjaival.
Vagy X48-as alaplapot? Volt szó itt IX48-MAX-ról, IX48-GT3-ról, sok IP43-ról meg több IP45 variánsról, de egyet se látok... és a lemaradás már most hatalmas.
De jobbat kérdezek, látsz AMD 790FX lapokat? Vagy akár egy friss 790GX-et?
(nForce-okat nem kérdezem, mert azt csak az Asus, illetve a két nVidia bérenc XFX, EVGA gyárt, más nem, mivel túl sok a gond vele, meg az nVidia amúgyis szemét, ezt több gyártó belátta. [link])Az Abit úgy féléve azt mondta, hogy csak low-end alaplapokat fog gyártani, de a közép, és felsőkategóriát otthagyja. Szerintem ez történt most, mivel AMD 770 és 780G-s lapja van és ezek low-end-ek.
1,4V-on úgy kb. 3800MHz-et megy. Asus és Gigabyte lapokban van egy úgynevezett Loadline Calibration, amivel a drop kb. -0,01V lesz. BIOS-ban 1,3V-ot kapott... hát árat csak félve mondok, mert amennyit én kérnék érte annyit úgyse adna más, én meg kevesebbért sajnálnám eladni, mert a gyengébb Wolfdale procikat megalázza.
-
lipi67
nagyúr
Látom..nem 1,35V-os széria
S alig eszik 3,6GHz-en.Gondolom ilyenkor kb 1,35V-1,36V között kapott biosban.Azt nem tudod,hogy valós 1,4V-on mit megy?
-Most 2 hete vettem 8400-et,pill. nem szándékozom(s nincs is miből)procit venni,de..ha mondanál egy árat..megköszönném,s ki tudja,talán vevő is akadna.
-Más:Láttam a linkedet az Abit vergődéséről..Mennyire lehet ezt komolyan venni,nagyon??? -
keIdor
titán
Nem keveset keresgéltem utána annó. Megfelelő összegért el is adnám...
Kép 3,6-ról -
nike_
addikt
Nekem is ki kéne tesztelnem mennyit megy a proci... Mennyit állítsak be fesznek? 1.5V Bios?
-
Lacpac
őstag
Igen, rég írtam, inkább melóban van időm felnézni, és írni, azt is inkább csak éjszakásban.
Olvasni rendszertesen olvasok
Ez a 10 BIOS flash nekem egy nap alatt volt, (én is Win alól csináltam, ha stabil az oprendszere az embernek, nem lehet baj.)
Már a megszállotság jeleit véltem magamon felfedezni, hogy akkor is menni fog. Szerencsére éppen melóbuliba készültem, bográcsozás, focizás+ ivászat. Nyomtam ott egy resetet
-
lipi67
nagyúr
Szia!Rég"láttalak"
AMD-t nem tudom,de biztos úgy van akkor ahogy mondod.Bios meg..Volt,hogy amikor a 2180-at nyúztam naponta 2x is más bios,simán Win alól égetve.semmi baj(se időm,se kedvem,se értelmét nem láttam Pendrv-ről)Erre mikor kiadták a 16-os biost..12-ről 16-ra..huhh,majdnem szívás volt.Most meg..Nemtom mit b@sztam el,de tény ,szirémázva indul,u.úgy mintha biosban a cpu venti lenne figyeltetve,s nem is lenne venti.
Igaz kb 1mp csak.Első nap zavart,s kerestem a megoldást.Meg is oldolttam 3 nap után!...Úgy döntöttem,többet nem zavar

-
Lacpac
őstag
Nekem volt ABIT lapom, igaz AMD alá, de az sem vette vissza a feszt, csak ha normálon volt, ha beállítottam valami feszt manuálisan, akkor azt meg is tartotta.
Pedig annál is müködött, legalább is azt mondták.
Én meg vagy 10 BIOS-t kipróbáltam
Aztán már majdnem földhözvágtam a gépet.
HŰ, erről még írni is rossz,
-
lipi67
nagyúr
válasz
horvathkrisz
üzenetére
Vszínü Giga lapok nem veszik vissza.Viszont..probléma 1 szál se!Ilyen beállítások mellet..alig kap feszt,se rá fütty!Nézd már meg RMClock-kal.Asszem az visszaveszi,csak akkor nem ha a szorzót is állítod.Lehet ez is lapfüggő..de mondom,ez semmi plusz..Magas a VID-ed,jön a VDroop,Bios 1,475V is simán lehet 24/7-es beállítás.

