Hirdetés
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Magisk
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Íme, a Lenovo és Motorola foci vb-s különkiadásai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viktor77
titán
Itt ugyan nincs 7400, de 7500 van, és az minimálisan gyorsabb mint a 6750. Szerintem a 7400 is tudja tartani ezt az előnyt, ráadásul kisebb csíkszélességgel is készült, talán egy fokkal kevésbé melegszik.
Én a 7400-et venném. A 6750-et nagyon ki kell fogni, hogy jól húzhatót találj (az enyém annó alapfesz alatt vitte a 3.2 gigát).
-
3RROR
aktív tag
Szerintetek melyik a jobb/erősebb?
E6750 vs E7400
-
enemy107
senior tag
válasz
BeerBier
üzenetére
Állítsd be 400FSB-re, a ramokat 667-re oszd vissza.
Multiplier factor legyen 8. 9-es szorzón valszeg nem fog menni 3600-at, de megpróbáljuk a 450X8-at.
CPU Core Voltage 1.3750V
DDR2 Voltage itt rögzítsd a gyártó által ajánlott feszt a ramoknak.
CPU VTT Voltage emeld fel 1.24V-ra.
ICH marad 1.5V-on.
MCH-t told fel 1.3V-ra.
Ha ezek megvannak kezd emelni az FSB-t, tízesével, amíg indul, ha nem indul, vagy fagyi van, akkor vegyél vissza az FSB-ből 3-at, és teszteld hogy stabil-e. -
enemy107
senior tag
válasz
BeerBier
üzenetére
1:1 ben hajtod őket, tehát 400FSB-nél mennek 800-on.
Ha emeled az FSB-t, az ugye húzza magával a ramok órajelét is. Lehet ezért nem tudsz 400 fölé menni stabilan. 400 FSB-nél 667MHz-re próbáld beállítani őket, és úgy emeld az FSB-t tovább.
Ha tennél fel képet a biosról, az sokat segítene.
-
enemy107
senior tag
válasz
BeerBier
üzenetére
igen, ott még több fesz kellene, csökkents a szorzón.
találd meg a legkisebb feszt amin elmegy stabilan 8X400-ban, és utána kezd emelni az FSB-t, és vele a Vcore-t, de csak kis lépésekben amennyi kell.
ramokat ne felejtsd el visszaosztani.
Most nézem 3X2 giga ramnál, valszeg kell adni az északi hídnak is plusz feszt,
lehet azért kékképernyőzött. -
BeerBier
senior tag
-
enemy107
senior tag
válasz
BeerBier
üzenetére
1.4V környékén járathatod, ha tudod hűteni. 62-64 foknál, ne nagyon engedd tovább a mag hőfokot. Inkább csökkents akkor feszt, meg FSB-t.
Most 8x400 FSB-n megy,alapfeszen,de pl ha a szorzót nem fixálom,már 360-on hibázik..
Ezt nem tudom értelmezni. Hogy érted, hogy ha nem fixálod a szorzót?
-
enemy107
senior tag
-
BeerBier
senior tag
Üdv Urak.
Szerintetek egy E6600-nak mennyi feszt érdemes adni maximum?
Most 8x400 FSB-n megy,alapfeszen,de pl ha a szorzót nem fixálom,már 360-on hibázik.. -
Gregman
tag
Sziasztok!
Egy kis tanácsot szeretnék kérni hozzáértőktől.
A minap nagyon megtetszett egy ultra mini gép egy használt PC-ket árusító boltban.
Dell Optiplex 755 (Ultra Small Form Factor Computer USFF)
