Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gaben01
őstag
válasz
r4Zzyee
üzenetére
Mi is az EIST? Az Enhanced Intel Speedstep az AMD CnQ-jához hasonlítható technológia, mindkét funkció azonos elven működik, a processzor a terheléstől függően dinamikusan csökkenti vagy növeli az órajelet és a magfeszültséget. Az EIST működési elvéből fakadóan előfordulhatnak érzékelhető teljesítménybeli visszaesések, hiszen amíg a processzor nincs 100 %-ig leterhelve, az órajel nem áll vissza az eredeti értékre (pl. egy ablak megnyitásakor). Mondanunk sem kell, hogy egy többmagos, Hyper-Threading technológiát támogató processzor rengeteg esetben csak a feszültségcsökkentett órajelen jár, mert ahhoz, hogy 100 %-osan leterheljük, olyan programot kell elindítanunk, mely kettő vagy több szálat képes kihasználni.
a forrás -
r4Zzyee
csendes tag
csaocsao!
[link]
Cpu-z szerint a procim 2 000 Mhz-n fut és a szorzót is nem értem miért, de 6-nak tünteti fel, holott a biosban 8-ra van állítva. Sajátgép szerint normál 2,66 Ghz-n pörög a kicsike.
Ez miért van? A tuningot csak most kezdem kóstolgatni! 1 gyors válaszért hálás lennék! -
toto92
csendes tag
válasz
BobChemistry
üzenetére
Komolyabb programokat nem használok, csak szeretem, ha gyors a windows.
Amúgy csak játék miatt kell erős gép.
Egy kis számítás:
+10-15K=4Ghz (E8200)
+40K= 3,2Ghz (vízhűtés)
De akkor lehet várok valamicskét...
Nehalem kb mikorra várható?

-
BobChemistry
őstag
sztem a 8200 is fog melegedni, ha 4 GHz környékére húzod
aztám, hogy van-e értelme a cserének, az attól függ, hogy milyen programokat használszminden bizonnyal gyorsabb lesz, de neked kell eldönteni, hogy megéri e a pluszkiadást
én most nem vennék uj procit, kihuznám ezzel amíg ki nem adják a Nehalemet
bár ahhoz meg ddr3 ram + új lap kell az új foglalat miatt -
toto92
csendes tag
Hi!
Az lenne a kérdésem,. hogy E6300-ról, van-e értelme E8200-ra váltani, mert az ugyen ~4Ghz. Azért is gondolkodok rajta, mert nagyon melegedős egy darab. 2,8Ghz-n pici feszemeléssel scythe ninja orthos alatt 65C.
Vízhűtésben gondolok még, de szvsz akkor már inkább a 8200, nem?

-
toto92
csendes tag
Akkor jól jártam a B2-vel.

