Hirdetés
- iPhone topik
- VoLTE/VoWiFi
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Xiaomi Mi 9T Pro - tizenegyes!
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Távozik az Apple vezérigazgatója
Új hozzászólás Aktív témák
-
DonMedve
addikt
válasz
gyáliSanyi
üzenetére
Posta Rules!Nekem semmi gondom velük!Még mindíg ideért amit küldtek,meg mindíg odaért amit küldtem!Pedig 1-2 dolgot csereberéltem már!

-
DonMedve
addikt
válasz
gyáliSanyi
üzenetére
Van E6700 is!

-
válasz
gyáliSanyi
üzenetére
Már nem gyártják. Ha találsz is újat, az valószínűleg elég drágán, beragadt áron van.
-
gyáliSanyi
őstag
Ezt a 6xxx sorozatot már nem is lehet kapni újonnan?
Nem nagyon találok. Ha nem lesz akkor alaplapcsere kell. -
|*HayHa*|
aktív tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Szép kis eredmény! Kár hogy én nem tudtam letesztelni a kis tuningos E63-amat P35-be
965P-be nem ment olyan sokat mert eszméletlenül feszelni kellett az Abit AB9 Quad GT-n az MCH-t.Amúgy Boldog új évet mindenkinek!
-
Lacpac
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Az nem rossz! Mennyi a vid-je a procinak?
-
Motion_Blur
félisten
E6300@3668MHz 1.34v

-
DonMedve
addikt
válasz
bajusz15
üzenetére
De szerintem az is a baja,hogy Asrock.Nem éppen egy frekihajhász tipus.De lehet nem is a procid nem birja,hanem a ramokat nem kezeli jól,tuningba.Hiába van P45 chipset rajt,nem egy súlycsoport a Gigabyte-al.De nem tudom igazán van e értelme P35-ről 45-re váltani,különbség nme sok van a kettő között alapba se!
-
bajusz15
senior tag
hello
lenne egy kis gondom..
Pár napja cseréltem faterral alaplapot és proci hűtőt.
Régi alaplap: gigabyte ep35-ds3r Új alaplap: Asrock P45XE-R ( a proci hűtő sztem nem lényeg.. )
Na most az a probléma adódott hogy a gép kékhalált hoz.
Szerintem az alaplap lesz a ludas :S
A gigában a procim 1,25V mellett ment 3200MHz-et probléma mentesen vitte.
Most az asrock-ban 1,25V mellett 3000MHz-en kékhalált kaptam. (GTA4-el teszteltem, az megmozgatja a gépet, de a kékhalált nem a gta-ban hanem a Sacred 2-ben kaptam) Gondoltam kevés neki a fesz és beállítom 1,3V-ra azt még simán bírja. Aha..megint kékhalál
Most 1,325V-on megy 3000MHz-en de ha most is kékhalál én nemtudom hogy mit csinálok
Esetleg valakinek valamilyen tipp??
Előre is köszi, Ákos -
baderoli
tag
Üdv Mindenki!
Segítségetek szeretném kérni tuning ügyben. Gigabyte ga-ep35-ds3 lapom van, e6400 és
2x 2gb 800mhz kingmax ram van benne. próbálgattam állítgatni a bios-ban de csak a fsb-t tudtam fesz. állítás nélkül max 325 ig feltenni. olvasgattam hogy lehet többet is fesz emelésével, de bevallom őszintén hogy ehhez sügér vagyok. Olvastam itt a fórumban mindenfélét de nem igazán jutottam előre. Köszi előre is. -
Gaborka30
aktív tag
Természetesen szívesen várok ötelteket a megfelelő memória beállításra :-)
Ha esetleg vki nálam nagyobb tapasztalattal rendelkezik... (ez nem nehéz, utoljra egy celeron 300a-t tuningoltam vagy 7 éve
) -
Gaborka30
aktív tag
válasz
barnam_
üzenetére
Igen, fix 100. Minden feszültség, amit nem változtattam meg, az normálon volt, nem auton, nehogy gondot okozzon.