A leírása: http://support.dell.com/support/edocs/systems/op755/en/UG/HTML/usff_cpu.htmBővíteni nem lehet, esetleg a proci csere jutott eszembe (RAM persze kell bele plusszba).
Most Core2 Duo E4500-as van benne (ha jól emlékszem).
A doksi szerint Core2 Duo E6850-ig tud procit fogadni.
Rövid idő alatt eddig nem találtam ilyen procit, gondolom csak PC-bontóban van esélyem (mennyire lehet bízni egy használt prociban?).
Jól tudom, hogy mindkét proci passzív hűtésű?
Mire jók még ezek a Core2 Duo processzorok?
Ha jó infót találtam a neten akkor ezeken futtatható 64bites oprendszer?
Win7-el elboldogulnak?Köszi előre is a válaszokat.
-
enemy107
senior tag
válasz
alibaba7
üzenetére
Szia!
Szerintem a lapodnak annyi a vége, nem a procinak.
Erre utal az, szerintem, hogy a bekapcsolásnál újraindult. Kevés volt a fesz az FSB-nek.
Megemelted a terminationt, ezért szűnt meg.
Ha emelsz még a Vcore-on (próbából) és nem megy nagyobb FSB-n, akkor a lap nem tud többet. -
alibaba7
csendes tag
válasz
enemy107
üzenetére
Szia!
VCORE 1,35-ön, de nagy előrelépést nem sikerült elérni. Mindössze 350-es FSB-t sikerült kisajtolni. A terminationt is megemeltem. Igaz, nem lehet olyan kis lépésekkel, csak tized voltonként emelni, úgyhogy 1,3-ra raktam, de ez sem segített.
Probáljam tovább emelni VCORE-t vagy kb ennyi a vége?
A hőmérséklet még nem volt vészes 56-57 fok (azóta sem volt időm újrapasztázni), igaz ezt hűvösebb külső hőmérséklet és még az 1,2-es termination mellett mértem.
Az bekapcsolásnál újraindítós jelenség viszont most megszünt.
Kicsit rapszódikus a dolog. 
-
enemy107
senior tag
Alul feszelve ennyi jött össze. [link]
VTT-hez, refekhez, csak 500 felett kellett nyúlnom.
Jó kis procik.
Itt még dolgozott, net ment , játék már nem:
[link]A teszteket pont a hyper tx2 miatt kellett befejeznem a hőfok miatt. Ha teheted vegyél rá erősebbet megéri. De E8XXX sorozatnak a nyomába sem ér sajnos.
-
BeniS
csendes tag
Majd még fogok vele játszadozni, csak a melegedése nem tetszik, ez elött E8500 volt az meg jóval hűvösebb fefű cucc, még csak tapasztalgatom ezt, amúgy fesszel hogy áll ez a széria?
most egyelőre csak gyors beállításon vagyok, a cpu voltage-on kívűl még minden auton van hagyva. -
BeniS
csendes tag
Sziasztok
a képen látható géppel kapcsolatban lenne a kérdésem hogy szerintetek a hőmérsékletet lejjebb lehetne nyomni?jelenleg egy meglehetősen régi CM Hyper tx2 van rajta, most alul feszeltem( így kaptam most minusz 3 fokot), stabil - legalábbis 1 óra Crysis 2 alapján.
Idle a meleg lakásban 47-48 C
max amit eddig mutatott a coretemp 57-58 Cérdemes lenne esetleg egy arctic pro 7-t rá dobni?
+ így 3Ghz felet mit lehet ezekből kb kihozni? -
Joker94
aktív tag
Na ma sikerült egy egészjó tuningot elérnem.