-
BobChemistry
őstag
amit előttem leírtak az igaz
én még annyival kiegészíteném, hogy az L2 kevésbé melegszik/kevesebbet fogyaszt, a valós 2 MB L2-nek köszönhetően, de nem számottevő a különbségnekem L2-es 6400 procim van, és tényleg nem egy tuningbajnok, 400-as FSB-t tud 1,3 V valós fesz mellett (BIOS-ban 1,35 van beállítva, a gyári 1,325 helyett)
-
Telefunen
őstag
A B2 butított Conroe mag, letiltott cache-el (4 helyett csak 2 mega),az L2 Allendale magos, gyárilag 2 mega cache-el. A B2 általában tovább megy (nekem is B2-es 6300-am van, valós 1.3212-ról, Orthos stabil 3535MHz-en)
-
toto92
csendes tag
Hello!
Lenne egy kérdésem:
Mi a különbség a B2 és az L2 steppinges E6300-ak között/melyik a jobb?
Köszönöm!!! -
Goldye
aktív tag
Már késő, meg lett rendelve, de azért köszönöm. +1db 16x PCI-E az úgyse kellett volna, mert 8800GT-m lesz (a lap meg ugye csak CF-t támogat), firewire-t nemhasználok, ígyis csak 2 HDD lesz benne, és a déli híd meg gondolom ICH9R a CF miatt. Ha meg Quadom lesz lapcsere úgyis
Az érzékenyebb fesz. állítás kellett volna talán még, nembaj így legalább olcsóbb. -
válasz
hzolekka
üzenetére
- alapfeszes tuninggal 3.2 - 3.5GHz környékén mennek, ez procifüggő; jelentős feszemeléssel 3.8GHz fölött is döngicsélnek, persze ide már elkél a combos hűtő.
- igen
- minnyá megkeresem az egyik kolléga által írt hozzászólást ezügyben, ami a tuning általános mibenlétéről nyújt átfogó tájékoztatást. Itt is van. A pontos BIOS beállításokat azonban a lapod topicjában célszerű keresned. -
hzolekka
csendes tag
Sziasztok!
6750 procim van, lszi aki már csinálta segítsen, hogy kell tuningolni.
* Az érdekelne hogy ésszerű tuninggal hova tudom felemelni az órajelet, anélkül, hogy jelentősen melegemelkedne a proci hőmérséklete és jelentősen többet fogyasztana?
* Megmaradnak-e az energiatakarékos funkciók tuning után is, ha a rendszer nincs terhelés alatt? (mondjuk csak letölt és éppen nem játszom?)
* Nagy segítség lenne, ha részletesebb leírás lenne a tuning beállításainak, mert nem vagyok gyakolott mostanában már a témában.A következő oprendszer és alkatrészek vannak a proci alatt/mellett:
Win XP SP2, Asus P5KE wifi, 2x1GB 1066 DDR II Kingmax, HIS ICQ Radeon HD3850 512MB Turbo (Turbox órajelekkel), Samsung sata2 500GB. Pioneer DRW 212. Antec sonata III 500W. Minedenem gyári hűtő és alapbelállítások.
köszönöm
zoli
-
Goldye
aktív tag
Fetből csak a procitól bal oldalit kell, felette nincsen. SB, NB term. mehet. Hogyha igazán tuningolni akarsz akkor meg az e6xxx szériából a magasabb szorzósat veszed (e6700al többet lehet elérni, mint e6750-nel).
Asus P5K: nemtudom mért de a legtöbb vizes ezt veszi, sztem ezt kérdezd meg ott, ott viszont kell a proci feletti feteket is hűteni. Lehet többet tudsz vele elérni tuningban vízzel, bár nem hiszem.
DDR3: Ha később majd olcsók lesznek, akkor majd olyan lap fog kelleni ami 1333+mhzes ddr3-s modulokat kezel, mivel az 1333mhzsek lassabbak, mint a ddr2-1066-sok. Szvsz. teljesen értelmetlen most ddr3-s lapot venni. -
kiborg
aktív tag
válasz
BobChemistry
üzenetére
Köszi.
A gigabyte alaplapoknál, melyik alkalmas vízhűtés felszerelésére ?
Fet, sb, nb ?Kiborg
-
BobChemistry
őstag
-
kiborg
aktív tag
válasz
DEViliSH
üzenetére
Köszönöm.
Víz már van, nem gond. Csak blokkcsere lesz.
Van valami stepping van szériaszám vagy bármi, ami alapján érdemes lenne a boltban válogatni, hogy melyik példány húzható jobban ?
Szóval akkor megéri olyan lapot venni, ami két tip. memóriát is támogat ? Nem fogja ez vissza tuningban ?
A ddr3 amikor elérhető áron lesz, akkor jobb teljesítményt fog nyújtani, hogy megéri majd váltani ? Szóval kicsit bonyi, de nem tudom jobban elmondani.
ASUS P5K milyen lap ?Kiborg
-
DEViliSH
tag
Hello, nah szépen sorjában
E6750-et vegyél, mert csak 5000Ft-al drágább, ami kevesebb, mint amennyivel jobb.
E6550: 2x 2330 MHz, 1333FSB, 4Mb L2 Cache
E6750: 2x 2670 MHz, 1333FSB, 4Mb L2 Cache
Ha nem futja a jobbikra, akkor szerintem ne vegyél rá vízhűtést, hanem inkább Zalman ventit, mert ugyanúgy lehűti. Ajánlom a 9000-es széria fentebbi hűtőit.
Alaplapnak én is Gigabyte GA-P35-böl valamelyiket ajánlom, legfőképp a GA-P35C DS3R-et, mert nekem is ilyen van és elég jónak tűnik
Ramból mindegy, hogy miet veszel ahoz nem függ a processzor, de az alaplap amit írtam csak DDR2 800/1066Mhz és DDR3 1066/1333Mhz-et támogat. DDR3 az nagyon drága én DDR2-ből ajánlok 2Gb-ot. -
BobChemistry
őstag
GB P35-DS3/DS4 esetleg
vagy bármelyik P35 chipszettel szerelt lapDDR2 ramból sztem 1200 MHz környékén van a max.
de ez nem gond, mert a rendszer a ram órajelét visszaosztja, és azt Te is tudod állítani
egy jófajta 800-as/1066-os tuti jó választásigen, 333 MHz FSB használnak, ebből lesz aztán a Quad pumped FSB-nek (vagy mi a rák...) nevezett dolog miatt 1333 (4*333)
-
kiborg
aktív tag
Hali!
C2D vásárlását tervezem. 6550 vagy 6750 között vacillálok. Melyik lenne érdemesebb ? Hűteni vízzel fogom.
Ha jól tudom, ezek 1333as FSBvel dolgoznak. milyen tuningos alaplapot érdemes venni hozzá ? Ha ki akarom használni, akkor a lapnak tudnia kell az 1333 MHz-t ? És milyen ram kell hozzá ? Létezik abból is 1333-as
Nagyon nem vagyok képben ezekkel kapcsolatban.
Előre is köszönök minden segítő hozzászólást.Üdv Kiborg
-
-
Chapel
addikt
Ezt akár a Crysis topic-ban is lehetne folytatni sztem...