Na most a ha a MCH Latch 400, a szorzo 2, akkor az 800. Az 1066-nak birnia kellene nem? :-)
Mondjuk kipróbáltam 333-n is, de akkor sem ment.
Na szóval az adatok:
MCH frequenci latch : 400
CPU vcore: 1,425 V
CPU termination: 1,4 V
CPU PPL: 1,64 V
CPU reference: 0,893/0,926 V
MCH Core: 1,3V
MCH Reference : 0,886V
MCH/DRAM reference: 1V
ICH I/O: 1,5 V
ICH Core: 1,1 V
DRAM Voltage 2,2 V
DRAM termination 1VA következő FSB - szorzó kombinációkat próbáltam:
300*8, 300*7, meg persze efölött először, de ennél lejjebb nem mentem.. De még a 300*7-el sem indult el. Ha minden más maradt, kkor ment 266*8-on.
Ja a timing: 5-5-5-15. De 5-5-5-18-on sem ment. -
Gaborka30
aktív tag
Sziasztok!
Előre is elnézést, ha olyat kérdezek, amire már volt itt válasz, de marha sok hsz van a topikban :-)
A probléma:
Adott egy E6400-as proci, Gigabyte EP45-DS3P alaplap, 2*2 giga kingston ddrII 1066-os memória.
Az a gondom, hogy a procit 266-rol egy tapodtad sem bírom elmozdítani. Na jó: a tapodtat azt jelenti, hogy 300-on probáltam, mivel az alatt nem is szeretnék a tuninggal foglalkozni :-)
Természetesen megfelelő képpen emeltem a feszültségeket is ( Gorneck oldalát tanulmányoztam előszeretettel) A reakció: el sem jut a windows betöltéséig. Elindul a gép, majd leáll, majd elindul megint és akkor már 266 a proci órajele.
Előfordulhat, abszolut tuning ellenes procim van?
A válaszokat köszönöm előre is. -
HIJ
őstag
válasz
|*HayHa*|
üzenetére
Ok . Akkor neked gyártották a leghűvösebb e6600 -at, ami önmagát hűti. Vagy meghazudtolja a fizikát.
Kicsit is foglalkoznál a informatika ezen részével rájönnél, hogy reálisabb a 35-40 fok körüli üzemi hőmérséklet, mint a 25-28... Maguk a hőcsövek reakciója sem indul be 25 fokon. Nemértem hogy ezen mit nem lehet felfogni...
-
|*HayHa*|
aktív tag
Akkor ha levonok még abból is 7-8°C-ot, akkor is jobb/egy szinten van a léggemmel.
De szerintem pont neked nem kellene az E8400 hőmérsékletekre hivatkozni, mert az nem tud pontosan mérni. Senkitől nem hallottam még hogy az E6-os szériás procijának rossz lenne a szenzora. De szerintem fejezzük be. Én nem manipuláltam a neked elküldött shotokat, hidd el. Ennyi.. Nem értem miért nehéz felfogni. -
HIJ
őstag
válasz
|*HayHa*|
üzenetére
Nana. Ne ferdítsünk. Én a vizemmel idile 40 load 50 et mondtam. Nem 60at. És te erre mondtad, hogy a tied sokkal jobb mert 28fokon tartja a procidat. Nem volt szó nyitott ablakról meg 17 fokos szobahőről. Akkor ilyen feltételek mellett nálam is vonj még le értékekből 7-8 °C -ot...
-
|*HayHa*|
aktív tag
Lenne egy olyan kérdésem hogy: Szerintetek mennyire "hibás" érték az E6***-tól a Core Temp szerinti nyitott ablakos TRUE120EXTREME-es 25°C-os maghőmérséklet? Rendesen kiosztottak hogy "sz@r" a szenzor, mert hogy a 18°C-os szobában fizikai képtelenség ez az adat. Vízhűtésről érdeklődtem, amire azt mondta a srác hogy az E8400 alapfeszen H2O-val 60°C körüli, amire aztmondtam hogy valóníszűnleg hibás a szenzor mint a legtöbb 45Nm-es CPU-ban, erre kiosztott hogy az én adataim nem hitelesek és hogy nem lehetséges az IDLE 25-28°C Load 42-47°C léghűtéssel.. Köszi!