c2d e6400-as proci 8x463-as fsb.
1,515 V-ot kap így ugye 3,7 ghz.
Szerintem ez menni fog 24/7-be Hyper TX3-al hűtöm,jók a hőfokok Linx-et is bírta negyed órát utána leállitottam.De még ma nézek egy max OC-t.

-
enemy107
senior tag
válasz
alibaba7
üzenetére
Annyi a teendő, hogy emelj a Vcore-on, mondjuk 1.35V-ra. Ha ez megvan kezd emelni az FSB-t ugyanígy ahogy eddig. És teszt hogy stabil-e. A lapod valószínűleg hamarabb FSB wallos lesz mint a proci. Ha nem akar a Vcore fesz emeléssel nagyobb FSB-n menni, emeld a Termination-t 1.22V, vagy 1.24V. Figyeld a hőfokokat..
"Viszont a korábban jelzett bekapcsolásnál újraindulós jelenség ismét előjött..."
Erre nem tudok magyarázatot. Kérdezz rá a lap saját topicjában. Lehet a táp gyengélkedik.De ez csak tipp.
Nem tudom az a fajta paszta mennyi időt bír, ha van, érdemes kicserélni. -
alibaba7
csendes tag
válasz
enemy107
üzenetére
Helló!
Na végül 340-en egészen pontosan 33 percnyi prime után sem történt semmi hiba. Viszont a korábban jelzett bekapcsolásnál újraindulós jelenség ismét előjött...
A hűtő szerintem jól van felrakva, elég erősen meg lett húzva. Paszta mondjuk elég régi már. kb 2 éves lehet. Érdemes lenne kicserélni? Revoltec Thermal Grease Nano-t használok.
A teszt alatt a Core Temp 55-56 fokot, mig a SpeedFan 50-51 fokot mutatott. Érdekes azért, hogy ekkora különbség van. (köszi az ajánlott írást, olvastam, már tudom miért van ez, de a kalibrálás elvégezésére még nem sikerült rávennem magam
)Tehát jelenleg a pontos beállítások a biosban:
PCI-E freq: 100
Mem. volt.: 1,8
CPU vcore volt.: 1,325
FSB termin volt.: 1,2
FSB: 340A tobbi auto-n van.
Köszi az eddigi segitséget!

Innen merre tovább? -
enemy107
senior tag
válasz
alibaba7
üzenetére
Akkor 345-ön próbáld meg, az már valószínűleg stabil lesz. Teszteld ki, melyik az a legmagasabb FSB ahol stabil a gép.
Ha stabil a gép legalább fél óra prime-al, akkor szólj. Emelünk majd egy kis feszt, meg FSB-t.
A tuning nem lutri, hanem pontos feszültség beállítások, és sok-sok teszt. Ésszerű, stabil túlhajtás a lényeg.
Jorus írása, hasznos nagyon.
58-59 fok nem vészes, de alap feszen, Scythe hűtővel kicsit sokallom. Hővezető pasztát mikor cseréltél? Hűtő jól van rögzítve?[ Módosította: Grafiqs ]
-
alibaba7
csendes tag
válasz
enemy107
üzenetére
Köszi az eddigi segítséget. Nincs sok időm ezzel foglalkozni, úgyhogy lassan haladok.
Eddig elég érdekes dolgokat tapasztaltam. 370-es FSB-n már Win töltés közben fagyott, 360-asnál egy firefox indítás után szállt el teljesen. 350-en sikerült bejelentkezni. Indítottam egy Prime-ot, de az egyik szál kb 10 perc után elszállt (valami kerekítési hibával), pedig a hőmérséklet 58-59 fok volt ami nem olyan vészes szerintem. Valami tipp esetleg? Vegyem még lejjebb az FSB? Tudom, hogy a tunning lutri, de ennél azért kicsit többre számítottam.
-
enemy107
senior tag
válasz
alibaba7
üzenetére
AUTO feszen nem szabad tuningolni. Túlfeszelhet a lap, és az károsodást okozhat.
Akkor először megnézzük mit megy valóban alapfeszen.
DRAM Frequency- maradj 800 MHz -en, vagy alatta
PCI express frequency-100 szigorúan (kinyírhatja a vga-t auton, ha túlhúzza.)
Memory voltage-annyit adj neki amennyit a gyártó ajánl. A mRramon vagy a csomagolásán rajta van.
CPU Vcore voltage-1.325V
FSB termination voltage-1.2V az alap 65 nanósnál ezt rögzítsdHa ezekkel megvagy, vagy előtte mind1, a CPU frequencyt tedd alapra, majd kezd el emelni 10-esével, ameddig indul a gép, vagy beindul de fagy. Ha ezt elérted vegyél vissza 5-öt és teszt, hogy stabil-e. Prime -ot használj, minimum fél óra. Figyeld a hőfokot 65 maghő már nem igazán jó. Ha megvan a stabil alapfeszes beállítás szólj, és megyünk tovább.
Amit nem írtam , azokhoz egyenlőre ne nyúlj.
Ha jó példányod van, meg lesz a 400 így alapfeszen is. Enyém 437X7=3059MHz-et ment.
-
alibaba7
csendes tag
válasz
enemy107
üzenetére
Köszi!
AUTO feszen érted az alapbeállítást?
Igen.
Core temp nevű progival nézd már meg a proci vid-jét terhelt állapotban.
Ebbe az albumba töltöttem fel a Core Temp képét terhelt állapotban, és néhány CPU-Z képet:
[link]
A VID 1,325 terhelés alatt.Szóval kellene a kép a biosról.