-
bajusz15
senior tag
köszi a választ

majd meglátom mert talán marad a gyári hűtés.
apám szerint az alaplapom gyenge ( "csak" 18000ft körül volt ) mert neki egy MSI K9A2 PLATINUM -ja van és az 1 magos amd-s procit (alapon 2400Mhz) is felhúzta 3000Mhz-ra. és ha egy drágább alaplap lenne a gépemben akkor én is tovább húzhatnám (mostani órajel: 2750Mhz) -
Goldye
aktív tag
Ez nem tanács volt, csak mondtam hogy max élsimitással full grafikán kell hozzá egy 3-s SLI. Term. vinni fogja a játékot 1 db kártya is, csak nem maxon. Nem is ajánlom mellesleg egy 3 kártyás megoldást, mert nemsoká úgyis kijön a g92-s gtx... Mellesleg nemsoká nekemis lesz egy 8800GT-m, majd ha lesz olyan kártya a piacon ami kijön 60kból és teljesen kimaxolva viszi a krájziszt, na akkor majd megveszem a boltba és végigjátszom

-
Speed®
titán
Jézusom..az ilyen tanácsok inkább maradjanak a kitaláló fejében ha lehet

Még nem is működő platformot ajánlani ahhoz ami nem támogatja az SLI/CF megvalósítások zömét, rendkívüli szakmai tapasztalatra enged következtetni.
Crysishoz tökéletesen elég egy G92 GTS/G80 GTX normális felbontásban. -
Chapel
addikt
válasz
DEViliSH
üzenetére
MAx-on...tág fogalom,először is kell egy monitor ami viszi az 1600x1200-at legalább 85 hz-el