-
Brucehun
aktív tag
Meg hogy hogy ha frissítve van a bios akkor felismeri a procit, és nincs olyan honlap ahol megtudom nézni, hogy milyen processzor jó a gépembe?
-
Brucehun
aktív tag
Sziasztok lenne egy kérédésem, hogy van egy ASUS P5PE-VM alaplapom 775 Socket támogatással és AGP VGA foglalattal, és az lenne a kérdésem hogy egy Intel Core2Duo E6550 LGA775 processzort elbírja e az alaplapom?
BOLDOG KARÁCSONYT MINDENKINEK!!!! -
Palesz82
csendes tag
Az alaplaphoz kapott Ai Boosterrel felmentem 300-as fsb-ig, aztán ennyi. Sajnos nagyon kezdő vagyok és nem tudom mi legyen a következő lépés.
Szorzót azt nem tudtam emelni vele és a memóriával sem tudom mit kéne csinálnom.
Van valami jó ötlet? -
Palesz82
csendes tag
Sziasztok!
A következő rendszert szeretném tuningolni:
- ASUS P5LD2/C
- C2D e6400 + CM TX2
- Corsair 1066MHz 2x1 GB
- Sapphire HD4830 512 MB
- Gigabyte Superb 460WEgy egészséges tuning lenne a cél, amivel normálisan kitudom hajtani a videokártyát. Tudom, azzal kéne kezdenem, hogy lecserélem az alaplapot, de sajnos erre egyenlőre nincs lehetőség. Ebből a konfigból kéne kihozni a legjobbat.
Segítségeteket előre is nagyon köszönöm!Üdv.:
Pali
-
donjohnson
addikt
hali
az lehet, hogy egy e6550-es proci nem megy 2,52 ghz fölé msi p6n sli v2-es lapban?
nem tölt be a windows, vagy ha igen, akkor szétesik a kép és megfagy -
DonMedve
addikt
-
Max FSB, Everest bench
Alapfeszes tuningMa 3.6Ghz-n végigment a 3DMark, arról pont nem csináltam validot.
-
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Az jó

-
La Tigra
csendes tag
-
|*HayHa*|
aktív tag
válasz
La Tigra
üzenetére
Azt hiszem ha alaplapra van dugva, akkor hőmérséklettől függően automatikusan állítgatja a ventilátor fordulatszámát.
Próbáld ki hogy elíndítod a Prime95-öt Small FFT vagy Blend, teljesen mind1, és ahogy melegszik a CPU, úgy nézd hogy emelkedik a fordulatszám.
Tipp..
Üdv.! -
válasz
Sziszifeca
üzenetére
És terhelten mennyi?
-
La Tigra
csendes tag
Hello!
van egy asus V60-as procihűtőm egy e6850-es processzoron Asus P5KC alaplapban.
Olyan kérdésem lenne, hogy hogyan tudnám felpörgetni a ventillátort a hűtőben ugynis PH-s tesztben olvastam, hogy 2300 RPM-re képes, de nálam csak 1600-on pörög.A segítséget előre is köszönöm.
-
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Jó hűtéssel 1.5V-ig elmehetsz, tartós használatra 1.4V-nál többet nem adnék neki.
A Freezer7 Pro mennyire hűti le? -
Sziszifeca
őstag
Sziasztok!
E6750-es procinak mennyi feszt lehet adni max? És meddig lehet húzni?
Ki akarom próbálni mit bír. Csak próba.
Köszi.
-
dulifiO
aktív tag
sziasztok!
Nekem E6400-em van és lenne egy kis gondom. 330-as FSB-nél simán lefut a Prime95 12 órát, viszont, 335-nél (vagy felette) pedig 5 másodperc után kiakad a gép. A memóriákkal nincs gond, mert ekkor 990Mhz-en mennek (1066-osak). Az alaplapom lenne ennyire gyenge? (ASUS P5KPL-AM SE) Lehet valamit tenni?