-
Telefunen
őstag
Ehh, tudtam én hogy jó procc
(bár nem gondoltam volna hogy ennyire.. még az is eszembe jutott, milyen felvágós lenne egy ilyen oldschool procival odavágni a G0-áknak -de látom ilyen procit nem könnyű fogni...)
Nálam a DS3-ban az MCH mellett csak auto, vagy +0,x van (tehát normal nem, mint pl. a procifesz mellett, gondoltam a DS4 is ilyen)horvathkrisz: Igen, sajna a GB lapok csak akkor veszik vissza a feszt, ha BIOS-ból VID-et (vagy normal-t) állítasz be Vcore-nak..
-
keIdor
titán
-
keIdor
titán
válasz
Telefunen
üzenetére
WR E6600.
Overlocker ezzel ment le elösszőr 10s alá Spi 1M-ben.
FSB: 610MHz, Órajel: 5400MHz azt hiszem annyit ment max, ezeket 1,85V-on.
Utána az enyém volt, és havernál víz alatt tudta a 4GHz-et 24/7-re@1,52V-on.
Mod: Van Gigabyte lapoknál alapfesz, csak Normal a neve. Van AUTO is, de a kettő nem ugyanaz. -
lipi67
nagyúr
válasz
horvathkrisz
üzenetére
Hát akkor:Terhelt 1,28 az kb 1,29,meg a 0,05körüli droop,biosba Biosba nálad is kb 1,35V lehet.Sőt! Most látom"normál"Akkor Neked is 1,35V a VID-ezt lövi a deszkád alapnál be,s 0,05 tuti a droop..
Akkor add hozzá a droop-ot meg a terhellésnél fellépő további feszesést,s állítsd biosba 1,41V-ra (ha nincs ,legközelebbi érték)s itt nézd meg,h mit megy.S ez egy jó kis "ALAPFESZES"tuning lesz
-Ez ártalmatlan,s ha még az energiakütyük is aktívak,terhelés nélkül alulfeszelve is lesz a procid.. -
lipi67
nagyúr
válasz
horvathkrisz
üzenetére
Nálam (Abitban)1,35V VID volt az alap,ez terhelve 1,288V-1,296V-volt Ezen 3,2GHz-et tudott,majd nagy nehezen 3,4GHz,s nagyon boldog voltam.Igaz valós 1,325-ön stabil 3,5GHz volt s ezen ment.Felette hiába feszeltem,3,7GHz volt a vége.......
Szóval szerintem nagyon jó... -
Telefunen
őstag
válasz
horvathkrisz
üzenetére
Ehh, ismerve a DS3 droját, az egészen szép eredmény.
-
Telefunen
őstag
válasz
horvathkrisz
üzenetére
Átlagos (ill. ha BIOS-ból alapfesz akkor azért nem rossz, ha valósan, terhelve annyit kap akkor max átlagos)
HaYha: Nagyon jóféle 6600-ad van... (az MCH feszt meg talán nem is tudod 1,25-re állítani, mert a GB lapoknál ott "csak" auto van, ami automatikusan túlfeszel ha emeled az FSB-t)
-
horvathkrisz
addikt
Szerintetek jó eredmény alapfeszen egy E6750-től a 3.4GHz?
-
*HaYha*
aktív tag
válasz
Telefunen
üzenetére
Keldor 1,375-re állította be a CPU, és 1,35-re az MCH feszt.
Biztos jó lett volna az is, bár alapvetően nem CPU-t akartam cserélni, hanem deszkát. Aki megvette az alaplapot, kérdezte hogy eladó-e a 6300-is. Elvitte azt is, és ezt kaptam. De észrevehetően gyorsabb a bátyáim szerint is
De nem utolsó sorban az Abit P965 volt, ez meg P35, ami nem melegszik annyira, és nem is kell annyira feszelni ha jól tudom!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- Intel Core I9 13900KF - 24mag/32szál - Új, bontatlan - Gari 2028.06.15. -ig - Eladó!
- AMD Ryzen 7 9700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core I7 13700K - 16mag/24szál - Új, bontatlan - Gari 2028.02.02. -ig - Eladó!
- Intel Core I9 14900KS - 24mag/32szál - Eladó!
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4270, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4567
- HIBÁTLAN iPhone 14 Plus 128GB Midnight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4472
- Motorola Edge 50 Pro 512GB Black Beauty Karcmentes állapot 12GB RAM 6 hónap garancia
- 27% - HEIGAOLA MiniPC - / 10.1" Érintőképernyő! Intel J4125 / 8GB RAM /128GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Szivatja a Maximus Formula...
Szerintem meg tudnank egyezni Keldor-al. Vagy tenyleg arany arban meri? 

)

Nagyon.
Nem semmi!
)