Amúgy meg látod milyen gépem van én ezzel tóltam végig 1280* high-on és nem volt képregény,néha lagg de játszható szal ,igen nálad jobb lesz,hogy menire arra kiváncsi vok,küld jelentést majd,meg 3dmark06 eredményt
Várjuk!!
üdv,
ui.: a procit nem kockáztatod
de persze a te döntésed -
DEViliSH
tag
Rendben, köszi szépen a tájékoztatást, majd linkelem az eredményeket
. Mondjuk én nem szeretném húzni a procit, mert nem kockáztatok ilyen drága procit meg és amúgy is alapon visz mindent, majd, ha lesz kedvem húzni veszek egy Zalman 9700-ast.Chapel: A Crysis-hoz minimumm 8800GT, 8800GTS 648mb,512mb, 8800GTX kell, hogy futson, remélem nekem menni fog maxon

-
Chapel
addikt
E6750 gyári hűtő, stabilan 3200Mhz

Menne feljebb is,de igaziból nincs minek,így is szépen fut minden maxon ( crysis nem persze,de az feljebb sem fog
)Bajusz15:: nekem 9650 pötty csak 3850 256 ddr3

Üdv.
-
DEViliSH
tag
Hello.
Nekem egy C2D E6750-em van, nemrég vetem, és szerintetek, ha nem húzom bírni fogja gyári hűtővel, vagy, ha húzom bírni fogja ZALMAN 9700-assal, vagy 9500-essel?Néztem, hogy ti is keményen huzzátok
, nektek mien hűtő van rajta? -
bajusz15
senior tag
csá
Gondoltam, ha a BIOS-ban beállítottam 8x345-re a cuccost akkor menni fog 8x355-el is...
Aztán kiderült, hogy amikor újraindítottam akkora error-t dobott ki h csak néztem (csak 2 soros volta hibaüzi...
xD ) újra beállítottam és most 8x350-en megy a gép és mostmár itt is hagyom
.
Szerintetek mi lehet a gondja?? érezné hogy le fog sülni vagy mi??
Most kérdéstől eltekintve, keresnék egy jó hűtőt a procira.
ha valaki úgy érzi, hogy a hűtője nagyon f@sza és bírja is a tuningot az lécci írja meg hogy neki milyen van, vagy tapasztalatokat/véleményeket várok, hogy ki melyiket ajánla.
előre is köcce a válaszokta, bajusz

-
bajusz15
senior tag
hopá
megnéztem ezt a BIOS-os izét és sikerült átállítanom.
mostmár nem 2620Mhz hanem 2728
lefuttattam a 3DMark06-ot is utánna az eredmény 10379 pötty-ből 10600 pötty
-
bajusz15
senior tag
-
Chapel
addikt
válasz
bajusz15
üzenetére
BIOS-ba kell "belepiszkálni"

De ez nem egy nagy kaland,állísd be az FSB (ram) szorozóját a megfelelőre,gondolom 2.0 vagy 2.4!
Utána beállítod a szorzót (valszeg 8-ason van) és a Mhz pl. 8x 350 = 2800.
Figyelj arra hogy a ramok nem tom milyenek de ne menjenek sokkal alap felett pl. ha 800mhz-esek akkor nálam 850-900 még stabilan futnak Kingmax.Ennyi,ezt BIOS-ban kell állítani,de elcseszni nem tudod!!! Ha olyat állítasz be ami nem megy akkor automatikusan Default -ra rak mindent és mehet előröl a tesztelés. Futtas 3dmark06 - ot abba pl. van CPU teszt is,lássuk hogy bírja és mennyire melegszik,fusson pl. az everest is h lásd,bár ugye a hőfok mérés para mint feljebb is irtam.
Üdv. rem segítettem.
-
Chapel
addikt
Hi!
Ezt olvasd el

[link]Amúgy meg ugyanilyen procim van és néha nekem is leáll a ventilátor rajta,amikor 20 fok körül van,az hogy 100 fokos a lapod procija,felejsd el nyilvánvalóan faszság amit ír az everest,lehet az alaplap szenzorok szarok,mert valami tuti

Olvasd el amit linkeltem.
Üdv.
-
Lenist
tag
Hali
Adott egy Intel Core 2 Duo E6750.
Az normalis hogy a hűtő rajta automatikusan leáll,néha beindul néha nem?Tudom hogy ezek a procik annyira nem melegednek.
De az everest szerint 100 c fokos mindkét mag. :S
5 perc mulva ennyit ir [link] Nem értem
Az meglehet hogy tényleg igy felmelegsik és nem inditja el a hűtőt?(Gyárilag adták a hűtőt hozzá) Megoldhato hogy átálítsam arra hogy állandoan menjen a hűtő?
A 12 voltot is megnézhetnétek az normális hogy nem annyi van irva mellé?
Más: Ha elkezdek játszani valamivel akkor leáll a gép olyan 10 perc mulva,nem is engedi elinditani 5 percig.Ez sztm betudhato annak hogy Passziv a VGA hűtőm. -
bajusz15
senior tag
nem tudtok pár progit mondani hogy ne kelljen megpiszkálni a BIOS-ban a processzort??
a ClockGen kilőve, mert az valamiért nem megy
.
előre is kössz. -
indianka
tag
sziasztok,
tanácsot szeretnék kérni. A helyzet az hogy nagy filmbuzi vagyok, és mostanában rákattantam a hd filmekre, eszem megáll menniyre szép látvány a dvdv után...na mindegy
a lényeg hogy a 720p-s filmeket még csak csak elviszi a mostani konfigom, viszont a hang már sokszor akadozik satöbbi, plussz a jövőben az 1080p-s filmeket is szeretném megcsodálni, és tervbe van véve egy full HD lcd vétele is....
a lényeg hogy le akarom cserélni a mostani konfigomat, csak mivel annyira nem értek hozzá tanácsot kérnék...
a kiszemeltem egy core 2 duo e6700 lenne, ez mennyire jó proci? az én céljaimhoz jó lenne?vagy még ennél is erősebbet vegyek? a keret olyan 40k körül lenne rá...
ja, és bocs nem vagyok nagy technikai ember, 1066 fsb vagy 1333? ez mit jelent, és melyik a jobb?? az e6700 és a e6750 között mi a különbség? ezek mennyire jók, úgyértem nekem furcsa volt, hogy majd nem ugyanannyiba kerülenk mint a csak 2 ghz-es c2duók... :S bocs ha láma vagyok, de nem értem...
légyszi tanácsoljatok valamit, hogy milyet vegyek. A lényeg hogy fussannak rajta a 1080p-s filmek, és ki tudjam majd tenni a leendő LG 37LF65 fullHD tv-mr a képét...játszani nem szoktam (max football manager, ahhoz meg nem kell erőgép), szóva az nem szempont, a fifa08-at meg még a mostani konfigom is viszi, szóval azzal nem lesz gondja majd az újnak sem valószínűleg...szóval, nem tudom hogy milyet kellene vennem, és mennyibe fájna
úgy tudom az ilyen hd filmezgetés eléggé processzor igényes, most veszek, és kb 5 évig nem akarok újítani...szóval most olyat vennék ami vinni fogja a fullHD-s dolgokat, sé megbirkózik majd a bluray lejátszómmmal is

2 gb DDR2-őt tennék bele, sata 2-es vinyót, úgy 400Gb-ot, videokártyát is javasolhatnátok...mert ahhoz sincs lövésem se...
előre is köszi a válaszokat
-
Grof-Zero
tag
Hi mindenki !
Kérdésem lenne alábbi konfigra milyen fsb ram és fesz beállítást kellene mert nem nagyon akar összejönni semmi komoly :
Asus P5K pro, Intel 6750, Geil 2x1 GB 1066 ultra , Ati 2600 Xt 512Mb , amit edig kihoztam belőle az fsb 8x395 , a ram mundjuk talán ment még 1200felett is de 2.3val , a procinak eddig olyan 1.6 körült mertem adni de eléggé melegszik , silent tower van rajta.
Ha esetleg tudtok dobjatok rá valmit mit lehetne állítgatni rajta hogy menjen.
THx -
bogyó73
tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
az jó
szerinted az 510fsb az jó? esetleg mennyi a max fesz amit lehet adni neki? 3.3ghz csak 1.4v viszi
nekem -
bogyó73
tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
szia
a feszt elárulnád nekem?

-
Motion_Blur
félisten
Mégis csak jobbak a Kingmaxok.
-
-
Quiksilver
aktív tag
Sziasztok új proci vásárlás előtt állok és szeretnék a tutira menni
egy webáruházról rendelném(pcx) és max 40k lenne rá, ebbe az árkategóriába van egy E6320-as megy egy E6550-es processzor. azt szeretném megtudni h melyiket érdemesebb választani(az E6320-as a drágább)előre is thx
-
Chapel
addikt
a néha is elég.....
figyelj az fsb-re a ram szorzóra!
Nekem nem dobott hiba üzit,olvass vissz és ott van az én problémám!
Amúgy mondom gyári hűtéssel,csak az órajelet emelve,tehát fesz emelés nélkül 3200 vinnie kell gond nékül ha feljebb állítod a cpu fant akkor 3400 is ha a ramjaid bírják a 900mhz,nekem spec igen 800mhz kingmax és gond nélkül végig nyomtam crysist assze ze elég meggyőző érv
üdv.
-
bajusz15
senior tag
csá
miért van az hogy az én procimat (Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ) nem tudom húzni??
vagyis a mostani proci előtt volt egy AMD 4800 X2-esem ami a ClockGen programmal tuttam húzni.
megpróbáltam ezen a procin is ugyanezt, de amikor akarnám húzni akkor nincs ott a kis "csúszka" amellyel tudom emelni a Mhz-et.
valaki valamilyen ötlet?? -
Skizz
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Nem hiszem, hogy Kingmax-ból többet facarsz ki, mint gélből.

-
Motion_Blur
félisten
Jelenleg egy 2x1GB-os Geil Ultra rampárom van (800MHz, 4-4-4-12).
Maximum 932MHz-et tudtam belőle kifacsarni (5-5-5-15), így a proci (E6300) 3262MHz-en ketyegett. Ma fogok kapni egy 2x1GB-os Kingmax 800MHz-es kittet, ami elvileg tudja a 960MHz környékét, azaz a proci majdnem 3,4GHz-en fog járni.
Tesztek este

