- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Óriáskészülék, kis akksival
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Nothing Headphone (1) – nem kell ide idézet
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Elalmásodik a Xiaomi: 100 wattos töltéssel érkezik a 16 Pro Max
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
crea1984
tag
Sziasztok!
Lehetőségem adodik egy e2180 lecserélésére (elég jo tuningos darab remélem nem bánom meg) e6600 ra... nagyon kicsi ráfizetéssel.
A kérdésem az volna, h az E6600-at hova lehet elhelyezni a mostani mezönybe? veri a E7200 -at? kerestem teszteket,de ilyet sehol nem találok...
köszi!
-
Telefunen
őstag
válasz
Alex Vincent #6195 üzenetére
500-as FSB-re csak B2 steppinggel számíthatsz, és emberi feszen a B2-es prociknak is csak 10-20%-a képes erre. Ugyanakkor, ha szerencsés procid van, akár 1,5V alatt 530-as FSB is meglehet stabilan (feltéve hogy meg tudod hűteni).
Mindenesetre a lapod adott, azon nem fog múlni.
-
Alex Vincent
csendes tag
Én is mostanában fogom húzni az E6300amat, csak még be kell szerelni a cuccokat a gépbe. Egy tesztben láttam, hogy 500as FSB-t is sikerült belőle kihozni, ami nagyon durva.
-
Sziasztok, szeretném tuningolni a procimat (e6300) csak kis akadályokba ütköztem, felvenne valaki msnen? Látom ti vágjátok a dolgokat
hviktor90@windowslive.com
Előre is köszi! -
h.adam.92
őstag
hűha, ez már ki is jött?
szerk.: tessék egy kis tapasztalat
(nem is rossz...)
http://media.photobucket.com/image/Pentium%20E6300%2045nm/kaka_shop/DFI/E6300/42Ghz_1Mb_135v.jpg -
Falconer
aktív tag
Azt hogyan lehet megtudni, hogy a tuningnál a RAM vagy a proci akad ki?
A köv. a szitu:E6320 most olyan 3010 mhz-et tud
alap feszen, azt még nem buheráltam
430*7
Geil Ultra @ 860mhz és az időzítéseken lazítottam 5-5-5-18ra (gyári 2.1V) Ennek kéne még tovább is bírnia nem?Ha tovább húzom, akkor az Orthos hibát észlel.
-
Möhe
addikt
Hali
Vannak tapasztalatok az új 45nm-es E6300-al?
(tudom hogy ez ár nem C2D néven fut de nincs topikja)köszönöm
-
mh197
őstag
Nyomtam egy kis tesztet egy E6600 -al, akit érdekel : [link]
Ez az 52 fok a max hő, amire fel tudtam vinni fél óra prime-al. Amúgy 48-52 fok közt ingadozik a hője. prime alatt.
Szerintetek ez jó eredmény? -
Jani18
aktív tag
Hello van egy ASUS P5K lapom benne egy E6400 (380x8) 3ghz 4db 1gb-os Geil Ultra DDR2 1066Mhz-s ram: És az a problémám hogyha 3ghz- felé húzom a procit nemkapcsol be a monitor ezt miért van? Ha valaki tudja a megoldást írjon privit előre is kösz.
-
sgteam
aktív tag
válasz
gamerkiller #6166 üzenetére
-
Hardtech
aktív tag
9x333 ig jutotam edig de megprobalom 9x400 at
-
Hardtech
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Core 2 Duo E6600 : 2.40GHz (266x09)/FSB 1066/L2 4MB procim Zalman CNPS9700 hütövel medig tudom felhuzni szerintetek ezt a procit ? Egy asus P5W DH deluxe lapba van 2x1 giga corsair memoriaval es egy asus 8800 gts el -
Telefunen
őstag
válasz
gamerkiller #6166 üzenetére
Ez bizony derék. Mi a vége?
dulifiO: ezekszerint rosszul emlékeztem, negyed-tízedvoltosak a lépcsőfokok..