A biosban a jumperfree configuration menü képét ide töltöttem fel: [link]
Más helyről nem tudok a biosban ahol ilyesmiket még állítani lehetne.
Termination?PLL? Ref feszek hogy vannak állítva?
MCH fesz?Nem mindenről tudom, hogy micsoda.
De nem találtam ilyesmiket a biosban, úgyhogy fogalmam sincs ezekről. -
enemy107
senior tag
válasz
alibaba7
üzenetére
Ezt a BIOS-ban 1,4-re emeltem de a CPU-Z csak 1,32-t mutat. (csatolt kép). Ez miért lehet?
Ez teljesen normális jelenség droop-nak hívják.
Alapbeállításoknál a CPU-Z 1,352-1,36 volt feszültséget jelzett a procin
AUTO feszen érted az alapbeállítást?
Core temp nevű progival nézd már meg a proci vid-jét terhelt állapotban.
Jó lenne kép a biosodról a beállításokról.
Sokallom a feszt 370-es fsb-hez.
Itt egy kép viszonyításnak [link]
Termination?PLL? Ref feszek hogy vannak állítva?
MCH fesz?Szóval kellene a kép a biosról.

-
alibaba7
csendes tag
Azóta sikerült továbblépést elérni.
Jelenleg 370 Mhz busz frekvencián fut a proci, és egy kis feszültség emeléssel a bekapcsolásnál jelentkező újraindítós jelenség is megszűnt. 380-on viszont az ASUS emblémás boot screen-en túl már nem jut a rendszer.Kb 10 perces nyúzás után a Core 0, core 1 hőfoka 51-52 fok, míg a procira 61 fokot mértem.
A proci feszültséggel kapcsolatban nem értek valamit. Alapbeállításoknál a CPU-Z 1,352-1,36 volt feszültséget jelzett a procin. Ezt a BIOS-ban 1,4-re emeltem de a CPU-Z csak 1,32-t mutat. (csatolt kép). Ez miért lehet?
Továbbá milyen beállításokat javasoltok, hogy esetleg 400Mhz busz frekivel is elinduljon a gép?Köszi előre is a tippeket!
-
alibaba7
csendes tag
Sziasztok!
Én is egy kis segítséget kérnék. Egy E6300-asom van egy ASUS P5B alaplapban. Nemrég vettem hozzá 800 Mhz-es RAM-ot, hogy megpróbáljam tuningolni, mert a korábbi 675 Mhz-es HyperX ezt nem engedte. Jelenleg semmi mást nem csináltam, csak megemeltem az FSB-t 266-rol 350-re, így 2450Mhz-en jelenleg az indítást leszámítva stabil a rendszer működése.
10 perces CPU burn-el a core0, core1 hőmérsékletre 51-52, mig a CPU homersekletre 57-58 fokot mutat, úgyhogy szerintem még van benne tartalék, de innen már nem tudom, hogy pontosan merre tovább. Szeretnék legalább 2800 Mhz-et elérni ha lehetséges (akár többet, csak stabil maradjon hosszú távon), úgyis régi már a gép, ki szeretném hozni a maximumot belőle.
Egyébként indításnál már csinál egy furcsaságot a gép. Gombnyomásra elindulnak a ventik, de azonnal le is állnak. Majd kb 2-3 mp múlva újraindul és akkor már tökéletesen bebootol. Ez miért lehet?
Ha valaki tudna tippet adni, hogy mit kéne állítani, hogy tovább lehessen növelni az órajelet azt nagyon megköszönném. Remélem az alaplap megfelelő lesz hozzá. A proci és memória feszültségen kívül lehet még állítani a PCI-e frekit, és a PCI szinkronizációs módot, de ezeknek a lényegét még nem értem.
Minden segítséget előre is nagyon szépen köszönök!
-
kiscsatho
csendes tag
Sziasztok!