-
Tigi
őstag
Hali
Volt már valaki akinek elromlott a procija?
Mert nekem néha csinál olyat a gép, hogy kékhalált dob a a win32k.sys fájlra a következő üzenettel: PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA.Azért gondolom, hogy akár a proci is lehet rossz mert utánna néztem a googliban és több fórumon is írták, hogy a proci volt rossz.
Eddig kétféle képpen jelentkezett a kékhalál mind a kettő játéknál:1. Több óra Blacksite után kilépéskor, de ekkor tuningolva volt a gép és ennek tudtam be a dolgot.
2. Tegnap KoToR 2 indításakor, de itt már alapon volt a gép viszont ma reggel pedig gond nélkül elindult a játék.Mi lehet ez
Egy kis reményem van, hogy win reinstallal megoldódik a gond mert VGA csere (8800 GTS-röl HD3870-re) után nem raktam újra a wint.
De mivan ha nem javul meg
Valakinek ötlet?
-
Chapel
addikt
Bezony. Nem lehet hidegebb a procim mint a szoba,főleg hogy majdnem zárt közegben minden melegszik körülötte szal nyílvánvalóan nem stimmel a hőfokmérő.
Pont ez a gondom,hogy lehet hogy amit max terhelésnél kiírmaz igazábból sokkal több és akkor viszont nem jó....
Goldye:
A ramjaim eddig 900mhz-en mentek,végig tóltam crysis-t szal,igen,jól bírják
A fura hogy hiába lett látszólag gyorsabb a gép (3dmark) valahogy mintha a 2 es fsb szorzó miatt (eddig 2.4 volt) mégis többet szvappol a gép,így hiába gyorsabb mégis többet akad...ördögi kör
Mind1 marad most 3200-ön 2x400 fsb és így legalább 800 marad a ram....ami amúgy menne tovább de mivel nembízom a hűtésben így nem próbálkozom.
-
Természetesen nem.
Egyébként termikus kölcsönhatásnak hívják a jelenséget. A CPU-ra erősített léghűtő mindössze annyit csinál, hogy a bordákkal, hőcsövekkel, ventillátorral elvezeti a hőt a prociról azáltal, hogy igyekszik kiegyenlíti a proci kupakja és a sz.gép ház belső levegője közötti hőmérséklet-különbséget. Ha létezne tökéletes hűtő, amelyik 100%-os hatásfokkal üzemelne, akkor a proci hőmérséklete megegyezne a ház belső levegőjének hőmérsékletével. Attól, hogy a levegő mozog, a hőmérséklete nem változik, tehát egy léghűtő max. annyira tudja lehűteni az adott tárgyat, mint a közeg, amelyben elhelyezték. Namost, ha létezne tökéletes házhűtés, akkor a PC ház belső hőmérséklete megegyezne a szoba hőmérsékletével ugye. Ebben az ideális esetben a proci hőmérséklete tehát egyenlő lenne a szoba hőmérsékletével. Azonban nincs 100%-os hatásfokú, levegős CPU és házhűtő rendszer, így megállapítható, hogy CPU hőmérséklet > számítógépház belső hőmérséklet > szobahőmérséklet. Szal a proci mindig is melegebb lesz, mint a szobahő. Ha nem ennyit mutat az adott progi, akkor ő beszél félre.
Mégegyszer: léghűtésről beszélek. -
Chapel
addikt
na az van h:
most fsb 2x425,tehát 850mhz, a proci 8x425 azaz:3400mhz.
meg is ugrott a 3dmark06 9780 pötty. Ez nagyszerű,de....
A proci ventilátora speedfan szerint 1050-es fordulaton megy (gyári intel hűtő) és olyan 50-55fok ra írta a speedfan a két mag hőfokát meg a temp1-et,a cputesztnél,szal max terhelésnél. Ez eddig oké,ez így használható,hiszen bőven határérték alatt vok,ugyebár.
Csak hogy a speedfan alapon,hidegindításnál 20-21 fokra úrja a magokat,de hogy lehet ha a szobában kb. 23 fok van,nem lehet hogy ez köszönöm viszonyban sincs az igazi értékkel??? Szal tudni akarom h valóban 55fok e max a maghő mert akkor így hagyom term. Van olyan progi ami igazoltan pontosan mér?
a másik dolog meg hogy sztem ha ez fixen 1050rpm en megy a cpu fan akkor nem kéne ezt feljebb húzni? kicsit keveslem,főleg hogy ezek szerint ez jó!
(ha lehet hinni speedfannak)tapasztalat?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 26
- E-roller topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Rekordidő alatt futott be az új Arc meghajtó
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Motoros topic
- Mobil flották
- Milyen egeret válasszak?
- Mozilla Firefox
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- További aktív témák...
- Intel i5 és i7 procik (típusok és árak a leírásban)
- Intel Core I9 14900KS - 24mag/32szál - Eladó!
- Intel Core I5 14500 - 14mag/20szál - Új, bontatlan - Gari 2027.03.11. -ig - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 11900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core I7 13700KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan - Gari 2028.01.26. -ig - Eladó!
- GAMER PC! i5-13500 / RTX 3070 Ti / 16GB DDR / 512GB NVMe / 650w!
- iPhone 13 mini 128GB 100% (1év Garancia) - AKCIÓ
- Mini Pc HP ProDesk 600 G2 / G4 / G5 // 6-9. gen // i3 / i5
- Eladó Apple iPhone 12 Mini 64GB fehér / 12 hónap jótállás
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
De ez csak magánvélemény. Havernak is olyan van, sztem túlságosan melegszik alapórajelen is.

bár lehet bennem volt a hiba

, nektek mien hűtő van rajta?
xD ) újra beállítottam és most 8x350-en megy a gép és mostmár itt is hagyom
.