-
gamerkiller
senior tag
-
dulifiO
aktív tag
válasz
h.adam.92 #6156 üzenetére
Kingmax és a dobozán is ott van, hogy 1066Mhz. Viszont Everest szerint ddr2-800Mhz. Érdekes. 1000Mhz-en viszi az 5-5-5-15-öt. Ami még ötletem, az gond, hogy a 2 modul nem dualban van, hanem egymás mellett (single)? Az első indításnál rájöttem, hogy nem jó helyre raktam a modult, de lusta voltam még átrakni. Ha ez a gond, orvosolom.
-
Telefunen
őstag
válasz
dulifiO #6149 üzenetére
Ha jobb a hűtésed, nagyobb feszt tudsz meghűteni. Adott feszen az alacsonyabb hőmérséklet nem szokott sokat hozni (valamennyit azért igen). Egyébként neked is csak azt tudom tanácsolni amit Csorbinak. FSB-re ne adj +feszt, MCH-ra a lehető legkevesebbet (asszem DS3P-ben lehet +0,05V-ot is), Illetőleg ne ragaszkodj a 7-es szorzóhoz (pl egy szép kerek 8x400 valószínűleg jobb eredményt nyújtana egy 7x444-nél -a lap itt már egyel jobb strap alatt tudna dolgozni.. ezt neked kell kitesztelned)
-
syC
addikt
Ma kaptam egy E6600-ost. Eddig igy megy
-
yolan
őstag
ennyi lenne a vége lapomnak
510-es fsb-nél tovább nem jutok, se 6-os szorzón, se sehogy, pedig már +0.3v-ot kap. A proci bírná, a ram se lehet a ludas, 5-7-7-24-es időzítéseken ment..
Egybre égetőbb benéznem a p45 topikba segítséget kérni -
Dashes
őstag
-
Telefunen
őstag
Nem kell (sőt) adni az FSB feszre semmit, ahogyan az MCH-ra is csak azért érdemes +0,1V-ot pakolni, mert azt alapon szereti túlfeszelni. Performace Enhance sokat dob a memóriaátviteli sebességen, azt érdemes belőni extreme-re. Memóriaidőzítéseket szintén érdemes kézzel beállítani 5,5,5,15-re. A static tRead Value-t pedig 8-ra. (Ugyanilyen RAM-jaim vannak, majdnem ugyanilyen lappal)
A valós memófeszt még érdemes win alól megnézned, a P35C (vagyis a kombó lap) szereti félreadni.
-
Telefunen
őstag
válasz
h.adam.92 #6115 üzenetére
Azért nem ritka a 3,6 fölött stabil E6300
E6300@3640@1,344VÉs a procc még biztosan menne, ha meg tudnám hűteni, meg lenne valami FSB-ben combosabb lapom.
yolan: Ha haszonnal megy a csere -és hajt a kiváncsiság- akkor OK, egyébként indokolatlan lenne a dolog.
-
-
yolan
őstag
Sehogy sem akar 3.7ghz felé kúszni.
Pedig már jócskán kapott feszt minden. Hőmérsékletekkel nincs gond, user error van asszem. Valakinek 6300hoz vagy 6320hoz nincs 3.8ghz stabil beállítása?
Esetleg p45-ös laphoz 530-as fsb-hez beállítása, vagy esetleg magasabbra? -
yolan
őstag
válasz
dulifiO #6111 üzenetére
Azért van 8 tűs, hogy pl a húzot quadoknál, amikor ilyen 130A+ erősségű áram is eshet, ne melegedjen fel a vezeték/ne olvadjon meg. Pl 150A 4 vezetéken 37.5, míg 8 vezetéken 18.75, fele akkora.
Lehet itt a ph-n is kapni, postával 1500 forint körül ac mx-2-es pasztát, érdemes lenne beruházni egybe. Én cirka 4 fokot nyertem vele, pedig tt tg-1-es pasztám volt.