Néhány alapvető kérdéssel fordulnék hozzátok overclockkal kapcsolatban. Mivel ezelőtt sosem csináltam ilyet, ezért bennem van a félsz, mert nem ismerem a következményeket.
Szóval a gépem áll egy Gigabyte GA-P35-DS3 lapból , egy C2D E6550-ből, 4GB OCZ Reaper 800as ramból, egy Sapphire 4850 VGA-ból, és egy 450W-os Asus tápból ( bocsi ha több az info, mint amire szükség lenne) Jelen pillanatban 45 fok körül van a proci mindkét magja üresjáratban, gyári hűtővel. Anno próbáltam úgy összerakni a gépet, hogyha úgy érzem eljön az ideje, tudjam kicsit tuningolni.Szeretném egy kicsit húzni a cpu-t, mert kíváncsi vagyok, hogy lehet-e ezzel teljesítménynövekedést elérni az újabb játékok alatt. Ha okosan csinálom a dolgot, egy itteni "szaki" segítségével, megfőhet a gép? Olvasgattam a témában, és sok helyen láttam azt, ha a konfignak nem tetsző értékeket adunk meg, kicsit átlépjük a határokat, akkor egyszerűen csak nem bootol a gép, de gondolom ez visszafordítható folyamat. A fentiek figyelembevételével érdemes húznom a cpu-t? Ha igen mely értékeket "birizgáljam" meg előszőr? Neharagudjatok, ha kicsit zavaros az írás, de 2 órát ha aludtam.
Előre is köszi a válaszokat. -
Tibis77
csendes tag
Windows\system32\microsoft-windows-kernel-processor-power-events.dll
Sziasztok! Az everest riport a fenti hibasort olvasta ki egy játék fagyása után. Csak a reset segít. E6750 a procim freezer pro 7 hütővel. Valaki tudna nekem segíteni.? Kb. 2 hónapja szívok ezzel. Már kicseréltem a ramot a videókártyát a proci hütőt de semmi. Már csak a táp (550-es chiefet használok) és az alaplap marad. Alaplapom MSI P-35 neo combo DDR3 kingston ramom van 1600MHZ-es ami 1066-on megy. Már mindent kipróbáltam állitani ram feszültségén órajelén. VGA-ra is gyanakodtam, hogy nem e annak a ramja fagyogat. De a hiba továbbra is fent áll. Amugy a Battlefield 2 fagy sajnos. HELP pls.

-
bagoly82
csendes tag
Sziasztok!!!
Szeretném segítségeteket kérni.Kezdő vok még a tuningban.
Csak pár alap dologgal vok tisztában.Konfigom:
ASUS P5KC ALAPLAP
CORE2DUO E6850
KINGMAX DDR2 4GB
COOLINK 450W TÁP
SAPPHIRE VAPORX HD 5770Szerintetek ezek a beálitások és értékek megfelelőek-e napi 24/7 használatra.
Köszönöm válaszotokat.
[link]
[link]
[link]
[link]
[link] -
bubuka0267
csendes tag
Üdvözöllek. Most épülő PC gépemhez E6550 cpu nak,milyen hűtést tudnál ajánlani? CPU hűtése+ ház hátuljára egy venti ami befuj,valahová házra ami kiszívja meleget? Vagy hogyan kéne? Tápom alatt 2db ventihely van,meg oldható úgy,táp alatti befújja levegőt,az alatti kiszívja meleget? Hogyan szellőzik jólk egy ház? Amúgy Delux BMW ház(torony)
-
-
win7777
aktív tag
válasz
enemy107
üzenetére
ez tényleg szép.nekem ez ilyen hobbi meg ugye szeretem a tuningot:

a phenom x4..m..(4gh-n járt)
most egyik kedves barátomnál van a proci és mondtam neki szerezünk hozzá egy gigabyte alaplapot egyébként mennyit lehet ezért az asrock g31-alaplapért kérni?dobozos minden tartozék

-
enemy107
senior tag
-
Telefunen
őstag
-
enemy107
senior tag
válasz
win7777
üzenetére
Igen meg is van
CPU Configuration, overclock mode (CPU,PCIE Async)
A PCI frekit fixáld 100-ra.
A ramokat oszd vissza 667-re, mert ahogy emeled az FSB-t azhúzza a ram órajelét is magával, és 800-ass ramok vannak.
Dram voltage max a ramok gyári értéke.
A többi fesz beállítás hihetetlen.
NB voltage auto,1.272V, 1.319V
VTT auto, 1,21V, 1.32V, 1.40V, 1,51V
+1,5V Voltage auto, 1.5125V, 1.5651VSzóval ezek olyan értékek, hogy én nem kezdenék tuningba vele.
Esetleg benézhetnél a lap topicjába, hátha ott tapasztalt asrockos kollégák tudnak vmit mondani. Jobb lenne egy P35-ös lapot venni. -
enemy107
senior tag
válasz
win7777
üzenetére
Hát ez az, bios olyan ahogy írod. Próbáld a feszeket fixálni ahogy szoktuk, és toljad az FSB-t fel. Gyanítom 300-at sem fog menni. (haveromé sem megy) Milyen asrock valami G31-S vagy ilyesmi? Írd le a típusát, és letöltöm a használatit. Holnapra átnézem. Azt hiszem CPU voltot nem is lehet állítani benne.
-
Boxi88
őstag
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Hát ez fogós kérdés, ugye ez sok mindentől függ...
Ugye a hűtő, ami adott... plusz a ház szellőzése/hűtése, többi hardver és azok hőtermelése...stb.
Szerintem ezzel a hűtővel 65°C-70°C fok körül lehet egy átlagos* gépben maximum.
(* kinek mi az átlagos
) -
Boxi88
őstag
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Jó, az egyik ismerősömnek is ilyen van hozzá... de a komolyabb tuningot ne erőltesd vele!

-
Sziszifeca
őstag
Sziasztok!
E6750-es procihoz jó szerintetek ez a tipusú hűtő?
Aluminínium, tehát nem rézmagos, de a proci nem is lesz nagyon tuningolva, max 3ghz, azt meg alapfeszen viszi.
-
Dani_kp
addikt
-
enemy107
senior tag
válasz
Dani_kp
üzenetére
A 2.40-et ki lehet próbálni nyugodtan. A ramokat te ismered, hogy mit szeretnek.
A biosban az első fesz állítási menüpont, system voltage controll
ha jól tudom, az nem auton van ugye? Mert ha az auto és zöld a felirat, akkor a lap állítgatja a feszeket. Ha piros villogó felirat van (helytelen feszültség beállítás) ha jól tudom, akkor állítod te. -
Dani_kp
addikt
válasz
enemy107
üzenetére
Rendben, de 100-as frekin nem biztos, hogy elindul. Illetve az előző tulaj, alapfeszen 3,2-re hajtotta és volt még benne csak nem nézte tovább, tehát + feszt nem adok neki, vagyis nem akarok. Oké.
Esetleg ha 2.40-re tenném az SPD-t az nem változtatna valamit? Ram órajeleken kívül. -
Dani_kp
addikt
válasz
enemy107
üzenetére
Azaz igazság, hogy nem is voltak ilyen szorzók soha, ezért nem is értem. Megy bizony, egyenlőre most ennyit csináltam vele. Majd lehet később tovább nézegetem, de azt hiszem 7x360-nál már resetelt a bios.
PCIe freki nem gáz, hogy 105-ön van? Mennyi a max., ami rátolhatok, de úgy, hogy nem ölöm meg a vga-t.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 14 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- PS Plus előfizetések kedvező áron
- LG 35WN75C-B - 35" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - USB Type-C 60W - AMD FreeSync - HDR 10
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C Dock Gen2 (akár 3x4K felbontás)
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch + TOLL
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

(ok elírtad tudom.)

.