A válaszokat előre is köszi!
üdv.: Dulifi -
|*HayHa*|
aktív tag
válasz
gyáliSanyi
üzenetére
Nitro-val nyomatták, a -120°C megvédte minden bajtól. Ugyan úgy megy mint akkor, mint az elején.
Itt van két Valid..
4016Mhz, és még ezt is lehetne finomhangolni hogy 24/7-be menjen.
-
|*HayHa*|
aktív tag
válasz
gyáliSanyi
üzenetére
Az én 6600-amnak a végét az XtwinZ TeamHungary tuningcsapat (mai néven OC Team Hungary) nézte meg, 5400Mhz, ami jóval több mint 100%OC..
-
válasz
gyáliSanyi
üzenetére
Bizony, E2xxx-től nem ritka a 100% OC. De erre inkább az E2140 képes az alacsony órajele miatt.
-
gyáliSanyi
őstag
Ez komoly Aggregátor.
E2160
Q705A Bear 3.66@1.59 set 1.57 measured2x annyi Ghz. Egy E6x00 vagy egy E8400 sem hiszem, hogy a duplájára ki lehetne pörgetni.
Komoly lenne már 6Ghz-val XD. Kicsi a bors, de erős. -
|*HayHa*|
aktív tag
Jó estét népek!
Megtudtam mi a prockóm FPO-ja! Ebből mit szedtek ki? FPO: #L627B067
-
PH-User
addikt
Nem megy a tuningolás.
Kérem szépen aki tud segíteni, vegyen fel MSN-re és segítsen! MSN: tuningpc@windowslive.com Nagyon fontos, mert ha nem sikerül 3.2GHz-ig eljutnom, akkor felesleges volt gépet cserélnem. Szóval előre is köszi! 
-
zsltjkby
tag
hello everybody.. újjabb fejlesztés újabb "hiba"?!.. E6400 2,6-ra felhúzva.. működik.. mondom húzok még rajta.. mostmár akár mennyire húzom bekapcsnál csak alap órajelet ír.. everestbe alap órajel.. játékba bárhol alap óra jel van.. érezhető játékba is.. WTF?? valakinek valami tipp? bios-t is frissítettem.. de azzal se lett semmi.. F14c van már fenn.. nem értem mi a bánat van.. ha már 2,6-on menne újra már nem volna egy uccsó szempont.. de így 2,1-en elég tréé..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A Ubisoft lerántja a leplet az Assassin’s Creed IV: Black Flag remake-ről
- Filmvilág
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen széket vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Weboldal - Webdesign készítés
- NBA és kosárlabda topic
- A jövőben nem csak a gazdagok kiváltsága lehet az Intel CPU-k tuningja
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- További aktív témák...
- Intel Core I9 13900KF - 24mag/32szál - Új, bontatlan - Gari 2028.06.15. -ig - Eladó!
- Intel Core I7 11700K - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core I7 14700K - 20mag/28szál - Új, bontatlan - Gari 2029.02.05. -ig - Eladó!
- Intel Core I7 13700K - 16mag/24szál - Új, bontatlan - Gari 2028.02.02. -ig - Eladó!
- AMD Ryzen 5 1600X AM4
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 (DisplayLink)
- Logitech G502X Lightspeed gamer egér
- Dell 14 Latitude 7450 WUXGA 2in1 Touch X360 Ultra5 135U 12mag 16GB 512GB Win11 Pro WiFi7 Garancia
- M5! KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRAAKCIÓ!!! SPACE BLACK MacBook Pro 14" M5!!! 10C/10G 16GB 512GB Gar!
- Apple iPhone 13 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Én se kérdezősködnék itt a fórumba és te is villoghatnál egy E8xxx vagy jobbal.
Nem nagyon találok. Ha nem lesz akkor alaplapcsere kell.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Kérem szépen aki tud segíteni, vegyen fel MSN-re és segítsen! MSN: tuningpc@windowslive.com Nagyon fontos, mert ha nem sikerül 3.2GHz-ig eljutnom, akkor felesleges volt gépet cserélnem. Szóval előre is köszi!