-
h.adam.92
őstag
válasz
dulifiO #6111 üzenetére
hűha
pl ramokat miért nem tolod 5-5-5-15-ben?
ibt 70fok nem rossz, csak 1.3375V-hoz kicsit sok sztem...
hát a 4 tűs problémát nem tudom... semmi ötletem sincs rá.
am paszta és paszta között néha nagy különbségek szoktak lenni. akár 5-6 fok mínuszt is össze lehet hozniCsorbi: Hűtésem
Scythe Orochi(itt még nem volt bent mind az 5 venti)
1db CM 120mm 1600rpm
2db 92mm 3500rpm
1db scythe 92mm 1500rpm
1db 80mm 2000rpm -
dulifiO
aktív tag
válasz
h.adam.92 #6109 üzenetére
Stabilnak tűnő beállításaim:
CPU 7*444MHz @ 1,3375V MCH: 0,15V FSB: 0,15V
RAM 1066MHz @ 2,1V 6-6-5-14Intel Burn Test alatt 70 fok így a max hő, elég sok, nem?
Lehet az a gondja a procihűtésnek, hogy 300ft-os pasztát használtam? Van számottevő különbség paszta és paszta között? Sajnos ahol lakom, hirtelen ilyet lehetett csak kapni.
Illetve az alaplapon már 8 tűs áramkábel kellene, de a tápomon csak 4-es volt és az egyik felébe dugtam be, így üzemel. Lehet ez az oka? -
Csorbi
addikt
válasz
dulifiO #6106 üzenetére
PWM hűtőventilátor vezérlés be van állítva az alaplapon? Everest mutatja a fordulatszámot, abban leellenőrizheted.
Kíváncsi lennék, ha egy 8 gigás MPEG2 tömörítésű filmet átkonvertálnál DVD-be 2 menetes kódolással, akkor kitartana-e. Ha igen, akkor valószínűleg normális használat közben stabil maradna, csak hát a hőfokok... -
Csorbi
addikt
válasz
dulifiO #6103 üzenetére
Ha van olyan szoftver, ami alatt nem stabil a rendszer, akkor szerinted stabil a rendszer?
Nálam IBT alatt helyesen bekalibrált TJmax értékkel a 3.3-ra húzott E6320-asom 1.45V-tal nem ment 72 fok fölé.
RAM beállítások auto-n, CPU FSB=7x470, MCH OverVoltage=+0.2V, FSB OverVoltage=0.2V -
dulifiO
aktív tag
Orthos alatt lefutott a 10 órás teszt sikeresen. Mondom jöhet az IBT: 108 másodperc után azt írja, hogy instabil a rendszer. Orthos alatt a max hőmérséklet 71-72 fok, IBT alatt 88-90 fok. Most akkor stabil a rendszerem? Eddig ahány gépem volt, mindig prime95 vagy orthos 8 órás teszt ha lefutott, akkor stabilnak vettem a masinát. A mindent elsöprő szőkenős kérdésem: "na akkor most mi van?"
Tyúning adatok: CPU=7*458; RAM=1099Mhz 6-6-5-15
-
yolan
őstag
válasz
Falconer #6100 üzenetére
100%-os cpu terhelést könnyel el lehet érni, akár firefoxal is.
Az orthos és a prime is hasonló műveleteket hajt végre, talán valamilyen algoritmusokat, számításokat.
Szerintem azért tudja az ibt jobban megterhelni, mert kifejezetten az intel fejlesztette ki a saját procijaihoz. Pl nagy valószínűséggel tudják miben a leggyengébbek a procik/mi fűti őket a legjobban, és erre feküdtek rá az ibt-vel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Steam topic
- Autós topik
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Milyen NAS-t vegyek?
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion Go S 32GB/1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- iPad Pro 13 M4 256GB wifi újszerű
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A52 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest